keskiviikko 24. lokakuu 2018

5 asiaa ja 1 kuva

Istuin koneen ääreen miettimään, että mistä voisin kertoa. Monia viimeaikaisia pikkujuttuja tuli mieleen, mutta mistäänhän en ole kuvamateriaalia ottanut. Voitteko nyt jumalauta liimata sen kameran mun tassuun! Eiku hetkinen. Sehän on jo liimattuna, puhelimen muodossa nimittäin. No nyt ei ole omaa saamattomuutta kummempaa tekosyytä.. Mutta. Jos niitä kuvia olis otettu, niin olisin voinut kertoa..

Borsch-keitosta, joka on toiminut tämän viikon pääasiallisena ravinnonlähteenä. Muistan kun iskä teki aikoinaan aina borsch-keittoa isoilla lihakimpaleilla, enkä ole edes tajunnut että sehän on tautisen hyvä kasvisruoka kun vaan jättää ne lihaköntsät pois! Ja hemmetin halpakin, suosittelen.

I love me -messuista, joilla vierailtiin ystävän kanssa perjantaisen työpäivän päätteeksi. Ensin kierrettiin puoli messuhallia etsien parasta diiliä kaikesta mitä lähdettiin hakemaan (ja tottakai sekä chiansiemeniä että B12-vitamiinia olis saanut sitten heti seuraavalta kojulta hippasen halvemmalta kuin mihin mä empiiristen tutkimusteni perusteella vihdoin kehtasin roposeni ladata), ja pysähdyttiin kuuntelemaan kohteliaasti jokaista kuusenkerkkäjuomaa ja punajuuritofua maistattavaa pappaa, ihan vaan koska haluttiin kiskoa niitä ilmaisia maistiaisia vaikuttamatta kuitenkaan siltä että tultiin ihan vaan tasan kiskomaan tähän näitä ilmaisia maistiaisia.

lintsii'

Lintsin valokarnevaaleista, joilla tuli vierailtua menneellä viikolla. Mä olen aina kaikissa vastaavissa tapahtumissa niitä ärsyttävän järkeviä ihmisiä (lue: ilonpilaajia), joka ihmettelee ihan vähän liian kovaan ääneen, että kuka hullu maksaa hattarasta tai poppareista tai laitelipusta tai younameit mistä tahansa huvipuistohyödykkeestä ihan LIIKAA. Siis kun kotonahan sä poppaat eurolla kulhon täyteen ja sokeria voi syödä suoraan pussistakin kun samalta se kuitenkin maistuu ja ilmaisen huvipuistokyydin saat kun vedät parkkiksella silmät kiinni ympyrää pesismaila otsassa ja koitat sen jälkeen juosta suoraan. Mutta kerrankin päätin liittyä jonon jatkoksi sen huumaavan voisen popcornin tuoksun houkuttelemana, ja loppujen lopuksi olin 15 minuutin jonotuksen ja 6 euron köyhtymisen jälkeen erittäin tyytyväinen pieneen popparinekkuuni ja minilimuuni!

Lauantaisesta jalkapallo-ottelusta, joka oli eka fudismatsi jossa olen koskaan ollut. Mä olin niin hämmentynyt siitä pohjoispäädyn virallisen fanikatsomon eri kannatusrallatusten määrästä että ihmettelen, ettei niistä ole jo koostettu laulukirjaa (tai vähintäänkin Spotify-listaa). Bongasin varmaan kymmenkunta tuttujen melodioiden päälle tapailtua HIFK-huudatusta, joita mäkin huomasin loppuvaiheessa Täti Moonikan sävelen tahtiin huutelevani samalla, kun sain itteni kiinni jupisemassa tuomaria samperin puusilmäksi ja huitovani suureleisesti vastajoukkueen ihan selkeälle filmaamiselle kun niihin muka vähän sattui. Mikäs keski-ikäinen hifkiukko se musta oikein kuoriutui :D

Mokkapaloista, joita on taas jääkaapissa. Jälkiruuantekovaiheessa eteeni heitettiin ehdotus joulutortuista, mutta mähän sitten maailman ärsyttävimpänä muijana sanoin että ”yhdessä joulutortussahan on joku vajaat 500 kaloria.. *insert merkittävä hiljaisuus*”, ja tarjosin jälkkärivaihtoehto-optioksi mokkapaloja, kun niihin löytyi aineetkin. Niin, kyllä se täysmukillinen hienoa sokeria, tomusokeria ja voita nyt huomattavasti tarveellisempi vaihtoehto oli. No onneksi tajusin sentään puolittaa reseptin. Niin että oli vaan 12 palaa tuhottavana.

Niin. Voisin myös kantaa sitä kameraa vähän useammin mukana. Tai kokeilla voiko puhelimella tehdä muutakin kuin käyttää Jodelia.

Kivoja keskiviikonrippeitä!


Saatat pitää myös näistä:

14 Responses to “5 asiaa ja 1 kuva”

 1. Maijukka sanoo:

  Toi jalkapallon katsominen livenä on kyllä ihan oma lukunsa :D Koko pienen elämäni oon pitäny sitä äärettömän tylsänä lajina, kun ukkelit tai akkelit juoksee sen pallon perässä edes takas valtavaa kenttää. Kunnes kävin katsomassa elämäni ensimmäistä peliä ihan paikan päällä, ja huomasin minäkin päästeleväni ärräpäitä kun vastapuoli sai maalin ja hyvä etten voitontanssiksi laittanu ku paikallisjoukkoe sai maalin. :D Kummasti se vaan livenä peli veti mukaansa! Saatan mennä vaikka uudelleen, mutta telkkarista en edelleenkään jaksa kyseistä peliä kattoa!

  • ia ia sanoo:

   Hahah samaistun tähän niin vahvasti!! Ja ei tosiaankaan kiinnosta pätkääkään katsoa sitä ottelua telkkarista, ei yhtään sama asia :D

 2. Olppa sanoo:

  Borsh-keitto on ihan huippua, varsinkin smetanalla :9 Jos tykkää valkosipulista, niin sekin sopii keittoon hyvin (pilkottuna pieniksi palasiksi valmiiseen keittoon, lisukkeena).

  Mulla on mennyt tuo Jodel ihan ohi, kuulen ensimmäistä kertaa koko sovelluksesta. :D Menin kattomaan ihan Wikipediasta… Kerrotko siitä joskus tarkemmin? :)

  • ia ia sanoo:

   Joo todellakin smetanalla, ei se ilman ole edes borschia :D ja valkosipuliakin laitoin! Se on siis käytännössä vaan anonyymi keskustelupaikka jossa on eri ”kanavia ” kiinnostustenkohteiden mukaan joilla sit voi aiheesta keskustella, seuraan esim #bujo -kanavaa :D en tosin tiedä suostunko tutustumaan tarkemmin, se on ihan älytön ajansyöjä!

   • Olppa sanoo:

    Heh, ehkä minäkään en ala tutustumaan tarkemmin, aikasyöppöjä löytyy jo muutenkin paljon, pahin on tällä hetkellä Insta.. :D

 3. Sanjana sanoo:

  Nyt oli pakko tarkistaa, kun mokkapalat on just niin epäterveellisiä ku voi olla. Yhdessä tortussa on n.200kcal ja sellasessa keskikokoisessa mokkapala-palassa 270!

  Etkä oo ainut, mä inisen lintsin hinnoisga kans, vaikka kuitenki niissä poppareissaki on oma tunnelma sit ku sieltä ostaa. :D

  • ia ia sanoo:

   No mut vähemmän kuin joulutortussa! Jes :D joo kyllä sitä kerran voi ylihintaisesta herkusta maksaa jos sen saa syödä vilkkuvien valojen alla :D

   • Nimetön sanoo:

    Nyt kiinnostaisi kuulla, miten 270 on alle 200? :D En ehkä usko, jos sanot, että on syöty vain yksi pieni mokkapala-pala.

    • ia ia sanoo:

     Hahha en kestä itteeni, vastasin alkuperäiseen kommenttiin sporassa ja luin sen että ”pienessä mokkapalassa 200 ja isossa 270” ja joulutortussa edelleen se 400 jotain minkä oon jostain lukenut.. Nolo :D Lupaan kiinnittää jatkossa vähän enemmän huolellisuutta, heh. Sinänsä ihan typerää mun edes mistään kaloreista kommentoida ylipäätään, just istun täällä aamukahvin ja suklaan kanssa :,D

 4. anonymouse sanoo:

  Itsehän en käyttäisi sanaa ”köntsä” lihan yhteydessä. Tai itseasiassa minkään ruoan.

  • ia ia sanoo:

   Hahah en tajunnut koko asiaa ennen tätä kommenttia! Ehkä vähän kyseenalainen ruokatermi, pahoittelut mielikuvasta :’D

 5. Murmeli sanoo:

  Eikö HIFK oo jääkiekkojoukkue? Tarkoitatko HJK:ta?

Kommentoi