sunnuntai 14. lokakuu 2018

viikonloppu kuvina

7 syytä, miksi kotikaupungissa käyminen on vaan parasta:

knicollla1

1. Vastassa odottaa asemalla asti mamma (vaikka kuinka sanoin että voin kyllä kävellä yksinkin lyhyen matkan asemalta, mutta vastassa oli aika painava ”enkö minä muka ainoaa tytärtäni vastaan saa tulla” -argumentti :D), ja keittiön pöydällä odottaa leipää ja teetä, vaikka saapumisajankohta onkin klo 01.20. Ja aamulla odottaa puuro. Tai pyöreälle tarjottimelle täydellisesti tasapainoitetut voikkarit, smoothie, tuoremehu, kananmuna ja yksi vihreän kuulan makuinen jaffakeksi. (Tää oli muuten yksi viikonlopun aikana virinneistä mysteereistä: Eiks vaan olekin niin, että nuo pyöreät keksit on mausta riippumatta Jaffa-keksejä? Vaikka maku on vadelma, niin se on silti vadelmanmakuinen jaffakeksi. Vaikka jaffahan meinaa appelsiinia. Much confused.)

kkni6

knicollla2

2. Saunaan pääsee milloin haluaa, 2,5 päivän mittaisen visiitin aikana saunakäyntisaldo 2.

3. Leffaan ei koskaan tarvitse varata ennakkoon lippuja, vaikka ajankohtana olisi perjantai- tai lauantai-ilta. Helsingissä pitää tietää vähintään viikkoa ennakkoon jos haluat varmistaa minkäänlaisen alustan persauksesi alle leffateatterissa (näkyvyydestä nyt puhumattakaan), nyt riitti kun ilmestyit paikalle varttia ennen leffan alkua ja ostit lippusi vasta sitten. Niin kaikki muutkin teki! (Miniarvio: Hyviä aikoja mielensäpahoittaja -> 3/5 kelpo, suosittelen. Johnny English -> 1,5/5 ei kelpo, en suosittele, ainoa hyvä asia oli yhdessä kohtauksessa soinut Daruden Sandstorm.)

knicollla3

4. Kotona syötyjä kaloreita ei lasketa, terveisin tarjottimellinen suolakeksejä ja juustoja. Ja sitruunapasta. Ja pitsa. (No pitihän ne keksien päältä ylijääneet aura ja brie nyt jonnekin laittaa.) Niin ja saanko palauttaa mieliinne ainakin meidän lapsuudesta tutun nerokkuuden: Pitsan (tai pannarin) leikkaaminen paloiksi saksilla!! Jos ette oo koskaan kokeilleet niin suosittelen hyvin vahvasti. Tiiätte sitten miksi kun ootte kerran kokeilleet.

knicollla4

5. Kierrätyskeskus on edelleen se sama kultakaivos kuin aina ennenkin, tällä kertaa kaikki käyttöastiat oli -60 % ja sain itselleni kaksi söpöä pikkupilkullista leipälautasta yhteishintaan 0,80 e.

idkkni2

6. Vapaaehtoinen asukuvaaja on aina saatavilla.

knicollla6

7. Luontoa löytyy läheltä niin paljon kuin vaan jaksaa itteensä imeä.

Aurinkoa sunnuntaihin!


Saatat pitää myös näistä:

14 Responses to “viikonloppu kuvina”

 1. szz sanoo:

  Tulipa koti-ikävä! Erityisesti kaipaan puusaunaa ja kirppis-/kierrätyskeskustarjontaa. Onko täällä Helsingissä mitään hyviä?

  • ia ia sanoo:

   Mä en oo hirveesti tutustunut Helsingin kirppistarjontaan muuta kuin oman asuinalueen sisällä eikä oo kyllä vielä löytynyt kotikaupungin veroisia :D ooh puusauna best!

 2. Pingu sanoo:

  Piristävä postaus! Kotikotona on kyllä aina ihana käydä!

 3. Laura sanoo:

  Aivan ihana postaus!! Nyt tosin tekee mieli pitsaa, täytyypä pyöräyttää pellillinen jälleen. Sun kotikoti-visiitti vaikuttaa ihanalta

 4. Elisa sanoo:

  Tästä tuli niin hyvä mieli! Kiitos, niin totta kaikki! Tulipa ikävä Kajjjaniin. :D

 5. nasse sanoo:

  Toi ruoka-asioiden leikkaaminen saksilla! Meillä on harrastettu aina, ja nykyäänkin leikkaan kaiken mahdollisen saksilla. Jostain syystä tää on vaan tuntunut aiheuttavan hämmennystä ja hilpeyttä kavereissa ja poikaystävässä.

  Menee kai samaan kastiin kuin juustohöylän käyttäminen kakkulapiona :D

  • ia ia sanoo:

   Sain aikoinaan ylppärilahjaksi kakkulapion (random) niin siihen ei oo tarvinnut kyseenalaista alternatiivia, mutta saksilla yrttien leikkaaminen on vielä pakko mainita! Upein keittiötyökalu ikinä :D

 6. Nälkämaahan muuttanut sanoo:

  Heijjoo, just tuolla samassa kiertiksessä tulee käytyä vähän väliä kun alle kilsa matkaa!
  Bongannut kaikenlaisia ihanuuksia sieltä (mms. tummanvihreää lasia oleva minimalistiset teekupit ja lautaset ja naisen kropan muotoisen maljakon), Kajaanin kirppistarjonta on kyllä sitä parasta laatua :D

  • ia ia sanoo:

   Ne kaikki lasiset teekupit on jotenkin niin herttaisia, mäkin haluaisin! Jep, ei oo Kajaanin kirppisten voittanutta :D

 7. Alina sanoo:

  Apua kun mulle tuli hirmuinen ikävä kotikotia ja vanhempia. Toi äitisi esittämä argumentti ainoa tyttären vastaanottamisesta juurikin kirvoitti kyyneleen silmänurkkaan <3

Kommentoi