torstai 16. helmikuu 2017

Skam-addiktion 10 vaihetta

skam4

 1. Työkaverisi on nyt kahdesti kysynyt sulta, että katsotko Skamia. Mitä Skamia? Joku norjalainen teinidraama? Öö okei kiva, ei nyt ehkä oikein irtoa kiinnostusta tommoseen, varsinkaan kun en oo tainnut kuulua teinidraamojen kohderyhmään viimeiseen kymmeneen vuoteen.
 2. Tiistai-ilta, teet iltapalaa ja tekee mieli katsoa siinä samalla jakson verran jotain. Mistäs sen Skamin näkikään, Yle Areena? No annetaan sille nyt mahdollisuus.
 3. Eka jakso. No jaa, katsois vielä toisen.
 4. Viisi jaksoa myöhemmin. Herätyskello soi viiden tunnin päästä, mutta ei helvetti mikä cliffhanger taas. Vielä yks jakso.
 5. Eka kausi takana. On kulunut puoli vuorokautta siitä, kun aloitit sarjan. Mitä just tapahtui??
 6. Seuraavat vuorokaudet kuluukin sitten Skam-sumussa. Katsot sitä aamulla kun meikkaat. Matkalla duuniin. Matkalla duunista kotiin. Samalla kun teet iltaruuan. Koko illan. Sanot poikaystävälle meneväs nukkumaan, mutta jatkat katselua salaa peiton suojissa. Toistat, arviolta 1-2 päivän verran, kunnes kaikki kolme kautta on katsottu.
 7. Siinä sä sitten istut, 2,5 vuorokautta myöhemmin, ja elämäsi valtaa tyhjyys. Olet unohtanut mitä oli elämä ennen Skamia. Niin, silloin 3 päivää sitten.
 8. Snäppäät kaikille kavereille että OOTKO SÄ KATTONUT SKAMIA, MIKSI ET OLE, KATSOT SEN NYT, JOKO KATSOIT?!?!
 9. Nautit, kun pääset analysoimaan Nooran ja Williamin sekä Isakin ja Evenin täydellisyyttä ihanuutta kuumuutta sielunmaisemaa kahden päivän päästä, kun ne sun kaveritkin on katsoneet kaikki kolme kautta kahteen päivään.
 10. Aloitat katsomaan sarjaa alusta, vähintäänkin lempikautesi verran. (Eli kausi 3.)

skam1

Onko siellä muita addiktoituneita?


Saatat pitää myös näistä:

107 Responses to “Skam-addiktion 10 vaihetta”

 1. Elli sanoo:

  Skamin jälkeiseen tyhjyyteen auttaa Areenassa oleva ruotsalainen teinidraama Ovikoodi! Sen jälkeen mitään vastaavaa ei enää ole, mutta Luottomies piristää kummasti. :D
  Areenasta löytyy vaikka mitä hyvää, kunhan vaa jaksaa selailla!

  • ia ia sanoo:

   Vai että ovikoodi, enpä oo kuullutkaan! Pitää tsekata :D Luottomies oli kyllä ihan eri kategoriaa mut hauska, se tuli katsottua joulun aikana :)

 2. Saija sanoo:

  Öö olisiko tää postaus voinut tulla sopivampana hetkenä, kun oon just menossa nukkumaan klo 2.30 koska piti kattoo aina ”viel yks jakso” Skamia :D kolmas kausi menossa, mutta vielä en päässyt loppuun (vaikka mieli teki jatkaa koko yö :D ) En nyt tiedä vielä loppuratkaisua, mutta vähän lässähti kolmannella kaudella Nooran ja Williamin suhteen, kun kakkoskautena sitä piti vuosisadan rakkaustarinana.. :/

  • ia ia sanoo:

   Joo se Nooran ja Williamin juttu lopetettiin kyllä niiin kehnosti! Pitää jäädä ajatuksen tasolla vaan siihen kakkoskauden finaalijaksoon ja ummistaa silmät siltä lopulta :D

   • Tytti sanoo:

    Olen täysin samaa mieltä. Noora ja William on vaan niin täydellinen pari että 2 kautta vois katsoa vaikka kuinka monta kertaa. Lovee koko sarja. 2 kausi on paras, koska Noora ja William❤❤

 3. julia sanoo:

  Oi kyllä! Isak og Even ♥ En saanut yksi yö unta ja siitähän se sitten lähti. Kolme kautta tuli tuijotettua parissa päivässä. Nyt oon katsonu kaksi ekaa kautta kolmesti ja kolmannen ainakin viidesti. Puhumattakaan siitä, kuinka monesti oon katsonu youtubesta kohtauksen, missä Even tekee Isakille aamupalaa. Puhelimessa on tottakai taustana #evak. Oon kyllä miettiny, että onko ihan okei 26v:nä kuolata teinipoikia, mutta ihan sama. :-D Oon myös kateellinen siitä, että ei mun lukioaika ollu noin siistiä! Oon jääny paljosta paitsi. En kestä enää odottaa kenestä kausi 4 on! (Pakko olla Even, joohan.)

