keskiviikko 20. helmikuun 2013

Tutorial: Helppo ja kestävä kiharapilvi!

Kuten jo aikaisemmin todettua, niin olen pähkäillyt tässä lähiakoina pitkä(hkö)ksi venähtäneen tukkani kanssa, että millähän sitä saisi loihdittua tukaan a. arkikelpoiset, ja b. kestävät kiharat. Tuntien Youtube- ja keskustelupalstasurffailun jälkeen ehdottomiksi ykkösiksi nousi kiharoiden teko joko suoristusraudalla, tai kiharussauvalla. Ensiksi mainitun kanssa hyvät tovit kylppärissä vietettyäni tulin siihen lopputulokseen, etten tule koskaan oppimaan niitä hemmetin suoristusrautakiharoita, joten valitsin sitten jälkimmäisen.

Menin siis ostamaan Remington Pearl Wand -kiharrussauvan (Prismasta hintaan 39,95e, kiitos vaan sedälle joululahjaksi saamastani S-ryhmän lahjakortista ^^), ja nyt olisi vuorossa pienimuotoista tutoriaalia tuon uuden taikasauvan käytöstä! Tämä on nyt tämmönen juurta jaksaen kerrottu versio, jollaista olisin itte kaivannut kun lähdin tuon laitteen kanssa tunaroimaan :D (Ja kaikki youtuben ohjevidot on vaan semmosille kilometrileteille! Luotan siihen, etten ole universumin ainoa jolla on puolipitkä tukka :D)

http://farm9.staticflickr.com/8522/8489126543_d9c0cfc9e9_b.jpg

Omien kokemusteni mukaan puhtaaseen tukkaan tehdyt kiharat pysyy kaikista parhaiten, joten lähtökohtana on pesty ja kuivattu moppi! Tyviin laitoin ennen föönausta hieman muotovaahtoa kohotusta tuomaan, mutta latvat yritin pitää tässä vaiheessa aineettomina.

http://farm9.staticflickr.com/8370/8490225636_292d7965e3_b.jpg

Lämpösuoja, lämpösuoja, lämpösuoja! Jos se viaton kiharrin saa aikaan viikkokausia kestäviä palovammoja, niin ei se ihan vaaraton voi hiuksillekaan olla. Joten suihkuttelin koko tukkaan (ja erityisesti latvoihin) lämpösuojasuihketta.

http://farm9.staticflickr.com/8517/8490225526_ff1cab684f_b.jpg

Ja sitten se itte sapeli! Kihartimen mukana tuli suojahanska, jota suosittelen aivan ehdottomasti käyttämään. Ittehän luotin omaan poropeukaloisuuteeni ja suojasin kummatkin tassut :D Mulla on käsissä ihan vaan perus puuvillahanskat jotka oon ostanut kosteusvoiteen kaveriksi, joten ei niitten mitkään palomiehen rukkaset tartte olla. Pidän laitetta yleensä 200 asteessa koska mulla on suhteellisen paksu tukka, mutta lämpötilaa voi säätää oman hiuslaadun mukaan matalemmaksi tai korkeammaksi.

http://farm9.staticflickr.com/8089/8489126201_c99521efef_b.jpg
Sitten vaan ekan osion kimppuun. Kiinnitin suunnilleen korvien kohdalta tukan klipsulle, ja lähdin kieputtamaan alatukkaa pienissä osioissa sauvalle. Mitä suurempi osio, sitä isompi ja löysempi kihara, ja mitä ”supumpaan” suortuvan kiertää puikolle niin sitä tiukempaa kiharasta saa. Laineet syntyy kun suortuvan kieputtaa sauvalle mahdollisimman loivasti. Sauvaa siis pidetään ylösalaisin, kapea kärki alaspäin! Pidän yhtä osiota puikolla n. 10 sekuntia.

http://farm9.staticflickr.com/8089/8490225264_11d2b9c6dc_b.jpg

Alatukka valmis! Sitten vapautin uuden osion tukkaa, noin ohimoiden kohdalta, ja sitten vaan taas kieputtelin.

idkiharatutorial

Jos mulla on kärsivällisyyttä, niin kiharran tukkani jopa neljässä eri kerroksessa. (Tämäkin taitaa riippua tukan paksuudesta, mallikkaasti selviää myös kahdella kerroksella!) Viimeisen kerroksen etummaiset suortuvat kannattaa kiharrella kasvoista poispäin, niin ei olla Molla Maijoja!

http://farm9.staticflickr.com/8092/8489125885_ddc99c9d1f_b.jpg

Paitsi että heti kiharruksen jälkeen kyllä ollaan vielä kaikki semi- Molla Maijoja :D Kun olin kieputtanut koko tukan läpi, niin annoin suortuvien hieman jäähtyä. Sitten nakkasin pään ylösalaisin (kuulostaapa brutaalilta), haroin kaikki kiharat auki sormin, ravistelin tukkaa ja möyhin tyviin vielä vähän hiuspuuteria tuomaan tuuheutta.

