maanantai 06. maaliskuu 2017

luonnonmukaisempaa ihonhoitoa

Oon saanut muutaman kerran kommenttiboksiin kysymyksiä siitä, kuinka tärkeänä pidän kosmetiikkatuotearsenaalini luonnonmukaisuutta. Jos rehellisiä ollaan, niin en ole kovinkaan valveutunut kaveri, mitä käyttämäni kosmetiikan luonnonmukaisuuteen tulee.. Mutta ei se sitä tarkoita ettenkö haluaisi olla! Olen pikkuhiljaa hivuttautunut ruokapuolellakin poispäin eineksistä ja puolivalmisteista, ja mua kiehtoo ajatus ruokkia kehoa myös ulkoisesti luonnollisemmilla ainesosilla. Siksipä lähdin mielelläni testaamaan Lifen kaupallisen yhteistyön tiimoilta luonnonmukaisempia valintoja ihonhoidonkin puolesta.

lifebs5

Luontaistuotekauppa Life lanseerasi vastikään uuden Body&Soul -tuotesarjan, jonka tuotteiden ainesosista 95 – 100 % on luonnollisia. Tuotesarja on kehitetty erityisesti pohjoismaiseen ilmastoon ja tuotteet on valmistettu Pohjolassa luonnollisista ja luomutuotetuista ainesosista. Tuotteita löytyy deodoranteista ja suihku- ja käsisaippuoista aina vartalovoihin, -voiteisiin ja vartaloöljyihin. Vaikkei mun huulipunat vielä punajuuresta olekaan, niin vartalonhoito otti ainakin hyvän harppauksen luomumpaan suuntaan!

lifebs

Testailin vajaan parin viikon aikana aikalailla kaikki tuotteet läpi, ja testijakson jälkeen kylppärin vakikalustoksi muutti kuivalle ja herkälle iholle tarkoitettu hajusteeton Smooth the Way -vartalovoide, kosteuttava ja hajusteeton Make the Most Of It -suihkusaippua (98 % luonnollisia ja 100 % vegaanisia ainesosia) sekä pari eri vartaloöljyä.

lifebs4

Oon tykästynyt viime aikoina ylipäätäänkin vartalon kosteutuksessa noihin öljyihin niiden helppouden vuoksi: Ne imeytyy supernopsaan suihkunkostealle iholle, eikä jätä jälkeensä sitä valkoisten viirujen valtakuntaa, jota pitää pyöritellä ikuisuus iholla ennen imeytymistä. Mun lemppariksi ehkä näistä kaikista Body&Soul -tuotteista nousikin tuo Get the Look Argan Oil, jota voi vartalon lisäksi käyttää myös kasvoille, hiuksiin ja kynsiin. Ainesosista 100 % on luonnollisia ja kasviperäisiä.

lifebs3

Yöpöydälle muutti puolestaan tuo Touch Me Softly -käsivoide. Se tuoksuu huumaavalle mantelille, ja samaa tuoksua löytyy aika monesta sarjan tuotteesta. Hauskoja tuoksuja löytyi myös vartaloöljyistä mm. laventelin ja piparmintun muodossa, mutta mä tykästyin enemmän täysin tuoksuttomiin tuotteisiin.

lifebs2

All in all, nää tuotteet on jotenkin tosi sympaattisia ja helposti lähestyttävää luonnonmukaisempaa kosmetiikkaa suloisine käsinkirjoitettuine fontteineen (tuotteisiin pääsee tutustumaan paremmin täällä). Eikä luonnonmukaisemman ajattelun tarvitse mun mielestä ollakaan mikään mahtipontinen ehdoton ”kaikki tai ei mitään” -ratkaisu, vaan jokainen pieni purnukkavalinta on jo eteenpäin.

lifebs6

Mikä on teidän suhtautuminen luonnonkosmetiikkaan? Jokaisen tähän merkintään kommentoineen kesken arvotaan viisi Body&Soul -tuotepakettia (kilpailun säännöt täällä). Arvonta päättyy su 12.3.2017!

Kivaa uutta viikkoa!


Saatat pitää myös näistä:

157 Responses to “luonnonmukaisempaa ihonhoitoa”

 1. Julia sanoo:

  Luonnonkosmetiikka kiinnostaa kyllä paljon, mutta siihen tutustuminen on jäänyt aika lailla puolitiehen :D Jotenkin on niin paljon helpompaa napata ne vanhat tutut pullot kauppareissulla kuin ruveta etsimään vastaavia luonnonkosmetiikan puolelta… huono syy, tiedän! Pitääkin tehdä ryhtiliike asian suhteen ja ottaa seuraavan suihkugeelin loppuessa luonnollisempi vaihtoehto seuraajaksi :)

 2. Tua sanoo:

  Luonnonkosmetiikka kyllä kiinnostaa minua kovasti, mutten vielä oikein ole saanut aikaiseksi tutustua siihen lähemmin, pari purnukkaa lukuunottamatta. Nämä tuotteet näyttävät kyllä niin ihanilta, että täytyy varmaan lähteä ostoksille!

 3. Iituli sanoo:

  Hienoa, että joku on näitä jo ehtinyt testailemaan. Somessa kun on tullut noita mainoksia moneen kertaan vastaan ja itsekin miettinyt pitäiskö kokeilla noista jotain. Kiitti vinkeistä! :)

  Oon myös aikalailla samoilla linjoilla ton suhteen, että jokainen purnukkavalinta on eteenpäin. Paljon on tullut luettua arviointeja ja kokeiluja blogeista luonnonkosmetiikan eri tuotteista, ja niin hienoa kun olisikin sanoa käyttävänsä pelkkää luonnonkosmetiikkaa, on se vaan niin, että kaikkia samoja ominaisuuksia noihin ei saada mitenkään taiottua, mitä ns. normikosmetiikasta löytyy.

 4. Tiina sanoo:

  Luonnonkosmetiikka on ollu minusta aina tosi kiinnostava ja hyvä juttu, ei nimittäin yhtään haluttaisi laittaa kehoon mitään ylimääräisiä kemikaaleja kosmetiikan välityksellä. Ajan saatossa on tullut kokeiltua vaikka mitä kotitekoisia puhdistusaineita ja kasvonaamioita ja vaikka muuten käytössäni onkin kaiken maailman kemikaalipommeja niin kovasti haluaisin siirtyä enemmän luonnonmukaisiin tuotteisiin :D

 5. Nellyssi sanoo:

  Käytän todella vähän muutenkaan mitään kosmetiikkaa jane vähätkin koitan pikkuhiljaa siirtää luonnonmukaisempiin. Se vaan kun on atooppinen iho ja tuotteet maksaa, niin heikosti tulee testattua, ettei mene rahat hukkaan.
  Pitkään jo hakenut luonnollisempaa vaihtoehtoa tujuun apteekkisamppooseen, joka pitää mun päänahan kurisss, mutta tähän mennessä ei ole tärpännyt.

 6. Mari sanoo:

  Mukana arvonnassa! Vartalotuotteiden puolella tykkään tosi paljon luonnonkosmetiikasta, silti helppouden vuoksi tulee usein ostettua halvempia ”tavallisen” kosmetiikan tuotteita. Kasvoille sen sijaan olen enimmäkseen kokeillut vain perus-kauppa-tuotteita, koska minulla on niin julmetun herkkä iho, joka reagoi herkästi milloin mihinkin. Madaran puhdistusmaito on kyllä ollut huipputuote! :)

 7. Niina sanoo:

  En ite oo aiemmin käyttänyt luonnonkosmetiikkaa tms, syytetäänkö tässä sitten opiskelijabudjettia vai laiskuutta, mutta olisi mukava päästä kokeilemaan!

