maanantai 31. heinäkuu 2017

maanantain pikalounas

 

Nonni, se olis taas maanantai ja uusi työviikko. Aina sitä loman jälkeen toi arkeenpaluu tulee yhtä yllättäen! Tai ketä mä huijaan, jokaisen viikonlopun jälkeen se fiilis on ihan sama :D Joskus oon pyöritellyt mielessä sitä kaunista kuvaa sunnuntai-illasta, jolloin valmistaudun huolella uuteen työviikkoon valitsemalla vaatteet valmiiksi, pakkaamalla laukun ja tekemällä eväät odottamaan jääkaappiin ja laittamalla kahvit valmiiks napin alle. Mutta ei, maanantai toisensa jälkeen kaava on aina sama: Shokkiherätys kolmanteen torkkuun (joka on 10 minuuttia sen jälkeen kun oli pakko nousta), smoothien imaisu sisuksiin samalla kun naamaan iskee välttämättömimmät meikit (voittajan valinta ottaa laukkuun joku överipuna mukaan ja sutia se naamaan matkalla, näyttää oikeesti siltä että panostit!), päälle se ainoa mekko mikä ei vaadi silitystä ja sit ovesta ulos. Ei hitto ne eväät.. Onneksi meidän kuivakaapin tilannetta oli korjannut kaupallisen yhteistyön merkeissä Knorr.

Alaoikeen tyyppi on mun ilme kun maanantai. Niin, ja oiski Oslossa.

Oikeesti työeväät on mulle kyllä ikuinen murheenkryyni. Me tehdään nykyään illalla kotona semihyvä päivällissetti (johon panostetaan rahallisestikin vähän enemmän, varsinkin nykyään kun tehdään pelkkää kasvisruokaa ja usein vegaanistakin), mutta tosi harvoin siitä lopulta jää ylimääräistä seuraavalle päivälle asti. Joten yleensä pengon aamulla meidän kuivakaapit nuudelipussien varalta läpi tai sitten juoksen aikaisin aukeavasta lähikaupasta jotain nopeaa ja halpaa mukaan ennen työvuoron alkua, ja sitten taas illalla satsataan enemmän. Lähikaupan kaikki valmiskasvisruuat alkaa olla kokeiltuja (ja itseasiassa kombo edullinen+hyvä+vege on yllättävän haastava), joten rehellisesti sanottuna nää alle euron maksavat Snack Potit olis testattu aikoja sitten jos olisin älynnyt etsiä niitä kuivahyllyltä.

Knorrin Snack Poteista kaksi on kasvisversioita, Spaghetti Napoli ja Rice Curry. (Muita makuvaihtoehtoja on Spaghetti Bolognese, Spaghetti Carbonara, ja Perunamuusi pekonilla.) Helppo lounas syntyy kyllä ihan ennätysnopeasti: Avaa kansi ja lisää kiehuvaa vettä kuppiin rajaan asti, sekoita ja anna olla kannen alla 5 minuuttia, sekoita vielä ja syö. Pakko myöntää, että tää kyllä yllätti maullaan ja rakenteellaan tosi positiivisesti.  idknorr

Löytyykö sieltä muita, jotka eivät koskaan opi harrastamaan meal preppausta vaan kaipaavat silloin tällöin just niitä viiden minuutin iisejä lounassettejä? Vai missä muussa tilanteessa Snack Pot olisi näppärä ratkaisu? Laitetaan yhdelle tähän postaukseen kommentoineelle kuiva-ainekaappiin kiireaamujen jemmaksi kaikkia Snack Pot -makuja! Arvonta päättyy 6.8., säännöt arvontaan täällä.

Tsemppiä uuteen viikkoon!


Saatat pitää myös näistä:

55 Responses to “maanantain pikalounas”

 1. Stella sanoo:

  Oii noi on hyviä, lounasvoitto lämmittäis mieltä ja vatsaa!