http://farm9.staticflickr.com/8240/8489125783_cd67e193bb_b.jpg

Siinäpä pehkollinen kiharaa! Taltioitu kiharrus taisi olla kaikkiaan kolmas kerta kun kiharrinta käytin, joten eiköhän tuo jälki vielä parane :D  Kiharat pysyy aivan tautisen hyvin: Ekana päivänä vähän fancympi kiharapilvi, tokana päivänä kiharat on jo vähän rennommat, ja kolmas päivä ( kuivashampoon avulla :D) menee ainakin hatun kanssa ihan kevyesti. Ja viimeisenä päivänä ennen pesua kiharapohjasta saa vielä mehevän nutturan!

Itte tykkään semmoisista pehmeännäköisistä kiharoista, joten hieron kiharoihin yleensä pienen tipan hiusöljyä. Jos tykkää erotellummista ja ”rapsakammista” kiharoista, niin hiuslakkaa vaan päälle ja kiharoiden rutistelua nyrkkeihin! (Rutistelu elvyttää muuten kiharat seuraavana päivänä tosi kätevästi, suihkuttelee tukkaan vaan ensin joko lakkaa tai muuta rakennetta tuovaa hiustuotetta.)

http://farm9.staticflickr.com/8531/8490225868_d5defb2fb9_b.jpg

Ta-dah!

Plussat

+ superhelppoa hommaa

+ supernopeaa hommaa, tietenkin vähän osioiden määrästä riippuen

+ perinteisiin klipsillisiin kihartimiin verrattaessa paljon hellävaraisempi hauraille latvoille, kun laite kuumentaa ja kihartaa kerralla koko suortuvan tyvestä latvaan, eikä latvoihin kohdistu ylimääräistä rasitusta

+ kiharat kestää superhyvin (juurikin siitä syystä kun kiharrus tapahtuu samalla teholla koko suortuvaan, eikä latvan kieputuksesta alkaen)

(päivän adjektiivina näemmä ”super”..)

Miinukset

– varomattoman (lue: minä) on helppo saada palovammoja tulikuumasta puikosta (vertaa esim. suoristusrautaan, jossa ulkopinta ei kuumu)

– perhanan pitkä johto, hankala kieputtaa nätisti säilytystä varten :D

Siinäpä se! Lisävinkkejä kiharrushommiin saa kertoa! Ja saa myös kertoa, että oliko tästä ”for dummies”-henkisestä tutoriaalista jollekulle jottain hyötyä :)

Translation

This is how I curl my hair with a curling wand! (Pretty much the same way as all youtubers, so I think there’s no need to translate all the specifics. :) )

 


Saatat pitää myös näistä:

90 Responses to “Tutorial: Helppo ja kestävä kiharapilvi!”

 1. Nimetön sanoo:

  Kiitos näistä ohjeista! Olen kanssa ihan onneton kiharoiden teon suhteen, kokeiltu on suoristusrautaa ja tuota puikkoa (olikohan jopa sama kuin sinulla..) muutamia kertoja mutta ei! Tai sitten mulle ei yksinkertaisesti vaan tartu kiharat. :D Ekalla kerralla kokeillessani kiharrussauvaa pidin sitä väärin päin, köh, siis ohuempi pää ylhäällä… :D Jospa taas innostuisi testaamaan joku päivä.

  • ia sanoo:

   Kokeiles pohjalle vielä jotain ytyä kiharanestettä (käy kysäiseen kampaajalta!) ja tarpeeksi lämpöä laitteeseen, en suostu uskomaan ettei kiharat tartu ollenskaan! :D Tsemppiä kiharakokeiluihin!

  • Nimetön sanoo:

   Hei! :) pakko muuten todeta, että kyllä ohuempi pää ylöspäinkin saa ne kiharat tehtyä, vaatii vaan hiukka enemmän työtä! Kiharruspuikolla saa myös upeat korkkiruuvikiharat jos vaan hieman jaksaa väännellä:)

 2. Suvi sanoo:

  Tuo on ainoa laite, jolla oon onnistunu tekee itelleni kiharat! Näyttää muuten superhyviltä sinullakin! Oon suunnitellu, että ostaisin sen paksummankin version tästä, jolla sais kuulema sitten semmosia rennompia surffilaineita. En vaan tiijä, että onko eroa loppupeleissä niin paljon, että maksaisin kahdesta, lähes identtisestä vehkeestä. :D

  Tuossa oon muuten ainakin itselläni huomannut ison eron siinä, että miten sen hiuksen siihen ympärille kieputtaa. Nämähän on ihan mahdotonta selittää selkeästi ( :D ), mutta siis yksi tapa on pyörittää ne hiukset sen puikon ympärille sellaisena ”levynä”, eli litistää sen hiusosion sormien väliin parin sentin leveydelle ja kiertää aina saman puolen sitä rautaa vasten. Tulee semmoiset perinteisemmän korkkiruuvimaiset. Tai sitten niin, että se osio on lähinnä semmoinen pötkylä sitä hiusta, jonka voi sitten vaan nopeasti pyöräyttää siihen raudan ympärille ja tässä hiukset voi olla jopa hieman kierteellä itsensä ympäri.

