tiistai 15. elokuu 2017

Colour me ! 10 vuotta, ensimmäinen blogipostaus ikinä ja pohdintaa blogin tulevaisuudesta

Arvatkaa mitä tajusin tässä hetki sitten? Mun blogi täytti heinäkuussa 10 vuotta. Siis kymmenen vuotta mun elämästä oon kirjoittanut tätä blogia. Aivan käsittämätöntä. Mä muistan vieläkin miksi aloitin tämän: Nautin pukeutumisesta (vaikka ne silloiset setit oli jotain aika järkyttävää kuten allaolevasta kuvasta näkyy..), ja nautin kirjoittamisesta. Löysin keinon yhdistää ne molemmat, ja samalla vältellä syksyllä 2007 kummitellutta ylioppilaskirjoitusten urakkaa. Siinäpä se sitten olikin.

Vaikka myötähäpeä hyökyy metrienkorkuisina aaltoina päin näköä, niin tässä juhlavuoden kunniaksi meitsin eka kunnollinen blogipostaukseni ikinä:

Perjantai, 6. heinäkuuta 2007

Eilinen

Eilen oli tavallisen tylsä torstai. Tarkastin paikallisen torin annit, ja mukaan tarttui punainen peruslompakko edellisen hyvin rikkoontuneen tilalle. Kävin myös kirpparilla tarkoituksena tarkastaa pöydän hinta, jollaisen aion kuormittaa ystäväni kanssa ei-enää-niin-ihanilla farkkulaukuilla ja pieneksi menneillä vaatteilla, mutta mukaan kuitenkin tarttui mitä söpöin laukku 2,5eurolla, jonka otin käyttöön saman tien, kuten kuvasta näkyy.

oldie

Tämä on nyt ensimmäinen julkinen päivän asuni, toivottavasti kaikki oleellinen näkyy.

(kasvot piiloon syystä että a)en ole varma, haluanko näyttää niitä ja b) eivät tykänneet olla kovin julkaisukelpoiset.)

Päällä:

 • IT’S NOT OVER NOT OVER NOT OVER YEAH! -printtipaita #H&M
 • mustat pillit #Vila
 • mustavalkeat tennarit #Seppälä
 • retrokuosinen huivi (kuosi tarkemmin yläoikealla) #secondhand
 • laukku #secondhand
 • pöllökoru #Accessorize

 

Mitä tässä kymmenen vuoden aikana on sitten ehtinyt tapahtua? No, tiivistettynä mä valmistuin ylioppilaaksi ja pidin välivuoden töitä tehden, kävin ammattikorkeakoulun ja valmistuin tradenomiksi, muutin Helsinkiin ja tällä hetkellä oon työssä josta nautin, ja oon edelleen yhdessä sen saman tyypin kanssa kuin silloin 10 vuotta sitten. Blogillisesti puolestaan päädyin helmikuussa 2008 Hesarin ekalle aukeamalle minkä myötä salainen harrastus tuli julki muillekin. Sen myötä lukijamäärätkin lähti nousuun, ja blogini siirtyi Indiedaysille vuonna 2010, mistä lähtien blogi on ollut rakkaan harrastuksen lisäksi mulle myös sivutyö. Oon ylpeä siitä, että oon pystynyt olemaan oma itseni ja toteuttamaan myös kaupallisia yhteistöitä pysyen samalla ittelleni uskollisena. Oon voinut seisoa jokaisen kirjoittamani jutun ja ottamani kuvan takana, ja musta tuntuu, että lukijatkin on huomanneet sen, koska näiden kymmenen bloggailuvuoden aikana oon saanut lokaa niskaani ihan marginaalisen vähän. (Koputetaan puuta! :D)

Tässä kymmenen vuoden aikana koko blogikulttuuri on kehittynyt hurjaa vauhtia eteenpäin. Kuvat ja kuvauskalusto on ammattimaistuneet aivan käsittämättömän paljon: Asukuvat ei ole enää ”tänään päällä tätä” -kuvia eteisen peilin kautta, vaan Tuomiokirkolle suunnataan vaatematkalaukullisen sekä valokuvaajaystävän kanssa. Ei ole enää ”söin tätä lounaaksi ja ostin tämmöisen paidan kaupasta” -päivityksiä, vaan hakukoneoptimoituja ”5 helppoa arkiruokareseptiä” ja  ”7+1 vinkkiä syysvaatekaupoille (yhteistyössä vaatekauppa X)” -merkintöjä, käsittämättömän upeilla stailatuilla kuvilla höystettynä. Samaan aikaan, kun blogit ovat ammatimaistuneet kohti aikakauslehtityylistä loppuun asti hiottua estetiikkaa, niin se blogien arkipäiväisyyden viehätys on siirtynyt puolestaan vlogimaailmaan.

Mihin mä sijoitun tässä kaikessa? Onko mulla enää mitään annettavaa 10 vuoden jälkeen? Mihin suuntaan mun pitäis lähteä, vai pitäiskö poistua tältä areenalta jo kokonaan? Tuntuu, etten ole tarpeeksi ammattimainen, someorientoitunut päämäärätietoinen verkostoituja tuottamaan tarpeeksi laadukasta settiä blogiin joka yltäisi tämän päivän standardeihin. Enkä toisaalta ole tarpeeksi rohkea jakamaan taas arkipäiväisyyksiä liikkuvan kuvan muodossa vlogimaailmassakaan. Tähän kaikkeen vaikuttaa myös se, että nykyään bloggaaminen ja vloggaaminen on tosi monelle se ”päivätyö”. Se, mikä on arkipäivässä se ykkösprioriteetti, ja tottakai se näkyy myös tuotetun sisällön korkeatasoisessa jäljessä. Itse oon tehnyt sen valinnan, etten oo halunnut pyrkiä saamaan bloggaamisesta itselleni täyspäiväistä ammattia, mikä tietysti vaikuttaa siihen, että bloggaamiseen käytettävä aika on vain siivu klo 16 jälkeen. Samalla kun siivujen pitäisi riittää myös kodin, sosiaalisten suhteiden ja muiden harrastusten ylläpitämiseen.

Vaikka välillä oon pyöritellyt mielessäni ajatusta lopettamisesta, niin toisaalta mun sydän sanoo että olishan tätä hauska vielä jatkaa. Vaihtaa bloggaustyyliä vaikkapa vielä enemmän just tähän mun arkeen sopivaksi, ja jakaa niitä ennen töihin lähtöä makkarissa kuvattuja päivän asuja, vaikken niitä ehdi loppuun asti stailaamaankaan ja Tuomiokirkolle kuvaamaan. Jotain pienempiä ja pikaisempia juttuja tyyliin ”tänään syötiin iltapalaksi tätä”. Vai lukeeko niitä enää kukaan?

Mitä mieltä te ootte tästä kaikesta?

Musta tuntuu, että 10-vuotispäivän kunniaksi tästä merkinnästä ois pitänyt kirjoittaa jotenkin mahtipontisempi, järjestää vähintäänkin joku juhlallinen photoshoot folioilmapallojen kanssa, mutta mutta tää nyt oli tämmöinen yhtäkkinen oksennus näppäimistölle puolikkaista ajatuksista ennen kuin lähdetään ettimään jotain kivaa lounaspaikkaa :D Mutta toisaalta, sitä nää mun blogimerkinnät on tainneet suurimmaksi osaksi viimeisen kymmenen vuoden ajan ollakin. Oikeita ajatuksia siinä hetkessä kun ne kirjoitan. Ehkä tää oli sitten riittävän hyvä just siks. NYT sitä ruokaa.


Saatat pitää myös näistä:

214 Responses to “Colour me ! 10 vuotta, ensimmäinen blogipostaus ikinä ja pohdintaa blogin tulevaisuudesta”

 1. Saara sanoo:

  Moikka! Olen ollut blogisi lukija, jos en nyt ihan alusta saakka, niin ei paljosta puutu. Ja tosiaan se aitous on ollut se viehätys! En jaksa seurata enää bloggaajia, joilta ilmestyy postaus joka päivä. Niissä alkaa heijastua se tekemisen pakko, liian kiiltokuvamaiset kuvat jne. Voin sitten yhtä hyvin lukea naistenlehtiä… Älä hitto lähde vaatelaukun kanssa Tuomiokirkolle :-). Kiitos ja anteeks!

 2. kissa sanoo:

  Paljon onnea 10-vuotiaalle! Itse olen ollut siitä matkassa vähintään sen kahdeksan.

 3. Monna sanoo:

  Mun mielestä tää sun blogi on ollut parasta juuri siksi, että tää on helposti lähestyttävä ja rehellinen kun se ”tuomiokirkko”-setti on minimissään. Ja hei, ei sun tarvitse olla ”ammattimainen, someorientoitunut päämäärätietoinen verkostoituja”, voit olla ihan vain oma itsesi, se riittää kyllä! (: Sen sun persoonan takia täällä ollaan lukemassa, itse aloitin lukemisen vähän ennen sun siirtymistä vuodatuksesta bloggeriin. On ollut hauska seurata sun kasvamista tänä aikana ja kasvaa itse siinä samalla.

  • ia ia sanoo:

   Huh, se on pitkä aika se! Ihana että oot vieläkin siellä, se kertoo ja merkkaa mulle paljon :) <3

 4. Niina sanoo:

  Mun mielestä tää on just hyvä tällaisena kuin tähänkin asti! Sopivan ”kotikutoinen”, niitä aikakauslehtiblogeja on ihan tarpeeks ja niistä uupuu omalla tavallaan se persoonallisuus mitä sulla on. :)

  Ja pakko myöntää, olit mun tyyli-idoli tuolloin 2007/2008, hahhaa :DD Ostin jopa värikkäät polvisukat sun innoittamana, arvaa oonko käyttäny niitä tasan nolla kertaa. :D Muistan myös kun odotin innolla, minkälainen yo-mekko sulla oli. Voi niitä aikoja. :) Ollaan samanikäisiä, niin osannut aina samaistua elämänvaiheisiin mitä käyty läpi. Hassua, että tätäkin blogia luettu siis kohta jo 10 vuotta!

  • ia ia sanoo:

   Voi sitä polvisukka-aikaa :,D Siis voitko uskoa, mä heitin mun värikkään polvisukkavaraston vasta TÄNÄ KESÄNÄ kierrätykseen. Ehkä mä en tuu koskaan enää käyttämään niitä :D Vitsit, mä haluaisin pitää jonkun miitin kaikkien teidän kans jotka on jotenkin eläneet mun kanssa samaa tahtia viimeiset 10 vuotta ^_^

 5. Armstrong sanoo:

  Onnittelut 10-vuotiaasta blogista! Hassua, miten sieltäkin on ”jo niin kauan” :)

  Sulla on hyviä pohdintoja tässä postauksessa. Itse olen kuitenkin pysynyt sun ja blogisi mukana vuodesta 2010 lähtien juuri tuon arkipäiväisyyden ja maanläheisyyden vuoksi (olit muuten ensimmäinen, jonka blogia luin ikinä!). Mä ainakin lukisin mielelläni samantyylisiä tekstejä myös tulevaisuudessa ja juuri niitä stailaamattomia päivän asuja kuvattuna makkarissa, ei tartte ammattimaistua tästä enää enempää. Toisaalta ymmärrän, että jos joskus haluat lopettaa tai vaihtaa tyyliä, niin ne on myös ihan ok valintoja :)

  Onkin ollut jo aiemmin mielessä kommentoida tästä asiasta, mutta nyt sain oikeasti toteutettuakin aikeeni :D Lisäksi haluaisin sanoa, että älä ota paineita postausten aikaväleistä. Itse ainakin mieluummin odotan postausta vaikka viikonkin kuin luen häthätää tehtyjä päivittäisiä pikkupostauksia tai pelkkiä yhteistyöjuttuja (vaikka välillä on siis aivan ok tehdä postauksia hieman vasemmallakin kädellä!). Toivottavasti ymmärrät, mitä tarkoitan. Summa summarum: mua ei ainakaan julkaisujen odottaminen haittaa, koska ne ovat aina niin hyviä!

  Oot just riittävän hyvä tuollaisena <3

  • ia ia sanoo:

   Ahh jes, oikeutusääni makkarissa otetuille asukuville!! :D Ne olis niin helppoja ottaa haha. Ja hei ihana kuulla mielipide tuohon postaustiheyteen liittyen! Mulla on monesti olo että pitäis saada sisältöä ulos tiheämmin, mutta toisaalta mulla ei anna pää periksi laittaa ilmoille ihan mitä tahansa vaan haluan tehdä huolella ja haluan että kaikella on nyt edes jonkinlainen muukin pointti kuin se että ”no pakko julkaista jotain tänään”. Kiitos kommentista, siitä tuli tosi hyvä fiilis <3

 6. Essiiij sanoo:

  Onnea 10-vuotiaalle!

  Oon aina pitänyt blogissas ennen kaikkea just siitä, ettei kaikki oo sitä niin vimpan päälle stailattua Tuomiokirkko matskua. Jotenkin tää on niin aito ja sun kirjotustyyli on aivan ihana ja monesti saa nauraa ääneen. :D

 7. myy sanoo:

  ’pysy aina tuollaisena kuin nyt oot…’
  Onittelut 10 v blogin johdosta! Onko siitä tosiaankin jo niin pitkä aika:D

 8. sni sanoo:

  Älä ainakaan lopeta! Oon seurannu varmaan sen yheksisen vuotta, enkä varmaan osais olla ilman.

 9. lusene sanoo:

  Kyllä blogimaailmassa on aina tilaa yhdelle ihanalle Ialle, jonka postaukset ovat hauskoja, söpöjä ja samastuttavia. Sinulla on myös kirjoitustaito ja silmää kuvaamiselle, ja kuvasi ovatkin älyttömän nättejä. Eivät anna aihetta alemmuuskompleksiin ollenkaan, vaikkeivät asukuvat olekaan Tuomiokirkon kulmilta. Kyllä sinäkin olet tuosta sympaattisesta ensimmäisestä pläjäyksestä erittäin pitkälle päässyt, vaikkei siltä tuntuisikaan :D Minua ei oikeastaan juuri edes kiinnosta sellaiset editorial-tyyliset blogit, vaikka ne visuaalisesti hienoja ovatkin.

