lauantai 11. joulukuun 2010

varovaisia jouluvalmisteluja

Ehkä en ole niitä jouluihmisiä, kun joulukuun lähestyminen ei aiheuttanut meikäläisessä mitään ryntäystä Tiimarin glittertuubiosastolle tai edes Anttilan jouluvalohelvettiin. Kun mulla kerrankin oli aikaa asiaa pohtia (tiiättehän nämä ”piti lukea tentteihin mutta kappas kun löytyi jotain paljon tärkeämpää” -aktiviteetit), niin tajusin, etten ole jouluihmisiä aikaansaamattomuuteni vuoksi. Viime vuonna parvekkeelle köytetyt valot valaisi siihen saakka, kunnes kevätaurinko päihitti ne pikkuset ledilamput, ja itseaskarrelluista joulukorteistakin onnistuu kehittämään vuosisadan pahimman stressin, kun niitä ei saa tehtyä ajoissa vaan sitten sitä silmät ristissä ja glitterliimaa lähinnä tukassa askarrellaan aatonaattoyönä (”kun eivät postiin ehtineet niin laitetaan pakettikorteiksi, *kele.”).

Tänä vuonna tajusin varovaisuuden jalon taidon. Jouluvalmistelut, joiden aikaansaannoksia voi roikottaa olohuoneessa just niin pitkään, kunnes koko hiivatin talvi on ohi. Alkaen kynttilöistä:

Laiska ei muista ostaa uusia kynttilöitä kuluneiden nysien tilalle, joten tuikkukupit tehokäyttöön. Mulla on tonni tuikkuja varastossa!

Toivon mukaan nämäkin pönikät kestävät ainakin sinne maaliskuulle asti.

Jouluvalot lasipurkkiin tungettuna = talvivalo. Ei jouluvalo, kun talvivalo!

Yhden asian kanssa mä kuitenkin olen joka joulu kovin tunnollinen: Suklaakalenteri. Se tulee tuhottua kyllä ihan ajallaan :D

Ja kyllähän nyt muukin jouluherkuttelu valmistautumiseksi lasketaan? Glögi ja namit helpottaa, vaikka ulkona sitä lunta puskisi vaakatasossa. Karkkiyllätyksen lähetti pari päivää sitten Leaf, ja saas nähdä, ennättävätkö talvikonvehdit ja Rollo-toffeet tammikuuta nähdä.

Onhan mulla kohtalotovereita jouluaikaansaamattomuuden kanssa, onhan!


Translation

When it comes to christmas preparations (okay, or practically anything..), I’m super shiftless. I tend to forget the christmas lights to the balcony until it’s April, and same thing goes with all other christmas decorations. And I’m always the one who stays up several nights before Christmas eve doing christmas cards because I didn’t start it early enough.. So this year I’m very careful! I filled our livingroom with candles (you can have candles through the whole winter, right?) and put the christmas lights inside a bowl (they’re winter lights now.) The one thing that I manage do on time is to destroy the christmas calendar with chocolates :D


Saatat pitää myös näistä:

50 Responses to “varovaisia jouluvalmisteluja”

 1. Avatar Marjaana sanoo:

  On sulla! :) Mulla ei ole edes joulukalenteria tai kynttilöitä, tai edes talvivaloa! :D Meen kuitenkin jouluksi vanhempien luo niin en jaksa täällä opiskelupaikkakunnalla kauheasti (= en yhtään) panostaa jouluvalmisteluihin. Keskityn mieluummin ostelemaan itselleni joululahjoja. (Oon silti ostellu mun läheisillekin lahjoja, vaikka ne ei ookkaan ollu yhtä kilttejä kuin minä!) Epäekologisia joulukorttejakaan en jaksa (tänäkään vuonna) lähettää, pakettikortit saavat riittää.

  • ia ia sanoo:

   Oi jes, onneksi en ole ainoa! Mäkin tottakai vietän aaton perheen parissa, mutta pahaksi onnekseni asun samalla paikkakunnalla joten en pääse koko joulunajaksi pakoon toisaalle :D Itselle on osteltu muuten täälläkin niitä joululahjoja oikein huolellisesti, se on hyvä pitää huoli että ainakin joku on tyytyväinen joulun lahjasaldoon!

