lauantai 15. huhtikuu 2017

vauvakaktuksia ja kaktuskynnet

Joo, mitäpä lottootte tuliko mitään siitä ajatuksesta, kun meinasin päivittää blogia puhelimella jossain välissä reissun aikana.. No ei tullut ei. Sen sijaan takana on ihan sairaan kiva reissu, jonka jäljiltä kamera on pullollaan kuvia! (Fun fact, silloin kun kameran muistikortti on täynnä niin musta tuntuu että kamerakin on vähän raskaampi. Ihan normaalia..) Ennenkuin kevennän kameraa kuvista, niin julkaisen tähän väliin parit kuvat mun vauvakaktuksista jotka muutti keväisen mullanvaihdon yhteydessä lasipallosta omiin pikkupurkkeihin. Mummoaktiviteetti much.

cactus3

En mä tajua miten niissä on vielä nuo kukatkin kiinni näin vuoden jälkeen..? Ehkä ne on vaan kuolleet ja takertuneet viimeisillä voimillaan noihin piikkeihin? En uskalla koskea etteivät putoa pois kokonaan, vaan leikin että oon onnistunut pitämään hengissä kukkivan asian neljäntoista kuukauden (!!) ajan.

 cactus4

Bondasin mun kaktusvauvojen kanssa niin kympillä , että maalasin kynnet kaktuksenvihreällä ja punasin huulet kaktuksenkukan fuksialla.

cactus5

Huulipunan sain Avonin lähettämästä paketista, jossa oli uudesta Mark-meikkisarjasta muutamia juttuja. Punan sävy on Plumping Plum ja pigmentti sekä pysyvyys aivan tautisen hyvä, tarraa huuliin kuin mattapuna mutta on kuitenkin kosteuttavampi ja kiitävämpi. Kynsissä on Essien 2017 kevätkokoelmasta saatu sävy On the Roadie, jonka näköjään onnistuin tölväisemään keskisormen osalta jo johonkin.

cactus6

Siinä vielä mun bebet.  Note to self: älä koske tuohon fuksianväriseen kukkaan, se näköjään oikeesti on irti.

cactus2

Hei rentoa pääsiäistä, toivottelee hullu kaktusmummo :D Palataan piakkoin reissukuvien kanssa!


Saatat pitää myös näistä:

16 Responses to “vauvakaktuksia ja kaktuskynnet”

 1. Nellyssi sanoo:

  Eikös nuo kukat oo muovia?

 2. Laura sanoo:

  Naa sun kuvat on aina niin ihania, sun blogis on niin pirtea ;__;

  Ja sitten. En haluaisi murskata sun intoasi noista kukista :c Mutta noissa kaktuksissa on yleensa nuo kukat liimattu/kiinnitetty jotenkin, eivatka ole siis ”aitoja” kukkia, vaan kuivatettuja (taalla pain kulkee nimella ’strawflower’). Jos kukka tuntuu rapealta ja pysyy hyvana useamman kuukauden, se on yleensa kiinnitetty eika kasva itse kaktuksesta. Ne on hamaavia kun ne voi aueta ja sulkeutua ilmankosteuden mukaan, niin ne vaikuttaa aidoilta kukinnoilta D: Kaktukset yleensa kukkii oikeasti vain n. viikon verran, ja kukat kestaa vain pari paivaa.

  • ia ia sanoo:

   Voieii :,D Mulla on nyt niiiin tyhmä olo hahhah! Kuivattujahan nuo taitaa olla. Idiootti minä :D

 3. Jonna sanoo:

  En halua olla ilonpilaaja, mutta oletko varma, että nuo kukat ovat aitoja? Monestihan niitä on myös vaan liimattu kaktukseen kiinni :D Kuitenkin kiva idea noi tuikkukupit, täytynee itsekin hakea jotain kasvamaan omiini :)

 4. Veera sanoo:

  Mä rakastan vauvakaktuksia, mutta jostain syystä saan ne aina kuolemaan (kuten kaikki muutkin kasvit :-D). Ehkä voisi nyt taas pitkästä aikaa koettaa :-) Ihana postaus, sinun blogi on niin kaunis ja värikäs, tulee aina hyvälle mielelle, kun avaa blogisi :-)
  https://byveera.blogspot.fi/

 5. Mira sanoo:

  Onpa söpöt kaktukset! Pakko kertoa, mäkin ostin kerran kolme minikaktusta joissa kaikissa oli kukat. Kysyin myyjältä kauanko ne kukkivat ja hän vastasi että ”kyllä ne aika pitkään”. Jonkin ajan päästä huomasin että kukat oli kuumaliimattu kaktuksiin kiinni! :’D

 6. Jemina sanoo:

  Apua miten söpöjä! en kestä!! <3 mun on pitäny jo pitkään hankkia itselle kaktuksia, niin söpöjä :D

  Ihanaa pääsiäistä!

  Mun blogissa videota mun tän hetken lemppari aamupalasta <3

  http://woundedlaughh.blogspot.fi/2017/04/lemppari-aamupala-talla-hetkella-video.html

 7. johku sanoo:

  Ihanat kaktukset! Oon tosin huomannu että joihinkin kaktuksiin on vaan liimattu tommonen tekokukka kiinni niin että näyttäisi että se kukkii :D Mutta ehkä nää sun ei kuitenkaan oo liimattuja..

 8. Essiiij sanoo:

  Hahahah, mua niin naurattaa tää tekokukkahomma, kun luin kommentit. :D En varmasti olis kyllä itsekkään tajunnut, että sinäänsä.

  Itse en mikään viherpeukalo myöskään ole, mutta eilen intopiukeena sormet mullassa kylvin kaiken maailman siemeniä maitopurkkeihin. Saas nähdä tuleeko mitään vihreetä esiin vai tyhjäänkö purkit suoraan biojäteastiaan. :D

  • ia ia sanoo:

   Haha, muakin huvitti oma typeryyteni että miten alun alkaen oletinkaan niiden kukkivan vuoden?! :,D Onnea ja menestystä maitopurkkiviljelmille, toivottavasti sieltä lähtis niin hyvät alut että joudut laittamaan roskikseen vain ne maitopurkin rangat kun siirrät sun onnistuneet istutukset sit oikeisiin ruukkuihin! ^_^

   • Essiiij sanoo:

    Toivotaan näin! Kyllä siellä ikkupikkuset auringonkukanpilkistykset on jo havaittavissa! :)

Kommentoi