  • ia ia sanoo:

   Siis tää kommentti vois olla niiiin mun kirjottama!! Kirjotinko tän unissani kun nimikin melkein täsmää? :,D Mutta siis #evak, en vaan yksinkertaisesti kestä. Ja se aamupalakohtaus….. Aaaahdfoigjzsd. Harkitsen matkaa Osloon että voin metsästää Evenin (tai siis sen näyttelijän haha), se on kuulema töissä jossain kahvilassa.. Eli hei, et ole yksin!! :D

   • julia sanoo:

    Ihanaa! :-D Siis apua multahan löytyy jo ne liput Osloon. Rakastan kyllä muutenkin Osloa, mutta nyt oli täysin Skam motiivina. Jos oon googlannu oikein, niin Evenin näyttelijä on töissä äitinsä Ett Bord -ravintolassa. En vaan oo ratkassu vielä sitä, että mitä jos se ei olekaan silloin töissä. Käyn siellä joka ilta? Kurkin ikkunasta? :-DD

    • ia ia sanoo:

     Et oo tosissas.. Pääsenkö mukaan? :D Mä ehdottomasti suosittelen käymään siellä joka ilta, jospa matkabudjetti antaa periksi! :D Ja jos sä sen näät niin sun on _ihan_pakko_ ottaa kuva mulle. Deal?

   • Belala sanoo:

    Mulla tuli sama ajatus kun kuulin ton kahvilajutun! :D Hei miten ois, kerätäänkö kokonainen bussilauma ja lähetään oikein joukolla Evenin metsästykseen?? Sehän olis kätevää ku eikös sen ravintolan/kahvilan konsepti oo että siellä on vaan yks jättipöytä missä ihmiset istuu? Näin se ei vois palvella ketään muuta ku vallataan koko paikka ja hei ainakin kaikki mahtuis :DDD

    • ia ia sanoo:

     Öö, KERÄTÄÄN. Even-busgruppe! :DDD

     • julia sanoo:

      Oo kyllä kiitos!! Evenin vuoksi mitä vaan. :-DD Haha ja joo lupaan ottaa kuvan! Tietty saat itsekin tulla mukaan kuvaamaan. :-D

     • ia ia sanoo:

      MÄ TULEN MUKAAN. Ilmoita vaan että mihin aikaan ilmestyn lentokentälle! :,D

 4. E-S sanoo:

  En ymmärtänyt vielä otsikkoa, mutta avatessani postauksen tajusin että kohta 1 on jo ohitettu! Työkaverini taannoin työvuorossamme koitti seurata jotain Skam-jaksoja ja selosti mistä tästä sarjassa on kyse ja kuinka se sopii aikusillekin… :D

  • ia ia sanoo:

   Noniin! :D Tuu kertomaan kun oot edennyt tässä listassa! :,D

   • E-S sanoo:

    Tää postaus oli näköjään tarvitsemani toinen sysäys alkaa tositoimiin Yle Areenassa.. Mulla oli nyt sipivasti yövuoroja, joiden rauhallisina hetkinä aloitin Skamin alusta ja etenin 3. kaudelle asti.

    Sarja on kyllä ”teinimpi” kuin mitä esimerkiksi työkaverini puheista olin ajatellut. Mutta hahmot on jokseenkin söpöjä ja onhan siinä sellaista hyvin kiehtovaa tunteen paloa. Vähän koin tylsänä esimerkiksi Nooran ja Evan luonnemuutokset 1. toiselle kaudelle siirryttäessä. Ensin niin itsevarmasta ja järkevästä tuli toisella kaudella epävarma haihattelija, mille huulipunan käyttö oli luotu suorastaan symboliksi, kun toisella kaudella sitä ei enää käytetty. Ja puolestaan Evan 1-kauden eteerisenvakava, rohtunuthuulinen tyttö muuttui toisella kaudella meikikkäämmäksi ja tavan takaa kännissä heiluvaksi ilottelijaksi..

    Isakin hahmon kehittyminen jäi kiinnostamaan jo ekalta kaudelta ja se onkin nyt sittenvielä mulla kesken. :)

    • ia ia sanoo:

     Mun mielestä ne näyttelijät on vaan todella luontevia, virkistävää katsottavaa niiden jenkkiteinisarjojen jälkeen (jotka ei kyllä oo jaksaneet napata aikoihin). Mielenkiintoista analyysia! Musta se kakkoskausi meni vähän liialliseen Nooran jahkailuun.

 5. SS sanoo:

  Voi kyllä…Työpaikan vessassakin oli pakko katsoa pätkä 2. Kautta kun jäi niin jännään kohtaan!! :D Vaikka en itsekään ole enää kohderyhmää (28v.) Niin pystyy silti vielä muistamaan millaista ”oli joskus nuorempana :P”

 6. Essiiij sanoo:

  Tästä on nyt niin paljon puhuttu joka paikassa että ehkä on pakko. En tiedä mitä mieltä tuo kanssa-asuja on tästä suunnitelmasta, kun meillä on omakotitalon remppa kesken ja sen olis tarkotus olla valmis parin viikon sisällä ja kaikki on kesken… Mut jos ihan vaan yhden jakson katsois sillon tällön. :D

  • ia ia sanoo:

   Mä suosittelen että sanot ottavasi viikonloppuvapaan rempasta, ja katsoa rykäiset kaiken kerrallaan. Koska sä _et_voi_katsoa yhtä jaksoa silloin tällöin!! :D

   • Essiiij sanoo:

    Todistan väitteesi vääräksi! :D Katoin lauantaina aamupäivästi kaks ekaa jaksoa ja niin vain suit-sait-sukkelaan pystyin lopettamaan! :D Ehkä en päässy niin syvälle tähän hommaan vielä kahden jakson aikana. Mut on ne loputki kyllä katottava…

    • ia ia sanoo:

     Eii sun pitää katsoa semmoinen about 5-6 jaksoa! Ja sen jälkeen koittaa lopettaa :D Tuu kertoon miten onnistui!

