torstai 04. toukokuu 2017

Hollanti: shoppailuvinkkejä ja ostoksia

Toiseksi viimeistä reissumerkintää viedään! Sain vihdoinkin purettua ostoskassini (eihän siinä kestänytkään kuin se pari viikkoa..) ja kuvattua mun pienet ostokset, jotka ajattelin muutaman shoppailuvinkin saattelemana jakaa tänne.

Musta tuntuu, että oon ajelehtinut pois tarpeesta päästä tehoshoppailemaan reissulla. Ennen matkaan kuin matkaan täytyi aina sisällyttää vähintäänkin päivän mittainen tehoisku suurimpaan ostoskeskukseen kiertelemään parhaimmassa tapauksessa niitä samoja ketjuliikkeitä, joita löytyy Suomestakin.. Mutta parilla viime reissulla oon piipahtanut lähinnä kivannäköisiin ja entuudestaan tuntemattomiin pienempiin liikkeisiin. Hankin tälläkin kertaa vain muutamia yksittäisiä juttuja, jotka löytyi erityisen kivoista kaupoista!

dam47

Mikä? Nieuw bij / It’s a Present

Mitä? Kaikkea mahdollista ihanaa pientä enemmän ja vähemmän tarpeellistaa aina minikaktuksista ja miniterraarioista kirjainviireihin, lightboxeihin, astioihin, postikortteihin, sisustusesineisiin..

Missä?

 • Amsterdam: Haarlemmerstraat 23-25 (lähellä rautatieasemaa) sekä Gasthuismolensteeg 4 (de 9 straatjes. Se on yhdeksästä pikkukadusta koostuva alue kanaalin varrella, jossa on useita pieniä suloisia putiikkeja sekä ruokapaikkoja. Me ei käyty täällä, mutta ens kerralla ehdottomasti täytyy!)
 • Utrecht: Lijnmarkt 16 (me käytiin täällä.)

dam46-checker

dam54

dam49
dam45

dam48

dam50

dam51-checker

Mitä ostin?

Hollannissa valmistetun pienen ukkelimaljakon minikaktukselle, haha.

tulkut4

Mikä? Episode (ei kuvaa, yhyy)

Mitä? Second hand -myymälä, jossa valikoituja vintagetuotteita sekä vanhoista vaatteista tuunattuja freshimpiä malleja Beyond Retron tyyliin.

Missä? Neljä toimipistettä Amsterdamissa, lisäksi yksi Utrechtissa (jossa me käytiin), Den Haagissa, Haarlemissa ja Rotterdamissa. Osoitteet löytyy tuolta nettisivulta.

Mitä ostin? 100 % silkkiä olevan överivärikkään topin sekä peilaavat aurinkolasit. Siis vihdoin löytyi pyöreä aurinkolasimalli mikä sopii meikäläisenkin esipyöreään naamaan noiden kulmikkaiden päätyjen ansiosta! Fun fact: Tuolla kyseisessä myymälässä kierrellessä alkoi yhtäkkiä kuulua kajareista mukavankuuloinen akustinen biisi, ja siinä sitten seilasin kellarikerroksesta takaisin katutasoon. Huomatakseni, että se musiikki oli lähtöisin syötävän suloisesta brittipojusta, joka soitti kitaraa ja lauloi yhden biisinsä promotakseen keikkaa jonka oli heittämässä lähipubissa samana iltana. Meillä meni sen pubin nimi jotenkin ohi enkä nettisalapolisoinnista huolimatta koskaan saanut selville että missä se poju esiintyi ja kuka se edes oli. Mä en muista siitä muuta kuin samettisen ääneen ja nuottiavaintatskan korvan takana.. Byääää! En varmaan voi käyttää tuota silkkitoppia kertaakaan ilman, että ajattelen sitä brittipoitsua jota en tule enää koskaan kohtaamaan :D

tulkut3

Mikä? Guts & Gusto.

Mitä? Hollantilainen vaatekauppa, ihania printtejä ja herkkuja värejä. Harmittaa kun en ottanut täältä oikein kuvia, nettikauppa ei nimittäin tee yhtään oikeutta liikkeelle! Siellä oli myös miesparkki kahvikoneineen ja pienine irtokarkkikippoineen, sekä lisäksi kylmäkaappi josta sai vapaasti ottaa juotavaa. Nappasin mukaani lähtiessäni kylmän tölkillisen jossa luki ”this is not water”, se oli valkoviiniä?! Never in Finland, haha.

