lauantai 18. heinäkuu 2015

just nyt -aakkoset

Meitsin ”mitä tulee mieleen JUST NYT” -aakkoset:

Ai mikä kesä? Tuntuu, että tuo kymmenen kuukautta odoteltu vuodenaika on livahtanut puoliväliin ihan huomaamatta. Syytän säitä. Onneks niin syyttää kaikki muutkin.

Banaanikärpäset, joiden pelossa tänään ostetut banaanit piti laittaa jääkaappiin. Jääkaappikylmät banaanit on jotenkin oudonmakuisia.

C-vitamiini, kärsinköhän mä sen puutoksesta? Tänäänkin nukuin pohjalle yhdeksän tunnin yöunet ja iltapäivällä olin jo mankumassa päikkäreille. Ei voi väsyttää jos on nukkunut yhdeksän tunnin yöunet!!!

lilametsä1

Dewey. Mun suosikkihahmo sarjassa Malcolm in the Middle, joka on meidän uusin sarjakoukutus. Siis voi kyllä, just se ysärin lopulla alkanut jenkkikomedia siitä perheestä jossa oli kolme poikaa ja neljäs huiteli jossain sotilaskoulussa, olisko suomennos ollut Veljemme on nero. Se on just semmosta sopivan kevyttä Frendit ja HIMYM -henkistä hömppää katsottavaksi jakson verran ennen nukkumaanmenoa! Herättääkö teemabiisi flashbackeja? :D

Ensimmäinen mansikkapiknik tälle kesää, joka suoritettiin tänään litralla mansikoita. Oonko ainoa, joka ei halua hukata yhtään kesän mansikkaa pakastimeen, eikä oikein edes mihinkään muuhunkaan, vaan ne kuuluu mättää suoraan tuoreeltaan suuhun sormet kannan poistosta punaisina!

Flowers, kukat, joita on valikoitunut vaatekaapista päälle viime aikoina melkein jo paniikinomaiseen tahtiin. Kyllä ne hempeet ruusuprintit näyttää kesällä nätimmältä vaikka sitten sateenvarjon ja farkkutakin alta, jos toinen vaihtoehto on sitten se kymmenen kuukauden syksy ja paksut mustat sukkahousut. Kukkia oli päällä (ja päässä) myös toissapäivänä, jolloin napsaistiin nämä kuvat.

lilametsä2

Gymnaestrada-tyypit. No okei, en keksinyt mitään G-kirjaimella, mutta tuo porukka on riemastuttanut runsaalla määrällään ratikkamatkoja sekä työllistänyt duuninkin puolella. Eilen kohtasin kyllä aika symppiksen tytön jostain Espanjasta, joka oli opetellut liudan suomenkielisiä sanontoja, jotka hän sitten välttämättä halusi kaikki minulle kassajonossa esittää :D

Häiki! Mua noissa kuvissa nimittäin. Suorassa auringonvalossa kuvaaminen, aina yhtä hyvä idea.. Siitä siis nuo visusti nokan varressa pysyttelevät aurinkolasit. Joku ilo tästä mun munapäisyydestä muuten on: Kun on sen mallinen naama, että aika lailla jokainen aurinkolasimalli näyttää pilapiirrokselta, ei tule houkutuksia olla joka kesä ostamassa uusia arskoja. Kun ei niistä kuitenkaan mikään sovi!

Ihmeelliset mustelmat, joita mun koivista löytyy tällä hetkeltä näppärät viisi kappaletta. Siis semmoisia, jotka on oikein somasti heti siinä säären etuosassa näkyvillä.  Sen takia pitää koittaa käyttää ihonvärisiä sukkiksia että ne kivat värierot edes vähän tasoittuisivat. Mihin mä oikein itteäni telon?! Asennan kohta jonkun go-pro -kameran itteeni ja kattelen päivän päätteeks kaikki tärähdykset, ja sitten jotkut riistakamerat kotia öisin jäljittämään..

lilametsä3

Jatsi! Tai no okei yatzy. Muuton yhteydessä löytyi niinkin satunnainen esineistö kuin viisi noppaa, joita on tullut viskottua parina iltana ihan vaan huvin vuoksi netistä löytyneiden yatzy-sääntöjen kera. Miten jalo viihteen muoto, kuka tarttee Netflixiä!