  Jos (no, varmaan kun) joskus lopetat, toivon että blogisi jää kuitenkin näkyviin. Haluan edelleen käydä fiilistelemässä värejä :) Toki toivon myös, ettei lopettaminen ole ihan nurkan takana kuitenkaan.

  P.S. Postaus oli todellakin riittävän hyvä juuri siksi, että sanat olivat oikeita ajatuksia reaaliajassa! Kiitos myös kun jaoit tuon ensimmäisen postauksen :D Onnea 10-vuotiaalle!

  • ia ia sanoo:

   Kiitos kauniista sanoista <3 Joo en mä tätä varmaan ihan heti olis piilottamassa! Ja ei se nyt ihan nurkan takana ole kuitenkaan :)

 10. elsa sanoo:

  Oon lukenut sun blogia melkein alkumetreilta asti ja tää on myös harvoja blogeja mitä oon näin pitkään jaksanut seurata. Ne blogit, mitkä on pikkuhiljaa muuttuneet vaan enemmän ammattimaisiksi, menettävät samaa tahtia kiinnostavuutta. Jos mä haluisin katsella viimeiseen asti hiottuja asu- ja sisustuspostauksia, niin lukisin sisustus- ja muotilehtiä. Tykkään lukea juuri sellaisia blogeja mitkä on vähän sellasia kotikutoisen oloisia (tämä siis pelkästään hyvä juttu, en tarkoita että olis jotenkin kehnosti kyhättyä tekstiä ja epämääräsiä kuvia tms.)

  Eniten ehkä ärsyttää just yhteistyöpostaukset, kun joka toinen postaus alkaa sanalla ”yhteistyössä… se-ja-se…” ja sitten postaus on täynnä keinotekoisen oloisia kehuja jostain tuotteest tai palvelusta ja kaikki on niin ihanaa ja huikeeta ja ollaan niin uskomattoman kiitollisia tästä mahdollisuudesta. Ja sitten seuraa pitkä rivi tähdellä merkittyjä linkkejä. Ja sitten vakuutellaan että juu juu, oon oikeesti tätä mieltä, ei oo maksettu mainos. Ymmärrän kyllä että osa bloggaa juuri ammatikseen ja saa siitä leipänsä, mutta ku en mä mee ketään kaupan kassaa tai postinjakajaakaan niiden työhön vahtaamaan. Ja ymmärrän kans sen että myös ne bloggaajat jotka bloggaa harrastuksena, haluavat tehdä toisinaan yhteistyöpostauksia, mutta jos yhteistyöhommat hallitsee blogin sisältöä ja postausmääriä, se häiritsee.

  Siivosin just bloggeristani varmaan kakskyt sellasta blogia joita oon seurannut jo vuosia mutta nyt ei yksinkertasesti enää kiinnosta ylläolevista syistä johtuen…

  ELI tämä kommenttini voisi olla vetoomukseni sen puolesta että jatkat samalla linjalla millä tähänkin asti, ei-ammattimaisesti, ihan tavallisista jutuista. Niin ja oon tosi iloinen siitä että oot vihdoin hilliny skam-juttujen määrää, jossain vaiheessa rupes tulee niin tuutista ulos etten ees klikannu postauksi auki jos otsikossa oli jotain skamiin viittaavaakaan terv.antiskam-89

  ps. sori kirjoitusvirheet ja puuttuvat kirjaimet, makaan selälläni sängyssä läppäri rinnan päällä ja kädet epäergonomisessa kulmassa

  • ia ia sanoo:

   Heh joo, mä ymmärrän tuon kotikutoisuuden määritelmän ja otan sen pelkästään hyvällä :D Ja kiva kuulla että mun blogi säilyi bloggersiivoukselta! Skam-kaudesta huolimatta, onneks se ei nyt ollut kuin parin kuukauden juttu tässä yhteensä 120 bloggailukuukauden aikana :,D

   • elsa sanoo:

    se parin kuukauden skam-kausi oli HYVIN intensiivinen… :D

    mut joo, edelliseen lisätäkseni niin tietysti sunkin blogissa on tapahtunut kehitystä, mikä on hyvä juttu, vaikka kaiholla edelleen muistelen rusetteja, virkattuja kukkia ja hamahelmikoruja. purnukat sentään tuntuu säilyneen mukana tähä asti ja sun hiustyylikin melkein muuttumattomana. ehkä rusettien ja hamahelmien tilalle on nyt tullut peikonlehdet ja muut viherkasvit. niin ja leijonankeltainen kausikin ihastutti aikoinaan. sitä KIERRARISTA raahattua sohvaa teillä ei taida enää olla?

    • ia ia sanoo:

     Haha no okeii.. :D Hei muuten, yksi pienen pieni postaus vielä tulee tulevaisuudessa (en oo nimittäin vieläkään postannut Norjan matkasta!) jossa saattaa olla pieni Skam-referenssi, mutta sitten mä lupaan että sit ei enää! :D ) Ehkä ihan hyvä vaan että jotain on muuttunutkin tässä 10 vuodessa, heh.. Mutta tukan mallia en kyllä osaa kuvitella enää muuksi. Voi rakas kierrarisohva päätyi takaisin kierrarille jo vuosia sitten, mutta se on kyllä edelleen coolein huonekalu jonka oon omistanut!

     • Viivi sanoo:

      Moi! Innolla jään oottelee sun Oslo/Skam postausta. Julkasin just omassa blogissa eilen mun Skam postauksen Oslon reissulta :D käy ihmeessä tsekkaamassa!

     • ia ia sanoo:

      Pakko käydä kurkkaamassa! :D

   • elsa sanoo:

    AI NIIN ja iso käsi sille ettet oo ruvennu vloggaajaksi. kaikkia kun ei se homma kiinnosta yhtään, ja sitten moni bloggaaja julkaisee enemmän videoita kuin tekstiä… blääh. muistan kyllä sen sun ensimmäisen(?) videon missä lopussa kuiskaat poikaystävälle että ”paina sitä nappia”.

    • ia ia sanoo:

     Mikähän se eka video muuten edes oli? Joku kamala huoneen esittely varmaan hahha! Siis mua toisaalta vähäsen kiehtoo ne videot, ehkä sellaisen vois taas tehdä, mutta pääfokus tulee kyllä aina olemaan tekstissä kun se sujuu naamanvääntelyä paljon sujuvammin.

 11. Nimetön sanoo:

  Hei! Täällä yksi kaikessa hiljaisuudessa sun blogia jo vuosia seurannut lukija. Kiitos kaikesta, mitä oot mun viihdykkeeksi jakanut ihanissa teksteissäsi ja kuvissasi! Olen nauttinut suuresti blogisi arkisistakin merkinnöistä, joten niitä luen oikein mielelläni myös jatkossa. Myös tekemäsi kaupalliset yhteistyö -merkinnät ovat tuntuneet luonnollisilta, joten niidenkään lukeminen ei ole haitannut missään välissä.

  Itselläni on jäänyt monet kivat blogit pois seurannasta, koska en pysty seuraamaan videomuotoisia postauksia, joten perinteisiä tekstiä ja kuvia sisältävät blogit, kuten tämä sinun, ovat ilahduttavia. Toivon siis omasta puolestani, että jatkat sillä tiellä. Kaikkia blogeja kuitenkin mielestäni pidetään kirjoittajan (tai kuvaajan) omasta halusta, joten toivottavasti jatkat juuri itse parhaaksi kokemallasi tavalla niin kauan kuin itseäsi kiinnostaa!

  Jos jotain postauksia kuitenkin saa toivoa, ovat bullet journal -merkinnät erityisen kivoja! Eikä haittaa, vaikka niissä olisi kertaustakin. :)

  • ia ia sanoo:

   Ihana kuulla että joku vielä valitsee kuvat ja tekstin sen videoin yli! Hehee, pitää taas laittaa bullet journal -juttuja tulemaan :) Ärsyttää kun siinäkin meinaa vaivata perfektionismi, että jos ei ole tarpeeks hienoo ja upeeta ja erikoista niin sitten ei viitsi edes kuvata :D

 12. Hannis sanoo:

  Mie oon ainakin tykännyt edelleen kovasti sun ”perinteisemmästä” bloggaustyylistä. :) Sulla on kivan persoonallinen ote ja itse ainakin nautin asioista silloin eniten, kun ne ei ole liian harkittuja ja siloiteltuja (tai kun ne ainakin näyttää siltä :DD)!

 13. TMK sanoo:

  Onnea 10-vuotiaalle! Lukisin enemmän kuin mielelläni myös ”pieniä ja pikaisempia” juttuja. Niistä tulee enemmän oikean elämän olo. Ei siis mitään viimeisen päälle hiottuja juttujakaan kohtaan, mutta lukijana kaipaan enemmän sellaisia ihan tavallisia blogipostauksia ettei aina kaikki tässä maailmassa olisi täydelliseksi tärkättyä :) oon seurannut siun blogia noin vuodesta 2011 asti ja täällä on aina sellainen kotoisa fiilis :)

  • ia ia sanoo:

   Ihana että oot vielä mukana! Joo oon kyllä itse samaa mieltä tuosta, että ei kenenkään elämä ihan oikeasti ole täydellistä joten miks pitäis omaa epätäydellisyyttä ruokkia vielä katsomalla jonkun täydellisenoloista meininkiä, heh.

 14. prettymurmel sanoo:

  On sijaa ei-stailatuille asupostauksille ja nopeille iltapaloille! Superblogeillakin on paikkansa ja aikansa, mutta konkreettisella tasolla on vaikea inspiroitua tosi ammattimaisesta asu-, ruoka- ym. meiningeistä, kun itsellä näihin juttuihin on aikaa ja energiaa aina joskus opintojen, töiden ja muun elämän lomassa.

 15. Anna sanoo:

  Ne kerrat, kun olen ikinä kommentoinut blogiteksteihin lienee laskettavissa kahden käden sormilla, mutta nyt on pakko kertoa omat fiilikseni. Blogeja on yksi kerrallaan tippunut lukulistaltani juuri sen takia, että niiden ammattimaisuus ja yhteistöiden määrä on kasvanut liian suureksi ja olen siksi menettänyt täysin mielenkiintoni niitä kohtaan. Nykyään luen säännöllisesti enää ihan muutamia blogeja. Sinun blogisi taitaa valehtelematta olla ainoa, jota olen lukenut ihan alkuajoista lähtien tähän päivään asti, eikä ole tullut mieleenkään lopettaa. Olen kasvanut blogisi mukana teini-ikäisestä tytöstä yli parikymppiseksi naiseksi, ja sisältö täällä on joka elämänvaiheessa ollut mieleeni! Rakastin teininä rusettivillitystäsi ja muistan kovasti ihastelleeni joitakin asukokonaisuuksia joita olet itsekin hieman kauhistellut myöhemmissä postauksissa :D

  Nykyään blogisi erottuu ihan mielettömän kivasti edukseen muista blogeista juuri sen takia, että tätä ei ole höystetty liialla kaupallisuudella. Teksti ja kuvat (myös ne yhteistyöpostaukset, joita kohtaan minulla yleensä on asennevamma juuri sen takia kun ne eivät joissain blogeissa ole mielestäni ollenkaan luontevia tai persoonallsia :D) ovat aina pysyneet kirjoittajansa näköisinä, ja niistä välittyy aidot fiilikset. Se on tänä päivänä oikeasti aika harvinaista, ja toivonkin kovasti että blogisi ei tule ikinä tunnelmaltaan muuttumaan!<3

  • ia ia sanoo:

   Apua miten ihana kommentti! (Voi ne rusetit.. :,D) Kiitos tosi paljon, yhteistyöpostaukset on monelle nykyään niin punainen vaate että on tosi ilahduttavaa kuulla ettei niiden takia ole tarvinnut mun juttujen lukemista lopettaa :)

 16. Milja sanoo:

  Mä löysin sun blogin joskus kolme-neljä vuotta sitten ja se on siitä asti ollut yks mun lempiblogeista. Jotenkin sun blogissa on musta säilyny sellanen aitous ja sellanen kiva höpöttelyfiilis. Välillä sun postaukset tuntuu musta siltä sun kirjottelisit sun kaverille ja se on musta super hyvä asia! Sä vaikutat tosi sympaattiselta ihmiseltä ja mun on helppo samaistua niihin asioihin mistä kirjotat. Sulla on myös ihana tyyli niin pukeutumisen kun valokuvauksen suhteen ja se musta erottaa sut edukseen muista bloggareista. Musta on ihanaa kun kerrot rehellisesti että et nuku tarpeeks tai et oo jaksanu tehdä ruokaa tai mitä millonkin. Luulen, että se on ainakin osasyy siihen miks et saa ikäviä kommentteja. Sun kirjotukset vaikuttaa niin aidoilta.
  Mä ainakin toivon, ettet lopeta bloggaamista koska mulle ainakin tulee sun blogista niin hyvä mieli aina! Ja mä ainakin lukisin tosi tosi mielelläni just sellasia arkisia juttuja ja höpötyksia.
  Mun mielestä on ollu myös tosi mielenkiintosta seurata sun urakehitystä ja esim. sitä kun muutit Helsinkiin. En oo sua kun muutaman vuoden nuorempi, enkä tajua esim. noita tube juttuja yhtään, mutta jos tän ikäsenä voi olla fanityttö, niin todellakin oon sun fani!
  Tästä tuli nyt tosi kilometrikommentti näköjään :D

  • ia ia sanoo:

   Voi ihana sinä! Arkisia höpöjuttuja tykkään kirjoittaa kaikista eniten joten eiköhän niitä tule jatkossakin. Kiitos kommentista, tuu moikkaileen jos törmätään niin annan sulle halin! ^_^

 17. Laura sanoo:

  Hei!
  Kyllä varmasti lukijoita riittää blogillesi, täällä itse olen ollut mukana siitä lähtien, kun olen blogeista edes tiennyt (eli ihan jokusen vuoden)

  Mulla meinaa välillä monet muut ”ammattimaisemmat” blogit vähän tökkiäkin, kun ne ei nimen omaa oikein vaikuta välttämättä kovinkaan aidoilta.

