keskiviikko 05. huhtikuu 2017

5 satunnaista faktaa minusta

Halusin lätkäistä parin päivän takaisen arkiasusetin tänne, mutta mulla ei oo mitään kirjotettavaa. Siispä aseeksi jälleen kerran nuo tikusta asiaa luomisen aateliat, eli turhat listat! Tässäpä siis 5 satunnaista faktaa minusta.

ruffled2

1. En siedä sitä kun iso valo on päällä. Iso valo on siis se perus huoneen katossa oleva ”päävalo”, meidän tapauksessa asunnossa valmiina kiinni olleet perusplafondit, joiden kelmeää keltaista valoa siedän vain silloin kun esimerkiksi yhdeltä aamuyöllä pitää löytää kadonneet avaimet kolmessakymmenessä sekunnissa tai vastaavaa.. Tuo asunnon toinen osapuoli ei ymmärrä ison valon kamaluutta ollenkaan, ja usein eka asia mitä teen kotiin tullessani on napsutella kaikki isot valot pois ja laittaa pikkuvalot päälle. Samalla tietenkin puhisten että miks täällä on taas isot valot päällä. Obsessive much?

2. Voin juoda kahvin mikrossa lämmitettynä. Eihän se nyt kamalan hyvää ole, mutta kofeiininhimo ajaa usein semmoisten sivutekijöiden kuten hyvän maun edelle.. Tätä harrastan etenkin töissä, jos en kerkeä keittää uutta kahvia ja jäljellä on vaan aamulta keitetty haalea liru. Mikroon vaan ja maitoa päälle, hyvin sen voi vielä juoda!

3. Kuuntelin nuorena paljon esimerkiksi Eminemiä, Avainta, Ezkimoa ja jotain muuta enemmän tai vähemmän noloa räppiä, ja osaan vieläkin paljon lyriikoita ulkoa. (Ja joiden satunnaisen kamaluuden oon tajunnut nyt vasta nyt aikuisiällä uudelleenkuuntelun ja samanaikaisesti tottakai oman päälle räppäämisen myötä, silleen AIMITÄMÄJUSTSANOIN??)

4. Mulla on syntymämerkki korvassa.

5. Mulla usein ”naksuu päässä” kun juoksen tai kävelen reippaasti. Tää kuulostaa todella skitsolta, mutta siis mä en osaa selitää sitä, vähän niinkuin joka askeleella jossain tuolla pään sisällä kuuluu vaimea naks?! :D Muistan ekan kerran havaineeni tuon naksumisen joskus 13-vuotiaana kun olin kävelemässä pianotunnille, sitten meni vuosia kun unohdin koko ilmiön, ja nyt taas tänä keväänä oon havahtunut siihen uudestaan. Mä oon päättänyt ettei se oo mitään vakavaa koska oon vielä hengissä ja koska löydän googlaamalla tästä monta vertaistukikeskustelua (vaikkakaan en mistään vastausta siihen että mitä tää on), mutta kertokaa että teistä joku on kokenut joskus samaa!

idruffled3

(Paita ja hame H&M)

Kivaa keskiviikkoa!


Saatat pitää myös näistä:

70 Responses to “5 satunnaista faktaa minusta”

 1. Kisu sanoo:

  Hei mullakin naksuu pää :D tai en kiinnitä siihen useinkaan huomiota joten en tiedä käykö niin usein mutta tiedän tasan tarkkaan mitä tarkotat!

  Ja musta ei päälle päin näkyis eikä monet mun kaveritkaan tiedä että oon joskus ihan fiiliksissä räpistä ja osaan ulkoa Ice Ice Babyn :D haluisin kans opetella jonkun Eminemin hitin joskus! Mut päälle päin oon aika semmonen vintagemekkohuulipunaihminen että uskon että mun sisäinen gangsta on aika hyvin naamioitu 8)

  • ia ia sanoo:

   Ah ihana etten oo ainoa jolla naksuu :D Haha, otahan jonkun illan tehosoittoon jotain Eminemiä, äkkiä ne sanat päähän jää. Sitte yllätät jossain illanvietossa ja vetäset jonku :,D

 2. Mymmeli sanoo:

  Heh mulla on ihan sama juttu noiden isojen valojen kanssa :D se valo on vaan niin hirveä! Muut ei aina ihan ymmärrä..