 7. milli sanoo:

  Oon todellakin addiktoitunut! Onneks löysin tän sarjan just sopivasta sairaslomalla <3

  Löysin tieni sun blogiin tän postauksen kautta ja olen myöskin Skamin lisäksi koukuttunut sun blogiin :) IHANIA kuvia, olet tosi taitava käsistäsi ja sulla on ihania asuja! Kiitos tästä blogista, varmaan luen kaikki postaukset taaksepäin aikani kuluksi tälleen saikulla :D

  • ia ia sanoo:

   Hei miten ihanaa, tervetuloa lueskelemaan! ^_^ Ja pikaista paranemista, kiva jos tästä on jotain viihdykettä! :)

 8. Hanna sanoo:

  The Skam addiction is real haha :D tuttuja tunteita. Mulla lempparikausi oli kakkonen. :) Harmi että mun kaverit ei oo kattonu sitä niin en voi heidän kanssa puida sarjaa. Onneks netistä löytyy vertaistukea!

  • ia ia sanoo:

   Ja musta saat aina vertaistukea!! :D Tervetuloa kommenttiboksiin avautumaan milloin vain haha!

 9. kissa sanoo:

  No on muita addiktoituneita! Aivan noin intensiivisesti en ole kuitenkaan ryhtynyt sarjaa katsomaan vaan minulla on vielä viimeinen kausi korkkaamatta. Jotenkin toisen kauden loppua kohti kiinnostus hieman laantui, mutta nyt kun kerroit kolmannen kauden olleen suosikkisi niin ehkäpä aloitan senkin nyt viikonlopun aikana.

  • ia ia sanoo:

   Toiset tykkää ehdottomasti enemmän 2-kaudesta ja toiset taas kolmosesta, ehkä sä kuulut mun kanssa kolmosleiriin! ^_^

 10. Maija sanoo:

  Mutta mistä on tämä ihana pilkullinen farkkupaita? Olen haaveillut sellaisesta jo kauan, mutta jostain syystä Google-haku tarjoaa pilkullisia farkkupaitoja aina vain lastenosastoilta. :-D

  Skam-addiktio eteni täällä noin suurinpiirtein samaa kaavaa kuin sulla. Naureskelin ensin, että ei nyt ihan taida joku teinisarja olla mun juttu. Sitten jäin yksin kotiin viikonlopuksi, enkä keksinyt mitään katsottavaa, joten päätin kokeilla yhden jakson. Heräsin Skam-koomasta sunnuntaina kun poikaystävä tuli kotiin, olin katsonut kaikki kaudet viikonlopun aikana. Jäi niin tyhjä olo, että jälkeenpäin olen katsonut lempparijaksoja uudestaan.

  • ia ia sanoo:

   Se on H&M:ltä mutta jo vuosia vanha :( Mutta hei lastenosaston isoimmat koot vastaa hyvinkin jotain aikuisten S:ää, anna niille mahdollisuus :D Haha, tuohan on melkein suoraan oppikirjan mukainen Skam-suoritus! ;D Mitkä on sun lempparijaksoja?

 11. Tiina sanoo:

  Elämäni tuskaisin hetki, kun muutin tässä pari päivää sitten ulkomaille ja YLE AREENA EIKÄ SKAM NÄY!

  • ia ia sanoo:

   EIH!! Kerkesitkö nähdä ne Suomessa? Nyt etsit sieltä kaveriks jonkin Skam-fanaatikon, joka osaa keksiä sulle keinot katsoa sarjaa jostain :D Ja youtube-videot auttaa kans vähäsen ensihätään, haha.

 12. Haha joka vaihe käyty läpi täälläkin!! :-D mun lemppari kaudeks valikoitui vaan toinen tuotantokausi koska Noora <3

 13. Salkko sanoo:

  Aika samalla kaavalla mentiin täälläkin :-D Mietin ensin että onko toi liian teinisarja, mutta parin jakson jälkeen hahmojen ikä oli kyllä ihan toissijainen juttu. Oon myös kehunut kavereille ja saanut monet kiitokset siitä että suosittelin, harvemmin tulee Areenasta sarjoja seurattua niin menis monella ohi ilman tätä tän hetkistä hypeä. P.S. Nätti vähän Nooramainen look näissä kuvissa ;-D

  • ia ia sanoo:

   Joo erittäin tarkoituksella haettu Noora-vibat näissä kuvissa, kiva kun huomasit :D Ihanaa etten ole ainoa yli-ikäinen skamilainen ^_^

 14. Neph sanoo:

  Ehkä mäkin nyt sit testaan tätä paljon puhuttua SKAMia :)

 15. Petu sanoo:

  Siis ihan sama! Aloin kattomaan sitä vasta tällä viikolla kun olin että täytyypä nyt selvittää mistä kaikki oikein puhuu. No päivää myöhemmin se ensimmäinen kausi oli jo katsottu eikä pystynyt millään lopettamaan katsomista :D

 16. szz sanoo:

  Aivan totaalisen koukussa täälläkin! Mulla on ollu vähä hitaampi tahti, oon reilussa viikossa päässy kolmoskauden alkuun. Mutta on se niin jännä, et whatsapp siskolle laulaa kyllä koko ajan :D
  Ite en oo myöskään lähellekään kohderyhmää, mutta tää on niin aito ja symppis että uppoaa ihan täysillä!

