maanantai 21. kesäkuu 2010

minttupilkkuja ja kysymyksiä

Lauantaina jatkettiin uusien vaatteiden korkkailulla, ja tällä kertaa vuorossa oli mintunvihreä pilkkutoppi. Tämä tulee pari päivää jälkikäteen, koska en yksinkertaisesti kehdannut julkaista toista shortsit+toppi -asua suoraan edellisen perään :D

Toinen asia, mitä en meinannut kehdata, oli käyttää uudelleen tuota pyörää asusteena, mutta leikitään ettei sitä muista enää kukaan. Paita mätsäs taas ihan liian hyvin, joten en vaan voinut vastustaa kiusausta! :D

Toppi GT, shortsit ja kukka H&M

On tuo hailakka minttu aika julma valkoista ihoa vasten, mutta päätin jälleen kerran heittää ”pastellivärit käyvät vain ruskettuneelle iholle” -henkiset hokemat harakoille. Paitsi, nuo harakat ei taida istua tuohon sanontaan… Oh well.

Mutta elektroniikkatyypit huomio! Mulla on kaks ongelmaa. Ongelma numero yksi: Taannoisessa kohtaamisessa kamerani ja asfaltin välillä objektiivini kärsi sen verran, ettei sitä ole voinut kiertää ääriasennosta toiseen ilman, että koko kameraa kallistelee puolelta toiselle ja ylösalaisin. Varmaan joku osanen heiluu putkessa vapaana, ja blokkaa kiertorataa, mutta se pointti ei ole vian arvuuttelu vaan se, että mikähän olisi sopiva perusobjektiivi hankittavaksi tuohon Canon EOS 350D -runkoon? Tiedän objektiiveista hävettävän vähän, mutta toivoisin sen olevan optimaalinen just näille kuville, mitä varmaan tiedätte mun ottavan kaikista eniten :D Nykyinen objektiivi on kameran mukana aikoinaan tullut EFS 18-55 mm (jos siinä on nyt kaikki oleellinen informaatio).

Ongelma numero kaksi: Mä haluaisin ihan hullun lujaa miniläppärin! Nykyinen läppärini on aika kookas sekä raskas, joten jaksan raahata sen mukaani minnekään äärettömän harvoin. Pikkuveli, johon yleensä luotan näissä elektroniikka-asioissa, teilasi haaveeni suorilta käsin, mutta kysyn nyt teiltä, että mikä olisi hinta-laatusuhteeltaan passeli miniläppäri lähinnä reissukäyttöä varten? Mihinkään arkikäyttöön se ei tulisi, ja pitäisin sen tosiaan matkakaverina, josta voisi tsekkailla leffoja ja blogata reissun päältä.

Ei-elektroniikkatyypeiltä voisin kysyä, että mites nappas tuo asu? :)

Olipa siinä uteluita yhdelle merkinnälle :D Ei mulla muuta moi! Ainiin, kuvakrediitit pikkuveljelle, niin tästä kuin pappakyyhkymerkinnästäkin.


Translation

This is what I wore on Saturday. It was just too embarassing to post two outfits with shorts and a top in a row, so that’s why I didn’t post this earlier. And let’s pretend that you didn’t just see a couple posts earlier me matching my outfit with my bike :D At the end there’s just a couple of questions about electronics, there’s really no point translating them! I lack the vocabulary :D


Saatat pitää myös näistä:

109 Responses to “minttupilkkuja ja kysymyksiä”

 1. Avatar Maija. sanoo:

  Niin ihana asu <3 Ihana kontrasti punaisen tukan ja hennon mintun välillä!

 2. Avatar Tea sanoo:

  Miniläppäriasiaa: Itellä on arkikäytössä Acer Aspire One ollu viime syyskuusta asti ja oon kyl ollu tyytyväinen. Hintaa oli 300e, varmaan samoissa lukemissa pyörii. Alunperin hommasin sen kun lähin ulkomaille auppariks ja se kyllä kulki kätevästi mukana matkustellessa.

 3. Avatar Nouuwwa sanoo:

  Kannattaa tuota objektiivia tsekkailla täältä -> http://www.objektiivi.info/objektiivit_lista
  Suosittelen ostamaan jonkun hyvä valovoimaisen objektiivin (ilmoitetaan f/jotain objektiivin polttovälin perässä. Mitä pienempi luku, sitä parempi.) Canonin omat ovat kohtalaisen kalliita, kiinteäpolttovälisistä löysin yhden kohtuuhintaan nopealla selailulla. http://www.objektiivi.info/objektiivi_info/Canon/ef+28mm+f2+8/12 elikkä Canonin 28 f/2.8. Mun on paha ruveta arvostelemaan kun en kyseistä objektiivia ole koskaan kokeillut mutta huhua olen kuullutn että olisi ihan toimivakin. Toki pitää muistaa että tällä ei voi sitten zoomailla (:
  Toisaalta taas sulle varmaan polttoväli (zoomi) olisi ihan kiva juttu jos kuvailet eri kokoisissa tiloissa tai vaikkapa blogimiiteissä jne.
  Jaksoin nyt selata paremmin Sigman obsut läpi (koska pitäisi munkin ostaa uusi objektiivi) ja hyvähkön valovoiman omaava perusputki löytyi nopealla selauksella. 17-70 f/2.8-4.5 piirtää kuulemma hyvää jälkeä ja tarkennus toimii kohtuu moitteettomasti. En tiedä yhtään sun hintahaarukasta mutta molemmat noista on kohtuu hintaisia, Sigma helpompi kuin Canon. Canonilta löytyy varmasti Sigmalle vastaava linssi, mutta hintakin on sitten kovempi.

