perjantai 26. lokakuun 2012

poskipunan pelastus

Tuossa pari aamua sitten meikkailutouhuja aloitellessani huomasin, että lemppariposkipunani oli pirstaleina! (Se oli tosin nököttänyt nätisti meikkipussissa kylppärin hyllyllä harrastamatta mitään extremelajeja, ja kanssa-asuja väitti kivenkovaan ettei ole pussia pudottanut, hmm.. Something doesn’t quite add up here, tutkinnat jatkuvat.) Tuo Miyon persikkainen puna oli kuitenkin liian täydellinen sävy roskiin karisteltavaksi, joten päätin kokeilla pelastustoimenpiteitä.
http://farm9.staticflickr.com/8336/8122489272_bec53f669d_b.jpg
Jostain mentaalisesta blogiarkistostani nimittäin muistelin, että ihana Joanna on tehnyt rikkinäisen meikkipuuterin eheyttämisestä tutoriaalin, jonka ajattelin soveltuvan myös poskipunaparalleni. Ja eiku kokkeilemaan!
http://farm9.staticflickr.com/8335/8122472899_e32de77999_b.jpg
Ensin murskailin punankappaleet lusikanvarrella niin pulveriksi kuin vain suinkin (ympäristöä mahdollisimman vähän terrorisoiden) sain, ja sitten siinä kyynärpäitä myöten punamurusissa aloin huutelemaan että onhan meillä sitten desinfiointiainetta, seuraava vaihe nimittäin vaati mahdollisimman korkean alkoholipitoisuuden sisältävää nestettä. No ei ollut desinfiointiainetta koko taloudessa, eipä tietenkään.. No, sitten mielikuvituksen kanssa kaappeja penkomaan!
http://farm9.staticflickr.com/8192/8122472621_dee540e382_b.jpg
Bingo, ikkupikkupullollinen risteilytuliaista! :D Päätin, että se saa nyt tähän hätään kelvata, ja aloin lisäillä semmoisia pikkulusikallisia alkoholia punapulveriin. Kun jauhe muuntui pikkuhiljaa pumpulipuikon varrella pyöritellen tahnaksi, niin aloin muotoilla sitä takaisin (enemmän tai vähemmän siististi) nappiin. Viimeinen vaihe näytti Joannan ohjeessa äärettömän helpolta, painaistaan vaan paperin pinnalla pinta sileäksi ja avot, mutta määhän sain hommaan käytettyä työkalun jos toisenkin.. Rullailtuani tahnaa nappiin ties millä tabascopullolla ja sormikaulimilla, koin parhaaksi kikaksi peittää suunnilleen puuterinapin kokoisen lääkepullon korkin nenäliinalla (talouspaperista jäi puuteriin tyhmä kuvio!), ja painoin tahnan ihan raakaa supervoimaani käyttäen kiinteästi takaisin nappiin, samalla kun se nenäliina imi tahnasta enimmän kosteuden.
http://farm9.staticflickr.com/8463/8122488952_72c2f61f1b_b.jpg
Sitten painelin vielä muutamat epätasaisuudet sormin sileiksi, ja nappailin dotting toolilla shuloisen sydämen punaani ennen tahnan täydellistä kuivumista. Sitten nappi turvaan loppukuivumaan yöksi ja ta-daa, lempparipuna on taas ehjä ja käyttökelpoinen!
Translation
The other morning I noticed that my favorite blush had magically broken! Luckily I remembered my blog colleague’s advice: I mashed the blush into teeny tiny pieces, added some alcohol, mixed it into a paste, pressed the paste firmly back to the container and dotted a heart before the paste had dried all the way. Then I let it dry overnight, and ta-dah, next morning I had my favorite blush back in one piece again!