  Ja jokseenkin tää sun blogi on aika kevyttä luettavaa eikä mahdotonta omista ongelmista avautumisa. Postauksia on mukava lukea

  Siis mun puolesta jatka vaan samaan malliin ! :)

 18. Laura sanoo:

  Kiitos, että blogisi kertoo hyvän arjen, mutta myös loman ja juhlan kertomuksia. Pidän tavastasi kertoa arjestasi ja itsestäsi, ja toisaalta luovaa näkemystäsi. Tietty aitous ja rehellisyys välittyy kirjoituksistasi. Hauskasti esim. Kajaanista bongasit kauniita ja omanlaisiasi kuvauksellisia kohteita. Miten tahansa päätät jatkaa niin kiitos siitä, mitä olet jo kirjoittanut. Näyttänyt arjesta sen oman värin.

 19. virtaen sanoo:

  Aa onnea 10-vuoden taipaleesta! Vaikka olenkin ehkä nyt jonkun reipas 5v vasta lueskellut sun blogia, niin oot kyllä ehdottomasti mun lemppari bloggaaja <3 Oot niin samaistuttava persoona ja täydellisen epätäydellinen bloggaaja, niin susta ei voi kun tykätä! :) Mä sanoisin, että jatka samaan malliin - tälläistä aidompaa blogitavaraa tullaan arvostamaan tulevaisuudessa ;)

  Ps. Ihan nyt random, mutta ois kiva kuulla ehkä postauksen merkeissä sun omia lemppari blogeja - saatan kaivata uutta luettavaa :D

  • ia ia sanoo:

   Olispa kiva jos trendi alkaiskin kääntyä takaisin siihen toiseen epätäydellisempään suuntaan! :D Arvaa, mä en lue blogeja oikeastaan juuri ollenkaan enää! Monet mun vanhat lempparit on lopettaneet, ja monet blogit on jääneet vähemmälle luvulle sen takia kun niissä on niin törkeän hienoja kuvia ja elämiä että ittee alkaa ärsyttää omat kuvat ja elämä :,D Sun pitäis antaa mulle blogivinkkejä! ^_^

 20. Mantu sanoo:

  Älä vaan lopeta tätä, mieluiten ikinä! :-D Oon lukenut sun juttuja vuodatuksen puolelta asti, ja siinä ajassa missä moni ”ammattimaiseksi” kääntynyt blogi on jäänyt kelkasta, jaksaa sun juttuja edelleen lukea. Vaikka ootkin kehittynyt niin kirjoittajana kuin kuvaajanakin, oot onnistunut pitämään tän ihanan maanläheisenä ja samaistuttavana. Yhteistyöpostauksetkin on just sun näköisiä, eikä vie liikaa sijaa blogissa. Summasummarum: oot ihana, älä lopeta. Ikinä.

  • ia ia sanoo:

   Okei apua, 10 vuotta mun lukijana on myös ihan törkeän pitkä aika! Iso kiitos siitä, hurjaa <3

 21. Iina sanoo:

  Vaikka bloggaaminen ei ole sun päivätyötä, tuotat silti AINA ihan huippusisältöä! Oon lukenut sun blogia ihan hirveän monta vuotta, ja oot ylivoimaisesti blogimaailman parhaimmistoa muun muassa maanläheisen ja humoristisen kirjoitustyylin ansiosta. Kaikkea hyvää sulle, ja toivottavasti saadaan lukea sun postauksia jatkossakin monen monta vuotta <3

 22. Milla sanoo:

  Mitä ihmettä, oonko oikeesti lukenut tätä siun blogia jo about 7 vuotta?! Huhhuh. Löysin Colour me! -blogin sattumalta joskus aikoja sitten, ja siitä asti tää on ollu kyllä yks miun lempiblogeista! Oot ollu aina jotenkin niin aito ja hyväntuulinen, ja rakastan siun nokkelia ja hauskoja kirjoituksia. Miusta on ihanaa, että siun blogi ei oo menny massan mukana, vaan on pysynyt tyylilleen uskollisena. Ja ite ainakin kannatan myös niitä ei-niin-huoliteltuja, pienempiä ja arkisempia postauksia. Voit olla varma, että ainakin mie tykkään! :D Onnea vielä blogille! :) You go girl! <3

  • ia ia sanoo:

   Voi kiitos Milla! Haha jep, aika kuluu aivan hullua tahtia :D Ihana että oot vielä siellä 7 vuoden jälkeenkin!

 23. m&m sanoo:

  Oon lukenut sun blogia melkein alusta asti. Melki jokaisen postauksen oon lukenur, muutaman kerran vaan kommentoinut..mutta nyt sun 10-v synttäreitten kunniaksi kommentoin. Oot ainoa muotiblogi jota oon jaksanut seurata näin pitkänn, nelliinat, wtd, veerat on jääny koska niissä on ollut kaikissa jotain ärsyttävää tai ei oo vaan jaksanut enää lukea muotihömppää. Jostain syystä sun blogia jaksaa lukea vaikka se onkin muotihömppää :) mut se on paljon muutakin ja toivoisin et voisit laajentaa vielä enemmän sun blogiaiheita, kirjoittaa kaikesta…sun ajatuksista, miksei politiikastakin, ajankohtasista mielipiteistä, sisustuksesta, kukista:), sun töistä, Mikosta, kaikesta mitä oot tehny.

  Sun blogin vahvuus on sun kieli, sitä on kiva lukea. Ja se että oot niin aito ja lapsellinen hömppä, hyvässä mielessä. Noi nykyiset työkseen kirjoitetut blogit stailattuine kuvineen alkaa oleen tosi tylsiä. Itse kaipaan sitä blogien alkuaikojen rouheeta meininkiä ja ei niin mietittyjä postauksia. Siihen on itseasiassa kaikki noi luettelemani blogit näivettyny ja mun kiinnostus lopahtanu. Oot useesti kertonu et mietit tosi tarkkaan sun postauksia ja se on viime aikoina ehkä alkanut vähän näkyä, huonossa mielessä. Anna mennä vaan ja tee rohkeesti erilaisia postauksia, äläkä niin hio kaikkia kuvia ja suunnittele etukäteen. Tee mitä tulee mieleen! Onneks et ostanu niitä ilmapalloja! Just tollanen feikki asetelmallisuus on niin tylsää. Näyttää kivalta kuvissa joo mut sisältöhän se tärkein on.

  Oot ihana, kiitos <3

  • ia ia sanoo:

   Joo kyllä tuota aihepiiriä vois vähäsen laajentaa! Mulla on vieläkin jonkinasteinen yksityismuuri päällä etten haluakaan jakaa ihan kaikkea, mutta tiedän mitä haet takaa :) En ainakaan itse koe olevani mikään supersuunnitelmallinen vaikka välillä sellainen haluaisinkin olla, mutta kiva kuulla jos sitä ei välttämättä kaivatakaan :D Kiitos kun kommentoit!

 24. Heini sanoo:

  Onnittelut! Tää on just hyvä blogi, ehkä jopa parhain mitä seuraan. Aito, suloinen ja paljon samaistuttavampi kuin nuo kuvailemasi kiiltokuvablogit. Eli suuret kiitokset tarinoistasi ❤

 25. Oona sanoo:

  Vau 10 vuotta! Oon lukenut sun blogia jo ainakin puolet tosta ajasta ja edeleen tykkään lukea sun postauksia, vaikka blogeja muuten tuleekin tosi vähän luettua.
  Toivottavasti sulla riittää mielenkiintoa vielä jatkaa just tolla mentaliteetilla millä oot tätä tehnytkin! :)

  • ia ia sanoo:

   Ihana että luet vieläkin :) Sitä arvostaa ihan eri lailla kun on huomannut omalla kohdallakin miten radikaalisti blogien lukeminen on vähentynyt! Enköhän mä täällä vielä teidän riesana jatkossakin ole :D

 26. Nimetön sanoo:

  Onnea 10v. bloggauksesta! Muistan tuon sun asun. Ajattelin huivista, että oo miten persoonallista! ;) Myös pöllökorua himoitsin. Toisaalta kaipaa niitä aikoja, kun bloggaajat eivät paljastaneet kasvojaan ja tekstit käsittelivät arkipäiväisiä asioita. Huomaan jämähtäneeni niihin pariin blogiin joita olen lukenut alkuajoista asti.

  • ia ia sanoo:

   Et! Voi! Muistaa!! Apua! :DD Joo se päiväkirjamaisuus on kyllä kadonnut, ja toisaalta kasvottomuus mahdollisti sen että juttuja pystyi kirjoittamaan paljon avoimemmin kun kukaan ei tiennyt sua. Nykyään blogit on rakennettu niin vahvasti bloggaajabrändin ympärille että ei voi kirjoittaa ihan niin avoimesti kuin ehkä haluaisi.

 27. Suusuli sanoo:

  Musta sun blogi on just ihana tämmöisenä :) Ite en ihan alusta asti oo ollut mutta melkein :D just kiva kun ei jokatoinen postaus oo yhteistyö,niitä on vaan niin paljon.

 28. essi sanoo:

  Mä tykkään sun blogin tyylistä! Niitä aikaislehtityylisillä muotikuvilla höystettyjä blogeja on jo tarpeeksi! Ja nyt on ajattelen, niin yhtään sellaista ”kuvataan 10 eri asua kerralla ammattilaisen kanssa upeassa miljöössä” -blogia en ole koskaan jaksanut seurata muutamaa kuukautta pidempään. Kaikki seuraamani blogit ovat jollain tavalla tavallisia ja kotoisia Eli sulla on hauska ja kivannäköinen blogi, jatka samaan malliin!

  • ia ia sanoo:

   Kiitos Essi, kivasti sanottu! Siis varmasti se 10 asua kerralla -tyyli tietyntyyppistä lukijakuntaa palvelee, eihän ne muuten olis niitä kaikkein suosituimpia, mutta kiva jos on tilaa vielä arkisemmallekin meiningille :)

 29. jtta sanoo:

  Siis apua, oon lukenut sun blogia vuodesta 2008 ja ootkin ainoa jota jaksan vielä säännöllisesti lukea. Oot just niin aito ja maanläheinen, sitä rakastan sun blogissa! Juuri se ettei oo niitä stailattuja ja lavastettuja, viimesenpäälle asukuvia ja asetelmia, on arkisia asioita, kasvimummoilua, bujoilua, SKAM-hulluutta, sellaista elämää mitä itsekin elää. Ei pintaliitoa, vaan arkea. Itse en niin vlogeista välitä, mieluummin luen aamupalan yhteydessä tai bussimatkalla nopeammin blogin, mistä saan enemmän irti ja voin palata myöhemminkin, kun katsoisin 10-minuuttisen höpöttelyn missä suurin osa sisällöstä on siirtymiä ja turhaa. Ne videotkin mitä olet koskaan tehnyt blogiin, on hauskoja, mutta juuri sopivaa ekstraa välillä blogiin.

  Niin harvoin kun blogeihin kommentoin (pitäisi parantaa!), niin sitten ilmeisesti kommentoin ilman punaista tai minkäänlaista lankaa. Summa summarum, olet ihana, olet lempparini since 2008, olet se jonka kirjoitukset palaan aina uudestaan ja uudestaan. <3

  • ia ia sanoo:

   Mä en voi käsittää että siellä on tyyppejä jotka on pysyneet matkassa noin pitkään! Ja mä en kestä näitä kommentteja, seuraavan kerran kun iskee blogikriisi niin pitää vaan palata lukemaan näitä teidän juttuja, ootte parhautta <3

 30. Hanna sanoo:

  Mä oon tykännyt tästä just tällaisena ja lopetellut hiljalleen ammattibloggaajien juttujen lukemisen, kun harvaan voi samaistua. Mun mielestä voisit jatkaa tolla kuvailemallasi tavalla ja suosikkiaiheita on ruoka, kosmetiikka, matkailu ja bullet journal! En kestä miten ihana käsiala sulla on!

  • ia ia sanoo:

   Jee kun oot vielä täällä! <3 Ainakin ruokaa ja bullet journalia on tulossa piakkoin lisää :)

 31. Paula sanoo:

  Mä oon lukenut sun blogia jo vuosia. On hauska huomata että oon ikäänkuin kasvanut tyylillisesti ja henkisesti samaa tahtia sun kanssa vaikka ei olla koskaan edes tavattu. Itse oon just tykänny sun tyylistä tehdä tätä blogia, mutta välillä se sun tässä postauksessa mainitsema epävarmuus blogin ”laadukkuudesta” muiden omiiin verrattuna jotenkin harmittaa. Se lukee postausten rivien välissä. Itse en kirjoita blogia eli en suoraa samaistu sun tilanteeseen, mutta ylipäätään elämässä on aina joku menestyneempi tai kauniimpi tai laihempi tai onnellisempi tai mitä vaan. Siitä ei pääse mihinkään. Ehkä pitäis vaan enemmän tehdä niitä juttuja joista tykkää ja tehdä niitä sillä lailla kun tykkää. :) Vilkuilematta liikaa miten muut vetää. Oot tosi upea tyyppi eikä kukaan voi väittää etteikö tämä blogi olisi korkeatasoista luettavaa! Et edes sinä itse. :)

  • ia ia sanoo:

   Joo toi on kyllä totta! Tietynlainen alemmuuskompleksi vaivaa varmasti ihan jokaista jollain elämän osa-alueella, siitä ei pääse yli eikä ympäri että aina on tyyppi joka on jossain asiassa vaan ”parempi” kuin sinä. Mutta mä tiedostan itekkin kuinka myrkyllistä tuo ajattelu itselle on, siitä ei saa irti muuta kuin mielipahaa ja luuseriolon. Pitää just keskittyä siihen että mistä itse nauttii ja lopettaa se jatkuva vertailu. Kiitos kommentista, oon niin samaa mieltä sun kanssa!