 17. ina sanoo:

  Myönnetään, täälläkin yks SKAM-addikti (mäkään en ihan kohderyhmään kuulu) :D Mulla tää meni aika saman kaavan mukaan muutama viikko sitten, paitsi, että flunssasena pysty hyvällä omallatunnolla katsoa jaksoja myöhään yöhön kun ei muutenkaan saanut nukuttua :D

  • ia ia sanoo:

   Joo, tää olis kyllä aivan täydellistä saikkupäivien viihdykettä! Silloin on lähestulkoon pakollista ahmia jotain sarjaa kausitolkulla :D

 18. nanadas sanoo:

  Katoin kolmosen samalla ku sitä julkaistiin syksyllä – ja niillähän on se siisti konsepti josta jälkikäteen tsiikaajat jää paitsi, että NRK:n omalla Skam-saitilla julkaistaan klippejä eikä jaksoja, ja klipit tulee ”reaaliajassa” eli tapahtumat tavallaan sijoittuu julkaisuhetkelle. Ja tämä johti siihen että jos heräs vaikka yöllä niin oli PAKKO tsekata oliko tullu klippi, koska ne tuli ihan milloin vaan, vaikka yöllä. Välissä oli monta päivää ettei tullu yhtään klippiä ja sitte julkaistiin joku minuutin pätkä. Joka on ihan saakelin kuumottavaa! :D se teki siitä kokemuksesta vielä realistisemman ja raastavamman. Tehokasta koukuttamista… Tuntu ettei ollu muuta elämää.

  Mutta seuraavaa kautta ei ehkä voikaan seurata noin. Ku katsojia alko tuleen enempi ulkomailta niin levy-yhtiöt vaati sinne viralliselle saitille geoblokkauksen Tosin kyllä ne joku aina lataa muualle. Eipä skam-faneja mitkään levy-yhtiöt pysäytä

  • ia ia sanoo:

   Joo mä oon kuullut tosta! Ja se että niillä hahmoilla oli vissiin aktiiviset facebookit ja instagram-tilit kans :D Haha, aika loistava konsepti kyllä. En olis varmaan kestänyt jos olis joutunut kattomaan jakson viikossa ja kyttäämään klippejä kieli pitkällä.. :D Neloskautta odotellessa, kun tulis edes jotain kautta nähtäväksi Suomeenkin. Tuu sit kertomaan mulle salaisia skam-linkkejä :D

 19. qons sanoo:

  Skam-riippuvainen täällä moi! Katsoin ensimmäisen ja toisen kauden ahmimalla, mutta kolmannen kauden katsoin vähän maltilla (eli vaan 4 jaksoo putkeen..). Suosikkikausi oli Nooran kausi, sillä sen suhde Williamiin oli niin herkullinen! Harmitti kolmannen kauden alussa kun Noora lähti, ja harmitti enemmän kun se palasi ja niiden juttu oli ohi. Mutta elätän toiveita, että William tulee Nooran oven taakse!
  Eskild on myös yksi mun suosikeista kuin myös Even <3

  • ia ia sanoo:

   Joo se Nooran ja Williamin kuvio loppui kolmosessa kyllä niin seinään että ärsytti :D Team Even <3 <3

 20. Anna sanoo:

  Skam-fani täällä myös! Ootko huomannut Gina Tricotin nettikaupan Skam t-paidat ;) itsehän tilasin kaksi!! En tiedä onko liikkeissä vielä vai tuleeko edes Suomeen mut oli pakko ostaa haha

 21. Jenny sanoo:

  Apua kyllä! Siis KUINKA koukkuun voi jäädä?! Oon katsonut viimeaikoina vissiin vähän semmosia ihan ok-sarjoja koska en muistanut miltä tää tuntuu kun mahassa kutkuttaa ajatus että kun pääset töistä niin saat jatkaa Skamia :D Mäkin olin flunssassa nyt pari päivää ja siitä se ajatus sitten lähti.. Nyt oon kakkoskauden puolivälissä ja tunnen syvää mielihyvää siitä että mulla on vielä puolet jaksoista katsomatta ja viikonloppuvapaa edessä. Eilen illalla mulla pyöri norjankielisiä sanoja päässä, katsotaanpa osaanko maanantaina enää suomea :D

  • ia ia sanoo:

   Siis hahha mä niin komppaan tuota norjan kielen tarttumista :,D Tällä hetkellä osaan kertsin Gabriellen Fem fine frøkneriin kolmoskaudelta.. :D

 22. Maaren sanoo:

  Hei, mukava kuulla muidenkin varttuneempien koukuttuneen sarjaan :). Katsoin sarjan lähes heti, kun se tuli areenaan, oikeastaan yhdessä yössä ja päivässä. Kakkoskausi oli ehdoton lempparini. Harmitti vain, kun Noora ja William eivät olleet enää kolmannessa tuotantokaudessa. Toki googlettelinkin, että W:n näyttelijä oli jättänyt sarjan. Mutta I feel you, tuo tyhjiö kesti pitkään ja katsoin youtubesta parhaita paloja ja täytyy myöntää, kakkoskauden kahteen kertaan. Itse olen 35v ja alunperin aloin katsomaan uteliaisuudesta, että millaisia sarjoja nykyään teineille tehdään.

