tiistai 06. joulukuu 2016

joulukuusi!

Meillä on joulukuusi! Ekaa kertaa ikinä! Toissapäivänä kannoin kuusen kotiin, vähän hankalaahan se julkisilla oli, ja eilen kävin valitsemassa siihen ison rasiallisen koristeita.

joulupuu2

Tai sitten, ne koristeet on peukalonpään kokoisia ja se kuusikin mahtui varsin helposti istumaan ratikan penkille..

joulupuu1

Heehee. Plantagenista löytyi näppäränkokoinen Kiinankataja, joka maksoi kokonaiset 8 euroa. Katselin ensin pieniä muovikuusia, mutta lopulta oikea kasvi vei voiton koska a. ei tarvitse säilöä sitä kuusta sitten 11 muuta kuukautta vuodesta, ja b. onhan se muovikuusi aina muovikuusi. En löytänyt Kiinankatajalle netistä mitään järkeviä hoito-ohjeita, mutta ajattelin ruikkia sille vettä aina silloin tällöin, kai sen luulisi nyt ainakin joulun yli kestävän?

joulupuu3

Pikkuruiset koristeet löytyi Tigerista 3 eurolla! Koitin ensin kieputtaa kuusen (tai siis katajan) ympärille pieniä patteri-ledvaloja, mutta noin pieneen asiaan kieputettuna hennoinkin valosarja näytti jotenkin puutarhaletkun paksuiseen kaapeliin kieputetulta kömpelyydeltä. (Kieputin valosarjan muuten peikonlehteen! Toivottavasti se ei pahastu.)

idjoulupuu4

Tuossa ikkunalaudalla se nyt nököttää. Tulee hyvä mieli joka kerta kun sen näkee!

joulupuu5

Joko siellä on pystytetty joulukuusi tai siihen verrattavissa oleva korvike? :D


Saatat pitää myös näistä:

18 Responses to “joulukuusi!”

 1. Kasuu' sanoo:

  Ihana!! Me ostettiin viime vuonna muovikuusi, joten se olisi tarkoitus huomenna hilata varastosta sisälle koristeltavaksi :)

  • ia ia sanoo:

   Eiks oo! Meillä on kans ollut kotikotona aina muovikuusi, tosin tähän nykyiseen asuntoon semmoinen iso ei kyllä mahtuis mitenkäänpäin :D

 2. Saii sanoo:

  Niin soma!
  Meillä on noin 25cm kokoinen pieni valkoinen koristekuusi. Se kimmeltää kivasti kynttilänvalossa. Mutta vitsit, pitäisikö vähän matkia ja hankkia myös Kiinankataja..

  • ia ia sanoo:

   Eikö ^_^ Ooh valkoinen kuusi on söpö, kunnon lumikuorrutteinen. Kyllä sen kaveriksi varmasti yksi Kiinankataja mahtuu, mitä enemmän joulukuusia niin sitä parempi! :D

 3. Minna sanoo:

  Niin söpö! =)

 4. monna sanoo:

  Mulla on tänä vuonna elämäni ensimmäinen ikiomajoulukuusi, tosin sellainen kokovalkoinen ja muovinen. Olishan aidon kuusen tuoksu ja ulkonäkö vähän parempi, mutta toisaalta toi muovinen on aina tasainen (nimimerkillä kokemusta toispuoleisista aidoista :D) ja ei tarvii huolehtia niistä neulasista ja kastelusta. Mulla on tosin joku mielikuva siitä, että olis olemassa jotain kuusentuoksusprayta, mutta en oo ikinä sitä kokeillut.

  • ia ia sanoo:

   Hetki piti lukea kommenttia että mikä ihmeen toispuoleinen aita?! :D Mutta joo, onhan niissä aidoissa kuusissa varmasti oma hommansa! Meillä ei oo koskaan semmoista ollut. Mutta ehkä se kuusentuoksuspray vois mennä vähän liioitteluksi.. Tai en tiedä :D

 5. Anne sanoo:

  Heiiii ihana ja suloinen tuo teidän minikuusi! Mäkin hain omani Plantagenista heti joulukuun ensimmäisenä päivänä, jouluintoa kun täälläkin piisaa. :) Sypressi taisi olla nimeltään ja tuttu jo viime vuodelta, mutta hyvin ajaa joulukuusen paikkaa pikkuruisessa opiskelijayksiössäni. ♥

  http://justsayinghianne.blogspot.fi/

  • ia ia sanoo:

   Joo mäkin mietin sitä sypressiä mutta päädyin sitten tähän! Miks näiden joulukasvien hienoutta ei oo aikaisemmin tajunnut, varsinaiset pikkuasuntojen joulupelastajat :)

 6. Sanna sanoo:

  Mullakin ekaa kertaa ikinä kuusi omassa kämpässä :) Melkein kakstoista vuotta kuitenki jo asunu omillaan :D Löysin halvalla muovikuusen ja tossa se nyt on olohuoneen nurkassa ollu koristeltuna jo kuukauden :D Oon tänä vuonna hurahtanu jouluun ihan totaalisesti, ikkunat on koristeltu, lampuista roikkuu lumihiutaleita yms. :D Hirveen söpö kyllä toi sun kataja :)

  • ia ia sanoo:

   Oho kuukauden, sähän oot ollut hyvissä ajoin :D Ihanalta kuulostaa sun joulukoristelut, lumihiutaleet kelpais tännekin kun ei niitä tuolla ulkonakaan näy!

 7. Lotta sanoo:

  Oi kun kivat pallot! Meillä kuusen virkaa toimittaa hentoinen metrin korkuinen huonekuusi ja ostin oikein suihkepullonkin, koska kuusen pitämiseksi tyytyväisenä sitä pitää kuulemma sumutella päivittäin. Lisäksi se nauttii valokylpyjä makuuhuoneessa, jossa on asunnon kirkkain sinertävä kattolamppu. Jos kuusi ei pysy hengissä joulun yli, ei jää ainakaan yrityksestä kiinni!!

  Stockalta löytyi muuten patterilla toimivat Sirius-jouluvalot, joissa on 10 lamppua ja johdon virkaa toimittaa vain ohut metallilanka! Saattaisivat sopia teidänkin kuuseen. Mun täytyy ehkä kipaista Tigeriin vielä noiden pallojen perässä…

  • ia ia sanoo:

   Oho, no noilla konsteilla pitäis kyllä kuusen pysyä hengissä vielä ens joulukin :D Kiitti vinkistä, valosarjoja ei voi koskaan olla liikaa!

 8. Marie H sanoo:

  Minä nakkain meidän vanhan muovikuusen parvekkeelle ja asettelin siihen valot, aikas kiva tuli! Varsinaisesti sitten aito kuusi käydään ostamassa jouluviikolla ja se nostetaan sisälle/koristellaan aatonaattona.

  Söpö kuusi!

 9. eetia sanoo:

  ostin huonekuusen, eli sellaisen pikkuisen ruukkukuusen. aiemmin olen hakenut vain oksia maljakkoon ja koristellut ne.

Kommentoi