lauantai 08. heinäkuu 2017

bullet journal update: kesäkuun täysiä ja heinäkuun tyhjiä

Olisko taas aika bullet journal -päivityksen!

Ahdistavan kiireinen kesäkuu näkyi myös kalenteripanostuksessa, tein kesäkuulle supersimppelin layoutin kirjoittamalla vain vaakaan päiviennimet kikkailematta mitään sen suurempia. Printtailin taas jälkikäteen muutamia kivoja kuvamuistoja viikkojen varrelta: Ihana nähdä, että vaikka päivät täyttyi välillä horroreista kymppituntisista työpäivistä, niin mukaan mahtui myös mukaviakin hetkiä.

juneb3

juneb4

juneb2

Tällä viikolla pyhitin vihdoin ja viimein pari iltaa puhtaasti askartelulle ja tein heinäkuun sivut valmiiksi vähän suuremmalla panostusprosentilla.

junebb1

Oon niiiin pitkään haikaillut noiden Tombow:n Dual Brush -tussien perään! Kirjoitinkin joskus kuukausia sitten kuinka metsästin niitä Helsingin askartelutarvikeliikkeet ympäri tuloksetta. Vih-doin-kin sain niitä käsiini kourallisen verran, nimittäin kotimainen pieni verkkokauppa Teippitarha vinkkasi, että heidän valikoimiinsa on tullut kiva Tombow-valikoima. Sain sitten tehdä sinne pienen tussi- ja washiteippitilauksen (sekä sain alekoodin teillekin, heinäkuun loppuun asti -10% ihan kaikesta koodilla Colourme-10, jee!). Tein tilauksen maanantai-iltana, sain viestin paketin lähdöstä tiistaina aamupäivällä, ja keskiviikkona tilaus pötkötti jo postiluukun alla!

Niin oon sitten istunut uusien tussien äärellä tässä pari edellistä iltaa, ja häpeillyt töissä tussitahraisia käsiäni jotka näyttää just samalta kun Rinka-Inkeri 5 vuotta olisi tullut iltapäiväkerhon askarteluhetkestä :Djuneb6-2

juneb7

Vaikka kuinka koitin youtube-videoiden avulla opetella oikeaoppista brush letteringiä noiden tussien sivellinpäällä, niin jäljestä tulee edelleenkin aivan hirveää :D Pilasin heti ekan aukeaman otsikon, joka piti saada peittoon jollakin. Kokeilin sitten erilliselle paperille tusseilla vesivärikikkaa, jossa tusseilla väritetään muovialustaa (mä väritin minigrip-pussia), sitten päälle suihkutetaan vettä ja muovi painetaan paperiin jolloin värit leviää kauniisti. (Esim. täällä havainnollistava minivideo asiasta!) Leikkasin värjätystä paperista sitten palasia sotkujen päälle, ja voilá, kukaan ei tajua ettei tän aukeaman todellakaan pitänyt näyttää tältä.

juneb9

Myös toisen aukeaman menin ryssimään kun en vieläkään osannut kirjoittaa tusseilla (ei, en oppinut vielä ekan aukeaman virheistäni.. :D), joten tein sitten keltaisesta ja vaaleanpunaisesta tussista kivan persikkaisen vesivärisekoituksen sillä samalla muovipussikikalla ja teippasin jälleen sotkuni päälle paperimöhkäleen. Möhkäleestä piti tehdä kummallisen muotoinen että sain peitettyä kokonaan maailman rumimman otsikkoviritykseni, joten siitä tuli vähän tommonen persikanmuotoinen. Tein sitten möhkäleelle kaveriksi vähän selkeämpiä paperipersikoita!

juneb10

Mun lemppari-Tombow muuten oli täysin väritön Blender Pen. Sen avulla muista tusseista saa miksailtua ihan loputtoman määrän pastellisia sävyvariaatioita: Ensin vaan väritin muovipussin pintaa tusseilla, ja sitten poimin sävyjä värittömään tussiin ja piirsin värittömällä tussilla paperiin. Esimerkiksi nuo persikka-aukeaman otsikkojen alla olevat vaaleanoranssit viirut on tehty blender penillä johon sekoitin keltaista ja vaaleanpunaista, ja alla olevan aukeaman otsikkopohjat puolestaan blender penillä johon poimin keltaista ja vihreää.