  • ia ia sanoo:

   Kiitos kovasti perusteellisesta neuvonnasta! Polttoväli olis tosiaan ihan jees juttu, nimittäin kokeilin kuvata kaverin objektiivilla jossa ei ko ominaisuutta ollut ja tuntui tosi hankalalta mennä monen metrin päähän jotta koko kuvattava mahtuu näyttöön.

 4. Avatar sara. sanoo:

  Ittelläni ei oo kyllä miniläppäreistä kokemusta, kun oma 13 tuuman läppäri on niin ideaali sekä reissuun että kotikäyttöön :) Mutta luen innolla näitä vastauksia, jos vaikka löytyisi joku hyvä vaihtoehto. En ole nimittäin lukuisista yrityksistä huolimatta saanut yhtäkään mokkulaa toimimaan Macbookini kanssa -__-

  Ja mitä tulee objektiiviin, niin meikä onnistui heti ekana päivänä tiputtamaan Canonin EOS 1000D-kameran lattialle niin, että objektiivi hajosi. Olen kyllä jo melkein kaksi vuotta elänyt asian kanssa. Kyllä se tarkennus onnistuu kun ensin vähän venkslaa sen objektiivin kanssa… :’D

  Ja jottei tämä kommentti olisi ihan täysin turha, niin asu ja pyörä ovat molemmat varsin hurmaavia. Ja mun mielestä ajatus, etä ihon pitäisi olla ruskettunut jotta jokin vaate näyttäisi hyvältä, on kyllä aika typerä :D Hyvin toi minttu sulle sopii!

  • ia ia sanoo:

   Mä taas kaipaisin vähän 13-tuumaista pienempää, kun ”kotikoneeni” on 15 tuumaa ja siitä vain pari tuumaa pienempi tuntuu liian isolta :D Apua, karsea mäihä! Mä onneks onnistuin odottamaan kolme vuotta ennenkuin hajotin tuon objektiivin :D Mutta ei ollut turha kommentti lainkaan, kiitos kovasti :)

 5. Avatar Anni sanoo:

  Just olin kehumassa omaa konettani, mutta se ei vastaa oikein sun kriteerejä jos on vaan matkakäyttöön. Itellä on 13″ näyttö ja voin sanoa että toimii tosi näpsäkästi! Ei liian iso eikä liian pieni, pystyy hyvin ottamaan mukaan, joten tätäkin kannattaa harkita, jos vaikka myös koti kone pitää uudistaa. Malli on HP pavillion dm3 tmv

  • ia ia sanoo:

   13″ tuntuu vähän liian isolta reissukäyttöön, kun olen kokenut tämän oman 15″ liian isona reissailuun eikä se 13 siitä kovin paljoa pienempi ole :D Mutta HPta on kyllä suositeltu kans, kiitti vinkistä!

 6. Avatar jebajee sanoo:

  Kannattaa hommata mahdollisimman valovoimainen obiska. Luulisin, että esim. canonin 50mm f/1.8 on ihan jees tämmöseen blogikuvailuun, ja se irtoaa aika hyvin 100 eurolla. Halpa, ja erittäin valovoimainen! Suosittelen ehdottomasti.

  • ia ia sanoo:

   Jes, ilmeisesti valovoimaisuus on avainsana! Hyvä tietää :) Otanpa nuo tiedot ehdottomasti talteen!

 7. Avatar Hiksu sanoo:

  Mä olen nyt ehdottoman rakastunut noihin sun shortsi-toppi yhdistelmiin<3 Onko nuo shortsit Kajaanin H&Mltä ja vieläkö niitä mahtaisi siellä olla?

  • ia ia sanoo:

   Ovat joo Kajaanista! Ainakin nyt niitä pyörii pari jäljelläolevaa suurehkoa kokoa, mutta muistaakseni beigejä versioita oli vielä kivasti jäljellä :)

 8. Avatar irisia sanoo:

  Miniläppärin kanssa en kovinkaan paljoa osaa auttaa, kosska käytän Applen tietokoneita, jotka taitavat olla ulkona hintahaarukasta sekä ohjelmistoista.

  Mutta kameran kanssa osaan vähäisen auttaa. Vanhan optiikkasi millimetrimäärät kuulostavat aikas passeleilta. Itse suosittelen jotain 20 ja 60 millimetrin väliltä. Mitä lyhyempi väli on, sitä keveämpi ja pienempi optiikka on.

