keskiviikko 27. maaliskuun 2013

ia värjäyskoulussa: L’oréal Garnier Olia !

Tänään olis vuorossa hiushommia! Nimittäin kävi niin mainio tuuri, että pääsin kulahtaneen moppini kanssa Indiedaysin ja L’Oréal Garnier Olian yhteistyökampanjaan, ja sen tiimoilta L’Oréalin järjestämään värjäyskouluun hiusmalliksi. Jei!

http://farm9.staticflickr.com/8387/8586164386_5a52d28565_b.jpg

Itse aktiivisena kotivärjääjänä olin kärppänä korvat ojossa kuuntelemassa L’Oréalin uusimmista hiusvärijipoista. Garnier Olia on nimittäin vastikään lanseerattu kestoväri, mikä on päivittäistavaramarkkinoilla ihka ensimmäinen öljyjen tehostama kestoväri, eikä se sisällä ammoniakkia. Niin ja sama suomeksi..? :D Eli siis: Normaalisti kestoväreissä se on se pistävänhajuinen ammoniakki, mikä tunkeutuu brutaalisti hiukseen päästäen väriaineen värjäämään hiuksen. Oliassa se on ammoniakin sijaan öljy, joka puristaa värin hiukseen. Kumpi kuullostaa houkuttelevammalta, ammoniakkiväkivalta vai öljyhoito? :D

http://farm9.staticflickr.com/8371/8585062305_fc301ccc19_b.jpg
Ja varsinainen värjäyskoulu se olikin, päästiin nimittäin itte miksailemaan väriaineita kippoihin!

http://farm9.staticflickr.com/8089/8586166570_7193bbb017_b.jpg
Vasemmalla Olia-kippo, jonka kehite-emulsioon puristeltiin väriaine, mikä oli sen tavanomaisen litkun sijaan tuommoista voidemaisempaa (no haloo, jos sitä on 60% öljyä?). Oikealla ammoniakkipitoinen vertailukestoväri, ja sen kehite-emulsioon kipattu väriliemi. Näyttää mansikkakeitolta! (Mutta ei haissut siltä..)

http://farm9.staticflickr.com/8531/8585064659_ed6d49de1a_b.jpg

Sekoitellessa Oliasta tuli tuommoista söpöä mustikkajugurttia! (Ei haissut siltä, mutta ei myöskään mansikkakiisselivärin tavoin pistävältäkään, vaan siinä oli meidän empiiristen tutkimusten mukaan vähän kukkaistuoksumeininkejä.) Tuolla takatörpössä siintää Olia-paketin mukana ollut hoitoaine, jota oli yllättävän reippaankokoinen tuubi.

http://farm9.staticflickr.com/8098/8586166086_70d286ba5d_b.jpg

Sitten päästiin sekoitteluleikkien sijaan ihan itse värjäykseen! Garnier Olian värikartta sisältää tällä hetkellä nuo ylläolevat 20 sävyä. Ja sitten siihen sävynvalintaan, jonka opin juurta jaksaen tuon koulutustuokion aikana (seuraa siis mun tutorial-postausten pakollinen for dummies-osio :D) :

 • Lähdetään ensinnäkin siitä, että kukaan ei valitse sitä pakettia sen näteimmän pakettikultakutrimuikkelin tai herkullisimman ”kermahunajakaramellinvaalea”-värikuvauksen perusteella, vaan tuijotellaan niitä kiehkuroita! Eli ota se mallitupsukansio sieltä hyllyn päädystä kauniiseen käteen, ja katso, miten tumma tai vaalea tukkasi on noihin tupsuihin verrattuna tällä hetkellä. Oma kulahtanut kuparinpunainen oli tummuusasteeltaan about tuo 7. (Tässä ei tartte välittää noiden numerokoodien pisteenjälkeisistä numeroista, jotka kertovat värin vivahteet, vaan keskitytään siihen pääsävyyn.)
 • Turvallisinta on pysytellä n. 2 asteen sävymuutoksissa, niin kotivärjäyksen lopputulos ei ole itkuraivarit.
 • Jos oma tukka on värjätty, niin mahdollista on valita sitä omaa tummuusastetta tummempia sävyjä (eli siis pienempiä numeroita, mun tapauksessa 6- tai 5 -alkuisilla väreillä tulisi optimaalisin lopputulos!). Nimittäin värillä ei voi vaalentaa värjättyä väriä!
 • Jos haluat kuitenkin nykyistä väriä vaaleamman lopputuloksen, niin tulisi tehdä ennen värjäystä värinpoisto.