  • ia ia sanoo:

   Hei ikä on tasan vaan numero! :D Mä tilasin just ittelle skam-t-paidan ja aion tasan pukeutua siihen ylpeydellä komeassa 27 vuoden iässäni, hahhah. Ja kunhan Even&Isak on neloskaudella niin kaikki on hyvin!

 23. Kaisu sanoo:

  I so feel you!!! Joo meni oma elämä hetkeksi pimentoon :D
  Kohta kohta tulee 4 kausi!

 24. Chatte sanoo:

  Aaaahhh Skam!! Mun suuri sarjarakkaus! Katsoin kans kaikki kaudet noin kahdessa päivässä. Kakkonen oli ehdottomasti mun suosikki, ja siitä lähdin vähän epäluulosena kolmoskauteen, mutta oli se kyllä niiiin ihana myös! Itkin, paljon. Niin sulosia Isak ja Even. Mutta silti, Noora ja William 4life. :D Uutta kautta odotellessa saatan katsoa kakkoskauden ainakin uudestaan. :P

  • ia ia sanoo:

   Haha, meitähän täällä alkaa riittää melkoiseksi Skam-kerhoksi asti :D Milloin järjestetään oma maraton? :D

 25. Kisu sanoo:

  Öö, mitäköhän just tapahtu? Tänä aamuna olin just ja just kuullut Skamista ja lounaan aikaan katsoin ekan jakson, kun oli just sopiva sauma tollasen lyhyemmän-kuin-45-minuuttia ohjelmalle. Ja nyt klo 22 oon katsonut koko ykköskauden :D juuh? Vähän täti-ihmistä nolottaa kun vatsanpohjasta ottaa joku 19 v Chrisin silmänisku, mutta ei kerrota kellekään!

  • ia ia sanoo:

   Hahah, just listan mukainen suoritus siis! :,D Ja tiedän täysin tunteen ahhaha, ei kerrota kellekään!

 26. essi sanoo:

  Mä kerran aiemmin aloitin Skamin, katsoin 5 min ja luovutin. Tänään iltapäivällä luin tän sun postauksen ja päätin antaa sarjalle vielä uuden mahdollisuuden.. Sit katoin 11 jaksoa putkeen Nyt jo harmittaa ajatella, että tää sarja on katsottu ennen kuin viikonloppu loppuu Onneksi on Netflixissä pari jaksoa Shamelessiä katsomatta, niin voin sillä sitten täyttää Skamin tyhjiön

  • ia ia sanoo:

   Noniin, ole hyvä vaan sarjakoukutuksesta :D Shameless on kyllä hyvä kans! Siinä kyllä tietty aspekti paikkaa ehkä ihan vähän skam-tyhjiöö haha.

 27. annie sanoo:

  Kuulostaa niiin tutulta, oon kattonu sen kolmannen kauden jo ainakin kolmesti :DDD Isak ❤ Even, ne on niiin söpöjä!!

 28. Eve sanoo:

  AH! Ihan kuin olisin itse kirjoittanut tuon listan nimim. katsoin Skamin kaksi (vai kolme? mitä on aika? onko aikaa Skamin jälkeen?) viikkoa sitten yhden viikonlopun aikana. Ja just noin, että kaverit hehkutti ja tuhahtelin että ”no kai sitä voi kokeilla”, ja sit kello oli kaks yöllä :D Nyt on kaikki kaudet katsottu kahdesti. TEAM #EVEK! Isakin näyttelijä Tarjei on ihan älyttömän taitava, oon aivan rakastunut. Ja niillä kahdella on kyllä ihan mieletön kemia, kohtauksia katsoessa olo on kuin tunkeilijalla, niin kauniin kuplan luovat ympärilleen. Voi neljäs kausi, tule jo!

  P.s. Iso kiitos bujo-postauksista! Sun postauksesi sai mut vihdoin innostumaan bujoilusta ja just kohta lähtee Leuchtturm1917 tilaukseen Amazonista ;)

  • ia ia sanoo:

   Joo ne on kyllä ihan häkellyttävän hyviä! (Ja olin tosi yllättynyt kun ainakin Henrikillä on oikeassa elämässä tyttöystävä, whaat.. :D) Kiva kuulla että kalenterijutuista sai inspistä, toivottavasti posti saapuu pian!

