keskiviikko 17. toukokuu 2017

bullet journal update: huhtikuun täysiä ja toukokuun tyhjiä

Vieläkö siellä on teitä joita kalenterijutut kiinnostaa, miten olisi taas pieni bullet journal -päivitys?

Huhti-toukokuussa oli ylimääräisen piirtelyn kannalta aika hiljaista, ja bujo toimittikin lähinnä peruskalenterin ja reissu- sekä arkipäiväkirjan virkaa.

toukob1

Huhtikuiselta kevätlomareissulta pidin pientä matkapäiväkirjaa. Siis kirjaimellisesti hyvin pientä, kirjoitin helkkarin pienellä käsialalla reissupäivät täyteen tekstiä. Teippailin samalle aukeamalle myös muutamia yksittäisiä pieniä muistoja reissusta, kuten ratikka- ja museolippuja, palan lemppariravintolan käyntikortista, lempparipubin lasinalusen (kai näitä sai ottaa..?) sekä printtasin ulos vielä yhden kuvan reissulta. Tämä reissupäiväkirjataktiikka täytyy ottaa käyttöön vastaisuudessakin: Oon oikeesti pahin säästämään kaiken maailman turhaa roskaa eli just noita pääsylippuja, kuitteja ja muita muistontynkiä, mutta jos kaiken sälän rajoittaa mahtumaan teipattuna yhden aukeaman sisään, niin lipaston laatikot säästyy roskasälämereltä!

toukob2

Tätä huhtikuun aukeamaa ei näkynytkään viime bujopostauksessa, joten laitetaan nyt sekin. Tykkäsin noista pienistä roikkuvista tähtijutskista! Oon jatkanut viime kuussa hyväksi havaittua tapaa printata jokaista viikkoa kohden yhden kuvan jostain kivasta viikolla tapahtuneesta asiasta, tällä viikolla se oli Indiedays Blog Awardsit.

toukob12

Kalenterinpidon lisäksi bujoon tallentui oikeastaan vain kaksi sivullista muuta asiaa. Aloin listaamaan meidän kasvisruokainnostuksen myötä kaikkia hyväksi havaittuja vegeruokia: Ruokatenkkapoon iskiessä listaan on näppärä palata.

toukob11

Lisäksi sain huhtikuun reissulta kotiinviemiseksi listan verran mulle uudehkoja artisteja joita kuulema kannattaa tsekata, tein niistäkin sitten taulukon :D Spotify on aina bloggailun ja kuvanmuokkailun taustalla auki, joten uusien artistien testailu menee siinä ohella varsin mainiosti.

toukob4

Sitten koitti toukokuu! Parin kuukauden bujokokemuksen perusteella koko kuukauden tärkeimpien asioiden ja työvuorojen koonti yhdeksi listaksi toimii edelleen. Viereen tein myös taas toisen kuukausittaisen suosikkini, eli ”onni oli” -listauksen, johon kirjoitan rivin verran kivoja asioita joka päivältä.

toukob7

Aloitusaukeaman violetti ja pinkki tussi tuli mukana myös ekalle..

toukob8

..ja tokalle toukokuun viikkoaukeamallekin. Mä koitan suosia bujossa suomen kieltä, mutta välillä visuaalisista syistä sorrun englantiin. Miks viikonpäivät on niin pitkiä suomeksi??

toukob9

Kolmannella viikkoaukeamalla lisäilin liilan joukkoon liian keltaista, jotta neljännellä viikolla saisin vetää keltaöverit.

toukob10

Jep, arvaatteko mitä tällä viikolla tapahtuu? :D

Siinäpä niitä! Tuntuu edelleenkin jotenkin niin hupsulta laittaa tänne kalenterikuvia, joten kertokaa please mikäli siellä on vieläkin joitakuita jotka näitä tykkää lukea!


Saatat pitää myös näistä:

62 Responses to “bullet journal update: huhtikuun täysiä ja toukokuun tyhjiä”

 1. laurahello sanoo:

  Nää on just kivoja :) saan paljon inspiraatiota omaan bujoon <3 tosi kivoja sivuja oot tehny!

 2. Tintsh sanoo:

  Tykkään lukea, ehdottomasti! Sulla niin tosi kiva tyyli! Itse kirjoitan yleensä vaan ma, ti, ke, to, pe, la, su, niin ei oo liian pitkä. ;D

  • ia ia sanoo:

   Jeii kiva kuulla! Haha siis mulle kahden kirjaimen lyhennykset on taas sit liian lyhyitä, siinä mitassa ei pysty tekemään kivaa käsialaa :,D

 3. Hanna sanoo:

  Lisää bujoilua!! Nää on ihan lemppareita <3

 4. LauraL sanoo:

  Mä ainakin tykkään lukee näitä! :) saa hyviä ideoita omaankin bujoon.

 5. Kasuuu* sanoo:

  Täällä ollaan edelleen näitä lukemassa ja ”vaaditaan” lisää :D Kiva seurata jonkun bujoilua, kun oma on niin pahasti jäljessä!

  • ia ia sanoo:

   No sit saa laittaa luvan kanssa lisää :D Bujo kassiin ja pihalle aurinkoon niin pääset ottamaan kiinni, hoh!

 6. tiinuska sanoo:

  Mie tykkään näistä bujo päivityksistä. Mun lempi lukemista tällä hetkellä sun blogissa. Ihania sivuja ja ideoita taas!;)

 7. nuuna sanoo:

  Siis nää sun postaukset on niin ihania! Saa kivasti inspistä myös omaan bujoon :)

 8. Chatte sanoo:

  Ihania sivuja, olisinpa ittekin noin taitava. Oon helmikuusta saakka pitänyt kanssa Bujoa, eikä paluuta vanhaan malliin ole! Onneks sulta saa aina inspiraatiota erilaisiin teksteihin ja koristeluihin, vois vähän lisäillä omaankin bujoon. :)

  • ia ia sanoo:

   Joo mäkin oon yhä edelleen aivan ihastunut tähän touhuun :D Kiva jos näistä irtoaa jotain omaankin bujoiluun! Mä oon sanonut tän varmaan miljoona kertaa mutta tunnistan aina ja ikuisesti sun nimimerkki+sähköpostiyhdistelmän :D

 9. Rosa sanoo:

  Täällä yksi jota kiinnostaa!
  Nää sun bujoilut on ihan vertaansa vailla, niin silmä lepää näissä handlettering-touhuissa! Pelkkää lovee! Etenkin toi Skam-viikko miellytti, jostain syystä… On ihanaa inspiroitua tälläsistä, tosin ehkä samalla myös ihan vähän kateutua kun ei vaan itse osaa. Noooh, maybe some day!

  • ia ia sanoo:

   Vitsit miten kiva kuulla että näistä on iloa jollekin muullekin kuin mullekin :) Harjoitteluu vaan, siitä se lähtee sujumaan!

 10. Siri sanoo:

  Kiinnostaa bujo-jutut :) Ja mä oon niiin kateellinen kun pääset Osloon! Sinne haaveilen pääseväni itsekin, vähän kyllä nyt jo pelottaa että lähtiskö fanityttömeininki ihan käsistä.. :’D

  • ia ia sanoo:

   Hahha voi meitä fangirlejä :D Virallisestihan me lähdetään sinne ihan vaan kivan kaupunginkin vuoksi.. :,D Ei nuo Oslon lentoliput nyt ihan maltaita maksa jos niitä malttaa kytätä! Kaupunki itsessään kyllä taitaa olla aika kallis.

 11. agnes sanoo:

  Musta ainakin on kiva kattoa näitä ja saada inspistä omaan bullet journaliini – jonka toki värimaailma on toimiston normaalit yliviivaustussit ja sininen mustekynä. Ehkä vielä joskus mäkin pääsen paremmille piirtelyinnoille!

  • ia ia sanoo:

   Hei niillä tarvikkeilla pääsee jo pitkälle, toimivuushan se ratkaisee eikä värikynien määrä :D Kiva jos näistä saa inspistä, jee!

 12. Kaina sanoo:

  Nää on parasta, jatka ehdottomasti bujokuvien laittamista! Mullakin on tällä hetkellä bujossa paljon keltaista, koska keltainen toukokuu…

  • ia ia sanoo:

   Joo keltainen kiinnostaa näin keväällä kovasti! Ohgod mikä alkusointurimpsu tää mun vastaus :,D

 13. Taru sanoo:

  Siis nämähän kiinnostaa aina :D Mulla on alkanut tipahtelemaan näitä kuvia nyt enemmän myös Instagramissa ja Pinterestissä. Ne sovellukset tajuaa, mistä mä diggaan ;) Saa inspistä omaankin bujoon, kun katselee muiden (kauniimpia) luomuksia. Mä aloin jo pähkäilemään travel journalia, vaikka tarkoitus ei ole vielä tänä vuonna minnekään lähteä (jos ei Tallinnaa lasketa…) :D

  • ia ia sanoo:

   Noni, insta ja pinterest are on to you! :D Instasta saa kyllä irti bujoinspistä kun jaksaa vaan tonkia! Mikäs se travel journal on, joku spesifimpi konsepti vai ihan vaan matkapäiväkirja..? Ja hei, lasketaanhan Tallinna! :D

 14. helmi sanoo:

  Joo ilman muuta näitä lisää vaan!!! Ei saa missään nimessä lopettaa! :’D Sun bujo on yksi upeimmista mitä tiedän ja siitä saa paljon inspiraatiota aina omaan bujoon. :)

 15. iida sanoo:

  MUN MIELESTÄ NÄITÄ ON IHANA LUKEA! <3 Elämän hektisyys pysähtyy hetkeksi ja saa vain tuijotella, kuinka ihania ideoita voikaan koostaa yhden kirjan väliin. Toiveena olisi oma bullet journal, mutta graafisen suunnittelun työt imee kyllä arkisin kaiken inspiksen ja kotona haluaa vain olla miettimättä layoutteja ja värikarttoja :D

  • ia ia sanoo:

   Jee kiva kuulla! Oho, no voin kuvitella että jos työ on jo graafista suunnittelua niin siihen päälle saman homman jatkaminen omaksi iloksi voi olla aika intensiivistä :D

 16. Henna sanoo:

  En kestä, sun käsialaa on niin kivan näköstä! Ja muutenkin tosi nätit sivut

 17. Heidi sanoo:

  Todellakin saa jatkaa näiden tekoa!! Innolla oikein aina ootan, millon teet seuraavan tällasen postauksen niin saa itsekin vähän ideoita omaan bujoon :>

 18. Tanja sanoo:

  Ehdottomasti tykätään lukea kyllä! Täällä kans yksi bujoilija ilmoittautuu, ja näistä saa kivaa inpistä visuaaliseen ilmeeseen :D

  Ps. Yritin metsästellä vuosien takaa ohjetta siistiin rusettiin, mutta siihen tekemäsi video ei enää toiminut (postaus taisi olla tyyliä vuodelta -08?!) – voisiko tästä saada uutta versiota :)

  • ia ia sanoo:

   Jee mahtis kuulla! Voi apua se rusettivideo :,D laita youtubeen hakusanaks vaikka ”tie sash bow” niin näyttäs tulevan monia rusettivideoita! En äkkiseltään löytänyt sitä samaa taktiikkaa mitä mä käytin mutta näyttäs noillakin tekniikoilla tulevan nätti rusetti ^_^

 19. sarahhh sanoo:

  Mä tykkään aina katella näitä sun bujo-kuvia, saa inspistä omaan bujoon! Ja iso peukku tolle Skam-teemaiselle aukeamalle, sielläkö se Oslon reissu häämöttää? :D

 20. Saara sanoo:

  Ihania ja inspiroivia kuvia, joita ainakin minä katselen mielelläni!

 21. Hehkuvainen sanoo:

  Nämä kalenteripostaukset ovat hauskoja katsottavia :).

  Mutta nythän sinä ihan hupsuttelet: ettäkö viikonpäivät olisivat suomeksi pitkiä! Nehän ovat lyhyempiä suomeksi kuin englanniksi: ma, ti, ke, to, pe… :D :D

  • ia ia sanoo:

   Nyt täytyy vielä tarkentaa tätä mun outoutta, eli kakskirjaimiset lyhenteet on taas mulle liian lyhyitä, pitää olla vähintään kolme että on estettisesti hyvä mitta :,D Hahhah. Ja sitten jos kirjoittaa koko päivän niin sitten se on liian pitkä! On mullakin ongelmat :D

   • Hehkuvainen sanoo:

    Nou probleemi: laita sitten kolme kirjainta :D. Kai sitä omaan bujoonsa saa kirjoitella kuinka haluaa eli vaikka sitten MAA, TII, KES, TOR jne. Ei ole virallista, mutta pitääkö sitä niin virallista ollakaan.

    Mutta pakko sanoa että ymmärrän tuon estetiikka-asian.

    Sekä etu- että sukunimessani on viisi kirjainta, ja siksi nimmarini näyttää hienosti tasapainoiselta. Se on yksi syy siihen, että halusin pitää naimisiin mennessäni oman sukunimeni, enkä ottaa mieheni sukunimeä jossa on 8 kirjainta (koska olisi mennyt nimmarin estetiikka pieleen). :D :D

    • ia ia sanoo:

     Joo niinhän mä laitoinkin tohon yhteen aukeamaan että maan tiis kesk tors.. :,D No mut wadevs, onneksi sitä saa kirjottaa vaikka hinduksi jos niin mielii! Haha, mitä mieltä mies oli tuosta asiasta? :D Olisin tosin itse varmaan tehnyt samoin, heh!

 22. Mimu sanoo:

  Oon niin kateellinen siitä, kuinka kauniisti osaat kirjoittaa käsin! Ja hei, kasvisruokavinkit tänne kans! :)

  • ia ia sanoo:

   Olipa kivasti sanottu :) Hei joo! Kunhan lista vähän vielä karttuu niin sen vois kyllä laittaa tänne asti! Nopeita arkiruokavinkkejä ei voi koskaan olla liikaa :D

 23. Milja sanoo:

  Mun mielestä näitä ainakin on tosi kiva katsoa, kun ne on niin kauniita!

 24. Katja sanoo:

  Todellakin lisää näitä! <3 Ihailen tota sun käsialaa, yritän itsekkin harjoitella. Mulla on planner/bujo-yhdistelmä ja lisäksi TN :)

  • ia ia sanoo:

   Kiva kuulla jos nää on mieluisia! :) Mikä on TN?

   • Katja sanoo:

    Traveler’s notebook :) Kannet, jonka sisällä on vihkoja ja niissä kaikkee kivaa.

    • ia ia sanoo:

     Ah joo se seitsemän (?) vihkon systeemi! Kuulostaa mahtipontiselta täyttää jotain seittemää vihkoa yhtäaikaa, mutta toisaalta, mä oon niin kaoottinen all over the place -tyyppi mitä listojen laatimiseen sun muuhun tulee että varmaan toimis loppujen lopuks mullakin :D

 25. Sofia sanoo:

  Mä ootan aina innolla bujo-päivityksiä! Anna tulla vaan! Ihanaa, kun käytät paljon värejä siinä. :)

 26. Inka sanoo:

  Ihana postaus, olipa kiva yllätys lukea bujosta kun eksyin tänne sun blogiisi pitkästä aikaa :) Täytyy tulla uudestaankin ihan näiden postausten takia kurkkimaan, josko tulisi lisää vielä. Olen tehnyt bujoa vuoden alusta ja toinen Leuchtturm on nyt meneillään. Vaikka oon kahlannut läpi Pinterestiä ja Instagramia aiheesta ihan luvattoman paljon niin inspiroiduin älyttömän paljon näistä sun sivuista, niin nättejä! Itse en ole juurikaan innostunut piirtelemään tai koristelemaan ja oon ajatellut olevani sellaisen värikkään mutta minimalistisen tyylin ystävä mutta näiden sun kuvien ja kirjoitusten perusteella taidan innostua kokeilemaan piirtelyä ja kivoja tekstejä ihan vapaalla kädellä. Liika perfektionismi rajoittaa!
  Ja jos voit kertoa lisää siitä sun mobiilitulostimesta, täytyy varmaan hankkia sekin. #bujollavararikkoon :D

  • ia ia sanoo:

   Joo varmasti tulee bujopostauksia taas kunhan sivut täyttyy! Oho, sullahan on ollut ihan kreisi bujotahti :D Joo mua alkoi kans ahdistaa vaan ne täydelliset bujokuvat instagramissa, ja en tykkää esimerkiksi siitä että koko aukeama hahmotellaan ensin lyijykynällä, sitten piirretään mustekynällä ja sitten pyyhitään lyijykynä pois.. Hirvee duuni, ei se oo musta se idea :D Kerralla vaan kunnon kynillä ja jos menee pieleen niin we’ll make it work :,D Joo mobiilitulostinta on varmaan pakko vilauttaa erillisessä postauksessa, se on niin kiva! Ja sä niin tarviit sen :D

 27. Ninneri sanoo:

  Skal du til København denne uge eller hvad? :)

 28. Eija sanoo:

  Ihania!! Näitä mä aina odotan sun blogissa ❤❤

Kommentoi