perjantai 19. syyskuu 2014

peanut butter cupcakes

Syksy on näköjään meikäläisen vuoden ykkösleipomisajankohta. Mä oon kuulkaas kuukauden sisään leipassut niin omppupiirakkaa, peanut butter cupcakeseja kuin suolaisia muffareitakin! (Ehkä se on se joku alitajuntainen havahtuminen kun hoksaa, ettei bikineissä tartte näyttäytyä taas kymmeneen kuukauteen? :D) Mutta nyt olis luvassa reportaasia yhden yllämainitun leipurointihommista!

pbcupcakes2

Päätettiin tosiaan veljen kanssa testata tämänkin keittiön leipomislokaationa toimiminen, ja pienen googlailun jälkeen käytiin ostamassa kaupasta ainekset peanut butter cupcakeihin eli maapähkinävoimuffinseihin. (Jostain syystä mun on helpompi käsitellä tuota kolmen sanan englanninkielistä termiä kuin tuota suomalaista sanamonsteria..) Oon ihan hulluna kaikkeen pähkinäiseen ja mun maapähkinähammas sanoi VOI KYLLÄ TÄMÄ TÄMÄ TÄMÄ kun googlehausta esille pärähti nuo Kinuskikissan peanut butter -muffinssit, resepti on siis sieltä!

pbcupcakes4

Ensin miksailtiin taikina, ja sitten nepattiin muffarikone lämpiämään samalla, kun alettiin lusikoida taikinaa vuokiin. Jep, mulla on nykyään vaaleanpunainen muffarikone.. :D Mikroahan mulla esimerkiksi tässä uudessa taloudessa ei ole, mutta hei haloo, kumpi on käytännöllisempi ja tärkeämpi, mikroaaltouuni vai VAALEANPUNAINEN MUFFINSIKONE?

pbcupcakes3

Laite on saatu AlphaGeekiltä (ja se löytyypi täältä jos jotakuta kiinnostaa!). Tuo vehje näyttää aika paljon vohveliraudalta ja toimintaperiaatekkin on sama, sen kun tuikkaa seinään niin laite lämpiää parissa minuutissa, ja kun merkkivalo sammuu niin muffarit voi tuikata koloihin. Vaikka pinnoite näytöstää semmoiselta teflonimaiselta, niin mä laitoin taikinan tosiaan muotteihin. Paistoaika piti vähän testailla kun tuossa ei mitään lämpötilaa voi säätää, mutta kymmenisen minsaa riitti hyvin. Mun visioissa mä alan tehdä tällä kätevästi sunnuntai-aamuisin minipienen erän jotain terveellisiä suolaisia muffareita aamupalapöytään!

pbcupcakes5

 Ja voi piru kun ne kohosi näteiksi palloiksi tuolla pikku kupujensa alla! Sitten valmiit muffinsit suoraan pakkaseen että ne jäähtyisi mahdollisimman pian kuorrutusvalmiuteen, oltiin hätähousuja.

pbcupcakes7

Peanut Butter Cupcakes (12 isoa muffinia)

Taikina:
150 g maitosuklaata
150 g voita tai margariinia
1 ½ dl ruokosokeria
2 munaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 ½ rkl kaakaojauhetta
1 ½ dl maitoa tai kermaa (me käytettiin maitoa)
1 ½ dl suolattuja maapähkinöitä (eli siis ihan vaan suolapähkinöitä)

Kuorrutus: (riittää ohjeen mukaan 10 muffinssiin mutta ei kyllä riittänyt, tee tuplat jos haluat kuorruttaa kaikki!)
2 dl vispikermaa
1 rkl vaniljasokeria
1 dl maapähkinävoilevitettä

Rouhi maitosuklaa. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinaan vuorotellen maidon/kerman kanssa. Lisää lopuksi maapähkinät ja suklaarouhe.

Voitele muffinssipelti tai käytä paperisia muffinssivuokia estääksesi tarttuminen. Lusikoi taikina pellin koloihin. (Tai jos ei ole muffarivuokaa, niin laita pari vuokaa päällekkäin!)

Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Kuorrutus:

Mittaa kulhoon vispikerma ja vaniljasokeri. Vatkaa kovaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon maapähkinälevite. Pursota kuorrutetta jäähtyneiden muffinssien päälle. Koristele suklaalastuilla ja pähkinöillä.

Toim. huom. itte tykkäsin syödä näitä ennemmin ilman kuorrutetta!

 

pbcupcakes6

Yks sana, monta vokaalia: NAAAAAAAAAAAM. Aloin tuossa laskeskelemaan, että jos neljästätoista muffarista veli otti mukaansa neljä, mama söi yhden, niin mähän söin silloin.. Nope. Nope nope nope nope.


Saatat pitää myös näistä:

38 Responses to “peanut butter cupcakes”

 1. e sanoo:

  Näyttää ja kuulostaa niiiiiin hyvältä, että näitä on pakko leipoa heti huomenna!

 2. arleena sanoo:

  Nuo ovat kyllä taivaallisen hyviä.

 3. Anna J sanoo:

  Siis äääää toi muffinssikone!!! Oon meinaan tässä viimeaikoina kovin pohtinu mitä pystyy leipomaan kun en uunia omista, enkä oo tähän asti keksinyt ku juustokakut jotka hyytyy jääkaapissa:-D Eli pakko varmaan hankkia tollanen, pääseepähän vetämään muffinssiövereitä!