 3. Halla sanoo:

  Siis JOO! Iso valo on kamala!!!! :<

 4. Petra sanoo:

  Hei, täällä myös yksi jolla välillä naksuu pää!

 5. laura sanoo:

  Hauskat kuvat kehyksineen! Oot söpö.

 6. qons sanoo:

  Mä en tykkää isoista valoista ja mullakin naksuu oudosti päässä! Koko talven sinnittelen pienessä ja pimeässä yksiössä kahdella lampulla ja kynttilöillä, sillä iso lamppu ei oo kiva. Ja tota naksumista tapahtuu välillä riesaksi asti lenkillä, mutta koska tosiaan molemmat ollaan elossa, niin kyseessä ei ole mitään vakavaa :D Veikkaan, että liittyy jotenkin tärykalvoon..?

  p.s mäkin mikrotan kahvia, mutta vain äärimmäisissä tilanteissa, sillä se on todella pahaa

 7. Pautsi sanoo:

  Munkin päässä naksuu välillä, et oo ainoa :D ei kyllä mitenkään joka päivä, mut muistan ihmetelleeni sitä jostain teini-iästä lähtien. Just sillee kun kävellessä jalat osuu maahan ja tärähtää tai nyökäyttää päätä

  • ia ia sanoo:

   Ei olla onneks yksin tämän kanssa! Mulla oli pienenä teoria että aivot liikkuu päässä ja osuu kalloon :,D

 8. Anniina sanoo:

  Täysin sama ton ison valon kanssa, meillä on tupakeittiö ja keittiön katossa on kaks loisteputkee ja siis tietty se muovikupu siinä päällä ja vihaan sitä. Keltanen iso valo on masentava mutta toi kirkas valkonen on kaikista pahin. Jos ruokaakin tehdään ja on pimeää niin olkkarin nurkassa on jalkalamppu ja liesituulettimen valo saa riittää, niin jotenki ahdistava se on. Näyttää kotikin heti jotenki sotkuselta ja ankeelta ku on iso valo päällä!

  • ia ia sanoo:

   Haha ihana että muutkin ahdistuu isovalosta :D Siis heti näyttää paikat sotkusemmalta sen kelmeän valon alla, mikä siinä oikein onkin!

 9. Eve sanoo:

  Mulla myös sama pään naksuminen! Toivottavasti joku nyt selittäisi tän kommenteissa. :D mulla siinä on kausia ja just nyt ei oo naksumisvaihetta mutta näitä kausia on ollut kyllä niin pitkään kuin vain muistan!

  • ia ia sanoo:

   Taitaa käydä niin että paljon vertaistukea mutta ei yhtään oikeaa selitystä.. Tämä täytyy saada selville! :D

 10. Riikka sanoo:

  Eikä apua mulla on myös toi ison valon kammo! :D Asun pienessä yksiössä, jonka eteisen kattovalo voi kyllä olla ihan hyvin päällä, mutta itse ”huoneessa” pidän päällä vaan just pienempiä pöytälamppuja ja liesituulettimen valoa XD Jos kattovalo on päällä niin ulkona kävelevät ihmiset näkee sisään helpommin! Tai jotain… :’D (Tai no, asun kerrostalon kolmannessa kerroksessa, joten en usko, että tänne nyt kukaan ees vois kauheasti tiirailla…)

  • ia ia sanoo:

   Joo ihan sama! Tulee heti semmonen akvaario-olo jos on vielä pimeää, sälekaihtimet auki ja iso valo päällä! Se on pahin :D