 2. Juuli sanoo:

  Haha kaipaan melkein aina mahdollisimman helppoa ateriaa. Ruuanlaitto ei oikein ole mun sydäntä lähellä (syöminen kyllä!) eli tuppaa kyllä menemään sillä ”sieltä mistä aita on matalin”-asenteella. varmaan jos alkais kokkailee, niin siitä vois toki innostuakin. En oo oikeen vaan antanut sille mahdollisuutta.

 3. Saarai sanoo:

  ei vitsi, noitahan pitää testata! oon ihan onneton työeväitten kanssa ja joudun luvattoman usein turvautumaan työpaikan maksulliseen lounaaseen, vaikka pienellä vaivalla säästäisin nekin rahat ottamalla eväät messiin. Siispä nämä menee ehdottomasti testiin! :)

  http://ateljeesaara.blogspot.fi

 4. Elina sanoo:

  Näin metsäalaa opiskelevana tollaset Snack Potit vois toimia hyvin maastopäivien eväänä sen iän ikuisen Reissumiehen ja purkkihernekeiton tilalla. Keitetty vesi termariin, eväät reppuun ja menoksi!

 5. Maria sanoo:

  Nämä toimisi meillä just työpaikkaeväinä ja reissun päällä vaikka hotellissa, kun kuumaa vettä vaan etsii. :)

 6. Emma sanoo:

  Näitä vois kokeilla, mulla on myös tosi vastaavia lounasongelmia (edullista, helppoa, nopeaa ja mielellään vegeä) jotka yleensä oon ratkaissut leipä + maustamaton jogurtti -yhdistelmällä. Vaihtelu virkistäisi aina välillä :’D (poikakaveri saa lounasseteleitä ja oon niin kateellinen sille haha)

  + ihana paita sulla!

 7. Saara sanoo:

  Heh työeväät on kyllä ainainen haaste… Itse teen vielä myöhäistä ilta- ja yötyötä, jolloin on tosi hankala ajoittaa koko päivän ruokailut. Yksinasuvana tosin tehdyt ruoat kestävät yleensä päiviä, joten välillä saatan vetää viikon makaroonilaatikkoa putkeen :D Joskus kahdesti päivässäkin…

 8. haavelina sanoo:

  Juu, kun joskus oppisikin suunnittelemaan yhden päivän pidemmälle.. Kaupassa tulee valehtelematta käytyä melkein joka päivä, välillä isompaa ja välillä pienempää. Kuivakaapin täyttö näillä pelastaisi kyllä monet nälkäkiukut!

 9. LindaK sanoo:

  Kiitos kivasta postauksesta, sun tekstit piristää aina päivää. Ja tosiaan, toihan ois ihan kivaa vaihtelua niihin nuudelipäiviin :D.

 10. Lottae sanoo:

  Olen todella laiska tekemään töihin eväitä, yleensä eväs onkin ruisleipä ja banaani tai sitten juurikin pikanuudelit. Joten Snack Potit tulisi kyllä ehdottomasti tarpeeseen!

 11. Maria sanoo:

  Heips! Kerroit että teillä syödään nykyään pääosin kasvisruokaa. Mua on pitkään houkuttanut kasvisruoka ja usein sitä syönkin, mutta en oo vielä niin perehtynyt asiaan, että keksisin kauheasti kasvisruokia mitä tehdä… koen jotenkin haasteeksi saada riittävästi proteiinia ateriaan. Joten jos yhtään tuntuu että jaksaa kirjottaa niin ois kiva lukea postauksia teidän ruuista, vois saada ite vähän vinkkivitosia omiin kokkailuihin :)

  Ps. Kävin Oslossa (taisin luvata tulla kertomaan reissusta tänne :D), ja joutuu myöntää että ehkä saatettiin spotata kaverin kanssa muutama Skam-paikka… (esim. joku koulu ja joku sinisellä ovella varustettu kämppä…) Mutta olihan Oslo oikeesti aika hieno paikka, ja norjalaiset on mukavia :) ja ruoka oli hyvää! En tiedä, voisin hehkuttaa kaikkea, mutta jääkööt tähän :D

