perjantai 02. maaliskuu 2018

20th anniversary

Jos perhettä ei lasketa, niin mun pisin ihmissuhde täytti just 20 vuotta. Aika hurjaa. Tutustuin mun läheisimpään ystävään 8-vuotiaana, kun aloitettiin molemmat kolmas luokka musiikkiluokkalaisina. Muistan vieläkin kun juteltiin silloin joskus skidinä että mitä kukin lauloi musiikkiluokan pääsykokeissa: Mä en edes tiennyt että siellä piti laulaa (?!) ja vedin ainoan biisin mikä tuli siinä hetkessä mieleen joka oli Tuiki Tuiki Tähtönen, ja mun kaveri oli prepannut huikeen paljon vaikeemman Jänöjussin Mäenlaskun.

annivers2

Käytiin sama peruskoulu ja varsinkin yläaste oltiin tosi tiiviisti samassa pienessä tyttöporukassa, ja tiet jatkui samaan suuntaan vielä lukion musiikkilinjalle. Lukion jälkeen (eli about 10 vuotta sitten huisaakeli?!) ystävä muutti toiselle paikkakunnalle, ja sen koommin meidän välillä on ollut aina n. 300 kilometriä etäisyyttä. Mä oon niin onnellinen ettei koskaan annettu fyysisen etäisyyden ja erilaisten elämänpiirien etäännyttää meitä kavereina, vaan ollaan kaikkien näiden vuosien aikana järjestetty säännöllisen epäsäännöllisesti aina viikonloppureissuja toistemme luo (joista mä oon vuosien varrella aina raportoinut blogiinkin). Mun ystävä on myös mun luottoreissukaveri, ja ollaan koitettu järjestää kerran vuoteen yhteinen matka jonnekinpäin maailmaa. Ollaan koluttu lähinnä Eurooppaa kuten Tanska, Unkari ja Sveitsi, mutta ollaan me ehditty Yhdysvaltoihinkin asti.

Nyt meidän molempien hiihtolomalla otettiin kolmen päivän minipyrähdys Tallinnaan! Ollaan reissussa paraikaa, laitan kuvia tulemaan kunhan kotiudun :)

anniversary2

Jostain kumman syystä tässä 20 vuoden aikana parin viikon takainen ystävän visiitti mun luo oli kaiken kaikkiaan samalla vasta toinen kerta kun mä teen ruokaa meille :D Mä en oo meistä kahdesta todellakaan se keittiön ihme.. Päädyin tekemään pomminvarmaa juuresvuokaa jonka tarjoilin lempparipunaviinin sekä yläasteaikojen illanistujaisten vakkariruuan eli yrttivoipatongin kera, sekä jälkkäriksi kokeilin paahdettuja verigreippejä. Niin, ja jälkkärin jälkkäriksi oli nostalgiakarkkeja eli Pollyja.

annivers1

AURA-JUURESVUOKA

 • 2-3 perunaa
 • 2-3 porkkanaa
 • 2-3 punajuurta
 • 2 palsternakkaa
 • sipuli
 • rosmariiniruukku
 • öljyä
 • suolaa&pippuria

Pilko kaikki juurekset suurin piirtein samankokoisiksi kuutioiksi. Toim. huom. kaikki mahdolliset juurekset toimii bataatista nauriiseen ja lanttuun, mua huvitti käyttää nyt kaikkia p-kirjaimella alkavia (jep, se oli mun kriteeri :D Paitsi sipulin kohdalla fuskasin!). Laita juurekset uunivuokaan, lorota päälle reilulla kädellä öljyä ja rouhi sekaan suolaa ja pippuria sekä vetele joukkoon nipullinen rosmariinia. Sekoittele niin että kaikki juurekset saa öljykylvyn. Murustele vielä joukkoon aurajuusto. Paista uunissa 225 asteessa 40-60 min kunnes juurekset on pehmenneet.

PAAHDETUT VERIGREIPIT

 • 1 verigreippi
 • pari rkl ruokosokeria
 • ripaus kanelia
 • hyvää vaniljajäätelöä (mä käytin Kolmen Kaverin vaniljajädeä)

Halkaise greippi ja tee siihen viiltoja (tai koverra jopa hieman reunoilta, pointtina että greippi olisi helpompi lusikoida). Sekoita sokeri ja kaneli ja ripoittele greipin puolikkaiden päälle. Laita puolikkaat esim. muffinsipellille jotta puolikkaat pysyy pystyssä eikä neste ei valu pitkin peltiä. Paahda 225 asteessa n. 8-10 min kunnes sokeri on paahtunut. Tarjoite vaniljajäätelön kera.

anniversary4

Kiitos ystävä, kun oot olemassa. Toivottavasti 40-vuotisjuhlavuosiateria on sit vähän hohdokkaampi!


Saatat pitää myös näistä:

12 Responses to “20th anniversary”

 1. kotkot sanoo:

  Olisit käyttänyt punasipulia. ;) Nam! Täytyy testata resepti kotikeittiössä.

 2. lusene sanoo:

  Aww olipa söpö postaus :) Pitkäaikaiset ystävät ovat parasta elämässä! Minä olen tuntenut yhden parhaimmista ystävistäni koko elämäni, sillä hän asui naapurissa minun ollessani vauva ja alkoi leikkiä isosiskoni kanssa. Myöhemmin minäkin pääsin mukaan leikkeihin, aluksi varmaan vähän riippakivenä ja kiusattavana mutta kuitenkin :D Olemme asuneet eri kaupungeissa jo seitsemän vuotta, mutta ryhmäkeskustelu laulaa ja illanistujaisissa on aina sama ydinporukka paikalla.

  En muuten tiennytkään, että olit musiikkiluokalla, vaikka olet sen varmasti joskus aikaisemminkin maininnut. Soititko jotain soitinta vai lauloitko? Vieläkö harrastus on voimissaan? :D

  • ia ia sanoo:

   Oi miten pitkä ystävyys sullakin takana! Tommonen ydinporukka olis just ihana :) joo soitin klassista pianoa koko peruskoulun ajan! Lukiossa piano jäi ja vain lauloin. Itseasiassa piano on alkanut kiinnostaa taas uudestaan ja haaveissa olisi jossain vaiheessa hankkia sähköpiano ja alkaa taas soittamaan :)

 3. kissa sanoo:

  Oi miten ihana ja pitkä kaverisuhde! Minä olen saanut ystäviä oikeastaan vasta aikuisiällä ja välillä haikailen, että olisi joku lapsuudenkaveri jonka kanssa olisi saanut kasvaa.

  Ettekös te ole ollut poikaystäväsikin kanssa yhdessä tosi pitkään?

 4. Sariska sanoo:

  Mä oon aikoinaan jostain sun vanhasta ikkunalla istumis -kuvasta päätellyt että oot asunu Savonlinnassa ja käyny taidelukioo, oonko mä sekoittanut jotain, vai onko näin?

  • ia ia sanoo:

   Hahhah oot sekottanut :D olin yhden kesän Savonlinnassa töissä, ja Kajaanissa oon musiikkilinjat käynyt! :)

   • Sariska sanoo:

    Puolet oikein :D aloikin jo epäillä itteeni et oonko vaan nähnyt jotain tosi toden tuntuista unta. Asuitko siinä Bio Olavin talossa?

    • ia ia sanoo:

     En asunut mutta taisin ottaa siitä valokyltistä kuvan! Nyt on kyl mennyt aika hyvin mielikuvat sekaisin :’D

Kommentoi