keskiviikko 21. helmikuu 2018

bullet journal: helmikuun layout

Aika pikaisen bullet journal -päivityksen! Sivuhuomiona, missä vaiheessa tää alkuvuosi on karannut jo helmikuun loppupuolelle? Vaadin kirjallista selvitystä ja liitteeksi valitusoikeuslomake, kiitos.  Mutta helmikuu eli perinteinen överivaaleanpunainen ystävänpäivämättösetti, joten vaaleanpunaista ja vaaleanliilaa sokerikuorrutetta koko kuukaudeksi!

bujohelmi1

Koko kuukauden näkymään kopioin härskisti jostain Pinterest -kuvasta origamiflamingon sekä -kolibrin, en edes esitä osaavani kikkailla tommosia ilman minkään sortin mallioppimista. (Tulee mieleen mallista piirtämisestä se, kun pienenä teipattiin Pokemon-kortteja kaverin kanssa ikkunaan että saatiin niistä vähän valoa läpi ja piirrettiin sitten Pokemonei paperille ja oltiin niin ylpeitä näköisistä lopputuloksista!). Kuukausinäkymään on tungettu myös vaakatasoinen habit tracker, johon koitan päivittäin seurailla muutamaa juttua jotka haluaisin ainakin lähes päivittäisiksi rutiineiksi. So far not so good, mitäpä lottootte onko esimerkiksi ”päivittäinen pikasiivous” -sarakkeessa kuinka monta merkintää.. Kaunis ajatus on myös tuo alaoikealla oleva viikottainen trackeri esimerkiksi sähköpostin saapuneet -kansion tyhjäyksestä ja lakanoiden vaihdosta sekä meikkisiveltimien pesusta. Kyllä mä vielä joskus saan noita täytettyäkin!

bujohelmi2

Viikkoaukeamissa oon noudattanut itseasiassa koko alkuvuoden tuota samaa layoutia. Yläkulmassa pieni kuukausinäkymä, ja keskellä sivua kulkee viikonpäivät joihin pyrin täyttämään vain checklist-tyylisesti päivän muistettavat asiat.

bujohelmi4

Vasemmanpuoleista isoa boksia käytän päivittäisen doodling-tarpeeni täyttämiseen ja kirjoittelen tai piirrän sinne jotain yksittäisiä kivoja asioita. Koitan laittaa sinne joka päivältä aina yhden jutun jonka haluan siltä päivältä syystä tai toisesta ikuistaa, ei sen tarvii olla vaikkapa erityisen hyvää iltaruokaa kummempi huomio. Niin, ja aikaisemmissa viikkonäkymissä niitä muistelotuherteluja eksyi viikonpäiväbokseihin joka teki ulkoasusta jokseenkin sekavan, nyt kaikki viikon tuhertelut pysyy aina yksien raamien sisällä.

bujohelmi5

Oikealta löytyy sitten taas bonustilaa muistilistoille sun muille, ja pyrin jättämään oikeaan alakulmaan tilaa viikon kuvaprintille, joita täytyy alkaa taas tulostamaan Polaroidilla. (Penkokaa kalenteritagia niin tiedätte mitä meinaan!) Mulla on koko alkuvuoden kuvat vielä printtaamatta, täytyy ottaa ryhtiliike niiden kanssa joku kaunis vapaapäivä..

bujohelmi7

Viikkonäkymien lisäksi kuljettelen mukana myös daily journalia, johon oon ottanut tilaa tämän vuoden bujossa kaksi riviä per päivä. Sinne tulee kirjoitettua aina päivän päätteeksi se pari lausetta päivän fiiliksistä.

bujohelmi3

Toinen juttu mikä on nyt löytynyt uutena juttuna sekä tammi- että helmikuulta, on expense tracker! Tein itselleni pienimuotoisen uudenvuoden lupauksen alkaa seuraamaan rahankulutusta vähän tarkemmin, ja kirjaan tuonne oikeastaan kaiken rahankäytön. Koitan kategorisoida kortin höyläämisen ruokaan, välttämättömiin menoihin kuten vuokraan ja laskuihin, viihteeseen kuten leffalippuihin sekä ulkona syömisiin, vaatehankintoihin sekä kauneudenhoitoon. Kuun päätteeksi lasken kuhunkin kategoriaan uponneet rahasummat yhteen ja teen upean piirakkadiagrammin siitä, että miten rahankäyttö oikein on eri kategorioiden välillä jakaantunut ja koitan tehdä huomioita siitä, että mikä oli nyt järkevää rahankäyttöä ja mikä ei. Niin, ja jäikö tulojen ja menojen jälkeen minkä verran rahaa säästöön.

bujohelmi8

Semmoisilla helmikuuhun! Nyt vois täyttää päivän journal-rivit ja mennä nukkumaan. Voin kertoa, että kuukauden tavoite ”nuku enemmän” ei oo kyllä toteutunut vielä juuri lainkaan.. Kattelis jos vaikka pankittais niitä yöunia tuossa ensi viikolla koittavan talviloman aikana!


Saatat pitää myös näistä:

8 Responses to “bullet journal: helmikuun layout”

 1. Kiitos muuten siitä bullet journal kynäpostauksesta! Lähti tilaukseen moni suosikeistasi ja nyt vain odottelen, että tulevat ja pääsen itsekkin mukaan tähän bullet journal villitykseen :)

 2. Jemina sanoo:

  Voi eiii, kuinka suloinen tuo valasteippijuttu onkaan! Mistä toi on? Ihanan värikkään näköinen kalenteri, pitäis itsekin kaivaa tussit esiin ja loihtia vähän värejä tylsille sivuille :—)

  • ia ia sanoo:

   Se on H&M:ltä :D Tosin vuoden vanha jo, nyt taitaa olla valikoimissa mun muistaakseni ainakin puputeippi!

 3. Bujottelua :) sanoo:

  Voi että kun tuo sinun bujo on niin selkeä!! Omani on täysin holtittomaksi villintynyt versio, vähintäänkin psykoottisen näköinen kalenterin ja luonnoskirjan sekamelska.. Maybe its just me, hmmmm…Mutta tosi mahtava idea tuo ”suttulaatikko” mihin voi piirrellä ja raapustella hallitusti, omin heti omaan käyttööni tuon idean! Kiitos!

  • ia ia sanoo:

   Joo mä koitan harjoittaa semmosta hallittua sekamelskaa :D Kiva jos tästä sai ideaa omaankin tekemiseen! :)

 4. Nanna sanoo:

  Hei, voi kun kivat journal-sivut sinulla, niin siistit! Nää sinun bujo-jutut on aina muutenkin tosi inspiroivia. Kiitos jälleen :) Tuo habit-tracker pitää kyllä ottaa omaankin käyttöön, kaipaan ehdottomasti seurattavaksi itsellekin kohtaa pikasiivous ;D Virkistävää tulevaa kevättä! Jään mielenkiinnolla odottelemaan kaikkia seuraaviakin blogikirjoituksiasi.

  • ia ia sanoo:

   Kiitti ittelles, ihana jos näistä joku saa jotain irti! :) Jep, mun tavoite olis käyttää joka illasta 10 minuuttia pikasiivoukseen, mutta voin kertoa että se ideaali ei oo ihan hirveen useasti toteutunut vaikka kaunis ajatus olisikin.. :D Ehkä vielä joskus! Ihanaa kevättä sinnekin, kiva jos palailet lukemaan juttujani jatkossakin :)

Kommentoi