 11. MairaK sanoo:

  Kohta 5.!! Kyllä! Olin jo ajatellu että viiraako mulla päässä kun joskus kuuluu naksuntaa, erityisesti jos kuljen alas portaita. Se tosin itselle kuulostaa siltä kuin jotain metallista kolisisi takahampaita vasten… Mistä lie tuleekin, kun ei joka kerta ilmene :D
  Tämä oli pieni vertaistuki jota en edes tiennyt kaipaavani, kiitos! :D
  Muutenkin tykkään kovasti tällaisista ”paljastuspostauksista”, on aina kiva kuulla mitä ihania outouksia ihmiset harrastaa :)

  • ia ia sanoo:

   Et ole yksin!! :D Siis mä niin haluan tälle selityksen, tää on vissiin aika yleistä! Kiva kuulla että tykkäsit, kirjoitetaanpa toistekin jos asiapula iskee ^_^

 12. Essi sanoo:

  Mullakin on naksunu joskus!! :D nyt ei kyllä pitkään aikaan, en oo ees muistanu koko juttua :D

 13. Nellyssi sanoo:

  Hei mä naksun kanssa!

 14. Lellu sanoo:

  Juu pää naksuu jumpatessa/pomppiessa/ihan millon vaan. Ja iso valo on typerä, mutta ostin niiiin kivan lampun (joka on paras pimeenä tho) ettei haittaa vaikka välillä oiskin päällä. Muuten sisustus on hyyyvin pelkistettyä ja valkosta ja ruskeeta, mutta toi lamppu on plafondi josta roikkuu semmosii muovinpaloja vähä kun ’kristalleja’. Tiedän, kuulostaa hirveelle krääsälle ja äitikin vähän kummasteli mut ihstunu sekin on siihen haha :)

 15. monna sanoo:

  Mulla ei tässä eikä edellisessä kämpässä ole edes ollut kattovaloja vaan muutama pöytälamppu ja jalkalamppu.. Viihdyn paremmin vähän hämärässä :D

  Ja tuosta pään naksumisesta, mulla välillä kuuluu kävellessä korvissa aivan kuin olis kallon sisällä semmonen metallikuula (siis vähän samanlainen ääni kun sekottaa jotain kynsilakkapulloa missä on se kuula sisällä). Onneks sitä ei kuulu 24/7, kuvittelisin varmaan tulleeni hulluksi :D

  • ia ia sanoo:

   Joo mä oon kanssa hämäräeläjä :D Hei joo hyvä vertaus tuo kynsilakkapullon metallikuula! Mä lupaan ettei me olla hulluja satunnaisesta naksumisesta huolimatta :D

 16. Nimetön sanoo:

  Missä kohin päätä naksuu? Mulla on naksunut nyt leukaluun välilevy, kun se kuuden viikon takaisen leuanpidennysleikkauksen takia totuttelee uuteen paikkaan. Eli jos naksuu korvien kohdalla toiselta tai molemmalta puolen, tai saat samanlaista naksumista aikaan jos avaat suuta isosti puolelta toiselle, voi kyseessä olla siis vaaraton mutta jostain syystä löystynyt leukanivelen ligamentti.
  Tai jos kuuluu takaraivon kohdalla niin oisko niskan nikamat löysät ja naksahtelee paikallaan liikkeessä?

  • ia ia sanoo:

   No vähän niinkuin takana keskellä..? Hirveen hankala sijoittaa! Jospa tää olis syystä riippumatta suht vaaratonta :D

 17. Sanna sanoo:

  Joo päässä naksuu mullakin välillä ja iso valo EI todellakaan saa olla ikinä päällä :D Paljon kivempi hengailla vähän hämysessä valaistuksessa. Se on kamalaa jos on säleverhot auki ja kaveri laittaa ison valon päälle ni tuntuu et näyteikkunassa olis :D Onneks hirveen harva enää tekee sitä virhettä et rupeis lisäilemään valoja mun kämpässä :D

  • ia ia sanoo:

   Joo näyteikkunafiilis niin tuttu, ja ahdistava :D Sun lähipiiri on oppinut sun valaistusstrategiat, haha!