  Ammattilaiset kamerakaupoissa (kuten esimerkiksi Rajala Pro Shopissa) osaa auttaa parhaiten ja löytää juuri sinun kameraasi ja tarpeisiisi sopivan optiikan. Kannattaa kysellä kuinka paljon optiikassa on himmentymiä ja vääristymiä (vinjetointia) laajakulmapäässä sekä kuinka valovoimainen optiikka on.

  toivottavasti tästä oli edes jotain apua… :>

  • ia ia sanoo:

   Applet ovat kyllä ulkona hintahaarukasta ainakin tältä erää, vaikka kiehtovatkin! Voisipa marssia kyllä suoraan ammattilaisen puheille seuraavan kerran, kun on käyntiä suuremmassa kaupungissa, kun tuntuu että täällä pikkukaupungissa kiskovat vähän liikoja. Vai onko tässä mitään logiikkaa :D Mutta kiitos, kyllä oli apua!

 9. Avatar Jasmin sanoo:

  Mä voin tohon miniläppäri -juttuun sanoo et melkeen mikä tahansa miniläppäri on matkailuu varten ihan hyvä
  Mä en ite kannata miniläppäreitä, koska ne ylikuumenee turhan heplosti ja ne ei oo nii käytännöllissi (paitsi tosiaan reissun päälle)

  Eli jos et lataa siihen miniläppärille mitään ylimäärästä, paitsi mesen, Javat sun muut tämmöset, niin melkee minkä vaan minin pitäis kelvata! ;p

  Ja sit loppuun tämmönen kehu et; rakastan sun pyörääs ja rakastan tota sun mintunvihreetä pilkkutoppia ♥

  • ia ia sanoo:

   Jep, en mä arkikäyttöön sitä ottaiskaan, ihan vaan reissatessa tartteis kompaktimman kokoista :) Voi kiitti! <3

 10. Avatar Sarah P. sanoo:

  Kannattaa varmaan lähettää tekniset kyssät esim. After Dawniin tai mahdollisesti vastaavaan. Tykkään tytöistä ja olen itsekin, mutta muotiblogissa … no itse laitan esittämäsi kaltaiset kysymykset yleensä mainitsemilleni sivuille :D:D Ja anteeeeks, jos joku rusettipää tästä nyt loukkaantui :D

  • ia ia sanoo:

   Älähän kuule aliarvioi muotiblogien lukijakuntaa, sain monta oikein hyödyllistä vinkkiä tätäkin kautta, joiden perusteella lukijakunta ulottuu vähän näitä ”rusettipäitä” laajemmalle ;) Ja auttaa, kun vastaajana on mahdollisesti tyyppejä, joilla on ko. tuotteille samanlaisia käyttövaatimuksia mitä mulla eli jotka ymmärtää tarpeen paremmin, mitä se provikkapalkalla kaikkeamyyvä kauppias! Mut kiitti tuosta After Dawn -vinkistä, ihan uusi sivusto mulle! Laitoin kysymykseni myös sinne :)

 11. Avatar Jennana sanoo:

  Kameran objektiiveistä ei oo mulla mitään tietoo, joten joku viisaampi saa siihen vastata. :—D Mutta toi asu puolestaan on ihana ja ei toi pyörä vielä oo ylikäytetty rekvisiitta ! :D

 12. Avatar mms sanoo:

  Asuksen (ASUS) miniläppäreistä oon kuullu pelkkää hyvää. Esim Eee PC 1201HA. Itse en ihan miniläppäriä ole omistanut mutta Acerin läppärin ja se oli ehkä hirvein kapistus ikinä. Hajosikin sitten puolentoista vuoden käytön jälkeen ihan käyttökelvottomaksi itsestään. Että Aceria en voi suositella :D Nykyään mulla on HP ja tähän oon ollu tyytyväinen. HP:llä taitaa olla aika passeleita miniläppyjäkin :) Ihan ykköstykki miniläppäri ois Sony Vaio VPC-W12S1E/W 10.1″ mutta 430 euron hinta voi tuntua liian suolaiselta.
  Ostopaikaksi suosittelen verkkokauppa.comia tai multitronic.fi
  Onnea metsästykseen!

  • ia ia sanoo:

   Mäkin olen kuullut Asuseista (Asuksista?) tosi paljon hyvää! Acerin puolesta on nyt tullut aika monta kommenttia myös, hmm. Kyllä toi 430e menee vähän yli budjetin, harmi vain! Veli sanoi myös että en saa tilata muuta kuin Verkkokaupasta tai Jimms PC Storelta :D Kiitti, toivottavasti metsästys tuottaa tulosta!

 13. Avatar Marika sanoo:

  Itse tykkään hirmuisesti asusta! Haluaisin myös miniläppärin, sillä se vaan olisi noin sata kertaa käytännöllisempi matkoilla. Matkustan myös todella usein, joten minusta tulee varmaan tämän läppärin kantamisesta ihan toispuoleinen. (reppu ei tietenkään ole vaihtoehto..) En sitten taas tiedä, olisiko siinä mitään järkeä, kun läppäri kuitenkin löytyy jo.

