maanantai 07. tammikuun 2013

do it yourself: rusettineulepanta!

Hei mä sain sen aikaiseksi! Eli ohjeentyngän täällä näkyneelle rusettineulepannalle eli parhaalle korvienlämmittäjälle niinä päivinä, kun tukka on nutturalla :) Ei ole mitään rakettitiedettä, mä luppaan! Mutta tämmöisenä käsityön ja yleisen opettajuuden epäihmelapsena en lupaa, että ohje on hyvä, tai että siitä ymmärtää mitään tai tai.. No kiteytettynä, en ota vastuuta lopputuloksesta enkä ohjeiden noudattamisyrityksistä seuranneesta mahdollisesta mielipahasta! :D

Mitä tarvitset: Kerän suloisenväristä lankaa (mulla käytössä Novitan Isoveli-lanka), passelinkokoiset puikot (katso lankakerän vyötteestä oikea koko, mulla käytössä 5), sekä parsinneula.


Askel 1: Koko panta koostuu kolmesta suorakulmiosta:
1. Ensimmäinen kappale on itse panta (kuvassa ylin kappale, kuvassa kaksinkerroin). Pannan halutusta leveydestä riippuen luo puikolle n. 14-16 silmukkaa, ja lähde neulomaan kuin kapeaa kaulahuivia! Oman pantani tein helmineuloksella, eli joka toinen silmukka oikein, joka toinen silmukka nurin. Neulo niin kauan, kunnes kappale yltää pääsi ympäri. Tee pannasta tarpeeksi napakka, jotta se pysyy päässä!
2. Toinen kappale on rusettiosuus (kuvassa keskimmäinen kappale), joka tehdään samalla kaulahuivitaktiikalla mitä ensimmäinenkin kappale. Itse tein rusettiosuuden kahta silmukkaa kapeammaksi mitä pannan, kappaleen pituus sen mukaan miten suureksi rusetin haluaa. Huom. Pannan voi tehdä myös ilman rusettia!
3. Kolmas kappale (kuvassa ikkupikkusin!) on pannan solmu. Jälleen ihan samalla tavalla mitä aikaisemmatkin kappaleet, tällä kertaa mulla leveytenä taisi olla 5 silmukkaa. Kappaleen pituuden voi taas mallailla mieleisekseen, sehän riippuu esim. käytetyn langan paksuudesta, että miten suuri silmukka tarvitaan ympäröimään sekä pantakappale että rusettikappale!

Askel 2: Ompelin parsinneulalla pantakappaleen aloitus- ja lopetuskohdat yhteen käyttämällä pannan päättelylankaa.

Askel 3: Kiinnitin tässä vaiheessa solmukappaleen pantaan pannan saumakohdan päälle, ja ompelin solmun ”ympyräksi” jälleen solmukappaleen päättelylangoilla pannan nurjalle puolelle.


Askel 4:  Tässä vaiheessa  ekan pannan kohdalla kuvittelin olevani valmis. Mallasin solmupantaa päähäni ja totesin kuitenkin näyttäväni turbaanimallissa Aladdinin Jafarilta, kuten jo aikaisemmin todettu :D Jos siis olet jo tässä vaiheessa tyytyväinen peilikuvaasi pannan kanssa, niin olet valmis! Itte en kuitenkaan sattuneesta syystä ollut, joten siirrymme seuraavaan vaiheeseen.


Askel 5: Päättelin rusettikappaleen langat niin, että ne jäivät kappaleen nurjalle puolelle ja langan päät päätyivät kappaleen keskivaiheille. Sitten pujotin rusettikappaleen solmusta läpi, ja kiinnitin rusetin niiden keskelle pääteltyjen lankojen avulla kiinni pantaan.


