sunnuntai 09. huhtikuu 2017

resepti: helppo ja nopea kvinoasalaatti

Halla, alla mine Skam-frøkner! Mitä mieltä siellä ollaan neloskauden trailerista?? (Mun norjan kieliopista puolestaan ei saa olla mitään mieltä :D) Tulkaa purkautumaan kommenttiboksiin niin saadaan tämä asia käsiteltyä alta pois! Mutta se siitä, nimittäin ajattelin tänä sunnuntaina iskeä ilmoille yhden superpikaisen reseptin.

Me ollaan syöty kotona nyt itseasiassa viimeiset pari kuukautta tosi kasvisruokapainotteisesti, ja parin nähdyn dokumentin jälkeen (Jep, Cowspiracy on toinen niistä.. Toinen oli hauska mutta yllättävän herättelevä BBC:n ”dokumentti” eli mukamentti Carnage Youtubessa, suosittelen!) ollaan pudotettu liha ja kala pois kokonaan kotikokkailusta, sekä karsittu maitotuotteita myös.

Faktahan on se, että mä EN ole mikään kodinhengetär ja mun kokkaustaidot on oikeesti tasoa ”laita levy päälle ja asioita pannuun” (ja usein silloinkin laitan väärän levyn päälle..), niin reseptit on kyllä olleet vaikeusasteikolla siellä aivan amatöörien alkupäässä. Silti yllättävän iisisti on syntyneet muun muassa eiliset nyhtistortillat, alkuviikon vegepullat (pakkasesta, Hälsans Kökin. NAM.) perunamuusilla ja uunijuureksilla sekä härkis-bolognese! Ajattelin jakaa helpoista resepteistä helpoimman (ainoo mitä pitää osata on keittää vettä): Eli kvinoasalaatti!

quinoa

Helppo ja nopea kvinoasalaatti

 • 2 dl Kvinoaa
 • vähän vajaa rasiallinen viinirypäleitä
 • rasiallinen kirsikkatomaatteja
 • 1 paprika
 • 1 kurkku
 • 200g fetaa

Valmista kvinoa. Isoon salaattikulholliseen tarvitset 2 dl kvinoaa ja 4 dl vettä. Laita vesi kiehumaan, ja huuhtele kvinoa kuumalla vedellä. Mä kaadoin raa’asti hanasta kuumaa vettä tiheässä siivilässä hengaavan kvinoan päälle, en nyt tiedä oliko tää se oikeaoppisin metodi.. Murenna kiehuvaan veteen kasvisliemikuutio, ja lisää sen jälkeen kvinoa. Anna kiehua kannen alla miedolla lämmöllä vartin verran, älä sekoittele! Kvinoan valmistumisen aikana pilko kaikki anesosat, puolita kirsikkatomaatit ja viinirypäleet. Mukaan voi lisätä oman maun mukaan esimerkiksi oliiveja, aurinkokuivattuja tomaatteja, pähkinöitä, papuja.. Itse kuitenkin rakastan suolaisen fetan ja makeiden viinirypäleiden yhdistelmää, joten ylläoleva setti on mun vakkari.

Niin, sitten kun se kvinoa on valmista, niin heitä se pilkkomiesi kasvisten sekaan, ja murenna lopuksi 200g hyvää fetaa päälle. Sekoita, ja se oli siinä!

Kommenttiboksiin saa jakaa omia hyväksi ja helpoksi havattuja arkisia kasvisruokareseptejä! (Niiden Skam-juttujen lisäksi siis..)

Leppoisaa sunnuntaita!