 8. Gitta sanoo:

  Täytyy myöntää, että pidän luonnonkosmetiikkaa hiukan heikompana tuohon normaaliin purkkiarsenaalini verrattuna, vaikka tämähän ei toki perustu lähes mihinkään muuhun, kuin mielikuviin. Testissä on ollut vain joskus hiusväri (eli henna) ja dödö, joista kummastakaan toisaalta ei jäänyt mitään huonoa sanottavaa…

 9. Sanna sanoo:

  Mä mielelläni käyttäisin enemmänkin luonnonkosmetiikkaa erityisesti vartalon- ja hiustenhoidossa. Meikkien suhteen olen vielä vähän epäileväinen, mutta saippuoissa ja rasvoissa testailen muutenkin aika laajalla skaalalla eri tuotteita. Yleensä sitä vain nappaa kaupasta tutun purnukan hyllystä sen enempää ajattelematta, mutta välillä oon keräillyt esimerkiksi blogeista vinkkejä luonnonkosmetiikkatuotteista :)

 10. Johanna sanoo:

  Olen jonkun verran kokeillut luonnonkosmetiikkaa ja tykästynyt Mossan kasvojen puhdistusgeeliin, sitä voin suositella kyllä ihan jokaiselle! Ostoslistalle nousi tuo argan öljy, voisin kuvitella, että talven kuivattama iho imaisisi joka pisaran sitä eikä olisi pahitteeksi hiuksillekaan. Todella kauniita kuvia muuten tässä postauksessa:)

 11. Holli sanoo:

  Iiihanan näköisiä purnukoita! Noita ei tarvitsisi piilotella kylppärin kaappeihin :) Mukana arvonnassa siis!

 12. Toffeetiikeri sanoo:

  Ainut kokemukseni luonnonkosmetiikasta on shampoon ja hoitoaineen käytöstä. Kokeilemani merkki ei ollut mieluinen, mutta uskon, että parempiakin tuotteita on nykyään tarjolla eri merkeillä.

 13. saya sanoo:

  Sanotaan että varovainen mielenkiinto, sillä en ole aiemmin kokeillut luonnonkosmetiikkaa :)

 14. julie sanoo:

  Yritän aina siirtyä luonnonkosmetiikkaan kun vanhat tuotteet loppuu, mut tähän mennessä en oo vielä löytänyt mitään tuotetta minkä haluisin ostaa uudelleen, ja palaan aina johonki perus-niveaan mitä saa mistä vaan :D. Näitäki tuotteita haluisin päästä testaamaan, jos tällä kertaa löytyis hyvät!

 15. nn sanoo:

  Huulirasvan on ehdottomasti oltava luonnollinen, samoin mielellään huulipunan. Huulirasvojen kohdalla olen huomannut, että mineraaliöljyt tekevät huulet ”riippuvaisiksi” ja siksi luonnonkosmetiikka toimii tässä itsellä paremmin. Lifen versio on halpa, hyvä ja luonnollinen :)

  Jotenki ajatus haitallisten kemikaalien syömisestä etoo, joten huulituotteet haluan luonnollisina. Ennen kaikki muukin oli, mutta olen palannut takaisin normi ripsariin ja eyelineriin. Osa luonnollisista silmämeikistä aiheutti kirvelyä. Myös kasvovoide mahd. luonnollisena.

  Sen sijaan käsivoiteilla ja etenkin pestävillä tuotteilla ei ole itselleni niin väliä.

  Ympäristön kannalta tietysti nämäkin voi valita mahd. ympäristöystävällisinä.

 16. marjo sanoo:

  Mä oon myös lähestyny tätä aihetta pikkuhiljaa. Nyt muutaman vuoden purkkien tyhjentymisen tuloksena mun kasvohoito on kokonaan luonnonmukaista. Meikeistä olen jotakin kokeillut,mutta en vielä ole löytänyt mitään ehdotonta lempituotetta. Olen samaa mieltä että purkki kerrallaankin vaikka menis,se on askel parempaan suuntaan. Kokeiluihin menee kuitenkin aikaa ja rahaa,joten pienin askelin edetään :)

 17. Lottae sanoo:

  Jostain syystä olen tosi vähän käyttänyt luonnonkosmetiikkaa, mutta kiinnostusta sitä kohtaan kyllä on!

 18. Sanna Ronkainen sanoo:

  Moiii!✌ Oon hiljallee siirtymässä luonnonkosmetiikkaan (heti kun kaikki vanhat putelit on tuhottu) ja olisi ihana saada testata näitä uusia tuotteita. Joitain tuotteita olen jo päässyt vaihtamaan luonnonkosmetiikkaan ja jotenki se vaa tuntuu paljo paremmalle!

 19. Jossu sanoo:

  Luonnonkosmetiikkaa oon alkanut käyttää enenevissä määrin juurikin rasvoissa ja naamanpesuaineissa, koska ihan selkeästi oon huomannut, että iho kosteutuu ja voi paremmin. Olis huippua päästä testaamaan myös nämä tuotteet :)!

 20. Kaisa sanoo:

  Pyrin tekemään säännöllisesti luonnollisempia valintoja mutta taitaa enemmistö arkikosmetiikasta olla silti kemikaalipommeja.

 21. Heli sanoo:

  Mä oon parin vuoden varrella vaihtani vanhojen tuotteiden loppuessa lähes kaiken luonnonkosmetiikkaan, koska haluan tietää paremmin mitä iholleni laitan ja etenkin ekosertifikoiduissa tuotteissa voi varmistua eettisyydestä ja laadusta. Ainoat ei-luonnolliset tuotteet mulla on enää deodorantti ja ripsari, jotka vaihdan myös jahka löydän hyvät korvaavat. Tä sarja kuullostaa kiinnostavalta ja purnukat on söpöjä! Ja ps. pisti silmään tuo ettei huulipunasi vielä ole punajuurista. Harvemmat luonnonkosmetiikkaversiotkaan on, ei luonnollisuus aina tarkoita täyttä ituhippeilyä ja hamppuhousuja… :D

  • ia ia sanoo:

   Joo mä mietinkin että onko punajuuri vähän liian raflaava valinta, mutta annoin mennä kun se kuulosti hauskalta :D

 22. Kasuuu' sanoo:

  Hyvä postaus! Mua on kans kiinnostanu luonnonkosmetiikka, mut oon kokenu liian vaikeeks ja itteni liian laiskaks tutustuun siihen tarkemmin. Ihana et sä postasit täst nii mäki voin tutustuu tarkemmin! :D

 23. nenna sanoo:

  Luonnonkosmetiikka sinänsä kyllä kiinnostaa, mutta koska itselläni on kovin herkkä atooppinen iho, en uskalla testata hutiostosten perusteella uusia kosmetiikkatuotteita kovin usein, vaan helpommin tulee tartuttua niihin tuttuihin ja turvallisiin purnukoihin. Olisi kiva päästä testaamaan näitä tuotteita, vaikuttivat lupaavilta! Minuakin nuo vartaloöljyt kiinnostaa eniten, ite oon välillä lotraillut ihan perus oliivi- tai kookosöljyllä ja nekin on ollu ihan toimivia :D

 24. Amanda sanoo:

  Vau, vaikuttaa tutustumisen arvoselta sarjalta!
  Luonnonmukaisuus kiinnostaa, niin ruuassa ja kosmetiikassa. Ruuassa oon kiinnittänyt huomiota enemmän, mutta kosmetiikan ja ihonhoidon osalta tämä luonnonmukaisuus on vasta alkutekijöissään, jotkut sattumalta ja taitaa olla et vain yksi tuote ostettu tietoisesti luomuna. Pitäisi kiinnittää enemmän huomiota ja pikkuhiljaa vaihtaa tuotteita luonnonmukaisempiin. Tämä setti auttaisi uusien luottotuotteiden etsinnässä! :)

 25. Emma sanoo:

  Oih kun näyttää kivoille! Itellä ollu käytössä Lifen naamarasva, jonka koostumus on täydellinen!! Muihin tuotteisiin en oo vielä tutustunut, mut nää kyllä kovasti houkuttelis… Visuaalinen ilme 5/5 sanoisin!

  Luonnonkosmetiikkaa suosin ajatuksella, että se on jotenkin puhtaampaa kuin normituotteet. Tai kun päivittäin kuitenkin ihoa täytyy pestä, puhdistaa ja kosteuttaa plus kaikki meikit päälle, niin mitä vähemmän kemikaaleja tuotteet sisältää, sen parempi! Kun iho kärsii ja voi huonosti, oppii arvostamaan tervettä ihokudosta, jossa olla ja elää, nimimerkillä atooppisen ihon kanssa vuosia kamppaillut.

 26. Jenny sanoo:

  Pyrin usein ostamaan luonnonkosmetiikkaa ja muita vartalotuotteita, koska ne on yleensä vegaanisiakin.
  Ärsyttävän kutiavalle iholle en oo vielä löytänyt mitään sopivaa, et cortisonilla mennään. Olis kuitenkin kiva löytää joku luonnollisempi vaihtoehto.
  Ulkomaanmatkoilla (esim saksa tai Itävalta tai Belgia) hamstrailen aina luonnonkosmetiikkaa kun se on siellä niin paljon halvempaa ku täällä.

