sunnuntai 18. marraskuu 2018

update: tuoksuttomiin tuotteisiin vaihtamisesta


Postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä LVn kanssa

Perjantaisen pyykkipäivän iltavillit :D

lv1

Pohdin viime vuoden puolella LV:n kannustamana blogissa tuoksuttomiin tuotteisiin vaihtamista kun havahduin siihen, että kuinka montaa eri tuoksua mulla tulee arkena ylläni kannettuakaan. Pesuaineista kasvovoiteisiin ja hiuslakasta deodoranttiin.. Ei se ihmekään, jos sinne väliin hukkuu se joku yksi pieni suihkaus hajuvettä, jolle oikeasti haluaisi tuoksua niiden kookossuihkusaippuoiden, mangokuorintavoiteiden ja mantelikäsirasvojen sijaan. LV:ssä brändinä on mua viehättänyt kotimaisuus, hellävaraisuus ja ihan kuluttajanäkökulmasta tosi edulliset hinnat laatuunsa nähden, joten lähdin tekemään mielelläni heidän kanssa yhteistyötä myös tämänkin vuoden puolella.

lvpesuaine1

Mulle jäi noiden viime vuoden tuoksuttomien tuotekokeilujen jäljiltä vakikäyttöön esimerkiksi LV:n hajusteettomia perusvoiteita useampikin versio (päivitettyä ihonhoitorutiinipostausta on muuten toivottu, pitääpä palata kosmetiikkajuttujen pariin piakkoin!). Tein LV:n sivuilla tuoksulaskuritestin, joka näytti mulle edelleen pienistä rutiinimuutoksista huolimatta aika mehevää 17 tuoksun cocktailia päivittäisessä käytössä.. :D Joten ihan tervetullut kevennys tuohon kuormaan oli hajusteettomaan vaihtaminen myös pyykkien kanssa. Testasinkin perjantaisen pyykkipäivän kunniaksi kirjopyykkiläjäni kanssa myös LV Color Pyykinpesunesteen. Hyvin toimi, ja bonuksena itse puhtaan pyykkipinon lisäksi tuli myös kotimaisuus, hellävaraisuus (sekä vaatteille että luonnolle) ja vegaanisuus.

lv8


 

Olis muuten hauska tietää, että minkälaisen määrän te saatte tuosta tuoksulaskurista. Nimittäin toi 17 tuntuu niin hullun isolta että haluan tähän vähän vertailupohjaa :D Taidan kyllä jatkaa tsemppaamista noiden hajusteettomien tuotteiden kanssa, koska vaikka mä en itse ole herkkisnenäinen niin ei kyllä tekis mieli ottaa sitä riskiä, että joku toinen aistii mun läsnäolon jonain 17 eri tuoksun kaaoksena kuin  mun lempparihajuvetenä. Testin pääsee tekemään täältä!

Rentoa sunnuntaita!


Saatat pitää myös näistä:

46 Responses to “update: tuoksuttomiin tuotteisiin vaihtamisesta”

 1. mmagic sanoo:

  Olikin kiintoisa testi tehdä! Itselleni tuli 11 tuotetta joista 2 hajusteettomia, joten 9 eri hajua ja sitten se varsinainen hajuvesi. Täytyykin seuraavan kerran hiuslakkaa ostaessa katsoa hajusteetonta vaihtoehtoa, koska ei se hiuslakan hajuste tuo kyllä omaan päivääni minkäänlaista iloa! Ihanan värikkäitä kuvia :)

  • ia ia sanoo:

   Mä oon ostanut nyt jo jonkin aikaa ihan vaan ruokakaupasta just jotain LV:n tai Erisanin tuoksutonta hiuslakkaa, musta tuntuu että jos esimerkiksi sataa yhtään niin se hiuslakan tuoksu moninkertaistuu :D Voi kiitos kun kommentoit ihana mmagic <3

 2. Pia sanoo:

  Tulos: 18, mistä 7 hajusteettomia eli 11 tuoksuvaa tuotetta huhhuh! :D vois tosiaan ehkä ruveta pohtiin, että joku tuote vielä lisäksi olis hajusteeton. Olipa ihanan värikkäitä kuvia! Näyttäispä omaki vaatekaappi noin värikkäältä <3

  • ia ia sanoo:

   Joo mä järkytyin kans omasta määrästä, että mistä näitä oikein tuleekin :D Mutta aika hyvä silti toi sun hajusteettomien potti! Voi kiitos :) <3

 3. Karita sanoo:

  10 eri tuotetta, joista 3 hajusteettomia. Tosi harvoin hajuvettä siihen vielä päälle, ja näistäkin tuotteista useita en käytä edes säännöllisesti.. :D On nimittäin vähän liiankin huoleton tuo mun ihonhoitorutiini (voiko sitä edes rutiiniksi kutsua).

  Tätä lukua pienentää runsaasti mun siilitukka ja olematon hiustuotteiden käyttö, kun niitä hiuksia ei enää päässä ole. :D

  • ia ia sanoo:

   Joo mäkin mietin että pitäiskö siihen nyt kaikki luetella, kun ei mulla oo esimerkiksi kuivashampoota nyt ihan joka päivä tukassa :D Mutta heh, aika kätsy kemikaalikuorman vähennys ton tukan kans!

 4. Nimetön sanoo:

  Kannattaisi muistaa, että hajuvesi on kuitenkin usein se kaikkein voimakkain tuoksu mikä aiheuttaa usein pahoja oireita meille tuoksuallergisille. Olin vkl teatterissa ja edessä olis oli laittanut tuoksua todella runsaasti. Oloni oli huono ja osa teatteri näytöksestä meni ohi tuoksun takia.

  • ia ia sanoo:

   Voi eii, toi voi varmasti pilata koko teatterikokemuksen! Itsekin oon vastaaviin aina välillä törmännyt, vaikken allergikko olekaan. Mä koitan pitää oman hajuveden käytön maltillisena, usein riittää ilmaan suihkaistu pilvi jonka läpi kävelen. Toivottavasti musta ei saada allergisia oireita :D

 5. Sipu sanoo:

  Mulla on 13 eri tuotetta, joista 6 hajusteettomia. :) Pyrin aina hajusteettomiin iholle jätettäviin tuotteisiin, mutta esim. Shampoot ja vartalosaippuat on kyllä edelleen hajusteellisia. Hajusteetonta kuivashampoota oon ettiny jo pitkään, mutta en oo löytänyt hyvää. :(
  Sen jälkeen kun on vaihtanut itse hajusteettomiin tuotteisiin, oon tullut selvästi herkemmäksi tuoksuille, ja saan aina pahoinvointia ja päänsärkyä esim. miehen partavedestä, jota ennen rakastin. :D

  • ia ia sanoo:

   no melkein puolet hajusteettomia, aika hyvin! Tuu heti kertomaan jos löydät hyvän hajusteettoman kuivashampoon, sitä nimittäin mulla kuluu :D

   • Paltsu sanoo:

    Joo täällä kanssa odotellaan hyvän hajusteettoman kuivashampoon löytymistä! En ymmärrä minkä takia niissä pitää olla niin älyttömän voimakkaat hajusteet, ja kun ne vielä kaikki tuoksuu axelta. Kerran viikossa kun joutuu kuivashampoota hiuksiin laittamaan, sen haistaa itse koko päivän vaikka en mikään tuoksuherkkä olekaan, voin vaan kuvitella millasta se on herkille nenille..

    Ise sain testistä tulokseksi 16 tuotetta joista 10 hajusteettomia. Tähän sitten päälle tietysti vielä hajuvesi.
    Tulos voisi olla parempi, mutta huomattava parannus on kyllä tapahtunut vaikka vuoden takaiseen tilanteeseen! Hajustetusta dödöstä (hikipossu täällä moi!) ja hajuvedestä en aio luopua mutta muut vois pikkuhiljaa vaihtaa hajusteettomiin tuotteisiin.

    • ia ia sanoo:

     Mä en myöskään tajua, voiko olla että se on sitten tuotteena niin hiton äkästä että siitä ei saa tuoksutonta..? Mene ja tiedä :D Aika hyvä sulla toi hajusteettomien saalis! Mulla on kyllä kans tuo dödö jota en oo vielä toimivaa tuoksutonta onnistunut löytämään.

     • Anna M. sanoo:

      Täysin hajusteettomaan kuivashampooseen en mäkään oo vielä törmännyt, mutta Batistelta löytyy kevyesti hajustettu versio Bare! Ainakin mun nenään pehmeämpi ja huomaamattomampi tuoksu kuin muissa vastaavissa. :)

      (Iik, tää tais olla mun ensimmäinen kommentti ikinä, vaikka blogia oon lueskellut jo jostain vuodesta 2010. Kiitos Ia, kun kirjoitat vieläkin niin suloisesti. <3)

     • ia ia sanoo:

      Ai vitsi, tota vois kokeilla! Onko se kans yhtä tehokasta kuin tuoksuvat toverinsa? Ja hei kiitti kommentista, onhan tässä 8 vuotta odoteltukin :D Ei vaan ihana että oot kaikkien näiden vuosien jälkeen vielä siellä <3 Ja niin oon näköjään minäkin, haha.

     • Anna M. sanoo:

      Mun mielestä on! Batistea oon käyttänyt useammankin pullon, enkä oo tuoksujen ja kuosien lisäksi huomannut niiden välillä mitään eroa, yhtä toimivia kaikki. :)

      Ehkä uskaltaudun kommentoimaan toistekin, kun ei tämä niin pelottavaa ollutkaan. :D

     • ia ia sanoo:

      No täytyypä ehdottomasti testata! Haha, ihana sinä :D Tervetuloa kommenttiboksiin uudestaankin, täällä mä otan avosylin vastaan ^_^

   • Vilma sanoo:

    Hei Cutrinin Vieno sarjan kuivashampoo on mulle osoittautunut parhaaksi! Suosittelen testaa jos ei ole vielä tullut testattua :) Se ei ehkä anna kovin vahvaa pitoa, mutta siihen taas on hyvä DS sarjan texturizing spray! Molemmat kotimaisia vielä ;)

    Hajusteettomiim tuotteusiinkin voi joutua alussa tottumaan, koska se ”haju” mikä niissä voi olla on juuri se ”tehdas” haju mikä yritetään hajusteilla peittää. Mutta siihen nenä tottuu yleensä nopeasti.

 6. Sanni sanoo:

  11 tuotetta, joista 7 hajusteetonta, jee! Ennen mullakin on kyllä ollut melkein kaikista hajusteellinen versio, mut mies on ihan yliherkkä kaikelle, niin esim. käsivoiteen tuoksu oli niin voimakas, et hän ei saanu unta :D Jostain hajuveden laitosta on ees turha haaveilla.. Mut kyllä ne tuoksuttomat on kivempia, nyt nenä huomaa heti, jos jossain on liikaa hajusteita.

  (En oo pitkään aikaan kommentoinut, mutta täällä edelleen lueskellaan <3)

  -Sanni

  • ia ia sanoo:

   No mut hyvä että noita tuoksuttomia versioita löytyy nykyään aika iisisti ja edullisesti :) Mä varmaan sniikkaisin itselle vähän hajuvettä sen jälkeen kun oon poistunut kotiovesta, siitä tulee jotenkin huolitellumpi olo :D Ihana kun oot vielä siellä, Sanni <3

 7. Emmih sanoo:

  Mulle tuli 21 tuotetta joista 14 hajusteettomia, aika hyvin kait? :)

 8. Essiiij sanoo:

  18 tuli tulokseksi, ja niistä 5 hajusteetonta. Joukossa oli kyllä ainakin 5 sellaista, jota käytän ehkä kerran kahdessa -kolmessa viikossa, joten päivittäinen tulos on about 8. Itselläni on muutama LV myös vakiokäytössä, kun ovat niin toimivia ja edullisia, ettei ole edes mitään järkeä etsiä niille korvaavia! Ihanaa miten meillä suomessa osataan. :)

  • ia ia sanoo:

   Joo mä kans mietin että ois voinut jättää laskematta parit jotka ei ihan päivittäisessä käytössä ole. Jep, kerrankin voi jossain luottaa kotimaiseen ilman että tarttee tehdä edes hinnan suhteen kompromissia! :D

 9. Krista sanoo:

  Tuli 10 joista kaks hajusteetonta plus sit lisään hujuhajua 🤔 mielenkiintoinen testi.