  Sinulla näyttäisi olevan tässä käytössä ehkäpä tuo jälkimmäinen tekniikka.. :)

  Ja tuossa ekassa kuvassa nuo hiukset on ihanat! Haluaisin ehkä saman mallin, mutta en raaski pätkäistä näitä omiani… :/

  /Suvi

  • ia sanoo:

   Joo mua houkuttelisi myös se paksumpi versio! Mutta en tiiä kuvittelenko sitten hiusteni pituudesta liikoja, tuleeko mulle mitään muuta kun vaan kääntyneet latvat sillä isommalla.. :D Ymmärsin tuon levyselityksen, hei sitä pitää kokeilla! Vielä vähä hakusessa tuo taktiikka niin en oo vielä tommosia hifistelyjä kokeillutkaan, kunhan jotenkuten oon saanut sen tukan kieputettua.. :D Mutta kiitos siis vinkistä! Sulla on niin uppeet hiukset, että en mäkään raskis pätkäistä sinuna ^^

 3. Henkka sanoo:

  Toi puikko on munki mielestä ehkä kätevin kiharan tekoon! Itse kotiutin tuon melki vuos sitte ja olen kyllä tykänny. Melko nopeesti tuon kanssa säheltäessä oppii varomaan siä kuumaa pintaa eikä kohta tartte käyttää hanskaa suojana. :)

  • ia sanoo:

   Mä odotan innolla sitä hetkeä, kun uskallan hanskat heivata :D Veikkaan ettei se hetki tuu vähään aikaan..

 4. r sanoo:

  itse jouduin yleisön painostuksesta tarttumaan ko. puikkoon viime kesänä ja tekemään poikaystävän pikkusiskolle kikkurat rippijuhliin. en ollut koskaan moiseen koskenut ja arvata saattaa että pikkusiskolla oli sen jälkeen korvassa aika mojova jälki :D haluaisin kyllä päästä kokeilemaan myös omaan reuhkaan, harmi vaan että kihartimet ovat noin kalliita :/ (en ole liiemmin koskaan harrastanut kiharoita ja olis tyhmää maksaa iso hinta siitä että näyttäiskin pelle hermannilta)

  • ia sanoo:

   Voi apua, sisko parka! Toivottavasti korva on jo parantunut! Ai näytänks mä pelle hermannilta? :D No ei vaan, kyllähän sitä saa supersimppelisti kiharaa tukkaan ihan vaan vaikka nutturoita pyörittämällä, ilman sen suurempia hankintoja :)

 5. Nelly sanoo:

  Ai tuo vitoskuva on nätti! Tosi nätit kiharat tulee. :) Itse en osaa mitään hiuksilleni tehdä, joten iso hatunnosto sulle!

  • ia sanoo:

   No hei mäkin olen kyllä yleensä ihan käsi näissä jutuissa, joten kyllä tuolla tumpelokin onnistuu! :D

 6. nenna sanoo:

  Voi jösses mikä kaunis neito olet! Ihanat kiharat tuli, voisi harkita joskus itsekin tuollaisen kokeilemista. Olen kyllä ihan tumpelo kaikkien hiusjuttujen kanssa, mutta jos ei koita niin ei voita ;-)

  • ia sanoo:

   No voi kiitoksia :)) Tuo on kyllä näppärä laite, yllätyin ittekki tukkatumpelona että saan tuolla ihan kivaa jälkeä aikaan :D

 7. katja sanoo:

  Oi miten hyvältä näyttää kiharat puolipitkässä punaisessa tukassa! Kiharat olis kivat, en vaan tiedä miten tuollanen sauva toimis paksuun tukkaan joka ulottuu puoleen selkään…

  • ia sanoo:

   Voi kiitos! Minä taas oon kade kaikille teille upeuksille, joiden tukka ulottuu puoleen selkään, voih.. Ei varmaan sauvan pituus riitä hurjan pitkään tukkaan, mutta tosin on kyllä Nelliinakin nykyään pyöritellyt vissiin samalla laitteella kiharansa ja hällähän on aika pitkä tukka..? Joten toivoa ehkä on :D

  • raek sanoo:

   Mulla on just tollanen paksu ja pitka tukka ja hyvin toimi ainaki tahan reuhkaan, nimimerkilla taystumpelo joka sai vaannettya itelleen ylpparilaineet! Taytyy tietenkin olla vaan vahan karsivallisempi. Hitsi kun en oo siita paksummasta versiosta kuullu aiemmin se saattais mun tukalle vahan parempi, varsinkin kun yleensa kaipaan nimenomaan laineita enka mitaan ihan korkkiruuveja :(

   • ia sanoo:

    Kannattaa kurkata markettien hyllyjä vähän sillä silmällä jos osuis tuo paksumpi versio silmään, veikkaan että sillä saa pitkään tukkaan tosi kivaa jälkeä :) Mutta kiva tietää että ohuempi toimii myös pitkään tukkaan!

