maanantai 24. heinäkuu 2017

mestari

Tiiättekö sen sanonnan, että kun harjoittelet jotain asiaa 10 000 tuntia, niin sen jälkeen olet mestari siinä? Itse oon oppinut ottamaan jo nuorella iällä reilun siivun jokapäiväisestä vapaa-ajastani tiettyjen aktiviteettien harjoittamiseen. Ajan, jota en täytä millään yleishyödyllisellä kuten työnteolla tai kotitöillä, vaan jonka pyhitän vain ja ainoastaan tinkimättömään harjoitteluun. Tällä taktiikalla olen vuosien varrella saavuttanut mestaritason jo monessa asiassa, kuten esimerkiksi:

pinkgranny3

Osaan selata Instagramin suurennuslasisivua todella taitavalla peukalon vieritysliikkeellä todella myöhään aamuyöhön. Olen huomannut tämän taidon olevan terävimmässä timantissa silloin, kun seuraavana aamuna on mahdollisimman aikainen herätys. Aivot oikein sykkii, että et voi lopettaa vielä, täällä jossain odottaa vielä yksi upee silmämeikki, yksi hauska meemikuva ja yksi hypnoottinen mönjäntaitteluvideo (?!) jota et ole vielä nähnyt!

Osaan pomppia gasellin lailla tekemisestä toiseen, keskittymättä yhteenkään niistä kunnolla. Yhtä aikaa sujuu esimerkiksi astiapesukoneen täyttäminen, pyykkien kuivamaan ripustaminen, blogikirjoituksen kirjoittaminen, laukun pakkaaminen, tukan värjääminen ja kynsien lakkaaminen. Tähän liittyy myös toinen erikoistaito: Saan kulumaan aikaa näiden tehtävien suorittamiseen vaikka koko pitkän illan, vaikka tehtävät olisi suoritettavissa tunnissa. Tätä ollaan harjoiteltu monet illat!

idpinkgranny2

Osaan uppoutua tuntikausiksi Youtubessa kykykilpailujen audition-videoihin, ja itkeä niille vuolaasti. Mulla on kehittynyt tähän spesifi seulakin: Vain videoita joilla on yli miljoona katselukertaa, ja vain videoita joissa näkyy lopuksi tuomareiden kommentit. Ja vain niitä ihan ekoja audition-videoita, eikä mitään semifinaaleja: Se hetki, kun kaikki kuulee sen surullisen elämäntarinan ensimmäistä kertaa ja yleisö nousee haltioituneena taputtamaan, kun seittemänvuotias esittää itsekirjoittamansa omakohtaisen biisin ukulelella ja Simon Cowellin silmät kimaltaa. (Sekä liikutuksesta, että dollarinkuvista haha)

pinkgranny4

Ainiin, ja osaan myös pelottavan paljon repliikkejä Frendeistä ulkoa.

Missä te ootte tällä samalla harjoittelumentaliteetilla mestaritasoa?


Saatat pitää myös näistä:

22 Responses to “mestari”

 1. Saija sanoo:

  Ei hitto, pystyn NIIN samaistumaan tuohon kykykilpailujen audition-videoiden katseluun ja niille märyämiseen! Aika vierähtää ihan mukavasti Amerikan tai Brittien talent-videoiden parissa ja parasta on, kun nykyään ne tuomarit voi käyttää sen ”golden buzzer” -painikkeen ja voi sitä kilpailijoiden riemun ja ilon määrää siinä vaiheessa! :-D Itkut on kyllä hyvin herkässä.

  • ia ia sanoo:

   Haha joo unohdinkin mainita golden buzzerin mainiouden! Se kun hetken verran kaikki on mahdollista, naaaaawww <3 :D

 2. Anne sanoo:

  Olen n. puolentoistavuoden aikana kehittynyt nopeaksi duolingon ja memrisen ”pelaajaksi”. Osaisin sanoa portugaliksi ”olen aina unelmoinut olevani golfin ammattilaispelaaja”, mutta siihen ei tule tilaisuutta, kun en pelaa golfia. Tositilanteessa en saa kyllä suustani muuta kuin ola, ööh… ja kaikki katoaa päästä. Aika koukuttavia nämä kielipelit kyllä ovat.

