maanantai 21. elokuu 2017

top 3: tämän kesän luottovaatteet

Joko mä kerroin, että sain vihdoin ja viimein aikaiseksi siivota kaikki vaatekaappini! Ihanaa, kun lipaston laatikot aukeavat ja sulketuvat ilman raa’an väkivallan käyttöä, ja vaatekaappi ei ole enää yksi musta aukko jossa yhdelle henkarille on ahdistettuna 5 eri vaatetta.. (Ei puhuta siitä, että ne kaikki vaatteet, joista päätin luopua, vein ullakolle. Baby steps, kyllä mä niistä vielä eroon hankkiudun!) Vaaterekillä pidän niitä vaatteita joita tulee syystä tai toisesta käytettyä eniten just nyt, ja tämän kesän aikana siinä on hengaillut aika vakiintunut kokoonpano. Bio Luvil & Comfort haastoi mut kertomaan kaupallisen yhteistyön merkeissä mun tämänhetkisistä luottovaatteista, joten nappasin rekiltä kolme vaatetta, jotka on olleet tämän kesän ykköslemppareita.

lempivaatteet1

Niin, ja ladoin jokaisen vaatekappaleen ympärille muutamat asut havainnollistamaan että miten noita on tullut kesän aikana yhdisteltyä.

satiiniset tropiikkipöksyt

lempioutfit11kaledo

Satiiniset tropiikkipökät löytyi kesän alussa Tallinnan reissulta, ne on H&M:n Trend-mallistoa. Nämä on olleet helteisten (niiden harvojen, kiitti hei Suomen kesä kiitti) päivien vakiokalustoa: Vilpoisat mutta materiaalin ja mallin puolesta semiskarpit eikä mikään rantariekale. Parasta näissä kuitenkin on tuo värikäs printti, jonka yksittäisistä sävyistä on helppo napata värit asun muihin osiin.

lempioutfit1-checker

Pesuun kaveriksi: Bio Luvil Wool & Silk. Matsku näissä on 100 % viskoosia ja pesulappu kehottaa käsinpesuun. Tuo Wool & Silk on kehitetty erityisesti villan ja silkin pesuun sillä se ei sisällä luonnonkuituja heikentäviä entsyymejä, mutta se sopii hellävaraisuutensa ansiosta myös yleisesti kaiken käsin pestävän pyykin pesemiseen.

musta farkkumekko

lopujokaleido

Musta farkkumekko löytyi alkukesästä Monkista, kun etsin pikkupaniikissa jotain helppoa ja muuntautumiskykyistä vaatetta kesälomareissulle. Aina noilla viimetippaostoksilla on vaarana jäädä yhden käyttökerran kavereiksi, mutta tuo mekko on kyllä ollut varmaan tiheiten käytössä ollut vaatekappale tänä kesänä. Mekko on ansainnut luottostatuksen paristakin syystä: Ensinnäkin se on äärimmäisen helppo yhdistellä ihan mihin vaan (koska musta, d’uh..), mutta helmaröyhelönsä ansiosta se ei kuitenkaan oo liian tylsä. Pökkelömalli on anteeksiantava jätskimasulle, ja denim on matskuna ihanan ryhdikäs: Ei vaadi silitystä (score!!), eikä helma lähde tuulen mukaan.

lempioutfit7-checker

Pesuun kaveriksi: Bio Luvil Black. Se on kehitetty erityisesti mustille ja tummille vaatteille, sillä siinä ei ole värejä haalistavaa valkaisuainetta.

sitruunaröyhelöpaita

lempioutfit12kaleido

Sitruunaröyhelöpaidassa ihastuin – ylläri ylläri – tuohon aurinkoiseen printtiin. Keltainen on kyllä mun sielun väri, hah. Se löytyi kans Tallinnan H&M:n Trend-mallistosta. Materiaali on 100 % puuvillaa joten se ei hiosta, ja tämä päällä tuntuu saavan universumilta aina anteeksi huonon naama- ja hiuspäivän kun huomio siirtyy röyhelöhäppeninkeihin.

lempioutfit4-checker

Pesuun kaveriksi: Bio Luvil Color. Se auttaa pitämään vaatteiden värit pidempään kirkkaina, eikä se sisällä haalistavaa valkaisuainetta. Tää on meidän talouden vakkaritörppö, kirjopyykkiä kun meinaa olla 80 % pyykkikorin sisällöstä.

