tiistai 18. syyskuu 2018

4x aurinkoo

vikoi1

1. Auringonsäteiden täyttämä kuva Tallinnasta. Tämä mun tallinnaturismi on mennyt nolon puolelle jo kaksi reissua sitten, mutta parin viikon takaisella kesälomapätkällä käytiin vielä mammankin kanssa nauttimassa edullisista kasvohoidoista, hotelliaamiaisesta ja Vanhankaupungin turistiletkojen täyteisistä mukulakivikaduista. Hei oikeesti, nyt se mun nimi maihinnousukieltolistaan viikkarille ja suunta ens kerralla jonnekin muualle. Huom, toi ei oo raskausmaha vaan risottomaha :D

vikoi2

2. Uusi aurinkoruukku ikkunalaudalla. Mun ystävä ei selvästikään ole luovuttanut kasvinkasvatuskykyjeni suhteen, vaikka itse olen ollut viimeaikaisten kasvieni joukkokuolematragedioiden traumatisoimana heittämässä aika riuskalla ranneliikkeellä kirvestä kaivoon. Hän oli juurruttanut mulle pistokkaat rionjuorusta (tuossa valkoisessa kahvikupissa) ja baby beansista (kasvihuoneen sisällä oleva pöhö)! Kasvi-itsetunnon pönkityksen myötä ostin myös kirpparilta jonkun mummelin alulle laittaman rahapuun, tosin lähinnä tuon auringonkeltaisen mummeliruukun vuoksi. Katsotaan mikä olis tän alkusyksyn kasvikarma, ainakin rakkaudella mä pistokkaat ruukkuihinsa kumihanskoineni piipersin! Ja askartelin jopa sisäruukun maitopurkista. Voi Strömsö sentään.

vikoi3

3. Auringonväristä syysruokaa. Ystävä kokkas mulle kurpitsakeittoa ja paahtoi vielä ranskankermaklöntin päälle kurpitsansiemeniäkin. Vuorotellen toisteltiin ”kyllä tää mauttomaks jäi”, ”eiku hyvää tää on, lopeta nyt se valittaminen”, ”olis pitäny laittaa enemmän chiliä”, ja ”eiku juo sitä punkkua siihen kaveriks nyt vaan, tää on oikeesti tosi hyvä”. Eilen tuli myös ostettua torilta säkillinen kanttarelleja, joista tehtiin perunoille kermainen kanttarellikastike! Tosin lopputulos muistutti ulkonäkönsä puolesta jotain ala-asteen traumavuosien kouluruokaa, mutta maussa ei ollut valittamista, varsinkin kun sen nautti hämärässä. Ja sen viinilasin kanssa.

vikoi5

4. Auringonkukkia. Ja omenaluumupiirakkaa, jonka omput ja luumut oli poimittu suoraan puusta. Ei juma, nyt alkaa olla syysidylli kyllä kohillaan, tervetuloa aurinkoisesti hymyilevät lifestyle-juontajat pellavamekoissa ja villaneuleissa tekemään musta jotain söpöä syyselämädokumenttia.

Se olis mun synttäriviikko muuten! Perjantaina starttaa virallisesti mun viimeinen vuosi kaksikymppisyyttä. Mä en oikein tiedä mitä ajatella, joten keskityn ajattelemaan sitä että millaisen kasvispiirakan leipoisin. Tulkaa heittää maistuvimmat bravuurinne kommenttiboksiin! Ja mokkapaloja, niitä on ihan pakko tehdä.


Saatat pitää myös näistä:

14 Responses to “4x aurinkoo”

 1. Nooou nou nou… Tallinnassa ei mitenkään voi käydä liikaa! Mulla kävi vielä hassummin: löysimme vanhasta kaupungista pienen ullakkoasunnon, jonka saimme (pankin ystävällisellä ja erittäin keskeisellä) avulla hankittua itsellemme. Nykyään reissujen suunta siis entistäkin useammin Tallinna. Mutta miksikäs ei? Tuntuu, että siellä on joka kerralla jotain uutta. Esim. viime reissulla käytiin ekaa kertaa OneSixty-raflassa, joka oli ihan sikaviihtyisä bbq-paikka. Pittäis ehtiä ottamaan kuvat kamerasta ja kirjoitella.

  • ia ia sanoo:

   Oii, kuulostaapa ihanalta! Ei yhtään hassumpi pakopaikka :) Joo sieltä tuntui noita ravintoloita pikagooglauksen perusteella löytyvän vaikka kuinka!

 2. Maija sanoo:

  Kokeile paprikaa; fetaa ja parsaa sekä luumutomaatteja. Päälle ruokakermaa :)

 3. Kat sanoo:

  Hei Juulia! Jestas tätä ajan juoksua; laskeskelin, että olen seurannut blogiasi ainakin kymmenen vuotta! Erityisen herättävä (tyyliin sellainen vanhanaikainen vedettävä herätyskello korvan juuressa) se ajatus on siksi, kun usein tuntuu, etteihän koko blogiskenekään voi olla kuin muutaman vuoden ikäinen…! :D

  Paljon onnea synttäreidesi johdosta, ja kiitos että kirjoitat!

  • ia ia sanoo:

   Joo, on tässä blogitouhussa jo vierähtänyt vuosi jos toinenkin :D Voi kiitos paljon, mä koitan kirjoittaa jatkossakin :)

 4. ida ihana sanoo:

  Oi, omput ja kasvissosekeitot ovat parhaita ruokajuttuja syksyssä kaalilaatikon ja luumujen lisäksi!!:)

  https://wwww.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

 5. myy sanoo:

  Ihanan aurinkoista syntymäpäivää<3

 6. mmagic sanoo:

  Itsekin sain kaverilta härmälehden lehtiä, jotka ovat nyt hengailleet tuossa ikkunalaudalla ja kohta alkaa olla sen verran juuria että voi istuttaa. Ei ole ennen ollut mehikasveja joten myös täällä odotellaan ja katsotaan miten käy!
  Ja taas tosi kiva asu, on tuo vaaleanpunainen takki kyllä aika ihana :)

  • ia ia sanoo:

   Oo mehikasvit on sööttejä, toivottavasti lähtee kasvamaan! Voi kiitos paljon :) Se tosin joutuu jo talviunille kun ei enää tarkene, buu!

Kommentoi