http://farm9.staticflickr.com/8106/8586165500_d431b89f49_b.jpg
Ja siellä pilkottaa meikäläisen silmään parraimman värinen hiustupsu! Ei liene kellekään ylläri, että valitsin tuon 6.60 Intensiivisen punaisen? :D

Mun punaisesta paketista paljastui söpö pisaranmuotoinen väriainepullo, sekä sitten se kehite-emulsiotuubi, väriainetuubi että hoitoainetuubi. (Kuulin tuolla koulutuksessa kauhutarinoita siitä, kun pikkupojat on vaihtaneet kaupassa väripurkkien sisältöjä, nice.. Eli kannattaa tsekata, että se värituubin sävynumero on sama, mitä paketin kyljessä.) Mukana on myös sen tavallisen kolmen ohjekuvan sijaan kokonainen käyttöohjesarjakuva. Ainiin ja suojahanskat.

http://farm9.staticflickr.com/8518/8585063379_080b53d603_z.jpg

Sitten oikeat tuubit sekaisin pisaraan, ja pisarasta soossi tukkaan. (Onneks en sentään joutunut omin kätösini värjäämään yleisön edessä :D) Mulle laitettiin kolme purkkia väriainetta koska sävymuutos oli sen verran iso, mutta kuulemma kaksi pakettia on tämänmittaiselle tukalle paras. (Ihan hyvä tietää, mä oon nimittäin henkisesti vieläkin polkkatukkainen ja oon kittuutellut yhdellä väripurkilla..) Seos näytti olevan muuten näppärän jämäkkää: On nimittäin jossain vaihessa mun kotivärjäyshistoriaa lotrailtu semmoisilla päätä myöten valuvilla litkuillakin, että saa olla koko kylppäri sanomalehtivuorattu. Niin, ja sanomalehtivuorauksen lisäksi vakiovarusteluun on kuulunut sepposen selällään oleva ikkuna. On tässä värjäysvuosien aikana nimittäin jonnekin tuonne aivolohkoon jumahtanut se ammoniakin perinteinen myrkkykatku niin vahvasti, että oli ihan outoa, kun kotivärjäyshomman pystyi suorittamaan suljetussa tilassa ilman pyörrytysoireita :D

Parasta värin vaikutusaika -tekemistä, alien-henkisten lärvikuvien otto. Värin annettiin vaikuttaa 30 min, jonka aikana kävin napsimassa pari macaronia ja kuuntelemassa vähän lisää värjäystarinointia. Ei nimittäin tarvinnut olla tuttuun tapaan sorkkimassa kammalla tuota päälakea, nimittäin mulla usein aina hippasen verran kihelmöi päänahkaa tuossa vaiheessa.. Nyt ei tuntunut missään.

Sitten huuhtelu ja hoitoaine. Selvisi muuten sekin, että miksi niihin ohjeisiin on aina printattu se lause ”lisää hieman haaleaa vettä ja hiero, kunnes väri vaahtoaa”. Se on kuulema semmoista touhua kuin emulgointi, minkä seurauksena värimassa irtoaa tukasta paljon paremmin, eikä ylimääräisyyksiä jää hiuksiin. (Ja pyyhkeeseen, ja kylpytakkiin..)
http://farm9.staticflickr.com/8100/8586164858_04bcdd4313_b.jpg
Apua, mä oon punatukka! Tukka tuntui muuten värjäyksen jälkeen superpehmoiselta, ja oikeastaan siltä, kuin siinä olisi ollut väriaineiden sijaan tehohoito. Loppukaneetina vielä ihan rehellisesti ja käsi sydämellä: Ostaisin ittekin! Vielä kun sävyvalikoimaan saisi sen mun ikilempparin kuparinsävyn, mutta vaihtelu virkistää :)