 32. Sonja sanoo:

  Sun blogisi on ollut aina yks mun lemppareistani just siks, että oot niin omaittes, sun tyylis näyttää juuri sulta ja oot tällasen ”mukavan arkinen” bloggaaja :-D On myös tosi hienoa, että oot pysynyt omanlaisenasi, etkä lähtenyt mukaan niihin Tuomiokirkko kuviin vain siksi, että muutkin blogit on. Että jatka ihmeessä tällä omalla tyylilläsi, sillä uskoisin, että moni muukin sun lukijoista tykkää juuri siitä! :-)

 33. Nimetön sanoo:

  Sun blogi on paras. <3

 34. Johanna sanoo:

  Minä ainakin tykkään lukea tälläisiä ”tavallisempia” blogeja (innostuin kommentoimaan ensimmäistä kertaa)! :) Teksteihisi on helpompi samaistua, kuin kokopäivätyöblogien ammattimaisiin kuviin ja teksteihin, joista huokuu välillä liikaakin yhteistyö tietyn firman kanssa ja siitä saatava tuotto. Monet blogit antavat kirjoittajastaan niin täydellisen ja virheettömän kuvan, ettei niitä edes tee aina mieli lukea, itse ennemmin ahdistun kuin inspiroidun sellaisesta. Joten jatka omalla tyylilläsi, tekstisi ovat virkistäviä ja kuvasi ihania! :)

  • ia ia sanoo:

   Jee kiva kun päädyit kommentoimaan ja ihana kun luet! Joo se on välillä ohut raja mikä kulkee inspiroitumisen ja ahdistumisen välillä :D

 35. Nimetön sanoo:

  Blogisi on ehdottomasti yksi parhaista ja juurikin sen takia että ei ole liian ammattimainen! :)

 36. Siri sanoo:

  Täällä ilmottautuu yksi uskollinen lukija! Taisin olla lukiossa sillon kun aloin seuraamaan sun blogia, eli vuosi taisi olla 2008 :D Hurjan pitkä aika kyllä! Tykästyin jo sillon sun tyyliin, ja vaikka tyylit on itselläkin muuttuneet vuosien varrella moneen kertaan, niin yhä edelleen sun asut ja koko blogi miellyttää silmää ja inspiroi :) Se on kyllä totta että itse suht tuoreena bloggaajana tuntuu olevan vähän hukassa blogimaailmassa, kun tuntuu että kaiken pitäisi blogeissa olla jotenkin hurjan ammattimaista ja niin viimeiseen asti mietittyä.. mutta itse kyllä ainakin luen mielummin vähän enemmän rennolla otteella kirjotettua blogia tavallisesta elämästä kuin niitä bloggaajia jotka tuntuu olevan käveleviä mainospaikkoja :D

  Mitä tällä kommentilla halusin sanoa, on se, että vaikutat ihanalta ja niin aidolta tyypiltä, että sen takia sun juttuja (olivat ne sitten ihan mistä aiheensa tahansa) kyllä jaksaa vuosi toisensa jälkeen lukea :) Eli älä lopeta! :D

  • ia ia sanoo:

   Huisii että oot pysynyt matkassa noin pitkään! <3 Tsemppiä bloggailuun hei, ja mee just sillä asenteella että kirjotat siitä mistä itse haluat eikä siitä mistä pitäis koska kaikki muutkin. Apua miten kivoja juttuja sulla, pakko mennä kommenttispämmäämään :D

 37. Alins sanoo:

  Sinä ja blogisi olette hyviä juuri noin <3 "tavallisia" ja samaistuttavia ihmisiä kaivataan blogimaailmaan siinä missä niitä "ammattimaisia" bloggaajia. Sinä ja Veera (Tyyliä metsästämässä) olette ainoat blogit ja bloggaajat,joita olen seurannut vuoden 2009 nurkilta (en varmaksi muista ajankohtaa) tähän päivään asti. Teidät yhdistää bloggaajina ainakin kaksi asiaa: olette just eikä melkein omia itsejänne ja kummallakin on työ joka ei liity blogiin. Mahtavaa kuulla et oot löytänyt sellaisen työn josta nautit! Jospa nauttisit myös bloggaamisesta vielä hetken, mä ainakin luen ja tykkään tästä juuri sellaisena kuin sinä sitä tykkäät tehdä! Ja eka postaus oli mitä suloisin, ei mitään hävettävää!

  • ia ia sanoo:

   Kyllä mä tästä nautin! Varsinkin kun saisin heitettyä romukoppaan nuo kaikki ajatukset siitä että minkälainen mun pitäisi olla. Kiitos kommentista, hitsit että lähti päivä hyvin käyntiin näitä lukiessa :) <3

 38. Ellu sanoo:

  Ensinnäkin, olen aivan sairaan kauan halunnut päästä lukemaan tuon aivan ensimmäisen blogipostauksen! Aina on jotenkin kiinnostanut, että millainen se sulla oikein on ollut :D

  Ja toiseksi, sairaan kovasti toivon, että et lopeta. Muistan vieläkin, kun jossain vuoden 2013 tienoilla löysin maininnan sun blogista jostain senaikaisesta nuortenlehdestä ja päätin katsastaa sen. Koukutuin tähän blogiin tosi nopsaan ja en ole tainnutkaan yhtäkään postausta missata sen jälkeen kun aloin tätä seurata, haha. Sun blogi jaksaa kyllä oikeasti ainakin itseäni piristää todella paljon, postauksia jaksaa aina innolla odottaa ja luen aina joka sanan. Mä itse tykkään tästä sun blogista juuri tällaisena ja myös sellaiset ei-niin-ammattimaiset ja hiukan pikaisemmatkin postaukset on aina miellyttävää luettavaa. Itse lupaan myös lukea kaikki pikaisemminkin tehdyt jutut, kuten tähänkin asti :D

  Ei tunnu yhtään siltä, että olisin jo neljä vuotta seurannut tätä blogia ja ei kyllä yhtään haittaisi seurata vaikka sama määrä lisää. Todella toivon, että jaksat vielä jatkaa kirjoittelua :D

  • ia ia sanoo:

   Voi Ellu! Sut mä aina tunnistan kommenttiboksista :D Ihana kun jaksat lukea mun juttuja vieläkin, neljä vuotta on pitkä aika! Kiitos kun kommentoit ^_^

 39. Toutain sanoo:

  Onnea 10v taipaleesta! Oon seuraillut sun ihanaa blogia aika kauan, ja oot yksi ainoista joita vieläkin seuraan. Syynä on just tuo blogikulttuurin muutos, josta kirjoitit hyvin. Tykkään paljon enemmän lukea semmoisia aidon ja lämpimän tuntuisia arkipostauksia kuin näitä uudentyyppisiä, ultrahiottuja tekstejä joissa kaikki on niin viimeisen päälle. Eikä siis sillä että sinun blogi olisi mitenkään nukkavieru tai mitään :D Vaan ihanan värikäs ja elokas. Kiitos että oot jakanut kirjoituksiasi ja kuviasi, ne piristää aina päivän!

  • ia ia sanoo:

   Hehe nukkavieru :D Ei vaan mä tiedän mitä sä haet takaa :) Kiitos itsellesi, sun sanat piristi <3

 40. Mitsku sanoo:

  Hei ja onnea 10 vuotias Colour me! Vau miten vuodet vieriikään :)

  Musta tässä blogissa on juuri se parasta, että tämä ei ole niin ”ammattimainen” – ja se on hyvä asia! Tekstistä tulee ilmi just sun oma persoona ja ääni. Nykyään blogit on liian kaupallisia – yhteistyötä yhteistyön perään.. Vaikka täälläkin niitä on, se ei tunnu epäaidolta ja tyrkyttävältä.

  Tee just sellaisia postauksia mitä nautit tehdä! :)

 41. Nimetön sanoo:

  Blogit olivat alunperin päiväkirjoja ja sellaisina ne hurmasivat lukijoita puolelleen. Nyt oikea elämä on vaihtunut siihen, että tarkkaan harkittu somepersoona mainostaa kaikenlaista, verhottuna aikakauslehtien artikkeleita matkiviin postauksiin.

  Ymmärrän syyt muutoksen takana, mutta silti se on mielestäni huono asia. Blogeista on kadonnut se, miksi niitä aloin lukemaan. Se harmittaa paljon, koska nautin aikoinaan suuresti blogien lukemisesta. Nyt olen menettänyt kokonaan tämän ”viihteen” muodon. Pienetkin blogit matkivat noita isoja kaupallisia blogeja.

  Olen lukenut aika paljon aiheesta ja ilmeisesti blogit ovat menettäneet suosiotaan mm. youtuben tieltä. Lukijat eivät enää välitä pinnallistuneista, mainoksia pursuvista blogeista, nykyään vlogit ovat se paikka jossa on vielä jonkun verran ”aitoa elämää”. Monille muille tämä tuntuu olevan ok, mutta minä haluaisin lukea ja katsoa kuvia, en välitä kauheasti videoista.

  Toivoisin että jostain ilmestyisi uusi bloggaajagenre, joka tekisi hommasta taas aitoa. Ja toki toivoisin monien vanhojen suosikkibloggaajieni ”palaavan juurilleen”, mutta se tuntuu epätodennäköiseltä. No, niin tuntuu kyllä ”uusi bloggaajagenre”-höpötyksenikin!
  Pahoittelut pitkästä valittamisesta.

  • ia ia sanoo:

   Ai hitto, tää kommentti olis voinut olla niin mun kirjoittama! Siis oon aivan samaa mieltä. Itse ihastuin blogeihin just siks että siinä pääsi seuraamaan muiden tyyppien arkea, sitä oikeeta aitoa elämää. Ja se oli samaistuttavaa. Nykyään kauhistuttaa kuinka niin moni tuntuu brändäävän itseään (jos ei blogin kautta niin esim. just instagramin), luovan itsestään sellaista täydellistä kadehdittavaa kuvaa jona haluaa itsensä ulkomaailmaan näyttää. Ja on myrkyllistä, että muut katsovat sitä meininkiä ylöspäin, ”tuollainen minunkin pitäisi olla”, vaikka sen täydellisen fiidin takana voi olla loppujen lopuksi ihan mitä mörköjä kaapissa vaan. Hups, taisin eksyä itekin nyt sivuraiteille, mutta mä toivoisin kans että trendi kääntyisi jotenkin maagisesti taas takaisin siihen mitä se silloin joskus oli!

 42. Jonsu sanoo:

  Hei onneksi olkoon kymmenestä vuodesta! :)

  Tajusin myös, että oon lukenu sun blogia vuodesta 2008 asti. Tullut tavallaan kasvettua tämän kanssa! Vaikka sun tyyli on aina ollut tyttömäisempi kuin minulla, niin silti oon jaksanu seurata ja tykänny tosi paljon sun teksteistä. Ehkä se sitten on toi kotikutoisuus ja sepostukset arkipäivistä, jotka vetoavat vielä kaikkien näiden vuosienkin jälkeen!

  Olisi tosi harmi, jos nyt lopettaisit. Keneltä sitten sais enää parhaita huonekasvivinkkejä tai vois tuntea sielunsiskoutta, kun on tehny jotain noloa? :D

  • ia ia sanoo:

   Ihana että oot vielä siellä <3 Haha, mäkin lupaan olla vielä täällä, tulla kertomaan kun mun uudet uljaat viherkasvit kuolee kuitenkin :,D

 43. Nimetön sanoo:

  Olen lukenu tätä blogia jo useamman vuoden, (en aivan kymmentä, mutta ainaki viis) ja just semmoset tavalliset arjen postaukset on mun mielestä parhaimpia. Mua ei niin kiinnosta lukea blogeja, jotka on ääriään täynnä kaupallisia yhteistöitä, huippumuotia ja kiiltokuvaelämää. Oikea tavallinen arki oikein maustettuna on paljon kivempaa.

  Toivottavasti jatkaisit blogia vielä seuraavatkin kymmenen vuotta :)

  • ia ia sanoo:

   Huh, kymmenestä lisävuodesta en tiedä, mutta yllättävän iisisti tää eka kymmenen vuotta meni.. :D Kiitos kun kommentoit, se merkkaa mulle paljon <3

 44. Sanna sanoo:

  Älä missään

 45. Sanna sanoo:

  Haha alkoi hyvin, eli aiempi viesti lähti vikapainalluksella lähetä nappia.. se on muuten pelottavan lähellä tuota näppäimistöä näin puhelimella kirjoittaessa :D Tarkoitus oli siis sanoa että älä missään tapauksessa lopeta. Blogisi on just hyvä näin ja nimenomaan aito. Itse en ainakaan jaksa lukea niitä blogeja joissa kaikki on muka olevinaan niin täydellistä vaan valitsen blogit niiden aitouden perusteella. Jatka siis samaan malliin :)

  • ia ia sanoo:

   Haha :D Ihana kuulla että oot tuota mieltä <3 Ja lupaan etten lopeta ainakaan vielä vähään aikaan ^_^

 46. annie sanoo:

  Musta olis ihanaa lukea enemmän sellaisia blogeja kuin sunkin blogi oli… no ei ehkä 10 vuotta sitten, mutta 7 vuotta sitten! Mullekin tuli suuri nostalgiatuulahdus tästä postauksesta – vaikka tää eka postaus ei tunnu tutulta, muistan kyllä kun kamppailit ylioppilaskirjoitusten kanssa. Ite alotin noihin aikoihin lukion ja muotiblogit oli iso osa mun nettihengailua. Joistain vanhemmista postauksista, joita voi vielä vanhoista blogeista lukea (esim. sun blogissa vuosi 2008) tulee niin elävästi mieleen myös oma nuoruus ja omat vaate-ideat. :D

  Siivosin kans just omaa bloglovinin blogilukulistaani. Poistin rankalla kädellä niitä blogeja, joiden postauksia en jaksa lukea, koska silmäilen niitä nopeesti feedissä ja mietin, et onpa taas vitun tylsää. Eniten lukijana korpeaa se, että arvaa postauksen koko sisällön jo otsikosta, yhdestä kuvasta ja mahdollisesti yhdestä lauseesta. Kaikki tekee postauksia samoista helvetin tylsistä tyyliasioista ja kirjoittelee samoja korulauseita avokadoista. Varmasti netistä löytyy myös niitä ”amatöörimäisempiä” blogeja, joten ehkä alan suosiolla etsiä taas niitä. :)

  • ia ia sanoo:

   Hei kiva että säilyin siivoukselta! :D Korulauseet avokadoista, repesin hahhah. Mutta I feel you! Mä itsekin vähän ikävöin sitä amatöörimäisempää meininkiä. Ei sitä nyt tartte ihan samanlaisia perunalla otettuja kuvia olla kuin tuo mun kuvamatsku vuodelta 2008, mutta jotain, mikä ei olis niin harkittua. Ei niin hakukoneoptimoitua. Mutta hommahan meni tähän sillä hetkellä kun mukaan astui raha, ja kun juttuja alettiin kirjoittaa oikeasti siinä mielessä, että minkälainen juttu saa klikkaamaan blogiin todennäköisimmin. Eikä siinä mitään väärää ole, ne syyt on vain muuttuneet siitä miksi blogeja alun perin alettiin kirjoittaa. Mutta mä tiedän mitä sä tarkoitat ja haet takaa :)

 47. Kiia Innanmaa sanoo:

  Hei onnittelut ensinnäkin 10 vuodesta!!