 8. Essiiij sanoo:

  Tekniikan tajuan kyllä, mutku tukka on helposti puolen selän alapuolelle ja julmetun paksu ni kädet on kyllä maitohapoilla jo parin ekan suortuvan jälkeen. :–D

 9. Nymfimaatti sanoo:

  Kuumu :D
  Oispa mullakin noin hyvännäköset hiukset pelkän muotovaahdon jälkeen :(

  • ia sanoo:

   Eiks kuumua ole ihan sana? :D No on tuossa vähän pyöröharjaakin käytetty :)

 10. anni sanoo:

  Voi kun tuli nätit! Ite saan suoristusraudalla tehtyä suunnilleen samannäköiset kikkurat, joten jospa vielä harkitsen kaksi kertaa Pearl Wandin ostamista, vaikka alkoikin kuumotella! :–)

 11. Julia sanoo:

  Sama kiharrin löytyy multa ja kovasti oon tykännyt! Noin kuohkeita käkkäröitä en kyllä jaksa omaan tukkaan taiteilla, mutta kiireisempinäkin aamuina ehtii ihanasti pyöräyttämään muutaman päätä piristämään – suoristusrautakiharoilla sama ei ihan onnistu…

  Ja pakko sanoa että sun tukkas on kyllä ihan mahottoman söpö, niin suorana kuin kiharana! :)

  • ia sanoo:

   Joo, sehän tuossa kans huippua onkin kun se viiden minuutinkin effort riittää että saa vähn eloa tukkaan! Voi kiitos kovasti :) Mulla on vähän kriisi tämän ei-minkään-mittaisen tukkani kanssa :D

 12. Majayna sanoo:

  Pakko sanoa, että mun kohalla ei voi puhua nopeasta hommasta :) Paksu tukka joka yltää vyötärölle, niin kyllä siinä kädet väsyy kun tuolla väsää kiharoita :P Hyvä kun edes tuo sauvan pituus riittää yhelle suortuvalle, heh! Mutta tuo sauva on kyllä varsin pätevä vehje, ainut kiharrin, jolla olen saanut pysymään kiharat omassa painavassa tukassani :) Harvoin vaan tulee käytettyä, juurikin tuon aikaavievyyden (onko tuo ees sana…) takia. Ja kun itse tulee urheiltua niin paljon, eli suihkussa käytyä vähintään joka toinen päivä, niin sitten aina harmittaa kun pitää melkeen heti pestä hiukset ja vaivalla tehdyt kiharat lähtee pois.

  • ia sanoo:

   Huhhuh, no tuonmittaisessa tukassa on kyllä varmasti työtä millä tahansa laitteella! Pisteet moisen tähkäpää-tukkaupeuden ylläpidosta :)

 13. Tike sanoo:

  Kiitos kivasta ohjeesta ja vinkeistä! Itsekin olen taistellut suoristusraudan (sekä mini että tavallinen) kanssa, enkä ole saanut kiharoita sillä aikaan, vaikka parturi loihti sillä mulle aivan ihanan ja KESTÄVÄN kiharapehkon! Mulla ei siis koskaan ole kiharat pysyneet yön yli hyvänä mutta nuo suoristusrautakiharat jotka parturi teki pysyi älyttömän hyvin! Täytyykin varmaan käydä tuollainen laite ostamassa, jos sillä sais kestävät kiharat. Parturi antoi vinkin että suolasuihke tuo rakennetta siloiseen hiukseen sen verran että kiharatkin pysyvät paremmin. :)

  • ia sanoo:

   Joo siis sehän minuakin vallan ärsyttää, kun oon kampaajalla saanut ikuisuuden kestävät ihanat suoristusrautakiharat, mutten ikinä oo saanut itte samanlaista jälkeä aikaan!! :D Suolasuihkevinkki pitää pistää muistiin, kiitos siitä!