http://farm9.staticflickr.com/8107/8585062617_5fab790394.jpg
Siinä vielä muistutuksena lähtötilanne, ilman photoshopkirkastusta :D

http://farm9.staticflickr.com/8512/8585062751_956335042b_b.jpg

Ja siinä lopputulos! Sävy osoittautui melkoiseksi kameleonttiväriksi: Valosta riippuen se näyttää kirkkaanpunaiselta, tai se taittaa jopa vähän sinne tuttuun kupariin, ja jossain valossa oon hämmästynyt kun peilistä onkin kattellut aikuisen näköinen tummatukka :D Miltäs näyttää tuo väri teidän silmään?

Ainiin ja hei, jos haluatte päästä testailemaan Oliaa, niin kannattaa käydä kurkkaamassa tänne! Olia-sivulla voi (25 vuotta täyttäneet) ilmoittautua Olia-testaajiksi, L’oréal valitsee onnekkaat testaajat :)

Translation

I’m a redhead again, yikes!


Saatat pitää myös näistä:

87 Responses to “ia värjäyskoulussa: L’oréal Garnier Olia !”

 1. supervain sanoo:

  jo on kirkas punanen!

 2. jennie sanoo:

  Tuo väri on aivan ihana. Itsellänikin oli jokunen vuosi sitten kutakuinkin tuon värinen tukka ja se herätti paljon huomiota ja kehuja. Värin ylläpito osoittautui kuitenkin niin raskaaksi ja kalliiksi, että haikein mielin kävin kampaajalla poistattamassa kyseisen värin ja värjäyttämässä tukkani melko täsmälleen oman hiuksen väriseksi. Tuon jälkeen en olekaan kertaakaan väriä päähäni laittanut ja tuloksena on tällä hetkellä täysin oma väri, joka sekin osoittautui varsin hyväksi. Tuota viimeistä kuvaa katsellessa tekisi kyllä hieman mieli palata taas tuohon punaiseen väriin ja lyhyempään malliin, mutta taidan malttaa mieleni. Elämä on niin mukavan helppoa, kun ei tarvitse jatkuvasti olla värjäämässä hiuksia :)

  • ia sanoo:

   Joo, sehän se aina on ongelmana punaisen tukan kanssa! Onneksi esimerkiksi kupariin taittava punainen on vähän armollisempi haalistumiselle, ainakin mä tykkään kulahtaneenakin mun kuparitukasta :D Pidä ihmeessä ainakin tovi oma väriä, on varmasti ihanan helppo fiilis kun ei tartte olla tyvikasvua värjäämässä! Mä taas en osaisi kuvitella itteäni muuna kuin punapäänä, kaikki muut värit tuntuu ihan tylsiltä :D

 3. Mari Vilkas sanoo:

  Ihanat hiukset :) tykkään tosi paljon!

 4. emmi sanoo:

  Tiedätkö ammoniakki ei oikeastaan ole pahasta! :) Ammoniakki tekee hiukselle sen että se avaa hiussuomuja ja päästää värin hiukseen. Ammoniakki haisee pistävälle, muttei kuitenkaan ole allergisoiva aine mitä yleensä kaikki muut ammoniakin sijasta laitettavat aineet ovat. Ammoniakki vain saattaa ärsyttää ihoa, mutta se ei kuitenkaan allergisoi :) t. parturikampaajaopiskelija

  • ia sanoo:

   Joo mulla tuo ammoniakki vaan aiheuttaa välillä ärsytystä päänahkaan ja kotona kylppärissä värjätessä se haju on niin ikävä, että jos on vaan mahdollista valita väri ilman sitä, niin valitsisin :)

 5. Anna sanoo:

  niin onko tuo kestoväri vai väliaikainen väri? :) ainakin tuolla sivuilla lukee että permanent. olen itsekin kuparipää ja yleensä tykkään läträtä sen kestovärin päähän kun väliaikaiset lähtee mun päästä jo ekassa pesussa :(

 6. Sasse sanoo:

  Oijoi nyt on kyllä hyvän värinen tukka :D ! Vaikka oonkin tottunut siihen kupariin mikä sulla on mut ihanan piristävä tuo pirtsakka punainen!

