keskiviikko 06. huhtikuu 2016

hymyn yllättävä voima

Yhteistyössä Indiedays ja Oral-B

Jokainen koskaan asiakaspalvelutyössä ollut voi varmasti samaistua siihen faktaan, että hymyllä pääsee pitkälle. Siis sillä pääsee todella pitkälle :D Itse tykkään asiakaspalvelutyöstä yllättävän paljon, kun tuntuu, että oon vihdoinkin oivaltanut sen salaisuuden. Se on oikea asenne, positiivinen sellainen, ja leveällä hymyllä varusteltuna. Joten ei ollut kyllä ongelma eikä mitään päästä höpöttämään vähän hymyn voimasta Indiedaysin ja Oral-B:n kampanjan tiimoilta.

oralb22

Ai että sitä fiilistä, kun saat jonkun hankalan tilanteen päätökseen niin, että asiakas poistuu tyytyväisenä, vaikka jossain vaiheessa olit itsekin heittämässä metsuriasetta kaivoon. Ja erityisen palkitsevaa on se, kun koko asiakaskohtaaminen alkaa aivan supertakkuisesti pikkukiukulla höystettynä, mutta oma hymyilevä olemus ja positiivinen asenne tarttuu pikkuhiljaa siihen toiseenkin osapuoleen, ja lopulta sitä molemmat ollaan yhtä päivänsädettä, kiittelemässä ja toivottelemassa aurinkoisia keväitä ja hyviä vointeja ja mitähän vielä. Niin ja mikä parasta, pienet mokailutkin saa anteeksi yllättävän helposti pahoittelulla ja aidolla hymyllä, ja mun mielestä hymy muistuttaakin siitä, että ihan tavallisia ihmisiä me siellä tiskin toisellakin puolella ollaan.

oralb33

Sain kampanjan tiimoilta testattavakseni Oral-B 3D White Luxe -sarjan tahnaduon, Perfection -hammastahnan (ihan superhyvä) sekä Whitening Accelerator valkaisevan käsittelytahnan. En ole koskaan käyttänyt mitään valkaisevia juttuja, joten odottelen kyllä innolla, miten tuo hammastahnan lailla käytettävä ”valkaisunkiihdytin” tepsii!

oralb44

Mutta löytyykö ruudun toiselta puolelta muitakin aspa-tyyppejä, samaistutteko näihin hymymietteisiin? Olis hauska kuulla jos teillä on vaikka jotain aiheeseen liittyviä tilanteita kerrottavana, olit sitten asiakaspavelijana tai asiakkaana! Kaikkien hymyjuttuja kommentoineiden kesken arvotaan Oral-B PRO White 7000 SmartSeries -sähköhammasharjapaketti, jonka Bluetooth-toiminnon kautta pystyy seuraamaan suun hyvinvointia kätevästi puhelimen kautta. (Siis öö mitä ihmettä, mäkin haluun!?!) Tuotteesta voit lukea lisää täältä. Kilpailu päättyy 30.4 ja sen säännöt löytyy täältä.

oralb11


Saatat pitää myös näistä:

117 Responses to “hymyn yllättävä voima”

 1. Ille sanoo:

  Parhaita tilanteita asiakaspalvelvelijoiden kanssa on ehdottomasti olleet ne, kun on huomannut, että se aspa tosissaan haluu et tilanne päättyy hymyyn ja molemminpuoliseen tyytyväisyyteen.

 2. LittlePhoenix sanoo:

  En nyt tiedä onko sairaanhoitaja sinänsä aspa-ammatti etenkin kun osastolla työskentelen, mutta montaa ihmisläheisempää työtä saa kyllä etsiä. Hoitajanakin kuitenkin hymyllä pääsee erittäin pitkälle, koska ainakin itse teen 70% työstäni persoonalla joka on klassinen Etelä-Karjalainen naurava suupaltti :D monta kertaa on itsellekin tullut hyvä mieli kun sieltä potilashuoneesta löytyy vähän suupielet alaspäin, mutta kun (tilanteen mukaan tietysti) itse ottaa positiivisen asenteen ja hymyn naamalle ja vaan juttelee hetken mukavia niin aika usein se hymy alkaa löytyä toiseltakin :) ps. mikä mahtaa olla tuo ihanan herkullinen kynsilakka joka siulla on kynsissä? ;D

  • ia ia sanoo:

   Hahha, murre on kyllä kans semmonen että saa helposti kuulijan hymyilemään :D Se on Essie ”the lace is on”!

   • LittlePhoenix sanoo:

    Hehe, joo murre naurattaa usein :D etenki ku ite jostain syystä sekotan aina savoa karjalan sekaan niin siinä on moni välillä vähän ihmeissään että hetkinen…? :) ja kiitos lakkatiedosta!

 3. OonaL sanoo:

  Oon itsekin työskennellyt asiakaspalvelussa ja kyllä sillä hymyllä on saatu aika paljon mokia anteeks! :D

 4. Liisa sanoo:

  Itse voin ainakin asiakaspavelutyössäni samaistua tuohon hymyyn, mutta omalta osaltani sen tekee vaikeaksi se, että teen työtäni puhelimessa eikä asiakas koskaan näe minua. Tiedän, että olen tehnyt työni hyvin jos asiakas tosiaan soittaa hieman kiukkuisena asiakaspalveluun ja lopuksi saan kuitenkin sen tyytyväisen asiakkaan sekä hän kuulee puhelimen läpi sen hymyn äänestäni.