 2. Avatar Jenni W. sanoo:

  Kohtalotovereita löytyy, tosin pikkasen eri vivahteella. Täällä ollaan sen verran laiskaa porukkaa, että koko joulua jaksa edes sen säälittävän kuukauden takia laittaa. Jouluna on mukava mennä maalle kotiin kaupungin vilskeestä, nauttia vähä kinkkua ja laatikoita ja kattella iskän laittamia joulukoristeita – niitä samoja, mitä siellä seinillä ja ikkunoissa roikku lapsuudessakin. Ja mikä parasta, itse ei tarvitse laittaa tikkua ristiin! :)

  Hyvää vitkastelijan joulua!

  • ia ia sanoo:

   Jesjes! Sun joulusi kuulostaa kyllä vitkastelijan unelmalta :) Joulu on kyllä aivan liian lyhyt spektaakkeli verrattuna siihen, miten paljon siihen muka oikeasti pitäisi panostaa!

 3. Avatar anonyymi sanoo:

  Mistä toi glögilasi on? Vastaa pian jos pystyt kun ostaisin tiistaiksi siskolle ja sen miehelle tommoset lahjaks jos noita jostain vielä löytyy! <3 ja kyseessä on siis lahja jonka annan jo tiistaina koska kyseessä ei oo joululahja viä :D

  • ia ia sanoo:

   Pahoittelut, mutta mulla ei oo mitään hajua! Saatiin tommonen glögisetti miehekkeen mummolta :) Mutta ainakin viime jouluna Anttilassa oli tosi kauniita ja edullisia settejä (2 glögilasia plus lusikat oisko ollu), jos ei ihan niitä Iittalan kalliimpia halua ostaa! Muutenkin kannattaa tsekata Citymarket ynnä muut :) Toivottavasti löytyy!

 4. Avatar MinttuNörtti sanoo:

  Noi korkeat tuikkukupit ovat mainioita. Mistä ne on ostettu? Tuikut ovat kyllä niin palon näppärämpiä kuin kynttilät. Vaikka tuoksuversiot eivät kyllä oikeasti tuoksu – ainakaan mun nenään.

  Mäkin harrastan tuota talvivaloa. Mä kyllä tuppaan poistamaan sen kesken talven. En ihan loppiaisena, mutta ennen kevättä kuitenkin.

  • ia ia sanoo:

   Ne on kyllä näppäriä kun ei tartte pudotella tuikkuja kuppien pohjalle ja roiskia steariinia näpeille :D Tiimarista ovat, viime talvena ostin! Mä en ole edes kokeillut tuoksutuikkuja, mutta en ole vissiin paljoa menettänyt? Kyllä talvivalo saa olla siihen asti kun alkaa sitä aurinkoakin taas näkyä :)

 5. Avatar veerraaa sanoo:

  oi, noi oli ihanan näkösiä noi valot ja varsinkin toi talvivalo. Ihana joulutunnelma !

 6. Avatar Meme sanoo:

  Meillä on kotona terassi, jossa joulukuusi säilyy pitkään heleänä. Viime vuonna pönötti siellä toukokuun alkupuolelle. :—D

  • ia ia sanoo:

   Oi aivan huippua kuulla että on muitakin, jotka eivät tosiaan ota loppiaisen urakaksi joulun purkamista :DD

 7. Avatar Anni sanoo:

  Täällä ilmoittautuu yksi kohtalotoveri :D Jotenkin se ihmeellinen joulufiilis ei ole minua saavuttanut alkuunkaan, vaikka olen kuinka koittanut viritellä kynttilöitä ja verhoja.. Toivottavasti tunnelmaan pääsee sitten viimeistään aattona mukaan :D

  Ja oon myös ihan samanlainen noiden korttien kanssa :D Joka vuos tulee samanlainen HUPS-ilmiö!

