sunnuntai 06. toukokuun 2012

resepti: cuppycakes!

Viime sunnuntaina pikkuveli soitti mulle että hei leivotaanko jottain! Ja minä siihen että no tottahan toki! Veli on 18 ja minä 22, mutta luotan siihen että tämä on ihan normaalia ajanvietettä. Päädyttiin vakkareiksi muodostuneisiin valkosuklaa-mustikka-muffareihin, jotka toimii aina. Oi nam niitä valkosuklaapaloja tuolla seassa..
http://farm9.staticflickr.com/8149/7140108331_db20dfb517_b.jpg
Itsehän tykkään leivonnaisista eniten kun ne on vielä tässä muodossa.. Hyvä taikina pitää mennä aina pilaamaan paistamalla. Höh.
http://farm8.staticflickr.com/7045/6994020392_c18e96289c_b.jpg
No jos se taikina pitää pilata niin pilataan edes söpösti, kaapissa oli jemmassa oikein asiallisenvärisiä vuokia! Taataksemme onnistumisemme käytettiin myös muffinipeltiä. (Siis meidän taloudessa ei ole esim. kunnollista raastinrautaa, ja vielä hetki sitten pitsapohjatkin kaulittiin viinipullolla, mutta muffinipelti kyllä löytyy! Prioriteetit kunnossa..)
http://farm9.staticflickr.com/8151/7140108147_5057b7d1d5_b.jpg
Se on kylmä fakta että meidän muffinssit lässähtää poikkeuksetta aina. Ollaan tosin nyt opittu leivinjauheen rajun liikakäytön jalo taito :D
http://farm9.staticflickr.com/8024/7140108409_9bab6d40b3_b.jpg
Ja illuusio muhkeista muffinseista ja tarvittava lisäkorkeus luodaan tietenkin hillittömällä kuorrutetötsällä!
http://farm8.staticflickr.com/7244/7140107741_9b442b49ce_b.jpg
Ta-dah! Sain toimia koristeluvastaavana (ja koristeluista osansa taisi saada myös keittiön lattiakin, nomparellit on aika kettumaisia kavereita tasaiselle pinnalle päästyään kun ne pyörii pöydältä valoakin nopeammin lattialle!), ja kaivoin kaapista kaikki mahdolliset störsselintapaiset. Pari purnukkaa kertoi sisältönsä olleen parasta ennen vuotta 2010, mutta en antanut sen suotta säikäyttää vaan lastasin onnellisena värikkäitä pipanoita kuorrutteen kaveriksi!
http://farm8.staticflickr.com/7135/7140107759_d29bbc3c60_b.jpg

Valittiin kuorrutteeksi täältä löytynyt helppoakin helpompi kermakuorrute. Houkuttelevalta kuullosti myös mascarponekuorrute, mutta yli puoli kiloa juustoa kuulosti liian uhkaavalta.

http://farm8.staticflickr.com/7250/7140107957_49d1d52b90_b.jpg
Oli muuten taas yks episodi tuo kuorruttaminen: Veli oli lähdössä reissuun leipomisen päätteeksi, ja kuorruttamisen yhteydessä se sitten onnistui lärssäämään sieltä kuorrutuspussin toisesta päästä hillittömät määrät kuorrutetta hupparille ja t-paidalle (onko tää lärssääminen joku geeni?!). Siinä sitten päädyttiin föönin rajuun ylikuumentamiseen kun koitettiin kuivatella vaatteita puhtaiksi.. :D
Ja sitten oli taas sarjassamme kuningasidea kuorruttaa about kaikki muffarit ja sitten asukin liueta paikalta pariksi päiväksi reissuun. Hommaksi jäi nimittäin mulle saada nuo pienen vuoren kokoiset teokset ehjänä kotiin rikkomatta omin kätösin luomiani kuorrutteita! (No okei veli ne pursotti, mutta rumathan ne nyt olis ilman MINUN laittamia nomparelleja.) Taisin sitten ottaa jotain tusinan pakasterasioita matkaan joihin sain suunnilleen yhden muffarin per rasia..
No mutta, hyviä olivat, tehkää teki!
Hei niin ja se ohje! Se on jo aikaisemminkin blogissa näkynyt, mutta nakataan uusiksi:

Valkosuklaa-mustikkamuffinit

3 munaa

1 1/4 dl sokeria

100g voita tai margariinia

4 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

3/4 dl flora vanillaa

80 g valkosuklaata

1 1/2 – 2 dl mustikoita

Sulata rasva, anna jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä vehnäjauhoihin leivinjauhe ja vaniljasokeri. Rouhi valkosuklaa hienoksi muruksi. Lisää taikinaan noin kolmessa eri erässä vuorotellen rasvaa,  sihdaten jauhoja ja flora vanillaa. Sekoita lusikalla kevyesti käännellen sekaisin. Kääntele sekaan valkosuklaamurut ja sen jälkeen erittäin varovasti noin 3/4 mustikoista, käännä kerran tai kaksi lusikalla taikinaa sekaisin. Lusikoi taikina muffinivuokiin. Ripottele pinnalle mustikoita. Paista 200 asteisessa uunissa noin 15-20 minuttia.

Ihanaa sunnuntaina! Jee Idols-finaali, jänskättäkää teki mun kanssa!
Translation
(my brother offered to do the translation this time so it’s longer that usual! Yey!)
Last sunday my little brother called me and said ”Hey, should we bake something?” My brother is 18 and im 22 but  I think it’s an acceptable way to spend our time… We decided to make some cupcakes which includes white chocolate and blueberries. Oh, i love the chocolate chunks in the dough! My favourite type of serving cupcakes is as dough in fact. Why you guys always have to ruin good dough with baking it?!Well, if youre going to ruin the dough, let’s ruin it in a cute way! We had some nice coloured cake cups.  And for the sake of success we used this special cupcake tin. Its a solid fact that our cupcakes always come out as flattened… But nowdays we know how to over-use baking soda, haha.
I got to be the decoration-master this time! We found these cute sprinkles in our cupboard, some of them were from 2010.. Good as new.
The illusion of great big fluffy cupcakes is made by pouring some serious amounts of frosting on it. The frosting this time was a pretty basic cream frosting. We thought of this mascarpone-one but half a kilo of cheese sounded a bit too much… By the way, what an episode the frosting was.  My brother was going to leave for couple of days away after the cupcakes were done. He did the frosting, and while squeezing the bag full of frosting trough the nozzle, the frosting came out on the other end on to his shirt and hoodie… Train leaves in 45 minutes and my brother is washing and drying his clothes with a hair dryer. Great.But at the end of all, they were delicious!

Saatat pitää myös näistä:

76 Responses to “resepti: cuppycakes!”

 1. Avatar Q sanoo:

  siis miten söpöjä voi muffinssit olla?! :D ja kyllä hyviltä muuten näyttää!

 2. Avatar nyrha sanoo:

  Teet ehkä maailman söpöimpiä muffinsseja :) Omani maistuvat ihan ok, mutta ulkonäkö muistuttaa välillä linnun paskaa :DD

  • ia ia sanoo:

   No niin se on yleensä meilläkin, tuo kuorrute hämää :D Mutta makuhan niissä se pääasia on!

 3. Avatar Laura K. sanoo:

  Oijoi miten herkullisen näköisiä! Kuola valuu näppäimistölle täällä suunnassa..

 4. Avatar Irene sanoo:

  Oi näyttääpä ihanilta! :)

 5. Avatar Ms.Yabosa sanoo:

  Aivan ihanan näkösiä :P Mun onkin tehnyt tänään mieli leipoa niin pitäisiköhän koittaa tuota reseptiä! : D

 6. Avatar Jenny sanoo:

  Oii ihanannäkösiä pakko tehdä joskus! :) ps: aika läppä se tyyppi joka pölli sun bannerin, sun kuvat ja sitten kirjottaa että ”mun pitää ostaa turkooseja mekkoja ja oransseja ja keltasia hameita ja värjään mun tukan oranssiks” öööö :DDD