Ainiin, pari sanaa tähän väliin noista huuhteluaineista! En oo oikeastaan koskaan aikaisemmin käyttänyt huuhteluainetta mutta nyt opin, että sehän on ikäänkuin vaatteiden hoitoaine. Vertauskuva on omakeksimä köh köh, mutta siinä missä hoitoaine shampoopesun jälkeen pehmentää hiukset, helpottaa harjaamista ja poistaa sähköisyyttä, niin huuhteluaine tekee vaatteesta pehmoisemman ja miellyttävämmän ihoa vasten, sekä tekee siitä helpommin siliävän. Niin ja poistaa myös sitä sähköisyyttä! Huuhteluaine auttaa myös ehkäisemään lian pinttymistä vaatteeseen ja nopeuttaa vaatteen kuivumista. Niin että miks hitossa mä en ole näitä aikaisemmin tajunnut käyttää.. Huuhteluaineella saa myös pyykkiin halutun tuoksun, kuten tuo yllä oleva laventeli joka on esimerkisi puhtaissa lakanoissa aika ihana, mutta valikoimista löytyy myös tuoksuton versio, mikä oli näistä Comfortin huuhtiksista mun suosikki.

lempivaatteet2

Kohta taitaa vissiin olla aika vaihtaa rekin sisältö askelta syksyisempään, byää.. Mutta onneks tuolla pesuainearsenaalilla on ainakin huoltopuoli mintissä, että lempparivaatteiden käyttöikää voi venyttää mahdollisimman pitkälle oikeilla tuotteilla.

Mikä on ollut teidän tämän kesän luottovaate? Kerro se kommenttiboksissa niin voit voittaa sille Bio Luvilin & Comfortin vaatteidenhemmottelupaketin! Arvonnan säännöt täällä, osallistumisaikaa ensi sunnuntaihin 27.8.2017 asti.

 


Saatat pitää myös näistä:

86 Responses to “top 3: tämän kesän luottovaatteet”

 1. Saarai sanoo:

  Tän kesän luottovaate on ollut ehdottomasti kuviollinen (vähän niinkuin jonkinsortin vinoneliöshakkikuvio?:D), pohjepituinen tummasävyinen hame, ja siihen yhdistettynä joku värikkäämpi yläosa. Kyseinen hame on ollut ihan täydellinen säälle kuin säälle, ja pituutensa ja materiaalinsa puolesta se on ollut näpsä myös pyöräillessä, ei nouse korviin eikä vilautteluvaaraa ole :)

  • ia ia sanoo:

   Oo, kuulostaapa ihanan värikkäältä setiltä! Pohjemitta toimii kyl varsinkin kesällä, ei tartte kikkailla sukkisten kanssa vilautteluvaaran takia :)

 2. mennika sanoo:

  Mun luottovaate on ollut pari vuotta vanhat New Lookin shortsit: ostin ne koon liian isona mikä korostaa vielä entisestään rentoa mallia. Ne on helppo yhdistää käytännössä minkä tahansa yläosan kanssa ja menee mainiosti viileämmälläkin säällä, kun yläosa on pitkähihainen :) mitkään säihkysääret mulla tosin ei ole, mutta en ole kyseisen muotoseikan antanut häiritä tippaakaan :)

 3. saya sanoo:

  Tänä kesänä… No öh, lähinnä farkut ja hehkeät työpaidat ovat olleet luottovaatteina, satoi tai paistoi :D

 4. stiku sanoo:

  Mun kesä on kulunut h&m:n raitamekoissa (kyllä pitää olla pitkä-ja lyhythihainen) ja perusshortseissa ja topissa. Sekä Narvasta löytyneistä huippuhienoista graafisin kuvioin varustetuista t-paidoissa(kyllä,piti ostaa musta JA valkea..)

