sunnuntai 19. maaliskuu 2017

torstai-illan suklaanmaistelut

Se oli yksi pimeä ja loskantihkuinen torstai-ilta. Oltiin ystävän kanssa kahden vaiheilla, että lähdetäänkö uhmaamaan säätä ja taivalletaan loskalätäköitä väistellen leffaan, vai jäädäänkö lämpimään neljän seinän sisälle ja korkataan viinipullo. ”Mulla olis meille myös yks tämmönen sivistävä aktiviteetti, maistellaanko samalla suklaita? Silleen niinku oikeesti?”, ehdotin. Arvatkaa vaan kumpaan kallistuttiin, räntäloskaan ja taideleffaan vai viiniin ja suklaaseen :D Lindt Excellence nimittäin lähetti mulle kaupallisen yhteistyömerkinnän merkeissä viuhkallisen laadukkaita suklaita maisteltavaksi. Eikä vaan ”öö morjens kui hyvää” -maisteltavaksi, vaan silleen ihan oikeasti maisteltavaksi!

lindt1

Niinpä mä levitin viuhkan pöydälle, otin puhelimesta esille viralliset suklaanmaisteluohjeet ja suklaiden makuprofiilikuvaukset, ja me alettiin illan mittaan maistelemaan. Edeten pienemmän kaakaoprosentin suklaista tummempiin: Ensin Excellence Merisuola, sitten Hasselpähkinä, Minttu, Karamelli, 70 % ja lopuksi 85 %. Välissä hieman viiniä sekä omenalohkoja nauttien (mä olin selvittänyt, että omena on hyvä paletinpuhdistaja makujen välillä! Nyt ollaan syvällä pelissä :D).

lindt5

Siis me otettiin tää niin tunteella, otin meistä äänitteitä kun analysoitiin suklaita ja poimin parhaat ja asiantuntevimmat kommentit kursiivilla joukkoon! Maisteluohjeeseen kuului käyttää kaikkia viittä aistia:

Ulkonäkö: Suklaan tulee olla pinnaltaan tasainen, himmeänhohtavan sileä ja syvänvärinen.

Tässä on kiiltävät palat! Ai siinä ei ollu mun sormenjälkiä? Joo et sä niitä tähän saanut. // Tää on niin ohut tää koko homma!

Tuntuma: Suklaan tulee tuntua silkkisen pehmeältä ja tasaiselta. Korkean kaakaovoipitoisuuden ansiosta pinta pehmenee nopeasti kosketuksesta.

Ääni: Katkaise pala kahtia. Terävä napsahdus kertoo laadukkaan suklaan tasaisesta rakenteesta ja oikein suoritetusta temperoinnista. (Temperointi! Sen termin mäkin oon oppinut lukuisista suklaisten jälkiruuanvalmistushetkien tutkiskeluista. Siis kotisohvalla telkkarista Master Chefistä :D)

Napsahtaa ainaki. Joo napsahti. Joo. // Mä varmaan alan aina kuuntelemaan sitä napsahdusta. Mieti jos joku ei sitten joskus napsahtais, se vaan lussahtais?

Tuoksu: Sulje silmäsi ja aisti suklaasta kaakaon vivahteet sekä muut aromit kuten hunaja ja vanilja.

Joo hyvin voimakas mintun tuoksu! Tää oli ennen mun lemppari, mä ostin tätä _aina_. (Minttu) // Tässä ei kyllä tuoksu manteli. No ei tuoksukkaan kun se on hasselpähkinä.. (Roasted Hazelnut)

Maku: Anna suklaapalan sulaa kielellä ja puraise vasta sitten pari kertaa vapauttaaksesi suklaan maut ja aromit kokonaan.

Oho mä imeskelin koko tämän palan, unohin purra.. //  Mitä siellä sanottiin merisuolasta? Hunajainen.. Mä aistin sen hunajan, tää on niin outoo!! Terävät merisuolakiteet.. Mun mielestä ne oli kyllä pehmeitä. Me nyt tulkitaan tää eri tavalla, joo. (Merisuola) // En mä kyllä maista sitä jälkivaniljaa. Eikäku oota että sulla on pelkkiä niitä karamellikiteitä vaan ennää. No niin onki! Jännä!! (Karamelli) // Nyt tulee niinku just tää hedelmäisyys, tajuatsä sen, semmonen vähän hapan! (70 %) // On kyllä kuiva, on todella kuiva. Meni kylmät värreet. On kitkerä, minä kyllä puhistan minun paletin nyt. (85 %) // Noni älä mässäile, we’re tasting not eating! 

lindt3

Meidän molempien ehdottomaksi lemppariksi nousi Merisuola, jossa on 47 % kaakaota sisältävän tumman suklaan joukossa merisuolakiteitä. Ostin sitä aikoinaan jonkun Youtube-tyypin suosituksesta, ja sen jälkeen sitä on tullut syötyä levy jos toinenkin.. Toinen suosikki oli tummuusasteeltaan sama Karamelli, jossa on myös mukana merisuolaa.