Askel 6: Sitten vain epämääräisesti päättelin kaikki nurjalla puolella pörsöttävät langat, pujotin langanpäät solmun sisään niin, etteivät ne näy pannan sisä- eikä ulkopuolellakaan, ja katkaisin langat lyhkäisiksi.
Askel 7: Valmis!Kertokaa ihmeessä jos päädytte kokeilemaan, ja vielä tärkeämpää, kertokaa ihmeessä jos saatte näillä räpellysohjeilla pannan onnistunneesti valmiiksi! :D

Translation

This is how I did my knitted headband/ear warmer with a bow! I’m sorry it’s in Finnish, but I’ll try to explain it briefly in English. I don’t know the correct knitting terms, sorry about that!
Step 1: The headband is made with 3 pieces: First one is the headband itself (knit it as wide as you want it to be, and as long as it needs to be to reach around your head!), second one is the bow (slightly narrower than the headband, and the longer this piece is the bigger the bow will be, but this part is optional!), third one is the knot.
Step 2: Stitch the ends of the headband together.
Step 3: Attach the knot around the seam of the headband, stitching the ends of the knot piece together.
Step 4: If you like your headband now, it’s finished! But the turban-style doesn’t flatter me at all, so I continued to the next step.
Step 5: Put the bow piece through the knot and attach it.
Step 6: Stitch all the leftover pieces of yarn sticking out of your headband neatly, and end them inside the knot when there’s nothing extra sticking out :D
Step 7: Aaand you’re done!

Saatat pitää myös näistä:

103 Responses to “do it yourself: rusettineulepanta!”

 1. Annika sanoo:

  Hei kiva et laitoit ohjeen kun ihastelin sun pantojas silloo enemmin! Oon tehny kyllä jo sen jälkeen kolme pantaa, mutta nyt vasta tajusin että noinhan se olisi saanut helpoiten tehtyä… :DD no ihan käyttökelpoisia niistä munkin omista tuli!

  • ia sanoo:

   Heh, no sitten tuli ohje ehkä vähän liian myöhässä :D Hyvä että omasi kuiteski onnistui!

 2. Ida sanoo:

  Ah kiitos ohjeesta, en oo tajunnutkaan kutoa tollasia! Voisin kokeilla tuota tänään aikanikuluksi ilman tuota rusettiosaa :))

 3. Tiina sanoo:

  Haha, tein juuri viikonloppuna itselleni samanlaisen violettina. :D

 4. Laura sanoo:

  Siis tuo on ihan ylisuper helppo ja ihana!

 5. Napsu sanoo:

  Ihana panta, pakko kokeilla kunhan saan tarpeeks söpön väristä lankaa ostettua! Huikkasen sitten tänne, josko se on valmis! :)

  http://brightcolorsofmine.blogspot.fi/

 6. Pilvi sanoo:

  Hih, pakotin jo joululomalla, heti sen originaalipostauksen jälkeen, mestarineuloja-pikkusiskoni neljätoista vee tehtailemaan mulle tollasen. Oikein hyvin onnistu, supersulonen panta!

 7. MouMou sanoo:

  Oot kyllä söpöyden huippu! <3

 8. littlemilla sanoo:

  Oi, näyttää tosi kivalta ja helpolta! Pitäisi varmaan kokeilla tota sitten kun saa ensin toisen lapasen valmiiksi, ettei tarvi toista kättä palelluttaa :D

  • ia sanoo:

   Nuo kaksiosaiset neulomukset on aina yhtä haasteellisia kun tekis aina niin mieli lopettaa sen ensimmäisen osan valmistumisen jälkeen :D

 9. Laura sanoo:

  hullun sulonen! pitää kokeilla ohjetta, kuhan löyän hyvän väristä lankaa:-)

 10. Emmi L. sanoo:

  Pakko kokeilla!