juneb11

Arvatkaa, mitä tuolla paperilapun alla on? Ettei olis kolmas epäonnistunut otsikointiyritys.. :D En kestä itteeni.

idjuneb12

Ja sitten vielä viimeinen! Tässä vaiheessa tunaroinneista johtunut vesiväriöinti tuntui jo niin kivalta vaihtoehdolta, että tein sitten neljännellekin viikolle ihan suoraan vesiväriläntit.

juneb13

Niin että kanssabujoilijat ja Tombow-intoilijat, vahva suosituspeukku tuolle alekoodille!

juneb14

Vieläkö siellä ollaan jaksettu jatkaa kalenterihommia? Mikä viikkonäkymä viehätti eniten?


Saatat pitää myös näistä:

46 Responses to “bullet journal update: kesäkuun täysiä ja heinäkuun tyhjiä”

 1. Oi mää haluan nuo tussit myös! Itselläni on muutamia ja ne ovat olleet ihan mahtavia, vaikka en todellakaan handlaa tekniikoita. Siispä opettelemaan :).

  Terkuin,

  Hannele

 2. hanna sanoo:

  Hitsi kun sä jaksat panostaa, tulee oikeen morkkis itselle :D Mulla on ihan Moleskinen kalenteri käytössä ja merkkaan sinne kaikki menot niin hemmetin tylsästi vaan sinisellä mustekynällä että oikeen hävettää!

  hanna
  http://www.hannamariav.com

 3. Katja sanoo:

  Ihanat, en kestä tota sun käsialaa :) Olen harjotellu kans sivellinkärkisellä tussilla vaan ei onnistu ei. Teetkö muuten kirjaimiin noi vahvistetut viivat jälkikäteen vai onko sellainen kynä jolla saa painamalla vahvemman viivan? Lisää vaan näitä bujoja :)

  • ia ia sanoo:

   Jälkikäteen teen! Koitin just opetella sitä oikeeoppista eli painaa vahvemmin mutta eiii se vaan vielä luonnistu :D

 4. Anne sanoo:

  Hei ihanaa: bujojutut on parhaita! Sulla on niin ihana omanlainen tyyli tuossa taiteilussa ja askartelussa ♥ Mä aloitin bullet journalin pitämisen huhtikuussa ja innolle ei näy loppua, vaikka välillä tuleekin hiljaisempia viikkoja sen täyttämisessä. Tällä hetkellä tykkään tosi paljon kaikista trackereista ja oon koukussa niiden värittämiseen. Tuo mehujääaukeama oli ehdottomasti mun suosikki!

  https://justsayinghianne.blogspot.fi/

  • ia ia sanoo:

   Kiva kuulla että siellä on muitakin bujoilusta innostuneita! Mä haluaisin kans oppia niihin trackereihin, laita ihmeessä kuvia johonkin niin pääsen stalkkaa sun bujosivuja? :D Haha, toi mehujää on puolestaan mun inhokki, liian sotkunen!

 5. Kasuuu* sanoo:

  IHANIA!! <33 Mun bujo laahaa vielä jossain kesäkuussa, mutta näitä muiden on kiva katella :D

 6. Mila sanoo:

  En oo kyllä jaksanu tehä oikeestaan mitään bujoon kesäkuun aikana, enkä sitte tehny heinäkuullekaan. Tämä siks etten oo ollut omassa kodissa, eli ei tarvi seurata siivoomisia, enkä oo tehny koko kuukautena about mitään muutakaan kalenteria vaativaa :D turha sitä siis tuhlata sivuja :P

  • ia ia sanoo:

   No mutta hei just ihanaa jos ei elämä vaadi sen suurempia organisointitoimenpiteitä! ^_^

 7. Katri sanoo:

  aivan ihania aukeamia jälleen. Nuo sun askartelut on niin värikkäitä ja iloisia et ostaisin ihan varmasti jos kauppoihin tulisi sun kuvittama kalenteri. Itselläni kun ei kärsivällisyys riitä moiseen :D

 8. Chatte sanoo:

  Ihania! Apua, kohta mäkin oon ostamassa tusseja… Mikä vihko/muistikirja sulla on käytössä? Tosi kauniit sivut, tykkään noista pisteviivoista!