Saatat pitää myös näistä:

56 Responses to “poskipunan pelastus”

 1. Avatar Nimetön sanoo:

  Noi (luomiväri-/poskipuna)napit voi hajota ihan siitä, jos niitä avatessa on sellanen naks-systeemi :D Silloin avatessa/kiinnilaittaessa sisältö aina vähän tärähtää, ja voi lopulta paukahtaa tuo väripinta rikki. Hah, ehkä vähän sekava selitys, mutta pointtina oli se, että ne voi tosiaan hajota ihan ”itsestään” ton avaus/kiinnilaittamissysteemin aiheuttaman tärähdyksen takia.

  • ia ia sanoo:

   Ihan tosi, mä en tiennytkään! No sehän käy järkeen nyt kun asiaa miettii, vois julistaa sitten case closed :D Ja mainita ehkä tuollekin jolle syyn hajoamisesta vieritin.. :D

 2. Avatar -L sanoo:

  Wohoo! Ihan mahtava vinkki! Kiitos :)

 3. Avatar Neila sanoo:

  Hei ihana vinkki! Mä pudotan harva se viikko puuterin lattialle ja roskiinhan ne on aina menny. Nyt ei tarvi ostaa koko ajan uutta puuteria.

 4. Avatar s sanoo:

  Tuo on kyllä ihan törkeen hyvä vinkki:)

 5. Avatar Inna sanoo:

  aaw, siitähän tuli söpö loppujen lopuksi! :)

  • ia ia sanoo:

   No vähän tommonen ressukka, mutta ihan symppis :D Ja toimiva, se kait se pääasia on!

 6. Avatar SS sanoo:

  Waau, enpä koskaan oo kuullu tämmösestä! Kikka sopinee kaikille puuterimaisille meikeille (aina siitä puuterista luomiväriin)?

  • ia ia sanoo:

   Joo uskon näin, ainakin luomiväreille oon nähnyt ympäri nettiä ihan samaa tutoriaalia! :)

 7. Avatar Berenice sanoo:

  kätevä emäntä! :) kokeilenpas joskus itsekin.

 8. Avatar coco sanoo:

  Hei tää oli mielenkiintonen ja varmasti tarpeen tuleva postaus!! :D

  • ia ia sanoo:

   Pakko oli raportoida kun olin itsekin niin fiiliksissä kun oli niin näppärä niksi :D

 9. Avatar Petra sanoo:

  Siis VAU! :D

 10. Avatar Liisa sanoo:

  Awww, ihana tuo kuvio :) Mä olen kans tehnyt tämän kikan monesti, mutta neo-amiseptillä. En tiedä onko siinä liian vähän alkoholia, vai mikä vaivaa kun puuterinapit kuitenkin aina halkeilevat kuivuessaan :/ Eikä siitä ole loppujenlopuksi mitään hyötyä.. Pitää varmaan itekkin käydä Viron puolella piakkoin ;D

  • ia ia sanoo:

   Mun mielestä alkoholin määrällä on vaan se vaikutus että miten nopeasti nappi kuivuu, joten en usko että siinä on ongelma! Kannattaa kokeilla painaa se tahna tiiviimmin sinne nappiin, se vois auttaa :)

 11. Avatar E Vain sanoo:

  oioi! vähänkös kätevää! Voi kumpa muistaisin sitten tämän jos omat meikkini terrorisoituvat! toimiikohan muillekkin meikeille (esim luomivärille?)

 12. Avatar aino sanoo:

  Multa tippu kans tänään mun poskipunat maahan. Ai että miten pisti vihaksi! Mulla ei myöskään oo desinfiointiainetta, enkä usko, että punaviini kuitenkaan toimii ihan samalla tavalla… :-D

  • ia ia sanoo:

   Haha, ihana tuo punaviini :D Vois tulla ehkä lisäsävyä, ja tuoksua hmmmm… Kerro jos päädyt kokeilemaan ;D

 13. Avatar sannero sanoo:

  oij, kiitos loistovinkistä, itseltäkin löytyy eräs kärsinyt puuteri, jonka voin nyt elvyttää!