Missä? Choorstraat 3 Utrecht, Tubantiasingel 1 Enschede.

Mitä ostin? Tuolla ylhäällä vaatepinossa näkyvän hedelmäpaidan ja hameen ihme jyväprintillä.

gutsgusto1

Mikä? Puha

Mitä? Kokoelma yli 50 hollantilaisen nuoren suunnittelijan vaatteita sekä asusteita. Aiiii että tää oli ihana.

Missä? Voorstraat 48, Utrecht.

iddam85-checker

dam90

dam88-checker

dam89

Mitä ostin? Utrechtilaisten kuvittajan törkeän hienon printin, jonka sain just ja just ujutettua matkalaukkuuni niin ettei se taittunut! Aion kehystää tämän. Lisäksi samalta taiteilijalta pari postikorttia, en voinut vastustaa.

tulkut1

Bonus:

Mikä? Hema

Mitä? Vähän kuin Target, eli marketintyyppinen täynnä kaikkea ihanaa edullista, kuten esimerkiksi merkin oma superedullinen meikkiosasto ja kaikennäköistä paperitarviketta. Niin, ja perus ruokatarvikkeita tietty myös :D

Missä? Kaikkialla!

Mitä ostin? Pari huulipunaa (jota en jostain syystä kuvannut? Toinen oli aivan ihana ja toinen aivan kamala, mutta hintaa ei kummallakaan paria hassua euroa enempää) sekä Bullet Journalia varten pieniä muistilappusia ja leimauskirjaimet.

tulkut2

(Kukkapostikortit It’s a Present, uusi Bullet Journal sekä kyniä jostain kulmakirjakaupasta, Kukkiva Mantelipuu -postikortti Van Gogh -museosta.)

Semmoinen pläjäys! Jospa tästä oli vaikkapa jollekulle Hollantiin matkaavalle jotain iloa :)


Saatat pitää myös näistä:

10 Responses to “Hollanti: shoppailuvinkkejä ja ostoksia”

 1. sannero sanoo:

  Jeee mahtavaa, mulla kesällä suuntana Benelux-interrail ja tarkotus on vierailla niin Amsterdamissa kuin Utrechtissa, nämämä ihanuudet silmälöäpitlä pitäen täytyy todella budjetoida myös shoppailuun! :)

 2. mmagic sanoo:

  Näyttääpä kivoilta kaikki ostokset! Erityisesti nyt pisti silmään tuo Mantelipuu -postikortti, koska itselläni olisi haaveissa tehdä taulukollaasi seinälle, jossa kaikki kuvat olisivat eri paikoista kerättyjä. Osa vaikkapa juuri tuollaisia matkamuistoja, osa valmiita printtejä ja osa vaikka itsetehtyjä. Toteutus tosin on vasta yhden taulun verran, joka sekään ei ole vielä seinällä :D

  • ia ia sanoo:

   Siis mulla on aivan sama idea, ja Mantelipuuta ostaessa se oli just mielessä?! Great minds think alike vai miten se meni :D Just semmonen että jokaisella kuvalla/kortilla olis joku merkitys, oli se sitten reissusta ostettu tai mitä ikinä! Toivottavasti saadaan meidän kollaasit aikaiseksi, visio on ainakin erittäin jees :D

   • mmagic sanoo:

    Hahah, great minds indeed :D Laita sitten blogiinkin kuvaa, sun sisustukselliset postaukset on aina niin kivoja ja inspiroivia.

 3. Saii sanoo:

  Dinosauruslamppu<3 vai onko se lamppu :D Olispa Suomessakin enempi kaikkia söpöjä pikkukauppoja.. vai onko täällä? :D

  • ia ia sanoo:

   Tais se olla lamppu! Luulis nyt jotain kivoja pikkuputiikkeja täältäkin löytyvän, pitäis tehdä taustatutkimusta :D

 4. hanna sanoo:

  Voi hitsi, oli varmasti tosi kiva reissu! Hollanti on kyllä täynnä ihania pikkuputiikkeja, tahtoisin itsekin päästä käymään ihan kunnon reissulla kyseisessä maassa!

  hanna
  http://www.hannamariav.com

Kommentoi