 7. Avatar Suvi sanoo:

  Öö mitä ainetta toi flora vanilla on? :D

 8. Avatar Sinja sanoo:

  Ihanalta näyttää! Tuli kyllä nälkä tätä katellessa. Pitäisiköhän itekin soittaa veljelle jos se vaikka leipois mun kanssa, nyt kun on todistusaineistoa että muidenkin veljet leipoo :D

 9. Avatar Elina sanoo:

  Aah voi nami, minkä näkösiä muffareita! Nälkähän tässä tulee (:

 10. Avatar arja sanoo:

  Voih!!!!! Aivan ihanat cupcakes! Tykkään kaikesta, mut eniten kuorrutuksestasta ja koristelusta! Nyt kyllä tekis mieli leivota sellaisia heti. Kiitos reseptistä, ihan varmasti käytän sitä. :)

  • ia ia sanoo:

   Voi kiitos kovin! Tuo resepti on kyllä hyvä, helppo ja ainakin mulla onnistunut joka kerta :)

 11. Avatar Pauliina sanoo:

  Oi namnamnamnam! ♥ Hirmuisen herkullisen näköisiä muffinsseja, tahtoo tänne kans!

  kisstherain-p.blogspot.com

 12. Avatar Jossu sanoo:

  Muffinssien tekeminen on kans mun lemppari hommia.Kiva,kun sun veljes tuli leipomaan muffinsseja sun kanssa.

 13. Avatar c88 sanoo:

  ihana postaus taas kerran! ia 5..eiku 22v. ;) mut ei se väärin oo!

 14. Avatar Sonja sanoo:

  Omnomnom näyttääpä hyviltä! :)

 15. Avatar meriessi sanoo:

  Kui söpöjä!:-) Pakko myöntää, että mullakin yleensä tossa leivonnassa on heikkona kohtana se taikina……. Tuli ittellekkin hirmunen himo leipomiseen näitä kuvia katellessa! Harmi vain oon ehkä maailman surkein leipuri.. muffinsit on aina kivikovia ja niitä ei voi sanoa edes söpöiksi. En käsitä miten joku osaa kuorruttaa noin nätisti tui!

  • ia ia sanoo:

   Hehe, en mäkään osaa kuorruttaa, veljet tekee kaiken paremmin :D Se on muutenkin onnistuneen leipomisen tulos kun siinä on mukana joku kaveri joka osaa leipoa, jos mä itse noita yrittäisin niin pääsisin varmaan samoihin lopputuloksiin mitä sinäki :D

   • Avatar meriessi sanoo:

    Mä päädyin leipomisenhimossani sitten mangojuustokakkuun! Kyllähän siinä piti osaavalle kaverille tehdä varmistussoittoja parin minuutin välein tyyliin ”ai pitääkö sen pohjan olla kiinteä, mä en nyt kyllä tiedä onks tää oikeanlainen, ja mites sitten toi kermavaahto?” Nyt on kakku hyytymässä, saa nähdä mikä on lopputulos :D Onneks on leipuriystävät ja -veljet olemassa!

    • ia ia sanoo:

     Oi nam kuulostaa hyvälle! Haha ja samaistuin tuohon neuvojenkysymiseen, oon ihan samanlainen :D

 16. Avatar Viivi sanoo:

  Noi on niin ihania <3 __ <3 Oon tehty noita vähän liian monta kertaa jo :D

  ps. jos muistat ni me törmäiltiin Kajaanissa sillon joskus pari vuotta sitten:) ja sillon mulla oli anonyymiblogi mut nyt oon just hiljattain alottanu ihan omalla naamalla bloggaamisen ! (;

  • ia ia sanoo:

   Niin onki! Voi tottakai minä sinut muistan :) (Ja muistutuksia tulee aina kun päivität facebookia, hihi :D) Onpa kiva kun linkitit uuden blogin, jään seurailemaan! :)

 17. Avatar Essi sanoo:

  Hirmusöpöjä kuppikakkuja! Kunpa itekin jaksais joskus panostaa leipomusten ulkonäköön vähän enemmän, ne kun yleensä katoavat salamannopeasti uunista tultuaan… Mut onhan tollassii ny satakertaa kivempi syödä!