  • ia ia sanoo:

   Leuchtturm1917! Toinen kirja jo jemmassa odottamassa tämän täyttymistä, pisteviivat best :D

 9. Siis aivan ihania!! Olen miettinyt, että pitäisi alkaa pitää (tulipa hölmön kuuloinen lause :’D) tuollaista bujoa, mutta vielä en oo saanut aikaan aloittaa… Tää kyllä inspiroi kovasti, joten ehkä nyt viimein!!

 10. Enni sanoo:

  Onko tuo sitruunii vahinko vai jotain inside-läppää? Eihän sitruunoita taivu sitruuniiksi missään murteessa,kun se on kielen järjestelmän vastainen muoto. Lipsahdus kielikorvassa? Jäin pohtimaan.. :’D
  mutta hienot bujoilut olet taas taiteillut, taidan varastaa fonttisi synttärikorttiin. :)

  • ia ia sanoo:

   Eiku ihan tahallinen kielioppiväännös vain koska se kuulosti musta hauskalta limppariin kanssa :D

 11. Nimetön sanoo:

  Yleensä blogien yhteistyötarjoukset on helppo ohittaa, kun ne on esim. kosmetiikka- tai vaatekauppoihin, mutta tämä vaikuttaa siltä etten pysty vastustamaan :D itellä on tosin jäänyt bujo tauolle kesätöiden ajaksi, mutta opiskeluiden jatkuessa syksyllä jatkunee bujoilukin :) sulla on kyllä upeita sivuja, jaksaispa itekkin nähdä noin paljo vaivaa!

  • ia ia sanoo:

   Mä kysäisin ihan varta vasten että olisko ollut jotain alekoodia, koska tiesin että siellä vois olla muitakin aiheesta kiinnostuneita ^_^ Siitä vaan tussikaupoille ennen koulujen alkua, lisää kummasti motivaatioo kun on kivat tussit millä kirjoittaa että mitä kaikkee pitäs saada tehtyä :,D

 12. Ellu sanoo:

  Lemppari taitaa olla toi viikko 30, nuo väritkin on siinä niin kertakaikkisen ihastuttavat <3 sairaan nättejähän nuo kaikki muutkin viikkonäkymät on, toi sun käsiala on vaan niin ihanaa etten kestä...
  Oma bujo on ollut kyllä hetken taas unohduksissa kun kesäloma ei muutenkaan ole mitään aktiivisen tekemisen aikaa :'D oon vihdoin saanut siitä sentään enemmän omaa silmää miellyttävän ja oon itekin alkanut lisäillä sinne tollasia pieniä kuvia :D

  • ia ia sanoo:

   No voi kiitoksia! Ihana vaan että saat lomailla ilman mitään to do -listoja :) Hei mä muistan sun piirtämisskilssit, salee törkeen hieno bujo sulla :D

 13. Eija sanoo:

  Aah, ihania!! Kauniita nuo ”pieleen menneiden peittelyt” noilla lapuilla, pitääpä kokeilla!
  Kiitos kun postailet näitä bujo-juttuja! Ihailen tuota käsialaasi myös ❤

  • ia ia sanoo:

   Joo sen siitä saa kun ei viitti luonnostella lyijykynällä :D Kiitos, kiva kuulla että tykkäät!

 14. Ninneri sanoo:

  Toi ”when life gives you lemons..” on oikein malliesimerkki miten kyseinen tilanne muutetaan limppariks: uutta otsikkoa päälle vaan! Ihana :D

  Persikka-aukeama oli mun suosikki :)

 15. Iinustii sanoo:

  Jes, bujopostaus Toi virheistä oppiminen ei oo ollut munkaan vahvuus, joten hyvä tietää etten ole ainoa jolle käy noita mokia, haha. Oon haaveillut noista Teippitarhan tombow-kynistä jo pidempään, joten iiiiiiks, iso kiitos hyvästä syystä hankkia ne nyt!!!