  Ja toisekseen, elä nyt missään nimessä lopeta :D Sun blogi on yksi niistä harvoista, jota on ollut mielenkiintoista lueskella jo monia vuosia. Edelleenkin oot yksi ihan mun suosikkibloggaajista! :)

  Sun tuottama sisältö on ihanaa, mm. juuri siksi, että olet oma itsesi ja näytät meille muillekin, ettei bloggaajan ole pakko ottaa niitä asukuvia siellä Tuomiokirkolla vaan omassa makkarissakin räpsityt kuvat voi olla upeita, niinkuin sun kuvat on!

  Ja mitä tulee sisältöön – teet just sellaista kun hyvältä tuntuu. Jos tekee mieli jakaa mitä söit tänään iltapalaksi niin jaa se, oon varma että ihmiset lukee arkisia juttuja edelleen :)

  Tämä kommentti kuulostaa nyt kunnon fangirlaamiselta, mutta en osaa sanoa asiaani muutenkaan :D

  https://kiiainnanmaa.blogspot.fi/

  • ia ia sanoo:

   Haha, oot ihana :D Kiitos ihanasta kommentista ^_^ <3 (Käytänkö mä liikaa sanaa ihana? :D)

 48. Helmi sanoo:

  Hyvää syntymäpäivää 10v Colour Me!

  Sun blogi on kyllä ihan paras ja mä en lähtisi mitään muuttamaan siinä.

  Tämä on ihkaensimmäinen blogi, johon vuonna 2009 törmäsin ja saman tien jäin koukkuun. Ensin vakuutuin sekä sun tyylistä että jutuista. Sä voit ehkä olla ”pieni” inspiraatio mun rusettivillitykseen vuosina omina lukioaikoina tai matkustin vaan sen takia Helsinkiin Monkiin, että sain ostettua samantyylisen kellohameen ko sulla oli (saman hameen omistan vieläkin ja se saiheti arvonimen ”rakkaushame”).

  Valitettavasti mun tyyli lähti kuitenkin 8 vuoden aikana muille suunnille, mutta sun jutut on edelleen ihan parhaat. Sussa on mun mielestä jotain sellaista aitoutta, mikä nykyään hyvin harvoin enää näkyy näissä nykyääpäivän ”tuomiokirkonportaillacasuaalistiotettiinnääkuvat”-blogeissa. Enkä halua tässä nyt mollata näitä blogeja, itsrhän myös seuraan useampaakin sellaista, mutta ehkä sun blogin suola on just se, että oot aito, oma itsesi, teet sellaista sisältöä mistä sä tykkäät ja se kaikki oikeesti välittyy lukijoille. Tai ainakin mulle on välittynyt. Suoraan sanottuna olisi yhtä aikaa surullista ja hiton outoa, jos sä lähtisit sinne tuomiokirkolle kanssa kuvailee sun asuja. :’D

  Eli mä toivon, että pidä tämä blogi aitona paikkana ja ole se oman blogitien kulkija. Mä lupaan seurata sun matkaa niin pitkälle kuin se kantaa!

  • ia ia sanoo:

   Kiitos kommentistasi, Helmi <3 Haha, onneks se rakkaushame löytyi eikä ollut turha reissu :,D Siis mä oon sun kanssa niin samaa mieltä siitä, että on ne suosituimmat blogit ihan syystäkin suosituimpia, enkä halua missään nimessä dissata sitä ammattimaisempaa tyyliä millä blogeja nykyään tehdään! Mutta on ilahduttavaa kuulla, että bloginlukijoiden joukosta löytyy myös tyyppejä, joille "riittää" se, että ne kuvat on välillä otettu jossain makuuhuoneessa. Ihana että oot vielä mun matkassa <3

 49. M sanoo:

  Moikka!

  Mahtaavaa, jos siiryt/jatkat arki-asioiden kirjoittamista ja kuvaamista. Oot ollut ihana normaaliuden tuulahdus blogimaailmassa. Nää isoimmat blogit kun kuvaavat asuja juurikin ties missä paikassa ja vaihtavat asuja autossa ja sen jälkeen käyttävät hullun määrän photoshoppia. Ei musta ole enää aitoa, jos kuvaat asun mitä et oikeasti koskaan pitänyt ja lisäät photoshopilla kuvaan auringonvalon, vaikka sää oli oikeasti pilvinen.

  Siksi olen pysynyt sun lukijana jo älyttömän pitkään, oot aina ollut aito! Pysy sellaisena :)

  • ia ia sanoo:

   Joo siis sitä mä en oo oikeesti koskaan tajunnut, että mitä järkeä on kuvata asuja joita ei koskaan käytä! En mä ainakaan inspiroidu seteistä joista ei oikeesti voi käyttää missään, ja kenkiä joilla ei jaksa oikeasti kävellä kuin tasan sen kuvienottohetken :D Kiitos <3

 50. Emilia sanoo:

  Moi!Sun blogisi kuuluu niiden muutamien blogien joukkoon, joita käyn lukemassa säännöllisesti. Tykkään tyylistäsi ja blogisi on ihanan samaistuttava ja kodikas, jos niin voi sanoa.
  Todellakin tarpeellinen kaikkien fitness-, fashion- ja sisustusblogien keskellä. Ihanaa ettei blogissasi ole päällimmäisenä materian yltiöpäinen kulutus, trendien perässä juokseminen tai pakaroiden rääkkäys täydellistä belfietä varten.
  Jutuistasi löytyy sopivasti kaikkea, ajatuksia, vinkkejä ja ihanan tavallista elämää. Onnistut inspiroimaan ja piristämään omaa arkeani.
  Sanottavaa riittäisi vaikka kuinka paljon, mutta tärkein asia oli se että minulle blogisi erottuu positiivisella tavalla valtavirrasta. Kiitos! :)

 51. Mammu sanoo:

  Vau, onnea 10 v! Näin juhlatunnelmissa voisin itsekin avata ensimmäistä kertaa sanaisen arkkuni täällä kommenteissa. Olen seurannut blogiasi jo kuutisen vuotta, ja yhä odotan uusia postauksiasi kuin kuuta nousevaa :D Pidän erityisesti siitä, miten onnistut tuomaan persoonasi kirjoituksissasi niin aidosti esille. Etenkin rakastan itseironiaasi ja rohkeutta olla aito tässä kiiltokuvamaisessa bloggausmaailmassa, ja juurikin sitä, että voit julkaista tälleen esim. vanhoja postauksiasi ja naureskella itse niille! Se on rohkeaa ja inspiroivaa. Hyvä esimerkki kävi yksi päivä, kun satuin näkemään sut kadulla, niin olin jo kaukaa melkeen vilkuttelemassa että ”moooi ia kui kulkee” ennen kuin tajusin että se voisi olla vähän creepyä. Sen sijaan tällaista ei tulisi ikinä tapahtumaan niiden ”kaupallisempien” bloggareiden kohdalla, joita luen (yhä vähemmässä määrin), koska täydellisyys on aina persoonatonta. Olet mielestäni onnistunut todella hyvin tuomaan persoonasi esille kuitenkin yksityisyytesi hyvin säilyttämällä :) Jos vaan sinulla yhä innostusta bloggailuun riittää, niin täällä on ainakin yksi lukija vielä seuraavaksikin 10 vuodeksi! <3 :D

  • ia ia sanoo:

   Hääh, missä näit! :D Olisit tullut moikkailemaan vaan, olisin varmaan kysellyt ummet ja lammet sun kuulumisista vaikka ei tunnetakaan :D Hei kiitos ihanasta kommentista, sun sanoista tuli tosi hyvä mieli ^_^ Ens kerralla lupaat tulla sit moikkailemaan, niin mä lupaan jatkaa vielä kirjoittamista, tehdäänks diili! :D

 52. Nelli sanoo:

  Muistan olleeni 11-vuotias vitosluokkalainen kun luin blogiasi ensimmäisen kerran. Nyt olen 21-vuotias ja edelleen mä luen sun juttuja, ne saa mut niin hyvälle mielelle. Sun blogi ei oo koskaan ollut sellainen kiiltokuvamainen vaan mukavan rento ja samaistuttava. Oon kasvanut aikuiseksi sun blogia lukiessa ja jotenkin tää on mulle ihan supertärkeä :D

  Paljon rakkautta ja ihanaa kesän jatkoa sulle! <3

  • ia ia sanoo:

   No huh, toi 11-21 kuulostaa jotenkin aivan käsittämättömältä! Ihana että oot vielä siellä <3 Siis tällaisten kommenttien kohdalla mun tekis mieli mennä kahville jokaisen tyypin kanssa erikseen ja jutella ummet ja lammet, ollaanhan me tavallaan tunnettu 10 vuotta?! :D

 53. Sanjana sanoo:

  Jee kymmenen vuotta! Siitä mukana oon ollu arviolta kaheksan, muistelisin näin :D

  Sun blogi on pysyny lukulistalla kaikki nää vuodet, enkä ees käytä mitään bloggeria tms, vaan iha rehellinen välilehti ennen koneella, nyt puhelimessa :D mä kaipaan just niitä pikkusia, vähä turhia päivityksiä arkielämästä, välillä sinunkin blogissa. Moni blogi on jäänyt, kun asukuvat on just muotilehtitasoa ja sisältö pelkkiä kekkereitä ja yhteistyöpostauksia. Että kaikki heikommat kuvat ja kömpelöimmät eetteriin vaan, niissä näkyy eniten persona läpi – tässä maailmassa kaikki on liian siloteltua, ihmisetkin.
  Jatka vaan hyvää työtä, minä jatkan lukemista, vaikka kommentointitahti on hidastunut D: se on tää puhelimella lukeminen, ei jaksa kirjoittaa kommenttia aina.

  Ps. Näin sut rokissa, olit mun edellä jätskiä ostamassa mutten viittiny häiritä toisen kajaanilaisen kaverini kanssa, vaikka heti tunnistettiin, sillä ei jäätelön valitsemista sovi häiritä :’D

  • ia ia sanoo:

   Jee Sanjana! Ihana että oon old school välilehti ^_^ Vitsit, olisit tullut moikkaamaan vaan! Mäkin olin Kajaanista kotoisin olevan kaverin kanssa, oltais oltu kunnon Kajaani-crew :D Tällaisten kommenttien jälkeen alkaa aina kuumeisesti miettiä että en kai tehnyt mitään tyhmää tai sanonut mitään ääliömäistä, mutta aika kiltisti mä taisin vaan sen nougatjäätelöni valita :,D

 54. Henna sanoo:

  Onnea 10-vuotiaalle blogille! Itse voin todistetusti sanoa kulkeneeni blogin mukana vähintään 2008 syksystä asti, muistan että fanitin sinua tuolloin 8. Luokkalaisena kovasti :D

  Itse ainakin jään usein kaipaamaan nykyblogeissa yhtymäkohtia omaan (ei-niin-glamouriin) elämään ja siksi sellaiset tavalliset arkipläjäykset ovat enemmän kuin tervetulleita.

  • ia ia sanoo:

   Siis niin siistiä että oot vielä siellä! Ei ole itsestäänselvyys että jaksais lukea saman tyypin juttuja kuin 8-luokkalaisena :D

 55. Iia sanoo:

  Oon lukenut sun blogia monta monta vuotta ja se on hyvä just tällaisena, kuin se on tähänkin asti ollu! Tykkään paljon enemmän just tästä sun tyylistä, kuin siitä ”ammattimaisesta” ja viimeseen asti viilatusta, joten toivottavasti jatkat samaan malliin!<3
  Ps. Mulla oli kans tommonen paita silloin joskus, mut erivärinen:D

  • ia ia sanoo:

   Ihana kuulla, kiitos <3 Haha muistan kuinka toi oli mun mielestä coolein paita ikinä! :D

 56. Laura sanoo:

  Paljon onnea kymmenestä vuodesta! Laskin tässä että oon varmaan ollu sun lukija sen viis vuotta, hui! Muistan miten joskus olin niin inspiroitunu sun vetoketjumekosta ja värikkäistä sukkahousuista :D oma tyyli on menny vähän eri suuntaan mut messissä ollaan silti!!
  Ehdottomasti kannatan myös niitä makkarin peilin kautta otettuja, arkisia asukuvia. Välillä tuntuu että bloggaajat esittelee vaan niitä ammattimaisia valokuvia joissa on aina joku uus vaate. Mua harmittaa tosi paljon blogien kulutusmeininki jossa uutta tulee ruudulle joka päivä eikä vaatteita näe montaa kertaa päälle vaikka eri tavalla yhdistettynä, ei oikein edusta sellasta kestävää kulutusta :( Siks sun ja Idan blogit on ainoita joita seuraan enää, koska teillä oikeesti näkee sen miten samaa vaatetta käytetään useesti eri asusteilla höystettynä yms! (tulipa saarna aiheesta, ups)

  Summarum summarum, jee kiitos mahtavasta blogista! Kaikki aamupala- ja arkipostaukset on tervetulleita, erityisesti haluaisin nähdä lisää bujoilua! :) <3

  • ia ia sanoo:

   Joo mä kyllä allekirjoitan tuon! Itsekin inspiroidun enemmän siitä kun huomaa kuinka samaa vaatekappaletta näkyy useassa eri setissä, eikä aina ole koko kerrasto pelkkää uutta. Koska ei kellään oo oikeasti sellaiseen pukeutumiseen resursseja. Kiitos kun kommentoit! Ja juuuu laitetaan bujojuttujakin taas tulemaan ^_^

 57. iine sanoo:

  Onnea ihana Ia kybän täyttymisen johdosta!<3
  Itse hyppäsin tän blogin kelkkaan 14-veenä 7 vuotta sitten (apua miten nopeesti aika kuluukaan, help D:) ja sen verran riippuvaiseksi oon tullu juttujesi lukemisesta tässä vuosien varrella, että en kyllä tiiä miten päin olisin jos tää blogi yht'äkkiä lakkais olemasta... En juuri muita bloggaajia edes seuraa, juurikin siksi etten ole löytönyt muita yhtä kivoja kuin omasi. Sulla on sellainen samanaikaisesti samaistuttava ja inspiroiva touchi tähän juttuun, ilman mitään teennäisyyttä mutta toisaalta sellaisella mukavan iloisella asenteella, josta ei edes itseni kaltainen ankeuttaja voi olla pitämättä. Sosiaalisen median valtakaudella bloggaaminen on kieltämättä morfautunut joksikin ihan muuksi, kuin mitä sen voisi odottaa olevan, eikä ihmisten omien elämiensä jakamisista voi tietää, kuinka lähellä totuutta ne oikeastaan ovat (todennäköisesti hyvin kaukana). Jostain syystä kimaltavien kulissien ylläpito aidon kommunikaation sijaan näyttää olevan se nykyajan trendi. Mutta sinä et ole ikinä ollut mikään trendien perässä juoksija, eikä sinun tarvi tällekään trendille uhrata kahta ajatusta!

