maanantai 12. joulukuu 2011

luukku 12

Luukulla 12 täytetään tämän kalenterin tonttukiintiö! Mä en oo oikein tonttufani. Vihaan kaikkia riemukkaita joululauluja, missä puhutaan tontuista. Ja joulupukista ja joulumaasta. Kaikki Nisset ja Nasset, joulupukkimatkaanjokääy, tipetipetiptap tip tip taaaaaargh… Kylmät väreet!! Mulla on tullut jotenkin tänä vuonna erikoisvahvasti inhoreaktio joululauluja kohtaan, pystyn suodattamaan vaan niitä ihanan lempeitä Frank Sinatran laulamia, ja suomalaisista just sen Varpusen jouluaamuna ja muut näteimmät. Voisinko itseäni vielä epäselvemmin ilmaista.. :D Mikä on teidän tämänvuotinen joululaulukanta?

Translation

Window number 12: The compulsory Christmas elf! (Te rest of the text is just random complaining about Finnish Christmas carols, not worth of translating :D)


Saatat pitää myös näistä:

56 Responses to “luukku 12”

 1. Katriina sanoo:

  About samoilla linjoilla mennään. En oo tänä vuonna lämmenny YHDELLEKÄÄN joululaululle, paitsi just toissapäivänä löytämälleni, viululla soitetulle versiolla Jouluyö, juhlayöstä (YouTube: Silent Night- Lindsey Stirling – kokeile ihmeessä, sillä on kaunista ja moderniakin musiikkia! :)

 2. Elina sanoo:

  Mun kanta on ihan sama! :D michael bublé ♥

 3. epe sanoo:

  Tonttutorvinenonsalainenpukintärkeinalaineeeeeeeen – eieiei kiitos.

  Täällä tunnustautuu tonttulaulujen vihaaja! En vain kestä kuunnella niitä, hyi. Oon kans ennemmin niiden rauhallisempien veisujen kannattaja!

 4. Hannavee sanoo:

  Hah, et oo ainut joka ei pidä tontuista erityisemmin! Meitin huoneesta ei löydy yhtäkään tonttua, mikään ei ole vielä ansainnut parhaimman tontun titteliä :))

  – Hannavee
  http://likoorikahvi.blogspot.com

 5. Soni sanoo:

  Minä tykkään kuunnella joululauluja, mutta en just niitä suomalaisia kökköpositiivisia. Suomalaisista ainoat siedettävät (ja muiden mielestä masentavimmat) ovat Sylvian joululaulu ja Varpunen jouluaamuna. Muutoin olen kunnostautunut kuuntelemalla Michael Bublén joululevyä (melko Sinatramaista, etten sanoisi), She & Himin joululevyä (erittäin erilaista, mutta ihanan rauhallista) sekä Diana Krallin joululevyä, joka taas on jazzilla maustettu.

  • Soni sanoo:

   Ja voi hyvät hyssykät, miten saatoin unohtaa Viikatteen ”Vuoden synkimmän juhlan”?! Ihan loistolevy!

  • ia ia sanoo:

   Oon kyllä kotimaisista sun kanssa samoilla linjoilla! Täytyy tutustua tuohon Michael Bubléhen, en ole kuullutkaan :o Jazz-mausteinen vois kyllä maistua myös!

 6. Henriikka sanoo:

  Joo hyi vitsi tontturallatukset, iha sika ahvistavia kaikki- ”on hiirellä lapsia mukanansa kaksikymmentäkuus” -mitä vitsiä? Kaik ihanat seesteiset on mahtavia ja sit rnb-klassikot jouluostoksilla. Hyi tontut. Kiitos avautumisesta!

  • ia ia sanoo:

   Onneks mä en oo tommosta hiiriveisua kuullutkaan :D Täällä jouluostoksilla kuulee vaan niitä pahimpia ralleja, iyyy..

