keskiviikko 10. joulukuu 2014

marraskuun lempparit

Nonni, nyt on saatettu tuo toinen takaisin juna-asemalle ja meitsi voi vihdoinkin lösähtää hyvällä omatunnolla koneelle! Marraskuun lempparit vähän myöhästyi tuosta kuun vaihteesta, mutta tässäpä ne joka tapauksessa tulisi. Mä tykkään tehdä näitä ihan liikaa että jättäisin nämä välistä!

Marraskuu näin yleisesti ottaen oli aika perseestä, mutta eikö ne marraskuut aina ole? :D Se loputon pimeys on vaan jotain niin masentavaa, kun lumi hohtaa poissaolollaan, ja ne päivän neljä valoisaa tuntiakin on ennemminkin massiivisen pilvipeitteen läpi epätoivoisesti kuultavaa utuista harmaata. (Muistan koko kuukauden aikana kerran nähneeni auringon! Se kesti kokonaista seittemän minuuttia kun kävelin töihin, töistä päästessäni sitten olikin taas pimeää..) Niinpä nää mun marraskuun lempparit taisikin olla ennemminkin jonkinlainen survival kit tuota kuukausista ankeinta vastaan.

LEMPIVAATE

marraslemppari111

Marraskuussa useimpina aamuina päälleni valitsin tuon H&M:n pitkähihaisen trikoomekon. Sen loistavuutta mä ehdinkin jo jossain merkinnässä suitsuttaa, mutta lämmittävät pitkät hihat – check, maanantai-aamuna ihanan armolliselta tuntuvat pehmeä materiaali ja löysä malli – check, ja niin levoton kuosi että kukaan ei edes huomaa armottoman väsynyttä naamaasi – check!

LEMPIASUSTE

marraslemppari66

Marraskuussa mä sen taas vihdoin tein: Nimittäin pätkäisin vajaan vuoden kestäneen kamppailun päätteeksi rehellisen otsatukan takaisin. Voi hyvää päivää miten helpottui aamut!! Vaikka rehellisesti sanottuna tykkäsinkin siitä vino-otsiksesta enemmän, niin mun kärsivällisyys ei vaan riittänyt siihen pyörteen kanssa kamppailuun ja justinbiebermäiseen pään krooniseen heilautteluun kun yrität muka saada sitä ylipitkää otsislirpuketta ilman käsiliikettä pois silmiltä. Joten luovutusvoitto otsikselle, joka vaatii aamuisin korkeintaan yhden suoristusraudan vedon sekä kevyen lakkakerroksen. Ahhhh. (Niin, ja tasan lasketaan otsis asusteeksi!)

LEMPIKOSMETIIKKA
marraslemppari77

 

Vaikka ensitestailujen jälkeen sanoinkin tuon beauty blender -meikkisienen tekevän tasaisesta lopputuloksesta huolimatta liian ohkaista jälkeä minun makuuni, niin muutaman lisätestikerran jälkeen hylkäsinkin meikkivoidesiveltimeni kylppärin kaappiin lähes kokonaan. Nimittäin tajusin, että vaikka mun kirjava iho niin kivalta näyttääkin aamuisin heti sen jälkeen, kun oon pyöritellyt sille siveltimellä reilun kerroksen meikkivoidetta, niin pitkän työpäivän päätteeksi lopputulos on aika karmaiseva kun meikkivoidekerros on alkanut mystisesti (ja erittäin näkyvästi) rakoilla.. Nykyään teenkin ohkaisemman meikkipohjan tuolla bb:llä ja lisään peitevoidetta ekstrapeittoa vaativiin kohtiin. Ja jee, päivän päätteeksi naama on miltei samannäköinen mitä se oli aamullakin!