  • ia ia sanoo:

   Kiitti ihanasta kommentista, Iine! <3 Mä lupaan etten lakkaa ihan heti olemasta :D Mahtavaa kuulla, että se arkisuuskin vielä viehättää.

 58. alexandra sanoo:

  täälläkin yksi lukija joka on ollut enemmän tai vähemmän mukana 8-9 vuotta ja jonkun ylemmän kommentoijan tavoin olit kyllä tyyli-ikoni yläasteaikoina :D toivon totisesti ettet laita pillejä pussiin, henkilökohtaisesti paljon kivempi lukea ”mitä syötiin tänään iltapalaksi” kuin ”5+1 vinkkiä terveelliseen iltapalaan” :D stay awesome!

  • ia ia sanoo:

   Eikää :D Hei siis mä haluan teidän kaikkien kanssa jonnekin kahville tai jotain, teitä on yhtäkkiä niin monta ketkä on olleet siellä ruudun toisella puolen ihan tautisen pitkään! Mäkin haluan tietää mitä kaikkea teille kuuluu! :D

 59. Rousk sanoo:

  Mä aloin lukea sun blogia joskus vuosia vuosia sitten, en tarkkaa aikaa muista mutta kauan siitä on kun mieleen on jääny sun kaikki vanhat jakkarallapönöttämiskuvat ja muut ❤ on ollu upea olla sun matkalla mukana.

  Mä luen nykyään enää kahta blogia, joista toinen on sun. Ja se toinenkin on hyvin maanläheinen ja elämänmakuinen ilman tuomiokirkko-kuvia tai jokaviikkoisia ulkomaanmatkoja. Mulle kaikista rakkainta sun blogissa on ollu se, että tuntuu ku tulis lukemaan ystävän kirjoituksia. Niin helposti lähestyttävä sä ja sun tekstit on. Joka kerta miettii että no mitäs sille mun ystävälle kuuluu, vaikkei ystäviä ollakaan Niin samaistuttavia sun jutut on ja se on oikeasti tärkeintä mitä nykypäivän kiiltokuvamaailmassa voi tarjota.

  Jatka siis samaa rataa ja kuvaile makkarin nurkassa tai nouse vaikka sille jakkaralle kuten kommenteistakin näät, ni me tykätään sun blogista just tällasena!
  Kiitti siis sulle ja toivottavasti saan tulla jatkossakin lukemaan mitä mun ”ystävälle” kuuluu

  • ia ia sanoo:

   Heeei Rousk! Joo jakkarakuvat in memoriam, ne tais olla just 2007-2008 vakiomatskua :D Jotenkin ihan hirmu lämmittävä ajatus, että siellä on joku jota kiinnostaa mitä minulle kuuluu <3 Mäkin haluan tietää mitä sulle kuuluu! :D

 60. Laura sanoo:

  Moi! En oo koskaan tainnu kommentoida tänne mitään, mutta oon seuraillu epäsäännöllisesti vuodesta 2008 ja hyvin säännöllisesti 2009 lähtien. Lukioon meno 2009 tuntu tosi jännältä, ja hain sun blogista tyyli-inspiraatiota uuden elämänvaiheen myötä tulleella rohkeudella. Tyylit oli suoraan sanottuna aivan kamalia enkä mielelläni kattele lukion parin ekan vuoden valokuvia, mutta tapa lueskella sun juttuja on jääny. Nykysin yliopisto-opintojen loppuvaiheessa sun blogi tuntuu tutulta ja turvalliselta, vähän niinku oltais vanhoja kavereita. Tässä on voimakas yhdessä kasvamisen elementti – sekä fyysisesti, henkisestä että erityisesti tyylillisesti. Aikakausilehtimäistä, siloteltua kuvatykitystä voi lukea muista Indiedaysin blogeista sillonku siltä tuntuu. Pidä sää vaan tämä! :)

  • ia ia sanoo:

   Vau, Laura. Ihana että oot kaikkien näiden vuosien jälkeen vielä siellä! Siellä on niin monta joiden kanssa mä oon toispuoleisia vanhoja kavereita, mä niin haluaisin tietää teistä enemmän! <3

 61. petu sanoo:

  Luen nykyään itse todella harvoin blogeja, mutta sinun blogiasi palaan aina lukemaan koska pidän siitä kuinka helposti lähestyttäviä postauksesi ovat. Uskon siihen mitä todella kirjoitat. On vain ihailtavaa että olet jaksanut jatkaa kirjoittamista vain sivutyönä ja toivottavasti jatkossakin!
  Olen saanut niin paljon inspiraatiota täältä pukeutumiseen, sisustamiseen ja matkustamiseen ja kaikkeen muuhunkin.
  Piristät aina päivääni.

 62. nennnii sanoo:

  Colour me! on yks ekoista blogeista, joita oon alkanu lukea ja oonkin lukenut tätä lähes sen koko olemassaolon ajan. :) En nykyisin enää lue kuin ehkä kolmea blogia ja tää on yks niistä. Tää blogi on aito, jatka samaan malliin. :)

  Oon sun kanssa myös samaa ikäluokkaa ja muistan saaneeni sulta vaikutteita tyyliin sillon kymmenisen vuotta sitten. :D

  • ia ia sanoo:

   Ihana että oon vielä yksi niistä <3 Oii että, meidän tyylit 10 vuotta sitten on ollu timanttia :,D

 63. Spiderwebs sanoo:

  Alotin lukemaan blogeja 2010 tienoilla ja oot ainut bloggari niiltä ajoilta, joiden pariin palaan aina uudelleen ja uudelleen. Oot huippu!

  Mulla on viimeiset kymmenen vuotta ollut käytössä samainen laukku, jonka ekassa postauksessas esittelit! Veska on jotain mummon peruja ja ainoa samanlainen on bongattu jonkun 70-vuotiaan rouvan olalla torilla. Onko omas vielä tallessa? :D

  Sun aitoa meininkiä on kiva seurata muiden blogien kaupallistuessa. Oon aina tykännyt siitä, miten persoonallinen sun tyyli ja blogi on vaikka aihepiireihin kuuluu myös pukeutuminen ja kosmetiikka. Älä lopeta ikinä! :)

  • ia ia sanoo:

   Eihän, siistiä! :D Mun laukku on päätynyt varmaan takaisin kirpparille jo vuosia sitten, ihana että se sun on vielä tallessa! Kiitti kun kommentoit, en mää raaski näiden jälkeen lopettaa vielä vähään aikaan ^_^

 64. Anette sanoo:

  Siis anteeks mitä, siirryit Indiedaysille 2010? Kuinkakohan kauan mä sitte oon lukenu sun blogia ku aattelin että siitä on tyyliin pari vuotta… :’D

  Oisko kymmenvuotiaan blogin kunniaks jakkara-asukuva? ;)

  • ia ia sanoo:

   No JEP, mulla on itselläkin fiilis että joo ei siitä oo kun max 5 vuotta kun tämän aloitin, hups.. :D Siis mulla on edelleenkin se sama jakkara mitä silloinkin! Kiipeilen sille päivittäin kun en muuten ylety mikroon, joten teoriassa toi olis kyllä vielä mahdollista hmm.. :D

 65. Norde sanoo:

  Hei, todellakin tämä blogi on yksi helmi! Juurikin sun persoonan, persoonallisuuden ja tyylin tskia <3 älä vaan lähde muuttamaan sitä siihen massaan, mitä netti on jo pullollaan.. Kiiltokuvamaista, teennäistä, arjen kainistelua, vain sen hyvien puolien tuomista esiin ja ennen kaikkea juuri teennäistä! Pysy sä Ia omana ihanana ittenäs ja pidä tyylis bloggaamisessa, siitä me pidetään!

  • ia ia sanoo:

   Kiitti Norde <3 Siis tää postaus olis pitänyt kirjoittaa jo kauan sitten, oltais vältytty muutamilta blogikriiseiltä tän palautevyöryn myötä :D

 66. Petra sanoo:

  Onnea 10-vuotisesta blogitaipaleesta! Itse täällä varsin uusi seuraaja, mutta täytyy sanoa että sun blogi on enää harvoja joita jaksan oikeasti lukea. Suuri syy on toki se, että vlogit on alkaneet kiinnostamaan enemmän, mutta vielä enemmän ehkä se, että valitettavan monessa täyspäiväisesti ammatikseen bloggaavalla on sisältöä ilman sisältöä. Sun blogia on kuitenkin kiva lukea, sillä sulla on värikäs kirjoitustyyli ja aiheet ei oo liian ”kliinisiä” vaan ihan tavallinen arki näkyy niissä. Kuitenkin postaukset on huolella tehtyjä ja visuaalinen puoli on vähintään yhtä hyvä kuin täyspäiväisesti bloggaavilla. Tärkeintä on tietysti että bloggaus tuntuu itsestä mielekkäältä, mutta toivon todella paljon että sulta löytyy innostusta jatkaa. Sun postaukset on sellasia päivän piristäjiä! Niin ja täytyy mainita että sun blogin ansiosta innostuin bujoilusta!

  • ia ia sanoo:

   Ihana että jaksat vielä lukea! Musta tuntuu että vlogit on vieneet kyllä monen bloginlukijan mennessään. Hehe jee kanssabujoilija, pitääkin laittaa taas jotain bujopäivitystä tänne :D

 67. Nimetön sanoo:

  Sun blogi on ainut jota jaksaa oikeasti vielä lukea :D Jatka vaan ihan tällä ”vanhalla” linjalla jos tuntuu itelle hyvältä. Kuten muutkin on varmaan sanonut niin tavistallaaja hädin tuskin jaksaa selailla kymmentä naistenlehti-kiiltokuvablogia ja ei ajattele onko kuvat otettu puhelimella vai järkkärillä.

  • ia ia sanoo:

   Siis mä oon ihan oikeesti yllättynyt että teitä on jotka vielä jaksaa innostua tästä linjasta! Koska eihän ne upeet blogit ole suosituimpia ihan syyttäkään. Jee. <3

 68. Mju sanoo:

  Aikoinaan kirppislöytöjen esittelyt olivat mahtavia. Henkarissa kammottavan näköinen vaate näyttikin päällä ihan hyvältä. :)

  Luulen, että blogille on vain eduksi, ettet tee tätä päivätyöksesi. Leipää tulee pöytään ilman, että on tartuttava jokaiseen epäsopivaankin yhteistyöhön ja kilpailtava, kenellä on kallein laukku. Yhteistyöpostauksetkin tuntuvat aidoilta (esim. ne illanistujaisissa toteutetut). Tai enhän tiedä, jos ne ”kaverit” on palkattu jostain kadulta ja laitettu pönöttämään drinkki kädessä. ;)

  Jos päätät lopettaa, niin alahan päivittää Instagramia ahkerammin. :P

  • ia ia sanoo:

   Voi niitä kirppis- ja kierrariaikoja :D Joo se kyllä kieltämättä tekee tosi paljon että voin kirjoittaa tätä täysin omilla ehdoilla. Hahhah joo oon mennyt kyltin kanssa kadun varteen että ”yhden illan ystäviä tuotepalkkiolla haetaan” :,D Ei vaan. Kiitos kun kommentoit Mju <3

 69. Annu sanoo:

  Onnea! Todellakin, jo vuosikymmen. Tykkää blogistasi sen rehellisyyden ja konstailemattomuuden takia. Kiva lukea arkisista asioista; vaaterekin annista ja meikkausvinkeistä, leipomisesta ja smooteista, matkoista Kajaanista Kajaaniin… Arki on elämisen ja siitä kirjoittamisen arvoista. Blogisi on ainoa, jota seuraan säännöllisesti. Keep up the good work – tietysti niin kauan, kun se sinusta tuntuu hyvälle.

 70. hanna sanoo:

  Sun blogi on harvoja joita jaksan aktiivisesti lukea ja joiden postauksista nautin jokaisesta. Sulla on niin oma tyyli tehdä tätä juttua että todella mielelläni luen näitä postauksia – ja eipähän mene mikään ohi kun ei päivity blogi joka ikinen päivä kiiltokuvajutuilla! :D

  Alotin lukemaan kun liityit Indiedaysiin ja toivon ettet muutu tai lopeta todellakaan, ei kannata ottaa mittään paineita tästä ihanasta sivytyöstä :)

  hanna
  http://www.hannamariav.com

 71. Juulia sanoo:

  Oon seurannut sun blogia juurikin tuosta 2008 Hesari-jutusta lähtien. Muut blogit tulee ja menee kiinnostuksen hiipuessa, mutta Colour me pysyy <3 mun mielestä juuri aitous ja tietynlainen arkisuus on se juttu, mikä tekee tästä niin ihanan. Älä pliis koskaan ikinä muutu :)

  Ps. Yhteistyöpostauksetkin ovat luontevia ja myös ruudun tälle puolelle vaikuttaa siltä, että voit seisoa niiden takana! Ei oo mikään itsestäänselvyys tämäkään nykyään.