Saatat pitää myös näistä:

19 Responses to “resepti: helppo ja nopea kvinoasalaatti”

 1. Hanna sanoo:

  OOH en oo katsonut 4.kauden traileria mut ootan sitä kautta kun kuuta nousevaa!!! Ahmin ensimmäisen ja toisen kauden yhdessä päivässä, joten ehkä toi on hyvä vaan että neloskausi tulee jakso kerrallaan areenaan :’D joko lasket päiviä että se alkaa ;-)

  • ia ia sanoo:

   Siis neloskauden alkuunhan on enää about 24 tuntia, sillon tulee eka klippi!! (Eli en laske päiviä vaan tunteja.. :D) Sillä ei tässä mitään Areenaan tuloa malteta odottaa, hahhah. On kyl drittkul! ^_^

 2. Halla sanoo:

  Joo mäkään en malta oottaa uutta kautta, mut kuulin et se seuraava kausi jää viimeseks!! D:

 3. Chatte sanoo:

  Siiiiiiis odotan todella innolla!! Mutta aion kyllä katsoa vaan kokonaiset jaksot Areenasta, ne on niin lyhyitä muutenkin. :D Ihan vielä en osaa sanoa, että mitä pidän Sanasta päähenkilönä. Toisaalta teilasin ensin Isakin totaalisesti, kunnes tajusin, että se olikin huippu… Eli eiköhän oo aivam loistokausi tulossa! Mutta onko se todella viimeinen, mitä tehdään?? :(

  • ia ia sanoo:

   Mä taas toivoin just Sanaa (okei, Evenin jälkeen.. :D), joten odotan kyllä innolla! Mä en todellakaan tiedä mitä tehdä sitten 10 viikon päästä kun Skam vaan loppuu eikä enää lisää tule ikinäkoskaan, pitäiskö alkaa koostaa jotain vertaistukiryhmää jo nyt.. :D

 4. monna sanoo:

  Mä löysin mmiisas-outubekanavan kautta tämän reseptin: http://www.versofood.fi/fi/reseptit/harkisr-makaronilaatikko. Oon silleen sivusilmällä vilkuillut nyhtökaura- ja härkispaketteja mutta en oo ikinä uskaltanu ostaa, kun hinta kuitenkin on suhtsuolainen ja en luota kokkailutaitoihini ;) Mutta toi oli tarpeeks yksinkertanen ja oli tosi hyvää. :) Toki siinä on sitä maitoa ja kananmunaa, mutta varmaan nekin pystyy korvaamaan jollakin. Ite en syö punaista lihaa, ja jossain vaiheessa mietin juurikin maitotuotteiden jättämistä pois ihan terveyssyistä, mutta en ole saanut vielä sitä tehtyä..

  • ia ia sanoo:

   Kiitos reseptivinkistä, laitetaan talteen! Ruuanlaitossa kauravalmisteet korvaa ihan näppärästi just maidon ja kerman (ja laitettiin meidän tortilloihin kaura-creme fraichea eikä eroa huomannut ollenkaan :D), mutta kananmunan korvaamiseen en oo vielä perehtynyt.. Pikkuhijaa! :)

 5. Siri sanoo:

  Suurena Skam-fanina kaiken tämän odotuksen jälkeen traileri teki kyllä jotenkin vielä suuremman vaikutuksen mitä etukäteen ajatteli! :D Se oli vaan jotenkin niin tyylikäs, hieno ja samalla jotenkin tosi mystinen :D Jotenkin aavistelinkin, että Sana tulee olemaan pääsosassa, mikä on kyllä tosi mielenkiintonen valinta. Ja koska rakastuin palavasti Isakiin ja Eveniin, pääsi pieni (tai vähän isompi) riemunkiljahdus kun ne näkyi heti ekana trailerissa :D Ja ainakin sen perusteella, että Even näkyy siinä kolmoskauden vikassa kohtauksessa ja ensimmäisenä neloskauden trailerissa, niin voisi päätellä että saadaan nähdä lisää Evakia ja erityisesti Eveniä tulevalla kaudella! Eli en malta odottaa :D Paitsi samalla pitää alottaa surutyö, kun tämä on viimeinen kausi..mikä ainakin musta tuntuu toodella yllättävältä.