 29. taru sanoo:

  Tähän sarjaan jäi heti koukkuun! Olin saikulla ja katsoin kahteen päivään kaikki tuotantokaudet. Toinen kausi oli suosikki, koska Noora ja William. Ja nyt aloitin katsomaan sarjaa alusta odotellessani neljännen kauden alkua :D

 30. papu sanoo:

  haha, katoin heti sun instakuvasta että nyt on aikamoinen noora-inspis ja kuvatekstihän sen sitte paljasti et näinhän se tais just olla. Terkuin, siniraidallinen kauluspaita ja burgundia huulipunaa huulissa. ;D

 31. Heidi sanoo:

  Apua SKAMIN KOLMOSKAUSI ON RAKKAUTTA!!! Siis törmäsin sellaseen Evak-”fanivideoon” tubessa ja sen jälkeen oon kattonu skamin 3 kauden varmaan miljoona kertaa:D Miten ne vaan voi olla niin söpöjä?:3

 32. Belala sanoo:

  Ei helkkari toi teksti oli muuten täysin niinku mulle kävi! Ainut vaan että mulla meni kolme vuorokautta niitä katsoessa kun puolessa välin iski paniikki että mitäs ihmettä mä sitten teen ku tää loppuu. Ekan jakson jälkeen olin vähän että jaa no katotaan nyt toinenkin ihan kokeilun vuoksi mut sit jotenkin vaan ajautu aina kattoo uuden jakson. Osasyy voi olla sekin et osa jaksoista oli niin lyhyitä et kerkes hyvin kattoo useemman. Just vähän aikaa sitten valittelin kaverille että ku neloskautta ei näy mailla eikä halmeilla, niin tekis mieli kattoa kokonaan uudelleen, mutta muistaa kaikki vielä liian selvästi. Kyllä mun nyt on kuitenkin pakko ainakin kolmonen kattoa uudelleen, koska tykkäsin siitä eniten ja Skam-kuumeeseen on pakko saada lievitystä. :D En edes ymmärrä oikeen et mikä siinä koukutti niin kovasti mut nyt Yle areenan aukaisuun!

  • ia ia sanoo:

   Joo tuo lyhyiden jaksojen taktiikka oli todella petollinen, kun ei tuntunut missään katsoa ”vielä varttia” :D Mä taidan kyllä kiskaista ne vielä kerran ennen nelosta, onpahan sitten tuoreessa muistissa.. Yeah right :D

 33. mimpula91 sanoo:

  Ihanaa! Vertaistukea! Oon kans kattonu muutamas päiväs kaikki kaudet ja nyt on niin tyhjä olo ettei oo tosikaa. Mitä mä nyt teen? Joo alotan kyl varmasti kattoo alusta ja onneks neloskausi on tulossa.. :D Tos välissäki kesken kauden piti muutamat jaksot kattoo kahtee kertaa ettei lopu niin nopeesti. Mut jos Isak&Even ei oo siinä neloskaudessa ni pettymys olis sanoinkuvailematon. Ku kakkoskausi loppu, olin ihan varma et se on paras kausi reilusti koska Noora&William oli niin kuuma pari ja niiden kemia oli ihan loistavaa. Niit oli niiin ihana kattoa. Noora on aivan törkeen ihana persoona ja niin nätti, William oli kans ihan kivannäkönen ja se katse millä se katto Nooraa.. Ahh. MUTTA sit alotin kolmoskauden ja Noora&William unohtu hyvin nopeesti! :D Ai jumankauta miten sulonen Isak on ja ne niiden katseet Eveninkanssa.. Niiden suudelmat.. Evenin hymy.. Kaikki.. Kuuminta IKINÄ! Se kohtaus missä Even suutelee Isakia ja lähtee etenee alaspäin, niin hot hot hot .. Ahh. Mä en vaan kestä tätä addiktiota :D Pari päivää meni tosiaa sillee et ku piti lähtee johonki ni en miettiny mitään muuta ku et pääsispä jo kotii kattomaa Skamia. Mitähän Isak ja Even tekee seuraavaks ja mitä ajatuksia molempien päässä liikkuu, etenki Isakin. Elin niin myötä sen tunteidenkans. :D Eikä kukaan mun kavereista oo kuullukkaa koko sarjasta ja sit ku oon koittanu puhuu ni eipä kukaa oo hirveesti innostunu! Tottakai mäki mietin ensin et joo joku teinisarja ja mullaki ikää 25v et saa nähä onko ihan mua varten. MUT ONNEKS kiinnostus ja uteliaisuus oli niin suuri kaikkien kuvien&videoiden jälkee mitä oli nähny IG:ssä. Ehkä toivottavasti joku kaveri viel innostuis ni vois puhuu tästä jollekki :D Miesystäväki on ihan täynnä ku en muuta oo tosiaa tehny parii päivää kotona. :D Ja hei ihan loistavaa toi Skam- paita, sellanen on niin tilattava! Ketä te haluisitte päähahmoks neloskauteen? Ku samoja ei oikeen voi valita ni sit ehdottomasti Chris. (Penetrator Chris <3)

  • ia ia sanoo:

   Hehe :D No täällä on sulle kokonainen vertaistukiverkosto! Musta mielenkiintoisin neloskaudelle vois olla Sana, mutta ihan sama kuka kunhan siinä on vaan Even.. :D

 34. Krisu sanoo:

  Hah, täällä kans! Katsoin ekan ja tokan kauden ennen kuin kolmonen oli tullut areenaan, ja kakkoskauden jälkeen oli kamala tyhjyys. Mutta voi sitä onnea, kun seuraavana päivänä areena julkaisi kolmoskaudenkin! Jee! Hävettää myöntää, mutta yhtenä perjantaina tuli mentyä töihin vajaan kahden tunnin yöunilla, kun yö taisi mennä Skamia katsoessa… :D Kohderyhmään en kuulu myöskään, ja ekat jaksotkin meni silleen ”njaah”, mutta kun se sitten pyörähti käyntiin niin voi huh! Nooran ja Williamin suhteen päättyminen söi kyllä kolmoskaudesta ison osan, mutta muuten sekä kakkonen että kolmonen oli kyllä niin loistavia kausia molemmat. Nelosta odotellessa!