  • ia ia sanoo:

   No mut hei tuonhan vois laskea jo melkein hyödylliseksi taidoksi! Ja voi että, mä niin nään sieluni silmin sen tilanteen kun vielä joskus sulle aukeaa se täydellinen sauma sanoa toi sun lause :,D Universumin on vielä pakko heittää sut sellaiseen tilanteeseen!

 3. Tytti sanoo:

  Asioiden tekemättä jättäminen/unohtaminen/välttely. Oon tässä ihan kuningas! Niin hyvä, että voisi melkein olla ylpeä itsestään, mutta äiti ei fanita kun taas ”unohdin” laittaa tiskit, eikä lukiokurssien arvosanat kiittele kun opiskelun aloittaa neljäkymmentäviisi minuuttia ennen koetta :D Tosin silloin äiti arvostaa, kun kouluhommia vältelläkseni alan tehdä kotitöitä, nii eiks se oo ihan hyvä… :D

  Meitsi diggaa sun tukkaa ja hametta!

  • ia ia sanoo:

   Haha joo, yllättävän usein siitä välttelystä seuraa jotain hyvää vaikkei se alkuperäistä asiaa edistäiskään :D Saa tulla meillekin koulutehtävänvälttelysiivoamaan! :,D Voi kiitti!

 4. Nimetön sanoo:

  Välikommenttina: näytät todella kauniilta näissä kuvissa! Noi hiukset on ihan mahtavat!

 5. Syksylintu sanoo:

  Hiuksesi ovat olleet aina tosi kauniit. Nämä kesähiukset ovat myös aivan ihanat!

  Vaatiko paljon työtä saada suht tummasta punaisesta tukasta tällaiset? Vaatiko paljon vaalennusta, kärsikö hiusten kunto ja miten ylläpidät hiusväriä?

  Ihanat hiukset, pahoittelen kysymystulvaa :D!

  Oikein ihanaa kesää!

  • ia ia sanoo:

   Voi kiitoksia! :) Haha ei se mitään, mielelläni vastailen :D Yhdellä kampaamovaalennuksella tuli näin vaaleat, ja mun mielestä hiusten kunto ei kärsinyt juuri ollenkaan! Pienet kuivumisvauriot olis ollu varmaan tosi iisisti hoidettavissa kosteuttavilla hiusnaamioilla ja muilla, mutta en oo jaksanut :D Mulla on kotona pinkkiä ja kuparinväristä suoraväriä, joista sekoittelen hoitoaineeseen semmoisen kivanvärisen mixin jonka heitän puoleksi tunniksi päähän about kolmen pesun välein, samalla se hoitoaine sitten antaa tehokosteutustakin. Ja suoraväreillä leikkiminen on hauskaa, sävyä on helppo muunnella fiiliksen mukaan säätämällä värien ja hoitoaineiden määriä! Ihanaa kesää sinnekin <3

 6. Hellevi sanoo:

  Hitto vie, nuo hiukset on ihan uskomattoman hienot! :) Vaikka se vanha värikin on edelleen ihan huippu, kovasti piristää pieni vaihtelu. :)

  Mä olen mestari Spider-pasianssissa. Olen pelannut näköjään parin vuoden sisään sitä melkein 4500 kertaa opiskelujuttuja vältellessäni. 10 000 h ei ihan ehkä mene vielä rikki, mutta sitä kohti ollaan kovaa vauhtia menossa! Niin ja sitä ennen jumitin vuoden verran pelaten Vapaakenttää (muistaakseni 1000 pelin verran), mitähän sitä oiskaan saanut aikaan jos kaiken tuon ajan olisi käyttänyt johonkin muuhun… :D

  • ia ia sanoo:

   Voi ihana, vanhat kunnon tietokonekorttipelit! :D Tää oli jotenkin tosi liikkis, ihana ettei kaikki uppoa vaan jonnekki someen! Mä tykkään eniten perinteisestä pasianssista :) Ja ei, ei mietitä miten tällä ajankäytöllä olis oppinut vaikka uuden kielen tai soittimen.. :D

 7. Ihana postaus ja kaunis sinä – nuo hiukset käy sulle tosi hyvin.

  Mä osaan käyttää lukemattomia tunteja huomaamatta somen ihmeellisessä maailmassa (just silloin kun pitäisi tehdä jotain muuta…). Osaan myös hämmentävän monen laulun sanat ulkoa vielä vuosienkin päästä.

  https://heidi-karoliina-a.blogspot.fi

  • ia ia sanoo:

   Voi kiitos paljon :-* Jep, some on kyllä ihan kamalan salakavala aikasyöppö! Tosin sanojen ulkoamuistaminen on yllättävän hauska taito jos sitä sattuu jossain tilanteessa päästä käyttämään :D Osaispa yhtä hyvin ulkoa vaikka kertotaulut, hmm..

 8. Mantu sanoo:

  Mä olen mestari muistamaan kaikki maailman turhat asiat, esimerkiksi mitä tapahtui salkkareiden jaksossa 207 ja mikä mekko mulla oli päällä seitsemän vuotta sitten tiettynä perjantai-iltana. Oon myös todella hyvä purkamaan matkalaukut ennätyshitaasti, sellaisella yksi sukka kolmessa päivässä -tahdilla! Ps. Rakastan tota hiustenväriä, ghaaaa <3

  • ia ia sanoo:

   Oho, aika siistiä tommonen supermuisti! Mä kyllä liityn laukunpurkamisammattilaisten joukkoon, yleensä se tyhjenee sitä tahtia kun sieltä jotain tarvitsen :,D Voi kiitos!

 9. Juli sanoo:

  Mä en kestä mikä ihana oot! Sun vaatetyyli, kirjotustyyli, huumori, postausaiheet ja kaikki on kyllä niin kohdallaan. Multa harvinaista, että jaksan lukea postauksia kovinkaan paljon (kuvien selaaminen on helpompaa), mutta sun omat tulee kyllä aina luettua. En voi kun samaistua niin suureen osaan sun jutuista, että huhhuh! Voisin kehua vuolaamminkin, mutta jätän tämän vain tähän! Jatka samaan malliin niin minä jatkan seurailemista ! :)

  • ia ia sanoo:

   No voi sinua, kiitos hirmusti kauniista sanoista! :-* Joo nykyään on niin helppo skrollata vaan nopsaa kuvasisältö läpi ja skipata kaikki muu, joten oon erityisen otettu siitä että mun juttuja jaksetaan lukeakin! Itte kuitenkin panostan tekstiin aina ihan kympillä. Tuuhan kommentoimaan jatkossakin! ^_^

 10. Emmi sanoo:

  Olipas ihana postaus ja näytät niin valloittavalta näissä kuvissa! Tuo hiusten väri passaa sulle aivan mielettömän hyvin :>

  Mä samaistun niin paljon tuohon Instagramin selaamiseen… Silloin sitä jämähtää sinne tuntikausiksi tutkiskelemaan kuvia, kun seuraavana aamuna pitäisi herätä todella aikaisin :D

  • ia ia sanoo:

   Voi kiitos paljon! Jep näinhän se menee, ja koskaan siellä ei kuitenkaan mitään niin mielenkiintoista ole etteikö seuraavana aamuna harmittaisi että hitto kun taaas piti jumittua puhelimelle :D

 11. Annuk sanoo:

  Mistä tuo takki, metsästäny kaikki paikat mutta en löydä ;;____;; <3

  • ia ia sanoo:

   Se on H&M Divided Gold-mallistoa! Tästäkin oli vain yksinäinen koko 40 jäljellä, mahtaa olla aika loppuunmyyty :o Nettikaupassa näkyy joku versio vähän pinkimpänä?

Kommentoi