 27. Pia B sanoo:

  En omista vielä mitään luonnonkosmetiikkaa vaikka herkän ihonki vielä kaiken lisäks omistan :) mutta oon kyllä esim. mineraalimeikkejä monesti selaillu netistä ja toivon että joskus sais aikaseks kokeilla, vaikka en kyllä muuten tiiä et onko ne luonnollisia näin äkkiseltään. Mutta joo kaiken kaikkiaan niin voishan niitä luonnonkosmetiikkoja lisäillä omiin valikoimiin :)

 28. Hentsu sanoo:

  Pyrin käyttämään sertifioitua, aitoa luonnonkosmetiikkaa. Jonkun tuotteen kohdalla saatan tehdä poikkeuksen, esim.hiuslakassa, mutta silloinkin valitsen jonkun vähemmän ”pahiksia” sisältävän tuotteen.

 29. Miia sanoo:

  Minä olen viime syksystä asti siirtynyt pikkuhiljaa luonnonkosmetiikkaan ja nyt on enää muutama meikkituote synteettiseltä puolelta.
  Iho-ongelmia tämä ei ole ratkaissut, mutta parempaan suuntaan ollaan menossa :)

 30. szz sanoo:

  Mäki oon pikkuhiljaa hivuttautumassa luonnollisempaan suuntaan myös kosmetiikassa.
  Tällä hetkellä ainaki seerumi, kasvovoiteet ja muut rasvat ja suihkusaippua on luonnonkosmea. Musta on kiva ku nykyään on niin kattava valikoima ja myös edullisimpia vaihtoehtoja. Ehkä seuraavaksi pitää kokeilla myös meikeistä luonnollisimpia vaihtoehtoja :)

 31. Noora sanoo:

  Mulle luonnonkosmetiikka on tosi hyvä vaihtoehto, koska mulla on helposti reagoiva atooppinen iho. Nyt varsinkin talvella kosteutus hyvillä tuotteilla on tärkeetä, vaikka siltikin ihoon tulee paljon näppyjä ja kuivia kohtia. Noi tuotteet kuullostaa kyllä tosi hyvältä! :)

 32. mmagic sanoo:

  Haluaisin siirtyä kokonaan luonnonkosmetiikkaan, koska onhan se aika häiritsevä ajatus, että joka päivä laitat vapaaehtoisesti ihollesi kaiken maailman kemikaaleja sitä pahemmin ajattelematta. En ole kuitenkaan saanut vielä itseäni ottamaan asioista selvää, että mitkä tuotteet olisivat sopivia minulle. Ehkä jos voitan nyt ja tykästyn näihin tuotteisiin, se on askel lähemmäs :)

 33. annibanaani sanoo:

  Minua kans kiinnostaa luonnonkosmetiikka, vaikka tuleekin myös käytettyä vähemmän luonnollista kosmetiikkaa. Tämä Body&Soul vaikuttaa oikein mielenkiintoiselta uutuudelta :)

 34. milli sanoo:

  Mä käytän pääosin pelkästään luonnonkosmetiikkaa ja oon ylipuhunut myös mieheni siihen :D Valokynä on ainoa, mitä en ole löytänyt luonnonkosmetiikasta toimivana, mutta muuten myös kaikki meikit on luonnonkosmetiikkaa.

 35. Mira sanoo:

  En oo kokeillut luonnonkosmetiikkaa, mutta kiinnostaisi kyllä.

 36. Tytti sanoo:

  Eikä miten symppikset pakkaukset, ihan mun tyyliset!
  Luonnonkosmetiikka kiinnostaa, mutta en ole päässyt siihen tutustumisessa vielä muutamia yksittäisiä hankintoja pidemmälle. Mutta hiljaa hyvä tulee ja sileensä… :)

  Hei huomasitko öljyjen koostumuksissa ja imeytymisnopeuksissa minkälaisia eroja? Olisi itsellä nyt hakusessa joku kevyempi öljy jo käytössä olevan melko tuhdin ceridalin kaveriksi.

  • ia ia sanoo:

   Nuo Lifen öljyt on keskenään mun mielestä aika samantyyppisiä koostumukseltaan, mutta Ceridaliin verrattuna tuo Argan Oil on mun mielestä vähän kevyempää :) Käy ihmeessä testailemassa kaupassa!

 37. Rosalie sanoo:

  Luonnonkosmetiikka kiinnostaa kovasti, mutta oikeasti toimivia tuotteita on osunut kohdalle toistaiseksi vähän. Olisi kiva päästä kokeilemaan näitä tuotteita!

 38. Laisa sanoo:

  Mulla alkaa lähes kaikki tuotteet olla luonnonkosmetiikka. Parit poskipunat ja aurinkopuuterit on vielä ”taviksia”, mutta kun ne loppuu, niin vaihdan nekin luonnonmukaisempiin vaihtoehtoihin.

 39. Ulpu sanoo:

  Kohtuuhintaisia luonnonkosmetiikkaa kyllä ostan aina kun mahdollista ja kun tulee hyvä tarjous vastaan.

 40. Salkko sanoo:

  Oon joskus napannut alennusmyynnistä luonnonkosmetikkaa mukaan, ja Madaran tuotteet on ainakin toimineet! Varsinaisiin meikkeihin en ole vielä tutustunut, täytyy pitää mielessä :-)

 41. Johanna sanoo:

  Olen siirtynyt osittain käyttämään luonnonkosmetiikkaa, yhdessä vaiheessa käytinkin oikeastaan pelkästään, nyt mukaan on tarttunut muutamia ei-luonnonkosmetiikan tuotteitakin. Mutta pääsääntöisesti pyrin luonnollisempia käyttämään jos löydän tarpeilleni sopivat sieltä. Olen nähnyt mainoksia näistä Lifen tuotteista ja ollut kiinnostunut millaisia olisivat, mutta paljoa ei vielä ole arvosteluja näkynyt niin jäänyt itse hankkimatta. Tämä olisi siis mainio tilaisuus jos löytyisi joitain uusia suosikkeja joukosta :D

 42. mmaiiiii sanoo:

  Mä oon pikkuhiljaa siirtymässä luonnonkosmetiikkaan sitä mukaa kun synteettinen loppuu purnukka kerrallaan. Olen mielettömän kiinnostunut luonnonmukaisesta kosmetiikasta, mutta oman haasteensa tälle muutosprojektille tuo tuoksuherkkyyteni. Siksi etenkin mainitsemasi tuoksuttomat tuotteet kiinnostavat erityiseti!

 43. annie sanoo:

  Mä oon yrittäny pikkuhiljaa korvata loppuunkäytetyt koskmetiikkatuotteet luonnonkosmetiikalla. Mun iho on muutenkin herkkä ja kuiva, niin mieluummin käytän luonnonmukaisia tuotteita kuin jotain ihme kemikaalisekoituksia.

 44. Jenna sanoo:

  Kiinnostaa kyllä, mutta valitettavasti vielä ei ole tullut paljoa ostettua. Yritys on kyllä vähitellen vaihtaa luonnonmukaisempiin tuotteisiin.

 45. Maria sanoo:

  Ite oon yrittänyt jo viime vuoden puolella siirtyä lähestulkoon täysin luonnonkosmetiikkaan (shokkihiusvärejä ja niiden vaatimia värinpoistoja lukuunottamatta..). Jatkuvasti on etsinnässä uudet sopivat tuotteet, isoin haaste on kun luonnonkosmetiikka on usein niin pirun kallista.. Uusin mahtilöytö on Avril ripsiväri! Minä joka aina oon vannonut vedenkestävään ripsariin =D

 46. Sari sanoo:

  Olen pyrkinyt siirtymään luonnonkosmetiikkaan aina kun vanhat purkit on loppuneet.Kasvojen ihon olen huomannut parantuneen mineraalimeikkien myötä.

 47. Maija sanoo:

  Käytän suhtkot säännöllisesti luonnonkosmetiikkaa. OLen käyttänyt ainakin Laveraa ja Flowkosmetiikkaa. Tällä hetkellä käytössä on myös Ruohonjuuresta ostamani Madaran Pihlaja DD-voide.

 48. inksu sanoo:

  Oon viimeisen vuoden aikana innostunut kovasti vaihtamaan kaikkia tuotteita luonnonmukaisemmiksi, nääkin vaikuttaa siiseilt. Onks tää koko sarja vegaaninen?