 14. Iida sanoo:

  Höh, olen pitänyt tuota väärin päin, ihmekkös ei oikeen onnistu.. :D

 15. Suvi sanoo:

  Ihanat ohjeet! Mää oon tykänny tehä kiharat suoristusraudalla, enkä oo koskaan kokenu sitä vaikeeks :D Tosin, kampaajalla näytti olevan kovasti erilainen taktiikka kihartamiseen kuin mulla, mutta en oo antanu sen häiritä ku on kiharaa syntynyt… Ostin sit loivempien kiharoiden toivossa tommosen puikon, tosin se ei kapene vaan on semmonen tasapaksu. Enkä saa sillä yhtään mitään aikaan! Jos sillä tulee kihara, niin ei pelkoakaan, että iltapäivällä tukassa olisi mimmostakaan lainetta jäljellä. Täytynee vielä kerran kokeilla näiden sun ohjeiden kanssa ennen kuin heitän sen mäkeen :D

  • ia sanoo:

   Hei anna mulle vähän sun suoristusrautakiharataidoista, jooko! :D Mä en tajua, kun se näyttää niin helpolta, ja mitään ei synny kun mää yritän ihan tasan samallalailla sitä rautaa käyttää! Toivottavasti onnistuisi puikolla paremmalla onnella, ja jos ei niin älä heitä mäkeen vaan heitä mulle ^^ Oonpas mä nyt sulta pyytämässä kamalasti kaikkea :DD

 16. Aada sanoo:

  Vitsti miten kivat kiharat! Olen miettinyt kyseisen kihartimen hankintaan, mutta olen jäänyt miettimään että onko sillä helppo tehdä kiharoita kun niitä hiussuortuvia ei saa mihinkään klipsin alle kiinni. Jutusta päätellen homma on itseasiassa helppoa ja nopeaa.

  • ia sanoo:

   Joo mä mietin kans ihan samaa, mutta nuo hanskat pelastaa kun ei tartte pelätä näppien palamista vaikka puikkoon koskeekin! :)

 17. Haiha sanoo:

  Minulla on taas todella pitkät (ei ihan ohuet mutta ei superpaksutkaan) hiukset), joten en ole vielä käsittänyt, missä asennossa sauvaa pitäisi pitää, jotta saisin kutrini parhaiten kiharrettua. Ja kun ei se hiuspituus meinaa mahtua sauvaan, pöh. Sama laite näyttää siis itsellänikin olevan. Tarvitsisin kyllä hieman vinkkejä, en ole vielä netistä löytänyt omiin ”ongelmiini” vastausta.

  • ia sanoo:

   Mä en valitettavasti osaa pitkän tukan kihartamisessa auttaa, kun mulla ei oo koskaan ollut pitkää tukkaa :o Mutta kannattaa ihmeessä surffailla youtubessa vähän kiharavideoiden parissa, siellä tosiaan tuntuu kaikilla kaunottarilla olevan pitkät hiukset! Nakkaa hakusanoiksi vaikka curler wand long hair niin luulis löytyvän :)

 18. Katja sanoo:

  Oon täysin tunari kaikessa mikä liittyy hiustenlaittoon, mutta tämän kans jopa mulla on onnistanu! Ja kiharat pysyy tosi hyvin. Mulla ei tartu kiharat hyvin, jos hiukset on pesty samalle päivälle.

  Hanska on pop, mutta valitettavasti tällä voi silti polttaa mm. päänahan ja korvan :D nim. kokemusta on

  Ilmeisesti tämä on aika suosittu laite, koska hinta ei ole tullut ollenkaan alaspäin! Jo kaksi vuotta sitten, kun omani ostin, se maksi tuon 39,95

  • ia sanoo:

   Jee, kiva kun sullakin on onnistanut! Kyllä mäkin aina meinaan korventaa päänahkaa, mutta onneksi se tukan läpi tuleva kuumuus varoittaa vähän ennakkoon että ehdin siirtää rautaa, niin en ole vielä päätänikin grillannut ;D Aijaa, aika jännä! Ulkomailta tilaamalla varmaan saattaa saada halvemmalla, mutta sitten voipi kyllä olla töpseliongelmia..

 19. Laura sanoo:

  Ostin tuon samaisen sauvan Iloveme-messuilta ja se on kyllä ihan parhautta! Mun paksussa reuhkassani ei yleensä pysy kiharat aamupäivää pidempään, mutta tolla sauvalla tehtynä ne vaan paranee muhittuaan ensin sen pari päivää :D If you know what I mean. Kihartaminen ei oo koskaan ollut niin helppoa ja nopeaa!

  • ia sanoo:

   Joo I know what you mean, mulla yleensä ”valuu” ne kiharat päääivän jälkeen latvoihin ja sitten vaan latvat sojottaa sinne tänne, mutta tuolla ne kiharat pysyy ihan siellä pituuksissakin asti!

 20. henna sanoo:

  kiva, kiitos vinkeistä! :-) lopputulos on ihana!

 21. Katty sanoo:

  Koskaan en ole osannut enkä onnistunut, ainakin yksi pölvästi kiittää suuresti simppelistä tutoriaalista.

 22. piritta sanoo:

  Pakko kyllä sanoa, että lähtökohtatilanteen suorat hiukset hieman sisään kääntyvillä latvoilla iskee muhun! Just sellanen mistä tykkään tällä hetkellä :) tekee melkeen mieli pätkästä omaa kuparinpunaista tukkaakin lyhkäsemmäksi hehe. Mutta kiharat on myös pop, ei sillä!

