torstai 25. toukokuu 2017

kesätukkakausi korkattu

Ahh jes, kesätukkakausi korkattu! Mä oon vilukorva ja hautasin tukan myssyn alle hävettävän pitkälle kevääseen.. Mutta nyt vihdoin tarkenee jo ilmankin. Lyöttäydyin yksiin kaupallisen yhteistyön merkeissä OGX:n kanssa, ja sain elvytettyä talven ja myssykauden runtelemat kuivat latvat ojennukseen uudella Sea Mineral Moisture -sarjalla. Ja sitten tämän kesän lempparikampaukseen, eli kolmen päivän kiharoihin!

OGX7

Paras kesätukkakampaus on suoristusrautakiharat (jep, mä oon VIHDOINKIN oppinut sen, ei tässä valiteltukaan kuin puoli vuosikymmentä kuinka en saa raudalla aikaiseksi muuta kuin epämääräisiä geometrisia kulmia). Ne tuntuu kestävän paljon paremmin kuin esimerkiksi kihartimella tehdyt, ja tällä kampauksella menee helposti kaksi, ellei kolmekin päivää: Toisen ja kolmannen päivän tukkaan vaan nostaa päältä lässähtäneet kiharat pikkunutturalle (tai jos villille päälle heittäytyy niin kahdelle nutturalle tähän tyyliin), ja oot taas good to go.

Pikaohje kolmen päivän kiharoihin: Pese ja föönaa tukka, älä käytä liikaa hoitoainetta. Suihkuta kuivaan tukkaan lämpösuojasuihketta, ja käy hiukset läpi pienissä osioissa suoristusraudalla kuin lahjanarua kihartaen. Älä kiharra aivan tyvestä asti, ja vedä rautaa hitaasti ja loivasti alaspäin, ettei kiharoista tule liian korkkiruuveja. Vaihtele kiharrussuuntaa! Anna kiharoiden jäähtyä, älä harjaa auki. Ota lopuksi kämmeniin kuivaöljyä ja haro kiharat sormin läpi: Näin kiharan pinta siloittuu. Toiseen päivään kihara herää uudestaan eloon esimerkiksi suolasuihkeen avulla: Suihkuta latvoihin ja rutistele kiharat takaisin esiin. Kiharra uudestaan muutamia eniten suoristuneita suortuvia.

OGX4

Mun hiuslaatu on tosi karhea ja paksu, ja tuntuu että erityisesti talven jäljiltä se kaipaa kunnon kosteusboostia. Oon kuitenkin siitä outo eläjä, etten tykkää hölvätä tukkaani liikaa hoitoaineita, koska toisaalta tykkään karheuden tuomasta volyymista jota en halua lässäyttää upottamalla tukkaa liiallisiin hoitotuotteisiin. Usein skippaan esimerkiksi poishuuhdeltavan hoitoaineen kokonaan.. Tämä auttaa kiharaakin tarttumaan tukkaan paremmin, mutta tästä seurauksena on usein suihkun jäljiltä _super_karhea tukka ennen kuin elvytän sitä hiusöljyllä. Tuon OGX:n shampoon jäljiltä tukka jäi kuitenkin niin pehmoisaksi, että mun oli tuplatsekattava etten ollut just pessyt hiuksiani hoitoaineella :D  En oo koskaan aikaisemmin kokeillut noin kosteuttavaa shampoota.

OGX12

OGX:n hiustenhoitotuotteet ei olleet mulle ennalta tuttuja, vaikka nätit pulleat pullot oon kaupan hyllyllä merkille pannutkin. Merkki lanseerattiin Suomeen pari vuotta sitten, mutta jenkeissä se on jyllännyt jo pidempään tullen tunnetuksi korkeasta laadustaan. Bonusta siitä, että OGX:n tuotteissa ei ole parabeeneja eikä sulfaatteja, ja pakkaukset on tehty kierrätetystä muovista.

Sea Mineral Moisture -sarjan tuotteissa on kaikkea merellistä jännää, kuten syvän meren mineraaleja (sisältää runsaasti magnesiumia, kalsiumia, kaliumia ja rautaa) ja vihreää levää (auttaa suomaajaan hiuksia UV-säteiltä ja lämmön haitoilta. Kyllä kiitos t. päivittäin suoristusraudalla kiusattu tukka). Lisäksi tuotteissa on kosteuttavaa merilevää. Sea Mineral Moisture Kuivaöljyä voi puolestaan suihkia kuivaan tukkaan kiiltoa antavaksi viimeistelytuotteeksi (niinkuin tein näiden kiharoiden kanssa, missä tää toimi tosi hyvin), tai käyttää pyyhekuiviin hiuksiin lisäkosteutusta antamaan.

OGX13

Lisäksi testasin Keratin Oil -sarjan tuotteita, jotka auttaa suojamaan hiuksia katkeilulta ja haaroittumiselta. Tuota Keratin Oil -kuivaöljyä voi käyttää myös Sea Mineral Moisture -sarjan kuivaöljyn tavoin sekä pyyhekuivaan että kuivaan tukkaan, mutta tämän tuoksu oli aiivan ihana, ja tämä kyllä jää ihan oikeesti vakkarikäyttöön sekä ennen föönausta latvoihin heitettävänä hoitiksena että muotoilun jälkeen viimeistelevänä tuotteena.

OGX1

Mä yritin semmoista viehkeää ”merenneito kalliolla kiharat kivillä leväten” -posea, mutta ei nuo mun nysäkiharat nyt kovin laajalle levittyneet :D

Sea Mineral Moisture-sarja löytyy tällä hetkellä ainakin K-citymarketeista, Sokokselta, Sokos Emotioneista ja Sokoksen verkkokaupasta. Lisäksi Ogx-tuotteita saa myös Stockmannilta ja hyvin varustelluista K-Supermarketeista.

OGX8

Ihanaa torstaita!


Saatat pitää myös näistä:

10 Responses to “kesätukkakausi korkattu”

 1. Minna sanoo:

  Ihania kuvia! =)

 2. Halla sanoo:

  Toi Monkin mekko on aivan ihana! Pitäis hommata iteki se :)

 3. Iia sanoo:

  Täytyykin laittaa ostoslistalle! Tosi nätit kiharat sulla, jospa oppisin joskus itsekin tekemään sillä suoristusraudalla

  • ia ia sanoo:

   Kiitti! Ne on lopulta yllättävän iisit, vissiin tarvitsee vaan tarpeeks monta kertaa epäonnistua ensin ennenkuin ne alkaa maagisesti onnistumaan :D

 4. Jenna sanoo:

  Moi Ia! Ootko koskaan miettinyt kuinka haitallisia nämä kemikaaleja sisältävät ”hoitotuotteet” ovat? Ne kuormittavat luontoa joutuessaan veden mukana mahdollisesti maaperään jonne ne eivät kuulu. Biohajoavat hoitotuotteet eivät kuormita luontoa. Muovipakkaukset myös kuormittavat luontoa. Kaupoista löytyy minun kokemukseni mukaan vallan hyviä luonnollisia palashampoita ja saippuoita pahviin pakattuna. Näin varjelemme luontoa ja myös itseämme turhilta ainesosilta joita emme tarvitse kehoomme pistettäväksi. On hyvä joskus kyseenalaistaa mikä on eettisesti hyvää ja oman arvomaailman mukaista. Sama pätee meikkeihin. Miksi kuormittaa omaa kehoa kemikaaleilla ja eläintestatuilla tuotteilla jotka sisältävät mm. muovia, kun voi valita aivan yhtä hyvin toimivan luonnonkosmetiikan jota saa helsingistä vaikka mistä putiikista.
  Oletko koskaan ottanut selvää kuinka vaarallisia ja kemikaalialtistavia ovat nämä tavallisten kampaamoiden ja marketeista ostettavien hiusvärien ainesosat? Ne eivät ole hyväksi sinulle eikä kenellekkään muulle. Sinäkin kun tykkäät punaisista hiuksista voisit valita henna värin joko itse värjäämällä tai ekokampaamossa. Sävyjä löytyy erilaisia. Minulla on itselläni kokemusta punaisesta tai oranssihtavasta hennasta ja se on herkullinen. Väri on kestävä. Toivon todella, että avaisit silmiä ja mieltä ja lähtisit tutustumaan näihin sinulle varmaan käytännöntasolla uusiin asioihin. Olisi sinun terveyden ja hyvinvoinnin kannalta iso askel parempaan. Ja voisit samalla kunnioittaa luontoa pysymään puhtaana ja runsaana kuormittaen sitä vähemmän. Kunnioittaen myös eläinten oikeuksia. Kaikkea hyvää. Minäkin lähden kesällä Osloon käymään tosin ohikulkumatkalla, mutta kuitenkin. :-)

  • ia ia sanoo:

   Kiitos kommentista! Siinäpä oli paljon ajattelun aihetta. Mukavaa kesää ja Oslon minireissua, se oli ihana kaupunki :)

 5. Heidi sanoo:

  Pitääpä kokeilla tuota hiustenhoitosarjaa joskus!
  T. Peikkotukka :D

Kommentoi