  Ja tuo talvivalo on ihan huippu! Jouluvalot onkin jotenkin ahdistavia, paljon parempi tuo sinun versiosi! :)

  • ia ia sanoo:

   Ei mullakaan oikein ole vielä joulufiilistä! Mutta hei verhot on jo mieletön saavutus, täällä ei oo semmosista puhettakaan! Tsemppiä hups-ilmiön kanssa :DD

 8. Avatar taru sanoo:

  tosi kiva idea toi talvivalo! :)

 9. Avatar Miimma sanoo:

  todellakin on ! täällä asustelee yksi joka on lähes kaikessa yhtä aikaansaamaton. Tai siis kyllä mulla intoa riittää kun tiedän joulun olevan tulossa, mutta kas kummaa mulla ei oo edelleenkään edes mietittynä kenelle annan mitä lahjaksi JA jouluun oli alle kaksviikkoo?! … että katotaan oonko se minä joka siellä aaton aattona rynnii kauppoja läpi kun ei oo mittää ostettuna :—-D

  • ia ia sanoo:

   Tää on niin parasta huomata, ettei ole ainoa aikaansaamattomuutensa kanssa! :D Mullakin on just jotain pikkujuttuja muka joulua varten mietittynä, mutta lykkään kaikkia lopullisia lahjankasaamistoimenpiteitä mahdollisimman pitkälle. Eli veikkaan että ne ollaan tasan me jotka sitten aattoyönä niitä lahjoja silmät ristissä paketoi.. :D

 10. Avatar Miia sanoo:

  Et tosiaan ole ainoa. Itse aloin suunnitella joululahjoja tässä taannoin, ja tajusin että edessä olisi neulottavaa ja kangastusseilua vuoden tarpeiksi. Koeviikon ohessa. Hitto, näitä väännetään varmaan juurikin aattoyönä.

  • ia ia sanoo:

   Jejee! Mulla on aina kans tosi kunnianhimoiset suunnitelmat omatekoisten lahjojen kanssa (t. nimim. toissa vuonna puputossuja virkatessa johonki aamuneljään useampana yönä..), toivottavasti saat kaiken kasaan! Ja hei, ajatus tärkein, kyllä ne lahjan saajat ilahtuu vaikka olis vaan ihan pikkunen näperrys antaa :) Tsemppiä!

 11. Avatar Hosuli sanoo:

  Maltillisuus jouluvalmisteluissa on kyllä hieno juttu. Siten voi välttää supersuuren ressin syntymisen ja joulunajasta kykenee vielä nauttimaankin.

  • ia ia sanoo:

   No juuri näin! Inhottavaa, kun siihen jouluun ei ehdi rauhoittumaan juuri ollenkaan kaiken sen hössötyksen keskellä.

 12. Avatar Minna sanoo:

  Todella kauniita kuvia! Mullakin on ollut kynttilöitä palamassa, mutta siinäpä se oikeastaan. Joulukalenterit on ihan must, mutta koristellut en juuri ole…

  • ia ia sanoo:

   Kiitti! Ei täälläkään näy joulupallon palloa, joten eiköhän me voida vetää tämä joulu ihan hyvillä mielin niiden kynttilöiden voimalla :)

 13. Avatar ri sanoo:

  Ihana toi lasipurkki missä on valoja :) Ja hehee meillä on samanlaiset joulukalenterit! :D

  • ia ia sanoo:

   Kiitti :) Siis Fazerin joulukalenteri se olla pitää, meillä hankittiin omat jo joskus marraskuun puolessa välissä :D Ihan paras!

 14. Avatar Alveida sanoo:

  Joo, on kohtalotovereita – vietän joulun aina sukulaisissa, joten omaa kotia ei tarvitse sotkea ollenkaan joulukrääsällä, hähhähähää! Punaraitaisen pöytäliinan sentään laitoin, sen verran suostuin tänä vuonna antamaan joululle periksi. (Mutta lämmin punainen on muutenkin mun lempiväri, joten asia ei ahdista.)

  • ia ia sanoo:

   Mäkin majoitun aatoksi aina kotikotiin (thank god ettei tarvitse joulukestittää ketään vielä! :D), niin ehkä sitä selviää vähän vähemmällä oman kodin kans! Hei mäkin haluan punaraitaisen pöytäliinan <3

 15. Avatar c88 sanoo:

  Oi, hyvä idea tuo jouluvalojen lasipurkkiin laittaminen ;—)
  Pakko myöntää, että tässä heti yksi kohtalotoveri. Tykkään joulusta tosi paljon, mutta ne valmistelut vaan jää – omaa aikaansaamattomuutta! Sitten purisen äitille, että miksei meillä vielä ole joulukoristeita, niin mama sanoo, että alapas vaan laittaa :D Kivoja kuvia tässä(kin) postauksessa, thnx <3

  • ia ia sanoo:

   Toi on kyllä ihan kätsy idea :) Heei oot onnellisessa asemassa kun asut vielä kotona, eikö sitä maman hommiin kuulu nuo koristelut hoitaa! :D Kiitti!