lindt4

Suklaanmaistelu, tää on kyllä niiin mun uus harrastus! Oltiin molemmat ihan kikseissä siitä kun yhtäkkiä alettiin aistia suklaasta jälkimakuja ja muita vivahteita, jotka on kyllä tähänastisen suklaanmaistelu-uran aikana mennyt täysin ohi (tai siis maistelu on ollut lajia ”puraisen suoraan levystä ja syön kuin voileipää”.) Ei ihan saatu ekalla maistelukierroksella irti vielä niitä kaikkein villeimpiä vivahteita, kuten 85 % -suklaan ”lakritsan ja tupakan (!) puisia aromeja ja pientä yrttisyyttä”, mutta mä niin aion treenata tätä lajia jatkossakin :D

lindt6

lindt8-checker

Kenen kanssa sä haluaisit maistella suklaita? Kaikkien kommentoineiden kesken arvotaan todella muhkea Lindtin suklaanmaistelupaketti (yhteensä 12 levyä suklaata!). Kilpailun säännöt löytyy täältä. Osallistumisaikaa on 25.3.2017 asti.

Makkeeta sunnuntaita!


Saatat pitää myös näistä:

185 Responses to “torstai-illan suklaanmaistelut”

 1. Kride sanoo:

  Oman kullan kanssa olis kiva päästä maistelemaan.Joskus juustoja maistellu niin tämä olis vähän erilaista :)

 2. Elina sanoo:

  Oijoi! Nyt kuulostaa aivan meidän kaverikolmikon tyyliseltä illanvietolta, miten ei olla tätä keksitty! Viinejä on kyllä joskus maisteltu ”fancymmin”, mutta suklaata on syöty vain tuohon voileipätyyliin :D
  Tämä menee kyllä toteutukseen joka tapauksessa, mutta tuosta maistelupaketista olisi helppo aloittaa.

 3. saya sanoo:

  Äiti on tumman suklaan ystävä, joten hänen kanssaan voitaisiin pitää sivistynyt suklaanmaisteluilta!

 4. ansqu sanoo:

  Mukana! :) Ois niin kiva kokeilla!

 5. ansqu sanoo:

  Niin ja sähköpostiosoitteeni: ansqul@hotmail.com :D

 6. Annu sanoo:

  Onpas ihanan kuuloinen ajanviete! Mä olen alottanut uudessa duunissa jonkin aikaa sitten, vieläpä uudessa kaupungissa, ja olen nyt vihdoin tutustunut pieneen tyttöporukkaan siellä. Tämän porukan kutsuisin viinille ja suklaalle, olisi loistava tapa jutella ja tutustua enemmän!

 7. Niina sanoo:

  Ehdottomasti ton mun miehen kanssa, se on tottunut vähän kulinaristisempiin kokemuksiin,mutta tätä se ei varmasti ole tehnyt! Tai jos on niin saampahan ainakin syödä suklaata..

 8. Annemari sanoo:

  Oi nam! Tällainen maistelupaketti olisi hyvä tällaiselle jumittajalle, joka meinaa aina vaan pysyä niissä tutuissa ja samoissa mauissa.

 9. MairaK sanoo:

  Maistelisin ehdottomasti äitini kanssa, koska hän on suuri erityisesti tummien suklaiden fani!

 10. höpsis sanoo:

  Maistelisin puolison kanssa, vaikka epäilenkin ettei hän sen kummemmin osaisi suklaita analysoida, kuin ”suklaalta maistuu”. Itse tykkään kokeilla uusia suklaita (kukapa ei herkkuja tykkäisi maistella) ja olenkin ihastunut uusiin Pirkan suklaisiin. Mies tosin tarttuu yleensä tuttuun ja turvalliseen Fazerin siniseen, mutta eiköhän hällekkin näin saisi vähän esiteltyä muitakin vaihtoehtoja.

 11. Elli sanoo:

  Parhaan ystävän kanssa!

 12. anana sanoo:

  minä maistelisin poikaystäväni kanssa :)

 13. Nellyssi sanoo:

  No ehdottomasti ystävien kanssa! Koittaisin saada sekä uusia että vanhempia ystäviä samaan aikaan kylään ja tutustumaan toisiinsa.

 14. Sani sanoo:

  Hyvän ystäväni kanssa maistelisin

 15. Salkko sanoo:

  Näitä maistelisin mieluiten isän kanssa, joka on vannoutunut suklaahifistelijä! Prosentteja täytyy olla yleensä vähintään se 60, joten mullekin jäisi osuus noista astetta vaaleammista levyistä. Toi merisuola on munkin suosikki, söin just vahingossa kotikotona isän keittiöpöydälle unohtaman levyn (mikä huomattiin vaikka piilotin todistusaineiston). Kyllä niiden pitäis jo tietää että suklaat kannattaa piilottaa silloin kun mä tuun käymään :-D

 16. Emssu sanoo:

  Isosiskon kanssa. Se rakastaa suklaata.

