perjantai 11. maaliskuu 2016

hullu vihermuija

Hullu vihermuija on herännyt talvihorroksestaan! Mun on aivan pakko päästä esittelemään tännekin nyt suurin osa mun tämänhetkisistä kasvateistani. Nyt on nimittäin semmoinen hoivavietti päällä että oksat pois, kun sain vihdoinkin aikaiseksi vaihtaa vanhojen kasvien mullat ja siirtää niitä suurempiin ruukkuihin. (Oli muuten paras operaatio aloittaa keskellä keittiön lattiaa juuri sen jälkeen kun toinen oli siivonnut kämpän lattiasta kattoon.. Mutta akuutti viherkuumeilu ei katso aikaa eikä paikkaa! Tosin välineistön vois päivittää jossain vaiheessa kuntoon, nimittäin työkaluina toimi kastike- ja spagettikauha.)

Äsken muuten huudahdin poikaystävälle että hei apua jee tänään on perjantai! Syynä se, että SAAN KASTELLA JA LANNOITTAA KASVIT. Öö okei..

kasvit3

Peikonlehti voi hyvin, jee! Samoin muinaiset rahapuut ovat ihan tyytyväisenoloisia kasvihuoneessaan.

kasvit2

Innostuin muutama päivä sitten Plantagenilla kun siellä oli kaikki viherkasvit -25 %, ja päädyin ostamaan ittelleni kolme pikkuruista kaktusta johonkin naurettavaan 7 euron yhteishintaan. Asutin koko koplan tuohon ikivanhaan lasipalloon joka vielä hetki sitten oli täynnä jouluvaloja. Eiksoo söpö!

kasvit4

Okei, palmuvehka oli myös Plantagenin alehairahdus. Ehkä siksi, että halusin tuon Iittalan Sarjaton-mukia muistuttavan ruukun.. Mutta piti täyttää jollain tuo peikonlehdestä jäänyt kolo kirjahyllyllä, kun peikkis päättikin viihtyä paljon paremmin ikkunalaudalla. Kuvista jäi pois vielä rönsylilja-Jaripekka joka osoittaa oikein lupaavia virkistymisen merkkejä, kultaköynnös joka ei ihan vielä kiipeile haluamallani tavalla katonrajaan saakka, sekä traakkipuu. Öö 7 samanaikaisesti hengissä olevaa viherkasvia, mitä täällä tapahtuu??

kasvit1

Ostin myös todella pitkästä aikaa leikkokukkia, ja ahh miten voikaan vitosen pikkunippu tulppaaneja piristää! Tosin pitihän sen hoito sitten jollain tapaa feilata, juottaa niille ihan liikaa vettä ja venähdyttää varret puolessa viikossa metrin mittaisiksi.. Onneksi sen sojotuskimpun sai taiottua jatkoajalle vielä napsaamalla reippaasti varsista pois ja tuikkaamalla kukat pienempään purnukkaan.

No laitetaan nyt yks kuva vielä siitä hullusta vihermuijastakin! Asu tiistailta muistaakseni.

tulppaanitupla

Paita (uusi!) ja hame H&M. Kynsissä Loreal Color Riche sävyssä 664 Greige Amourex (saatu blogin kautta).

tulppaanit2
Onko siellä muitakin, joiden viherintoilu on heräillyt kevään kunniaksi?

ps. Sokoksen lahjakortin muuten voitti nimimerkki Pimassou. Onneksi olkoon, kurkkaahan sähköpostisi!


Saatat pitää myös näistä:

29 Responses to “hullu vihermuija”

 1. Katariina sanoo:

  Täällä on toinen hairahtanut! Oon tässä parin päivän aikana kantanu kotiin niin palmuja kuin orkideoita. Ainut, et mulla ne ei kauaa hengissä pysy. Ja jos ne nyt jollain ihmeellä mun käsittelyistä sattuu selviämään, niin minni kyllä pitää huolen, että siihen se sitten jääkin. Mut hei hyvin sain taas uskoteltua itselleni, että kyllä se kuudes orkidea toden sanoo! :D

  • ia ia sanoo:

   Hehee :D Mä olen jo aikoja sitten luovuttanut noiden kauniiden mutta vaikeahoitoisten kasvien kanssa ja siirtynyt suosiolla ei-niin-nätteihin mutta pirun helppoihin kasveihin! Tosin Minni ei taida paljon kauneuden perään kysellä.. Mä pidän peukkuja sun kuudennen orkidean puolesta!