  • ia ia sanoo:

   Aiii että, se oli kyllä nerokas! Varsinkin kun sen katsoi sitten käännettynä, ja ensialkuun vähän arabimaiselta kuulostanut biisi sanoikin ”please don’t let me be missunderstood” joka siis heijastelee niin hyvin sitä miten Sana voi tulla väärinymmärretyksi juuri uskontonsa vuoksi.. Boom! :D Ja haha joo, onneks Even on vielä vikalla kaudellakin. Mä luin jostain että niitä kausia olis alun perin ollut tulossa 6 joten tuli kyllä puskista tuo päättyminen, en tiedä miten elämä tästä jatkuu :,DD

   • Siri sanoo:

    No niinpä! Mä päätin, että ootan ihan suosiolla että ne jaksot tulee Areenaan, mutta kääk tää on vaikeaa :D Piti ensin ottaa pois seurannasta ne kaikki sata Instagramin fanisivustoa ettei vaan tuu spoileja, mut silti onnistuin näkemään pari kuvaa.. :D On kyllä tosiaanki yllättävää että nyt jo loppuu, kun kuitenkin siihen abivuoteen ja busseihin ja muuhun on viitattu _koko_ ajan :D

    • ia ia sanoo:

     Haha joo spoilereita on kyllä todella hankala vältellä :D Mä oon onneks luovuttanut sen suhteen! Jep, elättelen salaa vieläkin toiveita siitä että de er ikke särr ja että de bara kødder ja sieltä tuleekin vielä ainakin kaksi kautta… :,D

 6. Anne sanoo:

  Kuskus (couscous) on myös hyvää ja ah, niin helppoa tehdä. Pistän keitinveteen kasvisliemikuution ja puristelen keitettyyn kuskusiin sitruunaa, kun tykkään kirpeistä mauista, ja vähän oliiviöljyä. Ja sitten vaan sekaan tomaattia, kurkkua, oliiveja, sipulia, aurinkokuiv. tomaattia, artisokkaa purkista, pähkinöitä, siemeniä, yrttejä… maun ja mieltymysten mukaan. Syön tuota sotkua lisukkeena tai ihan pääruokana.

  • ia ia sanoo:

   Kuulostaa hyvältä, kiitos vinkistä! :) Kuskusia ei ole tullut valmistettua vaikka se aika samanoloiselta vaikuttaakin kuin kvinoa, pitää ehdottomasti testata.

 7. Anni sanoo:

  Linssikeitto on maailman helpoin kasvisruoka, jota voi soveltaa tosi helposti ! Ei se tosin keittoa mulla ole ikinä, enemmänkin muhennosta kun lisään sinne kirjaimellisesti kaiken kaapeista :D

  • ia ia sanoo:

   No linssimuhennos kuulostaa myöskin varsin hyvältä :D En oo koskaan tehnyt linsseistä mitään, täytyypä kokeilla!

 8. Minja sanoo:

  Onpa ihana kuulla, että ootte innostunu syömään kasvispainotteisesti. :) jos vielä kaipaatte lisäinspistä dokkarien muodossa, netflixistä löytyvät food choices ja forks over knives ovat myös hyviä.
  Onhan kasvisruokablogit sulle tuttuja? Esim chocochili, pidempi korsi ja viimeistä murua myöten. Kaikki huippuja!

  Ooh ja ite oon niin onnellinen et Sana on päähenkilö, se on ollu mun suosikkihahmo alusta asti. Ihan käsittämätöntä vaan et ne ei meinaa tehä enempää kausia! Jopa mun brasilialaiset kaverit katsoo skamia, luulis että haluaisivat noi sarjan tekijätki takoa nyt ku rauta on kuumaa! Mut ei, möh.

  • ia ia sanoo:

   Kiitti tosi paljon vegevinkeistä, ne tulee tarpeeseen! Ollaan otettu tää yllättävän tosissaan :D joo mäkään en käsitä miten ne voi lopettaa tuohon, ei sitä nyt tahalteen tarvi venyttää mutta olis se 6 kautta ollut sarjan rakenteen kannalta ihan looginen! Ja jep, Sana rokkaa :D

 9. Minja sanoo:

  Se unohtu vielä vinkata, et facebookissa kannattaa liittyä vegaaniset kasvisruuat -ryhmään. Se on lähes loputon reseptipankki ja sieltä saa myös aina apua, jos jokin kasviskokkailuun liittyvä asia askarruttaa. :)

Kommentoi