 5. Holli sanoo:

  Mulla on tainnut isoin luottovaate tai oikeastaan vaateryhmä olla ohuet pitkät kangashousut. Siis sellaiset oikeasti ohuet ja vähän liehuvat :D niitä löytyy mustina ja värikkäinä. Tullut tänä kesänä todella tarpeeseen juurikin näiden säiden takia… Shortseissa ei oikein meinaa tarjeta, joten tuollaiset pitkät, mutta ilmavat housut ovat olleet ihan pelastus! Lämmittävät sopivasti, mutteivat hiosta :)

  • ia ia sanoo:

   Oo joo, semmoisia kivoja liehukehousuja oon metsästänyt itekki! Olis just hyvät kesällä ilman hameen vilautteluvaaraa :)

 6. Riikka sanoo:

  Luottovaatteita on ollut erilaiset raita t-paidat, joihin olen nyt viime aikoina ihastunut! Löytyy mustavalkoista, punavalkoista, sinivalkoista ja keltavalkoista raitaa :D

  • ia ia sanoo:

   Haha mullakin on ollut joskus kunnon raitakausi :D Keltavalkoinen kuulostaa ihanan freshiltä!

 7. Aino sanoo:

  Ihania kuvia! Tunnistaa heti sun ottamiksi. :)

 8. Emma sanoo:

  Oiii ihana toi röyhelöpaita! Oon ollut skeptinen just tohon malliin noine olkapäineen, mutta sun päällä se näyttää täydelliseltä!! Voisi rohkaistua ehkä itsekkin kokeilemaan jossakin kaupassa vastaavaa. Kuosi myös ihanan pirteä! :)

  Oma kesän suosikki on ollut mustat, todella leveälahkeiset, pitkät mutta kevyet housut (100 % polyesteria, H&M). Niin ihanat, kun liehuu tuulessa esim. pyöräillessä. Näiden pesu vähän huoletti, mutta hyvin on varovaisesti 30 asteessa pärjännyt.

  • ia ia sanoo:

   Kiitti! Joo röyhelöt testiin vaan, mä taas puolestani voisin testata noita liehukehousuja kun ne kuulostaa supercooleilta :D

 9. Maisa sanoo:

  Kellohame! Toimi hellepäivänä ja kylmällä kelillä sukkisten kanssa. Toimii myös ympäri vuoden, ei vain kesällä! :)

 10. Petra sanoo:

  Mun luottovaate on ollut mustat väljät korkeavyötäröiset housut :)

 11. Tipu sanoo:

  Luottovaatteet: Noshin mekot ja Monkin lappuhaalarimekko taskuilla + joku kiva värikäs t-paita!(esim. oranssit paidat toimii!) :)

 12. Satu sanoo:

  Tämän kesän (ja oikeastaan kevään talven ja syksyn :’D) luottovaate on raidat topeissa, paidoissa, mekoissa ja hameissa. Ihan ykkönen on ollut rento sinivalko-raidallinen kesämekko ja miten sattukin sopimaan myös Suomi 100 teemaan tälle vuodelle :)) raidoistaan seepra tunnetaan.

 13. Tesssa sanoo:

  Tän kesän lemppari yhistelmä on ollu farkkushortsit ja r-collectionin yli suuri t-paita :)

 14. piitzi sanoo:

  Mun luottis tänä(kin) kesänä oli varmaan vähintään 10 vuotta vanha hooämmän musta ’lepakkomallinen’ t-paita jossa avara reikäkuvioinen kaula-aukko. Ollakseen niin vanha ja todella paljon käytetty se on silti edelleen hyvä kuntoinen. En tiedä mitä teen kun siitä ’aika jättää’xD

  • ia ia sanoo:

   No oho, on ollut kyllä laatu kohdallaan jos vielä kymmenenkin vuoden jälkeen on iskussa! :D

 15. Sanjana sanoo:

  Hmm. Varmaan se on ollut keltainen oranssikuvioinen fiftarihame, sen käy kyllä syksyynki ihanasti :) ja sen kanssa käy moni vaate + siinä on taskut, helpottaa elämää. Tai sitten retrokankaasta ompelemani ruskea hame, jossa edessä napit ja valkoinen lehtikuvio, se on eniten edukseen paljaiden nilkkojen kanssa :) toki syksyllä sitte pitää sukkikset etsiä kaveriksi, onneksi siihenki passaa tosi moni paita.

  • ia ia sanoo:

   Oi, TASKUT. Monen lempivaatteen yhdistävä piirre :D Vitsit, pitäs itekki kaivaa taas ompelukone esille!

