perjantai 21. huhtikuu 2017

Hollanti, matkapäiväkirja osa 2

Seuraava kuvapläjäys onkin sitten Amsterdamista! Meinattiin alun perin yöpyä siellä ensimmäinen yö ja tutustua kaupunkiin parin päivän verran, mutta lopulta meidän AirBnb-majoituspaikka ei ollutkaan vapaana (no ihmekös tuo kun viikkoa ennen ajankohtaa alettiin sitä varailemaan..), niin päädyttiin reissaamaan sinne vain päiväkseltään junalla Utrechtista käsin. Onneksi se oli vain puolen tunnin junamatkan päässä.

dam59

Ensimmäinen fiilis Amsterdamista oli rauhallisen pienen Utrechtin jälkeen sanalla sanoen kaoottinen :D Juna-asemalta keskustan suuntaan ihmisiä kulki ihan valtavana mukaansapusertavana muurahaisvirtana, vaikka kyseessä oli arkinen alkuiltapäivä.

dam60-checker

Ihmisvirran varrelta onnistuin kuitenkin nappaamaan parit kuvat, tykkäsin tuosta yhden talon ylimmissä kerroksissa näkyneistä juustokiekkotorneista!

dam76

Mutta muuten nautin sitten nuo perusmaisemat postikorttien muodossa, heh.

dam63

Onneksi pääkaduilta kauemmaksi vaelleltuamme päästiin vähän rauhallisemmille kujille. Ja taas tulppaaneja, jotka piti kuvata tottakai.

dam64

Vaelleltiin katuja pitkin parin tunnin ajan ilman sen suurempaa agendaa, ja pysähdyttiin nauttimaan lounasta erään ravintolan kadunvarsiterassille. Sattui kyllä ihan täydellinen sää, nimittäin aurinko lämmitti jopa niin paljon että hetken verran tarkeni ilman takkia!

Vinkki: Kannattaa etsiä ennakkoon ravintoloita, joissa haluaa käydä. Meidän vaeltelutaktiikalla kohdalle osui lähinnä jäätävä määrä turisteille tarkoitettuja paikkoja (minkä huomasi mm. sisäänheittäjistä ja jättikokoisista englanninkielisistä kuvamenuista ravintolan edustalla..). Muutenkin hinnoissa oli ihan selkeästi turistilisä, jonka kuitenkin maksaa siinä vaiheessa mukisematta kun on kävellyt seittämättä korttelia ettiessä sitä ruokapaikkaa joka näyttäisi edes etäisesti joltain muulta, kuin perus pizzapastalta..

dam66

Valittiin Amsterdam-päivän pääkohteeksi Van Gogh-museo, tämä kuva on otettu kahden tunnin näyttelyssä pyörimisen jälkeen museon pihalla jossa kukki ihanat kirsikkapuut. Ja joiden alla oli ottamassa selfieitä vähintäänkin puolet siitä porukasta joka oli museossakin.. Museo oli kyllä huikea kokemus, oli hurjaa nähdä niitä _ihan oikeita_ teoksia joita oli aikaisemmin nähnyt vain kuvissa, melkein kylmät väreet meni auringonkukkien ja omakuvien kohdalla haha.

Vinkki: Ostakaa museoliput ennakkoon netistä! Me ei ostettu ja päädyttiin melkoiseen jonotukseen. Päästiin kuitenkin lopulta sisään puolisen tunnin odottelun jälkeen, mutta esimerkiksi matkalla takaisin asemalle lähdettiin seuraamaan huvikseen yhtä jonoa, joka kiersi valehtelematta toista korttelia. Se oli jono Anne Frankin museoon.. Eli jos voit tehdä jotain ennakkoon jonojen välttämiseksi, niin tee se :D

dam67

Pienen kävelymatkan päässä museolta oli se kuuluisa turistikuvakohde eli I Amsterdam -monumentti, mutta ne kirjaimet notkui jo turisteista ja selfietikuista joten se kuva jäi ottamatta. Sen sijaan patsaan lähellä lasten suureksi riemuksi saippuakuplia tehtaillut tyyppi oli pakko ikuistaa! Sillä soi musiikit korvilla, eikä edessä ollut minkäänlaista rahankeräyslätsää. Mä haluan kuvitella, että tollaisia omaksi ilokseen saippuakuplia puhaltavia tyyppejä on ihan oikeesti olemassa.

dam68

Saippuakuplat ajelehti myös läheiselle pienelle lammelle, jossa kellui mitäpä muutakaan kuin tulpaaniasetelmia.