 2. Pimassou sanoo:

  Ihanaa, kiitos! :)
  Mulla on toi viherpeukalo jotenkin ruosteessa, innostus iskee joka kevät, mutta taito puuttuu. :D

  • ia ia sanoo:

   Hei, mä voin luvata ettei se tartte oikeesti mitään taitoja! :D T. nimim. katsoin mullan vaihtamiseen ohjeen youtubesta..

   • Pimassou sanoo:

    Mä ihan unohdin että sieltähän vois tsekata ohjeet… Tässähän vois vaikka innostua.

 3. S sanoo:

  Äääh, ihanan inspiroiva postaus! Haluisin itsekin kovasti hankkia kasveja, mutta kun ollaan muuttamassa nyt keväällä, niin mieluusti sitten ostaisi ne kasvit vasta muuton jälkeen. Mut toivottavasti siihen ei oo kauaa enää! :D

 4. Ewyn sanoo:

  Wau, kuvista tulee itellekin hirveä hinku saada kämppä täyteen kasveja! Tuo lasipallosysteemi on ihana :)

 5. Minna sanoo:

  Niin suloisia noi kaktukset lasipallossa! =)

 6. Viherhulluus iskee joka kevät! Odotan jo innolla, että saan kasvatella parvekkeella yrttejä :)

 7. sarkku sanoo:

  Nää sisustusjutut on kyllä super kivoja! Meikä on kyllä ihan hullu kasvihamstraaja – oon varma et täällä käyvät ihmiset on yleensä sillee ”eh, aika paljon kasveja……..” ja ite oon vaa sillee et lisää kiitos, mitä enempi näyttää viidakolta, sen parempi X’D Nyt keväällä onneks alkaa kasvitkin kasvaa paremmin, pakko nimittäin myöntää että muutama raukka heitti henkensä talven aikana :c

  • ia ia sanoo:

   Kiva kuulla että tykkäät! Mä kyllä kans rakastan sisustusta joka on täynnä kasveja, unelma olisi semmoiset superleveät ikkunalaudat joille voisi askarrella kunnon viidakon :) Jep, talvi sai kyllä minunkin rönsyliljan superkuivakkaan kuntoon.. Onneksi se taitaa sittenkin selvitä hengissä!

 8. Julia sanoo:

  Omia kasvejanihan muistan kastella aina n. 3-20 päivän välein, mutta ihmeen hyvin noi on jakselleet jo kolme vuotta :-D Ja nyt kun pääsin viimein puolen vuoden vänkäämisen jälkeen Ikeaan, sain hankittua myös kaktuksille ruukut ja innostuin itsekin uudestaan viherkasveista! Sun peikonlehti näyttää kyllä niin kauniilta, että sellainen tekis mieli hankkia omaankin kotiin!

  • ia ia sanoo:

   Oho, no sä oot sitten tainnut vahingossa hoitaa niitä just oikein :D Ikeaan kyllä tekis mieli päästä itsekin! Tuo mun peikonlehti muuten maksoi Plantagenista 7,99e, iso ilo noin pienestä rahasta ^_^

 9. Kasuuu_ sanoo:

  Hei ihana idea toi lasipallo :o ja niin ihana toi sun jaffa-taulus, fanittelen sitä aina näis sun kuvissas :) itellä pitäs pulloJukka vaihtaa isompaa ruukkuu ja nyt en löydä sille mistään kivaa (tai oikeestaan ees tarpeeks isoo) suojaruukkua.. Noo, pitää jatkaa metsästystä :/

  • ia ia sanoo:

   Kiitti! Joo Jaffa-tauluun ei kyllä koskaan kyllästy :) Toivottavasti passeli ruukku löytyy! Kaikki mahdolliset supermarketit, Ikeat ja Plantagenit vaan läpikoluamaan!

 10. anniina sanoo:

  Itsekkin tahtoisin laittaa kauheesti kaikkia kasvia muttakun kissa nakertaa heti kaikki (ei syö kylläkään) vaikka ei oliskaan myrkyllinen kasvi niin ei ollut kivan näkönen esim. tuollainen palmuvehka kun lehdet oli täynnä pieniä reikiä hampaista :D

  En tiiä onko tähän jo vastattu jossain mut tuleeko menneiden maaliskuiden asuja enää tässä kuussa? :D

  • ia ia sanoo:

   Joo mä oon kuullut että kissat on melkoisia kasvituholaisia! Harmillista kyllä, enpä tiedä onko tuohon oikein mitään ratkaisua :o Juu kyllä mä semmoisen teen, varmaan jo huomenissa! Kiitos muistutuksesta :)

 11. Nuppu sanoo:

  Hahaa, ihanan keväinen ja piristävä postaus! Hyviltä näyttää kaikki kasvit, mutta ehkä tosiaan ens kerralla kannattaa vaihtaa mullat vaikka kylppärissä suihkun lähellä, josta liat on helppo suihkuttaa pois…? :D Vinkkinä noihin tulppaaneihin: kannattaa laittaa sinne maljakon pohjalle ihan vaan pari senttiä kylmää vettä, sillä muuten ne varret tosiaan hujahtaa tooosi pitkiksi ja kukat alkaa ”röksöttää”… Monethan hakee maljakkoon ihan pihamaalta lunta, josta tulppaanit kuulema kans tykkää. Ite laitan monesti tulppaanimaljakkoon jääpaloja, kun ne sulaa kivan hitaasti ja niistä tulee just sopivan vähän sitä vettä :)

  Hei, tulipa mieleen: jos viherhulluus nostaa päätänsä ja haluat vähän haastetta, niin hankipa orkidea! Ne on tosi kauniita ja pitkäkestoisia, mutta eivät sieltä helppohoitoisimmasta päästä… Mulla meni pitkään niin, että aina kun hankin orkidean se ehti tiputtaa nuppunsa ennen kuin ne avautui :/ Nyt oon kuitenkin harjaantunut orkidean hoidossa, ja voi sitä onnea ja riemua kun kaikki nuput vähitellen avautuivat eivätkä pudonneet :) Niin, ja jos vielä lisähaastetta haluaa, niin ainahan voi sen jälkeen, kun ne kukat on menny huonoiksi, jättää sen orkidean johonkin ”unholaan” ja kattoa alkaisko se jossain vaiheessa kukkimaan uudelleen ;)

  • ia ia sanoo:

   Haha joo, en kyllä näin jälkikäteen ajateltuna tajua miten joku kylppäri ei käynyt mielessäkään?? :D Joo mä koitin pitää tulppaanit vähässä vedessä, mutta en näköjään malttanut jättää niitä tarpeeksi vähään! Pitää ens kerralla kokeilla vaikka tota jääpalajippoa. Joo orkidea on kyllä superkaunis, mutta mä en koe olevani vielä yhtään niin viherpeukaloisella tasolla että semmoisen onnistuisin hengissä pitämään! :D Ehkä vielä joku kaunis päivä!

 12. tiia sanoo:

  Kukat on kyllä ilo silmälle, mut se hoitaminen.. Kiva idea tuo kaktuskupla, tällä kasviyksiköllä olis suurempi selviytymismahdollisuus hoidossani, joten kiitti vinkistä!

  • ia ia sanoo:

   Joo oon kuullut että kaktukset on aika hankalia tapettavia :D Kiva jos tästä oli inspiraatioksi!

 13. Riiks sanoo:

  Ihania kukkia! Tuollaisesta peikonlehdestä haaveilen ihan sen veikeän nimen takia :P

  Koska itse olen viimeiset 1,5 vuotta opiskellut ja oleillut pääasiallisesti toisessa kaupungissa, on kotimme viherkasvien hoitovastuu jäänyt miehelleni. Totesimme juuri pari viikkoa sitten, että kaltoinkohtelu ja kastelun unohtaminen näköjään kannattaa, kun joulukaktus kukkii taas ja orkideakin oli saanut aikaan nätit kukkaset. Palmuvehka on myös sikäli kiitollinen kasvi, että sekin pärjää lähes olemattomalla hoidolla.

  Odotan jo toukokuuta kun pääsen palaamaan kokonaan takaisin kotiin. Olen päättänyt juhlistaa sitä ostamalla leikkokukkia ja sellaisen söpön pienen kodinonnen :)

  • ia ia sanoo:

   No oho, miksen mä osaa laiminlyödä kasvejani tuolleen vahingossa oikein! Orkideasta erityisesti pisteet, siis miten on mahdollista :D Ihana että pääsette pian saman katon alle, niin viherkasvien kuin puolisonkin puolesta! Sen kunniaksi sitten leikkokukkia vaikka joka viikko ^_^

Kommentoi