  • ia sanoo:

   Kiitos paljon! Mä taas oon jotenkin kyllästynyt just nyt tuohon suoraan tukkaan kun oon viimeiset kaks vuotta pitänyt sitä just noin, suorana ja sisäänpäin taivutettuna :D Vaihtelu virkistää!

 23. pauliina sanoo:

  onpas sun tukka jo pitkä! ja tosi paksu ja ihana. kauniit kiharat, ihan mahtava kampaus! (voihan kateus)

  • ia sanoo:

   Mä en osaa toimia tämän mun uuden hurrjan pitkän tukkani kanssa! :D Mutta sitten katon oikeasti pitkätukkaisia ja huomaan, että ehkä mut kategorisoidaan vieläkin lyhyttukkaisiin heh.. :D Mutta siis voi kiitos, Pauliina :))

 24. Sanjana sanoo:

  Minua kiharatukkaisena taas kiinnostais että miten suoristusraudalla saa kiharoita? oon koettanu älytä sen mutta ei. :D

  Siksi kiharatukkaista kiharat kiinnostaa että miulla on ihan pientä säkkärää tämä jos annan kihartua tai sitten isoa ja ylipöyhkeää jos harjaan, joskus ois kiva tehdä tuollasia ”tehtyjä” kiharoita vaikka edellisenä päivänä suoristettuun tukkaan, mulla kun ei ainakaan pysy suorana kahta päivää kun ei edes yhtä kunnolla. :D joten puolisuora ois hyvä käyttää hyödyksi!
  On miulla sellaienn klipsikiharrin mutta siinä on just se että latvat kärsii ehkä vähän liikaa.. ja niistä ei saa oikein muunlaisia kun hulluja säkkäröitä. :D
  Suoristusrauta siis löytyis mutta kiinnostaisi että miten ne tehdään!

  • ia sanoo:

   No niin kiinnostaisi minuakin, mutta ei mulla oo harmainta aavistusta :D Tai siis aavistus on, mutta kun ei vaan onnistu, ei sitten millään! Nakkaa youtubeen että ”curls with straightener” niin löytyy aiheesta videoita :)

 25. Roque sanoo:

  Ihanaa ku joku viittii tälläsiäki tehä :D
  Ite oon aika toivoton noitten kanssa eikä oo kyllä paljoo tullu käytettyäkään. Niin ja et oo ainoo jolla on puolipitkät hiukset, mulla itelläni on täl hetkel aika samaa pituusluokkaa kun sulla.

  • ia sanoo:

   Kiva jos tykkäsit :D Kokeile sääkin joskus kiharahommia! Tähän pituuteen niitä saa tehtyä jo aika kivasti :)

 26. Kia sanoo:

  Kuulostaa mulle oikeelta puikolta, ainakin ton johdon pituuden perusteella ! Mun kaikissa aiemmissa hiushärveleissä on niin syntisen lyhyt johto, ettei se meinaa yltää mun yleisimmässä kiharruspaikassa seinästä peilin eteen !
  Kuinka pitkä tuossa on toi hiuksiin menevä osa ? Mulla on kovin pitkät hiukset, joten nykyisellä kihartimella saa jokaisen hiusosion vääntää kahdesti..

  • ia sanoo:

   Joo tuossa kyllä johtoa riittää, jos en ihan väärin muista niin se on kolmemetrinen :D Kiharrinosio on peukalonpäästä etusormen päähän (:D), joten en ole ihan satavarma että miten toimii tosipitkään tukkaan! Mä suosittelen sullekin youtubeen kurkkamista, jos siellä joku samatukkapituinen vääntää tuolla kivat kiharat niin sitten se toimii :)

 27. Iita sanoo:

  No tälläista ohjetta on kaivattu, itekkin kun omistan tälläisen pätkätukan :D Nyt on melkein pakko mennä ostamaan tuo puikko…

 28. lindalinda sanoo:

  Ai juma miten ihanan näkönen tukka, niin suorana kuin kiharoilla!

  Yritän tässä just kasvattaa otsista pois, se yltää jo leukaan asti, mutta vitsit mikä otsishimo iskikään näiden kuvien takia. Tukka vaan kasvaa niin nopeasti ettei otsiksen trimmaukseen riitä rahaa. Uuh, ja punaseksi voisi kans värjätä. Hirveet hiushimot herätit nyt kyllä!

  Olen onnistunut oppimaan kihartamaan suoristusraudalla, en tiedä miten. Kuvailisin sitä ehkä ranneliikkeen ja jatkuvan, sutjakan liikkeen yhdistelmäksi. Käännän ranteen tavallaan ”kierroksen yli” ennen kuin läpsäytän raudan tukkaan ja sitten vetäessä kiharrinta alaspäin ”avaan” ranteen kierroksen. Tiedän, kuulostaa oudolta. En tiedä teenkö kiharat ”oikein”, mutta mukavat laineet tai halutessa myös korkkiruuvimaiset kiharat kyllä tulee. Nekin pysyy monta päivää kivan näkösinä. Toi kiharruspuikko vois kyllä olla aika kiva myös, se varmaan rasittaa hiusta suoristusrautaa vähemmän.