Keittiön pöytä, jota on metsästetty yksityisetsivän ponnekkuudella tori.fi:stä aina muutosta lähtien. Meille kun mahtuisi tähän nykyiseen asuntoon neljän istuttava ruokapöytä nykyisen kahden istuttavan tilalle. Tai oikeastaan kokoa suurempi syy uuden tarpeelle on se, että tästä nykyisestä on tullut meidän datauspiste: Toisella puolen pöytää on tuo miehen pöytäkone, ja mä sitten naputtelen tässä vastapäätä. Ruokaahan tässä ei mahdu syömään.. Jos olis uusi ruokapöytä niin vanhan vois heivata nyt ensialkuun tietokonepöydäksi! Turhanpäiväiset sisustusmurheet on mun ykkösharrastus tällä hetkellä :D

lilametsä5

Lintsi, jossa käytiin tuossa pari päivää sitten hurjastelemassa parin pienemmän vieraan kanssa oikein rannekkeiden voimin! Mä en voi käsittää miten aika on kullannut muistot noin päin, että mielikuvissa oli ”se kivan leppoinen puinen vuoristorata”, mutta todellisuus oli ”se paholaisen keksintö joka on yhtä pystysuoraa vatsaa vääntävää pudotusta miks mä ikinä suostuin tähän”. Sinnikkäästi me niissä kieputtimissa pienten seurana kierrettiin (meikäläisen tuhannen desibelin kirkumisen säestämänä..), mutta jokaisen höykytyksen jälkeen piti vetää hyvä tovi happea ja melkein pussata maanpintaa siitä hyvästä että ollaan vielä elossa. Ja samasta höykytyksestä käveli pois jotain polvenkorkuisia nappuloita kikattaen..

Mekon päälle puettu paita. Mulla tuli tuossa pari päivää sitten hirveä hinku saada päälle tuo kuvissa oleva kukkatoppi ja parittaa se lilan alaosan kanssa, mutta mun hamelaatikosta ei löytynytkään yhtään passelinsävyistä kaveria. (En tiedä miten tämä on mahdollista noilla hamemäärillä..) Päätin sitten pukea topin mekon päälle ja toivoa, ettei kukaan hoksaa!

lilametsä4

Näin tässä aina käy. Mä keksin muka jonkun kivan pienen merkintäidean, ja lopputuloksena istun toista tuntia kirjoittamassa pienoisromaania.. Ehkä mä katkasen nämä aakkoset nyt tähän ja jatkan mahdollisesti joku toinen kerta!


Saatat pitää myös näistä:

24 Responses to “just nyt -aakkoset”

 1. helmi sanoo:

  Aawww, Veljeni on nero, mun lapsuuden lempiohjelma!! :’D Ryntäsin aina pienenä koulusta kotiin kattoo sitä vaikka äiti käski aina ensiks tehä läksyt. Sit mä hulluna raapustan niit läksyi just ennen ko äiti tulee töistä. :’DD Ja olin niin ihastumu siihe Malcolmii.. Pitäskö itekin alkaa kattella, tunnari ainakin toi tosi nostalgiset fiilikset. :D

  • ia ia sanoo:

   Hei joo, mä muistelinkin että se tuli joskus iltapäivisin koulustatuloaikaan!! Haha :D

 2. ellamarina sanoo:

  Malcolm in the Middle on niiiin hyvä!! Ja oon aivan samaa mieltä että Dewey (ja Hal!) on paras hahmo :D

 3. ninnia sanoo:

  Vinkkinä voin kertoa että banaanit kannattaa pestä kunnolla kaupasta tuotuaan niin ne mahdolliset kärpäsenmunat peseytyy pois!!Pesu etenkin siihen banaanien yhtymäkohtaan.
  On toiminu vuosikausia ainaki mulla.