 18. Mai sanoo:

  Tässä pitäisi nyt varmaan olla järkyttynyt siitä, ettei koko postauksessa mainittu Skamia kertaakaan! :D (Milloin neloskausi alkaaaaa……)

  Itsekin osaan ulkoa teiniaikojen suosikkiartistien lyriikoita, oivoi…

 19. Meillä on toi ihan sama valojuttu! Aina täytyy toisen perässä käydä vaihtelemassa sopivampia valoja päälle :’D

 20. Salkko sanoo:

  Mun kämpässä oli kans tommonen perusplafondi valmiina ja se oli kyllä useamman kuukauden ilman lamppua, koska pöytälampuista tulee niin paljon kodikkaampi ja tunnelmallisempi valo! Projektia hidasti myös se, että kuvittelin kuvun irti ruuvaamisen olevan isompikin työmaa, vaikka hommassa meni max. 2 minuuttia… Myös vanha suomiräppi ja Eminem iskee välillä vieläkin! Avain/Asa/Asa Masa/mitäkaikkianimiäsilläoli julkisti just esiintyvänsä mm. tän vuoden Blockfesteillä, ja vetää koko Punainen tiili -levyn läpi!! Nyt joku yhteistyö Blockfestien kanssa ja otat mut mukaan räpäyttelee ;-D

  • ia ia sanoo:

   Siis mun niin tekis mieli mennä Blockeille ihan vaan sen Avaimen keikan takia :D Pitäskö meidän mennä, haha!

 21. inez sanoo:

  ohh oli pakko tulla kommentoimaan, koska mullakin naksuu pää :’D (näköjään muutamalla muullakin, joten et oo yksin!)

  lisäksi haluan sanoa, että oot tosi inspiroiva! innostun aina väreistä, kun tuun lukemaan tätä sun blogia.

  ps. valasteippirulla avaruusteipillä – mistä se on?! TARVITSEN samanlaisen elämääni!

  • ia ia sanoo:

   Hei emme ole yksin! Voi kiitos, ihana kuulla että tykkäät ^_^ Valasteippiä löytyy H&M:n Divided-osastolta!

 22. anna sanoo:

  Mullakin naksuu aina joskus flunssa-aikoina, se luultavasti johtuu siitä että korvassa jotenki tärähtelee samalla ko kävelee, ei ilmeisestikkää oo vaarallista ko meitä on näin paljo :D

 23. heinihei sanoo:

  ISOT VALOT! Mun tyttöystävä on aina suhtautunut tähän kun johki erityisen kaistapäiseen aistiherkkyyteen. En ikinä laita kattolamppuu päälle, ja sit ku porukat tai kaverit tulee käymää nii oon ihan hermopinkeenä, kun ne laittaa automaattisesti ees jossai vaiheessa ne päälle… kun ihmiset tahtoo nähä eteesä; et ei riitä kaikki muut viritelmät. Hmm vähän yhtä kauhee olo on, jos Onnibussissa jätetää ne ”päivänvalo”-valastukset päälle………..

  • ia ia sanoo:

   Hahah, ihana että täällä on joku toinenkin joka on yhtä tosissaan isojen valojen kanssa :,D Pitäis ruuvata koko lamput irti katosta niin niitä ei saa vahingossakaan päälle, eiks olis hyvä ratkaisu! Pitkän matkan liikennevälineissä hämärävalaistus on kyllä best, haha.

 24. Lin sanoo:

  Mä naksun myös :) Se johtuu tietääkseni niskan jumeista ja tästä johtuu sen kausittaisuus. Kun kallonpohjalihakset on jotenkin jumissa niin ne naksuu päätä liikuttaessa ja samoin myös niitä lihaksia hieroessa. Ei varmaan haitallista, ellei ala sitten tulla hartia/päänsärkyongelmia.