  • ia ia sanoo:

   Ehkä mä uskallan 10 vuoden jälkeen sanoa että en varmaan hirveästi tule tästä muuttumaan :D <3 Tosi kiva kuulla että oon onnistunut siinä!

 72. Inka sanoo:

  Onnee kymmenvuotiaalle!

  Mä aloin miettiin et en mä tätä blogia nyt niiiin montaa vuotta oo seurannu, mutta muistan kuitenki jutelleeni tästä mun yläasteen luokkakaverin kanssa kenet oon nähny viimeks vuonna 2008! Eli melkein alusta asti ollu mukana :) sillon osote oli sadekaari ja sulla oli joku vihree pohja? Ja seisoit jakkaralla! :D

  Tykkäisin itekki lukee enemmän kotikutosempia blogeja, harmittaa ne aikakauslehtimäiset (varsinki ku en oo lehdistä ikinä välittäny!) Mainosten ja yhteistöiden määrä ärsyttää, mutta toisaalta ymmärrän että he, ketkä blogia työkseen kirjoittavat, haluavat myös maksaa vuokransa ja laskunsa. Jatka siis samalla linjalla! Olis kiva jos postaisit useemmin, vaikka niitä pikaräpsyjä asusta tai iltapalasta. :) sun blogia luetaan just noiden syiden takia niin älä edes yritä muuttua ja hioo tyyliä.

  • ia ia sanoo:

   Joo good old sadekaari.vuodatus.net ja vihreä tausta sekä jakkara :,D Mä haluaisin itsekin postata useammin! Pitää vaan opetella laskemaan tuota omaa henkistä rimaa postauksen kirjoittamiseen, hehe.

 73. Tintti sanoo:

  Heippa,

  täällä ikivanha fanitätisi vaan, tuskin muistat, eikä haittaa :) Olen täällä taustalla seuraillut ja yrittänyt olla hiljaa. Nyt juhlavuoden merkeissä vain on ihan pakko kommentoida.

  Onneksi olkoon upean pitkästä blogiurasta! Ja onneksi olkoon kaikista muistakin upeista elämäsi saavutuksista. Ole niistä ylpeä! Meillä parikymmentä vuotta vanhemmilla asiat olivat elämässä loppujen lopuksi aika helppoja. Elämämme nivelvaiheissa maailma oli vielä niin yksinkertainen. Sinä olet joutunut kamppailemaan paljon kovempien vastusten läpi.

  Muistan niin hyvin sen kohun, kun Sinut valittiin vuoden kainuulaiseksi, oliko se vuonna 2008? Ja sen valtaisan kansalaiskeskustelun, kun Sinä loppusuoralla voitit erään toisen henkilön.

  Sinä olet antanut lukijoillesi hyvää mieltä kaikki nämä vuodet. Tämä toinen henkilö sai aikaan Suomen kenties tähän saakka pahimman ympäristökatastrofin. En ole voinut olla ajattelematta Jeanne d’ Arcin legendaa.

  Toivotan Sinulle ja läheisillesi kaikkea hyvää jatkossakin!

  (Ymmärrän hyvin, jos et halua julkaista tämän tyyppistä kommenttia blogissasi, ja arvostan suuresti hienotunteisuuttasi kaikessa, mitä tulee politiikan, uskonnon tai vastaavien asioiden kaltaisiin kiperiin kysymyksiin, vaikka en tällä kommentilla mitään niihin liittyvää pyrkinyt ajamaankaan.)

  t. Tintti

  • ia ia sanoo:

   Kyllä mä muistan sut, Tintti! :D Haha voi apua se Vuoden Kainuulainen -debaatti, eihän sitä voi unohtaa! Mun pitäis nähdä se leffa jossa tää kohu mainitaan, saavutus sekin :D Kaikkea hyvää sinullekin, ilahduttaa että olet vielä siellä ruudun toisella puolen ja kiitos kun kommentoit. <3

   • Jenni sanoo:

    Mä just parhaillaan katon tätä elokuvaa Talvivaarasta ja kun siinä mainitaan ”kainuulainen 20-vuotias tyttö, joka pitää jotain lifestyle-blogia” niin oli pakko tulla tarkkstaa netistä että meinasko ne sua ja oliko tää totta!! :D Täällä siis yks sun kova fanityttö, pysy omana itsenäsi äläkä please muutu kun niin blogi on tässä vuosien mittaan muuttunut niin tylsäski ja kiillotetuksi. Oot paras!! <3

    • ia ia sanoo:

     Haha joo se oli kyllä niin random maininta :D Kiitos kommentista ja kauniista sanoista <3

 74. mmai sanoo:

  Moi! Täällä yksi sun blogin parissa mainiosti viihtyvä neitokainen, joka tämän postauksen uhkaavalta kuulostavan pohdinnan jälkeen täysin itselleen epätyypilliseen tapaan päätti kirjata hartaan toiveen ylös: älä lopeta! Sun blogia on valtavan kiva lukea, saat aina hymyn huulille ja seuraan sun touhuja aina iloisella fiiliksellä! :) Sun blogi on juuri ihana ja kerrot touhuistasi aina maanläheisesti ja samaistuttavasti. Blogihetket on aina päivän piristysruiskeita, tuot ainakin mun makuun juuri sopivasti glamouria ja arkea, taidokkaita kuvia ja värien harmoniaa. Tämä blogi todellakin erottuu muiden blogien joukosta positiivisesti ja koen tämän raikkaana ja aitona. Voin vain kuvitella, miten työlästä on tasapainotella työn, blogityön, arjen, ystävien, puolison ja kaiken muun välissä, mutta ehdottomasti tämä blogi ansaitsee ison hatunnoston, ihanaa, että oot kirjoitellut jo sen 10 vuotta! Kiitos! :)

  • ia ia sanoo:

   Siis mä en pysty nyt enää handlaamaan näitä teidän kommentteja, ootte ihania! (Ja oon sanonut sanan ihana tässä kommenttivirrassa ehkä tuhat kertaa :D ) Kiitos kiitos kun kommentoit ja oot siellä <3

 75. Salkko sanoo:

  Isotisot synttärionnittelut! Mukana on roikuttu varmaan suunnilleen siitä hesarin artikkelin ajoista lähtien :-D vaikka vanhat asukuvat saattaa nyt näyttää järkyiltä, sain niistä aikanaan hirveesti ideoita omaan pukeutumiseen. Jopa tällainen käsitöiden inhoaja tarttui virkkuukoukkuun ja väkersi kukkasia paitojen kauluksiin :’D
  Sun blogimatkaa seuraan takuuvarmasti loppuun asti nimenomaan sen arkisuuden ja tietynlaisen luontevuuden takia. Usein tulee fiilis kuin lukisi vanhan kaverin kuulumisia, ja arvostan sitä paljon enemmän kuin loppuun asti hiottuja valoituksia ja taustoja.

  • ia ia sanoo:

   Haha voi ne virkatut kukat, mulla seilaa niitä vieläkin tuolla lankalaatikon pohjalla :D Mulla muuten tulee aina sun kommenteista semmoinen kaveriolo että ”Ai moro Salkko kiva nähdä!” Olis oikeesti kiva nähdä miltä te vakkarityypit näytätte ^_^

 76. Sonja sanoo:

  Hmm, 99 kommenttia eli kaikki on varmaan jo sanottu, mutta haluan silti suunvuoron. :—D Eli mun mielestä ei kannata lopettaa tai edes vaihtaa tyyliä. n_n Käyn säännöllisen epäsäännöllisesti lukemassa täällä ja tää on ainut blogi jonne aina palaan (ja oon jo monet vuodet palannu!). Sulla on ihanan luonteva, hupsu ja ilmeikäs tapa kirjoittaa + aivan ihania asuja! Lähetin just kesän alussa yhdelle kaverille liudan kuvia sun asuista, kun se aloitti kesätyöt kirpputorilla ja pyysin sitä olemaan mulle kirppishaukkana. B—-) Musta kaikki noi kiiltokuva- & verkostoitumishommat on aika ikäviä ja ehkä vähän vaarallisiakin juttuja, jotka kumpuaa sellasesta uusliberalistisesta itsensä brändäämisestä ja markkinoimisesta. Eli älä ihmeessä siihen ryhdy! (Jos tää aihe kiinnostaa, niin tässä kirjassa on muistaakseni aika hyviä artikkeleita: http://www.rosebud.fi/2011/kirja_2010.php?ean=9789525524628)

  PS. Makuuhuoneräpsyt on tosi ok ja oot tosi paljon ammattimaisempi kuvajaa kuin monet some-tyypit eli ei huolta siitäkään! Ei niitä Tuomiokirkon rappuja tähän tarvita.

  • ia ia sanoo:

   Hei apua, ihana että oon päässyt sun kirppishaukan hyppysiin :D Toivottavasti on tullut hyviä löytöjä! Itsensä brändääminen on vaarallista. Se jotenkin menee just siihen että rakennetaan itsestä ja omasta elämästä niin tavoittelemisen arvoista kiiltokuvaa, että ei ole enää varaa säröille ja epäonnistumiselle. Täytyypä laittaa toi kirja ylös ja käydä tsekkaamassa kirjasto! Kiitos kun kommentoit <3

 77. ensilumi sanoo:

  10 vuotta, vau! vitsit onnea :) mä taas oon aika uusi lukija, mutta ihan samoilla linjoilla muiden kanssa että tää sun blogi on kyl niin ihanan piristävä ja aito niin tätä seuraa kyl oikein mielellään:) muutenkin noi sun tarinoinnit tuntuu niin ihanan kotoisalta, oot varmaan mun sukulaissielu :D:D

 78. Krista sanoo:

  Sä oot just ihana ja blogisi myös! Pysyt kaukana siitä Tuomiokirkosta ja jatkat omalla tyylilläsi <3 Susta ja sun kirjoituksista välittyy aitoutta, joka helposti karisee kun touhu menee liian ammattimaiseksi. Ei sillä että en pitäisi jo sua ammattilaisena - pidän todellakin - mutta sä et ole muovisella tavalla ammattimainen, vaan normaalin ihmisen tavalla ammattimainen. Kiitos vuosista ja toivottavasti niitä tulee vielä paljon lisää!

 79. Jenska sanoo:

  Ah, rakastan sun blogia. Koska aitous. Sun blogi on ainoa mille nauran ääneen, sun sutkautukset on parhaita :) joten ei, et saa lopettaa. Oot ainutlaatuinen piristys blogisi kanssa tässä mielettömässä blogimeressä! Keep up the good work.

 80. Taru sanoo:

  Onnea ihan älyttömän suuresti!

  Itse en ole tainnut blogiasi ihan alkuajoista asti seurata ja jossain välissä tuli tauko blogien lukemiseen yleisesti, en tiedä yhtään miksi. Kun palasin takaisin blogimaailmaan, sun blogin muistin ekana ja se on varmaan tällä hetkellä ainoa blogi, jota olen seurannut oikeasti pitkään ja tunnollisesti.

  Sulla on aivan mahtava kirjoitustyyli ja tykkään kuvistasi. Yhteistyöpostaukset ei tunnu väkinäisiltä ja luen ne mielelläni, muiden blogeista en juurikaan. Rakastan sitä aitoutta mikä susta välittyy! Pakko tosin myöntää, että SKAM-jutuista olin ihan pihalla, kun en tiennyt kyseisestä tekeleestä mitään ja niitä juttuja sivuutin, MUTTA jos ikinä tsekkaan SKAMin, tulen varmasti lukemaan sun SKAM-jutut!

  Pakkaa siis matkalaukkuun lomajuttuja. Ota matkalaukku mukaan ja lähde lomalle, älä kuvausreissulle valokuvaajan kanssa ;)

  • ia ia sanoo:

   Voi kiitos! Olipa ihana kommentti ^_^ Tuu sit raportoimaan että mitä tykkäsit Skamista jos joskus siihen kelkkaan ajaudut :D

 81. Emppu Vantaalta sanoo:

  Sun blogi oli ihan ensimmäinen mitä aloin lukea vuosia sitten ja edelleen oot mun yks suosikki-bloggaaja. Kuulosti tosi hyvältä suunnalta tuo mitä maalailit ja luen varmasti sun blogia niin kauan kuin jaksat vaan kirjoitella :)

 82. E sanoo:

  Hei, täällä kans roikuttu mukana ainakin vuodesta 2010! Löysin blogisi aikanaan lukiokaverin blogilistalta ja täytyy sanoa, että onneksi :) oon vieläkin lapsellisen ylpee siitä, että uskalsin kerran tulla sulle juttelemaan, kun kajaanissa törmättiin :D Pliis, jatka blogia juuri sellaisena kuin se on!

  • ia ia sanoo:

   Voi aaw, ihana ku tulit jutteleen! :D Ihan mahtavaa että oon vieläkin sun lukulistalla, kaikkien näiden vuosien jälkeen <3

 83. Laura sanoo:

  Onnea Onnea!10 vuotta on huikea saavutus.
  Itse aloitin blogin vasta tänä kesänä :)

  -Laura/kosmetiikansuurkuluttaja.blogspot.com

 84. Helmi sanoo:

  Moikka! Olen ollut blogisi lukija Hesarin jutun ilmestymisestä asti – uskomatonta että siitä on jo lähes vuosikymmen! Jotenkin kirjoitustyylisi ja huumoritajusi iski heti ja sen jälkeen olen lukenut valehtelematta jokaisen postauksen. Muita blogeja on tullut ja mennyt mutta sinun blogisi on aina pysynyt ehdottomana suosikkinani! Ehkä yksi syy siihen, että olen jaksanut kirjoituksiasi lukea on se, ettet tunnu ottavan liikaa stressiä bloggaamisesta eivätkä postauksesi nimenomaan sisällä niitä ”5 vinkkiä tuuheampiin ripsiin”, vaan sisältö on maanläheisempää ja jotenkin aidompaa. Tietty arkipäiväisyys ja ”harrastusmaisuus” on mielestäni vain hyvästä. Jatka siis minun puolestani samalla tyylillä kuin tähänkin asti, kaikkine ajatusoksennuksineen ja satunnaisine kuvapläjäyksineen. Kiitos ihanasta blogista! <3

  • ia ia sanoo:

   Voi kiitos kiitos kauniista sanoista <3 Mä lupaan jatkaa! Ajatusoksennus on kyllä ihanan kuvaava sana mun jutuille :D

 85. Kasuu* sanoo:

  Moi ja onnea 10 vuotiaalle!! Ylläolleiden kommenttien määrästä päätellen (jotka piti selata tietty läpi, että pääsi itse kommentoimaan) lukijoita riittää ja liityn samaan joukkoon. En muista ihan varmaksi, luinko sun blogia jo silloin kun se oli vielä bloggerilla, vai vasta kun muutit indiedaysille, mutta kauan on tullut seurattua myöskin.

