tiistai 27. syyskuu 2011

pirullinen pyöräreissu ja lottosukkikset

Hola! Meni kyllä tämäkin vapaapäivä aivan tuhoäkkiä, mitään sen ihmeellisempää aikaan saamatta.. Paitsi ainiin, pääsin toteuttamaan harvinaisen ketuttavan pyöräreissun! Joo, siitä mä hei tarinoin tänään :D Kuvituksena asu viime viikolta!

Mun piti käydä pudottamassa postiin paketti ja noutamassa samalla toinen, ja lähdin polkemaan tuonne erittäin epävakaalta näyttävään ulkoilmaan miettien, ettei se sade nyt kuiteskaan ennätä yllättää. No kyllähän se yllätti, joten siis sateenvarjo toiseen käteen, toiseen ohjaustanko, keralle vielä hillitön vastatuuli ja sateenvarjon räpsähtäminen vähintään sen puolenkymmentä kertaa väärinpäin.  Toistaiseksi tuntemattomasta syystä olin laittanut vielä korotkin jalkaan, että on mahdollisimman vaikeaa pysähdellä risteyksissä pyörän ja sateenvarjon kanssa. (Mikä siinä muuten on, ettei ainakaan tässä kaupungissa turhia hidasteta niihin suojateihin jos on jengiä ylitysaikeissa? Eikö sitä meillä oo ihan sääntökirjan mukaan etukävelyoikeus!!) Saamani paketti oli sitten tietenkin inasen liian iso mahtumaan pyöränkoriin, joten virittelyt tarakalle, sateenvarjo toiseen käteen ja toisella kädellä vähän väliä varmistusliikkeitä, että vieläkö on paketti matkassa. Ja kolmas käsi pyörän ohjaamiseen. Niin ja siihen väliin tuli vielä semmonen major sadekuuro, että joudutaan etenemään sateenvarjo vaakasuorassa!

Ja sitten tulee just ne rinnatusten kävelevät mummokolmikot keskelle katua, jotka reagoi kellon rinkutukseen tuumaamalla ensin ”jaa, pitäsköhän sitä kahtoa että mistä tuo ääni tulloo..” Sitten rinkuttelen pari kertaa lisää, ja pikkuhiljaa saan aikaan reaktion ”jaa, pitäsiköhän meijän tässä johonkin suuntaan mahollisesti väistää”. Sitten seuraa mielenkiintoinen tapahtumasarja siitä, miten rouvat tuumaa että meniskö se Marja-Leena nyt edelle, vaiko pitäsikö sen Hildan sittenkin mennä. Ei mutta Raili onkin jo pakittanut hieman, pitäisikö meidän tästä jonomuodostelmaan järjestäytyä.. Loppujen lopuksi koko rivi siirtyy märälle nurmikolle? Sanoin rouville että kiitos ja sinkautin ohi, vihdoin ja viimein.

Nonni, ketä kiinnosti. Kerrotaan nyt kuitenkin, että kesän suosikkihaalaria en ole vielä suostunut hylkäämään kaapinpohjalle, joten valjastin sen syyskäyttöön paksuilla sukkiksilla! Ja tulin samalla vetäneeksi taas sinapinkeltaiset överit, mutta siinä nyt ei ollut mitään uutta :D

Samoilla sukkiksilla jännitettiin myös lauantain lottoarvontaa! Kuten aikaisemmin kerroinkin, niin mulla oli kunnon voittajafiilis ennen arvontaa! Mulla oli kuulkaa tarkkaan harkitut rivit: Muutama muodostui synttäreistä ja muista hyvin tärkeistä numeroista, ja muutaman raksittelin mahdollisimman epäsymmetrisesti ja huolellisen huolettomasti.

No, paras tulos sitten tuli mun ihan ekalla rivillä. Kaks oikein plus yks lisänumero. Ens kerralla sitten, kohti kymmentä miljoonaa!

