tiistai 09. toukokuu 2017

Hollanti, matkapäiväkirja osa 3

Noniin, vihdoinkin vihoviimeiset reissukuvat kehiin! Aikaisemmat kuvat löytyy täältä ja täältä, shoppailuvinkkejä puolestaan täältä.

dam37

dam77

dam41

Ah mikä turistiotos.

dam29

Reissun kivoin ravintolakokemus oli ehkä kasvisruokaravintola nimeltä Gys Utrechtissa. Kaikki listalla oli vegeä ja gluteenitonta, ja osa oli vegaania. (Eli mainiota itsensähuijaamista syödä lisukkeena kulhollinen meheviä ranskalaisia..) Söpö miljöö ja hyvää mutta kohtuuhintaista ruokaa!

dam31

dam32-checker

Erityisesti mua lämmitti tuolla sisustuselementit kuten pulloterraario sekä ilmeisesti joku avocadonsiemenistä ja ties mistä perunoista sun muista viritelty kasvinalkukokoelma led-valojen päälle?! Öö okei :D

dam39

dam78

Miffy liikennevalossa! Joka täytyi tietenkin kuvata erittäin turvallisesti keskeltä katua.

dam83-checker

Plato-nimisessä levykaupassa kuuntelin testiluureista hollantilaista räppiä, ja mietin, että olisiko ollut miten väärin ottaa tuolta pari nättiä julistetta mukaan vaikken kyseisiä artisteja ole koskaan kuunnellutkaan. Jätin ottamatta, ehkä se olis ollut vähän ”käytän bändipaitaa mutta siis ai mikä Nirvana?” -settiä :D

dam81-checker

dam101

Jäätelöauto!

dam102

Sarjakuvakauppa oli aika symppis. Erehdyin selaamaan vähän liian kiinnostuneennäköisesti jotain Paper Girls -nimisen sarjakuvan kakkososaa, kun myyjä huikkasi että hällä saattaisi olla takahuoneessa vielä sarjan ykkösosa jos kiinnostaa. Koitin siinä sitten pätevänoloisena jotain nyökytellä että aa joo hei hyvä tietää!

dam94

Lebowski-niminen kahvila/ravintola/pub oli myös aika mielenkiintoinen kokemus.

dam95

Ensin siellä on yksi huone täynnä linnunhäkkejä..

dam99

..ja sitten toisessa huoneessa siellä hengaili täytettyjä eläimiä. Perus.

dam97

Olisin halunnut pelata tuota arcadea.. Sain mä onneks pelata vieressä ollutta the Big Lebowski -leffa-aiheista flipperiä!

dam103-checker

Vielä parit ravintolakuvat. Allaolevassa pelkkää jazzia soittavassa ravintolassa/baarissa istuttiin iltaa vikan reissupäivän kunniaksi pidemmän kaavan kautta. Ylläolevassa pubissa oli puolestaan varsin kattava olutlista, heh. Kaikki nuo sivistyneet vaihtoehdot, mitä ottaa meikä? No tummaa minttusuklaaolutta!

dam106

dam57-checker

Syötiin me ominkin päin, tehtiin nimittäin yks ilta itse sushia. Arvaatteko, kumpi setti oli meidän sushimaster-hostin pyöräyttämä, ja kumman teki meitsi ja toinen yhtä nälkäinen kun ei haluttu heittää hukkaan ylijääneitä täytteitä vaikka oikeanlainen riisi loppuikin?

dam93

dam92

dam42Siinäpä ne sitten oli! Ihana reissu.


Saatat pitää myös näistä:

18 Responses to “Hollanti, matkapäiväkirja osa 3”

 1. Emzi sanoo:

  Voi että toi Miffy liikennevaloissa! Niin söpö!

  • ia ia sanoo:

   Eiks o! Olisin halunnut kuvan myös siitä kun valo on punaisena, siinäkin seistä törötti Miffy, mutta sen kuvaaminen olis ollut vähän riskaabelia autotieltä käsin :D

 2. iine sanoo:

  Aika liikkikset noi teiän DIY sushit :D <3

 3. Emmi-Stina sanoo:

  Ihania reissukuvia! Tuo vaaleanpunainen jäätelöauto on kyllä niin symppis, etten kestä! ♥

 4. mennika sanoo:

  Reissukuvat on aina niin kivoja katella! Etenkin, jos niissä näkyy kuvaajan omat intressit ja tyyli, eikä oo semmosia jokseenkin epäaitoja matkailumainos otoksia. Mie lähen reissuun tän kuun lopussa enkä kyllä malttas millään oottaa! :)

  • ia ia sanoo:

   Toivottavasti nää oli sitten niitä jälkimmäiseksi mainittuja :D Oo, ihanaa reissua! Minnepäin suuntaat?

 5. Ihana fiilistellä näitä kuvia, näillä näkymin samaan maahan menossa ehkä jo tämän vuoden puolella jos suunnitelmat toteutuu :) Siihen kielimökellykseen pitänee valmistautua henkisesti!

  En kestä tuota Miffy-liikennevaloa :’D Olisi kyllä niin mun tapa kuolla että jäisin tuollaista kuvatessa auton alle.

  • ia ia sanoo:

   Joo se hollanti on kyllä melkoista kuumaperunasuussa-mokellusta :D Hahha, se olis kyllä ehkä omaperäisimpiä tapoja lähteä :,D

 6. hanna sanoo:

  Näyttää kyllä niin kivalle! Just tuollasta pikkukauppaa siellä täällä, ihan mahtavaa :D

  hanna
  http://www.hannamariav.com

 7. C sanoo:

  Hei! Haluaisin esittää postaustoiveen! Sulla kun tuntuu kestävän vaatteet vuodesta toiseen, niin haluaisin tietää oisko sulla esittää jotain vinkkejä niiden huoltoon ja säilytykseen liittyen? Tai kiinnitätkö erityistä huomiota kankaan laatuun jo ostovaiheessa, jotta vaate säilyisi mahdollisimman pitkään? Tuntuu että omat vaatteet nyppääntyy ja rypistyy ja haalistuu pesussa, vaikka käyttäisi erityistä pesuaineita tummalle ja värilliselle pyykille…
  Ps ihania yksityiskohtia oot kuvannut, oma kotikaupunki tuntuu heti kauhean tylsältä :D

  • ia ia sanoo:

   Kiitti postausideasta! Voisin tehdä tosin jo tähän pienen selonteon asiaan liittyen. Musta tuntuu että mun vaatteet kestää siks niin pitkään, että a. mulla on niin hitosti vaatteita että samaa vaatetta tulee käytettyä sitten suhteessa aika harvoin :D Siks jollekin viis vuotta vanhalle vaatekappaleelle on voinut kertyä vuosiinsa nähden suhteellisen vähän käyttökertoja. Ja toinen on, että pesen vaatteen vaan silloin kun se sitä tarvitsee, jokaisen käyttökerran jälkeen ei tartte heittää pesukoppaan! Tuulettamalla pääsee jo pitkälle, ja mä pidän esimerkiks paljon alusmekkoja ja -toppeja jotka käy pesukoneessa sen sijaan tiheään. Nypyt lähtee nypynpoistajalla, ja silitän vaatteen vasta sitten kun laitan sen päälle, en mä saa sitä kaapissa sileänä pysymään :D Niin ja hei, salee löytyy sunkin kotikaupungista vaikka mitä kivaa pientä söpöä, pitää vaan lähtee sillä silmällä kuvauskävelylle ^_^

 8. Halla sanoo:

  Missä meidän ia? :(

Kommentoi