 7. Minttu sanoo:

  Mä olen selkeästi tulossa vanhaksi, koska ennen julistin vahvasti nimenomaan noiden iloisten Nissepolkkien sun muiden nimeen. Nyt kuitenkin on tainnut takki kääntyä:

  Ensinnäkin olin viime perjantaina kuuntelemassa kamariorkesteria(!). Eikä siinä vielä kaikki. Kun Brahmsien ja Bethovenien jälkeen lopuksi orkesteri lauloi Maa on niin kaunis, huomasin liikuttuvani. Saman oireen huomasin jo viime jouluna Sylvian joululaulun kanssa. Huolestuttavaa…

  • ia ia sanoo:

   Hei, tunnistan itseni tuosta liikutuksesta! Olin aikoinani laulamassa joulukantaattia, ja kun pitkästä aikaa olin kuuntelemassa sitä ihan yleisöstä käsin niin tippahan siinä linssiin tuli :D

 8. Elsi- sanoo:

  Harvinaislaatuisen positiivinen, tuntuu että ihan kaikki uppoaa tänä jouluna. :D Olisiko se sitten jotain koti-ikävää, tai sitä kun tämä on ollut ensimmäinen syksy rehellisesti 10 vuoteen kun ei ole tarvinnut alkaa harjoitella ”kauneimpia joululauluja” lokakuussa (hiphei kuoroharrastus!) koska yleensä minäkin olen sietänyt oikealla fiiliksellä kyseisiä biisejä vasta ihan muutamaa päivää ennen joulua. Mutta nytpä vaan olen aloittanut tiptappien ja petteripunakuonojen luukuttamisen jo marraskuun puolessävälissä?

  • ia ia sanoo:

   Oho, no ihan mukava ettei tule hermoromahdusta joululauluista! :) Mullakin on takana pitkä ”kuoro-ura” ja niinä aikoina laulettuja kappaleita kuuntelee nykyään tippa linssissä :D

 9. Jonku sanoo:

  Mun joulukanta on aika selkeä, onneks se on kohta ohi. Inhoan niin paljon kaikkea hössötystä ja lahjapaniikkia ynnä muuta, mulle riittää että ollaan perheen kans yhdessä ja syödään hyvin 24 päivä. Siinä on joulua tarpeeksi, en jaksa montaa kuukautta etukäteen alkaa siitä riehumaan. =_=

  • ia ia sanoo:

   Oon kyllä samoilla linjoilla sun kanssa! Mutta mun mielestä se hyvinsyönti ja rentoutuminen saa kestää nyt ainakin sen viikon verran :D

 10. karoliina sanoo:

  whamin last christmas on maailmankaikkeuden paras joulubiisi ! :—D

 11. K sanoo:

  äh kun blogistasi on näin joulukuuksi tullu kovin tylsä, tahtoisin nähdä asujasi ja suloisia kasvojasi enemmän, normipostauksia siis!

 12. Pauliina sanoo:

  No hupsista: mä rakastan joululauluja :D

  http://kisstherain-p.blogspot.com/

 13. menni sanoo:

  Mä taidan olla joululauluasiassa sun vastakohta. Mä inhoan suomalaisia masentavia lauluja, kuten Slyvian joululaulua, tuota varpusta sekä erityisesti Tonttua (11 säkeistöä siitä, eikä tonttu vieläkään saa unta???).
  Mä tykkään iloisemmista lauluista, niinollen myös niistä nisseistä ja nasseista.
  Mun suosikkijoululaulu on kuitenkin ehdottomasti Gayla Peeveyn I wanna hipppotamus for Christmas, ei kauhean tunnettu, mutta ihan hillittömän hauska! :”D

  • ia ia sanoo:

   Oho, me mennään kyllä ihan päinvastoin! :D Pitää kuunnella toi hippopotamus, kuullostaa niin hauskalta!

 14. riikka sanoo:

  mä tykkään just kaikista kunnon suomalaisista joululauluista, kaikki englanninkieliset on ihan huonoja ja ärsyttää ku niitä soitetaan kaupoissa :D

 15. Miffa sanoo:

  Me yritettiin vknloppuna oikeen kunnolla nostattaa jouluhenkeä ja tehtailtiin joulukortteja, ja eilen käytiin oikeen laulelemassa kauneimpia joululauluja tuomiokirkolla. Siel ei onneks noita kamalia renkutusbiisejä tarvinnu kuulla, söpöintä oli kyllä kun kaikki muksut pyydettiin eteen laulamaan joulupuu on rakennettua… :)

  • ia ia sanoo:

   Oi vitsi, kuulostaapa ihanalta! Pitää käydä itsekin varmaan kirkossa laulamassa ne kauneimmat lähempänä aattoa :)

 16. ida sanoo:

  Minä taas voisin kuunnella joululauluja 24/7. Oli ne sitten ulkomaalaisia tai kotimaisia. Tänä vuonna kyllä on ulkomaiset uponnut paremmin… Kuten Michael Buble, voi luoja rakastan sitä tyyppiä.

  • ia ia sanoo:

   Tosi moni on nyt sanonut tuosta Michael Bublésta, pakko etsiä sitä kuunneltavaksi jostain!!

 17. Cerp sanoo:

  Mäkään en tykkää noista ylipirteistä tiptapeista yhtään! Mutta Tonttu on kyllä paras joululaulu ikinä, ihanan tunnelmallinen ja rauhallinen. Ja sit varpunen jouluaamuna on pakko raiskata nokkahuilulla vuodesta toiseen… :D

  • ia ia sanoo:

   Tonttu on vähän siinä rajoilla! Jos sitä olis vaan yks säkeistö niin sitten :D Oi nokkahuiluversiot <3

 18. ida sanoo:

  yhdyn aikalailla täysin noihin joululaulujuttuihin! muhun ei just noi kulkuset sun muut tonttulaulut kovinkaan uppoa, enemmän yleensä tykkään just jostain varpunen jouluaamuna ja sydämeeni joulun teen :-) rajattoman ja suvi teräsniskan ja muiden samankaltasten joululaululevyt toimii melko hyvin muhun yleensä!

 19. ellu sanoo:

  Mäkään en tykkää joululauluista, en suodata ees varpusta jouluaamuna..

  ps. sun postauksen innottamana ostin tarpeellisuuspussukan :D

  • ia ia sanoo:

   Eikä, miten ei voi tykätä varpusesta! :D Hii, onnea tarpeellisuuspussukasta, toivottavasti osoittautuu käteväksi!

 20. Samppeli sanoo:

  No en mäkään mistään tommosista, mutta vesku loirin tonttu on rakkaus <3 mitä tykkäät siitä :-)?

  • ia ia sanoo:

   Vesku on kyllä sen verran ihana, että varmaan uppoaa sen versioimana melkein mikä vaan! :)

 21. Nimetön sanoo:

  Noi suomalaiset joululaulut on just parhait, niistä tulee joulutunnelma ja lapsuuden joulut mielee! Oi miten ootan jo joulua, tänä vuonna on tuntunut niin jouluselta jo marraskuussa vaikkei oo ees lunta ollu! :)

  • ia ia sanoo:

   Mä tykkään kyllä kans just niistä jouluyö juhlayö -henkisistä kotimaisista :) Ihana että edes jollain on joulufiilistä!

 22. Hosuli sanoo:

  Kaikenlaista tonttukrääsää kyllä parveilee joka kaupassa, pitää ehkä osata valikoida sieltä parhaat- tai olla valikoimatta jos ei vaan yksinkertaisesti lämpene tonttuajatukselle.

  Tykkään kaikista kansanperinteeseen niuvoutuvista asioista ja vanhanajan tonttusadut ja tarut kuuluu niihin. Ne tontut, jotka istuu rivissä Anttilan hyllyllä eivät taida itsekään tietää yhtään mitään. Inhoatko Toljanteriaki

  • Hosuli sanoo:

   sieltä jäi n- ja kysymysmerkki pois. (:

   • ia ia sanoo:

    Jep, perinteet kunniaan :) En mä muista tonttu toljanterista kyllä mittään, oliko se joku kakkosen joulukalenterihässäkkä joskus? :D

 23. hahh sanoo:

  Tosta Bublésta pakko sanoa, että vaikuttaa niin rahastukselta :-D nuori mies laulelemassa vanhoja klassikoita ”svengaavasti” ja tekohymy naamallaan = myötähäpeä. Kato youtubesta Santa Claus is coming to town niin saat hyvät naurut siitä videosta! :-DD paljon teennäisempi ei voi olla. Ja laulutaidoissa ei musta ole kauheasti kehumista, ainakaan verrattuna Sinatraan. johon joku onkin jo Bubléta ehtinyt verrata…

  • marge sanoo:

   Noh, kaikki joululevyt on rahastusta, mitäpä muuta! :D Tuntuu siltä, et Michael Bublé on nyt kaikkien huulilla, vaikka mies on tehnyt musiikkia jo jonkin aikaa. Mun mielestä Bubléssa ei ole mitään teennäistä, ja eikö oo vain positiivista, et edelleen tehdään muunlaistakin musiikkia kuin vain tusinapoppia, vaikka vanhoja klassikoita toistettaisiinkin. Ite kuuntelen mieluummin Bubléa kuin Sinatraa, ja on vähän hölmöä kun musiikista usein ajatellaan, et on oikein kuunnella vain sitä aitoa ja alkuperäistä. Tuntuu et aika kultaa muistot ja vuosikymmenet lisäävät jotakin erityistä hohdetta edesmenneisiin laulajiin (enkä nyt väitä, että Sinatra olisi jotenkin merkityksetön!).

   Meni vähän ohi aiheen :D Mut musiikki on jännittävä asia, koska se on todella suuressa osassa meidän elämässä, se on yhteistä mut silti jotenkin todella henkilökohtaista, ja joskus voi olla vaikeaa paljastaa muille minkälaisesta musiikista tykkää. Varsinkin kun ympäröivä maailma tuntuu jollain tavoin määräävän millaista musiikkia on lupa kuunnella, esim. jos mies kuuntelee Antti Tuiskua, sitä ainakin oman kokemukseni mukaan pidetään outona.

   Paljastan nyt jotain: mun ehdoton joululevy on Jari Sillanpään Maa on niin kaunis -levy. Kappaleet on riisuttuja ja sovitukset melankolisia, muhun se uppoaa :)

   • hahh sanoo:

    Joo en tosiaan ole tusinapopin kannalla, yleX:n kuuntelu oli pakko lopettaa ku ne siirty vähän turhan poppis-linjalle :–D tuolla bublén levyllä nyt vaan on kaikki ”hittibiisit”, muutama epätavällisempikin olisi musta sopinut joukkoon. Musta jokainen saa kuunnella mitä tykkää, eikä ole mitään oikeaa tai väärää.
    Tuo video nyt saa vain selkäpiin karmimaan: sormien napsuttelua, loikkimista, lumen puhaltelua kämmeneltä, hymyilyä vanhuksille ja lapsille… yritetään selkeästi luoda kuuntelijalle kuvaa mukavasta naapurinpojasta joka on täynnä ”joulun taikaa” tai jotain muuta kornia.

 24. punapää sanoo:

  mulla suunnilleen sama maku, nuo on niin kaameita!:D nätit ja ne oikein vanhat kuuluu jouluun!:) tiptap -tansseista sun muista ei tuu joulumieltä :D

 25. roulettae sanoo:

  Kaduilla soivat joululaulut kuuluu aikalailla samaan kategoriaan kun se muu jouluroska: himmelit,vuohipukit, siementontut… ei näin! mutta älkää nyt ymmärtäkö väärin, en minä joulua vihaa enkä kaikkia joululauluja varsinkaan, soittimessa on soinut yllättävän tiheästi Eartha Kitt – Santa baby, tää toimii !

Kommentoi