  • ia ia sanoo:

   Joo et todellakaan oo ainoa, musta tuntuu että suurin osa mun bujoratkaisuista on vaan virheiden peittämistä :,D Jea kiva jos alekoodi pääsi käyttöön!

 16. Hende sanoo:

  Aah bujopostaus! Nää on niin inspiroivia, tähän sydänsilmäemoji.
  Hei bongasin tuolta tekstin ilosaarirocklipuista, (kun oikeen tarkkaan tihrustin) oot ilmeisesti menossa? :> Mä oon menossa ilosaareen ekaa kertaa, tai oikeestaan ekaa kertaa ikinä edes sinne suuntaan Suomea ja on aika jännää!! Toivottavasti on ihan huippukiva festari!

  • ia ia sanoo:

   Kiva kuulla jos inspiroi hei! Joo sinne oon menossa, en oo mäkään siellä aikaisemmin käynyt :D Moikkaahan jos törmätään, tulee varmasti kiva viikonloppu!

 17. Saara sanoo:

  Hirmu hienoja, kuten aina! Ja jos et olis kertonut mokailuista, olisin luullut virityksiä ihan tarkoituksellisiksi, oli ne niin nättejä :)

 18. Sofia sanoo:

  Sain vihdoin käytyä tilaamassa oman bujon ja tuossa! Kiitos ale-koodista. :) Tammikuusta saakka oon katellu hirveesti muiden ihania kuvia ja videoita aiheesta, mutta nyt aloitan itekin. Sun sivut on kans kyllä tosi söpöjä!

  • ia ia sanoo:

   Mahtista jos koodista oli hyötyä! Intoa bujoiluun, toivottavasti paketti saapuu pian :)

 19. Nää sun bujoilut näyttää niiiin ihanilta!

  Itsellä on ollut vuosia ihan peruskalenteri, johon merkkaan värikoodein asioita. Nyt oon miettinyt vakavasti, mikä tulisi olemaan seuraava kalenteri – kokeilisiko bujoa vai ostaisiko valmiin…? :D

  https://heidi-karoliina-a.blogspot.fi

  • ia ia sanoo:

   Hmm, bujo on kyllä yhtäaikaa uhka ja mahdollisuus! :D Toisaalta vapaus tehdä kaikki just niinkuin ittelle parhaiten toimii, mutta toisaalta liika perfektionismi saattaa ajaa vaan ahdistuksen partaalle :D Mä sanoisin että kokeile bujoa! Ja jos ei nappaa, niin sitten osta normikalenteri :)

 20. Maija sanoo:

  Avaruusteema viehätti, siinä on kivat värit!

 21. Doll De Vil sanoo:

  sun bujo sai mut aloittamaan mun bujon. Ihan vaan tiedoks :-D
  VItsin hienoja TAAS!!! <3

 22. Saarai sanoo:

  Sie saat kyllä näistä bujosivuista ihan älyttömän kivoja! Värimaailmat näissä iskee ainakin minuun ihan kympillä. Itsekin oon yllättävän sitkeästi jaksanut jatkaa kalenterihommia mutta nyt kun kävin pari päivää sit kaupoilla kiertelemässä ja huomasin kaikki ihanat uudet vuosikalenterit kirjakauppojen hyllyillä, niin en kyl tiedä kumpi voittaa tänä syksynä, bujoilu vai joku uus kalenteri! :D jää nähtäväksi…

  http://ateljeesaara.blogspot.fi

  • ia ia sanoo:

   No voi kiitos! Haha pitää varmaan itekki käydä hiplailemassa kouluvuosien kunniaksi vähän niitä perinteisiä vuosikalentereitakin :D

 23. Brushables sanoo:

  Hei suosittelen lämpimästi Kuretaken Brushables-tusseja! Ostin itse instan innoittamana kaksi Tombowta ja ne tuntuivat tosi hankalilta, sitten kokeilin Brushableja ja WOW, miten ihanaa ja keveää näitten käyttö on <3____<3

Kommentoi