 5. annni sanoo:

  Tiskin takana kans todennut sen hymyn vaan toimivan parhaiten asiakaspalveluna ! Sitten myös asiakkaana aina pyrin hymyilemään myyjälle :) Usein sieltä tuleekin iloisen yllättynyt hymy takaisin !
  Mukana arvonnassa !

 6. magic- sanoo:

  Itse olen juuri aloittelemassa (tänään! :o) myyjän työtä, eikä asiakaspalvelutyöstä ole aiempaa kokemusta, joten kauniisti hymyilemällä ja pahoittelemalla asiakkaat toivottavasti antavat anteeksi amatööri tumpelointini :p

 7. Anne B. sanoo:

  Kyllä, olen huomannut saman. Teen itsekin asiakaspalvelutyötä. Mutta myös asiakkaana on kyllä paljon mukavampaa jos tiskin toisella puolella on ystävällinen ja edes vähän hymyilevä ihminen. Ja en tarkoita sillä että pitäisi olla joku yli-aurinkoinen super-energinen tyyppi, hymyilevä voi olla myös hiljaisella ja jopa ujolla tavalla.

 8. Sini_H sanoo:

  Varsinaisesti en ole ”asiakas”palvelussa, mutta hoitotyössä pätee täställeen samat jutut. Aina ei mennä sillä asiakas on oikeassa- mentaliteetillä, sillä välillä vaan turvallisuuden ja terveyden vuoksi on mentävä auktoriteetti edellä. MUTTA asiat hoituu aina paljon helpommin kun katsoo positiivisen kautta ja kohtelee muita ystävällisesti ja asiallisesti. Hymyllä tosiaan pääsee aika pitkälle. Tässä pätee aika paljon sanonta ”Metsä vastaa niin kuin sinne huutaa”.
  Ei sitä kaupan kassallakaan voi odottaa ystävällistä ja asiallista palvelua jos itse menee sinne haistattelemaan heti kättelyssä.

 9. jenniemilia sanoo:

  Itsellänikin on kokemusta asiakaspalvelutyöstä. Kaikille hymyily ei ilmeisesti olekaan jokapäiväinen piriste, sillä sain usein positiivista palautetta siitä, miten paljon mukavampaa on astua liikkeeseen jossa myyjäkin on iloisella päällä :) Mielestäni juuri kyseisessä työssä hymyily on itsestäänselvyys ja sillä tuottaa paljon hyvää mieltä niin muille, kuin myös itselleen.

 10. Annika sanoo:

  Minulla tulee heti mieleen tarina asiakaspalvelutyössä saamastani ”kehusta”, joka liittyi nimenomaan hymyilyyn. Olen ollut koko opiskeluaikani eräässä kaupassa kassalla ja eräänä päivänä kassalleni tepasteli tuttuun tapaan vanhempi rouva. Palvelin hänet totuttuun tapaan hymyillen, minkä jälkeen rouva sanoi: ”sinä se jaksat aina hymyillä niin iloisesti – sinun tulisi saada vuoden ilotyttö-patsas!” Hieman oli hyväntahtoisessa naurussa pitelemistä, sillä mummolla taisi mennä hymytytöt ja ilotytöt hieman sekaisin… :D Kiittelin kovin ja voin sanoa että tämän kehun tulen muistamaan vielä pitkään!

 11. Elisa sanoo:

  Itse olen kyllä asiakaspalvelutöissä huomannut ihan saman – hymyllä on ihmeellinen voima! Ja hymy jonka annat palaa aina takaisin: kerran asiakas kommentoi kirkkaan keltaista paitaani, että ”sulle sopii tommoinen keltainen paita ihanasti, kun olet itsekin niin aurinkoinen”. Silloin työpäivästä väsynyt hymyni muuttui ehkä vielä entistä aurinkoisemmaksi :D

  • ia ia sanoo:

   Joo tommoset pienet kommentit piristää kyllä yllättävän paljon ja jää pitkäksi aikaa mieleen! :)

 12. Apsi sanoo:

  Komppaan täysillä! Viime viikolla kassatädin hymyni leveni entisestään,kun söpö mummeli sanoi juttutuokion jälkeen minua ihanaksi hymytytöksi. Hymyssä on voimaa, hyvää mieltä itselle ja muille! Ihanaa kevättä sulle. :)

 13. Omppu sanoo:

  Meillä töissä (terveysala) muutettiin ajanvarauskäytäntöjä eikä asiakkaat aina tykkää uusista toimintatavoista. Osa heistä purkaa kiukkuaan kaikille henkilökuntaan kuuluville, myös niille, jotka eivät ole osallisena ajanvarauksessa. Monesti olen omalla iloisella ja myönteisellä käytöksellä saanut ärsyyntyneet ja vihaiset asiakkaat unohtamaan kiukkunsa ja saanut vielä kiitokset hyvästä palvelusta:)

  • ia ia sanoo:

   Ai että toi on niin huippufiilis, kun aloitetaan äkäisenä ja sit kuitenkin poistutaan iloisena :)

 14. Iidha sanoo:

  Itseasiassa juuri tänään sain tartutettua loppu päivän hymyn- itse itselleni. Olin kävelemässä töihin, kun huomasin pienen pojan istuvan (sateisen Savon) tien pientareella pyöränsä kanssa. Menin kysymään pojalta, että onhan kaikki hyvin, mutta eipä ollut; raukan lahje oli takertunut ketjuihin kiinni ja näin kampittanut pojan sekä pyörän ojaan:( Hetken väkerrettyä sain ku sainkin pojan lahkeen irti ja itkuinen poika hymyili ja niiskutti ”kiitos” :’) Sitten tämä jatkoi pyörämatkaa kouluun yli-iso Minions-reppu selässään heiluen.