  • ia ia sanoo:

   Haha, lyhyet yöunet on kyllä vähän liiankin tuttuja :D Neloskautta odotellessa todellakin!

 35. Siri sanoo:

  Täällä kans yks Skamin rakastaja! En huomannut oliko joku muu jo kommentoinut, mutta mulla pahimpaan ikävään on Instagramin fanisivujen lisäksi auttanut Spotifyn Skam-soittolista! :D Siellä on kaikki huiput Robynista Nasiin ja Gabrielleen (se aamiaiskohtauksen iihana biisi!) :D

 36. Atsume sanoo:

  Kuulostaa vähän liian tutulta! :-D Ensimmäinen ajatus oli, että jos nyt yhden jakson… Kolmas kausi on parhain!

 37. Riiks sanoo:

  Luin tän postauksen kai perjantaina ja jo samana päivänä aloin selvittämään, että mikäs tää Skam nyt oikeesti on kun siihen olin törmäillyt tuolla Yle Areenassakin. Ja nyt muutama päivä myöhemmin en voi muuta sanoa, kuin että tuo sun kuvaus Skam-addiktion 10 vaiheesta pitää täysin paikkaansa! Katsoin eilen kolmannen kauden ja siitä lähtien oon istunut sohvalla tyhjyyteen tuijottaen tai vaihtoehtoisesti Skam-keskusteluja lukien, Skam-pätkiä Youtubesta katsellen tai selittäen sarjasta poikaystävälle… Ja ikää mulla on siis 27 :D En muista millon olisin mennyt näin sekaisin jostain sarjasta! Eka kausi oli sellanen no jaa, toisesta kaudesta tykkäsin kovasti ja kolmanteen kauteen rakaustuin <3 Onneksi graduni on viimeistelyä vaille valmis palautettavaksi ja löysin tän Skamin vasta nyt, koska olis saattanut valmistuminen muuten venähtää :D

  Nyt enää odottelen, että pari kaveria katsovat ton sarjan! Sitä odotellessa voisin katsoa kolmoskauden uudelleen... :P

  • ia ia sanoo:

   Noniin, täähän on jo aivan virallinen ”kuinka katsoa Skamia” -ohjeistus :,D Mäkin oon just katsomassa kolmosta uudelleen, hahha! ps. Onnea gradun valmistumisesta! Täydellinen ajoitus :D

   • Riiks sanoo:

    Kiitos! Mä en ymmärrä, en tunnu saavan tarpeekseni tosta kolmoskaudesta… Millonkohan tää riippuvuus ylittää normaaliuden rajan!? :D

    • ia ia sanoo:

     Hmm, no uskon että et voi olla riippuvuudessa mun kanssa vielä samalla mitta-asteikolla.. :D

 38. M sanoo:

  Ei juma mikä helpotus kun en oo yksin!! Täällähän on kokonainen joukkio samanlaisia ”katotaa yks jakso viel, hups kello on kolme” ja kolmoskauden katoin loppuun töissä lounastauolla. Ei vaa voinu odottaa 4h et pääsis kotiin.
  Ja hei Isakin insta on ainaki isakiyaki ja Evan evamohn2. Sieltä sai vähän helpotettua Skam ikävää. Onneks poikaystävä osaa Norjaa ni se saa (lue joutuu) tulkkamaan mulle sen neloskauden heti ku se ilmestyy! Ei mitään tekstejä pysty odottamaan.

  • ia ia sanoo:

   Voi et oo yksin! :D Haha, sun pitää diilaa sitten mulle ne sun poikaystävän kääntämät jaksot, lupaathan!

   • M sanoo:

    Joo, siitähän vois kehitellä ihan kunnon bisneksen :D pitää markkinoida sitä vielä uudestaan poikaystävälle..

    • ia ia sanoo:

     Joo joo joo! Ja käske sitten kääntää se KAIKKI, kaikki pikku sanat ja tekstarit, musta tuntuu että yle areena oikaisee tosi monia pikkujuttuja.. Ei paineita sun poikaystävälle! :D

     • M sanoo:

      JOOO todellaki! Yle Areena jättää iha sikana pois ja oon nytki joutunu paussaa ja huutamaan sitä kääntämää niitä tekstareita :D Katoin youtubesta niitä missä on enkunkieliset teksit niin niistäki taas avautu iha uusia juttuja!