 16. Avatar Tanja sanoo:

  Joo itse oon ainakin ihan samanlainen :–D en ole vielä yhtäkään korttia tehnyt, kirjoittanut tai postittanut, yhtään lahjaa ostanut, yhtään koristetta ripustanut… Jotenkin ei ole edes joulufiilis. Kaksi joulutorttua oon syönyt ja tosiaan sitä suklaakalenteria on tullut availtua…

  • ia ia sanoo:

   Siis melkolailla tasan samoilla linjoilla mennään! Mä oon tosin sua aika monta torttua edellä.. :D

 17. Avatar every sanoo:

  Oi, ihanat kynttilät. :) Olisitko sä taas milloin halukas tekemään meikkipostausta tai muuta vastaavaa? Hyvää joulun odotusta sinne!

  • ia ia sanoo:

   Kiitti :) Meikkipostaus tuli aika vasta (tsekkaas kosmetiikkaa-kategoria), mutta siitä itse meikkausprosessista vois kyllä joskus merkinnän tehdä! Ihanaa joulunodotusta sullekin :)

 18. Avatar A sanoo:

  aah, rolloja <3 tuo jouluvalot lasipurkissa on itse asiassa aika jees idea.

 19. Avatar Eve sanoo:

  jee mullakin on fazerin suklaakalenteri! :–D

 20. Avatar Henna sanoo:

  Ihania tuikkuja!

  Löysin muuten sun kuvan ehkä parhaasta Tumblrista ikinä! http://reddishness.tumblr.com/ tuolta se löytyy

  • ia ia sanoo:

   Kiitti! Oho, enpä tiennytkään että kuvani tuolla asti seikkailee :D Kiitos linkkauksesta!

 21. Avatar Henriikka sanoo:

  Oijoi, ihania kuvia <3

  Mä oon niin laiska ja aikaansaamaton näissä joulujutuissa, sä oot sentään laittanu ihania kynttilöitä ja hienolla idealla talvivalot lasipurkkiin :)

 22. Avatar saara sanoo:

  Äitini lähetti mulle postissa saman suklaakalenterin (asun nyt Itävallassa) ja se oli kyllä liikaa kidutusta pitää se ehjänä ja vaan syödä palan päivässä kun suomalaista herkkusuklaata on niin kauan kaivannut…. tosin kalenteri on ihana :) ja miks ihmiset muka sveitsiläistä suklaata kehuu? ilman fazerin sinistä en pärjää :)

  • ia ia sanoo:

   Oii, voin vain kuvitella! Itse kun olin sveitsissä niin tulihan sitä suklaata napsittua, mutta se on kyllä hirmu makeaa verrattuna perus fazerin siniseen :)

 23. Avatar Anna sanoo:

  mulla on toi ihan sama fazerin kalenteri. nyt mul on huono omatunto ku söin jo kuudentena päivänä kaikki luukut.

  • ia ia sanoo:

   Eikää, etkä! Mä yleensä oon pahin herkkusyöppö enkä osaa säästää mitään, mutta kalenterin kanssa oon pitänyt pintani :D

 24. Avatar Ellu sanoo:

  Ihan pakko kysyä, että mites Leaf sinulle karkkia lähettää? :D Oletko kenties siinä makuringissä vai mikä olikaan? Itsekin olen nimittäin harkinnut siihen liittymistä…

  • ia ia sanoo:

   Ovat joskus sähköpostitse kysyneet osoitteeni että saako uutuuksia lähettää :)

 25. Avatar Nimetön sanoo:

  mulla on kotona tollasia samanlaisia glögimukeja, toi lusikka on niin hämäävä ko se on ihaku pilli, sit siitä tekis kauheest mieli imasta sitä glögii ja sit palaa suu ko se on kuuma ja se glogi on kuumaa:D:D

Kommentoi