 14. Avatar minä sanoo:

  vau aika kätevää!:)

 15. Avatar Salla sanoo:

  Wau! Olitpas taitava!
  Mua itsekseni hihityttää ajatus, että nyt vastaisuudessa sinun poskesi tuoksuvat Viru Valgelle:)

  • ia ia sanoo:

   Itsekin yllätyin! :D Valitettavasti alkoholi ei jätä minkäänlaista tuoksua tuotteeseen. :)

 16. Avatar ida365 sanoo:

  Vau! Irtoaako tuosta väri samalla tapaa mitä ennenkin?:-D Pitäis varmaan tehdä sama käsittely kulmavärille, jonka tiputin lattialle D:

  • ia ia sanoo:

   Joo irtoaa! Kokeile ihmeessä, mulla oli ainakin ihan mind blown kun tajusin että tuohan toimii :D

 17. Avatar E sanoo:

  Tosi hyvä ohje, tulee kyllä käyttöön :)

  free-emmi.blogspot.fi

 18. Avatar Hanna sanoo:

  Tulipas siitä söpö! <3

 19. Avatar Tette sanoo:

  Tää konsti pitää kyllä laittaa korvan taakse tietoon ihan varmuuden vuoksi ;) mulla kun on paras puuteri tipahtanut pari kertaa aika pahasti, mutta sitä ei enää pysty korjailemaan, kun on pienet jämät jäljellä. Pitänee kaiketi käskeä äitiä tilaamaan uus piakkoin :)

  • ia ia sanoo:

   Joo nakkaa ihmeessä kirjanmerkkeihin, varsinkin jos sattuu suht tuore meikkituote säpäleiksi hajoamaan!

 20. Avatar Joanna sanoo:

  Sulle tuli vielä nätimpi ku mulla!

 21. Avatar J sanoo:

  kun on korjaillu puuteria tuolla tavalla niin haiseeko se sit viinalle?;D

 22. Avatar aino sanoo:

  Hitsi, täytyy kans kokeilla! Mulla on iät ja ajat kieriny yks vanha puuteri kylppärin hyllyllä ku se kans on menny palasiks enkä kuitenkaa oo raaskinu heittää sitä pois ku en sitä ehtiny montaa kertaa käyttää mut ostin kuitenki uuden ku ei se palasina oleva oikee kuitenkaa oo käyttökelpone. Kiitos tästä. :)

 23. Avatar S sanoo:

  Kiitos hyvästä vinkistä. Tulee kyllä tarpeeseen! :)

  http://1beautybox.blogspot.fi/

 24. Avatar Minna sanoo:

  Just tommonen iamainen lopputulos : D Ihana.

 25. Avatar Arro sanoo:

  ÄÄ vähä mahtavaa, tämmösiä pelastus-postauksia tarvitaan enemmänki :D

 26. Avatar sofkua sanoo:

  vaude! mull onki ollu jo pitkää yks puuteri palasina, joten tätä sitten vaan kokeilemaan :D

 27. Avatar boora sanoo:

  Kiitos ihan sikana tästä ohjeesta! Hajotin puuterini ja tällä ohjeella sain sen kuntoon, jee :)

 28. Avatar Nimetön sanoo:

  Pakko kommentoida kun tänne asti eksyin. Puuteri hajosi ja mieleen muistui tämä sinun ohje, jonka ”ihan joku vuosi sitten tänne rustailit”. Järkytykseni oli suuri, kun huomansin tämän postauksen olevan melkein viiden vuoden takaa????? Anteeksi mutta missä välissä :D ilmeisesti aika nuorena tyttönä on blogiasi tullut jo seurattua!

  • ia ia sanoo:

   Hahha sano älä muuta, samaa itsekin välillä ihmettelen että minne nää blogivuodet on hurahtaneet :D Mutta hei kiva kun vielä täällä pyörit kaikkien näiden vuosienkin jälkeen ^_^ <3 Ja toivottavasti sait puuterin pelastettua! :D

Kommentoi