 10. inja sanoo:

  Hauskoja kuvia! :)
  Testistä sain 16 eri tuotetta, joista 10 on hajusteettomia. Ihan hyvä saldo mun mielestä. Käytän luomushampoota ja -hoitoainetta, joissa tuoksuu marjat, eli eivät ole hajusteettomia, mutta eivät erikseen hajustettujakaan. En koe että niiden tuoksu jää hiuksiin juurikaan.

  • ia ia sanoo:

   No tosi hyvä saldo! Mä oon kans huomannut että esim. luonnonkosmetiikka on usein vahvasti hajustettua vaikka luulis että niissä tuoksut pysyis kans luomuna, mutta ehkä se on vaan mun päänsisäinen mielikuva :D

 11. tuoksu on tärkeä sanoo:

  Mulle tuli 13 tuotetta, joista 6 oli hajusteettomia. Itse käytän harvoin hajuvesiä, mutta tiettyjen tuotteiden tuoksusta en ole valmis tinkimään: esim. Niken lempparideodorantti. Myös huuhteluaineen ja suihkusaippuan valitsen aina tuoksullisena, tällä hetkellä on käytössä Minions-suihkusaippua, joka tuoksuu metsämansikalta terveisin nainen 28-v… :D

  • ia ia sanoo:

   Hahha, mä voin kuvitella miten Minions-suihkusaippua piristää jotain maailman ankeinta arkitiistaita :D En mäkään luovu mun saunanjälkeisestä kookosvartalovoiteesta, mutta silloin ei onneks tartte mitään muita tuoksuja perään lisätä.

 12. myy sanoo:

  Minäkin olen siirtynyt tuoksuttomaan LV hiuslakkaan. Nyt pääsee testaukseen myös tuo pesuaine. Piristävät kuvat:D

 13. Laura sanoo:

  Täällä on vakituisessa käytössä 10 tuotetta, joista puolet tuoksuttomia. Sen viime postauksesi jälkeen tein oikeen ryhtiliikkeen ja vaihdoin esimerkiksi pyykinpesuaineen tuoksuttomaan, mutta vielä on muutama tuote, joita tulee ostettuna hajustettuina tottumuksesta. Sellasia on shampoo, hoitoaine, dödö, kuivashampoo ja suihkusaippua. Noi kaks viimestä kyllä vaihan heti seuraavaks hajusteettomiin, kuivashampoo on ihan kamalan hajuista :D ja suihkusaippuan hajua ei tarvi jos laittaa hajuvettä! Sitä en kyllä tiiä mistä löyän hyvän hajuttoman dödön ja hiustenpesusetin. Tai ainakin jotenkin mielessäni yhdistän hajusteettomuuden tehottomuuteen, vaikka se nyt ei varmaan ainakaan joka tuotteen kohdalla ole totuus. Oon myös koittanut alkaa siirtyä luonnonkosmetiikkaan niin tuntuu että kriteerit on jo niin tiukalla että vaatii kohtalon puuttumista peliin jotta vois löytää hyviä ja itselle sopivia tuotteita päivittäiseen käyttöön.

  • ia ia sanoo:

   Hei eikä, miten kiva kuulla että niillä postauksilla oli jotain vaikutusta! :) Ja toimivaa hajusteetonta kuivashampoota en oo minäkään löytänyt, tuu heti huutaa hep kun sellainen kohdalle osuu :D Ja dödö on kans vähän haastava. Oon käyttänyt pari roll onia LV:n tuoksutonta ja se toimikin hyvin, mutta musta tuntuu että iho tottui siihen eikä se toimi enää niin hyvin. Ehkä pitäis taas antaa sille pienen tauon jälkeen uusi mahdollisuus. Ja jep, oon kans pohdiskellut luonnonkosmetiikkaa.. Oon tehnyt pari ujoa luonnonkosmetiikkavalintaa lähinnä just pesuaineiden kanssa, ja varmasti jotkut ”iisimmät” meikkituotteet vois olla helpostikin korvattavissa, mutta en jotenkin jaksa uskoa että löytyy tarpeeksi hyvä ripsari tai meikkivoide täysin luomuna!

   • ttiinan sanoo:

    Mulla on toiminut perus arkikäytössä tosi hyvin Dermosilin hajusteeton dödö! Se taitaa olla myös suhteellisen luonnollinen! :)

 14. Janita sanoo:

  ”Käytät 9 eri tuotetta, joista 6 on hajusteettomia.”

  Laskin tähän mukaan lähes päivittäin käytössä olevat tuotteet + pyykinpesuaineen, huuhteluainepurkkia en taida edes omistaa. Hajusteellisia näistä shampoo ja hoitoaine + dödö :D Nekin tosi tosi miedosti, hiustenpesuun mulla on käytössä garnier respons mythic olivet ja dödönä joku rexonan ”shower fresh”. Tosi harvoin laitan hajuvettä, hiuksiin en käytä oikeastaan mitään muotoilutuotteita ja kaikki vartalo/kasvohoitovermeet on lactolinelta hajusteetonta.

  • ia ia sanoo:

   Oi, no toi on jo tavoiteltava numero :D Mä en taas mitenkään pärjää tän tukkani kanssa ilman muotoilutuotteita!

 15. Saana sanoo:

  Siis täytyy nyt sen verran kehua, et voitin jostain sun LV-arvonnasta sellasen tuotepaketin ja oon sen jälkeen ollut ihan LV-fani :D Ainakin kasvo-, vartalo-, kuorinta- ja meikinpoistoaine muuttu sen jälkeen hajusteettomiksi, enkä enää vaihtais hajullisiin! Mulla on tällä hetkellä Lushin palashampoo ja -hoitoaine käytössä, saakohan jostain hajusteettomia paloja..?

  • ia ia sanoo:

   Hei mahtista! Tästä tuli jotenkin hyvä mieli :D Lushin tuotteissa on kyllä niin supervoimakkaat tuoksut. Möisköhän joku luontaistuotekauppa..?

 16. Miiu sanoo:

  Minusta 17 kyllä kuulostaa ihan hurjalta määrältä. :D Täällä 16 tuotteesta tuoksuu kaksi – käsisaippua ja käsirasva. :) Dermosililta muuten löytyy tosi hyvin hajusteettomia juttuja!

  • ia ia sanoo:

   No niin se kuulostaa minustakin :D Yllättäen niitä tuotteita vaan kertyy kun alkaa laskemaan. Pitää muuten tutustua Dermosilin valikoimaan!

 17. Mari sanoo:

  Pääsin varsin maltilliseen 7 tuotteeseen, joista kuitenkin vain kaksi on hajusteettomia: pyykinpesuaine ja ihoöljy. Tosin tuo öljykin tuoksuu, koska on kookosöljyä, mutta mitään hajustetta siihen ei ole lisätty. Samaista öljyä käytän myös meikin poistamiseen, joskus hiustenhoitoaineena ja kaikenlaiseen ihon kosteuttamiseen. Tykkäisin käyttää tuoksuvia tuotteita enemmänkin, mutta hajusteherkkyys on pakottanut karsimaan tuoksuja ja samalla tuotteiden määrä on vähentynyt. Hajuvettä edelleen käytän, mutta niissäkin monesta vanhasta suosikista olen joutunut luopumaan, koska aiheuttivat päänsärkyä. Helpointa on ollut luopua hajustetusta pyykinpesuaineesta ja huuhteluainetta en ole oikein koskaan oppinut edes käyttämään.

  • ia ia sanoo:

   Oho, no todella maltillinen! Kookosöljy on kyllä tuoksunsa puolesta niin ihanaa että sillä viitsii multitaskatakin :)

Kommentoi