 17. Miia sanoo:

  Mun sisko on suuri suklaan ystävä, varmasn saataisiin kivat maistajaiset aikaiseksi :)

 18. manna sanoo:

  Ystävän kanssa suklaa maistuu parhaalta:)

 19. Kaura sanoo:

  Perheen parissa. Muut ovat suklaanystäviä, olisi ihana päästä yllättämään porukka.

 20. Anne sanoo:

  Ystävän kanssa maistelisimme suklaat.

 21. mennika sanoo:

  Musta on niin huippua, että vaikka tää on kaupallinen yhteistyö, niin oot silti saanu postauksesta symppiksen ja ilahduttavan, niiku yleensäkin! :) Ilman että siitä tulee sellasta ”nääh yhteistyöpostaus, en jaksa lukee” -tyyppistä reaktiota, you know. :)

  Suklaan maistelu on kyllä itelleni täysin uusi laji, yleensä sitä tulee vaan popsittua silleen puolivahingossa koko levy. Tää pitää ehdottomasti ottaa ohjelmistoon! Yksi mun hyvä kaveri ois kyllä ihan innoissaan tästä, pitää ehdottaa hänelle! :)

  • ia ia sanoo:

   Tuli tosi hyvä mieli sun kommentista Menninka, kiitos :) Puolivahingossa levyn huitaisu kuulostaa erittäin tutulta :D

 22. Jenna sanoo:

  Varmaan pienellä kaveriporukalla olisi best! :)

 23. Sussukka sanoo:

  Perheen kanssa haluaisin päästä maistelemaan näitä suklaita.

 24. Holli sanoo:

  Oooooh suklaata <3 pitäisin ehdottomasti suklaanmaistelun pienellä porukalla parhaiden tyttöjen kesken! Iltaan voisi yhdistää lisähemmottelua kauneushoitojen ja vaahtokylvyn (uudessa asunnossani on kylpyamme!) muodossa :)

 25. Niina sanoo:

  Nyt alkoi tehdä mieli suklaata! :D Olisi kiva päästä maistelemaan suklaita parhaan kaverin kanssa :)

 26. Jemina sanoo:

  Oi naaaam!! noi on tosi hyviä! <3

  mun blogissa resepti vegaanisiin pannareihin! :)

  http://woundedlaughh.blogspot.fi/2017/03/lauantain-vegaaniset-pannarit.html

 27. iida sanoo:

  Ehdottomasti toisella paikkakunnalla asuvan ystävän kanssa. Tällainen maisteluu ois ihan uus kokemus ja sopisi meille kun tykätään kokeilla kaikkea uutta!

 28. Tiina sanoo:

  Maistelisin poikaystävän kanssa! Sen lemppari on joku 90 prosenttinen (vai oliko se 95?!) suklaa, jota se oli syönyt vaihdossa olleessaan. Iteki kyl tykkään niistä missä on eniten kaakaota, erityisesti aamukahvin kans :)

 29. Pia B sanoo:

  En oo noista maistanukaan ku tota minttua, niin pitääpä muistaa kokeilla muitaki! :D minttu oli ainaki pehmeemmän makunen ku mitä vastaava fazerilta :) jos voittaisin niin nautiskelisin suklaita puolison kanssa :)

 30. ee sanoo:

  Vitsi tää olis paras synttärilahja kaverille, jonka syntymäpäivä on myös tuo arvonnan sulkeutumispäivä:D Kohtalo!

 31. Sanna sanoo:

  Parhaan kaverini kanssa :)

 32. Lotta sanoo:

  Olisi mukavaa järjestää yhteinen ilta siskojeni kanssa suklaita maistellen.

 33. Maisa sanoo:

  Suklaamaistelua olisi kivaa tehdä yhdessä parhaan ystävän kanssa tai sitten pian toteutuvien tupaantuliaisten vieraitten kanssa. Ihanuutta! <3

 34. Metu sanoo:

  Ehdottomasti kutsuisin hyvän ystävän viinille ja suklaalle.

 35. mmagic sanoo:

  Suklaita ois kiva maistella 3 kaverini kanssa, joita on ollut vaikea saada koottua yhteen nyt kun kaikki asuvat eri paikoissa ympäri Suomea. Suklaalevy on yleensä se yksi asia jonka joku varmasti tuo kun kokoonnumme yhteen :)

 36. Tuulia sanoo:

  Järjestäisin gradustressin lievitysillan opiskelukavereille. Viiniä ja suklaata!

 37. Mona sanoo:

  Maistelisin suklaita perheen kanssa pääsiäisenä! :)

 38. Rose sanoo:

  Äidin ja siskon kanssa olisi ihanaa viettää suklaanmaisteluiltaa!

 39. Elise H. sanoo:

  Maistelisimme suklaata koko perheen voimin, paikalla olisi siis itseni lisäksi mieheni, teini-ikäinen tyttäremme ja kaksi jo aikuista lastamme :)

 40. Ille sanoo:

  Suklaan maistelu ystävän kanssa ois just hyvä!