 11. mimi sanoo:

  hihii! Sain väsättyä ittelleni rusettipannan! Näistä ohjeista ja kuvista sain tosi selkeen ja hyvän kuvan joten ei ollut mitään ongelmia! :)

 12. Pauliina sanoo:

  Oi toi on kyllä hirrrmuisen nätti ja suloinen sun päässä :-) Jos vaan ahkeruus voittaisi ton laiskuuden, voisin ensi talveksi väsätä tommoisen nyt vuoden 2013 aikana :-D Haha, toi on vaan ihan törkeen suloinen! ♥

  Kiitos ohjeista, lupaan kertoa tuloksista sitten kun tän tekemisen aika tulloo! :-)

  kisstherain-p.blogspot.com

  • ia sanoo:

   Se on ihan toteuttamiskelpoinen aikahaarukka kyllä :D Tuhha raportoimaan!

 13. rinkku sanoo:

  Monellako silmukka teit omasi?:)

  • ia sanoo:

   Viininpunaisessa 16, pinkissä 14!

   • rinkku sanoo:

    Tein! tää tuli 16 silmukalla, rusetti 14, rusetista ei kyllä tullu yhtä muhkea kuin sun omasta:( taisin ton keskikohan laittaa liian löysälle. Mut jee!!

    • ia sanoo:

     Tee ens kerralla sitten rusetti vähän leveämpänä :) Kiva kuulla että onnistui!

 14. satu sanoo:

  Voisko tän toteuttaa virkkaamalla, kun en osaa neuloa. :D Täytyy varmaan koittaa. Hyvä ohje, tajuaa tämmönen ei-käsityöihminenkin!:D

 15. Mirella sanoo:

  Heeeei ihan pakko kokeilla tehdä tollanen!! Aivan supersöpö! :–)

 16. Paola sanoo:

  söpö!

 17. Oi ihana idea!! :D

 18. Suvi sanoo:

  Minullahan on pitkään ollu panta hankintalistalla ja tälleen just sen oisin itekki tehny, helmineuleella! (Tosin rusettia en ois ehkä laittanu, mutta sehän näyttää ehkä superkivalta, joten täytynee tehä semmonenkin..) Kiva vaan, että nyt on vähän valmista mittaa, niin voi skipata ne tyhmät kokeiluvaiheet. :D

  /Suvi

  • ia sanoo:

   Haha joo, ajattelin säästää kaikki muut niiltä turhilta purkamisilta, itte kun muutamaan otteeseen jouduin alottamaan alusta väärien silmukkamäärien takia :)

 19. mari sanoo:

  kokeilin ja onnistuin! :) kiitos hyvästä ohjeesta, valmistui muutamassa tunnissa!

 20. Gwe sanoo:

  Kävin jo langat ostelemassa, enää pitäisi aloittaa pannan valmistus=D

 21. Sokerihiiri sanoo:

  IHANA! Varmasti päädyn kokeilemaan, varsinkin kun tuota Isoveli-lankaa löytyy omasta kaapistanikin. Tosin ajattelin kyllä kutoa viidellä puikolla, niin säästän itseäni vähän tuolta vihaamaltani päättelyltä.
  Mutta kiitos kaunis kaivatusta ohjeesta :)

  • ia sanoo:

   Oho, aika hyvä idea, säästyypähän parilta päättelylangalta! Ole hyvä vain :)

 22. Katrielli sanoo:

  Oli niin hyvä ohje että minäkin onnistuin! Kiitos. :) Taidanpa jopa lähettää sulle sähköpostiin kuvan mun räpellyksestä. :)

 23. Sindy sanoo:

  Menikö koko kerä vai kenties kaks kerää? Oon toivoton puikkojen kaa mut äidin pienellä avustuksella tää vois onnistua multakin :))

  • ia sanoo:

   Puolikas kerä, tuo kuvassa näkyvä kerä on mitä jäi jäljelle pannan jälkeen :)

 24. emppuu sanoo:

  Kuinka kauan sulla kestää tälläsen tekemisessä?:)

 25. Nimetön sanoo:

  hauskat ohjeet :) sulla on kiva omaperänen kirjotustyyli :)

 26. Ami sanoo:

  oi ku on ihana <3 Ja hyvät ohjeet kanssa :)

 27. Else sanoo:

  Tein jo yhden neulepannan silloin kun esittelit sen mustaherukka(?)pannan. Nyt tekee mieli tehdä toinen=). Noi rusettipannat on vaan niin suloja eikä tartte saattaa korvia hypotermiaan nutturapäivinäkään=).

 28. Joanna sanoo:

  Äääääää haluuun!! Sit kun osais vielä neuloa tommoset kappaleet. :-D

 29. Linda sanoo:

  Kiva ohje! Vois jskus itsekin kokeilla :)

  lindamandaa.blogspot.fi

 30. lindalinda sanoo:

  Tein tästä sellasen version, jossa en kiinnittänyt rusettia pistoilla. Ainakin 7 veljestä on niin karhea lanka että rusetti pysyy paikoillaan muutenkin ja sitten jos haluaa kunnon ennustaja-lookin niin sen kuin nykäiseen rusettiosan pois. Olin ruvennut jo neulomaan varsinaista pantaosaa ja tästä sain idean rusetin tekemiseen :)

 31. jennie sanoo:

  Oi kuinka helppo tuo on tehdä, täytyykin joku ilta tehdä tuollainen :) Neulon kyllä paljonkin, mutta aina ohjeen mukaan. En oikeastaan osaa tehdä ikinä mitään ilman ohjetta :D

  • ia sanoo:

   Mäkin olen yleensä aina ohjeita noudattava, mutta tuo oli niin ääliöhelppo homma ideoida itekki että jopa minä siihen kykenin :D

 32. Rege sanoo:

  Aivan ihana, täytyy heti kokeilla! Nutturoita paljon kun käyttää ni ei mee sit ihan lysyyn talvellakaan :) Jes!

 33. june sanoo:

  ihan älyttömän söpö, nytpähän saan kaikki jämälangat hyötykäyttöön! varsinkin kun pipot ei yleensä oikein nappaa, niin tällaiset lämmittäisivät varmaan aika hyvin :) mulla ainakin tuppaa usein neuleet löystymään, mutta ohuen kumilanga pujottaminen nurjalle puolelle toimii hyvänä napakoittajana, ihan vain jos tuntuu siltä että pannat vähän venyvät käytössä.

  • ia sanoo:

   Joo kyllähän nuo tietty aina käytössä vähän venyy! Kiitos vinkistä, täytyypä ottaa kuminauha apuun jos liiaksi pääsee löystymään :)

 34. Iida sanoo:

  Jesjesjesjesjesjes!! Kiitos tästä tosi kovasti! Alan töihin varmaan heti huomenna :D

 35. Reetta sanoo:

  Tuo panta on ehkä maailman ihanin ja värikin on vielä pinkki!! Tuo näyttää paljon vaikeammalta valmiina, mitä se onkaan tehdä.

 36. Hilla sanoo:

  Ihmettelin, että mihin jäi mun jokasyksyinen neulomisvimma.. Kai se vaan odotteli kevättalvea ja tätä ohjetta :o Kiitos inspiksestä! Vaikuttaa sopivan iisiltä ohjeelta, etten heti lannistu. Näitä täytyyki tehä varmaa kaikilla mahollisilla väreillä ;)

  • ia sanoo:

   Kiva jos sait vimman! :) Tuu ihmeessä kertomaan miten onnistui!

   • Hilla sanoo:

    Haha! Tässä yritän väkertää kaappiin jääneestä sinapinkeltasesta isoveikasta. Huomaa kyllä, että oon tehny lähinnä pyöröpuikoilla, kun en jostain syystä handlaa nurjaa puolta ollenkaan! Silmukat menee iha kierteelle. Noh, panta tästä tulee, vaikka en tätä helmineuleeksi sanoisikaan :D (..tai ainakin musta Tuntuu, et tässä on jotain pielessä.)

    • Hilla sanoo:

     Ja samassa tajusin, että pantaosion vois periaatteessa tehdä pyöröpuikoillakin, jos vaan osais laskea silmukkamäärän oikein. Hmm.

     • ia sanoo:

      Oijoi, mistä löytyy sinapinkeltaista isoveikkaa! Mäkin tahdon tehdä sinapinkeltaisen pannan vielä! Toivottavasti nurree puolikin lähti luonnistumaan :) Joku täällä boksissa kommentoi tehneensä pantaosion pyöröpuikoilla, että kyllähän se osuus toki pyöröilläkin onnistuu! Tosin muut osaset joutuu sitten tekemään perinteisellä tavalla.

 37. Heidi sanoo:

  Kiitos ohjeesta, panta tehty ja blogista löytyy kuvia :)

 38. Heidi sanoo:

  Ja edelliseen kommenttiin vielä että blogi löytyy täältä jos haluat kurkata mun pantaa :D http://ihanpieniaunelmia.blogspot.fi/

 39. ami sanoo:

  Voi ei miten ihana ja hieno ja kiva! Tämän mä teen vielä tänä talvena. Kiitos ohjeesta!

 40. Anna K. sanoo:

  Moikka! Kiitos tästä ohjeesta, pakkohan tuollainen oli itsekin sitten tehdä! :) Lopputuloksen voit kurkata täältä:
  http://www.lily.fi/juttu/ihanan-helppo-rusettineulepanta

 41. Pamela sanoo:

  Aivan ihana, pakko itsekin kokeilla näpertää tommonen! Ja mun mielestä ainakin nää ohojeet on tosi selkeet ja hyvät! :)

 42. aliisa sanoo:

  heti tämän nähtyäni pistin äitille linkin sähköpostiin ja eilen sain käyttööni iiiihanan metsänvihreän rusettipannan. kiitos paljon ohjeesta !

  • ia sanoo:

   Oi, olipa kiva äiti! Metsänvihreä kuulostaa ihanalta pantaväriltä :) Ole hyvä vain!

 43. Jenna sanoo:

  Aloin selaamaan blogiasi ja tää rusettipanta on aivan ihana :3 Tein just äsken melkeen samanlaisen tietämättäni edes tästä sun omastas :D

 44. Anna sanoo:

  Kiitos loistavasta ohjeesta. Käyppä kurkkaamassa mun versioo osoitteessa: http://elakepaiviaodotellessa.blogspot.fi/

 45. Kaye sanoo:

  Innostuinpa minäkin tekemään pannan ohjeillasi http://kayenblogi.blogspot.fi/2013/10/panta-syntymapaivalahjaksi.html

  Kiitos!

 46. Noora sanoo:

  Tuhannet kiitokset tästä ihanan helposta ja selkeästä ohjeesta. Kaivoin puikot yläasteangsti-traumojen jälkeen 15 vuoden jälkeen esiin ja rajallisten taitojeni vuoksi en löytänyt netistä yhtäkään ohjetta, jonka olisin täysin ymmärtänyt. Tämä alkaa näyttää jo valmistumistaan ja olen aivan innoissani. KIITOS <3

  • ia sanoo:

   Eipä kuule mitään, ihanaa että tästä oli hyötyä! Laitahan sitten kuva lopputuloksesta blogiisi ^_^

 47. Taina sanoo:

  Löysin blogisi ja tämän ohjeen 5v myöhässä, mut onhan nää headwrapit edelleen pinnalla! 😁 Kiitos paljon ohjeesta mikä oli hyvin selkeä, omasta harmaasta pannasta tuli ihana!

  • ia sanoo:

   Hahaa, no mut hei mahtavaa jos tästä oli apua vielä näin vuosien jälkeenkin! :)

Kommentoi