perjantai 20. maaliskuu 2015

Kööpenhamina 2/2: Shoppailu ja nähtävyydet

Kotona jälleen! Viikon koulutussäläputki on takanapäin ja meitsi on vihdoin taas onnellisesti kotisohvalla (enkä jaksa antaa jääkaapista tulevan kummallisen tuoksun häiritä.. Mitähän mä oon sinne jättänyt?). Tarkoitus oli paneutua lentomatkalla vähän asukuvajuttuihin, mutta jostain syystä naamakuvien muokkausinspikset romahti sinne nollan tienoille, kun viereen sattuikin varsin puhelias henkilö joka heti läppärin esille vedettyäni kysyi ”mitäsäteet?” En nyt siinä viittiny alkaa omaa naamavärkin väriä säätämään ja selittämään että ”no tässä mää kattelen omaa naamaani ja vaatteitani hehheh”. Onneksi reissukuvat oli vähän kehdattavampaa sarjaa muokata julkisilla paikoilla!

Joten pistetääs tämä kakkososa heti tuon edellisen ykkösen kylkeen: Eli nyt vielä yhden merkinnän verran Kööpenhaminavinkkejä, tällä kertaa aiheena nähtävyydet ja shoppailu. Oikeastaan näistä osioista mulla ei ole ihan kauheasti sanottavaa (mutta kuvaoksennusta sitten taas senkin edestä), joten laittakaa ihmeessä hei taas tietävämmät kommenttiboksiin vinkkiviitosia näihin aiheisiin liittyen!

Nähtävyydet

Mulle koko kaupunki ittessään tuntui olevan yksi iso nähtävyys, kuvaamisen arvoisia rakennuksia oli vähän joka puolella. Meillä sattui vähän kehno mäihä säiden suhteen: Kolme päivää neljästä oli aikas harmaita ja vettä tihuuttavia.. Mutta sehän ei estänyt synkkyyspäiväfiilistenkin kuvaamista!

cbh23
cphcolla14

cbh26

Käytiin me kuitenkin siellä perinteisissä postikorttimaisemissa eli Nyhavnissa! Varsinkin kesäaikaan tuo satama-alue on kuulema aikas ihana paikka kun nuo talot on täynnä tielle asti levittyviä kotoisia pieniä ravintoloita, mutta sai tuosta väriloistosta irti ihan ilman syöntiagendaakin kuljeskelemalla.

cbh32

cbh37
cbh33
cbh39
cphcolla15
cbh38

Pieni Merenneito -patsas jäi tällä kertaa meiltä näkemättä kun sinne suunnalle ei oikein ollut asiaa, ja meidän potentiaaliset nähtävyyspäivät oli vähän turhan sateisia kauemmas seikkailuun.. Mitä kommenttiboksissa äänestetään, onko tsekkaamisen arvoinen?

Lisäksi meillä oli tarkoitus käydä Tivolissa, mutta koko paikka oli suljettuna huoltotöiden takia. Plääh!! Intterwebsin mukaan tuo keskustan kupeessa sijaitseva ikivanha huvipuisto on must see -paikka komeine vanhoine rakennuksineen, kauniine puutarhoineen ja värivaloineen.. Nooh, ens kerralla sitten. Niin ja hei, käveltiin me Amalienborgin linnan ohi ja nähtiin pörrötötsäisiä vartijapoikia linnan ovilla vartioimassa!

cphcollaaaaafghd

Siinäpä se meidän nihkeähköksi jäänyt nähtävyyspuoli sitten olikin :D Kattavammin Kööpenhaminan nähtävyystarjontaa voi kurkata esimerkiksi täältä (tuo visitcopenhagen.com on muutenkin tosi hyödyllinen sivusto, kannattaa ehdottomasti tsekata!) Ja tosiaan, vinkatkaa ihmeessä kommenttiboksiin jos on jotain lisättävää :)

Shoppailu

Shoppailu meillä oli missiona oikeastaan vain yhtenä päivänä, kun käveleskeltiin Hyhavnin satamasta Strøgetia pitkin kohti kotia. Strøget on Frederiksberggaden, Nygaden, Vimmelskaftetin ja Østergadetin katujen yhteisnimitys, ja se siis on reilu kilometrin mittainen kävelykatu täynnä ketjuliikkeitä sekä kalliimpien brändien putiikkeja. Sen varrelta ja lähiympäristöstä löytyi oikeastaan kaikki mahdollinen. Mun lemppareina mainittakoon esim. Urban Outfitters, Topshop, Cos, &Other Stories, Monki ja Sephora. Tietenkään mä en niiltä kulmilta siinä shoppailupäissäni sitten tajunnut ottaa kovin kummoista kuvamateriaalia..

cphcolla19

cbh57

 

cph56

Toki koko kaupunki oli täynnä myös niitä suloisia pikkuputiikkeja täynnä pohjoismaista designkamaa, mutta niissä sitten hintatasokin kipusi pikkasen korkeammalle. Myös meidän kotikulmilla Nørrebrossa oli kivoja kauppoja, mun suosikki sieltä oli tosi tyylikkäästi toteutettu second hand -kauppa nimeltä Prag. Mä, joka en nykyään löydä kirppareilta enkä kierrätyskeskuksista mitään, päätyi sovittamaan ihan sairaasti kamaa! Löysin päheimmät nahkashortsit ikinä, ne pitänee esitellä mitä pikimmiten.

 

cbh52
cphcolla8

cbh31

cbh51

cphcolla9

Nymmää painun nukkumaan! Oma sänky ahhhhh.