  • ia ia sanoo:

   Just, näin, reppu ei todellakaan ole vaihtoehto :D Mä mietin kans pitkään, että onko järkeä kun läppärin kuitenkin jo omistan, mutta päätin kesätöillä riipimillä rahoilla täräyttää kerrankin jotain ”voisin ehkä elää ilmankin mutkuHALUUN” -henkistä! :D

 14. Avatar SH sanoo:

  Ei-elektroniikkatyyppi sanoo, että asu nappasi oikein hyvin. TYKKÄILEN!! Ja plussaa tietysti maailmankaikkeuden ihanimmasta pyörästä!

 15. Avatar Sonja sanoo:

  Mulla ainakin on tämmönen ikuvanha Acer Aspire One-miniläppäri, eikä mulla muuta konetta olekaan :D Tämä makso aikoinaan about 250€, ja on toiminut ihan mainiosti. Okei, en ehkä arkikäyttöön suosittele mut jos tarviit miniläppäriä noihin yllä mainittuihin asioihin niin tää on ainakin hinta-laatusuhteeltaan ihan perfect! Ja sitähän saa myös esim. pinkkinä!

  • ia ia sanoo:

   Aspire Onelle onkin tullut jo monta ääntä! Ah, pinkkiys vaan plussaa :D

 16. Avatar Alice sanoo:

  Mää en ehkä lähtis ostaa miniläppäriä edes reissu käyttöön. Niitä on toki olemassa hyvä laatusia ja tehosia mutta hinnan pitäis olla kyllä tosi alhainen että se olisi kannattava ostos reissailua varten. Itse pitäisin fiksuimpana mieluummin kokonaan uuden läppärin hankintaa (vaikka vasta sitten kun nykyinen kuolee) ja panostaisin siihen. On olemassa kuitenki kaikki nää vaiot, macbookair:it yms joita sietää kantaa ihan oikeasti mukana, ovat nättejä ja suorituskyky parempi kuin raskaissa perus pc läppäreissä. Itse olen ihan perus macbookia kantanut vaikka millä reissuilla mukana ja toki se alkaa jossain vaiheessa tuntumaan mutta eipä se mikään suuri vaiva ole. Jos on välttis ja pakko niin katsele vaikka acerin miniläppöjä ja älä lähde puhelinoperaattoreiden kytkykauppoihin mukaan!

  • ia ia sanoo:

   Joo, järki sanoi mullakin että se on vähän turha ostos, mutta päätin kesätöillä riipimillä rahoilla täräyttää kerrankin jotain “voisin ehkä elää ilmankin mutkuHALUUN” -henkistä :D Macbook kelpais kyllä aivan ehdottomasti, mutta ihan niin paljoa en ole vielä valmis sijoittamaan! Joku kaunis päivä, toivon mukaan. :) Ehdoton ei kytkykaupoille, t. nimim. ikuisesti katkeroitunut mokkuladiilin tekijä!

 17. Avatar s.s sanoo:

  Olen seuraillut blogiasi nyt jonkin aikaa ja huomautan yhdestä asiasta. Kuvasi missä esittelet vaatteita ovat joka merkinnässä yhtä tylsästi kuvattuja. Sinulla on sama asento, samoja kuvauspaikkoja. Käytä mielikuvitusta välillä.

  • ia ia sanoo:

   Höh, ja mä kun olin varsinkin tämän merkinnän kuviin erityisen tyytyväinen! :o Minusta tämä on jo edistystä, kun olen päässyt pois ainaisesta olohuoneessa kuvaamisesta, mutta vielä on tekemistä, koska mulla ei vieläkään ole pokkaa kuvauttaa itseäni muiden nähden. Ts kadun pitää olla niin tyhjä ettei kukaan näe meidän turhamaisia valokuvaustouhuja :D Mutta baby steps, baby steps!

 18. Avatar dislikepiia sanoo:

  oon niin ihastunu tähän sun blogiin ! (: itekki oon alkanu käyttää värejä ja tää on niin ihana ! ihania asuja ja kaikkee .ai ettttä ! niin ja tohon kannettava asiaan , nii kaikki kehunu noita vaioita .hinnasta mä en vaan tiedä yhtään mitään . (;

 19. Avatar Lilla sanoo:

  Ny tuli joku pakolline purkautumine; siis mulla on aina nii mukasa lukia sun blogia ku sun teksti on nii pirskahtelevaa! Musta sää myös oot nii aiva ihanan ainutlaatune ja on iha loistavaa että oot jotenki niin lapsi, piä se! Ja joo syvästi anteeksi mun huutomerkkien viljelystä mutta ko ne vaa tullee(!)

  • ia ia sanoo:

   Pirskahteleva, hassu sana :D Ei kaks huutomerkkiä ole vielä viljelyä! Kiitos kommentista :)

 20. Avatar Nimetön sanoo:

  mitä nyt muistan atk-tuntia tosta kevään tienoilta, niin lehdessä ainakin acer ja fujitsu siemens oli ominaisuuksiltaan kärjessä :)

  • ia ia sanoo:

   Fujitsu on itseasiassa tämä nykyinen läppäri! Ja Aceria on suositellut moni muukin, harkintaan menee :)

 21. Avatar pööpö sanoo:

  Tästä talosta löytyy Acer aspire one -minejä kaksi kappaletta. Molemmat ovat olleet käytössä lähes jokapäiväisesti sekä kotona etä matkoilla ja hyvin pelittävät vuoden ja puolentoista vuoden käytön jälkeenkin. Eli siis suosittelen!:) Eikä hintakaan ole muistaakseni ollenkaan paha muihin mineihin verrattuna.

  • ia ia sanoo:

   AAO on saanut nyt melkosen määrän kehuja, joten ehdottomasti harkintaan!

 22. Avatar Kia sanoo:

  Objektiiveja ja niiden valmistajiahan löytyy vaikka millä mitalla, mutta sun kannattaa varmaan hankkia ihan Canonin oma objektiivi. Ja muistathan, että Canonin EOS -kameroiden objektiiveissa tulee käsittääkseni olla EF tai EF-S -kiinnitysjärjestelmä.

  Edullinen mutta silti laadultaan ihan hyvä muotokuvaobjektiivi on Canon EF 50mm f/1.8 II.

  Kyseisestä putkesta löydät kuvia ja arvosteluja täältä: http://www.objektiivi.info/objektiivi_info/Canon/ef+50mm+f1+8+ii/3

  Toivottavasti tästä oli edes jotain apua :)

  • ia ia sanoo:

   Tuota objektiivia taidettiinkin suositella jo aiemmin, joten ehdottomasti harkintaan! Pitääpä tutustua tuohon linkkiin vielä tarkemmin, kiitos hurjasti kun näit vaivaa etsiäksesi sen :)

 23. Avatar Sinna sanoo:

  Mulla on tämmönen punanen ASPIREONE:in miniläppäri jonka ostin vuosi sitten ja mitään ongelmaa ei ole ollut. Oon yhtä urpo tekniikan kanssa kun sinä joten enempää en osaa kertoa =D Mutta hintaa tällä oli 250-300e. En ihan kokonaan muista :(

 24. Avatar Venla sanoo:

  Ihana asu tämäkin ..! pyöräkin ihana :)
  Mähän koko ajan vaan imartelen!
  Toivottavast sait täst hyvän mielen! :)

 25. Avatar Viltsu sanoo:

  Bongasin sut Trendistä! :-D

 26. Avatar minä sanoo:

  Nätti asu! Minttu oikein paistaa noista kuvista kun on tuo pyöräkin vieressä :D Tykkään itse tosta väristä tosi paljon.

 27. Avatar Riikka sanoo:

  Hyvin sopii turkoosi sulle, eikä oo yhtään julma vaaleaa ihoa vasten, mun mielestä :)

 28. Avatar Iris sanoo:

  Ää, musta pastellisävyt käy just söpösti kalpean ihon kanssa, (tai ainakin olen niin uskotellut itselleni muilta saatujen todisteiden puutteessa mutta nyt saatiin sekin) joten tykkäään. Mistä tuo ihastuttava pyörä muuten on peräisin? 8)

  • ia ia sanoo:

   Juuri näin, samoilla linjoilla mennään! :) Pyörä on kunnostettu mummoni vanhasta mökkipyörästä!

 29. Avatar nynoaami sanoo:

  Canonin EF 50mm f/1.8 II on mukavan tarkka, valovoimainen (ja halpa) putki, suosittelen siis sitä. :)

 30. Avatar Aifukola sanoo:

  Tuohon miniläppäri ongelmaan sanoisin sen verran että itse ostin miniläppärin, suhteellisen halvan, mutta tässä ei ole minkäänlaista levyasemaa! Eli elokuvat voi unohtaa samantien. Saattaahan se olla että kalliimmista miniläppäreistä levyasema voi löytyä. Muuten olen aika tyytyväinen tähän miniläppäriin, alkuun vei aikaa totutella näppäimiin uusilla paikoilla, mutta nopeasti sen oppi. Silti taustakuvaa en vieläkään ole onnistunut vaihtamaan.. :o Minun perusteluihini miniläppärin hankintaan kuului nimenomaan liikuteltavuus; kuljettelen konetta ympäri kämppää tehden kotitöitä samalla. Onhan se totta että koneessa on vähemmän tilaa, eikä sellaista kortin paikkaa mihin voi kuvat suoraan muistikortilta laittaa, vaan USBilla pitää siirtää.. Mutta amatöörikäyttöön sopiva.

  Eli sanoisin että jos elokuvan katselu- ja bloggauskäyttöön haluat; kannattaa tutkia löytyykö sellaista jossa olisi levyasema ja muistikortin paikka. Saattaa olla suhteellisen hintava tosin..

  • ia ia sanoo:

   Joo, mulle tuli vähän yllärinä ettei levyasemaa olekaan! Tosin DVDitä ei ole tullut kulutettua muuta kuin kotisohvalla, niin tuskin siitä ilmenee ongelmia :) Mä olen siirtänyt aina kuvat kamerasta USBilla, joten muistikortin paikkaa ei tarttee!

