torstai 20. joulukuu 2018

15x jouluisia kuulumisia

Alkaa vaikuttaa siltä että mä oon käynyt jonkun ”näin klikkiotsikoit” -opintokokonaisuuden kirjekurssina näiden mun numerointieni kanssa.. Mutta kun horoskooppimerkkini nyt vaan haluaa toteuttaa kivoja numeroituja järjestelmällisiä kokonaisuuksia satunnaisen tajunnanvirran sijaan! Ja miksipä me astrologiaa uhmaisimme. (Kuka arvaa mikä oon horoskoopiltani? :D) Tässäpä siis taas 15 satunnaista kuulumista joulukuun varrelta.

juduic5

1-2 Lopullisetkin pakolliset joulumyyjäiset.  Tuomaan markkinat on koluttu läpi ja vedetty vaivihkaa kaksi kierrosta torin ympäri jotta sai varmasti jokaiselta juusto-, fudge- ja hunajakojulta maistiaiset, jokaisen kohdalla tietenkin hyväksyvästi nyökkäillen että juu’u hyvää on ja joo’o tätä kyllä täytyy palata ostamaan. Ilman että koskaan palaa. Xmas Garage on värikoordinoitujen asetelmapöytiensä kanssa kyllä joululahjapanikoijan keidas, tai sitten teet kuten minä ja ostat vaan kaikille glögipullon ja käyt bongailemassa noilta joulutoreilta lähinnä juttuja mitä olis itse kiva saada.

juduic4

3. Kaakaokausi. Mä en ole oikein koskaan ollut kaakaon ystävä, mikä on tosi ristiriitaista, koska voisin elää loppuelämäni aivan ongelmitta pääravintonani suklaa. Tänä talvena on kuitenkin tullut nautittua minttukaakaota lasi jos toinenkin.

4. Ennakkojoululahjoja. Kaffa Roastery lähetti mulle joulukahvia, jota itseasiassa ostin viime vuonna lahjaksi pariinkin osoitteeseen. Tänä vuonna sain pitää joulukahvit ihan itte!

juduic3

5. Coca Cola -joulurekka. Kyllä surkastui ne mielikuvat pulleasta pukista hekottamassa ho ho ho:ta samalla kun se heittelee hövelisti kokista kaikille ohikulkijoille niin paljon kuin vaan kotiin jaksaa kantaa, kun vastassa odottikin kaatosateessa puomeilla rajattu rekka, jossa maltillisesti jonottiin sitä yhtä pientä kokistölkkiä yksi kerrallaan. Eikä kyllä joulupukkia näkynyt.

6. Lettukestit hillobuffetilla. Jääkaapin siivouksen yhteydessä löysin kuutta eri hilloa, joista päätin hankkiutua aktiivisesti eroon ja järjestin pienet lettukestit!

juduic2

7. Oodi. Uusi kirjasto on kyllä niin mahtipontisen kommee rakennus! Voisin kuvitella majoittuvani tuonne kunhan alkuhuumatrafiikki vähän laantuu, sieltä löytyi vaikka kuinka paljon eksymisenarvoisia pikkusoppeja joihin linnoittautua kirjan tai vaikkapa lainattavissa olevan padin ja verkkolehden kanssa.

juduic1

8. Auringonsäteitä, joita piti oikein pysähtyä pyydystämään kasvoille. Ehkä kokonaisen minuutin sitä auringon pilkotusta pilvien raosta riittikin.

9. Mukariisipuuro. Riisipuuro on mun joulukuun suurinta herkkua, ja joku viikko sitten vedin töissäkin suvereenisti kolme einesriisipuuroa perättäisinä päivinä.. Joulun alla vain lyhyeksi kaudeksi kaupan hyllyille ilmestyvä luumu-rusinasoppa on yksi mun vuoden kohokohdista! Sitä sitten läträtään reilulla kädellä puuroon, ja päälle tottakai vielä kaneli-sokeria. Ainiin, mutta se mukariisipuuro! En jaksanut kotonakaan alkaa perinteisen riisipuuron keittoon, vaan tein puuron riisihiutaleista. Ei maistunut yhtä hyvältä kuin rakkaudella haudutettu oikea puuro, ei jatkoon.

judui15

11. Uusi torttumuoto. Tää on tämän talouden virallinen joulutorttumuoto vuosimallia 2018. Edut: Näyttää eksklusiivisemmalta kuin perus nelisakara ja siihen mahtuu enemmän luumuhilloa. Haitat: Ei ole.

jouluc7

12. Pikkujoululahja. Työporukan pikkujouluihin ostettiin vitosella secret santa -lahja, ja mun valinta oli kätevä kokoontaittuva tissikassi. Mä olisin ainakin sellaisen halunnut!

13. Pipareiden koristelua. Työpaikan taukotilaan oli tuotu tykötarpeet pieneen zen-hetkeen kaiken härdellin keskelle. Eniten mua ilahdutti tuotoksistani Kulk Uset -pipari.

judui13

14. Haluatko miljonääriksi? Käytiin katsomassa yhdet kuvaukset yleisön joukossa, ja koko nauhoituksen ajan jännitin että pääsenkö seisomaan ”kysy yleisöltä” -kohdassa. No en päässyt kun en tiennyt vastausta, plääh!

judui10

15. Viimeisenä mahdollisena päivänä lähetetyt joulukortit. Äsken sain facebookissa viestin joltain tuntemattomalta tyypiltä, että veljelleni matkalla ollut joulukettukortti oli sitten tullut perille veljen vanhaan osoitteeseen. Eihän se olekaan kuin reilut puoli vuotta asunut uudessa osoitteessa.. No, pitää lähettää sille lohdutuksena toi kuva että kato millasen olisit saanut jos sulla olis vähän parempi isosisko.


Saatat pitää myös näistä:

10 Responses to “15x jouluisia kuulumisia”

 1. Iina sanoo:

  En ikinä kehtaa kommentoida mitään mut jaksaa kyllä aina ilahduttaa nämä sun jutut. Tällä kertaa erityisesti kulk uset :’D Kiitos kaikista kivoista päivityksistä ja hyvää joulua!

 2. Maija sanoo:

  Sulla on ollut tapahtumarikas vuosi ja joulukuu! Hyvää joulua ja onnea uudelle vuodelle!

  • ia ia sanoo:

   Joo kun ne näin listaa niin onhan sitä vissiin ihan hyvin ehtinyt :D Voi kiitos sitä samaa <3

 3. Aikkuli sanoo:

  Villi veikkaus horoskoopista, olisko neitsyt? Terveisin toinen mokoma, tunnistan ton järjestelmällisyyden vähän liiankin hyvin :D

 4. tsirp sanoo:

  Haluatko miljonääriksi? I feel you! :D Mä valitsin jopa vaatteet sen mukaan, että varmana pistän sieltä seisovista katsojista kilpailijalle silmään ja pääsen vastaamaan. Ja sitten en tiennyt kysymykseen vastausta! Mikä pettymys. :’)

  • ia ia sanoo:

   Haha eikää :D Mäkin valitsin korvikset ehkä vähän samalla mentaliteetilla, hahha. Mutta ei kyllä ilennyt nousta kun ei tiennyt :D

 5. Mona sanoo:

  Kylläpä taas piristi, kuten aina sun postaukset! Ihanaa ja rentouttavaa joulunaikaa :)

Kommentoi