perjantai 14. syyskuu 2018

kolme kivaa Jyväskylästä

Ne ois sit viimeiset kuvat vaaleanpunatukkaisena vähään aikaan! Nämä kuvat tuli otettua sen jälkeen, kun vaelluksen ja mun välissä oli yksi lämmin pitkä suihku ja hyvin nukuttu yö.

vihrvaalpun1

Tein muuten kolme huomiota jyväskyläläisten kivoudesta, jotka on pakko jakaa tännekin asti.

Esimerkki 1. Poistuttuani bussista ja hengailtuani hyvän tovin matkakeskuksessa tajuan, että jätin bussin hattuhyllylle tuliaiseksi tarkoittamani miniviherkasvin. Perkele, ei muutaku ujosti pihan Onnibus-letkalta tiedustelemaan että ei teistä kukaan sattunut olemaan se joka tuli äsken Helsingistä. ”Se tuli tuossa vastaan ku tulin Oulusta, mutta siis kassi unohtui? ”Eiku kasVi”.. ”älähä kuule mittään, minäpä soitan sille kuskille että ottaapi talteen, se ajeleepi tänne huomenna takasin!” Kiitän kohteliaasta eleestä mutta hyväksyn kolmen euron kasvin menetyksen. Mutta se oli jo puhelin kourassa soittamassa mun vihermytyn perään! Aaw!

vihrvaalpun2Esimerkki 2. Matkakeskuksessa R-kioskin myyjä kysyy ostettuani ankean kelmuruisleivän että ”Lämmitettäänkö tää sun reissari? Ite kokkeilin lämmittää kerran ja tuli niin hyvvää että voin kyllä suositella, minnuutti mennee.” Eikä se ollut mikään parilan kautta käytettävä panini, vaan ihan vaan ruisleipä. Lämmityksen jälkeen hän vielä taiteili leivän takaisin alkuperäismuovikääreeseen, koska hänen leipäänsä oli tarttunut liikaa pahvin maku pelkästä pakkauksen suojasta. hämmentyneenä söin lampimän ruissarini (oli hyvä!) ja join kahvini.

Esimerkki 3. Tuplakonsonantit. Oli ikävä.


Saatat pitää myös näistä:

10 Responses to “kolme kivaa Jyväskylästä”

 1. Nimetön sanoo:

  Mitä? Ei kukaan paljasjalkainen jyväskyläläinen käytä tuplakonsonanttia ”minnuutti”-tyyppisesti? Mutta kiva, kun viihdyit! t. jyvääskyläläinen

 2. pohtija sanoo:

  Mietitytti entisenä jyväskyläläisenä tuo kertomasi kaksoiskonsonantit. Täytyy tehdä pieni korjaus, että Jyväskylässä ei itse asiassa käytetä kaksoiskonsonantteja, vaan ”hiljaisia kaksoisvokaaleita” (esim. ”Mää oon Jyvääskyyläästää”). Oiskohan nuo sun tapaamat ihmiset olleet sitten esim. alunperin Itä-Suomesta? Vai kuulostaako vokaalien venyttäminen sille, että tulisi lisää konsonenttaja, vaikka niitä ei todellisuudessa tulisikaan?

  Mut hei, kiva että oli kuitenkin kiva reissu!

  Ihanaa syksyä!

  • ia ia sanoo:

   Voi kokous mikä moka, toivottavasti ei täyty tää boksi enempää korjauksista :D kiitti kun korjasit!

 3. Kata sanoo:

  Haha, taisit törmätä savolaisiin! :)

 4. Pipsa sanoo:

  Jyväskyläläisenä oli mukava lukea tämä postaus, mukavaa syksyä sulle :-)

 5. Lissu sanoo:

  Hei mistä tää ihana paita on? Tahtoo kans!

Kommentoi