  • ia sanoo:

   Joo mullakin on vähän tottumista peilikuvaan kun oon ollut niin pitkään kuparipää :D Kiitos!

 7. Hosuli sanoo:

  Eikös se ole aika tunnettu tieto, että kun hiusväristä poistetaan ammoniakki, tilalle laitetaan jotain vielä tujumpaa ja vaarallisempaa kemikaalia? En tietenkään osaa varmasti sanoa, onko tuon värin kanssa näin, mutta yleisesti ottaen markettivärit ovat aika vaarallista tavaraa. Hankala uskoa, että pelkillä öljyillä voisi korvata ammoniakin.

  Ammoniakissa pahinta on haju, mutta monet muut myrkyt eivät tunnu tai haise miltään. Silti ne imeytyvät kivasti verenkiertoon päänahan kautta. (Asiasta on kirjoittanut esimerkiksi Kemikaalicocktail-blogin pitäjä Noora Shingler.)

  En yritä moralisoida – värjäsin itsekin vuosikausia hiuksiani juuri tuollaisiksi kirkkaanpunaisiksi. Nyt viime vuosina olen tullut ajatelleeksi, että se homma ei tainnut olla aivan vailla haittavaikutuksia.

  Kaunis väri ja sinä, toki. :)

  • ia sanoo:

   Joo olen lukenut myös Kemikaalicocktailia, mutta luin itseasiassa ihan vasta Uudesta Mustasta, että ei ne kampaamovärit yhtään sen turvallisempia/hellävaraisempia ole: Samaa kamaa nekin on, niitä vain on ammattilaiset käsittelemässä ja väärinkäytöstä johtuvien äksidenttien riski on pienempi. Eihän sitä paljon mikään tässä elämässä ole vailla haittavaikutuksia, joten toistaiseksi pysyttelen punapäänä! Kiitos kommentista :)

   • Hosuli sanoo:

    Näin on, kampaamovärit on aivan samaa tavaraa, ei yhtään sen parempia. Kemikaalittomia ovat vain kasvipohjaiset ekovärit (henna yms.). :)

    • ia sanoo:

     Jep, näinhän se on! Tosin niissä ekoväreissä se värjäysvarmuus taitaa olla haittapuolena?

 8. Pauliina sanoo:

  Eikäää, tosi ihanat! Sopii sulle hirmuisen hyvin :-) ♥

  kisstherain-p.blogspot.com

 9. Nelli sanoo:

  ihanan punanen!!!!!!!:oooo

 10. Myy sanoo:

  Yks punapää lisää ilmottautuu:D Ai että ihan kaks purkkia tuon pituiseen tukkaan kun sulla on? Olipa hyvä tietää, ite meinaan oon aina ostanu vaan yhen paketin ja mulla on aika lailla saman mittainen tukka kuin sulla. Punasen tukan ylläpito on kyllä kovaa hommaa ja varsinki tää mun fleda näyttää aika kamalalta kun väri on haalistunu :D Mutta kirjotanpa tuon merkin ylös het saman tien. Mahdatko tietää millon noi ilmestyy kauppoihin?

  • ia sanoo:

   No joo mäkin olen aina aina värjännyt yhdellä purkilla :D Joten toinen purkki sullekin vaan käyttöön! Kupari on vähän armollisempi tuolle haalistumiselle mutta kunnon punainen on kyllä vähän haastava. Mun mielestä värin pitäisi olla jo ainakin suuremmissa kaupoissa!

