keskiviikko 28. helmikuu 2018

iisi lämmittävä linssikeitto pakkaspäivään

Sen sijaan että taas vänisisin tuosta sieluun asti routivasta pakkasesta, niin ajattelin jakaa yhden lämmittävän villapaidan ohjeen! Eii oo pelkoa että tässä alettais puikoilla ja langalla askartelemaan, vaan tehdään sisäinen villapaita nestemäisessä muodossa. Siis keittoo. Niinku ruokakeittoo. Ai että mä oon hauska.

linssikeitto

Kuvitellaan, että tässä ei ole keinovalossa räiskäisty vähän epätarkka kuva ainoana somisteena joku random lautasliina (koska oli niin tajuton nälkä ettei ehtinyt alkaa rekvisitoimaan ku muuten olis jäähtyny), vaan vaikka semmonen puinen tarjotin, ehkä vähän havunoksia alakulmassa tuomassa ”baby it’s cold outside” -henkeä ja sitten jotain huoletonta yrttiä ehkä myös. Ja murrettu leipäpala! Eikun oli mulla itseasiassa tuossa kokoonpanossa leipääkin, mutta ne oli pari palaa pakastimesta sulatettua vaaleeta leipää oltermannilla eikä rustiikkista revittyä tuoreena höyryävää maalaispatonkia..

LEMPEÄN TULINEN LINSSIKEITTO (ohje löytyi vegaani.org -sivustolta.)

 • 1 iso tai 2 pientä sipulia
 • 3 valkosipulin kynttä
 • 1 iso porkkana
 • 1 tlk tomaattimurskaa
 • 1 tlk vettä (pro tip käytä tuota edellämainittua tomaattimurskatölkkiä)
 • 1 tlk punaisia linssejä
 • 2 dl kookosmaitoa
 • 2 rkl currytahnaa (mä käytin punaista currytahnaa)
 • suolaa&pippuria

Pilko sipulit ja porkkana mahdollisimman pieneksi. Kuullota ne kattilassa öljyssä ja currytahnassa (lisäsin tilkan vettä kun curryrtahna meinasi muuten jäädä köntsäksi), ja lisää joukkoon tomaattimurska, huuhdellut linssit ja vesi. Keitä linssit kypsäksi (n. 10min) ja lisää sen jälkeen kookosmaito ja maun mukaan suolaa ja pippuria. Jos kaipaat lisää potkua niin lisää currytahnaa. Kaada setti blenderiin ja aja sileäksi tai soseuta sauvasekoittimella.

Aiii että tää oli hyvää! Currytahnasta tuli yllättävän paljon potkua, mutta sitä pehmensi lempeä kookos. Tätä tekis mieli ottaa termariin messiin ja siemailla tuolla pitkin kyliä kulkiessa. (Tai no ketä mä huijaan, ei tonne pakkaseen kyllä lähde hullukaan vapaaehtoisesti kuljeksimaan..) Mutta pakko oli kirjoittaa resepti ylös ihan itteänikin varten että voin googlata tän suoraan blogista kun oon seuraavan kerran kaupassa vailla iltaruokainspistä. Kivaa keskiviikkoa!


Saatat pitää myös näistä:

12 Responses to “iisi lämmittävä linssikeitto pakkaspäivään”

 1. Sanjana sanoo:

  Öää reseptistä puuttuu porkkana ainelistasta! Kuulostaa hyvältä ruoalta, pitänee kokeilla :)

 2. H sanoo:

  En oo käyny lukee sun blogia kuukausiin ja nyt kun eksyin tänne niin mitä ihmettä, sulla on violetit hiukset. Ja HOUSUT jalassa?! :-DD

 3. Paula sanoo:

  Voihan nyt! Googlettelin juuri ennen blogisi avaamista noin puoli tuntia erilaisia tomaatti-linssikeittoja, kun yritin löytää jotain vaihtoehtoista maustekomboa vakkarisettini tilalle. Kannatti taas tuhlata aikaa! Olisin vain tullut suoraan tänne!

 4. Oona sanoo:

  Otin reseptistä screenshotin kun tämä postaus sulta tuli ja tänään pääsi keitto testiin. Nam!Kivaa vaihtelua ainaisille porkkana-bataattisosekeitoille.

  • ia ia sanoo:

   Jee kiva jos maistui! Mulla on tätä vielä yks rasia jemmassa jonka nautin sunnuntaipäivälliseksi :)

 5. Kristiina sanoo:

  Olipa hyvää ja opiskelijan kukkarokin kiittää! Nää sun kasvisruokareseptit on mahtavia :) Seuraavaks menee testiin makaroonilaatikko

  • ia ia sanoo:

   Mahtavaa että näistä on ollut jollekin hyötyä! Kerro sit tuliko makaronilaatikostakin hyvää :) vielä olis lisää reseptejä takataskussa ^^

   • Kristiina sanoo:

    Just nautiskelin sitä tänään ja nappiresepti sekin! Oikeen herkkuversio tavalliseen (ja tylsään) makaroonilaatikkoon verrattuna :D Jes iso kyllä vegeresepteille!

Kommentoi