  Jos jostain vasta hymyn saakin, niin toisten auttamisesta. Hymyilin koko päivän töissä päiväkodissa ja veikkaan, että ojassa istunut poika ei ollut ainoa lapsi, jonka sain hymyilemään sinä päivänä.

  Toivottavasti sunkin päivä on ollu täynnä hymyjä!:)

 15. Elli S. sanoo:

  Mulle tuli mieleen tilanne, jossa olin itse asiakkaana. Itse asiassa tää on tapahtunut parikin kertaa! Eli siis olin käyttämässä leffalippuja maksaessa jotain alennuskuponkia, kun myyjä kertoi toisesta alennuksesta, jolla saisin leffaliput vieläkin halvemmalla. Siinä tilanteessa kyllä irtoaa asiakkaalta leveä hymy, kun myyjä osoittaa ajattelevansa ihan oikeesti asiakkaan parasta!! :-)

 16. Anna sanoo:

  Hymyllä on kyllä todella joku supervoima! :) Minunkin luonteeseen kuuuluu semmonen iloisuus ja ystävällisyys, jotka on kyllä voimavara asiakaspalvelutyössä. Pienellä paikkakunnalla ruokakaupan kassalla monta kesää istuneena oon saanu monen monta kiitosta hymyilevästä palvelusta ja päivänpiristyksestä. Mieleenpainunein tilanne oli ehdottomasti viime kesänä, kun semmonen keski-iän ylittänyt juro suomalaismies kävi maksamassa ostoksensa tuttuun tapaan aamulla ensimmäisten joukossa. Oltiin jo heitetty kiittimoit, kun hän käänty kannoillaan ja sano: ”täällä on kyllä kivoja myyjiä kaikki, mutta pakko sanoa että sun kassalta lähtee aina oikein ilosta pomppien, kiitos”. Tämän jälkeen mies heitti ujon hymyn ja jatkoi matkaa. Voitte uskoa että hymyilin loppupäivän!

 17. Sanjana sanoo:

  Kai hammaslääkäritki tekee asiakaspalvelua. Mulla on yths:llä ollut hoitosuhde koko yliopiston ajan eli neljä vuotta saman hammaslääkärin kanssa, ja tää nainen on aivan ihana! Ymmärtää sanomattakin, että jännittää ja aina muistuttaa sanomaan, jos sattuu – eikä oo muuten ikinä sattunu mikään toimenpide, vaikka hampaan irroituksesta lähtien tehty kaikkea. Ja hän ei syyllistä ja etsi vikaa minusta, kun taas kerran hampaat reikiintyy, vaan kertoo mahdollisia syitä siihen ja että voisko jotenki auttaa asiaa. Mukava ja ystävällinen ihminen asiakaspalvelijana pelastaa kyllä päivän!

  Ja sie kyllä oot ihan ammatissas, Kajaanissa sai aina hyvää aspaa sulta :)

  • ia ia sanoo:

   Voi ihana! Munki pitäs löytää hyvä hammaslääkäri, ei oikein houkuttele ajatus tämmöistä semisti hammaslääkäripelkoista.. Heh kiva kuulla ^_^

 18. Taru sanoo:

  Entisessä työssäni vaatekaupassa otin silmätikukseni erään maahanmuuttajanaisen, joka ei ikinä tervehtinyt eikä hymyillyt ja kassallakin nakkeli kortteja ja rahoja miten sattui. Päätin, että joku päivä saan sen tervehtimään ja hymyilemään. Kohtelin sitä extraystävällisesti, aina toivotin mukavat päivänjatkot ja hymyilin kilometrileveästi. Arvaa kauan kesti, että nainen tervehti tai edes hymyili? Vuoden. VUODEN!

  Nyt uudessa työssäni, ruokakaupan kassalla, eräs mies, joka käy ehkä joka päivä tekemässä pieniä ostoksia, kysyi multa kerran, miten aina jaksan hymyillä ja olla iloinen. No, ehkä just siks mä oon siellä töissä. Nykyään se mies kuulemma tulee aina mun kassajonoon, koska mun hymy tarttuu. Ihan kiva =)

 19. Pump sanoo:

  Me saatiin kerran anteeksi liian painava matkalaukku hymyilevällä asenteella :)

 20. Nonanna sanoo:

  Itse olen hoitoalalla ja miellän sen kyllä osittain asiakaspalvelutyöksi. Hymyllä ja rennolla asenteella olen päässyt pitkälle, mutta on sitä kyllä väkisinkin huomannut että ”tekemällä tehty” hymy ei tasan tarkkaan toimi. Ihminen/asiakas aistii sen kyllä milloin ollaan aidosti ja vilpittömästi liikenteessä, ja se tuskin välittyy jos naamalla irvistelee jokerin hymy :D Muistan opiskeluaikana työssaoppiessa päivän, jolloin olin saanut hieman negatiivista palautetta työkolleegalta ja päivähän oli mennyt sitten vähän sadepilven alla kävellessä. Eräällä asiakkaalla oli samana päivänä syntymäpäivä, jota tietenkin tuli sukulaiset juhlistamaan hänen luokseen. Olin erään toisen asukkaamme seurana, ja me naureskeltiin ja lauleskeltiin siinä yhdessä kunnes eräs sukulaisista katsahtaa minun päin ja hymyilee oikein leveästi. Päivän päätteeksi tämä sukulainen poikkesi juuri ennen lähtöä minun luokse ja totesi ”sinusta tulee joku päivä aivan mielettömän ihana hoitaja”. Päiväni piristyi ja totesin että hymyilemällä pääsee ammatissa kuin ammatissa pitkälle :)