 16. turushanna sanoo:

  Väljät/liehuvat/graafiset/viskoosiset culottehousut. Ei tarvitse murehtia reisihiestä niissä. :D

 17. Susa sanoo:

  Tän kesän luottovaatteita on ollut monkin oranssipunakukallinen mekko, viininpunainen maksihame ja ikivanha kukallinen väljä t-paita. On ollut just sopivan lämmin, en ole oikein kaivannut mitään hikihellettä :D

 18. Tintsh sanoo:

  Farkkushortsit. Ei sellaiset mallia mini ja pylly vilkkuu, vaan polven yläpuolelle yltävät. Oon rokannut vähän sellaista äijätyyliä ja se on tuntunut tänä kesänä hyvältä ja rennolta. :D

 19. Minna sanoo:

  Nättejä asuja! :) Ja niin söpö tuo sitruunalaukku! Mun luottovaatteena on tänä kesänä olleet erilaiset juoksupöksyt :) Fyysisessä kesätyössä ne on tosi kivat!

  • ia ia sanoo:

   Kiitti! Joo juoksutrikoot toimii paljon paremmin fyysisessä työssä kuin jotkut leggingsit tai muut mukajoustohousut :D

 20. Lipe sanoo:

  Luottovaatteeksi on päässyt (jo keväällä ostettu) Vero Modan musta korkeavyötäröinen vekkihame. Ihanan ohut kangas, ja voi yhdistellä t-paidan kanssa arkeen ja siistimmän topin kansaa juhlaan. Ois pitänyt hankkia eri väreissä…

 21. Peetee sanoo:

  Huuhteluaine voi joiltain osin olla ihan hyvä mutta se HAJU :-( Sitä ei vaan kestä. Tiesitkö että se haju oikeasti aiheuttaa päänsärkyä ja muita oireita?
  Kadulla kulkiessa haistan ketkä käyttää huuhtista ja ketkä ei. Ja esim taloyhtiössämme kun jotkut käyttää huuhtista pyykeissään niin hajusteallergiset eivät voi kuivata pyykkiä samassa kuivaushuoneessa. On aika kurjaa että sen myötä toiset voi käytää kuivaushuonetta ja toiset ei :-(
  Nykyisin on niin paljon turhaa kemikaalien käyttöä ja valitettavasti huuhtis on yksi niistä. Puhtaassa ulkoilmassa kuivattu hajustamattomalla pesuaineella pesty pyykki tuoksuu taivaallisen hyvälle verrattuna syntettisiin huuhtishajuihin.

  • ia ia sanoo:

   Voi eii, tympeää! Joo se on niin mieltymyskysymys, toiset tykkää että esimerkiks puhtaat lakanat tuoksuu just siltä laventelilta tai muulta. Mutta minunki suosikki on hajustamaton huuhteluaine, ja siinä kun on noita muitakin ominaisuuksia tuoksu(ttomuude)nsa lisäksi :) Ja saiski pyykit kuivumaan tonne ulkosalle jonnekki, haluun isona oman takapihan ja semmosen pyöreän pyörivän pyykkitelineen!

 22. Laura sanoo:

  Uskallanko ees kertoa, että meikäläinen pesee kaikki pyykit samaan aikaan samalla aineella… :D Tai no lakanat ja pyyhkeet ym. 60 asteen pesua vaativat heitän erikseen, mutta vaatteet menee surutta samalla koneellisella. Onneks poikaystävä on tunnollisempi pyykinpesijä haha!

  Tänä kesänä oon tehny superpaljon mahtavia kirppis- ja uff-löytöjä, mutta oon myös ottanu mekot tehokäyttöön. Luottovaatteen statuksen on tainnut lunastaa Stradivariuksen mekko, jonka löysin Fidalta! :) Passaa joka tilanteeseen (paitsi tuulisella säällä kannattaa harkita kahesti) eikä tarvii silittää, parasta.