 41. Emilia sanoo:

  Mä ja mun poikaystävä ollaan molemmat suklaan ystäviä, joten maistelisin hänen kanssaan. :)

 42. Jenny sanoo:

  Kämppiksen kanssa viiniä ja suklaanmaistelua olis tässä opiskelun lomassa aika toimiva kombo :)

 43. Sanna sanoo:

  Kutsuisin kaverin kylään ja vietettäisiin kivan rento ilta maistellen viiniä ja suklaita :)

 44. ginty sanoo:

  Oman miehen kanssa! Itse rakastan kaikkea makeaa, mies lähinnä tummaa suklaata, jotentämä olisi kiva suklaakombo meille :) ja Lindt on ihan lempparisuklaa, mutta en oo ikinä maistanut näitä levyjä, konvehteja vaan!

 45. Saara sanoo:

  Ihan huippuhauska postaus, taas kerran, purskahtelin nauruun :D Suklaa ja suolaiset maut sopii kyllä tosi hyvin yhteen, eli mun suosikki olisi varmaan sama. Maisteluseuraksi ottaisin siskon.

 46. Crline sanoo:

  Kämppiksen kanssa ois aika jees pitää suklaa- ja viinimaisteluilta<3

 47. rriin sanoo:

  Mieheni kanssa.

 48. Maay sanoo:

  Poikaystävän kanssa viikonlopun leffa-iltana.

 49. Mari sanoo:

  Maistelisin parhaan ystäväni kanssa. :)

 50. Maija sanoo:

  Maistelisin suklaita poikaystäväni kanssa!:)

 51. Didgeridoo sanoo:

  Ehottomasti hyvän ystäväni H:n kanssa järjestettäis suklaamaistajaiset:D ehkä kaksin, ehkä miehet mukaan!

 52. Kasuu' sanoo:

  Voi vitsi kuin hyvältä kuulostaa toi karamelli parhaan ystävän kanssa maisteltais, samantapaset kommentit ois kyllä taattu!

 53. Tintsh sanoo:

  Kyllä mä ystävän kanssa oikein mielelläni kokeilisin vähän suklaanmaistelua

 54. saarai sanoo:

  kyllä myö poikaystävän kanssa varmasti järjestettäisiin suklaanmaisteluiltamat :)

 55. Hehkuvainen sanoo:

  Pyytäisin maisteluseuraksi naapurin rouvaa. Suklaan äärellä olisi kiva ja helppo tutustua hiukan paremmin :).

 56. Milja sanoo:

  Mun yhden ystävän, jonka kanssa aina pistetään kunnon herkkubileet pystyyn kun nähdään. Tää kuulostais niin hyvältä (ja terveelliseltä) harrastukselta :D

 57. hilipati sanoo:

  Parhaan ystävän kanssa tietysti maisteltaisiin!

 58. jiip sanoo:

  Hellun kanssa :)

 59. Patrya sanoo:

  Ei hitsi, pitäiskö itekin kokeilla… Vähän samanlaista suoraan levystä haukkailua on ollut suklaansyönti täälläkin tähän mennessä :D Jos voitto osuisi kohdalle, niin kaveriporukassa pidettäisiin maistajaiset!

 60. Anu sanoo:

  Miehen kanssa järjestettäisiin kyllä oma suklaanmaistelu jos voitto osuisi kohdalle! Varsinkin toi merisuolasuklaa kuulostaa hyvälle… :)

 61. sannimy sanoo:

  Miehen kans mahdeltais maistella. Vähän on oma lehmä ojassa tässä hommassa tosin, mieheke kun on mallia nirso. :D saattaa jäädä mulle mm kaikki.

 62. Enni sanoo:

  Puolisoni kanssa, tietty. <3

 63. Ellu sanoo:

  Maistelisin suklaita tosi mielelläni yhden lapsuudesta asti tuntemani ystävän kanssa, kokemus olisi varmaan hauska molemmille :D

 64. Ina sanoo:

  Kutsuisin siskoni maistelemaan suklaita :)

 65. Mira sanoo:

  Kavereiden kanssa :)

 66. Miiu sanoo:

  Kyllä maistelisin suklaita iskän kanssa!

 67. s sanoo:

  Siskon kaa maisteltais :) ja pidettäs samalla ihana hemmotteluilta

 68. Heli sanoo:

  Poikaystävän kanssa.

 69. Anne B. sanoo:

  Perheen ja työkavereiden kanssa.

 70. Laura sanoo:

  Akkaporukan kanssa vois viini iltamilla maistua!