 31. Avatar Minna sanoo:

  Minttu on niin söpö väri, ettei se voi näyttää pahalta. Kyllä söpö väri söpölle ihmiselle käy! :D Kivasti mätsää pyörään ;) Tyksin.

 32. Avatar Nyrha sanoo:

  Ihana Ihana asu! Ja ihania asukuvia :D Käytä vaan tota pyörää asusteena, sillä pyöräkin on niin ihana :)

 33. Avatar riikkaaa sanoo:

  tohon miniläppäri asiaan, itelläni on acer aspire one -mallinen miniläppäri, toimii imo tosi hyvin, mulla on käyttöjärjestelmänä siinä ihan vaan windows xp, mut tosiaan ostin ton jo 2008 lopulla. Eli ko. koneesta voi olla jo tullu uudempi versio ehkäpä, en tiiä :o mut siis toimii hyvin mut ainoona miinuksena on se ettei siinä oo levyasemaa. Mut niitä saa ostettua parista kympistä ylöspäin irrallisena ja sitte itse innokkaana warettajana en ees oo kokenu sellasta tarvitsevani :–D

  Mut siis suosittelen tota ihan lämpimästi.

  • ia ia sanoo:

   Miljoonas ääni AAOlle, ehdottomasti harkintaan! XPn haluaisin minäkin, kun tämä nykyinen Vista on kuulema hirveä syöppö, mutta eipä taida saada sitä enää mihinkään. Jokohan se seiska olisi tullut? Levyasema ei ole mullekaan mikään elintärkeä, samasta syystä.. :D

 34. Avatar milppu sanoo:

  Eipä noista elektroniikkajutuista mullakaan oo harmainta aavistusta… Mutta tuo asu kyllä nappasi erittäin hyvin, itsekin käytän paljon toppi+shortsit-asua näin kesällä :)

 35. Avatar aino sanoo:

  voieiii oliko sun sukunimi kirjoitettu trendissä väärin : <

 36. Avatar Minä sanoo:

  Kannattaa ostaa MacBook, se on ihan oikeesti laadukkaampi ja kestävämpi kun miniläppärit, ja on tosi kevyt ja pienikokoinen! Mulla on tää ihan perus MacBook, ja oon pystyny vallan mainiosti kuljettaa tätä vaikka missä mukana. Kyllähän se hinta on hirmu korkee, mut kyllä nää oikeestaan on sen arvosiakin. =) Eikä viruksiakaan voi tulla!

  • Avatar Kia sanoo:

   Kyllä se Macbook painaa liikaa pidempään kantamista ajatellen. Ja tuo virusväittämä on väärä. Macille voi tulla virus, mutta macille suunnattuja viruksia on huomattavasti vähemmän kuin windows-viruksia.

   • ia ia sanoo:

    Mäkin mietin että mikä toi juttu on ettei muka Maceille tulis viruksia? :D

  • ia ia sanoo:

   No arvaa tekiskö mieli, mutta ei raski!

 37. Avatar Tiia sanoo:

  Esim. ihan perus 50mm canonin linssi on mulla ainakin ollut tosi hyvä. Siinä on kiinteä polttoväli, eli ei zoomia, mutta kuvanlaatu on superpaljon parempi kuin tuolla kittilinssillä, jolla oot kuvannut. Tai sitten suht halvalla saa esim. 70-300mm polttovälisen linssin, tosin se kannattaa ostaa Sigma -merkkisenä. Ne on peruskäyttöön hyviä, mutta ei niin kalliita, ja sopii Canonin kameroihin. Valovoimaisuus kannattaa myös tarkistaa, tuossa 350D:n kittilinssissä se on huono. Se on siis se arvo, joka on merkattu esim. 1:8. Mitä pienempi luku, sitä parempi valovoima.

  • ia ia sanoo:

   Kiitos tosi paljon perusteellisesta avusta! 50mm linssille onkin tullut jo monta puoltavaa kommenttia, joten sitä varmaan harkitsen ensisijaisesti.

 38. Avatar Tiia sanoo:

  Mun piti itseasiassa vielä kysyä, että milloin oot ostanut nuo taannoisen postauksen selected femme:n shortsit? Ne on ihana! Voi kun sellaisia vielä saisi. Nääkin on kivat, mut ne on kivemmat (:

  • ia ia sanoo:

   Kolmisen viikkoa sitten, joten luulisi löytyvän vielä! Onnea metsästykseen :)

 39. Avatar Laura sanoo:

  18-55mm on kyllä kiva kaveri, itselläkin makrokuvauksessa :) Lisänä äidinfilmikamerasta pöllätty 28-85mm :> Mutta suosittelen katselemaan monen laista, tohon käyttöön et varmaan kummallista ees tartte, itse koitan katsoa huuto.netistä.

