sunnuntai 09. syyskuun 2012

Operaatio Nälkäpäivä!

Tänä sunnuntaina ollaankin tärkeän (ja punaisen) asian äärellä: Oon nimittäin mukana Indiedaysin ja SPR:n Operaatio Nälkäpäivässä! Operaatio Nälkäpäivähän on Suomen Punaisen Ristin järjestämä keräys, joka toteutetaan vapaaehtoisten voimin joka syksy 13.-15.9. Vuosittain keräykseen osallistuu noin 20 000 vapaaehtoista, ja keräys järjestetään nyt 32. kerran.

Nälkäpäivänä varoja kerätään Punaisen Ristin katastrofirahastoon, josta varoja käytetään tarpeen mukaan siellä, missä on hätä: Niin ulkomailla, kuin Suomessakin. Katastrofirahaston varoja ei siis sidota tiettyihin avustuskohteisiin, jotta niitä voidaan käyttää nopeasti katastrofin sattuessa. Tällaisia katastrofeja voivat olla esimerkiksi luonnonmullistukset ja sodat, sekä ihan täällä kotimaassa tapahtuvat onnettomuudet, kuten tulipalot. Apu voi olla myös henkistä tukea.

http://farm9.staticflickr.com/8171/7962264572_f63fac43fc_b.jpg

Operaatioon voi osallistua äärimmäisen helposti, ja lahjoittaa voi monella eri tapaa. Operaatioon osallistuminen vaadi välttämättä edes sieltä sohvan uumenista poistumista! Auttaa nimittäin voi:

 • Lahjoittamalla suoraan Punaisen Ristin katastrofirahaston tilille 221918-68000; IBAN: FI06 2219 1800 0680 00; SWIFT/BIC: NDEAFIHH
 • Soittamalla puhelimitse numeroon 0600 12220 (20,12 € /puh. + pvm)
 • Lähettämällä tekstiviestin ”SPR” numeroon 16499 (Tekstieviestilahjoituksen hinta on 15 €)
 • Lähtemällä topakkana lipaskerääjäksi (kuten meidän tontin Emmi ja Nata, jei!), tai tiputtamalla taskunpohjalta löytyvät kolikot kadunvarren lipaskerääjän lippaaseen
 • Näpyttämällä seuraavalla Otto-automaatti -vierailukerralla 3 euron lahjoituksen Nälkäpäivään noston yhteydessä
 • Perustamalla oman virtuaalisen keräyslippaan, ja  keräämällä sinne vaikkapa FB-tovereiden, luokkakavereiden tai työporukan avustuksella lahjoitussumma.

 

Itse osallistuin Operaatio Nälkäpäivään pyöräyttämällä kympin setelin rullalle ja pujottamalla sen bloggaajien virtuaaliseen keräyslippaaseen:

Nyt haastaisinkin teidät, ihanaiset lukijani, kilauttamaan vaikkapa sunnuntai-illan karkkirahakolikon tuohon lippaaseen! Olis muuten aaaaivan mahtavaa päästä kaiken lopuksi nelinumeroiseen summaan :)

Lisäksi nakkaan haasteen myös kahdelle suloiselle bloggarittarelle: Kasvoille Sarastavan Maailman Karottarelle sekä Muuttolintuja syksyllä:n Joannalle! Ja Nälkäpäivä-haaste kuuluu näin:


 1. Kerro blogissasi Nälkäpäivä-keräyksestä http://www.nalkapaiva.fi/
 2. Kirjoita, miten itse kannat kortesi kekoon: lähtemällä lipaskerääjäksi, lahjoittamalla Otto-automaatilla, tilisiirrolla, netissä tai lahjoituspuhelimella vai osallistumalla bloggaajien omaan virtuaaliseen keräyslippaaseen.
 3. Halutessasi voit lisätä blogiisi myös bloggaajien keräyslippaan koodin, jonka saat täältä: http://www.lahjoituslipas.fi/nalkapaiva/bloggaajienkerayslipas/ tai kannustaa lahjoittamaan bloggaajien keräyslippaaseen Facebookissa http://www.lahjoituslipas.fi/nalkapaiva/bloggaajienkerayslipas/lahjoita/
 4. Haasta mukaan kaksi bloggaajaa

Kertokaa ihmeessä hoi kaikki kommenttiboksissa, oletteko jollain tapaa jo osallistuneet tai aikeissa osallistua Nälkäpäivään! :)


Saatat pitää myös näistä:

10 Responses to “Operaatio Nälkäpäivä!”

 1. Kaina sanoo:

  Olen ollut yli puolet pienestä elämästäni jollain tavalla mukana SPR:n toiminnassa. Tänä vuonna olen taas lähdössä lipaskerääjäksi, en edes muista monettako kertaa. Se vaan on kivaa! :)

  • ia sanoo:

   Oi vitsi, aivan mahtava juttu :) Itse olen vaan tipauttanut taskunpohjalla pyörivät kolikot lippaaseen!

 2. Christ sanoo:

  Viime vuonna lahjotin keräyslippaaseen tasan 20 euroa ja tuli kyllä hyvä mieli :)

 3. sofkua sanoo:

  ite oon ollu kahtena vuonna keräyslipas kädessä. kattoo jos sais aikaseks viel lähtee vai lahjottaisko vaa :)

 4. Mymmeli sanoo:

  Tää maksaa SPR:n jäsenmaksua ja jälleen tänä vuonna lähden lipaskerääjäksi. Tulee nyt muistaakseni ainakin viides vuosi, kun ilmoittauduin mukaan. Ja on hienoa, että tätä asiaa otetaan esille myös blogimaailmassa !

  • ia sanoo:

   Voi vitsit, ihan huippua! :) Minunkin mielestä on mahtavaa, että näin tärkeä asia on saanut bloginäkyvyyttä!

 5. Eve sanoo:

  Lipaskerääjäksi menossa! Ja eiköhän sinne lippaaseen päädy vähän rahaa omasta pussistakin. :)

Kommentoi