tiistai 06. marraskuu 2018

kirottu vai kömpelö?

Mun päälle on langetettu kirous. Mä oon varma siitä. Tai jollakin on ia-voodoo jota se pistelee nuppineuloilla ja kärtsää sytkärillä. Tai sitten musta on tullut vaan ihan tolkuttoman kömpelö ja hajamielinen.. Mutta pidän ehdottomasti todennäköisempänä jompaa kumpaa ensinmainittua.

jottai2

1. Tein ruuaksi uunijuureksia. Puolivälissä paistelua otin vuoan uunista lisätäkseni siihen juustoraastetta, ja sitten olin nostamassa vuokaa takaisin uuniin. Paljain käsin. 200-asteista vuokaa, 200-asteiseen uuniin. Onneksi suuremmilta palovammoilta ja juustokuorrutetulta keittön lattialta säästyttiin.

2. Samaan kategoriaan menee äskeinen lohikettoviritelmäni, kun olin hyvin lähellä pilkkoa perunoiden mukaan sormenpäänikin kiehumaan. Onneksi sormi jäi vielä kiinni omistajaansa johon sen kytkin laastarilla takaisin paikoilleen, alahuuli väpättäen tottakai, koska jostain puski se lapsuudesta tuttu orastava itku itsensä loukkaamisen yhteydessä vaikka ei loppujen lopuksi edes juurikaan sattunut :D

3. Niin, ja laitoin ihan muina muijina väärän uunilevyn päälle alkaessani keittämään vettä kattilassa ja onnessani huitelin ties missä kunnes aloin jossain vaiheessa ihmetellä kun ei porise mutta joku haisee vähän palaneelle. Klassikko. Ehkä mulle pitäis ihan nyt yleisesti asettaa joku keittiössäliikkumiskielto.

4. Pudotin töissä parin vuoden ajan palvelleen Asusin puhelimen lattialle. Siinä sitä noukkimaan kumartuessani naureskelin vielä työkavereille että oon viskellyt puhelinta pitkin betoneita ties kuinka monta kertaa eikä se ole ollut koskaan moksiskaan, kunnes näyttöön kurkatessa mua vastaan kurkkasi allaoleva näkymä. Juu se oli sitten siinä se puhelin.. Oisko teillä ollut mulle puhelinsuosituksia? Jokin kohtuuhintainen android-pohjainen? Oon mietiskellyt ehkä Huaweita tai Oneplussaa.

jottai1

Vähän onnekkaampaa loppuviikkoa odotellen!


Saatat pitää myös näistä:

26 Responses to “kirottu vai kömpelö?”

 1. Riitta sanoo:

  Oneplus ehottomasti! Älyttömän hyvä, nyt vanhempi malli käytössä, mutta ehdottomasti seuraavakin puhelin samaa merkkiä :)

  • ia ia sanoo:

   Mulla oli just varapuhelimena oneplus1, vanha kuin mikä mutta yllättävän hyvin toimi vieläkin! Hitsi vie kun nekin on vaan kallistuneet..

 2. ananas44 sanoo:

  apua toi puhelimen näyttö näyttää ihan joltain manaajalta :-D tai ehkä oon kattonu liikaa kauhujuttuja viime aikoina. mut suosittelen huaweita!! mulla on jo pari vuotta huawei P9 puhelin ja oon edelleen ihan rakastunut tähän! tietääkseni niiltä on tullut aika vasta uusia malleja mitä antti tuiskukin mainosti (ja anatude ei oo koskaan väärässä..kai?)

  • ia ia sanoo:

   Eiks näytäkki :D Joo Huaweihin mä lopulta päädyin kun sitä enemmistö tuntui täällä kommenttiboksissakin kannattaneen!

 3. Emmih sanoo:

  Eiköhän se ole tää loppusyksyn marraskirous: valon vähyydestä johtuen sitä ei koskaan herää kunnolla eikä näin ollen virkeystaso ole kovin kehuttava. Samasta syystä eli valon puutteesta myös näkökyky on heikko joka altistaa kaikenlaisille haavereille. Jouluviikolla helpottaa kun kytkee kuuseen kynttilät päälle ja pitää ne päällä helmikuuhun asti. Tsemppiä.

  • ia ia sanoo:

   Hei tää on niin pätevä selitys että ostin tän nyt täysin! :D Eli ympäristötekijät ahh. En olekaan vaan luonnostani toivoton :D

 4. Maria sanoo:

  Nokia 6 on ihan huippu sekä on myös Android -pohjainen. Itse olin hieman epäilevä Nokiaa kohtaan kun ostin uutta puhelinta, mutta onneksi myyjä sai vakuutettua minut. Huaweista sen sijaan ei ole mitään positiivista sanottavaa.. :D

  • ia ia sanoo:

   No oho, pakko sanoa että itelläkin on epäilykset Nokiaa kohtaan :D Varsinkin kun vierestä nähnyt parinkin Nokialaisen älypuhelimen lahoamisen.. Päädyin Huaweihin, o-ou, saas nähdä miten mun käy!

 5. Anonyymi sanoo:

  ”Mukava” kuulla, että en ole ainut. Lieneekö että olen niin väsynyt tjn että jalat vie, mutta pää ei pysy mukana :D

  • ia ia sanoo:

   Voi et ole :D Mä luulen kans että aivot lähettää signaaleja mutta raajat on liian laiskoja niitä vastaanottamaan tai jotain :D

 6. Anna sanoo:

  I feel you… Nimim. Otan teräksisen kannellisen vuoan uunista patalapuilla, mutta nostan kannen paljain käsin B-)

  • ia ia sanoo:

   Ei saaaaamari kun kuulostaa kivuliaalta! Mun veitsenviiltoinen nimetön lähettää parantumisia sun kämmenille! :D

 7. lusene sanoo:

  Ääääk tuo puhelin :D Itse ostin vähän aikaa sitten Honor 10:n ja oon kyllä tykännyt. Siinä on ihan mahtava kamera ja vielä upeat vihreät kuoret. Tosin se kamera myös vääristää (lue: korostaa) värejä jonkin verran ainakin automaattiasetuksilla, että jos se on ongelma niin sitten en välttämättä suosittelisi.

  Ps. Vähän aikaa sitten töppäsin itsekin keittolevyjen kanssa, yhdellä levyllä oli lasinen salaattikulho vettä täynnä likoamassa ja laitoin sitten tietysti vahingossa sen levyn päälle puurokattilalevyn sijaan. Kulho räjähti rikki ja vedet levisi pitkin hellaa ja sen alle. Note to self: tiskaa useammin

  • ia ia sanoo:

   Joo Honoria kyllä mäkin punnitsin! Ja hei niillä kuorien värillä on yllättävän suuri merkitys :D Ei hitto, siis toi oli mun kauhuskenaario kun itselläkin välillä random sälää liedellä että vielä mä siihen vähintäänkin jonkun muovirasian sulatan.. Mutta toi salaattikulhon räjähtäminen on ehkä jo aika ultimate worst case scenario, huh!

   • lusene sanoo:

    Haha joo, oli aika vekkulia siivoilla lasinsiruja, äheltää hellaa paikoiltaan ja kuivata tulvivaa lattiaa, kun oli muutenkin kiireinen työaamu :D Onneksi kulho sentään oli Ikean parin euron Trygg eikä mikään Iittala.

 8. Hemppe sanoo:

  Mun kaverilla on tää sama, tuli ihan hän mieleen näistä kirjoituksistasi! :D Ite suosittelen Huaweita ja Honor-puhelimia, itse olen käyttänyt näitä nyt jo vuodesta 2015 ja olen tykännyt! (Honor7 ja tällä hetkellä Honor10). :)

  • ia ia sanoo:

   Haha, meillä olis sitten selkeesti paljon keskusteltavaa :D Huaweihin mäkin päädyin, tosin mate 20 liteen!

 9. Saija sanoo:

  Mikä olis sulle kohtuuhintainen?
  Multa lähtee ISO suositus Huawei P20 Prolle!!! Tähän astisista puhelimistani aivan ykkönen.

  Kamera on huippulaatua (markkinoiden paras testien mukaan), helppokäyttöinen, akku kestää jne.
  Ja tuohon kuvaamiseen liittyen, jos muokkaat RAW-kuvia, niin tällä Pro-mallilla onnistuu niidenkin ottaminen! Kuvausasetuksia voi muokata laajemmin – ISO-arvo, valotusaika, aukko, manuaali/automaattitarkennus…

  Eipä huonoa sanottavaa, suosittelen, jos hinta ei ole liian korkea! Joka sentin arvoinen. :D

  • ia ia sanoo:

   Vitsit, sitä harkitsin tän kommentin jälkeen mutta ei kyllä mahtunut millään mun budjettiin! Mutta päädyin ottamaan siitä sen mate 20 liten, toivottavasti sekin osoittautuu ainakin hintaansa nähden mainioksi :)

 10. Krista sanoo:

  Xiaomi, itselläni on Mi6 ja oikein kelpo puhelin, ja edullinenkin spekseihin nähden. :) Aasian suosituin puhelinvalmistaja.

  • ia ia sanoo:

   Apua, en oo ikinä kuullutkaan! Noita puhelimia ei jotenkin koskaan uskalla hankkia jos niistä ei oo just jollain tutulla omakohtaista kokemusta :D

 11. Alina sanoo:

  Puhelinhan näyttää hyvin taiteelliselta!

 12. Tomi sanoo:

  Samaistun! Täälläkin on tavarat tippunut käsistä ja vähän jokaista ruumiinosaa kolhittu. Mut pistän pimeyden ja marraskuun piikkiin!

  • ia ia sanoo:

   Hahha voi Tomi :D Toivottavasti säilyis nyt kaikki raajat vaik edes jouluun asti molemmilla!

Kommentoi