 40. Avatar nnuppir sanoo:

  Täydellinen miniläppäri on asus eee pc 1008ha <3 Itse olen ollut noiden minimaalisten läppäreiden vastustaja, mutta nyt oon ihan rakastunut tohon. Toi näppäimistö on melkeen normaalin kokoinen, eikä se näyttökään tunnu ollenkaan niin pieneltä kuin kuvittelin. Ja mikä parasta, kyseinen kapistus on myös oikein sievä ulkomuodoltaan. Sitä saa ainakin valkoisena ja pinkkinä<3____<3
  Ainut miinuspuoli siinä on windows 7 starter käyttöjärjestelmä joka on aivan pyllystä, mutta kyllähän senkin saa vaihdettua. Tässä vähän esimerkkikuvaa söpiksestä
  http://www.pinklaptops.org.uk/wordpress/wp-content/uploads/2010/02/asus-Eee-PC-1008HA-Pink.jpg

  • ia ia sanoo:

   Asus houkuttelee ihan hulluna, ja etenkin tuo malli! Oiei, mikä Windows seiskassa mättääpi? :o

 41. Avatar nnuppir sanoo:

  Niin ja piti vielä lisätä että tuosta löytyy sitten se muistikortin paikkakin, ei tarvitse usbin kanssa säätää

  • ia ia sanoo:

   Lisäplussaa ehdottomasti! Vaikken kortinlukijaa ole tähän mennessä käyttänytkään :D

 42. Avatar Violeta sanoo:

  Tykkään sun tyylistä ja blogista :) tästä on aika lyhyessä ajassa tullu yks mun suosikeista!
  niin ja miten niin pastellivärit eivät sovi vaaleaan ihoon?! en ole kuullutkaan tuollaista, ja pidänkin lähes aina pastellivärisiä paitoja kalpeaa ihoani vasten (tyylimokako?)… hmm, ainakin sinulla tuo mintunvihreä näyttää aivan ihanalta! :D

  • ia ia sanoo:

   Voi kun kiva kuulla, kiitos! Eeeei, ei sitä tyylimokaksi voi lukea, ja vihaan sanaa tyylimoka :D

 43. I really love this outfit *_*
  Is so sweet and this shirt is so lovely
  Kisses

 44. Avatar Catmint sanoo:

  Itselläni on Acer Aspire One, ja täytyy sanoa että se ei kyllä ylikuumene ollenkaan? 8 h käyttöä töissä, ladattuna kaikenmaailman Veoh-leffasoittimet, tuhat ja yksi välilehteä netissä auki ja lataa vielä musiikkiakin, eikä kuumene. Ei ole kaatuillut ikinä, eikä ole ollut muitakaan ongelmia. Halvimmasta päästä sanoisin tuon olevan, omani ostin vuoden verran käytettynä ja silti toimii loistavasti, jopa paremmin kuin kotona oleva kallis pöytäkone…

  • ia ia sanoo:

   Jälleen yks ääni AAOlle, ka-ching! Oho, melkonen jos kahdeksan tuntia, ja mä olen välilehtien pahin suurkuluttaja joten ehdottomasti plussaa :D

 45. Avatar Nana sanoo:

  Kuten monet on sanoneet, miniläpsyt ei ole mitenkään tehokkaita ja kestäviä… Mutta jos haluta jotain kevyttä joka kestä aikansa, mikä ettei. Kannattaa kuitenkin käydä testailemassa miniläppiksiä jossain ennen kuin ostat, sillä ainakin mulla muuten oivat miniläpsyt olivat näppiksen pienuuden takia ihan mahdottomia kirjottamiseen. Samsungin uusimmat miniläpsyt ainakin ovat näppikseltään huomattavasti inhimillisempiä kuin esim. Acerin – ainakin minun käsilleni.

  Olen tosin ammattikirjoittaja, joten näppikselle tulee paljon käyttöä matkaminarissakin, sinulle ei välttämättä tule samaa ongelmaa. (Ja onhan niitä esim. rullattavia näppiksiäkin ottaa mukaan.) Mutta käy ihmeessä jossain kaupassa fiilistelemässä niitä ennen kuin ostat!

  • ia ia sanoo:

   Juu, kävinkin jo hakemassa tuntumaa elektroniikkaliikkeissä :) Onhan se fiilis esim. näppikseenkin aivan toinen! En usko että mulla tulee kirjoittamisen kanssa ongelmaa kun en niin aktiivinen kirjoittaja ole, mutta noiden rullattavien näppisten olemassaolo on kyllä hyvä tietää.

 46. Avatar dislikepiia sanoo:

  mulla tuli tässä mieleen ,et meijä firmalla on joku ASUS merkkinen miniläppäri , isä osti sen kärkkäiseltä,oisko maksanu jotai 230€ .siinä ei kyllä oo moittimista ollu yhtään ! sinne on tungettu kaikki laskuohjelmat jne mitä nyt ikinä tarviikaan ,nii ei oo hidastellut eikä mitään ! sitä suosittelen kyllä.