  • ia ia sanoo:

   Hehe, no nuokin katosi parempiin suihin varmaan vuorokauden sisällä :D Mutta kyllähän ne maistuukin paremmille lisäkermalla, hii!

 18. Avatar taijjja sanoo:

  Aivan tajuttoman hyvännäköisiä! Mä en koskaan jaksa tehä kuorrutetta, voisin joskus kokeilla. Joku kermavaahto-mascarpone-sekotus vois olla hyvä :)

  • ia ia sanoo:

   Kunhan muistaa ennen kuorruttamista jäähdyttää kakkuset kunnolla niin ei kuorrute lässähdä! Osaispa tehdä semmosen ihanan tuorejuustoisan kuorrutteen mitä on aina kaikissa ”oikeissa” muffinseissa :)

 19. Avatar littlemilla sanoo:

  Ihanan näkösiä! Olin itsekin ajatellut leipoa jotain kivaa, taidankin testata noita :)

 20. Avatar minna sanoo:

  oi nam! musta on julmaa että cupcaket näyttää aina niin hyviltä mut sit ne ei maistukaan ihan niin makoisilta. paitsi että ton reseptin mukaan on varmasti hyviä!:>

  • ia ia sanoo:

   Yleensä se menee niin että ne hyvänmakuisimmat on rumia, ainakin siis mitä omatekemiin tulee :D Mutta nuo oli kerrankin kaikilta kanteilta bueno!

 21. Avatar Suzy sanoo:

  Oii, tosi söpöjä:D Sun veljes on kyllä taitava kuorruttamaan, ite en onnistunut yhtään noin hyvin, kun kuorrutin kaverini tekemiä muffinsseja:D

 22. Avatar Pinja sanoo:

  Eikä! Kuinka sulosia! Tekis hirmusesti syödä just nyt tuollanen. Kun tuli tuo kuva missä on kuorrute ja nonparellit, luulin että se oli joku netistä otettu kuva kun ehtinyt lukea tekstiä vielä :D Ihan siis järjettömän hienoja!

 23. Avatar Sussuu sanoo:

  Oo, namin näköisiä♥

 24. Avatar Alexandra sanoo:

  Those cupcakes look delicious and very cute!

 25. Avatar Nastja sanoo:

  Ihunan värikkäät ja namm namm koklaan joskus itekkii tehä tollaset(jos jaksan:)

 26. Avatar Emma sanoo:

  Voi vitsi noi näyttää ihanilta ! Tekis mieli itsekin alkaa leipomaan ! :-)

  http://www.emmanblogi.com

 27. Avatar Chatte sanoo:

  Suloisia! :) Suosittelen joskus kokeilemaan oikeiden cupcakejen, eli kuppikakkujen, tekemistä. Nehän ovat siis muffinsien sukulaisia, eivätkä varmasti lässähdä! Ja tietty suloinen kuorrute kuuluu asiaan! Ohjeita on kamalan vaikea löytää tosin, monet kun eivät erota muffinia kuppikakusta (erona siis se, että kuppikakuissa vaahdotetaan voi ja sokeri, ei munia ja sokeri). Mutta suosittelen siis! :)

 28. Avatar Nuura sanoo:

  Oon samaa mieltä tosta taikinasta! Sama homma myös etenkin pipareitten kanssa.

 29. Avatar heidua sanoo:

  hei, tein just viime viikolla noita muffareita juuri tuon sun ohjeesi mukaan! ja että ne oli hyviä, meitsinkin taloudessa asuu neljä ihmistä, niin muffarit meni kuumille kiville. ja oot oikeessa ne valkosuklaamurut nam ja taikina namnam. terveisin 18v tyttö jonka mielestä kanss leipominen on sallittua ajanvietettä. :D

 30. Avatar Nimetön sanoo:

  kun leipoo muffinseja niin jauhojen laiton jälkeen ei sais kauheesti enää vatkailla :) mitä vähemmän ni sen parempi, mulla ainaki on auttanu!