  • ia sanoo:

   Voi kiitoksia kovin! Ja pahoittelut hiushimojen herättämisestä :D Mä oon ratkaissut otsiksen trimmausongelman ostamalla parturisakset.. Tosin jossain vaiheessa alkaa varmaan jälkikin olla sen näköistä :D Voi vitsit, saisit kyllä tulla kädestä pittäen neuvomaan mulle tuon! Mä en vaan tajua että mikä siinä on niin hankalaa kun teorian tasolla se ei kuulosta yhtään mahdottomalta :D

 29. tyhmä kysymys sanoo:

  Ihanat kikkurat! Se on pitäny kyssyy sulta, ihan vaan huvikseen että ku oot kasvattanu hiuksia niin tuleeko sulle semmonen olo, että ne on koko ajan saatava ponnarilla kiinni? :D Tai kun mulla on samanpituset kun sulla, ehkä vähän pitemmät, vuos sitten oli aika lyhyet eikä niitä saanu kiinni. Niin aina ku mulla on noinkin pitkät hiukset niin mun on pakko kotona saada ne ponnarilla ”pois roikkumasta tieltä”… Se on ärsyttävää!! :D

  • ia sanoo:

   Joo kyllä mä aina kotona pidän näitä kiinni, sillon ne tuntuu roikkuvan tiellä :D Hehe, sama syndrooma meillä siis!

 30. sofkua sanoo:

  oi onpa ihanat kiharat :)

 31. Anonyymi sanoo:

  Ihana postaus, sulla on tosi kauniin väriset ja ihanan paksut hiukset :). Ite leikkautin vähä aika sitte ja nyt olis haaveena just ton pitunen letti. Miten muuten laitat sun hiuksia ”yleensä”? Tai siis meinaan, et mitä kaikkii aineita ja laitteita käytät silloin, ku et tee tollasii älyttömän hienoja kampauksia… =D

  • ia sanoo:

   Kiitoksia kovasti :) Jos en tee pesun jälkeen noita kiharoita niin sitten yleensä vaan laitan muotovaahtoa pohjalle, föönaan tukan pyöröharjan avulla niin että saan latvat vähän kääntymään, sitten suihkin latvoihin vähän lämpösuojaa ja siloitan tukan suoristusraudalla! Sitten laitan tyveen vähän hiuspuuteria ja tupeeraan vähäsen :) Sitten seuraavina päivinä vaan kuivashampoota kehiin :D

 32. Sini sanoo:

  Heippa, voinko laittaa sinulle sähköpostia? En löytänyt osoitetta. :)

  • ia sanoo:

   Toki! Sivupalkissahan tuo osoite näkyy eli colourme ät indiedays piste com :)

 33. Lou sanoo:

  Harmittaa vähän, että sauvani lakkasi toimimasta vuoden sisällä ja olin hukannut kuitin, joten en uskaltanut mennä valittamaan. :/ Uutta en nyt kuitenkaan viitsi ostaa, sillä saan pätevät kiehkurat helposti sormikiharoilla (pinneillä kiinni ja huivi yöksi päähän). Pysyvätkin kolme päivää ilman lakkaa, jos ei sada. :)

  • ia sanoo:

   Voi hitsit! Olisit vaan käynyt koittamassa, takuun piikkiin olisi varmasti mennyt :o Joo nuo pysyy kyllä hirmuisen hyvin!

 34. Laura sanoo:

  Höpsistä höö! Ajattelin tässä samalla kun ihastelin hiuksiasi lumoutuneena, kysäistä viisaammalta, että kuinkas tuon Facebook-tykkää nappulan saa tuonne blogi reunaan?
  Olen tännään luonu facebookiin blogini sivut ja ajattelin laittaa sen suoraan blogiini mutten tiedä miten??!! :-/ Voinhan mä laittaa linkin esim jonkun oman random kuvan kautta, mutta se ois tylsempää. Kiitos jos autat! Nimimerkillä menee jo hermo :-D

  • ia sanoo:

   Mun blogi on WordPress-pohjainen, joten en tiedä miten Blogger-pohjalla se nappulan luonti onnistuu! Siellä Facebook-sivun asetuksissa on kuitenkin jossain kohti niitä koodinpätkiä, joilla saa aktiivisen nappulan lisättyä.. Mutta googlaa vaikka että facebook button to blogger tai jotain, jos sieltä löytyisi apua? Tai kysy joltain toiselta blogspot-bloggaajalta! :)

 35. Gwen sanoo:

  Sun hiukset vaan on niin ihanat!=D Itselläni on ihan sama malli, vaikkakin hiukseni sojottavatkin jokaiseen mahdolliseen ilmansuuntaan, vaikka mitä tekisikin=D

  • ia sanoo:

   Voi kiitos paljon! Koita näyttää niille suoristusrautaa, kai niitten pitäis vähän rauhoittua? :D

 36. Johanna sanoo:

  oiii ihanaa kun teit tämän :–) nyt taitaa kyllä olla pakko sijoittaa tähän ihmeiden tekijään… puolipitkään tukkaan ainakin itellä on ollu nii haastava saada suoristimella mitää aikaseks, tai no ainakaan mitään nättiä. : D kiitoksia ja kivaa reissua!