  • ia ia sanoo:

   Mä laitoin kysymyksen eteenpäin, palaan sulle tähän! :)

  • ia ia sanoo:

   Sain tämmöisen vastauksen: ”Osassa Body & Soul -sarjan tuotteista on käytetty eläinperäisiä ainesosia, joten kaikki sarjan tuotteet eivät sovi vegaaneille. Tätä voi kysyä myymälästä henkilökunnalta tuotekohtaisesti erikseen, jos on epävarma!” :)

 49. pimassou sanoo:

  Yritän siirtyä luonnonkosmetiikkaan pikkuhiljaa ja omia suosikkituotteita on jo joitakin. Aina ei esim. hinnan takia voi valita sertifioitua luonnonkosmetiikkaa, jolloin on ostettava ”tavista”. Uudet merkit ja tuotteet kiinnostavat, ja tämä Lifen tuotesarja vaikuttaa hyvältä. Täytyy tutustua tarkemmin. :)

 50. puputin sanoo:

  Mä käytän kyllä iholla mineraalimeikkejä ja huulihommissa luonnonkosmetiikkaa (luin joskus siitä että monta huulipunaa nainen syö keskimäärin elämänsä aikana ja punajuurihuulet alko kiinnostaa :D :D) Mut ripsarit ja kajalit on kuulemma luonnonkosmetiikassa ainakin vielä sen verran kökköjä et ei kiitos :<

  • ia ia sanoo:

   Hui kamala, mä en ehkä halua kuulla montako huulipunaa sitä tulee eliniän aikana syötyä! Apua :D

 51. Nenna sanoo:

  Mää aloitin reilu vuosi sitten käyttämään luonnonkosmetiikkaa. Ensin aloitin muutamasta purnukasta kaverin suosituksesta, mutta pian huomasin etsiväni juuri luonnonkosmetiikkaa jonkin loppuvan tuotteen tilalle. En tiiä muista, mutta mulle siitä tulee hyvä mieli, kun pystyy helposti ostamaan luonnollisempia tuotteita!

 52. sanni sanoo:

  Mulla ei kauheasti ole vielä kokemusta luonnonkosmetiikasta, mutta Laveran tuotteita oon kokeillut ja olen tykännyt! :) Vaikuttaa tosi kivoilta nää Lifen tuotteet! ♥

 53. Minttu-Maaria sanoo:

  Mun suhtautuminen luonnonkosmetiikkaan on positiivisen utelias, siinä se oikeastaan, eli en ole mikään asiantuntija näissä jutuissa. Ajatuksen tasolla kuitenkin kiinnostaa, olisi ihana jos olisi mahdollisuus käyttää niin paljon rahaa kosmetiikkaan ja ihonhoitotuotteisiin että prioriteettinä ostoksille lähtiessä olisi nimenomaan luomu merkintä eikä hinta.Pitäis tehdä ihan tutkimus työtä asiasta,että olisiko mahdollista uudistaa arsenaaliani luonnomukaiseksi lompakko ystävälliseen hintaan.

 54. Halla sanoo:

  Oi, piparminttu kuulostaa hyvältä!

 55. Rosa sanoo:

  Mä olen nykyään alkanut suosia kovastikin luonnonkosmetiikkaa. Olen kai tähän mennessä lukenut liian monta artikkelia kosmetiikkateollisuudesta käytettävistä myrkyistä ja tahtoisin siksi poistaa kaiken superteollisen omista kaapeistani. Ihan vielä en tosin ole siinä täysin onnistunut, edelleen löytyy perusmarkettipurnukkaa kylppäristä, mutta kuten tekstissäkin mainitsit, jokainen luonnonkosmetiikkatuote on askel parempaan! :-)

  Harmittaa vain kun Suomessa myytävä luonnonkosmetiikka on melko kallista. Onneksi tulee välillä reissattua Keski-Eurooppaan, mistä voi ilolla hamstrata edullisesti – yli puolet halvemmalla – samoja merkkejä kuin Suomessa. :-)

 56. Elise H. sanoo:

  Luonnonkosmetiikka kiinnostaa minua kovasti, ja joitakin tuotteita olen kokeillutkin. Suurin osa tuotteistani on vielä normikosmetiikkaa, mutta mielelläni vaihtaisin luonnonkosmetiikkaan, jos vain löytyy sopivia tuotteita :)

 57. Lotta sanoo:

  Uuuu!

 58. tiinuska sanoo:

  Atooppinen iho ja kalliit luonnonmukaiset voiteet on tuttuja, ei vain tule opiskelija budjetilla testailtua, vaikka tarvetta ja halua olisikin.

 59. Jenny sanoo:

  Luonnonkosmetiikka kiinnostaa, mutta rajallisen budjetin ja laiskuuden johdosta sitä aina vaan nappaa kauppareissulla marketista ne samat tuotteet. Mutta varmaan oma pintakuiva herkkisihoni kyllä tykkäisi vähän luonnollisemmasta meiningistä, tai ainakin olisi kokeilemisn arvoista!

 60. Hanna sanoo:

  Olen iloinen sekakäyttäjä. Tukan pesen Flown shampoopalalla ja hoitoaineena on viinietikka, meikkivoiteena korealainen BBvoide, huulipunana MAC ja kosteusvoiteena karitevoi. Tarkemmin ajateltuna iholle jäävät tuotteet taitavat olla suurimmaksi osaksi luonnonkosmea, väripuoli taas on synteettisempää. Sitten, kun kehitetään täydellinen luonnonkosmetiikan ripsiväri, voisin siirtyä kokonaan hipiksi (ja ylpeäksi siitä).

 61. Hantsu sanoo:

  Luonnonkosmetiikan sertifikaatteja tärkeämpää mulle on käyttämieni tuotteiden eläinkokeettomuus, tosin usein nämä kulkevat käsikädessä. Priimaa ja huonoa löytyy yhtä laajalla kirjolla kuin kemppareistakin. Suosikkini on ihanan raikas Santen family appelsiini-kookos shampoo.

 62. Anne B. sanoo:

  Luonnonkosmetiikka kiinnostaa ja on käytössä. :)

 63. Laura sanoo:

  Olen ruennut kiinnitämään huomiota aika paljonkin viime aikoina luonnollisempiin elämäntapoihin. Ruoka puoli on hyvällä mallilla ja eineksiin ei turvaudu kovinkaan usein, mutta luonnonkosmetiikka ei vielä ole ihan rantautunut meidän kotiin, kun ei kertakaikkiaan kahden pienen lapsen äitinä ja 3-vuoro työtä tekevänä ole ollut kovinkaan aikaa kunnolla perehtyä. Tulee helposti mentyä samoilla tuotteilla mitkä on todennut hyväksi. Mutta luonnonkosmetiikka kiinnostaa kyllä hirmu paljon ja aijonkin nyt vihdoin oikeasti rueta uudistamaan kosmetiikka varastoja uusilla luonnollisemmilla tuotteilla. Nyt kyllä kun vanhat tuotteet loppuvat suuntaan ekana lifen kauppaan ostoksille! Argan öljy on tuttu tuote, olen käyttänyt hiuksiin ja iholle ja on ollut ihan huippu! Tämä kirjoitus nyt sai taas vähän potkua persauksiin kun on unohtunutkin nämä asiat tässä välillä!

  • Laura sanoo:

   Vielä jatkan edelliseen kommenttiini, että joskus tässä n.6kk sitten luin artikkelin jossa kerrottiin että päivän aikana ihminen saattaa käyttää useitasatoja kemikaaleja! Ja tästä järkytyin kyllä.. on loppunut sen jälkeen esim. Kuivashampoon, meikkivoiteen käyttö kun ei niinkään pakollisia minulle, ja nyt muutes oon huomannut että kasvojen iholla on paljon tasaisempi väri eikä punoittele epämääräisesti niinkuin ennen mikä häiritsi ja piti meikkivoiteilla peittää.

 64. Riikka sanoo:

  Vielä en ole tutustunut luonnonkosmetiikkaan, mutta tulevaisuudessa haluaisin kyllä! Ihanan tunnelmallisia kuvia muuten :)

 65. Tanja sanoo:

  Kokeilen ennakkoluulottomasti luonnonkosmetiikkaa. Jotenkin luonnonkosmetiikkaa on minusta eettisempää ja myös käyttäjälle terveellisempää.