  • ia ia sanoo:

   Haha joo siis kyllähän tuossa voi mennä överiksikin :D Voi miten kiva kommentti, pelasti kyllä päivän aivan varmasti! ^_^

 21. mennika sanoo:

  Mä olen töissä ravintola-alalla ja asiakaspalvelu iso osa jokaista työvuoroa. Mä pyrin aina olemaan hymyileväinen ja iloinen, semmonen oikeen reipas tarjoilija :D En ole mikään vitsinheittäjä tai lörpöttelijä, mutta aina silloin tällöin, kun saa asiakkaat nauramaan tai hyvälle tuulelle (jos alku on ollut vähän kankea niin sanotusti), niin kyllähän siitä tulee ihan mahtava fiilis ja saa lisää potkua siihen asiakaspalveluun :) Hymy on mun mielestä todella tärkeä ihan jokapäiväisessä elämässä ja ihmisten pitäs uskaltaa hymyillä reilusti enemmän! Alkaa itseäkin hymyilyttämään, jos näkee esim. kaupungilla itsekseen virnuilevan tyypin :D

  • ia ia sanoo:

   Haha hymy kyllä tarttuu, sen oon huomannut itekki :D Kuulostat hauskalta tarjoilijalta, osuisinpa joskus sun pöytään!

 22. Edis sanoo:

  Arvonta ei kiinnosta, vaikka kuvat olikin kivoja. Mun hampaat alkoi vaalenemaan ihan sillä että vaihdoin hammastahnan fluorittomaan merkkiin. Fluorihan on itsessään myrkkyä, käytetään esim. paperinvalkaisuun. En siis halua alkaa saarnaamaan tms, mutta jos sulla joskus tulee mieleen kokeilla tällaistä vaihtoehtoa niin suosittlen. :3 Voi syödäkin ilman että ruoka maistuu pahalle, jos sattuu tulemaan yllätysnälkä hampaiden pesun jälkeen.

 23. Rosa sanoo:

  Mulla ei näy mikä tarkalleen arvotaan ja miten arvostaan voi osallistua, mutta niin hienolta kuulostaa bluetoothilla puhelimesta hammasterveyden seuranta että jätän tän kommentin ihmeen toivossa tähän :-D

  • ia ia sanoo:

   Kuten tuossa lukee: ”Kaikkien hymyjuttuja kommentoineiden kesken arvotaan Oral-B PRO White 7000 SmartSeries -sähköhammasharjapaketti”, eli semmoisen arvontaan juuri onnistuneesti osallistuit kommentillasi! :)

 24. nimetu sanoo:

  Ite kans pyrin aina hymyilemään töissä ku asiakaspalvelussa oon, tulee siitä ny aina ite asiakkaanakin parempi fiilis jos sulle hymyillään. Tosin joskus kyä on niitä tilanteita kun tekis mieli ottaa sellanen tonnin seteli -ilme, mut parempi vaan hymyillä leveempää ja purkaa myöhemmin sitten takahuoneessa tilannetta :D

 25. Jullerrr sanoo:

  Oon huomannut ihan saman tiskin molemmilla puolilla. Hymyllä saa päivää piristettyä, mutta myös niin paljon anteeksi jos joku homma menee mönkään.

  Hauskaa kevättä ia!

 26. slaa sanoo:

  Hymy on todellakin yksi iso avaintekijä hyvässä asiakaspalvelussa! Itse olen ollut asiakaspalvelualalla jo monta vuotta ja olen huomannut, että hymyily ja muutenkin iloinen palveluasenne ilahduttaa asiakkaita ja lisäksi kohentaa myös omaa mielialaa tosi paljon, ja näin tekee raskaastakin työpäivästä paljon helpomman :)

  • ia ia sanoo:

   Joo se on kyllä totta, että kun jaksaa vähän nähdä efforttia siihen että ulosanti on hymyileväistä niin sitä salakavalasti tulee hyvälle mielelle itellekki :)

 27. Henzu sanoo:

  Sain tänään mahtavaa asiakaspalvelua hammaslääkärissä, ihania olivat sekä hammaslääkäri että hammashoitaja. Annoin tietenkin heille palautetta tästä hyvästä palvelusta :).

  • ia ia sanoo:

   Tuossa pitäis kyllä petrata itekki että kertois positiivisesta asiakaskokemuksesta aina eteenpäin! Usein tyypit antaa palautetta vain silloin kun se on negatiivista..

 28. Lipe sanoo:

  Samaa mieltä sun kanssa tosta hymyn tärkeydestä asiakaspalvelutyössä! Itse yritän aina sen muistaa vaikka olisi huonompikin päivä takana. Sen tärkeyden muistaa kyllä viimeistään siinä kohtaa kun itse asioi ihmisen kanssa jolla on naama nurinpäin…

 29. iita sanoo:

  Kyllä varmasti jokaisessa asiakaspalvelutyössä törmää myös niihin mahdottoman vaikeisiin asiakkaisiin :D siinä on kahvit ja munkit lennelly maahan ku ei ollu mieleistä mutta siinäkään ei auta muu ku hymyillä vaikka sisällä kiehuu :D

 30. Noora sanoo:

  Tottakai hymyilevät asiakaspalvelijat piristävät aina! Ja tekevät asioinnista huomattavasti miellyttävempää:)