  • ia ia sanoo:

   Joo pitäis kyllä ihan oikeesti tehdä se vegeruokapostaus, mä lupaan laittaa tän työn alle! Koska ittellä oli alkuun myös ihan hullu pähkäily että mitäs hittoo sitä keksisi. Hahha, ihana kuulla että reissu meni hyvin! Me eksyttiin kans muuan koululle, mutta sininen ovi jäi näkemättä byää! Saa tulla hehkuttamaan vielä niitä kaikkia loppujakin :,D

  • Minja sanoo:

   Kannattaa tutustua kasvisruokablogeihin, esim.

   https://chocochili.net

   http://pidempikorsi.tumblr.com

   ja liittyä facebookissa Vegaaniset kasvisruuat -ryhmään. Suosittelen myös osallistumista vegaanihaasteeseen! :)

   http://vegaanihaaste.fi

 12. Minttu-Maaria sanoo:

  Sinä sen sanoit evääksi töihin! Mulle kans ;)

 13. Krista sanoo:

  Harrastan vaeltamista, siellä tuollaiset helpot ja nopeat, valmiiseen kuppiin tehtävät ruoat on ihan ylivetoja. Ainoa mitä tarvitsee on keitetty vesi, jonka saa nuotiolla näppärästi tehtyä. Helppoja ja nopeita, kupitkin voi uusiokäyttää vaikka vesilaseina reissulla!

 14. Vilja sanoo:

  Täydellinen lounaseväs! Tuollaisia pitäisi aina olla muutama jemmassa työpöydän laatikossa.

 15. Heidi sanoo:

  Juuri tuollaiset nopeat valmisruuat pelastaa päivät, jolloin ei vaan jaksa tehdä ruokaa. :)

 16. Kisumau sanoo:

  Minä!!! Tommoset tulis niin tarpeeseen nälkäkiukkua silmällä pitäen :D Vege-eväät on oikeesti vaikee ja oon muutenkin maailman huonoin keksiin eväitä…

 17. anna s. sanoo:

  Töihin nämä olisi todella käteviä ruokia :)

 18. Anni sanoo:

  Ihanan helpon näköisiä!

 19. hilda hissu sanoo:

  Joskus vaan on niin kova kiire, ettei yksinkertaisesti ehdi tehdä ruokaa. Silloin nuo on käteviä :)

 20. Noora sanoo:

  Tarvetta olisi kyllä tuollaisille aterioille! Nimim. Joutuu myöskin turhan usein juoksemaan kaupan läpi napaten väliltä mukaan jotai helppoa ja sairaannopeeta :D

 21. Jemina sanoo:

  Vaikuttaa ihan kelpo tuotteelta! joskus ehkä menee jopa testiin! :)

  Kirjotin hetken aikaa sitten omassa blogissai onnellisuudesta :) <3

  https://woundedlaughh.blogspot.fi/2017/07/onnellisuudesta.html

 22. Elli sanoo:

  Mä oon kyllä maailman surkein meal preppaaja :D

 23. Riina sanoo:

  Siis mä asun Ruotsissa ja kattelin näitä kaupassa yks kerta, koska opiskelija tunnetusti haluaa 1. halpaa ja 2. nopeeta. Sit joku mies tuli vaivihkaa sanoon et hei ne jakelee noita ulkona ilmaseksi, ei ois kiva maksaa 10 kruunua purkista. Mä että aijaa okei ja kun meen ulos niin siellä kyl ketään ollu, tai en löytäny :D

 24. Jasmine sanoo:

  Olisi käteviä juurikin työpaikalle lounaaksi! Mukana arvonnassa!

 25. Hippu sanoo:

  Kaikkeenhan pitäisi varautua!