 66. Katariina sanoo:

  On jäänyt tämä tuotesarja multa huomaamatta, vaikka usein tulee Lifessa käytyä ostoksilla, mieluiten ostaisinkin kaiken kosmetiikan sieltä! Mulle tosin tuppaa päätymään muiden perheenjäsenten puoliksi käytettyjä voiteita ja öljyjä niin paljon ettei ole pitkään aikaan tarvinnut ostoksilla käydä…

 67. Maija sanoo:

  Joskus olen jotain shampoota muistaakseni kokeillut, mutta se ei sopinut ollenkaan omalle hiustyypilleni ja sen jälkeen ei olekaan tainnut eksyä mitään kokeiluun. Liian helppo käyttää kerran hyväksi todettuja tuotteita. Ärsyttää aina hirveästi hutiostot, kun pahimmillaan menee itselle sopimaton tuote suoraan roskiin. Kiva siis lukea kokemuksistasi, ehkäpä rohkaistun kokeilemaan taas jotain uutta :)

 68. pööpö sanoo:

  Pyrin luonnonkosmetiikkaa käyttämään, mutta suurin osa varsinkin meikkipussin sisällöstä on vielä ”normikosmetiikkaa”. Nämä putelit kuulostavat ihanilta, olisi tosi kiva päästä testaamaan!:)

 69. juustoleipä sanoo:

  Luonnonkosmetiikka on jo kiinnostanut jo pidemmän aikaa, enemmän ympäristön kuin oman itseni takia :D Tuntuu kuitenkin, että olisi jotenkin iso työ ottaa asioista selvää ja siksi en ole pahemmin ostanut luonnonkosmetiikkaa.

 70. Anna sanoo:

  Nuorempana suhtautumiseni kosmetiikkaan oli paljon yksinkertaisempi mutta myös ihoani laiminlyövä. Ostin supermarketista L’Orealin ja Maybellinen meikkejä halvimmalla mitä sai, enkä siihen aikaan käyttänyt minkäänlaisia primereitä tai kosteusvoiteita, ja ihoni myös näytti sen. Ihoni oli kuiva ja hilseilevä mutta myös paikoittan öljyinen ja akneen vetävä. Nyt 21-ikävuotta lähennessä olen alkanut lukea paljon kosmetiikasta ja ihonhoidosta blogien ja vlogien kautta, ja olen alkanut ymmärtämään että aina kaikkein halvin ei ole paras ihoni tulevaisuudelle, ja että laatu vaatii hintansa. Olen viime aikoina erityisesti kiinnostunut todella paljon luonnonmukaisemmasta kosmetiikasta ja ihonhoidosta, ja yhä useammin perehdyn siihen mitä aineosia tuotteet sisältävät ja mitä hyötyä niistä voi olla ihoni hyvinvoimiseen. Esim. Idunmineralsin, Lily Lolon ja Everyday Mineralsin tuotteet ovat pikkuhiljaa eksyneet meikkipussiini :)

 71. Elissa sanoo:

  Mulla on justiinsa sama juttu! Luonnonkosmetiikka kyllä kiinnostaa, mutta jos näkee jotain ihanaa ja edullista niin aina ei tuu sitten sen tarkemmin tutkittua alkuperää… Monesti pysyy niissä tutuissa ja turvallisissa, vaikka parempiakin vaihtoehtoja olisi. Opiskelijana myös hinta menee valitettavan usein muun edelle. Olisi ihan huippua päästä kokeilemaan näitä, ja uskaltautua kokeilemaan jotain uutta :)

 72. Huldamaria sanoo:

  Luonnonkosmetiikka kiinnostaa kovasti!

 73. Aikku sanoo:

  Luonnonkosmetiikkaa käytän mutta liian usein tulee ostettua marketista tavallista, haluaisin kokeilla tätä sarjaa.

 74. Henna sanoo:

  Mukaan uuden tuotesarjan kokeiluun haluaisin, en käytä luonnonkosmetiikkaa oikeastaan koko ajan.

 75. PeHo sanoo:

  Luonnonkosmetiikka olisi kyllä parasta muttei tule aina sitä ostettua.

 76. Katri K sanoo:

  Käytän mielelläni luonnonkosmetiikkaa, mutta toisinaan ongelmia näin tuoksuherkkänä tuottavat luonnonkosmetiikkatuotteiden voimakkaat tuoksut. Esimerkiksi muutama viikko sitten ostamani Puhas Loodus -vartalovoiteen totesin itselleni yksinkertaisesti liian voimakkaasti tuoksuvaksi. Kiva kuulla, että Life on huomioinut asian tuoksuttomilla tuotteilla.

 77. kahvikuppi sanoo:

  Itse en ole aiemmin juuri kokeillut luonnonkosmetiikkaa, mutta se kiinnostaisi kyllä. Aiemmin olen miettinyt esimerkiksi luomuhuulipunia mutta vartalon kosmetiikkaa en niinkään. Olisi kuitenkin kiva päästä kokeilemaan myös ihonhoitotuotteita, sillä se voisi olla askel luonnonmukaisempaan suuntaan :)

 78. Katja sanoo:

  Olen vähitellen siirtynyt käyttämään luonnonkosmetiikkaa. Aina kun joku tuote loppuu, hankin tilalle vastaavan luonnonkosmetiikkaan tuotteen. Vielä on suosikit etsinnässä, mutta muutama luottotuote on jo löytynyt.

 79. Ellu sanoo:

  Luonnonkosmetiikkaa tulisi kaikkien ainakin kokeilla! Kaiken ei tarvitse olla luomua, mutta tärkeää on olla avoin ja kokeilla! Itse olen nyt käyttämässä kaikki purnukat loppuun ennen kuin ostan luonnonkosmetiikkaa, josta olen hyvin kiinnostunut. En siis aio heittää jo ostettuja ”synteettisiä syntipurkkeja” roskiin koska se ei ole hirveän ekologista. Käytän ne nyt ensin loppuun ja sit hiljalleen siirryn luonnonkosmetiikkaan. Ehkä en 100% mutta yritän ainakin käyttää kropalleni turvallisempia tuotteita :)

 80. jiip sanoo:

  Itse käytän luonnonkosmetiikkaa mm. kasvojen puhdistukseen. Itsellä ei silti ole oikein minkäänlaista mielipidettä asiaan. Käytän niitä tuotteita, jotka sattuvat sopimaan vaikealle iholleni.

 81. Sonja sanoo:

  Mukana arvonnassa! Olen laiska kokeilemaan uusia meikki- ja ihonhoitotuotteita, mutta samalla uskon, että atooppinen ihoni pitäisi enemmän luomutuotteista :) mantelikäsirasvaa voisin ehdottomasti kokeilla!

 82. Maiju sanoo:

  Olen alkanut suosimaan luonnonmukaisia tuotteita ja pikku hiljaa vaihtanut meikkejä ja ihonhoitotuotteita luonnonmukaisempiin. En kerralla vaihda kaikkea, koska eihän olisi järkeä heittää pois vielä käyttökelpoisia mutta prosessi on käynnissä. On ollut huenoa huomata miten valikoimat ovat alkaneet lisääntyä ja hinnat myös huojentuneet. Uskon tämän lisäävän luonnonmukaisten tuotteiden suosiota

 83. Sanjana sanoo:

  Kiinnostaisi kyllä, en vaan ole vielä valveutunut asiassa tarpeeksi, että oisin vaihtanut kaikki tuotteet kasvipohjaisiin. Pikkuhiljaa! Ruoassa ollaan siirrytty kyllä kokoajan kohti kasvisruokavaliota, niin olisi looginen jatkumo tup kosmetiikkakin.

 84. Outi sanoo:

  Vaikuttaa tosi kiinnostavilta nuo uudet tuotteet. Olen kasvojenpuhdistuksessa jo siirtynyt täysin luonnonkosketiikkaan, mutta muuten en niinkään. Just erityisesti öljyt kiinnostaisi, sillä olen talvisin kuiva korppu. Nyt käytän ihan vain kookosöljyö tai kaakaovoita :)

 85. Linda sanoo:

  Olen kyllä kiinnostunut ja tietoa löytyy, mutta ei vielä tarpeeksi innostusta siirtyä kokonaan luonnonkosmetiikan käyttäjäksi.

