maanantai 20. elokuu 2018

maanantain parhaat (ja terveellinen keksiresepti)

♥ Löytynyt matkakortti

maananta1

Marssin (tai oikeastaan litisin, se oli ääni mikä lähti kengistä jotka oli lätäköistä läpeensä märät) HSL:n pisteelle valmiina nielemään tappioni torstaisen matkakorttisaagan päätteeksi, kun korttia ei ollut palautettu vielä lauantainakaan. Toimipisteellä oli sitten käynnissä opiskelijabileet, tai siltä se opiskelijatodistuskourainen järjetön väenpaljous näytti, ja olin valmistautunut vähintäänkin tunnin mittaiseen jonotukseen. Vuoronumerot kilisi näytöllä kuitenkin tiuhempaan kuin naapurin Jali-Santeri 4 vee ehtii rämpyttää ovikelloa, ja reilun viiden minuutin vartomisen jälkeen pääsin jo tiskille. Ja mun ikioma matkakortti pinkillä museotarralla oli löytynyt! Vähän rähjäisenä reppanana, mutta voi tätä onnen ja ilon päivää!

♥ Rasiallinen kaurakekoja

idmaananta2

Sunnuntaina tein aamuiseen makeantuskaani keksejä, ja nyt niitä oli mun maanantaita piristämässä rasiallinen! No ei niistä oikein keksejä tullut, vaan lähinnä epämääräisiä kekoja, koska ohjeessa ei neuvottu litistämään vaan laittamaan vaan lusikallisia pellille. Mistä minä olisin arvannut ettei nää leviä.. Resepti on laki, sitä ei noin vaan mennä omin päin litistelemään. No, Litistyksen puutteesta huolimatta kökkäreet oli yllättävän hyviä!

Nopeat helpot terveelliset kaurakeot:

 • 2 mahdollisimman kypsää banaania
 • 2,5 dl isoja kaurahiutaleita
 • rasiallinen rusinoita ja kourallinen manteleita tai muita pähkinöitä murskattuna

Laita uuni 175 asteeseen. Tilsi banaanit, sekoita joukkoon kaurahiutaleet ja hämmennä lopuksi joukkoon rusinat sekä pähkinät. Nostele ruokalusikalliskeot leivinpaperille (voit myös vähän litistää niitä) ja paista 13-15 minuuttia.

Ei näistä rapeita tule, mutta pähkinät rouskuu sentään kivasti!

Kaks tuntuu hirveen epäsopivalta määrältä tämmöseen parhaat-listaukseen, mutta hei camoon. Nyt on maanantai. Ei niitä nyt kahta enempää voi olla, ei se muuten olis maanantai. Tsemppiä uuteen viikkoon!


Saatat pitää myös näistä:

6 Responses to “maanantain parhaat (ja terveellinen keksiresepti)”

 1. Mona sanoo:

  Sun blogi on ollut viime aikoina erityisen ihana, uusi postaus on takuuvarma päivän piristys :) Keksiresepti tuli kuin tilauksesta kun päätin just yrittää mahdotonta eli saada tää sokerihiiri vieraantumaan pahimmasta herkkukoukutuksesta :D Testiin menee!

  • ia ia sanoo:

   Ihanasti sanottu, kiva kuulla että tää on viihdyttänyt! :) Jee, tuu sit kertomaan mitä tykkäsit! Paitsi että unohdin reseptistä ruokalusikallisen maapähkinävoita!!

 2. Monica sanoo:

  En kestä miten hyvä mieli tästäkin postauksesta tuli! Kiitos kun jaksat kirjottaa maailman viihdyttävimmin ja piristät sanavalinnoillas miun synkeämpiäkin päiviä!

 3. myy sanoo:

  Mukava, että matkakortti löytyi<3

Kommentoi