  kokeilin tota ohjetta joskus pari vuotta sitten, jos nyt virheistä oppineena uskaltautuis uudelleen kokeileen :D

  • ia ia sanoo:

   Joo mä ihmettelinkin kun veli vaan käänteli loppuvaiheessa sitä taikinaa, itsehän olisin varmaan vetänyt sähkövatkaimella loppuun asti :D

 31. Avatar Ella sanoo:

  Tuli mieleen kaksi kysymystä… :D 1. Ootteko ikinä testannu tota taikinaa silleen, että ette vatkaa munista ja sokerista vaahtoa? :) kun mä ite aina aluks vatkasin mutta sitte huomasin että ihan turhaa hommaa kun ne on onnistunu aina ilmanki vatkausta. Jos ette oo kokeillu, niin mä koitan perjantaina ilman vatkausta sitten ite. :D 2. Miten säilytät näitä ja kuinka kauan, kun niissä on tuo kuorrute?

  • Avatar Ella sanoo:

   Haha, kokeilikin jo tänään noita ja hyvin toimi ilman munien ja sokerin vatkaamista kuohkeaksi :). Tosin kuorrutuksen lopputulos ei ollut ihan niin hieno kun teillä… :D https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/s720x720/578154_3603968951792_1650671613_2879448_1195570620_n.jpg

   • ia ia sanoo:

    Hii kiva kun päädyit kokeilemaan! Vielä mitä, oikein mehevän väristä kuorrutetta teillä ainaski oli :D

  • ia ia sanoo:

   1. En oo ihan varma oonko! Nimittäin veli on aina ollut vastuussa noista sekotteluista :D Ei musta kyllä kovin usein olla tehty semmoista ohjeen mukaista kovaa vaahtoa! 2. Jääkaappiin iskin rasioissa kuorrutteelliset, ja siellä ne säilyi 2 päivää kunnes ne oli kaikki syöty :D Tutkimuksia en päässyt tekemään siis sen suhteen pidemmälle! Ilman kuorrutetta säilyy varmasti toki pidempään, ja yksi erä laitettiin suosiolla pakkaseen.

 32. Avatar H sanoo:

  Vitsi miten hyvän näkösiä. Me tehdään noita nyt äidille äitienpäivä lounaalle. Niin hyvän näkösiä! Saa nähä näyttääkö meillä lopputulos yhtä söpöltä:) Kuinka monta muffinsia suurinpiirtein tolla ohjeella tulee?

  • ia ia sanoo:

   Oi vitsi, tuu sitten kertomaan miten onnistui! :) Me pursotettiin se kuorrute semmosella pursotuspussilla+tyllalla, jos semmoset löytyy niin tulee varmasti vielä nättejäkin! Meillä tuli 16 muffaria :)

 33. Avatar julia sanoo:

  oi nomnomnom<3 taidan tehdä noita äitienpäiväks, suunnittelin eka jotain kivaisaa juustokakkua, mutta ku siinä on se että se pitäis jäähdyttää jääkaapissa yön yli ja en oo ikinä tehny juustokakkua… :D muffinsit taas onnistuu aina! (taidan tästä pinkaista koputtelemaan puuta…)

  • ia ia sanoo:

   Tee ihmeessä! Minäkään en oo koskaan tehnyt juustokakkua, ehkä kannattaa tehdä se eka kokeilu joskus kun se epäonnistuminen ei oo maata kaatavaa :D Vaikka et sää varmasti epäonnistuis! ^^

 34. Avatar anna sanoo:

  aina ku käyn lukee sun blogia niin tulee nälkä :(

  • ia ia sanoo:

   Haha voi ei! Mä luen blogeja yleensä aina samalla kun syön aamu/iltapalaa niin ei pääse ruokapostaukset yllättämään :D

 35. Avatar juliaa sanoo:

  Heissan! Tein just näitä muffinsseja meiän ravintolapäivän kojuun myyntiin! Monet tuli vielä kehumaan jälkeenpäin juuri näitä muffareita :D Kiitos siis ohjeesta!

Kommentoi