 37. S sanoo:

  vitsi, onpas älyttömän kauniita kuvia ja kauniit kiharat!

 38. Noora sanoo:

  Kyllä mie taas nautin suuresti kun tulin pitkästä aikaa lukemaan siun blogia ♥ Ensinnäkin, tykkään siun tukasta ihan _älyttömästi_ (niin paljon että suunnittelen melkein jo leikkaavani oman pitkän letin samanlaiseksi) ja toiseksi, kiitos vaan tästä postauksesta kun nyt himottaa ostaa itellenikin tuollanen taikasauva :D

  • ia sanoo:

   Voi kiitoksia ittelles kivasta kommentista! Toivottavasti tykkäät kihartimesta jos sen päädyt hankkimaan :)

 39. Pauliina sanoo:

  Aivan ihana postaus ja superihanat kiharat!! :-) ♥

  kisstherain-p.blogspot.fi

 40. roooosa sanoo:

  voi ei noi on liian ihanat kiharat! nyt tiiän mihin mun ens kuun rahat kuluu… :D Taidan kyllä ehkä ostaa sen isomman version tosta sauvasta, luulen että tykkään sen jäljestä enemmän mun hiuksiin :) Kuinkahan kauan sulla muuten menee kokopään kihartamiseen?

  nii ja mä rakastan sun hiuksia ne on iiihanat! <3

  http://chocorosa.blogspot.fi

  • ia sanoo:

   Kiitos paljon :) huolelliseen kihartamiseen menee puolisen tuntia, keskimäärin 20 minuutissa kyllä hoituu! Mutta oon kuullut että jotkin saavat kivaa jälkeä aikaan kihartamalla tukan tyyliin neljässä osiossa joten selvitä voi vissiin myös muutamassa minuutissa :D

 41. Ellu sanoo:

  Hei kaunis nainen! Oon sun blogia lukenut ties kuinka kauan enkä oo ikinä kommentoinut, mutta nyt ajattelin pistäö pari sanaa :) sulla on ihanan piristävä blogi ja oot valloittava persoona! Jatka samaa rataa.

  Mua ihmetytti paljon monet kommentit täällä, että tällä raudalla ei saisi kiharoita pitkään tukkaan helposti tai ainakaan nopeasti! Oma tukkani ylettyy rintojen alapuolelle ja on todella paksu, mutta tää rauta pelastaa tilanteen kun tilanteen! Kiharran tukkani kahdessa osiossa samaan tapaan kuin sinä, ja yhtä suortuvaa joudun kihartamaan kaksi kertaa, ensin tyvestä niin pitkälle kuin riittää ja sen jälkee jäljelle jäänyt latva! Koko toimitus kestää apaut 30min, yleensä selviän 20 minuutissa! Joten siis älkää menettäkö toivoanne :)

  • ia sanoo:

   Ihanaa että päädyit kommentoimaan! Tosi kiva kuulla että tykkäät blogistani, kiitos :) Kiva kuulla pitkätukkaiselta että kiharrus onnistuu tuolla laitteella! Hyvä tietää jos tää mun tukka meinaa (joskus kaukaisessa tulevaisuudessa) kasvaa pitkäksi, niin eipähän tartte heittää tuota laitetta mäkeen :)

 42. Maria sanoo:

  Oon aina ajatellu ja tuskaillu sitä, että jos haluaa olla supertyylikäs ja aina freessi, niin joka päivä on pakko pestä tukka. En vaan jaksais! Joten IHANA nähdä ja kuulla noin tyylikkäältä ja kauniilta ihmiseltä että ei oo pakko! :D voin lopettaa tämän tuskailun ja tyytyä kuivashampooseen, niinku tähänki asti! :P

  • ia sanoo:

   Haha, no ei kyllä todellakaan :D Ainakin minun mielestä se on vaan tukalle hyväksi mitä pidempi pesuväli on, kun ei tarvitse päivittäin pesun jälkeen rasittaa tukkaa föönillä, suoristusraudalla sun muilla! t. toinen kuivashampoon suurkuluttaja :D

 43. Miaminttu sanoo:

  No nyt on niiiiiiiin kerrassaan loistavat for dummies -ohjeet tässä, että ihan pakko tallettaa linkki kirjanmerkkipalkkiin, vaikkei mulla moista laitetta edes (vielä) ole! :D KIITOS tästä :)

Kommentoi