LEMPIESINE

marraslemppari10

Okei, ei tuosta marraskuusta olisi selvinnyt hengissä ilman kahvinkeitintä! (Kuvassa on söpöyskertoimen vuoksi mun pinkki mutteripannu, mutta kyllä mä todellisuudessa keitän aamuisin kahvini ihan semmosella kolholla mustalla peruskeittimellä vaan.. :D) Mutta juu, ilman kahvia ei vaan herää. Vaikka mä oon marraskuun pimeinä aamuina lanseerannutkin kirkasvaloherätyksen, eli räpännyt sen auringon voimakkuudella valoa huutavan lampun päälle samalla, kun sammutan herätyskellon.. Niin ei hitto, mä pystyn kevyesti jatkamaan uniani siitä valosta huolimatta. Kahvi on ainoa herättäjäpelastaja!

LEMPIOSTOS

marraslemppari44

Marraskuun lempiostos oli ehdottomasti nuo Anttilasta löytyneet paperivalopallot, ne on vaan niin nätit!

LEMPIRUOKA

marraslemppari33

Marraskuuaamujen vakkari on ollut pikkukourallinen mustaviinimarjoja mun aamusmoothien joukossa (koska let’s face it, ne on vaan ihan saakelin kirpeitä nautittavaksi jossain jugurtin päällä, irvistys jo pelkästä ajatuksesta!). Mä en nimittäin koskaan muista nappailla mitään multivitamiininappeja vaikka mä niitä kuinka tunnollisesti apteekista kotiin kantaisin, joten mustaherukat on saaneet toimia mun marraskuun c-vitamiininappuloina. Käytin jo maman pakastimesta vohkitun erän loppuun, ja jouduin siirtymään kaupan pakasteherukoihin.. Mutta enpä oo flunssaistunut, muah!

LEMPITEKEMINEN

marraslemppari99

Marraskuussa parasta on ollut tulla työpäivän jälkeen tuon ankean pimeän ulkoilman läpi sisälle kotiin lämpimään, tehdä jotain hyvää safkaa (tai keittää laiskuuksissaan ihan vaan kaurapuuroa) ja kattella siinä samalla syödessä jakso tai pari White Collaria Netflixistä! Kolmas eli viimeinen Netflixissä oleva kausi menossa.. Ihan mälsää, sitä on olemassa joku 6 kautta?! Pitää jostain hermoja raastavalta mainosviidakkosivustolta varmaan koittaa kaivaa sitten ne loput kaudet.

Mutta semmossie! Tänään mä lupaan hoitaa joululahja-asiat kuntoon. Pakko!!

 


Saatat pitää myös näistä:

20 Responses to “marraskuun lempparit”

 1. Paula sanoo:

  Moi!

  Niksinurkasta terveisiä! Kannattaa ladata Google Chrome, johon voi ladata ilmaisen ja laillisen sovelluksen: Hola better internet. Tuon sovelluksen avulla voit reitittää liikenteesi jenkkien kautta ja Netflix luulee, että olet jenkeissä (koska IP-osoite). Tällöin saat laajemman valikoiman ja white collaria 4 kautta Netflixiin ;)

  • ia ia sanoo:

   Aii vitsit, ihan loistovinkki!! Kiitti tosi paljon! Toivottavasti tämän huomaa täältä mahdollisimman moni :D

 2. Elina sanoo:

  Voi sun ottamia kuvia on aina niiiin kiva katsella, kun sulla on niin etevä visuaalinen silmä kaikille asetteluille ja muutenkin kuvaamiselle. Ah. Tän halusin vaan kertoa. (Marraskuu oli kyllä vähän ikävä kieltämättä!)