Okei nyt mä suostun lopettamaan tämän puhetulvan ja sanon että hyvääää yötä. :)


Saatat pitää myös näistä:

43 Responses to “pirullinen pyöräreissu ja lottosukkikset”

 1. unicorn sanoo:

  mulla on samanlaiset sukkahousut kun sulla, mutta vaan punaisena! Oon kyllä tykkäillyt. Jännityksellä odotellaan lauantain lottoa.. Meijänkin perheessä on lototto! :)

  Kivaa syksyä sulle! :)

  • ia ia sanoo:

   Noi on kyllä kivat sukkikset! Toivottavasti ens lotossa tärppää molemmilla :D Ihanaa syksyä sullekin!

 2. Enya sanoo:

  ihan älyihanat sukkikset ♥!

 3. Haidi sanoo:

  ostin noi samaiset sukkikset ja yhden käyttökerran jälkeen ne on pilalla. Lankajuoksut nousi jostain syystä…ja just kerkesin siivota lompakon kuiteista joten en voi niitä palauttaakkaan, ärsytys maksimus!

  • ia ia sanoo:

   Reklamaation voi tehdä tottakai ilman kuittia!! Joten mars kauppaan takas, ei niiden kuulu yhden käyttökerran jälkeen käyttäytyä noin!

 4. höpö sanoo:

  Löysin blogisi tässä pari päivää sitten ja täytyy sanoa,että näin tutkailun jälkeen tämä on kyllä vallan herkullinen! Vaatteistasi voisin omia kaikki omaan kaappiini, ja koruista myös! Eli tänne osu ja upposi niin tyyli pukeutumisessa kuin itse blogissakin – lisää tätä kiitos :) Jään seuraamaan!

 5. Sanni sanoo:

  Voi sun pyöräreissua! Voin kuvitella sen kettuuntumisen määrän tossa vaiheessa! :D Panostin tänä syksynä kunnollisiin sadevarusteisiin, ostin sadetakin, jolla kehtaa kulkea kaupungillakin sekä ulkoiluhousut, jotka kestävät sadetta ja tuulta ja kaikkea muuta mitä taivaalta tähän vuodenaikaan tulee. Kehotan siis kaikkia pyörällä paljon liikkuvia tekemään saman homman, on meinaa ilo saapua kuivana ja ei-kettuuntuneena kouluun! Tai mihin sitten meneekään!

  Mikä parasta, housut ovat sen verran lämpöiset, että alle voi laittaa tosi ohuetkin sukkahousut, eli ei tarvitse turvautua niihin superkuumiin sukkiksiin vielä pitkään aikaan. Suosittelen siis ehdottomasti sadevaatteita! :)

 6. taija sanoo:

  nauroin niin paljon sun pyöräreissun kuvausta lukiessani :D voi sua raukkaa! :D

 7. Nauski sanoo:

  Meinasin eka nauraa sinun pyöräilylle ihan täysillä, mutta en sitten oikein pystynyt, kun takaraivossa on muistissa edelleen pari vastaavaa kokemusta… Mut siinä oot kyllä oikeessa, että kajaanilaiset autoilijat on jotain ihan järkyttävää porukkaa. Toki suojatiet ovat nimenomaan kävelijöitä varten ja käsittääkseni lain mukaan pyörä pitäisi taluttaa yli, mut kun siis ees kävellen et siitä pääse menee. Niin monesti oon hengannu vesisateessa, tuulessa, miinus kahdenkymmenen asteen pakkasessa (ja kaikki nää yhtä aikaa) siinä kampuksen ja amiksen välisessä risteyksessä ja oottanu, että ne ihmiset siellä lämpimissä autoissaan, lämmitetyillä, pehmeillä penkeillään päästäisivät kadun yli, mut ei. Oon nyt sitten ihan kostoksi alkanu pilata kajaanilaisautoilijoiden mainetta päästämällä joka mummon tien yli, jos satun joskus autolla olee liikenteessä tässä kaupungissa. Vähä rebel.

  /Suvi

  • ia ia sanoo:

   Mä aina loikkaan pyörän selästä pois kun ylitän kadun, ja mä oon alkanut tehdä niin että alan vaan painella sen kadun yli odottamatta mitään käsiviittilöintejä niiltä kuskeilta :D Toivottavasti en jää auton alle tällä taktiikalla mutta KETUTTAA! Ja varsinkin just jos on joku hillitön sade, niin hyvähän siellä lämitetyillä penkeillä radion lempeästi laulaessa on istuskella, ei luulis olevan iso homma vähän hiljentää..