 71. Eltsu sanoo:

  Poikaystävän kanssa maistelisin. Ollaan molemmat pahimman luokan suklaaholisteja ;D

 72. Anu sanoo:

  Lukupiirin kanssa maistelisin samalla kun puitaisiin jonkun herkullisen kirjan käänteitä

 73. anna s. sanoo:

  Oman mieheni kanssa. Hän ei kauheasti välitä suklaasta, joten silloin itselleni jäisi enemmän syötävää ;)

 74. Riikka sanoo:

  Tyttöporukalla ehottomasti!! Ja myöskin viinin kera ;) Ai että ois nannaa päästä pois vauvakuplasta ja viettää hauska tyttöjen ilta! <3

 75. Matleena sanoo:

  Miehen kanssa voisin maistella. Sille nuo tummemmat suklaat maistuu mua paremmin, mutta tässähän vois itsekin oppia tykkäämään ja avartamaan vähän makupalettia

 76. intu sanoo:

  Suklaanmaistelu on vahvasti tyttöjen ilta-matskua. Eli ystävät koolle ja ehkä joku arvostelulappu askarteluun. :D

 77. lusikka sanoo:

  Kyllä se olisi noi työkaverit, joille varmasti suklaamaistelu kävisi kaiken kahvimaistelun ohella, kahvilassa kun töitä tehdään :P

 78. Airiina sanoo:

  Mieheni kanssa, hänellä on hyvä suklaan maistamis makuaisti.

 79. Hennajenniina sanoo:

  Ystäväni Mian kanssa.

 80. PeHo sanoo:

  Perheen naisväen kanssa, tumma suklaa on vielä terveellistäkin.

 81. annie sanoo:

  Kuulostaapa hauskalta! Mun pitäis ehdottomasti järkätä mun kavereiden kanssa suklaanmaisteluilta :D

 82. Anu sanoo:

  Siskoni, olemme kumpikin kunnon suklaaspesialisteja! ;)

 83. sanni sanoo:

  Maman kanssa, äiti jos kuka on istuttanut muhun rakkauden suklaaseen

 84. Meri sanoo:

  Haluaisin nauttia suklaasta kämppikseni ja ystäväni kanssa: tää olis ihana yllätys pääsiäisen alla. Teidän viini-ilta kuulosti tunnelmalliselta! :)

 85. JuliaJuuli sanoo:

  Äitini kanssa. Hän on samanlainen sokerihiiri kuin minä :-D

 86. Sini sanoo:

  Nappaisin suklaat ja kaverit mukaan ja suunnattaisiin lähilaavulle keittämään oikeaoppiset nokipannukahvit joka on kertakaikkisen täydellinen makupari suklaalle. <3

 87. sarkkku sanoo:

  Kutsuisin parhaan kaverini tuosta naapurista suklaan maisteluun. :) Iltaan kuulis tietenkin myös hyvä viini sekä Skam-maratooni! :D

 88. Riikka sanoo:

  Ystäväni Amandan <3

  Tykätään molemmat viineistä ja hyvästä ruuasta, tietty myös suklaasta! ;) Ois huippua joku viikonloppu alotella hyvällä ruualla, sitte jälkkäriks vähä suklaata ja viiniä! <3 ;)

 89. Emmi sanoo:

  Näitä olisi kiva maistella siskojen kanssa :)

 90. mmiii sanoo:

  Veikkaan, että maistelisin näitä avomieheni kanssa :)! Ollaan kumpikin suklaanystäviä, eikä olla vielä löudetty Fazerin sinisen voittanutta eli tässä ois varmaan aika hyviä haastajia sille ;)

 91. hilkka sanoo:

  Herkuttelisimme ystävien kanssa :)

 92. Essiiij sanoo:

  Nyt kuulostaa kyllä niin siltä, että tää on mun uus harrastus! Siis voiko täydellisempää olla!

  Tyttöjen iltaan ohjelmanumeroks olis aivan loistava, eli tyttökavereiden kanssa onkin mun vastaus. :)

 93. Petra sanoo:

  Nyt on paha, poikaystävä vai kaveri :D tai ehkä tuplatreffit suklaan merkeissä kaveri ja molempien poikaystävät mukana

 94. Hantsu sanoo:

  Järjestäisin yllärinä suklaanmaistajaiset miehelle joku ilta lasten mentyä nukkumaan.

 95. Elina sanoo:

  OMA SEURA, paras seura, ainakin tässä tapauksessa ;D Enemmän mulle!

 96. mjai sanoo:

  Ystävien kesken!

 97. iinja sanoo:

  Järjestäisin maistajaiset mun ihan parhaan työporukan kanssa, joista on tullut kollegoiden lisäksi ihan oikeita kavereita mulle. Ollaan järjestetty brunsseja ja illallisia ja viininmaisteluiltaa, niin tämä suklaansyönti sopisi jatkumoon aivan täydellisesti.

 98. annibanaani sanoo:

  Oman poikaystävän kanssa ehdottomasti :)

 99. Annu. sanoo:

  Tahtoisin järkätä tämmösen maisteluillan (tietty viinin kera) siskojen (niitä on neljä kappaletta!) ja äitin kanssa! Olis ihan superhuippua :)

 100. Kati sanoo:

  Aivan ihana postaus jälleen kerran.<3
  Itse haluaisin maistella suklaata ihan vaan kavereiden kanssa.

