tiistai 05. helmikuu 2013

aamupalavinkki

Huomenta, nyt olis vuorossa vähän aamupalahommia! Eilen aamunahan ehdin jo lupaukseni mukaan raportoimaan Facebookissa tärkeän informaation siitä, että mitä sitä itsellä tuli napaan vedettyä, ja itseasiassa samoilla aamupalalinjoilla ollaan menty viimeinen kuukausi. Tuossa taannoisessa päivä kuvina -postauksessakin ehdin jo hehkuttamaan smoothieiden mahtavuutta, joten halusin nyt jakaa tätä maailman helpoimman aamupalan ilosanomaa juurta jaksaen teillekin asti :D

Ittehän kuulun tosiaan aamuisin siihen kategoriaan, joka mieluummin nukkuu sen ylimääräisen kymmenminuuttisen, minkä muuten voisi ripotella pitkin aamutoimia ja lähteä kiireettä kouluun/töihin. Niinpä mulla on sitten joka jemeksen aamu aivan jumalaton kiire.. Yksi asia, mistä en kuitenkaan suostu nipistämään, on aamupala! En vaan pärjää jos en saa aamulla vedettyä massua täyteen, ja hyvä aamupala takaa muun muassa sen, ettei päivän mittaan tai illalla tule hillitöntä ahmimismättökohtausta. Smoothien surrauttaa aamulla parissa minuutissa, ja aamupalan voi nauttia kätevästi vaikka samaan aikaan, kun meikkailee. Eli koko aamuruokailuepisodiin ei tuhraannu enää kuin alle viis minuuttia, ja sehän tarkottaa enemmän uniminuutteja meikäläiselle! :D

Peruspohja minun aamupalasmoothieissa on aina sama:

 • 1 purkki maitorahkaa
 • 2 reilua ruokalusikallista raejuustoa
 • 1 banaani
 • loraus maitoa
 • loraus hunajaa

Rahkapohja (ja voimabanaani!) tekee smuuttista täyttävän, ja kun mukaan viskelee vielä raejuustoakin, niin nälkä pysyy poissa yllättävän pitkään. (Ei hätää, tarpeeksi kauan kun jaksaa hurrutella niin kokkareita ei jää :D Itse yleensä pistän laitteen hurraamaan siksi ajaksi kun pistän kahvit tippumaan!)

Peruspohjan päälle viskelen aina jotain lisukkeita, ja mun suosikkeja on valita jokin näistä:

 • kiivi tai kaksi, tai
 • puolikkaan sitruunan mehu, tai
 • kupillinen mustikoita/vadelmia, tai
 • puolikas purkki ananasta

Vielä ei ole alkanut smuuttit tökkiä, ja nälkä tosiaan pysyy poissa kevyesti vaikka iltapäiväänkin asti! Kertokaa ihmeessä mulle jotain uusia makuvinkkejä :)

Translation

My favorite breakfast: A huge glass of smoothie! I always put curd, cottage cheese, a banana and some honey in it, and then I add some pineapple or lemon juice or some berries or a couple of kiwis on top of it. Yum!


Saatat pitää myös näistä:

90 Responses to “aamupalavinkki”

 1. Alishia sanoo:

  i also love smoothies ! yesterday i made one with raspberries and bananas :) yummi !

  http://alice-fashionland.blogspot.com/

  • ia ia sanoo:

   Yummy yum! But when I tried raspberries, I had all these raspberry-seeds (?) in my teeth the whole day :D

 2. Iita sanoo:

  Smoothiet on kyllä ihania <3 Ite teen aina turkkilaisesta jogurtista, banaanista ja mustikoista ja hieman kauraleseitä joukkoon :-)

  • ia ia sanoo:

   Nam nam niin on! Mulla olis kyllä paketti kauraleseitä kun lisäilen niitä aina jugurttiin, mutta ne vissiin toimii smoothiessakin? Täytyypi kokeilla!

 3. Ansku sanoo:

  Loistava postausaihe, tein nimittäin eilen aamulla postauksen tismalleen samasta aiheesta! Haha. ;D (http://sydamenisilmukoita.blogspot.fi/2013/02/pirteloa-mangolla.html)Ei oo kyllä itellä tullu mieleen, että vois laittaa vähän raejuustoakin vielä sekaan.. Hmm. Ja pitääpä kokeilla tuota sitruunaa! (:

  • ia ia sanoo:

   Haha, aika hyvä sattuma :D Joo sitruunasta tulee vallan raikas lopputulos! Käynpä kurkkaan jos sinunkin postauksesta sais smuuttivinkkiä :)

 4. Hanna sanoo:

  Minä tein tänään myös smoothiee: vattuja, kiiviä, banskua, ja kiivi-karviaisjugurttia! siitä tuli niin hyvää että vetäsin kaiken kerralla…:)

 5. Henne sanoo:

  Kokeilepa lisätä avokadoa joukkoon! Se tuo smuutieen pehmeyttä, eikä välttämättä tarvi pistää niin paljon maitotuotteita. Ite tykkään eniten kaikista semmosista surautettavista herkuista, mihin tulee vaan hedelmiä Suosikkini on 1 avokado, 2 kiiviä ja yks päärynä sekaisin. Kannattaa kokeilla myös kookosmaitoa, arvon kookosleiriläinen! :)

  • ia ia sanoo:

   Mä oon ollut skeptinen avokadon suhteen, voiko se sopia makeaan? :D Mutta täytyypä kokeilla! Oijoi, kookosmaito menee ehdottomasti kokeiluun, sopisko siihen joku ananas..?

 6. Pauliina sanoo:

  Oi blenderi olis kyllä tosi mahtava, mä rakastan tommosia smoothieita!! :-) ♥ Namnam!

  kisstherain-p.blogspot.com

 7. Miisu sanoo:

  Itelläkin on ollut söpö violetti joululahjablenderi kovassa käytössä! Oma suosikki on luonnonjogurtti-banaani-mansikka, johon usein heitän sekaan kauraleseitä tai murskattua hapankorppua. :) Pysyy nälkä poissa pitkään, kun sellaisen voimajuoman vetää nassuun…

  • ia ia sanoo:

   Mansikat täytyy kyllä ottaa käyttöön! Hapankorppu, kuulostaa melko eksoottiselta :D Miten sää semmosen keksit?

 8. Sanjana sanoo:

  miulle ei oo blenderiä, mutta joskus sauvasekoittimella oon tehny smoothieta vanilja- tai maustamattomasta jogurtista, pakastemansikoista, banaanista ja vähän maitoa jos paksulta tuntuu tai haluaa pillillä juoda. :) nuo sinun kuullostaa hyvältä!

  • ia ia sanoo:

   Mansikkaa on jo niin moni suositellut että pitää kai se pussi ittekki ostaa :D

 9. Gwen sanoo:

  Mä vaan en voi kertakaikkiaan ymmärtää sitä, että joku syö aamupalaa=D Jos yritän syödä jotain ennen yhtätoista (kouluun aina suuntaan kahdeksaksi, joten en voi edes ruoasta vielä haaveilla) oksennan sen ulos=3

  • ia ia sanoo:

   Ja mä en taas voi kertakaikkiaan ymmärtää sitä, miten joku ei syö :D Mulla on aamuisin aina niiiin karsea nälkä!

 10. julia sanoo:

  Smoothiet on ihan parhaita eikä niihin tosiaan kovin helposti kyllästy! Mä en valitettavasti ”voi” niitä kauheen usein aamupalaks nauttia, koska en vaan kestä sitä blenderin jyrinää aamuseittemältä (mulle ei saa ensimmäiseen 60 hereilläolominuuttiin puhuakaan mitään, jos herään ennen kymmentä) :D Meillä on kyl joku tosi halpisvekotin, että siinä ei ehkä oo panostettu minkäänkaltaseen äänenvaimennukseen…
  Mun lemppariyhdistelmä on iha simppelisti maustamatonta jugurttia, banaani, kaurahiutaleita ja ehkä muutama jääpala sekaan ^__^ Vois kyllä koittaa tota rahkaa, se vois pitää nälän poissa vähän sitä jugurttia kauemmin :D

  • ia ia sanoo:

   Haha joo, se katuporamainen ääni ei oo kyllä ihan ykkössuosikki :D Eikä varmaan varsinkaan sille, joka vielä nukkuu mun aamupala-aikaan..? Jääpaloja vois kokeilla, mun smoothiet jää aina vähän semmosiksi huoneenlämpösiksi!

 11. Julia sanoo:

  Smoothielinjalla oon mäkin menny tän alkuvuoden! Ei kyllä voi alkaa aamu huonosti, kun särpii pari lasillista jogurtti-banaani-mehusekoitusta naamariin. Tosin ehkä voisi vähitellen laajentaa maku- ja koostumusvalikoimaa, tota rahkaa voisi ainakin kokeilla! :)

 12. Jenny sanoo:

  Yks aika toimiva yhdistelmä on maustamatonta jogurttia tai rahkaa, banaani, mangoa ja vadelmia aj sit vettä tai maitoa laitan yleensä että tulee juotavampaan muotoon :)

  • ia ia sanoo:

   Mangoa pitäis kokeilla! En kyllä vaan taida edes tunnistaa mangoa hedelmähyllyltä..? :D

   • Jaana sanoo:

    Vinkiksi, että mangoa saa pakastealtaasta kuutioina. Sen voi lisätä jäisena joukkoon. Näin välttyy myös raaoilta ja mauttomilta hedelmiltä sekä mangon kiven kanssa ähräämiseltä.

    • ia ia sanoo:

     Joo siis näitä on aivan pakko etsiä! Mähän menin ostamaan jo säilykemangoakin, mutta kotona huomasin että se lilluu jossakin sokeriliemessä.. Se pakaste vois olla parempaa! Siis tuoreen jälkeen, mutta baby steps :D

 13. Napsu sanoo:

  Hih, smoothiet on kyl nameja! Mun lempparismoothieeseen tulee pari persikanpuolikasta, desi mansikoita, tuoretta ananasta, banaani, vähän maustamatonta jogurttia ja vähän maustamatonta rahkaa.

  Kokeilin muuten laittaa tuota sitruunaa mitä suosittelit aikasemmassa postauksessa, ja tuli hyvvää! kivan kirpsakkaa.

  http://brightcolorsofmine.blogspot.fi/

  • ia ia sanoo:

   Persikkaa vois kyllä kokeilla! Sitruuna on kyllä yks mun suosikeista, just semmonen herättävän kirpsakka :D

 14. henu sanoo:

  1/2 purkkia maitorahkaa
  n. 1dl maustamatonta jugurttia
  pari rkl turkkilaista jugurttia
  hunajaa
  mustikoita
  vadelmia
  vehnäleseitä(kuitua!)

 15. Henna sanoo:

  Koita mangoa tai muuta ”eksoottisempaa” hedelmää. Nami nami! Suosittelen myös sitä turkkilaista jogurttia, se on rasvaisempaa ja makeampaa. Että jos joskus alkaa pelkkä ehrmanni tökkimään :D
  Muuten mä teen omat smoothieni melko samalla tavalla, mutta ilman banaania ja laitan lorauksen maitoa että saan juoksevampaa :)

  • ia ia sanoo:

   Mangoa täytyis kokeilla, jos vaan uskaltais! :D Kiitti turkkilaisvinkistä, on tuota ehrmannia kyllä tullut tuhottua jo melkoinen määrä.. :D

 16. Möhköpöhkö sanoo:

  Nyt ei ole mitään reseptivinkkejä jaossa, mutta jos tuon peseminen ärsyttää, niin luin ihan älyttömän hyvän pesuvinkin demistä! :D Eli puoleen asti vettä ja loraus tiskiaineitta ja pyörimään hetkeksi ja on niin puhdas tän jälkeen.

  Itestänikin on kuoriutunut hirvee smoothiensuurkuluttaja, sinne on niin helppo laittaa kaikki sottaset aineet ja imasta kitusiin. :—)

  • ia ia sanoo:

   Hei hyvä vinkki! Mä vaan huuhtelen kuumalla vedellä heti sen jälkeen kun oon kaatanut juoman lasiin, niin lähtee puhtaaksi ilman tiskiharjaakin :) Mä oon kanssa melkonen sotkija syödessäni, vielä en oo onnistunut smoothien kanssa lärssäämään! :D

 17. kia sanoo:

  Ihan parhautta on vadelma-persikka smoothiet !! Parit purkkipersikat (puolikkaat on käteviä !) ja vähän vadelmia, ja ah, nautinto !

 18. Sini sanoo:

  Mäkin tekisin smoothieita jollei olis menny blenderi rikki, enkä muutenkaan pitäny sen kovasta äänestä.
  Mut ihan vaan paloina kippoon sekaisin menee juurikin nuo samat banaani, rahka ja raejuusto! Lisäks pistän kokonaisia tai puolikkaita rypäleitä, kiiviä, mandariini-, päärynä- ja omenalohkoja, tuoreita mansikoita tai mustikoita (pakastetut on löllöjä). Oon kans heittäny monesti jukurtin sekaan marjajauheita, voisin kuvitella että ne sopis hyvin myös smoothieen.

  • ia ia sanoo:

   Mä kokeilin kans mandariinia, siitä ei kyllä irronut mitään makua..? Mutta rypäleitä vois testata, ja päärynää!

 19. minna sanoo:

  täyttyykö tolla massu ihan oikeasti? :o vois nimittäin kokeilla, mulla on aamuisin aina älytön nälkä mutta ei hirveästi tee mieli syödä, ehkäpä smoothie olisi ratkaisu!:)

  niin siis jos olisi se tehosekoitin….

  • ia ia sanoo:

   Voi kyllä täyttyy! Mietippä jos söisit ensin purkillisen rahkaa, siihen raejuustoa ja sitten jonkun kolme hedelmää vielä päälle, lähtee kyllä varmasti aamunälkä :) Ja juoma on tosiaan helppo hörpätä vaikka aamulla ei tekiskään mieli syödä mitään! Blenderin saa mun mielestä jollain parillakympillä muuten :)

 20. Juttanen sanoo:

  Hhaha, luin postauksen tänä aamuna (puolenpäivän aikaan…) sängyssä poikaystävän vieressä, ja hän alkoi kuikuilla että mitä mie oikein luen. Hää innostui smoothiesta ja väänsi itselleen heti samanlaisen aamupalaksi :)

 21. Hosuli sanoo:

  Pirtelöt on kyllä just paras aamupala! Pitää nälkää, muttei tule liian raskas olo. Mää tosin en juuri käytä maitotuotteita, mutta hedelmiä ja marjoja kyllä ja paaaaljon. :) Täällä mun pirtelöjuttuja ja -vinkkejä: http://hosuli.blogspot.fi/search/label/pirtel%C3%B6t

 22. iiris sanoo:

  haha saattaa kuulostaa oudolta (ja maistuuki jos laittaa liian vähän banaania ja liikaa muuta) mut ite laitan aina kurkkua ja avokaadon + sen perus banaanin ja maustamattomat jugurtit:DD makeutta joskus lisään hunajalla.

  • ia ia sanoo:

   Miitää ihmettä :D Just aloin tottua avokado-ajatukseen, mutta kurkku tuli kyllä ihan puskista!

 23. mirella sanoo:

  Smoothiet on ihania terveysherkkuja ! Maustamatonta jogurttia, raejuustoa, hedelmiä ja pilttiä, nam :)

  • ia ia sanoo:

   Niinpä, namnam! Ja joskus vois kyllä tehdä vähemmän-terveellisesti vaniljajäätelöön ja pistää jotain suklaista matkaan :)

 24. strange sanoo:

  kiivi näyttää mun mielestä mielenkiintoselta mutta en oo koskaan syöny sitä… enkä kyllä oikeastaan uskalla maistaa, koska olin pienenä allerginen kiiville enkä tiiä oonko vieläkin eikä oikein huvita ottaa sitä riskiä xd

  • ia ia sanoo:

   Joo no ei ehkä kannata, kiva jos sitten yllärinä kurkku turpoaa umpeen tai jotain :D

 25. riina sanoo:

  päärynä on kyllä ihan ehdoton. tuo makeutta kivasti. jokus laitan sekaan pellavasiemenrouhetta.

 26. tiinna sanoo:

  hihi, hassua oli nähä sua kaupassa! tuntuu että tuntis sut, mutta ei kehtaa moikata, ku ethän nää mua tunne :D

 27. Anile sanoo:

  Kiitos superisti! Oonkin miettinyt miten onnistuisi aamuisin smoothien teko aamupalaksi ja saisi tehosekoittimenkin käyttöön. Itseltä oli hunaja loppu, joten korvasin sen lorauksella mansikkahilloa (semmoista ei klimppistä, vaan sosetta, semmoista juoksevaa) ja se kans tuntui toimivan.

  Kiitos kaunis viel kerran :)

  • ia ia sanoo:

   Ole hyvä vain, kiva jos olin avuksi! :) Hillo vois kyllä toimia kans, täytyypä joskus kokeilla ittekki!

 28. nne sanoo:

  Mun vakiosmoothie on ollut jo vähän aikaa sellanen, johon tulee pakastemangoa, maustamatonta jogurttia, jotain mehua (mieluisin on appelsiini-mango), hunajaa ja vähän kauraleseitä. :) Mukaan voi laittaa myös vähän banaania!

  Pitää ehkä itekin kokeilla tota raejuustoa tonne sekaan!

  • ia ia sanoo:

   Mistä saa pakastemangoa? En oo ikinä kuullutkaan :D

   • nne sanoo:

    Siis sellasia Pirkan mangokuutioita, ei kokonaista mangoa :D

    • ia ia sanoo:

     Mun täytyy mennä tutkimaan pakastealtaita tarkemmin! :D

     • Viltsu sanoo:

      Juu ne Pirkan pakaste mangokuutiot on ihan suuuper hyviä :) Kesällä tuli vedeltyä tälläistä yhdistelmää usein, on niin raikas!
      Rainbown smoothiehedelmät (on super käteviä, ja nekin löytyy sieltä pakastealtaasta ;))+ appelssiini mehua

     • ia ia sanoo:

      Apua, semmoinen valmis smoothiehedelmät-pussiko on olemassa? :D Harmi että mun lähin kauppa on S-kauppa, mutta pitää varmaan lähteä Cittarissa käymään Pirkkajuttujen perässä!

 29. Maija sanoo:

  Mun vakioyhdistelmä on mango ja punaiset viinimarjat. Nam! Ylipäätään tuore mango on ihan älyttömän hyvää, kannattaa kokeilla. Myös mustikka ja banaani pelaavat hyvin yhteen. Lisäksi sit maustamatonta jugurttia ja pellavasiemenrouhetta (siitä saa älyttömästi kuitua ja hyvää rasvaa, muttei vaikuta kauheasti makuun). Marjat viskon mukaan jäisinä, tulee kivan kylmä lopputulos. Meillä ei oo tehosekoitinta, mutta sauvasekoitinkin on pystynyt ihan hyvin jäisiin marjoihin.

  Ihan hirveän kauaa tuo ei kyllä pidä nälkää, pitäis ehkä koittaa tota rahkaa.

  • ia ia sanoo:

   Okei nyt on niin moni suositellut mangoa että täytyy kyllä testata! Mun pitää jonkun googlen kuvahaun kanssa mennä ostoksille, kun hävettää myöntää etten edes tiedä miltä tuore mango näyttää :D Joo mä luulen että se rahka on avain siihen täyttävyyteen!

 30. Nimetön sanoo:

  Tää vinkki menee enempi jälkkäripuolelle, mutta tässä se silti: Tilkka nestettä (maitoa), vanilijajäätelöä ja murukahvipussi (siis sellanen pieni tikkumainen annospussi murukahvia) et voilà, kahvijäätelö.

 31. Nannis sanoo:

  Ite viipaloin banskuja ja laitan pussiin ja pakkaseen. Toimii ku häkä! Ite en ole tajunnut tuota raejuustoa, mut neljän viljan hiutaleet smoothien seassa pitää nälän kans aika hyvin loitolla.

 32. Hanna sanoo:

  Minäkin menin tästä postauksesta inspiroituneena heti tekemään smoothieta, mutta se meni vähän pilalle :D Kokeilin tota Anilen vinkkiä ja heitin hilloa sekaan (omenahilloa tosin) mutta fiksuna tyttönä laitoin sitä ihan liikaa ja siitä tuli niin makeaa että piti nakata menemään :D Mutta tämmösiä postauksia lisää!

 33. Annu sanoo:

  Kokeile huviksesi seuraavaa, yllätyt:

  0,5 l kylmää vettä
  kourallinen pinaattia (jep)
  pari sellerinvartta (JEP)
  banaani
  päärynä
  puolikkaan sitruunan mehu
  (jääpaloja jos haluaa tosi fressiä)

  I know how it sounds, mutta tuo on OIKEASTI hyvää :DD jopa avomieheni juo sitä ihan mielellään, vaikkei yleensä mikään viherpiipertäjä olekaan. Ja tulee muuten fressi olo koko päiväksi :)

  • ia ia sanoo:

   OKEEI kuulostaa kyllä tosiaan oudolta :D Mutta pistetään korvan taakke!

   • Hanna sanoo:

    Mä peukutan kans tätä ohjetta! Mun korvaan kuulostaa enemmän oudolle sellanen missä käytetään jotain jugurttia ja sit vähän hedelmää ja marjoja.. Maitotuotteethan on todella kiistelty asia ja ite käytän tosi vähän, eikä tulis mieleenkää laittaa smoothieen. Mulla on nestepohjana aina vettä pari-kolme desiä ja sit niitä hedelmiä, marjoja, siemeniä, pähkinöitä, öljyjä, vihanneksia… jne riippuen minkälaista haluaa tehä :) Ja toi selleri sopii kyl niiiiin hyvin kyl smoothieen, vaik iteki oon vihannu sitä maailman eniten. Omassa kombossa on ollu sen lisäks muistaakseni päärynää, kiiviä ja omenaa. Avokado sopi kaikkeen koska se ei anna makua vaan tuo hyvää koostumusta ja hyviä rasvoja. Suosittelen testaamaan vähän erilaista mihin oot tottunut niin lähtee varmasti hyvinvointikin ihan uudelle tasolle jos innostut :)

    • ia ia sanoo:

     Miten saat smoothiesta sitten semmoisen paksumman, jos käytät nesteenä vettä? :) Paksuntaako se avokado sitä niin paljon? Jotain siemeniä ja pähkinöitä vois kokeilla! Pitää vaan muistaa hurruttaa tarpeeks kauan ettei ne jää sattumiksi :D

 34. Miia sanoo:

  Mitäpä luulet, olisiko lopputuloksena hyvää ja terveellistä jäätelöä, jos tuollaisen satsin lykkäisi muovirasiassa pakkaseen? :D

  Olen tässä jo jonkin aikaa haaveillut blenderistä ja luulen, että pian sellainen nököttääkin jo tuolla keittiön puolella… Smoothiet näyttävät ihan mahdottoman hyviltä.

  • ia ia sanoo:

   Enpä muuten tiedä! Pakko varmaan kokeilla, entä jos pistäis eka vaan jugurttipurkillisen verran pakkaseen? :D Kannatan kyllä blenderihankintaa, eihän nuo taida maksaa kun jotain parikymppiä ja siitä kyllä saa revittyä niin paljon aamupalariemua ettei mitään rajaa! :D

 35. Maira sanoo:

  Kokeilin eilen tuota kiiviversiota aamupalaksi, eikä ollut hunajaa, mutta ajattelin että mihinpä mitään makeuttajaa nyt tarvitsisikaan… Ois sitä ilmeisesti vaan tarvinnut, en ole ikinä maistanut mitään niin karvasta kuin se smoothie :DD Jäi puolet juomatta, oli ilmeisesti vähän karvaita kiivejä ne :D
  Tänään kokeilin tohon rahka-raejuusto -pohjaan päärynää, puolikasta mangoa ja vähän monihedelmämehua, ja ai että oli hyvää!
  Marjasmoothieissa käytän yleensä lisänä leseitä ja auringonkukansiemeniä, saa siemenistä vielä lisäenergiaa ja hyviä rasvoja :)

  • ia ia sanoo:

   Joo se kyllä ehdottomasti vaatii sen hunajan! :D Kokeile uusiksi hunajan kans, lupaan että on hyvää (jos yhtään kiivistä tykkää) ^^ Päärynää täytyy kyllä kokeilla, ja niitä leseitä!

 36. Sose sanoo:

  Jos tykkäät sitruunasta smuutissa (ite en oo vielä kokeillut), niin varmaan tykkäisit myös inkivääristä! Niitä semmosia vaaleita kurttusia pötkylöitä löytyy helposti kaupasta ja sitä ei tarvii laittaa ku ihan semmonen puolen sentin viipale kuorittuna ja ehkä vähän pienennettynä muitten ainesten sekaan hurisemaan, ni jo tulee raikas ja jännittävä maku mukaan! :)

  • ia ia sanoo:

   Joo tiedän miltä inkivääri näyttää, täytyypä kyllä kokeilla! Kokeilin sitä teehen ja siinä se maistui kyllä kivalta :)

 37. el-ina sanoo:

  äää! kuuluisko lopputuloksen olla kylmää vai lämmintä?

  oon nyt kokeillut sun innoittamana kolme kertaa smoothieta tällä ohjeella. näen niissä potentiaalia, mutta mua häiritsee aivan kohtuuttomasti, että lopputulos on aina lämmintä. muuten maistuis varmasti tosi hyvälle, mutta se koostumus ja lämpö saa sen tuntumaan suussa lähinnä oksennukselta.

  voisin kuvitella, että jääkylmänä ois varmasti ihan älyttömän hyvää. mut ilmeisesti toi mun blenderi ainakin lämmittää niitä aineita samalla siinä tehdessään, niin woot, mikä neuvoksi? :D

  • ia ia sanoo:

   Haha voi ei :D Viileitä/kylmiä niiden pitäis olla! Ei ne mullakaan mitään superkylmiä ole, mutta jääkaappikylmä rahka ja ananasmehu tekee siitä viileämpää :) Nakkaa sekaan muutama jääpala, pitäis auttaa asiaa!

 38. dippihirmu sanoo:

  Mä en vain jaksa tiskata noita tehosekoittimia… :D

  • ia ia sanoo:

   Mä vihaan sen kulhon tiskaamista!! :D Saiskohan sinne sisään laittaa fairya ja vettä ja laittaa koneen pyörimään, jos se tiskais itte ittensä..?

 39. jenni sanoo:

  Ihan pakko sanoa, että kokeileppa smoothien sekaan 1-2 raakaa kananmunaa. Pitää muuten nälkää! Minä, jolla normaalisti on nälkä jo tunnin päästä aamupalasta, kokeilin että 1prk rahkaa, loraus kermaa tai maitoa, marjoja ja 2 kananmunaa (tarvittaessa karppisokeria tai makeutusjauhetta) , sitten kaikki vaan sekaisin ja tämän join klo 7.30 ja n. 12.30 ihmettelin että ei oo nälkä ei mutta pakko oli jo syödä jotain kun seuraava mahis ois ollu töiden jälkeen..=D

  • ia ia sanoo:

   No ohho, pakko melkein kokeilla! Maistuuko se kananmuna sieltä läpi? :D

   • jenni sanoo:

    Ei maistu jos laittaa tarpeeksi hedelmiä tai marjoja tms, tai vähän makeutusta. :)
    Ainakaan mä en oo huomannu et maistuis läpi.

    • ia ia sanoo:

     Okei, tuota on kyllä ihan pakko kokeilla! Mulla on nimittäin aina nälkä, tuo vois auttaa taas tunnin pidemmälle :D

 40. Selleri sanoo:

  Suosittelen kokeilemaan viel sellaista avokaadojuomaa, joka on todella suosittu Marocossa: avokaado, mansikoita ja maitoa!! kuulostaa oudolta, mutta herkullinen on!

  • ia ia sanoo:

   Kuulostaa kyllä tosiaan oudolta, mä jotenkin vierastan yhdistelmää avokado+jokin makea! :D Voiko se muka toimia!

Kommentoi