 8. enmi sanoo:

  Voi apua mikä pyöräreissu! Inhoan kyllä Suomessa tosi paljon sitä kun ihmiset ei päästä tien yli, tosin inhoan myös sitä kun pyöräilijät pyöräilevät tien yli, koska pyörää taluttaessa autoilijoilla on velvollisuus väistää, mutta polkiessa ei.

 9. emski sanoo:

  Heii vitsi tää on kiva blogi, tykkään ihan mielettömästi sun tyylistä :)

 10. Sofia :) sanoo:

  Toi haalari on kyllä tosi söpö :)

  http://www.littledraconflies.blogspot.com

 11. Miksu sanoo:

  Hohohooo ei sais nauraa mut tuo pyöräreissu on niin just my luck -juttu :D

 12. Peippo sanoo:

  Tervetuloa tänne pyöräilemään, ykskään autoilija ei väistä pyöräilijää/kävelijää/pikkulasta joka vahingossa juoksee tielle hakemaan palloa, vaan ne kaikki ajattelee ”minulla on iso mahtava auto, minä saan mennä ensin ja minähän menen ensin ja mitä sinäkin kävelijä siinä mulle keskisormea heilutat, oma vika kun et tajua että suojatietä tai ei, minä en pysähdy!”. Muutenkin tän paikan liikenne on jotain järkyttävää, muistelen lämmöllä sitäkin hullua joka ohituskaistalla ajaessaan pisti vilkun päälle ja alkoi siirtyä takaisin oikealle kaistalle ollessan just-eikä-melkein kaverin auton VIERESSÄ… jaksan vänistä tästä jokaselle joka jaksaa kuunnella, koska miten voi olla että näin sinällään-pienessä kaupungissa on näin hullu liikenne?! Ratin töötti, what would I do without you..

  • ia ia sanoo:

   Joo, ihan käsittämätöntä tämä liikennekulttuuri täällä välillä! Mitä pari kertaa ulkomailla ollessani oon huomannut, niin taitaa Suomi olla ainoita maita missä autot ei pysähdy siihen suojatien eteen :o

 13. Jasmin sanoo:

  Oi nuo sukkikset ihanat! Itekkään en ole vielä ihan kaikkia kesävaatteita kaapin perälle säilönyt. Lyhyen koulumatkan ansiosta (tien yli) voin pukea onneksi melkeen mitä vaan! Tykkään tosi paljon kun kirjottelet tolleen huolettomasti ja söpösti kaikesta normaalistakin asioista :)

  • ia ia sanoo:

   Kiitti! Joo, mäkään en kyllä rehellisesti sanottuna hylkää kesävaatteita ollenkaan talveks, neuletakkia päälle vaan :D Voi kun kiva kuulla että tykkäät! :)

 14. Jossu sanoo:

  heippa, pakko kysästä tosta sun tukanväristä. :D millä saat pidettyä tuon värin noin hyvin? Itellä on fetissi oranssiin tukkaan, mutta väri haalistuu todella nopeasti joka kerta poijes. :( Käytän värjätyille hiuksille tarkotettuja shampoita + hoitoaineita, sekä kerran viikossa värjäävää hiusnaamiota (oisko ollu joku crestol-merkkinen?) niin, että pieniä vinkkejä kaipailisin tänne päin punasen tukan kunnossa pitoa ajatellen? :)

  Ps. tykkään hirmuisesti blogistasi ja tyylistäsi!

  • ia ia sanoo:

   Mulla on luonnostaan punapigmenttiä, minkä ansiosta punainen ei oikeestaan koskaan kokonaan haalistu tukasta pois :) En myöskään vesipese tukkaani kuin parin/kolmen päivän välein ja pelaan välipäivät kuivashampoolla, se säästää väriä kaikista eniten! Mulla ei oo käytössä mitään värjääviä naamioita, mutta joillakin ne voi olla tosi toimivia. Värjään tukkaa kun juurikasvu alkaa häiritä, ehkä jonku puolentoista kuukauden välein. Kiva kuulla että tykkäilet blogistani :) Tsemppiä punapäilyyn!

