torstai 11. tammikuu 2018

helppo ja kevyt arkiruoka: kukkakaali-linssisalaatti

Oon töissä vähän kelmi. Jos jollain on mukana hyvännäköistä kasvisruokaa, niin mun vakkarikyssärit on a. mitä toi on ja b. saako maistaa. Jokin aika sitten maistoin työkaverin varsin hyvännäköistä evässalaattia, ja tiistaina kysyin siinä kotiinlähtöä tehdessäni että hei muuten, miten se sun salaatti oikein tehtiin, oon menossa ruokakauppaan ja pää lyö tyhjää. Onneksi työkaverilla oli sattumoisin lehtileikeresepti taiteltuna lompakossa (sen verran vakkari että tarvittavat ainesosat kulkee aina mukana? :D), joten mä nappasin leikkeestä kuvan ja suuntasin ruokakauppaan. Ja pakko se resepti on arkistoida nyt blogiin että mullakin kulkee virtuaalilehtileike mukana aina kauppareissuilla: Sen verran helppo, kevyt ja samaan aikaan täyttävä tää setti oli!

kukkakaalilinssisalde

Kukkakaali-linssisalaatti

 • 1 kukkakaali
 • 1 kurkku
 • 1 punasipuli
 • 1 tlk punaisia linssejä
 • 1 tlk kikherneitä
 • 1 pkt Feta-juustoa
 • ruukku lehtipersiljaa

Kastikkeeseen

 • 1 iso mehukas sitruuna
 • 2 rkl öljyä
 • 1/2 tl sokeria
 • ripaus suolaa ja mustapippuria

Raasta kukkakaali sekä kuutioi kurkku ja punasipuli.

Sekoita kulhossa kastike eli sitruunan mehu (mehun määrässä ei kuulema kannata säästellä), öljy ja mausteet. Lisää joukkoon kukkakaali, kurkku ja punasipuli.

Valuta ja huuhtele linssit ja kikherneet ja lisää nekin joukkoon. Anna setin maustua jääkaapissa hetken aikaa tai jopa yön yli.

Silppua saksilla joukkoon ruukullinen lehtipersiljaa ja murennettu tai kuutioitu fetajuusto.

Avot. Suurin murhe reseptissä on kukkakaalin raastamisen henkinen tuska, mutta muuten ei vois resepti iisimmäksi mennä. Väänsin salaattikulhollisen tosiaan tiistaina: Tein pohjan salaattiin ja jätin kulhon maustumaan juoksulenkin ajaksi, ja lenkiltä palatessa viimeistelin persiljalla ja fetalla. Ja siitä kulhollisesta on ammennettu tehokkaasti viimeiset 24 tuntia: Tiistain kookas iltapala, keskiviikon duunilounas sekä keskiviikon iltaruoka. Niin, ja jämät vielä just äsken yöpalaksi.


Saatat pitää myös näistä:

16 Responses to “helppo ja kevyt arkiruoka: kukkakaali-linssisalaatti”

 1. siru sanoo:

  Oi kivaa, ruokaohjeita! Näitä tarttee aina ja vielä parempi kun ne on kasvisruokaa (oon ollut pari vuotta ilman lihaa, mutta välillä pää vaan lyö niin tyhjää).
  Toinen oi kiva, mikä on tämä sun postauksien paljous näin alkavalle vuodelle! Parhautta :)

  • ia ia sanoo:

   Testaa ihmeessä resepti! Tiedän kasvisruuan keksimisen tuskan :D nyt on ollu ihan hyvä fiilis päällä postausten suhteen, enemmän pienempiä eikä vähemmän niitä järkäleitä. Toivottavasti tykkäätte :)

 2. mennika sanoo:

  Nam, tää kuulostaa hyvältä! Tosin omaan makuun pitäisi vähän modata – en erityisemmin välitä linsseistä ja koska tykkään tulisesta niin pitäisi varmaan lisätä jotain chilin tynkää joukkoon! Mut tätä pitää ehdottomasti testata! :)

 3. moona sanoo:

  Nyt tekee mieli jättää ihan spontaanisti tällainen nostalgiafiiliskommentti (parempaakaan sanaa ei tähän hätään löydy!)

  Oon lueskellut sun blogia säännöllisen epäsäännöllisesti jo niiltä ajoilta alkaen kun kuvasit asuja pikkujakkaralla seisoen omassa makuuhuoneessa ja kävit Helsingissä ihan vaan vierailemassa (jostain jäi mieleen että sun kotikaupungissa ei ainakaan silloin ollut Mäkkäriä ja sinne pääsy oli big deal, apua mistä muistan tällaisen jutun?!). Vaikka oma tyyli onkin lähtenyt vuosien varrella kehittymään aika toisenlaiseen suuntaan siitä inspiksestä mitä teininä sun blogista sain, tänne on aina ihana palata lueskelemaan sun kuulumisia ja fiilistelemään ihania kuvia. Ja kaikkein eniten tykkään siitä, että olet pitänyt tän blogin tosi aitona ja päiväkirjamaisena, etkä oo lähtenyt muuttamaan omaa juttuasi väkisin mihinkään suuntaan – keep doing what you’re doing!
  Terkkuja vakkarilukijalta ja ihanaa perjantaita!

  • ia ia sanoo:

   Voi ihana sinä, kiitos kauniista kommentista! <3 Jep ei oo mäkkäriä meillä ei :,D Ihana kuulla että oot vielä näiden vuosienkin jälkeen kurkkaamassa että mitä mulle kuuluu, tulipa hyvä mieli :) <3

 4. Mantu K sanoo:

  Testiin meni ja jatkoon ensihaarukallisella! Jaa jatkossakin kaikki kelmeilemäsi kasvisreseptit! :-D

 5. Kuulostaa hyvältä! Täytyy ehdottomasti kokeilla joku kerta :)

 6. V sanoo:

  Piti heti testata ja hyvää tuli!

 7. Jonsu sanoo:

  Testiin meni! :) huomenna lähtee mukaan lounaaksi, innolla jo oottelen et pääsee maistamaan :P

 8. Pöö sanoo:

  Jostain sain eilen viirauksen tehä tätä ja kun mieheltä tuli samaan aikaan viesti, että mitä tuo kaupasta niin laitoin sit tän ohjeen :D yllätyn kun toikin kaikki tykötarpeet, en olis uskonu :D Ja kun lihansyöjäkin olen, niin olipa hyvää hyvin maustetun naudan jauhelihan lisukkeena tämä salaatti :) kiitos ohjeesta! (Tuo kukkakaalin raastaminen oli muuten todellakin tuskaa :D)

Kommentoi