 11. margareta sanoo:

  Vou, tosi upee tuo väri :)

 12. uikku sanoo:

  Ihana muutos ja vitsi näyttää kivalta tukkasi tuossa kolmanneksi alimmassa kuvassa peilin kautta, vähän tavallista ’suorempana’?

  • ia sanoo:

   Joo tukka suoristeltiin tosi suoraksi! Mun teki mieli itte pöyhiä sitä koko ajan, en osannut olla ihan noin suorassa :D

 13. Iia sanoo:

  Hyvältä näyttää!:)

 14. Seikku sanoo:

  Saako sanoa? No sanoithan sen jo itsekin, että tykkäät omasta kuparitukastasi kulahtaneenakin. Niin että jos valita saan, niin tuo before on tosi nätti ja sopii sinulle kuin nenu päähän :)

 15. Alexandra sanoo:

  Ihanat kirkaat hiukset! Очень красивый яркий цвет, и ты прекрасно выглядишь!:)

 16. Tuija sanoo:

  IHANAT HIUKSET! TAHTOO KANS! :-D♥
  Ja koitin ettiä tuolta miten itekki pääsis testaajaks noille väreille, mut en millään löytäny. Enkö vaan osaa vai missä vika? :-D

  • ia sanoo:

   Tuosta linkistä pitäis onnistua ihan suoraan, kun vaan alkaa klikkailla omia tietoja! :)

   • Tuija sanoo:

    Mulla menee vaan suoraan noiden sivujen etusivulle eikä mistään muualtakaan tunnu löytyvän… :s Noh, en luovuta, vielä mä jotenkin onnistun. :-D

    • Tuija sanoo:

     Haha, nyt vasta innostukseltani tajusin että eihän mulla ole edes ikää tuohon. :-D Lol vähän meinaa hävettää. Anyway, googlailin ja löysin mistä ois voinu ilmoittautuu.

     • ia sanoo:

      No voi kökkö kun ei ikä riitä :o Hei joo ei ihmekään kun ei meinannut ilmoittautumislomaketta löytyä, kun tuo Olia-sivu on muuttunut siitä kun mä siellä viimeks vierailin! No mutta kauppojen hyllyiltä pitäisi jo Oliaa löytyä, jos innostut testailemaan :)

 17. Riikka sanoo:

  Sopii sulle ihan täydellisen hyvin!!!!

 18. laura sanoo:

  En sano muuta kun voi ei :D siis toi värihän on aivan mahtava ja sopii sulle loistavasti, mutta nyt tuli himo punaseen tukkaan takasin.. Mun hiukset on ihan kuolleet ja niit on jo leikattukkin koska halusin saada punasesta laventelin värisen :DD ja nyt sit tämä postaus ja ilman ammoniakkia, noin kirkas eikä sotke edes kylppäriä.. Pakko sulkee äkkii tää postaus, etten vaan sorru..

  • ia sanoo:

   Voi kiitos paljon! Laventelin väriset kuulostaa kyllä kans mielenkiintoselta :D Kyllähän se punaisen kanssa värjääminen on aina riskihommaa kylppärin kannalta joten varaudu siltikin paperilla :D Jos siis värjäämään päädyt, heh!

   • laura sanoo:

    Saimpas päähäni vihdoin laventelin värisen ja kun kaikki punasen rippeet on pois hiuksista saatu, päätin että punanen on pakko saada :-D menin sitten tilaamaan tämän sokoksen verkkokaupasta varmasti överikalliiseen hintaan.
    Feeluniquestahan tän ois saanut vähän päälle 8 euroon ja vaikka olis ottanut pikatoimituksen, silti olisi jäänyt voitolle.
    Mutta kärsimätön ja pakko saada kyseinen väri päähän ennen ensi viikon perjantaita, niin kukkaro sitten kärsi hieman, mutta on se varmasti sen arvosta :-D
    Toivottavasti ei tuu oranssi koko tukasta.. :D pitää varmaan vetää harmaa väri tähän päälle äkkiä, jos se auttais :D

    • ia sanoo:

     Ei varmasti tule oranssi, tuohan on nimenomaan kunnon punainen :) Mulla tuo oma kupariväri meinaa vaan vetää tuotakin väriä kupariseen! Tuu sit kertomaan että mimmonen tuli :)

     • laura sanoo:

      jeij, punanen tuli! Ihan mahtavaa olla taas punapää 8) tän taidan jatkossakin valita kun värjäilen päätäni :)

     • ia sanoo:

      Onpa kiva kuulla että onnistui! :)

 19. Vähän ihana tuo kunnon punainenkin!:) harmi tosiaan kun noissa ei ole sitä kuparia, sitä ois kaivattu tässäkin suunnassa :/

 20. riikka sanoo:

  ”Kun ostaa jotakin BPA-vapaata, kannattaa siis tarkastaa, onko aine korvattu toisella mahdollisesti yhtä haitallisella kemikaalilla. Tilanne on ihan sama kuin kosmetiikassa ammoniakin kohdalla: kuulostaa paremmalta, kun hiusväriä markkinoidaan ammoniakittomana, vaikka korvaavat kemikaalit ovat päänahalle paljon vahvempaa ainetta kuin itse ammoniakki, jossa kuluttajaa eniten ärsyttänee haju.”

  Lähde: http://www.kemikaalicocktail.fi/2013/03/kemikaalicocktail-liikalihavuus/

  Veikkaan että myyntikikka siis, tuo ammoniakittomuus :) Mut ihanan värinen tukka, siitä ei pääse mihinkään.

  • ia sanoo:

   En mä nyt usko että se mikään harhaanjohtava kikka on jos tuote ei oikeasti sisällä sitä ammoniakkia ja sitä markkinoitiin nimenomaan niin, että sen myötä pois jää myös ainakin itseäni värjäyksessä häirinnyt pistävä haju ja satunnainen ihoärsytys :) Mutta tukka kiittää kehusta!

 21. eisiinä sanoo:

  tuo 5.5 on kyllä ihan kauheen kivannäkönen väri! Pittääpi kokeilla seuraavaksi!

 22. Maikkila sanoo:

  Vautsi mikä tukka! Miulla ois tarkotus lähteä tänään juurikin tukkaväriostoksille, alkaa tää punakuparitukka kaivata hieman väripiristettä :) Kyllähän tän värinen tukka työtä vaatii, mutta en kyllä valita!

  • ia sanoo:

   Ootko kokeillut värinaamioita värin piristeinä? :) Ne vois toimia jos tyvi ei kaipaa värjäystä mutta latvat kaipaa jotain lisäpotkua!

 23. Anni.K sanoo:

  Oi onpas ihanan väriset hiukset! :) Kiva postaus muutenkin, tykkäsin kun olit selittänyt kaiken vaihe vaiheelta! :D

  • ia sanoo:

   Kiitoksia :) Mä tykkään itte semmosista juurta jaksaen selostetuista asioista niin semmosia taidan tehdä huomaamattani itsekin :D

 24. minävaan:D sanoo:

  Voi että tuli kyllä ihanan väriset hiukset! Tuli ittellekkin mieleen että millonkohan mahtaa kauppoihin ilmestyä, sillä tukka kaipais pian värjäystä! Millonkohan mahtaa nähin meidän Kajaanin isoihin kauppoihin ilmestyä…:)

  • ia sanoo:

   Kiitoksia! En valitettavasti tiedä kyllä sen tarkemmin, mutta luulisi että piakkoin ellei sielä vielä ole :) Kysäise sieltä kaupasta?

 25. strange sanoo:

  juulia oot ihana! (aina nää mun kommentit on tällasia…)

 26. Veera sanoo:

  Aivan ihana väri! Sopii sulle superhyvin. :)

 27. Morgaise sanoo:

  Oi miten hieno! Meille tuli töihin keskiviikkona isot ständit tuota värouutuutta, ja olin ihan pallo hukassa, kun asiakkaat kyseli, miten tämä väri nyt muka sitten eroaa muista. Tämä postaus oli tarpeellinen infopaketti, kiitos kovasti. