perjantai 02. kesäkuu 2017

diy-drinkkipiknik olkkarissa

Kesälomaviikko! Odotukset: Helle! Aurinko! Todellisuus: +10°c! Vesisade! Öö mites ne kaikki mun visiot aurinkoaamukävelyretkistä rantaviivaa pitkin ja helteisistä piknikeistä lähipuistoissa? No en tasan luovuta. Hätä ei onneks ollut tämännäköinen, me siirrettiin nyt alkajaisiksi meidän kesätiistaille buukattu puistopiknik sisätiloihin ystävän olkkariin sateen ropistessa ikkunaa vasten, ja ripustettiin meidän piknikkoristeet puunoksan sijaan kattolamppuun. Avot! Drinkkipiknikin raaka-aineet meille tarjosi kaupallisen yhteistyön merkeissä De Kuyper.

dekuyper7

Väsättiin siis valmiiden juomatarjoiltavien sijaan itse drinkkimme, koristeluineen kaikkineen. Ja vitsit että oli hauskaa!

dekuyper8

De Kuyper on yli 300 vuotta vanha hollantilainen perheyritys, joka valmistaa liköörinsä aidoista makutisleistä (eli siis uuttamalla maut just siitä raaka-aineesta miltä likööri tulee maistumaankin, ei mitään esanssihöttöjä). Mä valitsin meidän drinkkeihin likööreistä makeahkon Sour Rhubarbin sekä raikkaamman Sour Applen. En ole oikeastaan koskaan aikaisemmin tehnyt kotioloissa kunnollisia drinkkejä koska oon ajatellut niiden olevan ihan liian monimutkaisia sheikkereineen ja raaka-aineineen joiden nimeä en edes osaa lausua saatika sitten etsiä kaupan hyllyltä, mutta yllätyin kuinka iisisti saatiin sekoiteltua oikeesti superhyvänmakuiset setit vain noista likööreistä, parista mehusta sekä tonicista ja limusta.

dekuyper4

Mitään ammattimaista drinkkikalustoakaan meillä ei ollut, mutta ei sitä kyllä tarvittukaan. Drinkkien ainesosat mittailtiin pikkuisella lasilla jossa arveltiin olevan se 4 cl ja booliin käytettiin puolestaan ihan rehtiä litran mittaa, mutta ei se ole niin justiisa: Kunhan ainesosien suhteet vaan menee sinnepäin niin hyvä siitä tulee!

dekuyper13-checker

Pari viikkoa sitten järjestetystä drinkkikoulusta mulle jäi päähän parit hyvät pointit. Ensinnäkin kolme tärkeintä asiaa: Jäät, jäät, jäät! Niitä aina ensin, ja aina astia täyteen. Mitä isompia, niin sitä hitaammin ne sulaa ja sitä enemmän laseihin mahtuu juomaa. Lisää ensin kaikki hapottomat ainesosat, ja kaada vasta juuri ennen tarjoilua hapollinen jatke perään. Lisäksi koristelusta opin sen verran, että vastavärit toimii parhaiten: Punaiseen drinkkiin vihreitä mintunlehtiä, limenvihreään drinkkiin puolestaan punertavia omenanpaloja. Ja koristeista ei siirry makua drinkkiin oikeastaan ollenkaan, eli ronskisti päälle vaan kaikkea mikä näyttää söpöltä, ei tartte miettiä että sopiiko ne maullisesti edes yhteen! Kattava kotidrinkkivinkkilistaus löytyy muuten täältä, suosittelen lisäämään kirjanmerkkeihin mikäli innostuu esimerkiksi tarjoilemaan tulevan viikonlopun valmistujaisissa diy-drinkkejä.

dekuyper15

Myös tarjoiluastioina on hauska hyödyntää kaikkea mahdollista jo valmiiksi kotoa löytyvää: Drinkit voi tehdä hillopurkkeihin, tuikkukuppeihin tai vaikka teeastiastoon (me käytettiin mun kotoa löytyneitä kuiva-aineille ostamiani kannellisia purnukoita), ja boolin voi pyöräyttää perinteisen kulhon sijasta vaikkapa maljakkoon (meillä oli käytössä ystävän kotoa löytynyt erolapsiperintövaasi joka ei ollut koskaan päässyt käyttöön ennen tätä :D).

dekuyper19

Purnukat muuten toimi laseina kuljetustakin ajatellen yllättävän hyvin: Näihin vaan kannet päälle ja drinksut kangaskassiin! Mun pikku maitopulloissakin oli söpö kantokori mukana :D Ens kerralla me niin kannetaan koko kalusto ulkosalle.

dekuyper17

Ja sitten ne drinkit joita me tehtiin. Ekana tehtiin De Kuyper Sour Applen pohjalle auringonkeltainen Summertime. Muokkailtiin reseptiä hieman ja vaihdettiin karpalomehun tilalle omenamehu sekä appelsiinimehun tilalle mangomehu, ja koristeltiin juomat karambolalla, mintulla ja omenalohkoilla.

dekuyper26

Baristojen tuomio: superkesäisen makuinen, ihanan makea, pähee liukuväriefekti koska baristat päätti olla sekoittamatta ainesosia :D Hennin suosikki!

dekuyper20

Toinen oli puolestaan De Kuyper Sour Rhubarbin pohjalle tehty First Light, jota taas muokattiin hieman: Vaihdettiin appelsiinimehun tilalle verigreippimehu, jotta saatiin juomasta kunnon raparperinpunainen. Vitsit kun olis vielä päässyt kotikodin mökin pihalta nyppimään parit raparperinvarret tähän koristeluksi! Mentiin sitten punaisella verigreipillä ja mintulla. (Niin, ja sillä erolapsiperintövaasilla ja Tigerin pillipulloilla!)

dekuyper25

Baristojen tuomio: Ihanan kirpeä ja hapokas, tosi hyvä jälkimaku. Juulian ja Vivin suosikki!

dekuyper23-checker

Kiitos hauskasta tiistai-illasta, tytöt! <3

dekuyper24

Suomen alkoholilainsäädännön vuoksi alkoholia koskevia kommentteja ei voida julkaista, mutta kertokaa mitä kesäistä te ootte tehneet tän räntäsateella alkaneen kesäkuun kunniaksi! :D


Saatat pitää myös näistä:

4 Responses to “diy-drinkkipiknik olkkarissa”

 1. Iina / MouMou sanoo:

  Fiilistelin sadesäätä sisällä villasukat(!) jalassa! :D

  • ia ia sanoo:

   Haha, villasukat jalassa tällä hetkellä täälläkin :,D Kiitti ku kommentoit, Iina! ^_^

 2. Siiri sanoo:

  Pienellä astioihin ja koristeluihin panostamisella saa kyllä aina niin houkuttelevaks kaiken. Tosi herkullisen näköisiä kaikki. Ja söpöjä. :) Tuo sun kaverin valkoinen kukka paita, on ihana! Satutko tietään mistä hän on paidan hankkinut? :D

Kommentoi