sunnuntai 30. joulukuu 2018

jouluraportti

Näiden kuvien myötä saadaan taputeltua loppuun koko joulukategoria tältä vuodelta. On se kumma kun juhlapyhä ei tunnu loppuunsuoritetulta ennen kuin siitä saa julkaistua dokumentit blogiin asti!

joulu20181

Ruoka. Ei pysty kattomaan enää yhtäkään kuvaa rosollinkastikkeesta tai porkkanalaatikonkulmasta ilman että tekee mieli vaikertaa ”en syö enää ikinä”, joten jouluruuasta muistuttakoon kaunis kattaus ilman ruokaa. Mäkin haluan vihreet lautaset!

Joulupuurosta saatu manteli. Me ei muistettu että oliko se manteli nyt merkki siitä että onko koko ensi vuodelle hyvää onnea vai saiko mantelinsaaja toivoa jotain, mutta googlaamalla selvisi, että alun perin mantelin (ennen mantelia se oli kuulema papu) puurosta saanut oli oikeutettu määräämään kanssajuhlijoille hölmöjä tehtäviä joita piti suorittaa. Noista kolmesta valitsisin mieluiten viimeisimmän.

joulu20182

Liian huono varustus. Vaikka sää onneksi lauhtui, niin kyllä mä itseäni kiroten katsoin ilmatieteenlaitoksen sovelluksesta että kohteessa on pakkasta -20 astetta ja mulla ei ole edes pitkiä kalsareita mukana. (Ja juu, kuva kyltistä vain koska ”alueella kamera_valvonta”. Kyllä, yhdyssanavirheiden bongaaminen aiheuttaa mielihyvän väristyksiä.)

joulu20185

Aamuyöhön asti maalaamista. Sain veljeltä lainaksi akvarellivärit (hetken pohdinnan jälkeen tultiin siihen lopputulokseen että ne taitaa olla sama asia kuin vesivärit..? Ja nyt on virallinen lupa kaikilla taiteilijoilla tulla oikaisemaan jos/kun olen väärässä :D). Innostuin maalaamisesta niin että värien äärellä vierähti tunti jos toinen ja kolmaskin. Tästä haluaisin ittelleni uuden harrastuksen! Aloittelevalle vesivärimaalailijalle saa jakaa muuten jotain harrastuksenaloitusvinkkejä, esim. aiheeseen liittyviä youtube-kanavia tai jotain..?

jjoulu12

Ekaa kertaa auton ratissa ties kuinka pitkään aikaan. Veli antoi mulle luvan istua ratin taakse pienen matkan ajaksi, ja yllätyksekseni onnistuin suorittamaan meidän reitin kunnialla loppuun henkilövahingoitta ja ilman että auto sammui kertaakaan! (Tosin kun koitin sahata parkkipaikalla autoa ruutuun niin sain sen sammumaan sitten useamminkin.. Mutta parkkiksella vasta, sitä ei lasketa.)

Junamatkalla luettu kirja. Luin viittäkymmentä sivua vaille kokonaan tuon veljeltä synttärilahjaksi saamani the Subtle Art of Not giving a F*ck:in, ja oli kyllä ajatuksia herättävä opus. Tosin luku-urakkaa saattoi hieman avittaa tunniksi paikalleen jämähtänyt juna ja internetin totaalinen toimimattomuus, mutta sainpahan perhana soikoon kerrankin tartuttua kirjaan sen ainaisen instagramin selaamisen jälkeen.

jjoulu20186

Joulusta käteen jäänyt kuusi ja kuusi kiloa suklaata. Helsingin kodissa on vieläkin kuusi pystyssä (joskin aika nakunnäköisenä nyt kun lahjaröykkiöt on pois), mutta sen valossa ajattelin nauttia jämäsuklaita nyt nämä muutamat jouluiset illat ennenkuin päin naamaa iskee peruuttamattomasti se ”new year new me new life i dont need no sofa and chocolate!” -vaihe.

joulu20183


Saatat pitää myös näistä:

8 Responses to “jouluraportti”

 1. Tietäjä sanoo:

  Akvarellit on pigmenttisemmät kuin perus vesivärit, mutta käytännössä muuten sama asia.

 2. maria sanoo:

  Ihanaa että olet löytänyt akvarellit, jotka ovat todellakin sama kuin vesivärit! Vinkkejä ei ole enempää antaa kuin että siveltimiä ei ikinä jätetä noin veteen. Menevät pilalle, mieluummin vaakatasossa joko pöydälle tai kupin päälle. Paljon rentouttavia hetkiä maalaamisen parissa! :)

  • ia ia sanoo:

   Hups apua, hyvä kun kerkesit kitkeä tuon virheen saman tien ennen kuin pilasin siveltimeni :D voi kiitos!

 3. kejer sanoo:

  Vesivärihommiin oon ite tykänny seuraavista yt-kanavista:

  https://www.youtube.com/user/makoccinos

  https://www.youtube.com/channel/UCy304r1HTd9ujEYuXGQT_iQ

  https://www.youtube.com/channel/UCSl51TSNCxLQJqLTQp0B6Cg

  Panosta hyvälaatuiseen paperiin ja silveltimiin :)

 4. Milla sanoo:

  Tätä kanavaa oon itse tykännyt seurata niin bujon kuin maalaamisen suhteen :)
  https://www.youtube.com/channel/UCUREFBtzbwioFQiTireg_Aw/

Kommentoi