  • ia ia sanoo:

   Haha :D No hei en usko että oot ainoa! Ja oon saattanut sortua samaan laiskuuspäissäni välillä itsekin :D Jea, kirppislöydöt on parhaita! Kaksoiskappaleisiin on harvinaisempaa törmätä kadulla vastaan ^_^

 23. Xeveliina sanoo:

  Löysät kangashousut, jotka ovat ihan superylimukavat! Ihan säälittää, että syksy tulee ja joudun taas hylkäämään lempparini vuodeksi. :/

 24. elina sanoo:

  kuviolliset hellehousut, suomi 100-hengessä sinivalkoiset :D olivat ensin lökäpöksyt, kunnes lakanapyykin jälkeen unohtui alentaa lämpötilaa.. nyt ovat siis oikein skarpit porkkanamallit, ja tykkään jopa enemmän kuin ennen! Sopii eri yläosien ja kenkien kanssa vaikka mihin, rannalle, töihin, festareille, puutarhajuhliin..

 25. Teija sanoo:

  Tänä kesänä on tullut lenkkeiltyä niin paljon, että luottovaate on ehdottomasti ollut adidaksen polvipituiset juoksutrikoot.

 26. E sanoo:

  Kirkkaanpunainen skarppi sifonkipaita on ollut oikeastaan luottovaatteeni koko vuoden. Punaisilla huulilla asustettuna vapaa-aikaan ja hillitymmin töihin :) paita on täydellinen juuri siksi, että se ei rypisty lähes millään!

  • ia ia sanoo:

   Oi rypistymättömät vaatekappaleet on kyllä (vähän liiankin monen) kiireamun pelastus.

 27. neiti sanoo:

  Oon vannonu aina etten käyttäisi treenihousuja muuten kun vain treenatessa. Ja PAH!! Tämän kesän luottovaate on ollu treenipökät, koska olen viettäny paljo aikaa raksalla niin ne on käyny säällä ku säällä ja mikä parasta-ei oo muute ahistanu yhtenäkää päivänä mistää kohi kyykkäillä lautojen kanssa :D

 28. Krista sanoo:

  Minä lähdin tänä kesänä Aasiaam reppureissaamaan, ja tämä jos mikä tietysti loi omat haasteensa pukeutumisen suhteen, vaatteita kun ei rinkkaan mahdu ihan yhtä suurta valikoimaa kun vaatekaappiin. Hieman yllättäen reissun suosikiksi nousi kirkas limenvihreä tekninen t-paita, joka oli päällä ihanan kevyt, sopi mun kolmen mukaanottaman alaosan kanssa yhteen (mustat shortsit, vihreäkuviollinen kietaisuhame ja musta-vihreät pitkät housut). Ja kaiken lisäksi sen pystyi illalla suihkussa käydessä pestä käsin, ja se oli aamuun mennessä kuiva! Ihan huippu vaatekappale, josta tosin parin kuukauden reissun jälkeen on tullut ihan vaan mökkipaita, kun ”normaalit” vaatekappaleet on palanneet käyttöön. :D

 29. Susannay sanoo:

  Se täydellinen farkkutakki, jota metsästin melkein vuoden ympäri. On ollut sopiva vaate tähän suomen ”kesään” :D

 30. Elina sanoo:

  Mä oon pitänyt tänä kesänä poikkeuksellisen paljon villasukkia. Kumppareita on tullut pidettyä kauppareissuilla ja muilla asioilla sateeseen varautumisen kannalta. Mökilläkin on vietetty tavallista enemmän aikaa, ja sinnehän villasukat ehdottomasti kuuluu!

 31. kieppu sanoo:

  Oma luottovaate tälle kesälle on kyllä ollut paksut kulahtaneet kollarit, koska kylymä (kiitos Suomen kesä), ja ison osan ajasta oon ollu poissa ihmisten ilmoilta mökillä. Kelpaa rymytä :D

  Ihanan värikkäitä noi sun ottamat kuvat taas! Ja vähän asian vierestä sitten: Tulit mieleen heti kun näin Ikean uuden kuvaston etusivun! Se oli ihan ku suoraan sun värimaailmasta nykästy.

  • ia ia sanoo:

   Haha, kollarit on kyllä mökki(ja koti-)vaatteiden aateliaa :D Aika hyvä kun just tänään satuin Ikean sivuille katsomaan uutta sohvaa niin jo pomppasi se ihana keltaisuus silmille! Tahtoo keltaisen sohvan!!