 15. Tellu sanoo:

  Itsekin paljon pyöräilevänä on nyt pakko kommentoida tuota ”pirullista” pöyräilyreissuasi.

  Sateensuoja ja polkupyörä eivät kuulu yhteen! Jos on sateista, lähdetään kävellen tai otetaan mukaan sadetakki. Tai oikeastaan se pikkuinen kertakäyttösadetakki on pyöräilijällä aina vakiovarusteena mukana vaikkapa siellä satulan alla.

  Tällainen liikenneturvatietoisku mahtunee mukaan kivaan, valoisaan ja kovin herttaiseen blogiisi – muillekin opiksi :)

  • ia ia sanoo:

   Noku ei pitäny sataa! :D Olin varma ettei sada sillä pätkällä! Yleensä sateella lähden kumpparit jalassa ja varjo kourassa kävellen, mutta aina ei osu aikataulutus nappiin että ehtisin kävellen perille, sitten pitää turvautua riskaabelimpaan keinoon. Sadetakki olis kyllä superjees, mutta nassuhan siinäkin kastuu? :o

 16. Marry sanoo:

  Heh olisi kyllä ollut hauskaa saada kuvamateriaalia tuosta pyöräreissusta, mutta toki ymmärrän ettei se ole mahdollista. Tarinastasi vain tuli niin hienoja mielikuvia mieleen että! :D

 17. -Laura- sanoo:

  Noi sun sukkikset on IHANAT! Ja sinapinkeltanen on niin sun väri että ei se mitään vaikka vejätki vähä sinappiöverit :D
  Tunsin niin myötätuntoa tuota sun pyöräreissua kohtaan että ittiäki harmitti, voi sua!! :S
  Oon muuten aiemmin asunu Suomussalmella ja kävin monesti Kajaanissa pyörähtään, oikein mukava paikka! :) Tosin aika pieni.. :)
  Ja ainiin, oon kokonaan unohtanu (jostain ihmeen syystä) onnitella sua, mutta nyt näin jälkijunassa sen teen, eli Onnea tosi paljon syntymäpäivän johdosta! <3 Laulaisin jos se ois tässä nyt mahdollista :D

  • ia ia sanoo:

   Kiitti! Haha onneks ei överit haittaa :D Kajaani on kyllä aika pieni, mutta toisaalta on mukava kun ei tartte lähteä kovin kauas jos haluaa suurempaan kaupunkiin, Helsinkiläisenä se on paljon hankalempaa! Kiitoksia onnitteluista, ja lauluajatuksesta :)

 18. Jasmin sanoo:

  Oi vähän kivat noi sukkikset! Voisin itekki haluta tommoset, vaiks vähän tummemman punasena.. (-:

  http://the-glorydays.blogspot.com/

  • ia ia sanoo:

   Kiitti! Nyt on hyvin paksuja sukkiksia kaupoissa, kantsii käydä hakemassa lempparit talteen :)

 19. kti sanoo:

  sulla on aivan ihana kirjotustyyli (ja vaatetyyli myös :), sai oikein hyvän yön naurut tuosta mummokohdasta ;D

 20. marley sanoo:

  Hah, en siis ole ainut, jonka mielestä kajaanilaiset autoilijat on ihan oma rotunsa…

 21. Jennu sanoo:

  Mulla on just noi samat sukkahousut. Mulla on taipumusta saada ihottumaa vaatteista, joten pesen kaikki uudet ryysyt ennen käyttöön ottoa. No pesimpä myös nuo sukkahousut ja ihan ohjeen mukaan. Niissäpä oli reikä ja palautus aika oli mennyt umpeen! Arvaa ketuttiko!

  • ia ia sanoo:

   Reklamaatioon ei tarvitse olla kuittia tallella eikä palautusaikaa jäljellä. Viehän sukkikset takas, ei pitäis ekassa pesussa hajota!

 22. Teltsi sanoo:

  Sulla on niin ihanan pirtsakka tyyli !! Vaikutat ihanalta ihmiseltä ja aina ku luen tätä blogia niin tuun niiiin hyvälle tuulelle !!! :)

Kommentoi