keskiviikko 05. syyskuu 2018

jokasyksyiset pukeutumisriemut (ja sukkahousuvinkki)

Suloinen tuntematon mummokin sen mulle kerran ihan pyytämättä analysoi: Mun pukeutumisidentiteettini on ehdottomasti syksy. (Ja hän tais kertoa tämän faktan kun mulla oli päällä jotain superkeväistä ja hempeää.. Että kiitos kohteliaisuudesta, kai? ) Ja jep, tunnen kyllä ihan eri riemua vaatekaappien äärellä aina kun päälle saa valita pitkästä aikaa vähän tuhdimpia värisävyjä, kuin niitä kesän lillerokeltaisia ja vaaleansinisiä. Jokasyksyiset lempparishortsitkin teki taas paluun, jotka muuten debytoi mun vaatekaapissa, ootas, seittemän vuotta sitten?! Haha, no ei kait siinä jos ne on vieläkin ehjät. Tosin vaikkei oliskaan niin salee vaan paikkaisin ne, liian kivat edelleenkin.

syysasu1

Toinen syyspukeutumisen palauttama ikävöinnin kohde: mustat sukkahousut. Pro tip: Parhaimmat sukkahousut löytyy H&M:n muotoilevien sukkisten joukosta. Just ne kaikista mummoimmalta kuulostavat support complete holdit sekä ”liian hyvää ollakseen totta” -pyllypushupit: Ei hajuakaan että tekeekö ne sitä mitä lupaa, mutta matsku on huomattavasti laadukkaampaa ja kestävämpää kuin niissä vähän halvemmissa samanvahvuisissa perussukkiksissa, jotka rasahtaa rikki pelkästä telepatiasta. Niin, ja vaikka vaatekooltani olenkin S niin H&M:n sukkiksissa otan koon M: Haaraosa ei valu vaan sukkikset saa kiskottua ihanan grannysti vaikka vyötärölle asti, ja sukkiksen kangas ei ole ihan niin pinkeänä kun niissä on pikkuisen ylimääräistä.

syysasu2

Ikävä oli myös mun vakkarinilkkureita, Vagabondin Diooneja. Ainoat jokseenkin korolliset kengät, joissa mä jaksan kävellä, ja koko muijaan tulee ihan erilailla ryhtiä kun alla on kesän linttaan astuttujen läppösten sijaan vähän tuhdimpaa. Tosin nuo kenkien kärjet nähtyäni to do-listalle päätyi kyllä mahdollisimman akuuttina kaikkien nahkaisten syyskenkien huoltotuokio.

syysasu3

Yks asia, joka tähän syksyyn ei yhtään inspiroi, on toi mun tukka. Mulle tuli yhtäkkiä aivan totaalikyllästyminen tuohon vaaleanpunaiseen. Vielä mä sen sain maisemoitua jotenkin sopimaan syksyiseenkin vaatekertaan (tai ehkä oikeastaan vaan takana olevaan seinään), mutta vadelmahattaran värinen (ja suoraan sanottuna myös -kuntoinen) tukka ei kyllä enää istu maisemaan joka peilistä näkyy. Ens viikolla marssin kyllä taas kampaajalle.

Viimeinen kesälomaviikko häämöttää loppuaan, ja loppuviikoksi otan suunnaksi Jyväskylän metsät. Jep, metsät. Me nimittäin lähdetään ystävän kanssa pienelle syyspatikoinnille ja yövytään mun suureksi kauhuksi metsässä. Eli jos musta ei kuulu enää, niin tulin karhun syömäksi. Tai sitten palelluin hengiltä kun en osannut pukeutua muuhun kuin sifonkipaitaan ja mustiin sukkahousuihin.


Saatat pitää myös näistä:

10 Responses to “jokasyksyiset pukeutumisriemut (ja sukkahousuvinkki)”

 1. lusene sanoo:

  Oiii miten ihana asu. Kenkiä myöten <3 Oon ihan samaa mieltä syksypukeutumisesta, on vain niin paljon kivempi pukeutua syviin jalokivisävyihin ja tummiin vaatteisiin, jotka näyttää kesällä lähinnä tunkkaisilta. En vain oikein osaa käyttää vaaleita sävyjä.

  Värjäsin kanssa oman tukkani kesällä suunnilleen tuonväriseksi :--D (myös vadelmahattarakunto löytyy täältäkin) Vielä en oo ehtinyt kyllästyä! Nyt kyllä ylläpidän väriä Biozellin Raspberryllä, jolla tulee vähän pinkimpi sävy kuin se alkuperäinen ruusukulta. Tulee vaan tosi paljon halvemmaksi kuin esim. Herman's Amazing Rosie Gold.

  Metsäreissu kuulostaa siistiltä, pidä hauskaa! Siellä voi olla yllättävän seesteinen ja kiva fiilis. Toivottavasti ei tuu karhuja vastaan :D

  • ia ia sanoo:

   Kiitos! Joo on se kumma miten vuodenaika vaikuttaa siihen miltä tietyt värit tuntuu, heh. Mulla taas tuntuu uppoavan kamalasti rahaa niihin suoraväreihin vaikka oon suoraan ostanu räikeänpinkkiä ja oranssia joita oon sekotellut ja lantrannut hoitoaineeseen! Kiitos, oli kyllä zen-kokemus. Hirvikärpänen ainoa bongattu eläin :D

 2. Chichi sanoo:

  Sä oot niin söpö ❤️

 3. Saija sanoo:

  Niin ihanat sävyt tässä asussa!
  Käytätkö siis yleensäkin aina vain H&M:n sukkiksia? Itse olen aina ostanut sukkahousut perusmarketeista (Prismasta yleensä), mutta pitäisiköhän kokeilla myös Henkkamaukan tarjontaa.

  • ia ia sanoo:

   Voi kiitti! Joo käytän mutta lähinnä siks kun ostan ne työn puolesta sieltä helpoimmin, en oo ees testaillut juurikaan muita. Kokeile ihmeessä ja tuu sit kertomaan että pitäiskö mun käydä testaan Prisma!

 4. Anette sanoo:

  Ihana asu!

 5. Ism sanoo:

  Nuo h&m muotoilevat sukkikset on niiin hyvät!! Pari vuotta sitte ostin alesta yhet 5 eurolla ja ei parempia sukkahousuja ole. Yksi reikä on tullut yläosaan mutta niistä ei lähde pakoa valumaan sääreen mikä on huikea saavutus sukkiksilta. Ostin nyt toisen merkin ohuemmat muotoilevat sukkahousut. Saa nähä miten kestää.

Kommentoi