  Tää sattuukin olemaan ainoa blogi, jota enää seuraan, kaikista muista on tullut just niitä kiiltokuvia, eikä niin henkilökohtaisia ja omanlaisia.

  Mä rakastan sun tyyliä ja sun tyyliä kirjottaa. Kun pienempänä mullakin oli blogi :o , koska kaikilla tuntu olevan, olit mun idoli! Sä oot niin aito ja uskallat sanoa vaikka joku ei olis menny putkeen, tai vaikka se viherpeukalo ei nyt olisikaan ihan niin vihreä. Eikä haittaa vaikkei postaa joka päivä, pitää sitä olla muutakin elämää, muuten ei ole mitään mistä kertoa!

  Toivottavast et lopeta vielä pitkään aikaan, tulis tosi ikävä, ihan kun joku läheinen olisi lähtenyt kauas pois. :)

  • ia ia sanoo:

   Aii että, ihana että vielä luet! <3 Hehe, mä lupaan etten lopeta ihan hetkeen vielä, mullakin tulis nimittäin ikävä teitä :)

 86. Onnee kymppivuotiaalle! Mää tuun vuoden päästä perässä JA kysynpähän vaan että mihin se aika oikein on vierähtänyt!? :’D

  Siinä vaiheessa kun alat poseeraamaan Tuomiokirkon edustalla niin on puhuttelun aika, nih! Eli porskuta menemään omalla tyylilläsi – jos nyt näiden monien kommenttien jälkeen on jäänyt vielä jotenkin epäselväksi ;D

  T: dinosaurus jonka blogilukulista on nykyisin hyvin lyhyt ja joka kaipaa vanhojen hyvien blogiaikojen perään

  • ia ia sanoo:

   No samaa kysyn kuule minäkin :D Haha okeiokei, pidetään poseeraukset samoissa paikoissa missä aikaisemminkin! Ihana ku oot Panda vielä siellä, sut tunnistan aina kommenttiboksista <3 Ja rakastan sun pisamia!

 87. Jonna sanoo:

  Onnea kympistä !! Itse oon ollut matkassa jo kuutisen vuotta, ja vaikka alkuun luin useampaakin blogia on sun ainoa jota edelleen säännöllisesti seuraan. Sun tyyli on niin ihana ja ne arkisemmat postaukset just parhaita !

 88. mennika sanoo:

  Mä oikeastaan tajuan kaikki luettelemasi pointit ja bloggaaminen saattaa tuntua ”turhalta” – jos siis miettii omaa tekemistään muiden, ”ammattibloggareiden” kautta. Mun mielestä se on täysin väärä lähestymistapa, kaikkia asioita pitäisi pystyä tekemään ja toteuttamaan sillä omalla tavalla, niin kuin sä oletkin tehnyt, eikä siitä missään nimessä pidä tuntea ”huonommuutta” :) Sä olet edelleen mun lempibloggaaja, koska et yritä liikaa ja teet tätä sillä omalla tavallasi. Mua ei haittaa, vaikka postauksia tulisi kerta viikossa tai harvemmin, mä en itsekään jaksa olla lukemassa kirjoituksia päivittäin.
  Mä oon seuraillut sua ja blogitaivaltasi jostain vuodesta 2010-2011 saakka ja voin luvata, että jos et tee jotain radikaalia ”no hain showroomilta seuraavan viikon kuvausvaatteet” -liikettä niin lupaan seurata hamaan tappiin saakka :)

  • ia ia sanoo:

   Voi kiitos Mennika kommentista! Sä oot kans semmonen jonka tunnistan aina kommenttiboksista, jo Neiti P. -ajoilta ^_^ Haha, moisesta suunnanvaihdoksesta ei oo kyllä pelkoa ihan lähiaikoina :D

 89. Soile sanoo:

  Hei, onnea kymmenestä vuodesta! :D Ite en ihan alusta saakka oo seurannut blogia, vaikka kauaksi ei oo jäänyt, koska luin kaikki postaukset sillon kun tän löysin. Muistan myös, että joskus sillon alkuaikoina kysyin epävarmana teininä, että miten löytää oma tyyli, mutta vastausta en kyllä muista, vaikka sen kyllä sain. :D

  Kaikkia muita kompaten totean, että aitous ja välittömyys on ehdottomasti syitä miksi oon seurannut sun blogia ihan superkauan ja edelleen viikottain luen. Jatka vaan samanlailla! :)

  • ia ia sanoo:

   Haha, no se kyllä jo lasketaan jos oot lukenut kaikki postaukset! Kreisii :D Haha aaw, toivottavasti oma tyyli löytyi ^_^ Kiitos kun kommentoit!

 90. Agnes sanoo:

  Hei älä vaan lopeta! Mä oon seurannut sua koko sun blogitaipaleen – oon samaa ikäluokkaa ja kipuillut aivan samanlaiset asiat elämässäni kuten välivuodet ja amk-opinnot. : )

  Mutta siis, se miksi mä sun blogista niin kovasti pidän, on se että tästä on välittynyt aina se että tää ei oo niin kauheen vakavaa ja että tää ei oo sun koko elämä. Valikoituja asioita vaan, sellaisia joista haluaakin puhua. Että tää on harrastus ja just hyvä sellanen.

  • ia ia sanoo:

   Voi miten kivasti sanottu, kiitos <3 Ihan hullua jotenkin ajatella että ollaan tavallaan kasvettu samaa tahtia! Mitähän kaikkea kymmenessä vuodessa on sulle ehtinyt tapahtua? :)

   • Agnes sanoo:

    Eipä kestä :)

    Kyllä, hullua on! Ja tosiaan ei tätä ajankulua ees aina tajuakaan. Mutta toisaalta, 10 vuodessa on tullut elettyä jo lähestulkoon yksi kokonainen ihmiselämä – opintoineen, muuttoineen, parisuhteineen, matkoineen, muistoineen ja muutoksineen. Eikä kaikkea edes itse muistakaan. :’)

    • ia ia sanoo:

     Huu, kuulostaa varsin ansiokkaalta kymppivuotiselta! Kiva kun palasit vielä vastaamaan :)

 91. Parkkis sanoo:

  Ajattelin jättää kommentin. Olen lukenut blogiasi melkein alusta saakka ja olen tykännyt siitä, että blogisi on pysynyt riittävän blogimaisena eikä mennyt aikakauslehtisuuntaan. En saa sellaisista blogeista itselleni mitään irti, joissa kuvat ottaa ammattilainen ja vaatteita tulee yhteistyönä joka paikasta.

 92. Ninna sanoo:

  Moi Juulia!

  Tää on ehkä mun eka kommentti ikinä sun blogiin (en oo ihan varma), vaikka lukenut oon epäsäännöllisen säännöllisesti Colour me!:ta 7 tai 8 vuotta.

  Haluan sanoa sulle, että sun blogin pastellimaailma on sellainen hengähdyskeidas muuten mustavalkoisessa maailmassa. Mä tulin tänne käymään pitkästä aikaa nyt, kun tarvitsin hengähdystauon somessa riehuvasta vihasta kohdistuen kokonaiseen ihmisryhmään eilisen Turun tapahtuman vuoksi. Täältä mä tiesin saavani sen tarpeellisen katkaisun sille vyöryävälle vihalle ja pelon ilmapiirin luomiselle. Kiitos siitä, ja mä ainakin toivon että sä jatkat ihanaa blogiasi niin kauan kun susta itsestäs hyvältä tuntuu. <3

  • ia ia sanoo:

   Hei jee, kiva kun kommentoit! Voi että, tiedän mitä tarkoitat. Tämä on hengähdyspaikka mullekin niin omista arkimurheista kuin noista suuremmistakin maailman murheista, ja todella ihana asia kuulla että se on sitä jollekin muullekin. Tää on ollut ihan tietoinen rajanveto että pidän linjan kevye(hkö)nä, koska maailmassa on ihan liian paljon murehdittavaa, surtavaa ja stressattavaa jo valmiiksi. Ihana että oot vielä siellä <3

 93. hoo sanoo:

  Kuulehan Juulia. Juuri se, minkä vuoksi olen melkein koko bloggaamisaikasi juttujasi lukenut johtuu siitä että et ole lähtenyt samalla tavalla mukaan tähän massoittumiseen minkä niin moni blogi on kokenut. Pääpointti postauksella onkin yhteistyö ja jonkun jutun mainostaminen, kissanristiäiset ja tunteja vieneet kuvaussessiot. Sun blogi on ollut aina aito ja sinä myös, siksi tätä on ihanaa lukea. Älä vaan muutu vaan tee sitä minkä itse hyväksi koet :) xoxo.

 94. Laura sanoo:

  Sun blogisi on ihana just siks, että se on ihan omanlaisensa ja siinä on aito fiilis :) <3 ja kuvatkin on aina älyttömän kivoja!

 95. Janita sanoo:

  Mä en ole ollut mikään aktiivisin kommentoija mut oon lukenut blogias tosi pitkään. Ja mä tykkään blogistas just siks että tästä välittyy se että oot oma ittes ja kirjotat siitä mikä susta tuntuu luontevalta, tykkään lukea jopa ne ”tyhmimmätkin” tajunnanvirtaoksennukset jos näin voi sanoa :D Plus tykkään sun ihanan omanlaisesta ja värikkäästä tyylistäs :> Oon lukenut moniakin blogeja mutta tää on ja pysyy mun lempparina! :)

  • ia ia sanoo:

   Jee kiva kun kommentoit! Haha mä niin tiedän mitä tarkoitat tyhmillä tajunnanvirtaoksennuksilla :D Ihana kuulla että oon sun lemppari <3

 96. Heidi sanoo:

  Mä oon lukenut sun blogia jo vuosia. Suurin syy tähän on sun aitous – täällä ei näy mitään kiiltokuva arkea, mitä monet blogit nykyään on.

  Joten pysy sellaisena kuin olet, älä muutu <3

  https://heidi-karoliina-a.blogspot.fi

 97. Maria sanoo:

  Hei! Oot varmaan saanut jo miljoona tällaista kommenttia, mutta laitetaan yksi vielä niiden jatkoksi :)
  Luin tosi paljon blogeja muutama vuosi sitten, myös sun blogia joka oli yksi mun lemppareista. Yhtäkkiä kyllästyin kaikkiin blogeihin ja kaikki jäi pois, en oikein tiedä miksi siinä niin kävi mutta ei vain enää kiinnostanut lukea toisten elämästä. Ehkä oma elämä oli siinä vaiheessa hankalaa. Kuitenkin, siitä kaikesta huolimatta, just sun blogiin palasin aina uudelleen uudelleen. Sun aitous ja sellanen vilpitön ihana höpsöys on se, mitä jaksaa lukea. Ehkä yksi syy on myös se, että tunnut aika samanlaiselta ihmiseltä mitä minä. Ainakin huumoriosuudet osuu yksiin :D Luulen, että aitous on se mikä alkaa pikkuhiljaa ajaa ohi siitä, että annetaan ymmärtää kuinka jokaisena aamuna aamupala on upeasti puutarjottimelle aseteltu terveellinen ja esteettisesti kaunis taideteos, jne. Ymmärrät varmaan pointin :D
  Joten jatka samaa rataa jos vain itsestä siltä tuntuu! Oon pitänyt sun blogista jo kauan ja vaikutat ihanalta ihmiseltä :)

  • ia ia sanoo:

   Ymmärrän pointin, kiitos kommentista! Tuntuu ihan hurjan kivalle, että oot mun juttuihin palannut vaikka muut oliskin jääneet :) <3

 98. Emma sanoo:

  Jatka ehdottomasti myös niitten ”arkisten” postausten kirjoittamista! Erotut ihanasti joukosta :)

 99. Olppa sanoo:

  Huomasin postauksen vasta nyt, mutta haluaisin vielä erikseen kommentoida. :) Blogisi on aivan ihana ja pysynyt suosikkinani niin pitkään, kuin olen seurannut (eli jo aika monta vuotta.. ei enää muista :D ). Pidän erityisesti aitoudesta ja niistä oikeista ajatuksista, sekä huumorintajusta. :) Jatka samaan malliin, elä vaan lopeta blogia! :D Kuvittelin nyt vielä sellasen, että olemme jo seniori-ikäisiä, ja silloinkin lueskelen vielä juttujasi…. Mitähän seniori-ikäisen blogissa olisi.. :D

  • ia ia sanoo:

   Hehee, sä oot yks niistä jonka nimen muistan kommenttiboksista jo vuosien takaa! Saas nähdä tuleeks vielä joskus jotain hemaisevaa ”OOTD mun 70-vuotissynttärit” -settiä :,D

 100. Sanna sanoo:

  Luen blogeja tälleen hyvinkin myöhässä ja harvoin ehdin mitään kommentoimaankaan mutta halusin tulla kans sanomaan et jatka ehottomast tällä siun omalla tyylillä. Oon lukenu kans siun blogii jo vuosia (ehkä 2010 lähtien, ei voi enää muistaa :D ) ja tykkään tosi paljon siun tyylistä kirjottaa. Ja mitä osa tuolla on sanonutkin, ni pääasiassa en jaksa ja ehi lukee semmosii blogeja joita päivitetään joka päivä ni tää siun tahti on aika jees :) Ja ollaan samanikäsiiki, ni jotenki tuntuu et on iteki kasvanu tässä samaa matkaa siun kaa (Taiettii tuskailla opparinki kaa melkei samoihi aikoihi :D)

  Onnea viel paljo 10-vuotiaalle blogille ja jatka samaan malliin <3

  • ia ia sanoo:

   Voi kiitos ihana Sanna kun kommentoit! Ja kun oot lukenut noin pitkään ^_^ Onneks opparituskailut on sitten molemmilta jo takanapäin :D

Kommentoi