 26. Susannay sanoo:

  Miksi toi kuulostaa liian tutulta tilanteelta :D Itellä on hyvä (ja paha) kun työskentelen ostoskeskuksessa niin ympärillä on kaiken maailman ruokapaikkoja, onneksi salekin löytyy ettei tule joka päivä haettua sitä subia.

  Pitää laittaa testiin koska kasvisruokaeineksiä ei oo mitenkään liikaa tarjolla..

 27. Riikka sanoo:

  Hyviä juurikin evääksi. Yllätyin niiden mausta ja siitä että ne ei ole mitään mössöä. :)

 28. Minja sanoo:

  Ootko kokeillu Jokaiselle-sarjan valmissafkoja? Musta erityisesti niiden tofu tikka masala on superhyvää ja (reilu annos) maksaa s-kaupoissa 2,69€. Toinen mun suosikki on Atrian eat&go papu-ohra”salaatti”, senkin löytää eineshyllyltä ja on herkkua. :)

  • ia ia sanoo:

   Joo kumpikin on testattu ja varsinkin tikka masala on ihan lemppari :D Se papu-ohrasalaattijutska on mun makuun ehkä vähän liian tulista, tosin ne rusinat on ihania!

 29. manna sanoo:

  Evääksi olisivat hyviä!

 30. NK sanoo:

  Nää on just hyviä, mulla oli Norjan roadtripillä näitä mukana ja kun sekaan laittoi soijarouhetta ja vähän enemmän vettä, niin olivat tosi täyttäviä! :)

 31. henriikkav sanoo:

  Meal preppaus on kyllä ikuinen murheenkryyni mulle :D Oon todella laiska kokkaamaan, kun poikaystävä tekee taas sitä mielellään päivällisaikaan… Mutta mites ne työpaikkaeväät? Mulla on just sama, aamupalankin kohdalla, että paniikissa kaivetaan kaapit läpi ja sit lopulta todetaan että ei oo kotona mitään syötävää ja juostaan kauppaan ennen työvuoroa :D

  Tän setin voittaminen helpottaisi sitä touhua jo siksi, että ei tartteis ihan joka hiton aamu mennä sinne kauppaan… koska let’s face it, kun sinne kauppaan lähtee, niin AINA mukaan lähtee myös jotain extraa.. suklaapatukka, laku, limppari… Hups.

 32. Jenna sanoo:

  Siis työeväät, tuo ikuisuuskysmys, jonka kohtaan jokaikinen ilta! Omalta työpaikalta löytyy kyllä henkilöstöravintola, mutta nirsona likkana koen sieltä löytyvän 7 euron arvoista pöperöä ehkä kahtena päivänä viidestä ja kun pelkästään nuo kahden päivän työlounaisiin menevät roposet kertoo ensin neljällä ja sitten kahdellatoista, on vuodessa kuluva summa ihan hirveä. Jostain fiinimmistä Sinuhe-lounaista nyt puhumattakaan.

  Meilläkin tehdään kotona siis päivittäin lämmin ruoka, mutta kun talouden jakaa ”raavaan aikuisen miehen” kanssa, ei siitä ihan hirveesti jää seuraavalle päivälle, vaikka kuinka kuvittelis tekevänsä vähän enemmän kerralla. Etenkään silloin, jos on tehty jotain superhyvää lempiruokaa!

  Mä olen ihastunut ikihyviksi näistä Snack Poteista tuohon Pasta Carbonaraan ja taannoin lähikauppa myi näitä eurolla purkki. Hamstrasin muutaman. Ja söin seuraavan viikon ajan töiden jälkeiseksi välipalaksi pelkkää pasta carbonaraa :-D

  • ia ia sanoo:

   Siis raavaan miehen ongelma on täälläkin erittäin tuttu, hahha en kestä :D Meilläkin on nyt uunissa aivan superherkku pinaatti-vuohenjuustolasagne jonka vegaanit/laktoosittomat juustot oli jo yksistään sen kympin, ”heh”. Ja aivan tasan se on syöty tämän illan aikana :D