  • ia ia sanoo:

   Aijaa, tää oli kyllä järkeenkäypä selitys! Ainakin parempi kuin se mun oma että pakkasella naksuu :,D Vois koittaa ehkä vähän venytellä enemmän..

 25. annni sanoo:

  Mä kans inhoon jotenkin isoja valoja ja oon vaan päätynyt siihen, et pienet valot on tunnelmallisempia ! Miehelle kans aina naputan että ”et sä isoja valoja tarvi” :D Ja hei, mulla on kans syntymämerkkikorvassa !

 26. emmirosa sanoo:

  Joo naksuminen! Siis oon miettinyt NIIN kauan ja oon tullut tulokseen että onkohan se se kitalaen ihme roikkuva pallo (en nyt kuollaksenikaan muista miksi sitä kutsutaan) joka osuu kitalakeen? Ja se kuulostaisi päässä naksumiselta?

  • ia ia sanoo:

   Mä oon kuullut kans sen selityksen että se ”pallo” osuu johonkin :D Mutta musta se ei oo se kun oon testaillut että naksuuko jos laittaa ”nielun kiinni”.. Mä oon hei tutkinut tätä! :,D

 27. Essi sanoo:

  Miullakin naksuu pää, mutta valoasiassa oon selvästi vähemmistön puolella. Inhoon hämärää sisätiloissa, ja laitan aina kattovalon päälle jos on hämärää tai pimeää. Sit kämppis kääntää ne kiinni ja vaihtaa pikkuvalot päälle ja käyn sitten perään laittamassa kattovalon takas päälle. Miun inhokkiasioita muinoin koulussa oli leffan katselu tunnilla siksi, että valot laitettiin kiinni tunnin ajaksi. En pelkää pimeää, mutten viihdy jos en näe kunnolla. (Paitsi nukkumaan mennessä ei haittaa ofc.)

  • ia ia sanoo:

   Sä oot ihan varmasti se ainoo poikkeus joka vahvistaa isovalosäännön! :D Mun mielestä erityisen kivaa oli just ne hämärät koululuokat kun katottiin jotain videota, parasta hahha!

 28. Korvatorvisieni sanoo:

  Mahdollisesti on kysymys korvan luista. Siellähän on kannus, jalustin, vasara ja eustachion putki. Itsellä on naksunut joskus nuhan aikana ja lentokoneessa nousun aikana.

  Oli mulla asiaakin. Joskus kun kahvi on jäänyt pannuun keittimessä ja on ns. palanut kengänpohjaksi, niin pieni määrä suolaa ja mikron kautta ääntä kohti. Internetin viisaus on oikein tutkinut asiaa ja suola todella poistaa palaneen kitkerän maun. Ei mitään gourmeeta varmastikaan, mutta joskus kahvi on loppu ja jämät pannussa ja tsufee pitää saada :)

 29. julia sanoo:

  Vihdooooooin!! <3

  • julia sanoo:

   Tulin siis ensin kertomaan sulle ja nyt vasta katsoin trailerin! :-D Luoja #evak apua! <3

   • ia ia sanoo:

    SISTE SESONG, MITEN ELÄMÄ ENÄÄ JATKUU :,((((( Mutta siis ens maanantaina eka klippi, mä niin laitan muistutuksen. Tasan katon kaikki klipit sieltä saitilta eka norjaks ennen ylen lauantaista jaksoo! Meidän pitää alkaa hei laittaa skam-tukisnapchattiviestejä tai jotain :D

    • julia sanoo:

     JOO MITÄ. :((((( Ei vaan voi olla, ei oo ees yhtään loogista! Oon kyllä ehkä ihan ylpeä siitä, että en sentään itkenyt, kun luin siitä. :’DD Mutta sydämeni kyllä särkyi, pahasti. Ja todellakin teen myös niin, ei toivoakaan odottamisesta! Väliäkö, jos ei nyt ihan kaikkea ymmärrä. :-D Hei oon miettiny ihan samaa! Mun puhelimeen ei saa snapchatia, mutta perus whatsappit löytyy kyllä. Laitan sulle sähköpostilla mun numeron, niin voidaan oikeasti kriiseillä yhdessä. :-D Ja pitää vielä lisätä, että osaan kyllä oikeasti tuottaa loogisempaa teksitä, muttaku skam. :’D