 32. Nora sanoo:

  Tän kesän luotoin on ollut ihan vaan keltainen t-paita, joka on vähän poikkeavan mallinen ihan perus t-paidoista :D käy vaan niin monen alaosan kanssa ja väri piristää!

 33. P sanoo:

  Tunika ja legginsit. Kesämekko on ollut myös paljon käytössä.

 34. Vea sanoo:

  Mun luottovaate on ollut Nanson rennot mustat kesäpöksyt ja Birkenstockit. Joku kiva paita vain niiden kanssa, niin menee töissä sekä vapaa-ajalla :)

 35. Linda sanoo:

  Leviksen vanhoista farkuista tuunattu vähän liian iso ja löysä farkkuhame, mutta meni melkein minkä tahansa yläosan kanssa, muttei kuitenkaan ihan millä säällä vaan :)

 36. Pulla sanoo:

  Mustat viskoosiset haalarit hieman vajaamittaisilla lahkeilla. Helppo muunnella yläosaa vaihtelemalla tilanteeseen kuin tilanteeseen! P.S Kiva sun uus tugee!

 37. Satu sanoo:

  Tän kesän luottovaatteita on ollut ihana kirppikseltä ostettu sinivalkoinen röyhelöpallopaita ja jo monen kesän vakiovarustukseen kuuluneet beiget .. chinot? Nooh, jotkut housut kuitenkin :D

 38. Ellu sanoo:

  Mun eniten tänä kesänä (ja oikeastaan koko viime vuoden) käyttämä vaate on pikkusiskolta nyysitty tummanruskea liehukeneuletakki. Siis semmoinen missä ei ole mitään kiinnitystä vaan pitkät lerpattavat reunat. Helppo yhdistää värinsä puolesta ihan minkä kanssa tahansa ja mahtuu aina kassin pohjalle ja mukaan :D

 39. Maija sanoo:

  Kesä oli kolea, joten luottovaate oli valkoiset Bik Bokin farkut. Niihin yhdistyi värikäs yläosa.

 40. Olppa sanoo:

  Tänä kesänä menin naimisiin, ja lähdimme häämatkalle Kroatiaan. Vaikka Suomen kesä ei tosiaan säällä hellinyt, ainaisia luotto-kesävaatteitani eli farkkushortseja on tullut kyllä käytettyä. :) En itse ole hametyyppiä, vaan tykkään toppi-shortsit-yhdistelmästä. :)

 41. Matleena sanoo:

  Mun luottovaate on ikävä kyllä ollut musta villatakki On vaan ollut niin viilee aina aamuisin töihin mennessä että pakko sitä pn ollut raahata mukana. Olisi hyvä kyllä hankkia vähän värikkäämpää vaatetta kaappiin..

 42. Jansku sanoo:

  Mä käytin tänä kesänä eniten h&m:n vaaleeta ohutta farkkumekkoa. Ihan täydellinen sellasenaan tai sitten mustilla sukkiksilla ja pitkällä neuletakilla.

 43. Jansu sanoo:

  Tän kesän luottovaatteita ovat olleet Vilasta löytyneet mustat culotte-housut ja viime syksynä kirppikseltä parilla eurolla löytynyt h&m:n farkkutakki. Erityisesti noi housut on olleet kätevät tässä Suomen kesässä :D

 44. Agnes sanoo:

  Kesän luottovaate on yllättäen ollut Prisman alerekistä ruokakauppareissulla hankittu musta, ohut farkkutakki. Toimii niin viileässä illassa takkina kuin kylmempänä päivänä paitana. Sama vaatekappale on toiminut myös niin toisten vaatekokonaisuuksien ryhdittäjänä kuin toisten rennontajana, oli tilanne mikä tahansa. Eli rantapummista salonkikelpoiseksi ja toisinpäin :D

 45. Salli sanoo:

  No tänä kesänä on ollut tosi paljon käytössä yhet mustat farkut ja si siihe harmaa Pitkä hihainen paita. Salli.moilanen35@gmail.com

 46. Mandi sanoo:

  Kesän lempparivaate oli Zaran aleista 12 eurolla löydetyt vajaamittaiset mustat prässihousut, jotka meni niin töissä kuin vapaallakin :)

 47. Emzi sanoo:

  Tämän kesän luottovaate on kyllä ollut semmoset kesäiset löysät mukavat housut.

Kommentoi