  • ia ia sanoo:

   Voi kiitos tosi paljon! Panostan paljon blogini kuviin, joten tuo kommentti merkkaa mulle paljon, ihana kuulla jos panostus näkyy :)

   • Milla sanoo:

    Voi juu! Täällä tykätään kanssa! Ei ole vaan koskaan tullut kommentoitua asiasta, mutta nautin sun kuvista tosi paljon ja niistä näkyy, että niihin panostetaan :)

 3. Noora sanoo:

  Otsatukka on paras! Vähän likasempikinkka menee ku aamulla huuhtasee lavuaarin päällä otsiksen. Todellakin lasketaan asusteeksi, koska parantaa yleisilmettä kaikille muille vaatteille ja etenkin hatuille. Ja kuinka helppl se on !! <3 Mullon varmaa mummonaki vielä harmaa otsis ku muilla on permanentit :D

  • ia ia sanoo:

   Joo, hattujen kanssa otsis on kyllä ihan ässä! Harmaa permanenttipehko otsiksella kuulostaa just tyylikkäältä :D

 4. Riikka sanoo:

  White Collariin koukuttunut ilmoittautuu myös! Repesin tuolle Kovat kaulassa -suomenkieliselle nimelle, MIKSI OI MIKSI näitä sarjojen nimiä pitää suomentaa? :) Meillä täällä menossa kolmoskausi kanssa, ja onneksi jenkkien Netflixissä on kaikki viisi kautta ja kuudes kausi tulee tällä hetkellä telkkarista (pitää yrittää olla vilkuilematta). Hyvä sarja, yksi paras puoli siinä on se, että New York on yksi pääosanesittäjä ;D

  • ia ia sanoo:

   Hahhaa :D Haluaisin kuulla aina välillä että minkälaiset brainstormaukset on ollu noiden käännösnimien takana! Jep, tuttuja maisemia on kyllä superkiva bongailla vaikka itte oon siellä vain kerran kylässä käynyt :)

 5. emzi sanoo:

  Otsis! Pakko saada otsis takas :D

 6. Lotta sanoo:

  Ää mäkin haluun otsiksen! Kampaajamammani kyllä lyttäs idean, että ainakaan ennen kahtakymppiä en saa leikata, kuulemma otsatukka + 157 cm sais mut näyttämään eskarilaiselta, nykyäänkin saa jo kuulla opettajilta lässytystä.. :D

  • ia ia sanoo:

   Haha, voi ei! :D No vähintäänkin täysi-ikäisenä teet sitten tukalle mitä lystäät, vaikka sen seurauksena näyttäiski eskarilaiselta ;D

 7. riiri sanoo:

  Miten sullao on tuo mekko kestänyt käytössä? Tykkäsin siitä itekkin, mutta mietin vain, että miten pinta/kuviot selviää pesussa, vaikka mekko olikin puuvillaa.

  • ia ia sanoo:

   Tuo on kyllä vaikuttanut hyvänlaatuiselta! Mä yleensä koitan välttää vaatteiden turhaa pesemistä ja käytän tuon kanssa aina alusmekkoa ja meen tuulettamalla aika pitkälle ja yksittäisten tahrojen käsinpesulla (ettei tartte siis koneeseen joka käytön jälkeen nakata), mutta kyllä mä tuon uskallan koneessa pestä, laittaa vaan kolmenkympin hienopesuohjelman niinkun tuossa ohjeessa on ja kääntää nurinpäin :) En oo uskaltanut rikkoo ohjeita ja nakata neljäänkymppiin, tiedä sit miten lähtee kuviot leviämään :D

 8. paulasofia sanoo:

  oi ihana postaus!! tuo H&M mekko on upea !

 9. Mars sanoo:

  Hei millä teet nämä kuukauden lemppari-postauksien tekstit kuvien päälle? Ihan photarilla tms vai käytätkö jotain valmista sovellusta joka ajattelee puolestasi? :D

  Tuo teksti+laatikko näyttää söpöltä, mutta on siinä aina oma projektinsa väsätä sellaiset photarilla, niin mietin onko jokin helpompikin tapa netin ihmemaailmassa?

  Ps. Oot mahtava!

  • ia ia sanoo:

   Joo Photarilla tein ennen, ja koneen vaihduttua jatkoin Pixelmatorilla! Ei siihen sen kummempaa kikkaa ole, teen aina erikseen sen tekstin ja laatikon :) Voihan siihen olla helpompikin tapa mutta mä en ainakaan tiedä sitä :D Heh, kiitsa!

Kommentoi