  • ia ia sanoo:

   ON TÄTÄ ODOTETTU!! Sydän hyppäs kurkkuun kun huomasin ton junassa :,DDD

 30. Laura sanoo:

  Hei mulla naksuu myös! Hammaslääkäri kerran sanoi, että mulla on löysät leukanivelet, joten ehkä johtuu siitä? :D

  • ia ia sanoo:

   Hmm, ehkä se on sitten se! :D Täällä kommenttiboksissa on jo melkoinen naksutukiryhmä :D

 31. naksutin sanoo:

  Täällä kans yks, jonka päässä käy nakse. Oon yhdistänyt sen välillä korviin, voisko jossain korvakäytävien mutkassa olla painetta tai jotain? Mut välillä se ääni kyllä tuntuu tulevan jostain eri suunnastakin :D

  Ja aaargh, pahiten naksahtaa päässä jos joku on mennyt laittamaan ison valon päälle!! Mielummin vaikka vähän hämärä, kuin ylhäältä tuleva suora ja raaka valo, yäk

  Vielä kolmas samaistumiskohta löytyy Eminemistä ja Punaisesta tiilestä <3 en ehkä menis näitä ekana mainitsemaan, jos ois puhe musiikkimausta, mut ei sille mitään mahda että näillä on lähtemätön paikka sydämessä aina ala- ja yläasteelta saakka. Ehkä se on se nostalgia. Ezkimoo en kyllä ikinä voinut sietää, sen musavideo pyöri alituiseen Voice TV:llä hehe.

  • ia ia sanoo:

   Repesin tolle ”pahiten naksahtaa päässä jos joku on mennyt laittamaan ison valon päälle” :DD Mä en oo koskaan kattonu Ezkimon musiikkivideoita, mulla oli vaan se ultrasiisti levy jossa oli se Kellopeliappelsiini-kansi :D Good ol’ (and embarassing) times!

 32. Ansba sanoo:

  Mulla ei naksu päässä mutta narisee! Ei oo hetkeen aikaan kuulunu mut jossain vaiheessa lähes päivittäin, hitaasti kun kääns päätä puolelta toiselle nii sellanen pehmeä ovenavaamisnarina :D Epäilen että se johtu jostain kamalista niskajumeista tai muusta vastaavasta, sillon oli joka paikka niin jumissa et ei mikään ihme että päässä narisee :D Ja samaistun tohon isoon valoon, tulee inhottava valokeilaolo kun sellanen on päällä. Joko himmentimellä varustettu tai sit kunnon lampunvarjostin nii sit kelpaa! Ja kahvia lämmittelen kanssa välillä mikrossa, tosin halpa kahvi maistuu ihan kamalalta mikrotettuna yyyyyyyh. Ja vielä se että Eminem varsinkin 8 milen aikaan, ai että! Muutenki vanha suomiräppi on <3, joskus ikuisuus sitten joululahjaksi saatu Pommi 3 soimaan ja mä osaan kaikki biisit etu- ja takaperin.

  • ia ia sanoo:

   8 mile! ”His palms are sweaty knees weak arms are heavy there’s vomit on his sweater already mom’s spaghetti..” :DD Siis meillähän menee nää outoudet niin hyvin yksiin, haha!

 33. Jasss sanoo:

  Täältäkin ilmottautuu yks naksuja :D Pakko oli selata kaikki kommentitkin läpi, jos joku ois osannu kertoa mistä tarkalleen ottaen se naksuminen johtuu, mutta ehkä se jää vielä mysteeriks :D

  • ia ia sanoo:

   Haha, emme ole naksumisemme kanssa onneksi yksin! Vaikka mysteeriksi se syy taitaa sitten vissiin jäädäkin :D

Kommentoi