     • ia ia sanoo:

      Joo siis mullakin on suunnitelmissa aloittaa uus kierros enkkuteksteillä! Onks tää lähtenyt jo aivan täysin lapasesta.. :,D

 39. Elina sanoo:

  Olen 39-vuotias ja allekirjoitan niin tekstisi. Mahtavaa, että on muitakin vanhempia addiktoituneita. Ei ole ihan normaalia itselleni reagoida näin. Blogiisi löydyin Skam-googlailemalla :)

  Kolmas kausi katsottu useaan kertaan ja työmatkoilla pitää vähintää katsoa jotain YouTube-koosteita huippuhetkistä. Eipä varmaan tarvitse sanoa, mikä soittolista soi parhaillaan Spotifystä.

  • ia ia sanoo:

   Hei, tämän kommenttiboksin perusteella on kuule täysin normaalia :D Kiva kun löysit tiesi tänne, toivottavasti tuut lueskelemaan jatkossakin ^_^ Vaikka toivon mukaan tulen joskus vielä kirjoittamaan jostain muustakin, kuin Skamista :D (Se playlist on muuten ihan paras!)

 40. Anna sanoo:

  Siis allekirjoitan kaiken edellämainitun! :D Aloitin Skamin katselun tammikuun puolivälissä täysin sattumalta, kun olin useamman päivän ajan nähnyt sarjan kuvan Areenan etusivulla. Loppu meni juuri kuvailujesi mukaan. Helmikuu on sitten taas mennyt uusintahöyryissä, Spotify-listan uudelleen ja uudelleen soittamisessa, Gabrielle menee todellakin jo ulkoa (norjan lausuminen tosin kyseenalaista laatua…), sekä juonen ja hahmojen analysoinnissa (mm. Isakin koululokeron käyttö metaforana sisäille kamppailulle). Olen myös aivan täynnä loputonta ihailua erityisesti Isakia näyttelevää Tarjeita kohtaan. Miten hän osaa olla niin aito ja luonnollinen – ja ikää 17! En kyllä tiedä tästä maasta vielä samantasoista nuorta näyttelijää.
  Vinguin myös kaksi viikkoa pikkusiskoani katsomaan sarjaa. Lopulta kun hän oli päässyt Nooraan ja Williamiin asti, sain siskolta kainon viestin, jossa hän kiitti, että olin pakottanut katsomaan. Oli myös aivan Skam-huuruissaan.
  Loppuun vielä pitää mainita käsittämätön yhteensattuma tältä päivältä, kun katsoin YouTubesta Gordon Ramsayn ruokavideoita. Kyllä, Skam löytyi sieltäkin, katsokaa vaikka: https://www.youtube.com/watch?v=PUP7U5vTMM0 Kohta 2:48 Enää puuttui Even ja Fem Fine Frøkner. Addiktio ylsi jo maagiselle tasolle… :D

  • ia ia sanoo:

   Haha joo Gabrielle menii tosi uskottavasti huulisynkattuna :D Ja oon lukenu kans tuon lokerometaforan! Alkais jo se neloskausi, huhhu. Ketä veikkaat pääosaan? :D Hahhah, ruokalusikallinen ranskankermaa!

 41. tarviin suihkun sanoo:

  voisitteko heterot pitää kerrankin mölyt mahassanne ja olla fetisoimatta (teini-ikäisiä!!!) homopareja? aikuisilta ihmisiltä vois odottaa vähän parempaa käytöstä

 42. sarbs sanoo:

  Hahah, mä alotin kattoo Skamia eilen, ja nyt oon kakkoskauden puolessavälissä!! Heti katoin tosta kuvasta, että näyttää ihan Nooralta!

  • ia ia sanoo:

   Nonii, oikein hyvä tahti! :D Tuu sit kertomaan mikä oli sun lempparikausi! (Ja lucky you, sun ei tartte odottaa kolmosen loputtua nelosta kun se on jo käynnissä!! :D)

 43. Mummu 67v sanoo:

  Oonkohan vanhin, joka on jäänyt koukkuun? Katsoin kaikki jaksot peräkanaa aina kun oli aikaa. Neljäs jaksokin aloitettu.

 44. Maijuli sanoo:

  Katsoin Skamin vajaassa viikossa ja jäin Skam tyhjiöön. Oon kakkoskauden fani, koska Williamin silmät ❤️ Oon katsonu ns parhaita paloja sillon tällön ja aina jään uudelleen koukkuun. Miksi ei tulisi vielä yhtä kautta?!
  Mua kiinnostais, että kuinka monen kanssa William on mennyt sänkyyn? Epäilen vahvasti sitä Nikon 130 abivuonna. Mut miks mun lukioaika ei ollu tollasta?

  • ia ia sanoo:

   Jep, Skam-tyhjiö on todella tuttu tunne! Voi sitä riistävää fiilistä kun sain kuulla että neloskausi jää viimeiseksi.. William oli kyllä monelle aika heikko kohta, ite en lämmennyt sille kyllä ihan niin lujaa. Mutta aii hitto mikä fiilis kun 4. kauden loppupuolella se ja Chris tulee sieltä autosta slow mo:na, katoin sen kohdan varmaan viis kertaa putkeen :D Jos löydät jostain aikakoneen niin otatko mutkin messiin niin mennään elämään lukio uusiks!

   • Maijuli sanoo:

    Se slow motion kohta oli kuin lääkettä haavoille Williamil oli siinä muuten hieno takki Juu, otan mukaan. Luulen, että pari muutakin haluais lähtee sille aikamatkalle.

Kommentoi