 47. Avatar Rosie sanoo:

  Tykkään sun hiuksista tosi paljon! Ne on ihanat malliltaan ja väriltääkin ;>

 48. Avatar nennuu sanoo:

  Itellä on Samsung NC10, joka on aaaaiiiivaaaannn loistava! Todella kehuttu näiden it-eksperttienkin seurassa. Itellä kylläkin kytkynä, maksan tuosta ilosta 17 €/ kk kahden vuoden ajan. Värikin on iloinen valkoinen karhealla mattapinnalla. Saa monena värinä käsittääkseni, kiiltävällä ”kuorella” sormenjäljet näkyvät ikävästi. Käyttöjärjestelmä XP joten pyörii hyvin tässä koneessa. NC10 on itelläni 3G, eli saan sinne sim-kortin sisään ja surffattua netissä sen kautta, mikäli haluan.
  Itselläni on käytössä kotikoneena olohuoneen sohvalta surffailuun ;) Oli apuna myös opinnäytetyössäni; toimii siis moneen lähtöön. Suosittelen suurella sydämellä!

  • ia ia sanoo:

   Valkoinen väri kyllä kiehtois! First things first :D Mutta XPn haluaisin vielä minäkin, Vistaan en oikein koskaan lämmennyt. Sohvasurffailu parasta :D

 49. Avatar Hannukkaz sanoo:

  Suurimmassa osassa miniläppäreitä ei oo levyasemaa että jos ajattelit DVD:ltä kattoa leffaaa nii joutuu ostaan ulkoisen levyaseman.. satsaa mieluummin hiukan pienempinäyttöiseen (13″-15″) kunnon läppäriin, tulee loppupelissä varmasti paremmaksi! (Ainakin luulisin niin) :D

  Ja asusta, kyllä pastellivärit käyvät mielestäni vaaleaihoisillekin, etenkin mintunvihreä! (Ja ihana pyörä!)

  • ia ia sanoo:

   Enpä edes tullut ajatelleeksi, mutta toisaalta DVDitä tulee harrastettua lähinnä kotisohvalla joten ei pitäisi olla ongelma! Mulla on itellä 15″, niin en ehkä niin isoon taida kallistua :)

 50. Avatar Johanna sanoo:

  Taidettiin jo pariin kertaan mainita täällä, minäkin suosittelen canon ef 50mm f/1.8! Kerrassaan mainio hinta-laatu suhteeltaan. Tai mikäli rahaa löytyy pari hunttia enemmän niin f/1.4 on täydellinen!

  • ia ia sanoo:

   Sitä kyllä on suositeltu, olen vahvasti kääntymässä sen puoleen! Pistän tuon f/1.4 nkin korvan taakse :)

 51. Avatar h_eidi sanoo:

  Voin lämpimästi suositella HP Mini 110-miniläppäriä. Näytön koko on 10,1 tuumaa ja painoa koko koneella on vain vähän yli kilon verran. Näppis on 92% täysikokoisen läppärin näppiksestä, joten kirjoittaminen on helppoa. Kiinteää DVD-asemaa ei ole, mutta ulkoisella asemalla voi sitten katsoa leffojakin.

  • ia ia sanoo:

   Näyttö olis kyllä optimaalinen, ja näppis kuulostaa kans hyvältä! Pitääpä mietiskellä, kiitti vinkistä :)

 52. Avatar emma sanoo:

  http://www.objektiivi.info/objektiivi_info/Tamron/sp+af28+75mm+f2+8+xr+di+ld+aspherical++if+/274

  Kannattaa harkita tuota vakavasti. Ite ostin sen viime kesänä, puolen vuoden kittiputkivihan jälkeen just perusobjektiiviksi. Eron huomas kyllä heti! Valovoima kiinteä eli 2.8 kaikilla polttoväleillä, tykkään. Polttoväli, 28-75 mm on osoittautunut jokapäiväisessä käytössä aika loistavaksi. Maksoin tuosta suunnilleen reilut 400€ – voi kuulostaa paljolta, mutta en ole kyllä katunut päivääkään :>

  Tuota Canonin perushalpista, 50mm/f1.8:aa oon miettiny seuraavaksi sen edullisuuden, valovoiman ja kiinteän polttovälin takia. Sais vähän makustella kiinteäpolttovälistä putkea ja muotokuvausta. Mitään priimalaatuahan se ei ole, hintakin kertoo jo, mutta alkuun pääsis!

 53. Avatar emma sanoo:

  Niiiin ja Cyberphoto (http://www.cyberphoto.fi/index_fi.php) on selkeä ja hyvävalikoimainen nettikauppa kamera-asioihin myös! Nimi vaikuttaa vähän epäilyttävältä ja sivuilla esiintyy joitain käännösvirheitä (pulju on ruotsalainen), mutta palvelu pelasi ja paketti tuli niin nopeasti kuin vain Ruotsista on mahdollista. :–)

  • ia ia sanoo:

   Kiitos vinkeistä! 400e kuulostaa kyllä aika paljolta, mutta kyllähän se laatu maksaakin.

 54. Avatar Jenna sanoo:

  I love your site, it’s so cute looking without being too girly. I just wish i understood what everyone was saying! love it!

Kommentoi