 86. Petra sanoo:

  Samoilla linjoilla olen. Itsekin tuli aloitettua nimenomaan hiusten- ja ihonpuhdistuksesta, meikkipuoli varmaan tulee olemaan ikuisuusprojekti. Lisäksi meikkipuolella myös luononkosmetiikan INCH-lista saattaa herättää kysymyksiä.

 87. AnniinaH sanoo:

  Hei!
  Tämä postaus oli hyvä, sillä itseänikin kiinnostaa öljyt vartalovoiteiden sijaan. Olen siirtynyt jo hamppupalashampoohon sekä luonnonmukaisiin kasvo-, vartalo- ja kuorintavoiteiseen. Olen huomannut, että luonnollisemmat kasvovoiteet oikeasti imeytyvät kasvoihin. Vaikka laittaisin paksun kerroksen voidetta, se ei ala rullautua levityksen aikana kasvoilta, vaan imeytyy kokonaisuudessaan. Hamppushampoo on vielä kokeiluasteella, mutta mielestäni se sopii erityisen hyvin lyhyiden hiusten pesuun, sillä parin viikon käytön jälkeen hiukset ovat muuttuneet ilmaviksi ja helpommin laitettaviksi.
  Suosittelen muitakin kokeilemaan luonnonkosmetiikkaa!

 88. klaara sanoo:

  Olen siirtynyt luonnonkosmetiikan käyttöön sitä mukaa kun jo ostetut tuotteet loppuvat.

 89. ginty sanoo:

  Olen siirtynyt pikkuhiljaa luonnonkosmetiikkaan noin viisi vuotta sitten, lähinnä halutessani hoitaa ihon kuntoa vähentämällä keinotekoisia aineita. Oon vähän katsellut noita super söpöjä lifen purnukoita, olisi ihana päästä testailemaan niitä!

 90. Marie H sanoo:

  Luonnonkosmetiikka osaltani on jostain syystä jäänyt ihan muutamien yksittäisten tuotteiden testailuun/käyttöön.

  Maukana arvonnassa.

 91. HannaF sanoo:

  Tykkään välillä ostaa luonnonkosmetiikkaa, mutta hintansa takia en kuitenkaan niin usein kuin haluaisin. Erittäin mielelläni kyllä kokeilen uusia luomukosmetiikkatuotteita. :)

 92. Julia sanoo:

  Luonnonkosmetiikka kyllä kiinnostaa mutta itelle se on turhan kallista useimmiten ostaa, ja on helpompaa valita sitä ihan ”normi”kosmetiikkaa jota on ennenkin kokeillut ja havainnut toimivaksi. Samalla oon melko skeptinen aina ollu sen suhteen että kuinka paljon sillä ”luonnollisuudella” on todellista merkistystä esim ihon hyvinvointiin (siihen en usko että mikään aine varsinaisesti imeytyisi kehon sisään] vai onko se vaan hieno sana jolla saa tavaraa paremmin myydyksi, en osaa sanoa.. Kuitenkin tässä iän myötä alkanut kuumotella se kemikaalien ja muun määrä mille ihonsa vuosien varrella altistanut niin olis varmaan syytä edes kokeilla luonnonmukaisempia tuotteita ja sit oman kokemuksensa perusteella todeta onks sillä mitään eroa niihin normijuttuihin. Eli niin, aika ristiriitaset fiilikset aiheesta, toisaalta vähän epäilyttää mut toisaalta todella utelias kokeilemaan :D

 93. höpöpöpö sanoo:

  Luonnonkosmetiikka on kiinnostanut jo pitkään, mutta täysin siihen siirtymiseen ei lompakko anna myöten. Joitakin tuotteita olen korvannut luonnonmukaisilla vaihtoehdoilla.

 94. anna s. sanoo:

  Kyllä ovat ihania, jonkun verran olen käyttänyt. Lemppareitani on Hurrawin huulirasvat :)

 95. hilkka sanoo:

  en ole vielä paljon niihin perehtynyt, mutta olisi kiva päästä testaamaan :)

 96. Aaa sanoo:

  Luonnonkosmetiikka kiinnostaa, mutta tähän asti omien luottotuotteiden ostaminen on vaan tuntunut helpommalta kuin ihan uuteen luonnonkosmetiikkamaailmaan sukeltaminen. Pitäisi alkaa perehtyä aiheeseen vakavammin ja tää tuotepaketti ois oiva keino startata toi sukellus :D

 97. annni sanoo:

  Olen jo vuoden verran tehnyt hiljaista ja hidasta siirtoa luonnonkosmetiikkaan – ensin hiustuotteet ja sen jälkeen ihonhoitotuotteet. Nyt olisi vuorossa ihonpuhdistustuotteet !

  Mutta kivan kuulonen paketti, olisi ihana päästä testailemaan tälläistä ! Ja kannustan luonnonkosmetiikkaan siirtymistä ihonhoidossa, on meinaan kasvojen iho tykännyt <3

 98. Milja sanoo:

  Mää ehkä haluaisin olla enemmän kiinnostunut luonnonkosmetiikasta, mutta oon tosi tosi laiska testaan mitään uutta, enkä yhtään halua että rahat menee hukkaan jos ei sit ookaan hyvä. Lisäks usein luonnonkosmetiikka on vähän kalliimpaa ja tuntuu ettei näin opiskelijana oo varaa sellaseen. Mut ehkä myöhemmin vois tutustua :)

 99. Lotta sanoo:

  En ole Lushin tuotteita pidemmälle päässyt luonnonmukaisuudessa ja ekologisuudessa, mutta kiinnostusta olisi! tosi söpöt paketit näissä puteleissa :)

 100. Mari sanoo:

  Sama homma kuin sulla. Tykkään hurjasti ideasta ja haluaisin muutenkin elää ekologisemmin, muttaku helpompaa ja halvempaa tarttua kosmetiikkaan markettiretkellä sen sijaan että suhaisin lähimpään ruohonjuureen.

  Ne kerrat kun oon kuitenkin ylittänyt itseni ja hankkinut sen supertuotteen vaikkapa sieltä ruohonjuuresta niin olo on kuin pyhimyksellä :D

 101. Anni sanoo:

  Mua luonnonkosmetiikka on kiinnostanut jo muutaman vuoden, mutta miljoonien allergioiden ja ihon herkkyyden ansiosta, olen joutunut skippaan useitakin tuotteita juuri niiden luonnollisten ainesosien takia. Mutta sitten toisaalta on myös se toinen ääripää, että jos on yltiömäisen kemiallinen ja hajustettu tuote, reagoin myöskin. Pyrinkin käyttämään hellävaraisia tuotteita. Erilaiset vartalotuotteet, joissa on käytetty eteerisiä öljyjä ovat kyllä ehdottomia suosikkeja.

 102. Marjo sanoo:

  Luonnonkosmetikka kiinnosta ja pyrin vähitellen siirtymään niihin kokonaan, jos vain mahdollista.

 103. E sanoo:

  Varovaisen kiinnostunut olen, vaikka yleensä laiskuus voittaa. Monesti kyllä luonnonkosmetiikassa on niin vahvat tuoksut, että herkkiksenä jätän väliin. Siksi tämä tuoksuton versio alkoikin kiinnostaa kovasti :)

 104. Mar sanoo:

  Vaihdoin muutama kuukausi sitten kasvojen pesuaineen ja voiteen luonnonkosmetiikkaan. Ihon pintakuivuus loppui samantien joten olen ollut tyytyväinen vaihtoon! :)

 105. Heini sanoo:

  Luonnonkosmetiikka kiinnostaa minua paljon, mutta olen vasta vastikään hankkinut ensimmäisen luonnonkosmetiikkatuotteeni! Yleensä syynä muille valinnoille on ollut hinta, joka on monesti opiskelijan kukkarolle parempi vaihtoehto.

 106. Veera sanoo:

  Huomaan kiinnittäväni jatkuvasti enemmän ja enemmän huomiota kosmetiikan (ja myös ravinnon) tuoteselosteisiin. Pyrinkin nykyään vähentämään lisäaineiden käyttöä, ja valitsemaan yhä useammin luonnonmukaisia tuotteita. On tullut sellainen fiilis, ettei keho tosiaan ”tarvitsisi” niin paljon lisäaineita mitä siihen tulee sysättyä eri tuotteiden muodossa… :)

 107. jiip sanoo:

  Suhtautumiseni on aika neutraali. Käytän sellaisia tuotteita, jotka sopivat iholleni. Tosin olen huomannut alkaneeni suosimaan aiempaa enemmän luonnonkosmetiikaa.