 101. Maija sanoo:

  Ystäväni kanssa olisi mukava pitää joku ilta tai päivä herkutteluhetki :)

 102. Julia sanoo:

  Eiköhän me poikaystävän kanssa saatais ihan hyvät suklaatastingit aikaiseksi! :D

 103. Linda sanoo:

  Siskon kanssa!

 104. Sofia sanoo:

  Olisi ihana yllättää veljeni vaimo suklaa lajitelmalla! Saisi nauttia näistä herkuista todellisen suklaan ystävän kanssa =) Ja päästä viihdyttämään hänen mamma-arkea!

 105. Halla sanoo:

  Söisin varmaa kaiken iha itte (:D) jos ois ihan pakko jakaa niin sit varmaan siskon kaa…

 106. Petra sanoo:

  Poikaystävän kanssa maistelisin. Hänen makuaistinsa on niin paljon parempi kuin mun, niin saisin varmaan itsekin enemmän irti hänen analysoinnin avulla.

 107. Katriina sanoo:

  Ehdottomasti serkun kanssa! :) Tuo viini ja suklaa kuulostaa hyvältä yhdistelmältä…

 108. Piia sanoo:

  Kiva postaus! Ja suklaata maistelisin ilman muuta mieheni kanssa, hän pitää suklaasta vieläkin enemmän kuin minä.

 109. juustoleipä sanoo:

  Olen miettinyt monta kertaa kaupassa, että olisipa kiva maistella tuollaisia vähän parempia suklaita ihan ajatuksen kanssa. Kuitenkin tulee aina ostettua joku valkosuklaapläjäys. Jos nyt arpaonni suosisi, ottaisin maistelukaveriksi poikaystäväni.

 110. niina sanoo:

  Kavereiden kanssa!

 111. Anna sanoo:

  Mmm! Varmaan ukkokullan kans haluaisin maistella :)

 112. Iida sanoo:

  Ehdottomasti kahden parhaan ystäväni kanssa!

 113. Jenski sanoo:

  No mut hei! Me avokin kanssa niin tarttetaan noita suklaita, jos sitä sitten vaikka osais maistellakin niitä eikä olis tota samaa voileipätyyliä, kuin teilläkin :D

 114. Mirva sanoo:

  Äitin kanssa olis parasta maistella!

 115. Helmi sanoo:

  Oijoijoi! Ollaan kavereitten kans puhuttu jo tosi pitkään että pitäs järjestää suklaanmaisteluilta, nii täähän sopis aivan mainiosti! :D

 116. lilimarlee sanoo:

  Poikakaverin kans, ku molemmat rakastetaa suklaata!

 117. Viinikumi sanoo:

  Poikaystävän ja ystäväpariskunnan kanssa voitais pitää suklaiden maisteluilta, kun ollaan intouduttu erilaisia kulinaristi-iltoja pitämään lähiaikoina. Tää ois takuulla ainakin onnistunut, toisin kuin ihan kaikki muut kokeilut. :D

 118. Henski sanoo:

  Kyllä maisteluhetken voisi pitää oman miehen kanssa. Vähän laatuaikaa. :)

 119. Maija sanoo:

  Itekin tykkään tuosta merisuolasuklaasta :) 12 levyä on sellanen määrä, että kokoaisin parhaat kaverit paikalle ja maisteltaisiin porukalla.

 120. vilma sanoo:

  Perheeni!

 121. Murukka sanoo:

  Suklaa ja intiimi tunnelma liittyvät meidän yhteisiin iltoihin puolisoni kanssa. Eli viettäisin iltaa puolisoni kanssa.

 122. Elbetsion sanoo:

  Pitäisin mun rakkaan ystävän kanssa ihanat after work suklaanmaistelut ja viinittelyt! Rakastetaan molemmat hyvää ruokaa ja etenkin suklaata ja oltais molemmat niin fiiliksissä tästä. Ei olla myöskään pitkään aikaan ehditty kunnolla istumaan alas ja parantamaan maailmaa, joten tää olis ihan best.

 123. Copper sanoo:

  Yhen kaverin, jonka tiedän arvostavan tummaa suklaata ja nimenomaan näin maistelumielessä :)

 124. Maaru sanoo:

  Oi namn! Maistelisin näitä ehdottomasti äitini kanssa, joka tulee ensi kuussa pitkästä aikaa käymään täällä eteläisemmässä Suomessa.

 125. Piia sanoo:

  Maistelisin suklaita herkkusuusiskoni kanssa! :)

 126. pulla sanoo:

  Just me, myself and I! No ei, voisin mä jonkun ystävän napata megeen. Yleensä syödään viini-iltoina vaan pätkiksiä, että vaihtelu olis tervetullutta!