dam71

Sitten lähdettiin kävelemään takaisin keskustan suuntaan, määränpäänä itseasiassa museon wifin avulla googlattu lupaavanoloinen ”Meatless District” -niminen ravintola. Matkan varrelle sattui tulppaaneja tulvillaan ollut puisto, jonka nimeä en tähän hätään muista? Kertokaa!

dam70

dam72

Tulppaanien lisäksi löydettiin sieltä myös mielenkiintoinen tyyppi puun oksalta.

dam69

Kun vihdoin löydettiin se ravintola, niin se oli sitten just sinä iltana täyteenbuukattu. No höh! Siinä vaiheessa oltiin jo niin poikki että katsottiin parhaaksi vaihtoehdoksi suunnata takaisin juna-asemalle ja majapaikkaan syömään kunnon iltaruoka.

dam74

Vielä matkan varrelta pari kuvaa: Ankkakaupan logo (harmi että se oli kiinni!)..

dam73

..sekä perus polkupyörientäyteinen vedenvarsiotos. Aurinko alkoi jo pikkuhiljaa laskea, minkä valossa kameralle tallentui tuo allaoleva kuva, joka on yksi tämän reissun lempparikuviani:

iddam75

Semmoinen erä tällä kertaa! Vielä on luvassa ainakin yks satsi. Ihanaa orastavaa viikonloppua!


Saatat pitää myös näistä:

11 Responses to “Hollanti, matkapäiväkirja osa 2”

 1. Salkko sanoo:

  Oi Amsterdam! Oltiin tuolla kavereiden kanssa viikon verran aika tarkalleen neljä vuotta sitten ja ihastuin kyllä täysillä. Oltiin otettu selvää kohteista etukäteen ja hommattu liput just Van Gogh-museoon ja Anne Frankin taloon, joten selvittiin lyhyellä jonotuksella. Majoitus oli kyllä vaatimaton, mutta 20e/yö ja aamupala samaan hintaan niin ei mikään ongelma nukkua irkkupubin yläpuolella. Saatiin vielä hyviä alennuksia juomista :-D
  Puisto oli varmaan Vondelpark, pyöräiltiin sen läpi ja pidettiin pieni breikki siellä kun oltiin varattu semmoinen bike tourikin viikko-ohjelmaan. Viikon aikana ehdittiin käydä vielä suht lähellä sijaitsevassa Keukenhof-puistossa, semmoinen reilu 30 hehtaarin puisto ihan täynnä tulppaaneja ja muita kukkia! Pitääkin katsoa omat reissukuvat pitkästä aikaa läpi, niin kiva on ollut lukea sun reissupostauksia :-)

  • ia ia sanoo:

   No oho, vaan kakskymppiä? Sillä hinnalla voi tehdäkin vähän kompromisseja :D Joo Vondelpark se olikin! Mä en olis uskaltanut pyöräillä tuolla, niin törkeetä vauhtia muut suhaili ohi ja ristiin rastiin että olisin varmaan aiheuttanut suuronnettomuuden jos olisin vielä sekaan mennyt.. Ihanalta kuulostaa teidänkin reissu olleen, ottakaahan kohta viisvuotispäivän kunniaksi uusiksi! ^_^

 2. myy sanoo:

  Kiitti näistä ihanista kuvista. Kivan tyypin olit taas löytänyt ja tulppaanit ovat niin upeita:)

 3. Jemina sanoo:

  Oi miten ihana tunnelma näissä kuvissa!! <3 vitsi mäkin haluun tonne!

  Mun blogissa ehkä yksi henkilökohtaisimmista teksteistä <3

  http://woundedlaughh.blogspot.fi/2017/04/tarina-minusta.html

 4. Alice sanoo:

  Those pictures are so beautiful! :)

  https://alicesilly.blogspot.com

 5. Saarai sanoo:

  Olipa ihana katsella kauniita kuvia Amsterdamista! Kävin siellä itsekin toissa vuonna ja kyllä tuo kaupunki varasti miun sydämen. itse olin siellä tosin joulun alla, kaunista oli muuten silloinkin kaikkine jouluvaloineen, mutta olisi kyllä hienoa nähdä myös Amsterdamin kevät :)

  • ia ia sanoo:

   Aii että, joulu olis kyllä toinen ajankohta mikä olis kiva kokea vieraassa kaupungissa/maassa!

 6. Emzi sanoo:

  Pitää kyllä joku päivä päästä Amsterdamiin! On niin kaunis!

Kommentoi