 31. Niina sanoo:

  Mun paras aspahetkeni oli itseasiassa juurikin muutama päivä sitten asiakkaan roolissa. Pikkukiukulla höystettynä käväisin salin jälkeen kaupasta ne pikkuostokset ( maitoa munia leipää.. Uknow) Siinä kassalla sitten vierähtikin hetki ja tovi mutta odotin ja odotin. Myyjällä oli jotain häikkää viivakoodien kanssa. Minun vuoron koettaessa kassalle myyjä moikkaa hymyn kera, pyytää anteeksi viivästystä ja pakkaa mun pikkuostokset siinä kassalla! Kaiken kukkuraksi maksettuani antoi pussin suoraan minulle ja toivotti hyvät päivänjatkot. IHANA ! Voin myöntää että hymyilytti koko loppupäivän.. :)

 32. Mimmu sanoo:

  Olen myöskin asiakaspalvelutyössä (myyjänä vaateliikkeessä)ja erityisesti yksi kommentti eräältä naisasiakkaalta on jäänyt lämmittämään mieltä.
  Tilanne sinänsä oli jo mukavan rento ja leppoisa. Juttelin asiakaan kanssa niitä näitä tuotteita skannatessa ja viikatessa. Hän kehaisi silmämeikkiäni ja kysyi vinkkiä mitä tuotetta käytän. Loppuun tämä ihana iloinen asiakas tokaisi ennen lähtöään, ettei silmämeikkini kuitenkaan ole mitään kauniin hymyni rinnalla.
  Asiakkaan kommentti oli niin vilpitön, että hänen kauniista sanoistaan on minulle iloa vielä pitkäksi aikaa.
  Pakko tähän loppuun vielä mainita, että olen ottanut erityisesti myrtsiasiakkaat haasteekseni ja muutaman vakkarimyrtsin olen onnistunutkin jo murtamaan lopputuloksena hymy ja jopa nauru asiakkaan kasvoilla. Nykyään he hakeutuvat minun palveltavakseni. Aika voittajafiilis :D

  • ia ia sanoo:

   Voi eikä miten ihana! :,) Nuo oikeesti jää niin pitkäksi aikaa mieleen että pistää hymyilyttämään pitkänkin ajan päästä! Haha, huikee myrtsitavoite sulla, oot kyllä oikeella alalla :)

 33. Olpppa sanoo:

  Asiakkaana olemisesta mulla on aika vähän kokemuksia viime ajoilta, olen kiireen keskellä ehtinyt asioimaan vain ruokakaupassa. Mutta meidän K-Supermarketissa on maailman mukavin henkilökunta, aina hymyilevät ja toivottelevat aidosti hyvää päivänjatkoa. Vaikka olisi kuinka väsynyt tai harmistunut, aina tulee hyvä mieli siellä asioidessa, kun henkilökunta on niin iloinen. Kyllä se positiivinen asenne tekee paljon, ja varmasti myös sinun asiakkaiden päivää piristää paljon! :)

  • ia ia sanoo:

   Oii :) Nuo pikkukaupat kyllä usein on paljon mukavampia paikkoja tehdä ostoksia kuin hypermarketit, niissä kun henkilökunnalla tuntuu olevan jotenkin enemmän aikaa asiakkaalle!

 34. Amariini sanoo:

  Parhaita tilanteita ovat olleet ne, kun joku tulee huonotuulisena paikalle, mutta lähtiessä saattaa jopa vähän hymyillä – ja tiedät sen johtuvan omasta hyväntuulisuudestasi.

 35. Julia sanoo:

  Viimeisin mieleenpainunut aspakokemus tapahtui tuossa viime lauantaina. Oltiin menossa muutaman ystävän kanssa keikalle erääseen paikalliseen tanssipaikkaan, ja päätettiin jättää isoimmat takit ja laukut narikkaan. Olin ollut koko illan ihan intopiukeana juuri ostamastani söpöstä, pienestä vyölaukusta (kuinka kätevä se onkaan tanssiessa), ja sen huomasi myös narikassa palveleva nuori mies! Siinä sitten jonkin aikaa vaahdottiin, kuinka molemmat toivoo vyölaukkujen palaavan takaisin muotiin.
  Jäipäs aika hyvä maku suuhun tuosta, varsinkin, kun turhan usein baareissa työskentelevät tyypit saattaa olla hieman naama rutussa. Tää oli niin mukava poikkeus.

  • ia ia sanoo:

   Haha voi ei miten symppis tarina! :D Vyölaukut on kyllä melkoinen unohdettu laukkulaji!

 36. Ann sanoo:

  Olin ravintolassa töissä erään päivän juuri joulun pyhien jälkeen ja illalla asiakkaaksi saapui yhtä hymyä oleva nainen. Myrtsien ja vähäsanaisten edellisten asiakkaiden jälkeen yllätyin tämän naisen olemuksesta ja mietin koko asiakaspalvelutilanteen ajan, että tuolla naisella täytyy kyllä olla tänään joku extrasuperhyvä päivä. Maksutapahtuman ja viimeisten kiitosten ja illanjatkojen toivotusten jälkeen seurasi paras kommentti: ”kiitos että palvelit mua tänä iltana, olisin ollut ihan pulassa ilman teitä. Oikeasti teette tärkeätä ja arvokasta työtä, kun jaksatte olla tekemässä ruokaa meille vielä sunnuntai-iltana tähän aikaan, kun kaikki muut viettää jo koti-iltaa. KIITOS!” Ja kaikki tämä entistäkin leveämmän hymyn kanssa. Asiakaspalvelu on parasta, joskus se palvelijakin kaipaa rohkaisua ja vastakaikua hymylleen :)

  • ia ia sanoo:

   Voi apua, hymyilevä asiakas ja vielä positiivista palautetta illan päätteeksi?! Tuon on jo pakko olla myyttinen satuolento! :D

 37. VMV sanoo:

  Musta on ihana kun mulle hymyillään :)

 38. Saija sanoo:

  Itsellä kyllä aina päivä pelastuu jo sillä, jos kaupan kassalla asiakaspalvelija hymyilee nätisti ja osoittaa sen hymyn vielä katseella minulle. LähiSiwassa on yksi tietty nainen, joka on kyllä niin hymyileväistä ja mukavaa sorttia, että kyllä kelpaa asioida! :)

 39. anni sanoo:

  Se on kyllä totta, ettei ne tympeimmätkään asiakkaat jaksa olla niin inhottavia, jos itte jaksaa hymyillä :)

 40. Hipsu sanoo:

  Olen hymyjä panttaamaton aidosti perusiloinen hoitaja, ja työssä saankin ihanilta potilailtani varsin usein palautetta ystävällisyydestä ja hyväntuulisuudesta. Tuo on positiivonen kehä, nimittäin eihän ne kehut ainakaan masenna! Ihana arvonta! :)

 41. Katarimaria sanoo:

  Mulla ei oo kokemusta asiakaspalvelutyöstä, mutta opettamisessa pätee musta aika pitkälti samat jutut. Pitää olla energinen, iloinen ja hymyilevä niin saa ne opiskelijatkin innostumaan. Ja joinain päivinä joutuu vähän feikkaamaan, mutta sitten kun on vähän aikaa reippaasti vaan hymyillyt, omakin nuutunut fiilis paranee ihan huomaamatta eikä enää tarvi tsempata iloisen näköiseksi itseään :)

 42. huldamaria sanoo:

  hymy on kauneinta, mitä ihminen voi päällään kantaa!

 43. Kaisa sanoo:

  Viimeajoilta tuli ensimmäisenä mieleen lipuntarkastaja paikallisjunassa, joka ei antanut mulle sakkoja, vaikka olin unohtanut leimata lipun. Ennen mulla on ollut lippu voimassa aina, mutta tällä hetkellä en kulje päivittäin julkisilla ja matkakortti pitäisi muistaa leimata. Olin ihan paniikissa asiasta, mutta tämä ystävällinen mies näki, että olin aidosti unohtanut lipun ja hymyillen leimasi lipun sekä toivotti hyvät päivän jatkot. Hämmennyin, mutta tajusin sentään hymyillä takaisin ja kiittää. Jäi mielettömän hyvä mieli!

 44. kommentoora sanoo:

  Heh, ei tullut mieleen mitään hyvää tarinaa onnellisuutta lisänneistä asiakaspalvelukokemuksista, vaikka niitäkin kyllä on molemmin päin :)
  Sen sijaan mieleen tuli se, miten viime viikolla pikkusen hymy hyyty kun istuin hammmaslääkärissä 3 tuntia 5 minuuttia ja tänä aikana paikattiin vaan yksi hammas :’D Oon kulkenut kevään hammaslääkäriopiskelijoitten hoitolassa, ja kun ne vasta opettelee niin aikaa kuluukin sitten paljon… Meinaan ei ollut eka kolmituntinen. Vielä muutama hampilääkärimaraton jälellä ja sitten pitäs olla hampaat täydellisen tiptop :D

 45. Anna-Kaisa sanoo:

  Iloinen asenne vie kyllä pitkälle. Ite teen keikkaa päiväkodeissa ja sielläkin valtava merkitys hymyllä ja hyvällä asenteella, eritoten siihen miten saa luotua yhteyden lapsiin :)

 46. Ainushka sanoo:

  Ite en ole koskaan aspa-työssä ollut, en osaa tiskin toiseen puoleen samaistua, mut kyllä mulle aina tulee jotenki mukava olo kun myyjä hymyilee. Harmi vaan että meidän kylällä myyjät näyttää aina olevan vähän pahalla päällä. No mutta, sehän vaan tarkoitta että mie hymyilen kahta kauheemmin :D

 47. Salkko sanoo:

  Tänä kesänä ekaa kertaa asiakaspalveluhommissa ja uskon kyllä, että hymyllä saa alun mahdolliset kämmäilyt anteeksi :D aikaisempina kesinä reippaasta asenteesta ja hymystä on ainakin ollut pelkkää hyötyä, vaikkei siivoaminen ja puutarhahommat varsinaista asiakaspalvelua olekaan :)

 48. LauraKI sanoo:

  Jos miettii itse,että minkälaisen ihmisen kanssa haluaisi esim. kaupassa käydessä asioida, ni kyllä se iloisuus ja positiivisuus sieltä aika kärkeen hyppää.. Itse olen hoitoalalla ja vaikkei niin mukavien asioiden kanssa ollakaan tekemisissä, niin on se mukava huomata että ihmiset reagoi hymyyn, huumoriin ja positiivisuuteen, välillä jopa suoraan hyvää palautetta antaen..