 127. Laura sanoo:

  Voi vitsi tuli vesi kielelle näistä! Parhaan kaverin kanssa maistelisin, ollaan molemmat ihan suklaaholisteja ja ois hauskaa löytää suklaasta uusia ulottuvuuksia :)

 128. Elsku sanoo:

  Miten en ole näihin törmännyt vaikka lähimpien kauppojen karkkihyllyillä vierailen välillä liiankin usein?! Ainakin tuo merisuola kuulostaa lupaavalta,ja muitakin voisi maistella iltasella poikaystävän seurassa. Sopivatkohan nämä muuten leivontaan? Minttusuklaa voisi sopia vaikka mihin herkkuun…

  • ia ia sanoo:

   Nää kaikki löytyi ainakin Citymarketista :) Ja uskon että sopii leivontaan, tumma suklaa tuo just ihan eri tavalla makua verrattuna maitosuklaaseen!

 129. Sanna sanoo:

  Äitini kanssa järjestäisin suklaanmaisteluillan viinin kera :)
  Se Lindtin Appelsiini-suklaa on ainakin taivaallista <3

 130. Tinde sanoo:

  Kavereitten! Meijän vakivarustukseen kuuluu aina illan- ja päivänvietoissa suklaa, joka häviää salamaa nopeemmin hyeenoiden suuhun :’) Ois siistiä joskus (pakolla) maistella ajatuksen ja ajan kanssa.

 131. Anna sanoo:

  Tota merisuolaa oon muuten noista kans maistellu, se on ihan törkeen hyvää!! Oon kunnon suklaahullu, joten tää arvonta on pakko voittaa päästäs poikaystävän kanssa testailemaan vähän lisää erilaisia suklaita :)

 132. Susu sanoo:

  Kutsuisin koolle vanhan kaveriporukan, jonka kanssa ei tule hengattua niin usein kuin haluaisi. Tässä olisi hyvä syy ja jutun juurta!

 133. Ninni sanoo:

  Haluaisin maistella näitä parhaan kaverin kanssa, mutta todellisuudessa veikkaan, että maistelu (syöminen) alkais heti avokin kanssa kun nää kotiin saapuis :D

 134. Heini sanoo:

  Pikkusiskon kanssa maisteltaisiin Jotenkin nuo teidän kommentit kuulosti hyvin samalta kuin meiltä vois tulla

 135. rimma sanoo:

  herkuttelijapuolisoni kanssa! <3

 136. Jenna sanoo:

  Poikaystävän kanssa, joka on vihdoin alkanut tykkäämään myös tummasta suklaasta.

 137. Juulia sanoo:

  Oi suklaata! Mun ystävä on Alkossa töissä ja on aina järkkäämässä meille juurikin niitä viinin- ja oluenmaisteluiltoja. Olisi kiva järkätä hänelle jotain vastavuoroisesti, voitais hifistellä suklaita samaan tapaan kun hän hifistelee ja opettaa mulle viinejä! :)

 138. Salla sanoo:

  Haluaisin maistella suklaata Lindtin suklaata rakastavan ystäväni kanssa :)

 139. Riikka sanoo:

  Järjestäisin maistelu hetken parhaan ystäväni kanssa. Olisi kiva viettää yhteistä aikaa maistelemalla eri suklaita. :)

 140. anki sanoo:

  Suklaanmaistajaiset järjestäisin siskojeni kanssa, koska ollaan tosi hyviä suklaansyönnissä ja ihan pian asutaan kaikki kolme samassa kaupungissa!

 141. Ann sanoo:

  No joo, tottakai haluisin! Tuota merisuolaa olenkin maistanut ja on kyllä ihan jumalaista :)

 142. kirppu sanoo:

  Köyhän opiskelijakamuni kanssa :D Spräädättiin ja mentiin käymään viinitastingissä ja todettiin punaviinien keskellä, että suklaatasting olis enemmän meidän juttu. Ja se aiotaankin toteuttaa! Tosin jos suklaakauppaan päädytään, voi tulla ongelmia mitä suklaata ostetaan joten valmis paketti vähentäis huoliamme :)

 143. Veera sanoo:

  Joku mainitsikin tästä jo aiemmissa kommenteissa, mutta siitä huolimatta oli pakko tulla kehumaan miten mukavan ja kiinnostavan yhteistyöpostauksen olet saanut aikaan! Useimmiten sellaiset vaan ruukaa jäädä lukematta, mutta tämä vei mukaansa niin vahvasti, että hain kaapin perukoille unohtuneen suklaalevyn (ihmettelen syvästi, miten se on voinut sinne unohtua…) ja järkkäsin pienimuotoisen suklaanmussutushetken lukemisen kaveriksi :D

  Vaikka yhden hengen maisteluhetki olikin mitä mukavin kokemus, seuraavalla kerralla kutsuisin ehdottomasti kaksi rakasta lukioaikaista ystävää mukaan! Viime aikoina arjen kiireet ovat vieneet meitä kaikkia minne sattuu, joten yhteinen herkutteluilta olisi varmasti jokaisen mieleen :)

  • ia ia sanoo:

   Voi apua, miten ilahduinkaan tästä sun kommentista! :D Mulle on aina tärkeä toteuttaa yhteistyötkin laadukkaasti ja kiinnostavasti, ihana kuulla että onnistuin siinä :) (Irtosiko kaapinperukkasuklaasta uusia vivahteita? :D)

   • Veera sanoo:

    Ääh, täälläkin päin ilahduttiin sun vastauksesta! :D

    Irtosi vaikka minkälaisia vivahteita, mikä tuntui tosi jännältä (”siis… voiko suklaata syödä näinkin??”)! Loput levystä kuitenkin tuhoutui erittäin lahjakkaasti alle parissa minuutissa sorruttuani takaisin vanhoihin leivänsyöntitapoihin, mutta yritys on tärkein…? :D

 144. iga sanoo:

  Suklaanmaistelu kuulostaa joltain niin hyvältä!! Oon aina halunnut järjestää fancyn maisteluillan, mutta kun en viiniä juo ja juustoista en niin välitä, niin suklaa vois olla hyvä vaihtoehto!! :D

 145. Lenna sanoo:

  Khihi ihana postaus! Oon muuttamassa ekaa kertaa kimppakämppään luokkakaverini kaa ja sen kunniaks voitais yhessä maistella suklaita joku yhteinen ilta! :>

 146. Kaisa sanoo:

  Olipas sympaattinen ja hauska postaus, rupes tekeen mieli suklaata! Maistelun toteuttaisin miehen ja meidän ystäväpariskunnan kanssa, koska sitten saisi monen ihmisen mielipiteitä ja ajatuksia siitä, että löytyykö niitä jälkimakuja sun muita :)

 147. Hanna sanoo:

  Maistelisin kaveriporukassa :)

 148. Noora sanoo:

  Super hauskasti kirjotettu postaus! :)

  Mä maistelisin mun tosi tärkeen ystävän kanssa samalla kun parannettais maailmaa maraton keskusteluilla :)

 149. Ansku sanoo:

  Sopisivat tyttöjen iltaan loistavasti! Tosin, mies saattaisi rohmuta suurimman osan ennen tyttöjen saapumista jos näkee suklaat :D

 150. Minttu-Maaria sanoo:

  Perheen naiset eli siskoni, äitini ja mummoni kesken olis kiva järjestää pieni suklainen hemmotteluhetki :)

 151. piitu sanoo:

  Perheen kanssa

 152. Myy sanoo:

  Aviomieheni kanssa maisteltais ja ehkä parin kaverinkin kanssa.

 153. Elisa sanoo:

  Monien muiden kanssa samalla linjalla – äidin kanssa maistelisin :)<3

 154. Jatsa sanoo:

  Järjestäisin maisteluhetken siskoni ja äitini kanssa. Mielenkiintoinen yhteistyö :)

 155. Oona sanoo:

  Mä maistelisin parhaan ystäväni kanssa! Ollaan molemmat hulluna suklaaseen

 156. amilei sanoo:

  Miksei tämä ole koskaan itselle tullut mieleen!? Suklaa on parasta kun se sulaa suussa kahvin kanssa <3_<3 Luulen, että suklaa tulisi maisteltua kaveri pariskunnan kanssa. Meillä on yleensä aina uuden karkkilöydän maistiaiset mutta suklaata ei olla koskaan kovin syvällisesti maisteltu. Joka tarvii ehdottomasti heti korjata.

 157. Pihla sanoo:

  Astetta terveellisempiin herkkuihin siirtynyt suklaahullu kaveri olisi varmasti mukana!

 158. Milli sanoo:

  Oman murun kanssa!

 159. tiiu sanoo:

  Kavereiden!

 160. Vilma sanoo:

  Ah ihanaa! <3 totta kai parhaan tyttökaverin seurassa!

 161. sarita sanoo:

  Ystäväni kanssa.

 162. ansu88 sanoo:

  Parhaan kaverini kanssa!

 163. heidil sanoo:

  Poikakaverin kanssa!

 164. Marjut sanoo:

  Heti alkoi houkuttaa tällainen suklaanmaistelu! Parhaan ystäväni kanssa.

 165. Suskiy sanoo:

  Pitäisin maisteluillan kavereiden kanssa. Voi kun kerrankin vaan osais maistella eikä rohmuta kaikkea kerralla

 166. ese sanoo:

  Veljen lapsien.

 167. mikkot sanoo:

  Kavereiden kanssa

 168. Satu sanoo:

  Siskojen kanssa maisteltais. Opettadin nekin tumman suklaan maailmaan, vaikka oma kokemus tummasuklaasta on fazerin tumma ja sehän ei oo mitään tummaa verrattuna näihin :’D

 169. Ulpu sanoo:

  Ystävien kesken suklaabileet pystyyn.

 170. ninni sanoo:

  Siskoni ja kaverini.

 171. Ninna sanoo:

  Kumppanin kanssa tietenkin!

Kommentoi