  • ia ia sanoo:

   Aijaa, täytyypä ehdottomasti kokeilla! (Ja yäk, onko banaaneissa kärpäsenmunia?! :D)

 4. Cupcake sanoo:

  Anteeksi, mutta nyt en kestä miten ihanalta sun punainen tukka näyttää tuon lilasävyisen asun kanssa! Aaah, oon päässyt juuri omaan luonnolliseen hiusväriin ja nyt haluan taas kuparitukan! Syytän sinua xD

  • ia ia sanoo:

   Haha :D Lila ja punainen sopii kyllä yllättävän hyvin yhteen! Haittapuolena tässä on se iänikuinen juurikasvunvärjäysrumba, oo vaan onnellinen että sulla ei oo sitä kierrettä :D

 5. Taru sanoo:

  Ai että ku on nättei kuvii :) Hauska postausidea eikä haittaa, vaikka jäikin vähän kesken! Jatkoa odotellessa :) ps. vanhenemisen tajuaa Lintsillä :D Sitä kun ei vaan kykene enää!

  • ia ia sanoo:

   Kiitoksia :) Heh, täytyypä sitten tehtailla jatkoa! Haha, mulle tuli kans ihan yllärinä miten vähän sitä enää kroppa kieputusta kestää :D

 6. Ansku sanoo:

  Haha! Mekin oltiin lasten kanssa lintsillä ja aattelin et puuvuoristoratahan oli ihana, että siihen sitte. Meni niskat siinä rytyytyksessä :D

  Kivat aakkoset muuten. Pitäsköhän itsekin tehdä vastaava postaus… :)

 7. virve sanoo:

  Morroo. Kivvaa olotilaa uuteen kotikaupunkiin ja kotiin ja iloisia päiviä töihin! =D

 8. strange sanoo:

  joo ei hitto nuo gymnaestrada-tyypit, ne ikäihmiset on jotenkin niin hellyttäviä!! mulle tuli yo-kirjoitusten jälkeen kammo saksan kieltä kohtaan ja oon kuullu sitä koko viime viikon joka paikassa :D

  • ia ia sanoo:

   Joo, vähän harmittaa kun ei niitä esityksiä päätynyt katsomaan! Haha, osaiskohan sitä ite vielä kommunikoida saksaksi, se tuli itselläkin kirjoitettua lukiossa eikä oo paljoo sen jälkeen tarvinnu käyttää :D

 9. Annie Mink sanoo:

  Mä ainakin ihastelin että onpa nätti mekko! :D Ja vitsi noi huvipuistot on nykyään karmeita. Itsekin olin viime kesänä lintsillä ja ei oo kyllä tehnyt mieli mennä tänä kesänä sinne hankkimaan huonoa oloa ja sydänkohtausta :’D

  • ia ia sanoo:

   No kiitoksia :D Haha, ne riskitekijät siellä on kyllä hyvin vahvasti läsnä, mutta hattara kompensoi!!

 10. Titu sanoo:

  Kiva postausidea. Ja älyttömän söpö asu! :)

 11. Minnie sanoo:

  oletpa niin söpö ja tuo asu pukee sua aivan supersomasti!! olisinpa
  mäkin yhtä suloinen :D :) :) :) mistä oot aurinkolasit löytäny? ne on kivan malliset!

 12. Linda sanoo:

  Heippati! Laitoin itse tuon hamosen jonkin aika sitten kirpulle, koska sen pitsikuvio muistuttaa epäilyttävästi kirkkovenettä… Siitä huomauteltiin useamman kerran, joten jakoon meni. Nyt rupeat varmasti katsomaan tarkemmin sitä kuviota;)

  • ia ia sanoo:

   Haha voi ei :D Mä en tuohon kyllä oikein saa kirkkoveneitä askarreltua, ehkä puolikkaita kiivejä? Sulla on kaksimielinen lähipiiri! ;D

Kommentoi