 108. Teija sanoo:

  Luonnonkosmetiikka kiinnostaa paljon ja blogien tuote-esittelyjen kautta olen yrittänyt etsiä juuri itselle sopivia tuotteita.

 109. Sini sanoo:

  Mulla tuli luonnollisena jatkona kasvisruokavalioon siirtymisen myötä, myös kiinnostus luonnonkosmetiikkaan :) Miksi käyttää omituisia kemikaaleja, kun luonto tarjoaa mielettömiä vaihtoehtoja! On hienoa, että ihmisten kiinnostus luonnonkosmetiikkaan ja luonnollisempaa elämään lisääntyy kokoajan :)

 110. Jutta sanoo:

  Oon luonnonkosmetiikan ystävä, sillä uskon, ettei omaan kehoon millään tavalla tarvitse laittaa mitään keinotekoisia aineita. Olen vegaani, joten kasviperäinen luonnonkosmetiikka on myös mun arvojen mukaista. Kiitti kivasta arvonnasta!

 111. Jm sanoo:

  Oon viimeaikoina ruennut kiinnostumaan luonnollisemmasta kosmetiikasta ja mielestäni niiden maailma on tosi kiehtova :) haluaisin vähitellen siirtyä kokonaan käyttämään luonnonkosmetiikkaa. Lempparituotteitani ovat ehdottomasti ihanat ja kosteuttavat öljyt!

 112. Taru sanoo:

  Tuotteet kuulostaa tosi hyviltä atooppisesta ihosta kärsivälle! :) Lisäksi noi superherttaiset purnukat kyllä houkuttelee testaamaan vaikkei arpaonni suosisikaan :D

 113. Sussikka sanoo:

  Luonnonkosmetiikka kiinnostaa vuosi vuodelta enemmän, mutta mikä siinä on, ettei vain saa aikakseksi tutustua siihen paremmin. Aina vain kaupassa ottaa sen saman purnukan kuin aina ennenkin.

 114. Elli sanoo:

  Kiinnostusta luonnonkosmetiikkaan kyllä löytyy, mutta jotenkin silti epäröin sen tehokkuutta ja toimivuutta muutenkin. Hieman suolaisempi hinta ei myöskään houkuttele ostamaan.

 115. iida sanoo:

  Mua hirveästi kiehtoisi ajatus vaihtaa arkimeikit luonnollisempiin, mutta jotenkin tuntuu hirveän vaivalloiselta alkaa etsiä niitä uusia luottotuotteita :/ Alkujaan kun oli vaan tärkeää, että saisi halpoja meikkejä, joilla opetella, ja nyt sitten on jäänyt niihin jumiin. Ehkä kumminkin jonain päivänä!

 116. Riikka sanoo:

  Luonnon kosmetiikka on itselleni vielä aika uutta, pari purkkia löytyy ja niihin kyllä olen tyytyväinen. Pitäisi vaan rohkeasti alkaa kokeilemaan eri tuotteita. Niin tulisi nämäkin tutummaksi.

 117. Karoliina sanoo:

  Olen aloittanut luonnonkosmetiikkaan siirtymisen pikkuhiljaa – jokaisen synteettisen tuotteen loputtua ostan tilalle luonnonkosmetiikkaa. Nyt onkin vaikea paikka edessä kun monen vuoden suosikille Lumenen CC-meikkivoiteelle olisi etsittävä korvaaja…!

 118. SiiriS sanoo:

  Oon pikkuhiljaa testaillut ja hivuttanut hyväksi toteamiani luonnonkosmetiikan ihonhoitotuotteita säännölliseen käyttöön. Ekat kosketukset luonnonkosmetiikkaan oon varmaan ottanut Yves Rocherin kautta, joo ne kaikki ei oo luomua ja aika harvat 100%, mutta jos ne on 90% edes luomuksia luokiteltavia vaikkei jotain certifikaattia olis nii se on mun mielestä jo tarpeeks. :) Meikeissä en oo vielä uskaltautunut kokeilemaan, vaikka luonnonkosmetiikka meikeissä aika isoja parannuksia on tainnutkin vuosien aikana tulla mitä oon blogeista lukenut. :)

 119. Bea sanoo:

  Luonnonkosmetiikka kiinnostaa ja yritän käyttää niin paljon kuin mahdollista. Onneksi nykyään esim. Cittarissakin on jo ihan hyvänkokoinen rivi luonnonkosmetiikkaa opiskelijabudjettiin sopivalla hinnalla.

 120. Minja sanoo:

  Mulla on lähes kaikki kosmetiikka luonnonkosmetiikkaa muutamia meikkejä ja deodoranttia lukuun ottamatta. :)

 121. Maaru sanoo:

  Ihana arvonta! Olen muutaman viime vuoden aikana kiinnostunut koko ajan enenevissä määrin luonnonkosmetiikasta. Muutenkin tuotteiden alkuperä ja niiden sisältämät ainesosat yms. ovat alkaneet kiinnostaa, ja nykyään pyrinkin suosimaan kosmetiikkaostoksissani joko luonnonkosmetiikan tuotteita tai ainakin kotimaisia merkkejä. Ainakin tähän mennessä kokemukseni luonnonkosmetiikasta ovat olleet ainoastaan positiivisia! :)

 122. Viivi sanoo:

  Rehellisesti sanottuna en oo varmaan omistanu ikinä ensimmäistäkään luonnonkosmetiikkatuotetta. Ei sillä, etteikö luonnonmukaisuus kiinnostais. Tällä hetkellä lähinnä alhasin hinta on se millä perusteella ostan kosmetiikkaa, mutta olis ihanaa päästä testaamaan! Ja ehkä tulevaisuudessa ois mahdollista myös ostaa näitä omaan kaappiin. :)

 123. Mukana arvonnassa!

  Luonnonkosmetiikka kiinnostaa, vaikka sitä kotoa ei juurikaan löydy. Sen jotenkin mieltää paljon kalliimmaksi kotiuttaa (voin olla väärässä, mutta tällainen kuva minulla on). Ja helposti jumahtaa niihin tuotteisiin, joita on käyttänyt jo vuosia. Nyt olisi siis hyvä sauma kokeilla!

 124. anni sanoo:

  Kuulostaapa hyvältä nuo vartaloöljyt! Nimim. Toinen rasvoihin kyllästynyt

 125. Juulia sanoo:

  Luonnonkosmetiikka kiinnostaa ja erityisesti ihonhoidossa mulla onkin lähes kaikki luonnonkosmetiikkaa! Onpa kivan kuuloisia ja näköisiä nuo :-)

 126. Henriikka sanoo:

  Oma iho on sen verran hankala, että aina kun löytyy hyvä tuote, jää se käyttöön vuosiksi. Oman hyvin pienen budjetin takia uusien tuotteiden ja mm. luonnonkosmetiikan kokeilu on harmittavan vähäistä. Kuitenkin esim. sokerointi on jo tullut jäädäkseen <3

 127. Kristiina sanoo:

  Luonnonkosmetiikka kiinnostaa kovasti ja yritänkin sitä suosia, mutta opiskelijabudjetti rajottaa vähän. On kuitenkin mahtavaa, miten paljon sitä on nykyään tarjolla!

 128. Saii sanoo:

  Luonnonkosmetiikka kiinnostaa! Olen nyt vähän yli vuoden käyttänyt mineraalimeikkiä ja huomannut kyllä kuinka se on rauhoittanut ihoa :) ei tuki samalla tavalla kuin markettimeikit. Hinta on vähän kalliimpi, mutta ei nyt liikaa. Kasvorasvat on myös vaihdettu luonnonkosmetiikkaan, Mossaan. Niin ja käytän aina milloin mitäkin manteliöljyä tai muuta kasvoihin:) Ei hilseile enää iho!
  Shampoo ja hoitoaine sekä vartalovoiteet on markettikamaa vielä. Luonnollisia voiteita olisi kiva testata! Hiuksille se on vähän se ja sama kun ei ne sieltä niin imeydy kehoon:) Toki jos jokin hyvä löytyisi, niin miksipä ei!