  Itsestä on ollut niin mukava saada potilailta palautetta, joten olen itse ottanut tavaksi kiittää asiakaspalvelijaa joka on hommansa hyvin hoitanut :)

  Mites muuten, onko helppo ottaa kehuja ja positiivista palautetta vastaan? Itsellä välillä tuntuu, että vaatimattomana kiemurtelee vaikka palaute olisikin tullut ihan asiasta ;)

  • ia ia sanoo:

   Haha, no se vähän riippuu missä yhteydessä sitä positiivista palautetta tulee :D Töissä jos saa kiitokset hyvästä palvelusta niin tulee jo aika automaattisesti ”eipä mittään, kiva kun löytyi mieluisaa”, mutta blogiin liittyvien kehujen kanssa menee aina kunnon vähättelyvaihe päälle.. :D

 49. Kaissu sanoo:

  Olen niin monta kertaa huomannut, että kaupan kassa voi pelastaa asiakkaan päivän hymyllään. Kiireessä ei usein muistaa hymyillä muille, mutta kun hymyn saa joltakin, fiilis nousee heti ja hymy hiipii omillekin kasvoille! :)

 50. Suzki sanoo:

  Tein aikaisemmin aspa töitä puhelimitse ja ohjeistin asiakkaita sitä kautta. Yksi päivä mulle soitti oikein mukava nainen ja puhelun lopussa se kysy, että onko teillä siinä sellaset suun lähellä olevat mikit ja vastasin joo. Se sit sano nauraen, että kannattaa laittaa mikkii vähän kauemmas, kuulostat ihan darth vaderilta. Naurettiin asialle varmaan 5 minuuttia (mä vedet silmissä) ja lopun päivän olikin tosi hyvä fiilis. Nauruterapia auttoi.

 51. Sofia sanoo:

  Asiakaspalvelijana omat työpäiväni pelastaa iloiset asiakkaat. Niin moni asiakas vaikuttaa aivan järkyttyneeltä kun heitä tervehditään ja loukkaantuvat jos jotain ylimääräistä kysytään =D Toki näidenkin kohdalla pyritään jakamaan omaa positiivisuutta ja jos/kun sieltä se pieni (tai joskus oikein suuri) hymy suodaan myyjälle niin sekin on ehdottomasti aivan huippua ja itseensä huokuu se onnistumisen tunne vaikkei mitään möisikään =)

 52. pööpö sanoo:

  Olin muutama vuosi sitten joulun kiireapulaisena Alkon kassalla. Kerran vähän hiljaisempana hetkenä olin toimettomana asiakkaita odotellessani, ja kun mieshenkilö huomasi kassani olevan vapaana ja vaihtoi suuntaa luokseni, hymyilin ja tervehdin häntä iloisesti. Hän ilahtui silminnähden lämpimästä vastaanotosta ja sanoi, että olipa kiva saada aito hymy asiakaspalvelijalta. Tuollaiset kommentit jää pitkäksi aikaa lämmittämään mieltä.:)

 53. Anna sanoo:

  Kaupan alan hommissa tulee hymyiltyä hyvinkin paljon. Kassalle tulevat mummot saavat yleensä hymyn huulille, kun he kertovat päivästään ja selittävät, että ostamansa pizza on lapsenlapselle. Tulee paljon asiakkaan roolissa ollessani huomioitua myyjän asenteen ja kehonkielen – olen osannut ottaa opiksi, että se kyllä näkyy, jos ei satu olemaan ihan 10/10-päivä. Töissä kuitenkin huomaan unohtavani murheet ainakin hetkeksi, ja hymyily ei tuota vaikeuksia (-:

 54. Henna sanoo:

  Hymyilevistä ja hyvistä asiakaspalvelijoista tulee aina mieleen lähi-Salessa jonkin aikaa työskennellyt nuori poika. Nykyajan nuoria aina parjataan, mutta siinä oli vuoden asiakaspalvelija ihan ehdottomasti! Hän tervehti aivan kaikkia kauppaan sisään astuvia, vaikka olisi samaan aikaan ollut tekemässä jotain aivan muuta. Hymyili ihan aina kun hänet näin, sanoi heipat ja oli nii-in pirteä, että se hyvä fiilis tarttui aina itseenkin :D Olen aivan varma, että joutessaan hän vaikka olisi pakannut asiakkaiden ostoksetkin :D Ja huomionarvoista on, että kyseinen kauppa on puoleenyöhön asti auki ja vakioasiakkaisiin kuuluu huomattavan paljon hämäriä ja hyvin juopuneita tyyppejä. Hatunnoston arvoinen suoritus siis tuo iltavuoron viimeisillä minuuteilla pirteänä pysyminen samalla kun joutuu huikkailemaan, että ei, emme myy olutta enää :D

 55. vilmuri sanoo:

  Haluan osallistua arvontaan, toivottavasti käy tuuri!

 56. Saarai sanoo:

  kassalla oon töissä ja parasta on kyllä ehdottomasti ne tilanteet joissa saa huonotuulisen asiakkaan lähtemään hymy huulillaan ostotilanteen päätyttyä :) se on ehkä aspa työssä parasta, että jonkun päivän voi pelastaa niin pienillä eleillä kuten hymyllä.

 57. Jenni sanoo:

  Mulle hymyily on ollut viimeiset 10 vuotta todella vaikeaa vinksallaan olevien hampaiden vuoksi, kunnes vihdoin viime syksynä marssin yksityiselle ja laitatin raudat suuhun. Paras päätös ikinä! Valkaisua vielä kaipaan, vaikka jo nyt hymyilyttää huomattavasti enemmän ja herkemmin. :)

 58. Miina sanoo:

  Opehommissa olen huomannut hymyn merkityksen! Sekä oma että opiskelijoiden päivä piristyy kummasti kun jaksaa hymyillä ja sitä kautta innostaa opiskelijoita oppimaan. Saan usein ihanaa palautetta positiivisesta asenteesta joten jatkan samalla tavalla, hymy kun ei maksa mitään…

 59. Olppa sanoo:

  Olisipa tämä mukava palkinto voittaa, vanha sähköhammasharjani alkaa hyytymään jo pikkuhiljaa.. :)

 60. Heini Hanhimäki sanoo:

  Hymy on sellainen asia joka meinaa nykyään ikävä kyllä unohtua liian monelta asiakaspalvelijalta! Toisaalta, kun näitä neutraaleja/jopa ikävän oloisia palvelijoita tulee tavattua paljon, sen todellakin huomaa kun joku on asialla! Piristää päivää hurjasti jos saa hymyn, hyvää palvelua, kiitoksen ja vaikka viikonlopun toivotukset. Silloin saa itsekin hymy huulilla jatkaa matkaa :) Enemmän tällaista!