Saatat pitää myös näistä:

20 Responses to “Kööpenhamina 2/2: Shoppailu ja nähtävyydet”

 1. Vilma sanoo:

  Voi ei kun ette päässy tivoliin:-( Se oli Köpiksestä mun yks lempparipaikoista! Viime reissusta tosin on jo aika kauan ja nää sun postaukset on saanu mut tosissaan suunnittelemaan uutta visiittii kesälle:-D…

  • ia ia sanoo:

   Joo harmitti kyllä, tarttee tehdä kyllä uusintareissu ihan jo pelkän Tivolinkin takia! Kattele ehdottomasti jos sattuis löytymään sopivaa saumaa reissuiluun, sehän olis aika lähellä oleva matkakohde? ;)

 2. Ella sanoo:

  Tahtootahtootahtoo Kööpenhaminaan!!! Niiin kivan olonen paikka!

 3. Ansku sanoo:

  Miten ihana pirtsakka takki! Käy sulle kyllä tosi hyvin. Ja kylläpäs Kööpenhaminakin näyttää kivalle paikalle. Olen tainnut joskus lapsena käydä, mutta en muista koko reissusta mittään :)

  http://www.peaceandstyle.fi

  • ia ia sanoo:

   Kiitti! Ei ole kyllä värivalinta vielä kaduttanut :D Heh, ehkä se olis jo uusintavisiitin aika!

 4. Anna J sanoo:

  Ihana köpis! Oon ite käyny siellä monta kertaa ja aina sinne vois palata uudestaan! Viimeks toissakeväänä, olisko ollu just maaliskuun alkua, vietin nelisen päivää siellä kaverin kanssa, ja ekaa kertaa silloin jäi Pieni Merenneito näkemättä. Tosin edellisinä kertoina kun sen on nähny niin aika samalta se on aina näyttänyt… Mutta suurin jännitys siinä yleensä on vaan että onko neidillä pää paikoillaan vai ei (kuulemma pää on varastettu aika usein) :-D Kävittekö Christianiassa? Se on meinaan ihan vierailun arvoinen paikka!

  • ia ia sanoo:

   Jospa mäkin sen merenneidon pääsen vielä kertaalleen tsekkaamaan! Joko päällisenä tai päättömänä ;D Ei muuten käyty, voi plääh! Siinäpä jo toinen syy lisäreissuun.. :D

 5. M sanoo:

  Hieno reissu ja upea matkakohde. Kuvat olivat hienoja.

 6. Roosamau sanoo:

  Vain eka kuva näkyy, muiden kuvien paikalla on linkki yahoo! sivulle johon täytyisi kirjautua nähdäkssen kuvat? Olisi mukava nähdä lomakuviasi! (terveisin hiljainen lukija :) )

  • ia ia sanoo:

   Voiii rähmä! Koita päivittää sivu, auttaako? Muut ei ole moisesta ongelmasta sanoneet ja ittellä ainakin näkyy normaalisti :o Kiva kun luet mun blogia vaikka hiljainen oletkin ^_^

 7. Sanna sanoo:

  Nyhavn <3 ja kuten aiempaanki postaukseen kommentoin, niin kannattaa käydä kattomassa Tivoli joku kerta. Tosin ite en syttynyt sille niin paljoa päivänvalossa, mutta iltavalaistuksessa siellä oli tosi nättiä :)

  Ja kuten joku tuolla aiemmin mainitsi niin Christiania on kyllä käymisen arvoinen paikka. Se on ihan omanlaisensa paikka. Pieni Merenneito sijaitsee tosiaan vähän kauempana eikä se nyt niin erikoinen ole, mutta kävin sen kuitenkin kattomassa just sen takia ko se on niin tunnettu.

  Nuo linnat on kanssa ihan mielenkiintoisia ja joihinkin pääsee myös sisään pääsymaksua vastaan, tosin ite ihailin vaan ulkopuolelta. Ja tuolla Amalienborgissa on aina tiettyyn aikaan ne vahdinvaihdot. Jos tykkää kasveista nii sitten suosittelen kasvitieteellistä puutarhaa (Botanical Garden) ja siellä on myös semmosia vanhoja lasitaloja/kasvihuoneita.

  Tuossa ainaki semmosia mitä mie kävin kattomassa :D

  • ia ia sanoo:

   Kiitti kommentista, Sanna! Joo ei tästä tuu mitään, teidän takia joudun varmaan tosiaan tekemään uusintareissun ;D

 8. aava sanoo:

  Pihistätkö sä jostain muusta sitä varten että pääset matkustelemaan näin usein? Tätä ei ole siis tarkoitettu miksikään ittuiluksi tms, vaan ihan vilpitön kysymys opiskelijalta, jolla tuntuu että raha ei riitä edes peruselämiseen saati sitten matkustamiseen ulkomaille ;(

  • ia ia sanoo:

   En ottanut missään nimessä ittuiluna! :) Mä kävin koko opiskelujeni ajan samalla töissä, ja viimeisen vuoden verran oon ollut ihan täyspäiväisesti töissä, joten säästöjä on kertynyt. Täällä pohjoisemmassa asuminen kun ei ole kohtuuttoman kallista, enkä esim. shoppaile mitään merkkilaukkuja!

 9. Laura sanoo:

  ihana kööpenhamina ja ihania kuvia! ite ne kaksi paikkaa mitä just parhaiten muistan sieltä on tivoli ja pieni merenneito:-) kannattaa siis mennä uudestaan ja käyä kattoon kumpaakin, haha! ja tuo sun takki on niin sievä! xx

  • ia ia sanoo:

   Voi eii, missasin siis just ne parhaat! :D Kiitti kun kommentoit, ja takkikin kiittää :)

 10. jinna sanoo:

  Hihi jos pitäs sanoa minkä kaupungin näkönen oot nii mulle tulis kyllä ehdottomasti ekana mieleen Kööpenhamina!! :D Toi sun takkikin on niin Nyhavn-yhteensopiva kun voi olla!

Kommentoi