 129. mmiii sanoo:

  Luonnonkosmetiikka kiinnostaa kyllä, mutta en oo siihen kyllä mitenkään kokonaan siirtynyt :D Eniten niitä tulee hankittua vartalovoiteiden, suihkugeelien yms. muodossa, mutta meikkien saralla oon pysynyt vielä tavistuotteiden parissa! Pitäis kyl tsempata, nykyään kun on kaikkea ihanaa ja laadukasta luonnonkosmetiikkaa olemassa :)

 130. Jenninen sanoo:

  Oon tässä pikkuhiljaa siirtyilemässä luonnonkosmetiikkaan, varmaan 50% puteleista on jo ”käännytetty”. :D Lähinnä eettisten syiden takia, on kiva käyttää kosmetiikkaa, jota ei ole eläimillä testattu. <3 Ainoastaan opiskelijabudjetti hidastaa käännytystyötä, siksi tulisi tämä palkinto kovin tarpeeseen.

 131. minttu47 sanoo:

  Kiinnostaa kovasti, mutta vielä en ole juurikaan tutustunut.

 132. Hiisukas sanoo:

  Ihan yksittäisiä tuotteita olen kokeillut. Enemmänkin kiinnostaisi!

 133. Saii sanoo:

  Voi hitsi ja ihan vaan varmuuden vuoksi vielä pitää jättää tuo sähköposti, mikä unohtui edellisestä :D

 134. Suski sanoo:

  Käytän äärimmäisen vähän ylipäätään kosmetiikkaa. Shamppoot ja hoitoaineet tietenkin ja pesuaine. Lisäksi joskus jotain käsirasvaa tai hiuksille lämpösuojaa tai kuivashampoota. Joitain hiustuotteita on jo luonnonmukaisina ja todella laadukkaita ja tehokkaita, yllättivät.

 135. Ida sanoo:

  Olen siirtynyt lähiaikoina monilta osin luonnollisempiin vaihtoehtoihin. Ruoka- ja tekstiilimuutosten jälkeen luonnonkosmetiikka olisikin ehdottomasti seuraava askel. Opiskelijana on kuitenkin joskus mentävä sieltä, missä hinnat ovat matalimmat. Luonnonmukainen deodorantti on kiinnostanut minua jo pidempään, mutta en ole vielä löytänyt mieleistäni. Ehkä tässä nyt olisi sellainen. Ja käsirasvaa tarvitsee aina.

 136. Ritva sanoo:

  Aina kun löydän hyvän tarjouksen luonnonkosmetiikasta, myös sen ostan.

 137. iisa sanoo:

  Luonnonkosmetiikkaa tulee käytettyä jonkin verran. Lisäksi niiden tuotteiden ulkoasut ja etiketit on niin somia! Mutta sitä on jotenkin niin tapoihinsa pinttynyt, että aina ottaa sen tutun ja turvallisen merkin sieltä kaupan hyllyltä.

  Kuitenkin luonnonkosmetiikkaan on tullut tutustuttua (onko tuo edes oikea sana…) oikeastaan pakon edestä. Moniin entisiin tuotteisiin olen yliherkistynyt. Esimerkiksi hiusten värjäämiseen on pakko käyttää vain kasvivärejä.

 138. Vilma sanoo:

  Kosmetiikan suurkuluttajana olen alkanut viime aikoina valveutumaan sen alkuperästä. Otan brändeistä nykyään enemmän selvää ja olen korvannut osan tuotteista eettisemmillä ja luonnonkosmetiikan tuotteilla. Epäilen että en koskaan täysin kaikkea pysty korvaamaan luonnonkosmetiikalla, mutta innolla testaan kaikkea uutta ajatellen ”jos tästä nyt voisi tulla vakiotuote!” sillä olisihan se ihanne että voisi olla silläkin saralla täysin eettinen! Kosmetiikka on elämä <3

 139. Elsku sanoo:

  Minäkin käytän ihonhoidossa luonnonmukaisempia tuotteita kuin meikeissä, mutta pikkuhiljaa olen suunnitellut siirtyväni niissäkin luonnollisempiin, kunhan sopivia tuotteita osuu kohdalle.
  Nuo esittelemäsi öljyt herättivät mielenkiintoa. Kuinka nopeasti ne imeytyvät ja jäikö iholle ”lähmäistä” tunnetta?

  • ia ia sanoo:

   Mun mielestä ne imeytyy nopeammin kuin kosteusvoiteet eikä jätä semmoista samaa lähmäistä tunnetta mitä just kosteusvoiteet usein jättää! Suosittelen :)

 140. Tiuku sanoo:

  Kokeilen satunnaisesti luonnonkosmetiikkaa ja käyttäisin säännöllisesti, ikävä vaan että kun elää pienellä budjetilla niin ei oikein onnistu. Mikäköhän merkki tarjoais luonnollista kohtuuhintaan? Nuo purnukat on kyllä tosi söpöjä!

 141. Tiina sanoo:

  Mukana arvonnassa ehdottomasti! En ole vielä tutustunut luonnonkosmetiikkaan enkä asiaan kovin paljon perehtynyt, mutta olisi mielenkiintoista kokeilla. Olen niin tapoihin kangistunut etten juurikaan hyväksi koettuja tuotteita vaihda. Tässä olisi loistava mahdollisuus päästä vanhoista tavoista ja kokeilla uutta.

 142. Tuliheelia sanoo:

  Itse olen yrittänyt alkaa pikkuhiljaa lisäämään luonnonmukaisempia tuotteita kylppäriin. Mulla on näin talvisin varsinkin paha atooppinen ihottuma, joten saa koko ajan olla etsimässä sitä omalle iholle sopivaa tuotetta.

  Nykyään olen siirtynyt käyttämään niinikään Lifestä saatavaan Madaran puhdistusmaitoon, ja se on i-ha-na.
  Muutoinkin olen huomannut että luonnollisempi kosmetiikka toimii paremmin minulla (vaikka tämän ihottuman kanssa on ajanjaksoja, jolloin vain tujut apteekkirasvat tehoavat). Siksi olisi ihana päästä testaamaan myös näitä tuotteita!

 143. Johanna sanoo:

  Upea kilpailu! Olen siirtänyt kaikki kosmetiikka-, ja ihonhoitotuotteeni luonnonmukaisiin. Tuntuu mukavalta kun uskaltaa huoletta aamuisin ehostautua luonnollisilla ainesosilla ihanin luomivärein ja huulipunin. Ennen ei oikein tiennyt mitä tuli käytettyä. Tämä merkki on vielä kokeilematta.

 144. Laura sanoo:

  Olen käyttänyt luonnonkosmetiikkaa ehkäpä kuuden vuoden ajan. Ennen kärsin ihottumista ym mutta ruokavalio ja kosmetiikka muuttui luonnollisempaan suuntaan ja iho parani. :)

 145. Mamma sanoo:

  Luonnonkosmetiikka on käytössä niin paljon kuin mahdollista yliherkkyyksien takia.

 146. Maiju sanoo:

  Kyllä kiinnostaa, ei vaan jostain syystä ole tullut kokeiltua. Luotan varmaan liikaa tuttuihin ja turvallisiin :-)

 147. Virpi sanoo:

  Luonnonkosmetiikka ei ole mikään intohimoni ja ainakin luonnonkosmetiikkaa olevat shampoot saavat vastedeskin jäädä kauppojen hyllyille. En vain tykkää siitä, etteivät shampoot vaahdotu kunnolla. Toisaalta olen löytänyt luonnonkosmetiikan seasta kivojakin tuotteita, joita tykkään käyttää. Se siis ihan riippuu siitä, mikä tuote on kyseessä. :)

 148. JenniPenni sanoo:

  Mukana arvonnassa! Teen työtä luonnonkosmetiikan parissa joten meillä on hyvin läheinen suhde. :D Tätä sarjaa en ole vielä kokeillut!

 149. Teija sanoo:

  Ihan uusi tuttavuus tämä, mutta innostuin tuotteesta :)

 150. Olppa sanoo:

  Alan pikkuhiljaa muuttumaan entistä enemmän sellaiseksi ympäristötietoiseksi, kierrätys kiinnostaa, lähiruokaa arvostan kovasti, pyrin käyttämään satokasviksia, vähensin lihaa, ja kyllä se luonnollisuus kosmetiikkaankin alkaa hiipimään… vaikka yleensä kosmetiikkapuolella tulee ostettua vain hetken mielijohteesta jotakin, jos on kiva pakkaus tai tuoksu. :D Mutta noi näytti kivoilta, ja jos tuoksuvatkin hyvältä – – haluaisin kokeilla!! :)

Kommentoi