 61. Saara sanoo:

  Olin yks kesä torilla marjojen ja hedelmien myyjänä. Siinä kävi paljon semmosta selkeesti bussiin kiirehtivää porukkaa, mut ku ei anna sen kiireisen stressifiiliksen tarttua itteen ja hymyilee ja puhuu aurinkoisella äänellä samalla ku mittailee mansikoita, niin suurin osa myrtsin ilmeen kanssa saapuneista asiakkaista lähtee hymyn kanssa :D

 62. Nelliina sanoo:

  Hymyillen saa parempaa palvelua. Hymy sulattaa jäisiä ilmeitä :)

 63. Nn sanoo:

  Itsekään en ole varsinaisesti asiakaspalvelutyössä, mutta kyllä sillä hymyllä on toimistoympäristössäkin uskomaton voima. Yrityksen käydessä läpi vaikeampia aikoja oli ilahduttavaa kuulla esimieheltä, kuinka positiivinen asenteeni ja hymyni on piristänyt koko työyhteisöä :-)

 64. Elise H. sanoo:

  Mukana upeassa arvonnassa! Itse puhelinmyyntityötä tehneenä täytyy mainita, että hymyily on tärkeää puhelimeenkin puhuessa, sillä hymy kuuluu kyllä äänessä :)

 65. Pauliina sanoo:

  Kun aloitin asiakaspalvelutyössä aikoinaan, mulle sellainen luonteva hymyileminen oli vaikeaa. Nykyään se luonnistuu itsestään. Olen sitä mieltä, että aspa-hommissa opin paljon vuorovaikutuksesta, ja niistä taidoista on ollut opettajanakin toimiessa paljon hyötyä. Mukana arvonnassa!

 66. Saara sanoo:

  Asiakaspalvelussa on kyllä kivaa, kun saa hymyn tarttumaan asiakkaaseen! Tietty aina löytyy niitä yrmyjä jotka ei oo huomaavinaankaan hymyä, mutta toisaalta se innostaa usein vielä hymyilemään vielä näkyvämmin :D

 67. Senni sanoo:

  Hymyn kuulee jopa läpi luurin -itse kun teen töitä asiakaspalvelutehtävissä puhelimessa. Kummasti se tarttuu, vaikka toista ei näe.

  Hymy on asusteista parhain.

 68. Airiina sanoo:

  Uutena kirjastonhoitajana olen saanut hymylläni anteeksi jo monta kömmähdystä, uskon hymyn voimaan ja iloiseen elämänasenteeseeni.

 69. jonna sanoo:

  Kun vietin vuoden vaihdossa USA:ssa sain tottua siihen, että ihan tuntemattomatkin on koko ajan kehumassa esimerkiksi hiuksia tai vaatteita. Mun mielestä se tuntu aina tosi kivalta, joten oon pyrkinyt samaan myös Suomessa. Nyt kun oon Ärrällä töissä pyrin myös levittämään hyvää mieltä kehumalla vaikka asiakkaiden kynsiä, tulee itellekin hyvä mieli kun asiakkaan naamalle nousee hymy mun kehusta. Oon kyllä kans sitä mieltä että kivointa on asioida hymyilevän asiakaspalvelijan kanssa, joten yritän olla aina sellainen.

 70. Saaram sanoo:

  Ainahan se asiakaspalvelijan hymy tekee hyvän mielen, ja itsekin yritän aina hymyillä takaisin :) Itse työskentelen sairaanhoitajana (nyt tosin mammalomalla ihanan pienen tyttöni kanssa <3) ja töissä on kyllä tullut huomattua, että hymyllä pääsee pitkälle!

 71. VeeraK sanoo:

  Kyllä hymy ja aitous on asiakaspalvelussa ihan ykkös asemassa. Valitettavasti taas ne ylipirteät ovat taas monesti jotain muuta kuin antavat ymmärtää ja itseäni se ihan oikeasti häiritsee. Kun on aito oma iloinen itsensä hymyllä varustettuna niin pärjää hieman hankalammankin asiakkaan kanssa. Kokemusta on ;)

  Täytyypä ehkä hommatakkin tuota hammastahnaa testiin :) ja nyt peukut ja varpaat pystyyn että palkinto on mun! ;D

 72. Erika sanoo:

  Ite oon kanssa huomannu, että ku hymyilee muille ni se hymy ’tarttuu’ muihinki! Asiakaspalvelussa on tärkeetä hymyillä ku sit asiakkaille tulee sellai fiilis et jes tonne on kiva mennä toistekki…mulla ainaki on jo valmiiks ilonen fiilis jos oon menos johonki sellasee paikkaa mis on hyvä asiakaspalvelu ku tietää et siel toivotetaa tervetulleeks hymyhuulilla :D

  • ia ia sanoo:

   Joo mä arvostan kyllä kans hyvää asiakaspalvelua, monesti sen takia asioikin kivijalkaliikkeissä eikä vaan tilaa kotiin! Kiitti kun kommentoit :)

Kommentoi