  • ia ia sanoo:

   No tuohan on uunittomalle varsin hyvä ratkaisu! Muffareista kun voi tehdä suolaisia tai makeita tai terveellisiä tai tai.. :D Ja kaikkee mukikakkujahan on olemassa kans mitä voi tehdä mikrossa :)

 4. milperi sanoo:

  Siis niin cool kun toi muffinsikone onkin (nään jo itteni hankkimassa tollasen), niin eiks se oo ihan sama kun noi muffinsit törkkäis vaan uuniin? Sama aikakin siinä menee, plus uuniin mahtuu enenmmän. Does not make sense to me… :D

  • ia ia sanoo:

   Siis sehän siinä se juttu onkin, niin ihanan tarpeettoman tarpeellinen laite :D Paitsi tuossa menee vähemmän aikaa lämmetä mitä uunilla :) Ja jos haluaakin tehdä vain kuusi muffaria niin hirveetä energian haaskausta lämmittää koko uuni sitä varten! :D

   • milperi sanoo:

    Ahaa, nyt tää käykin järkeen! (siis ihan oikeesti, en ollut sarkastinen). Hmhm mistähän tollasia sais, mäkin haaveilen täällä sellasista aamumuffinsseista nyt! :D

    • ia ia sanoo:

     Haha :D Noita saa tilattua ainakin tuolta AlphaGeekistä minkä linkitin tähän merkintään!

 5. Tiina sanoo:

  Maapähkinävoilla ei voi mennä pieleen! Ja oikein herkulliselta näyttääkin!

  En oo tajunnut että tuollaisia muffinssikoneita on ees olemassa. Mua pelottais että se paperinen vuoka syttyy tuleen. :D Onhan se kyllä söpö! Mut eiks ois kätevämpi vaan paistaa uunissa kun kaikki ei mahdu tuohon kerralla kuitenkaan? Kyllä silti huomaan että nyt orastava tarve tuollaiselle alkaa kuplia mun sisällä.

  • ia ia sanoo:

   Joo oikeessa oot maapähkinävoin suhteen :D Jep, kaikkee sitä keksitäänkin! Sehän se pointti noissa laitteissa onkin, kun ne on tavallaan ihan turhia mutta silti niin kivoja :D Mutta mä ajattelin sen nimenomaan niin että jos haluaa tehdä vain ne kuusi muffaria aamupalalle niin ei tartte turhaan koko uunia lämmittää!

 6. Anni sanoo:

  Sun postaukset on aina päivän piristys, nauroin monta kertaa ääneen tätä postausta lukiessani :D

  • ia ia sanoo:

   Ai, no kiitoksia! Kiva kuulla, vaikken kyllä ihan hoksannut mikä tässä merkinnässä oli erityisen hauskaa :D

 7. Minna sanoo:

  Sun blogin kuvat on aina yhtä ihania! <3 :)

 8. Tintti sanoo:

  Voi että, mä tein eile kaakao-vaniljatuorejuusto muffinei D: No, ens kerral sitte :—-)

 9. mohk sanoo:

  Ootko sä eronnut ja sen takia muuttanut uuteen kotiin?

  • ia ia sanoo:

   En oo! :D Meillä loppui asumisoikeus edellisessä kämpässä joten siitä oli pakko muuttaa, ja poikaystävä sai opiskelupaikan toiselta paikkakunnalta ja muutti nyt sinne, mä jäin toistaiseksi vielä töiden takia edelliselle paikkakunnalle koska mulla on täällä tällä hetkellä vakituinen duunipaikka. Pitäisköhän tästä tehdä sivupalkkiin joku ilmoitus kohta :D

 10. Harmi että asut niin kaukana, muuten palkkaisin sut ehdottomasti mun leivonta- ja ruokajuttujen kuvaajaksi! Mä saan niistä harvoin näin nättejä otoksia plus että kaikki leivontavaiheotokset unohtuu aina ihan tyystin :D

  • ia ia sanoo:

   Hei vähänkö olis vinkee sivuduuni, leivontakuvaaja :D Helppo toimia kuvaajana silloin kun joku muu on hoitamassa ne sotkuiset välivaiheet, heh!

 11. Elisabeth sanoo:

  Näyttääpä herkulliselta! Miten saat kuorrutuksen noin nätiksi?

  xxx
  E
  http://dragonflyelisabeth.blogspot.fi/

  • ia ia sanoo:

   Mulla on semmoinen pursotuspussi missä on tylla, sillä saa tosi nätit pursotukset vaikkei yhtään osaisikaan! :)

 12. Anne sanoo:

  Voi vitsit miten herkullisen näköisiä! :P Ne suolaiset muffinit kuulosti myös tosi kivoilta, olisko reseptiä jakoon? :)

  http://justsayinghianne.blogspot.fi/

 13. Mari sanoo:

  Hyvää syntymäpäivää!

 14. :_) sanoo:

  heii pitää kokeilla joku kerta noita !♥
  oon käyttäny pari kertaa tollasta (vähän pienempää) konetta :)seki oli vaaleenpunanen ;) mut kyl me ollaan ainaki laitettu ilman vuokia, irtoo tosi helposti ja helppo putsata :)

  • ia ia sanoo:

   Hyvä kuulla että toimii ilman vuokiakin, vois uskaltautua itekki kokeilemaan! Viimeistään sitten kun vuoat loppuu :D

Kommentoi