tiistai 08. maaliskuu 2016

pari kuvaa tiistaiaamulta

Yhteistyössä Vaasan ja Indiedays

Aamulla keitetty kahvi, josta riittää minullekin. Tyhjennetty astianpesukone kotiin tullessa. Eteen tuotu iltatee, joka on just oikeanlainen (isoimmasta mukista, lorauksella hunajaa ja maitoa). Pikavauhtia vaimennettu X-Filesin tunnari, koska minä pelkään sitä. Kärsivällinen (joskus tuntienkin..) odottelu, että minä saan blogihommani hoidettua ennenkuin voidaan illalla aloittaa leffa. Kaikkia tommoisia pieniä arjen ihanuuksia tuo mun kanssaeläjä jaksaa arkipäiviin aina välillä sujautella, sen kummemmin pyytämättä, ja ilman että niistä hoksaa oikein koskaan edes kiittää. Ajattelin kerrankin palauttaa palveluksen, ja tehdä yhden merkinnän verran hommia ihan vain hänen ilahduttamiseksi. Nimittäin aamupalaa!

taika22

Oon mukana Indiedaysin ja Vaasanin Sano se leivällä -yhteistyökampanjassa, jonka innoittamana otin tänä räntäisenä tiistaiaamuna hommakseni kiittää toisen olemassaolosta valmiilla aamupalaleivillä. Tuo toinen ei oikeastaan juuri koskaan syö aamuisin mitään, juo vain kupin kahvia ja siinä ennen lähtöään toteaa ettei taaskaan muistanut syödä aamupalaa.. Kuka ei muista syödä aamupalaa?! Mä siis halusin pitää kerrankin huolen siitä, että toinen syö ennen lähtöä kunnon aamupalaleivät! Varsinkin, kun edessä oli tenttipäivä.

taika11

Väsäsin aamupalaleivät uudesta Vaasan Taika Monivilja -leivästä. Siitä löytyy pellavan- ja auringonkukansiemeniä, hirssiä sekä kaura- ja maissihiutaleita, ja se on parhaimmillaan rapsakaksi paahdettuna. Lisäksi se on lisäaineeton. Tykättiin muuten molemmat tuosta leivästä oikein kovasti, varsinkin paahtimen kautta käytettynä: Ihanan ohkaista ja rapeaa. Tekis mieli testata myös Nutellalla..

Lempparitäytteiksi tiesin keitetyn kananmunan ja juuston, mutta sen lisäksi halusin lisätä ruokaisuutta avokadolla. Lisäksi sekaan vähän kasviksia salaatin ja tomaatin muodossa, ja päälle ripaus sitruunapippuria. Niin, ja kylkeen aamukahvi suosikkimukista, sekä appelsiini c-vitamiinipommiksi!

taika33

Oikein hyvin maistui aamupala, ja tulipa itsellekin tosi hyvä mieli toisen ilahduttamisesta! Tosin avokado-aivopesu ei onnistunut vieläkään, vaan lautasen reunalle ne jäi.. No sainpahan omien aamupalaleipieni päälle tuplamäärän. Niin, ja jos siitä tentistä napsahtaa kiitettävä arvosana, niin otan kyllä kaiken kunnian itselleni! :D

taika55

Tähän kamppikseen kuuluu myös lukijakilpailu: @Vaasan_leipomot arpoo Instagram-tilillään 2 voittajaa joka viikon perjantai ja palkitsee heidät herkullisella eväskorilla. Kilpailun tarkemmat ohjeet ja säännöt löytyy täältä!

Kertokaa mun (ja kaikkien teidänkin!) iloksi kommenttiboksiin vaikka joku yksi kiva arkinen asia, jonka joku läheinen on teidän hyväksi tehnyt josta tuli hyvä mieli :) Tai mitä sä oot tehnyt jollekin toiselle! Tällasia arjen pikkupiristäjiä ei kyllä koskaan ole liikaa. Varsinkaan tämän loputtomalta tuntuvan kevättalven ankeina aamuina.. Nyt mä lähden töihin, kivaa tiistaita!


Saatat pitää myös näistä:

21 Responses to “pari kuvaa tiistaiaamulta”

 1. Rousk sanoo:

  Kävin juuri läpi tosi vaikean eron jossa sain pahasti siipeeni. Jouduin muuttamaan evakkoon kaverini sohvalle ja hän on kyllä ilahduttanut mua joka päivä tän parin viikon aikana: tehnyt ruokaa, paistanut lettuja ja raivannut kaapistaan tilaa mun vaatteille. Raskaan ajan keskellä tällaiset asiat ilahduttaa kaikista eniten. :)

  • ia ia sanoo:

   Voi sinua <3 Voi miten ihana ystävä sulla onkaan, oikea kultakimpale! Hirmusti tsemppiä kevääseen!

   • Rousk sanoo:

    Kyllä, mun ystävät on maailman parhaita :) ja kiitos, aurinkoa odotellessa! :)

 2. Ansku sanoo:

  Ihanaa kun huomioitte toisianne :)

 3. hanna sanoo:

  Meidän kehityskeskusteluiden jälkeen on mies jaksanut tosi hyvin viedä omat roskansa roskiin ja vaatteet pyykkikoriin – ennen etenkin sukat jäi lojumaan pitkin huonetta ja roskat jäi mun siivottavaksi, selkeän työnjaon jälkeen on arki paljon helpompaa. Ihanana hemmotteluna sanoisin pienet laput, joita toinen jättää pitkin asuntoa :) Niin ja kyllä meilläkin tehdään leipää milloin toinen toiselle, etekin kun tuoisella on heikompi hetki :)

  hanna
  http://www.hannamariav.com

 4. Marie sanoo:

  Meillä mies oli pessyt eilen kaikki (kolme) koneellista pyykkiä ja laittanut kaikki tavarat niiden omille paikoille. Olipahan mukava tulla siistiin ja pyykkivuorettomaan kotiin.

  • ia ia sanoo:

   Oho, tuo on jo melkoinen suoritus!! Toivottavasti kehuit vuolaasti, jos vaikka tekisi saman tempun joskus toistekin :D

 5. Amanda sanoo:

  Meillä on mieheni kanssa töiden ja koulun jälkeen tapana istua alas hänen keittämän kahvin ääreen ja höpötellä päivän kuulumiset. Kahvi ja toisen jakamaton huomio on iso juttu arjen keskellä! Rakastan <3

  • ia ia sanoo:

   Voi miten ihana rutiini teillä, mäkin haluun!! Harmi että me mennään niin eri aikoihin töihin ja kouluun.

 6. magic- sanoo:

  Kun kävin kävelyllä niin nappasin takaisin päin tullessa äidille maljakkoon pajunkissoja koska tiedän, että äiti tykkää niistä :)

  • ia ia sanoo:

   Voi miten ihana sinä! ^_^ Ahh joko se pajunkissa-aika kohta on, pitäiskö hommata maljakontäytettä itsellekin!

 7. Kiti sanoo:

  Mieheni hoisi mua maailman söpöiten kun olin viime viikolla kovassa kuumeessa; keitti teetä, toi lääkettä ja auttoi pukemaan villasukat jalkaan.

  Ylipäätään jokapäiväiset pienet teot arjen keskellä ovat parhautta. <3

  T: Kiti
  http://www.lily.fi/katso-tarkemmin

 8. Sanjana sanoo:

  Just keittyy kahvit keittimessä miehen toimesta, se keittää parempaa nii pyysin voisko keittää :) mukavaa oli myös kaupungilla käydä yhdessä, kerranki kahdestaan päästiin! Itse ilahdutin vinkkaamalla miehen haaveilemia pleikkapelejä sen kavereille, jotka mietti hälle synttärilahjaa :)

  • ia ia sanoo:

   Kuulostaapa kivalta! ^_^ Se on muuten jännä miten erimakuista kahvia voi tulla eri ihmisten keittämänä vaikka samallalaillahan sen kaikki tekee :D

 9. Miru sanoo:

  Ekana tulee mieleen se kun tuo toinen toi mulle viime viikkona (pyytämättä) kaupasta suklaavanukasta :) oli hyvää!

 10. Marsa sanoo:

  Tänään jäi töistä munkkeja yli, eikä putiikki ole sunnuntaisin auki. Niinpä annoin munkit kotimatkalla kolmelle kodittomalle vanhemmalle herralle jotka olivat leiriytyneet läheisen marketin pihaan.

  Hymyilivät ja kiittelivät kovasti, hän kenen käteen munkkipussin tyrkkäsin, jäi suu auki tuijottmaan ennenkuin tajusi mitä oli tapahtunut. Oli hauska hetki, tuli hyvä mieli kaikille!

Kommentoi