 33. saya sanoo:

  No nimenomaan noi työeväät on ainainen murheenkryyni :D olen huoltsikalla kesätöissä, joten ei siellä ilman eväitä jää nälkäiseksi, mutta ihan joka päivä ei viitsi vetää hamppariateriaa tai sämpylöitä ruoaksi…

 34. Terhi sanoo:

  Usein meal preppaan mutta toisinaan jos ollaan lähdössä esim reissuun (teen sairaanhoitajana epäsäännöllistä 3-vuorotyötä) ja mulla on vaan pari työpäivää niin ei kannata tehdä viikon eväitä, jolloin nää olis ihan mahtavia! :)

 35. E sanoo:

  Pelastais kyllä kiireisen työpäivän nuo! Joskus oon paria maistanutkin, kun jakoivat yliopistolla ilmaisia :)

 36. Salkko sanoo:

  Kuulostaa hyvältä vaihtoehdolta työpaikan epäterveellisille välipalavalikoimalle :-)

 37. Jutta sanoo:

  Tommoset ois varmaan hyviä pitää kaapissa extemporereissuihin lähtöä varten varten, mitä oonkin harrastanu paljon tässä viimeaikoina :D ois jotain mitä mättää naamaan ennenkö kirmaa ulos, tosi usein jää syömättä kun ei oo mitään nopeeta kaapissa ja sit ei ehdi kun hetken olla tien päällä kun pitää pysähtyä tyylii autolla jonneki huoltoasemalle. :D

  Mistä tuo ylimmän kuvan tyyppi oikein on? Onko hahmolla jotain nimeä? Tosi symppis. :-)

 38. emzi sanoo:

  Ai vitsi noita pitää kyllä kokeilla :D

 39. sannero sanoo:

  90% työpäivistä on meal preppaaja, rakastan eväiden suunnittelua! Ja ne loput 10% päivistä on sellisia että suunnittelen upeat eväät mutta unohdan ne kotiin… vois viedä pari snackpotia pukukaappiin varaeväiksi unohduspäiviä varten

 40. elbu sanoo:

  syksyllä kun palaa opiskelemaan ja harrastuksiin, niin suht terveellinen valmisruoka olis välillä kätevä ratkaisu :)

 41. minttu47 sanoo:

  Olisipa kiva testata!

 42. Hiisukas sanoo:

  Nämä ovatkin näppäriä. Mukana arvonnassa.

 43. iisamai sanoo:

  Ai kamala. Tämä osui ja upposi. Välillä nolottaa töissä mutustaa jotain hätäleipää, jonka päälle on raavittu juustonjämät jääkaapista, kun et ole muistanut/ehtinyt/yksinkertaisesti vaan jaksanut tehdä mitään oikeaa ruokaa.

  Kiitos vinkistä, tämä menee kokeiluun! Jahka sinne kauppaan asti pääsen.

 44. Satu sanoo:

  Olis kyl niin käteviä ruokia töissä. En tajunnutkaan ennen kuin nyt sanoit. Testasin pasta carbonaraa ennakkoon ennen telttareissua ja oli hyvää. Pystyy helposti syömään keskellä mettääkin.

 45. Hanna sanoo:

  Ai että,arvostaisin tuollaista helppoa pikaruokapakettia!!

 46. Riikka sanoo:

  Voi kyllä ja kyllä, eväät töihin on kyllä jokapäiväinen harmaiden hiusten aiheuttaja. Tuntuu että kaikkea on testattu! Näitä pitääkin testata seuraavaksi..

 47. Salla sanoo:

  Nuo olisi juuri hyviä sellaiseen tilanteeseen, kun juoksee luennolta suoraan iltavuoroon töihin, eli evääksi ei voi kotoa ottaa mitään kylmässä säilytettävää/helposti pilaantuvaa. :)

Kommentoi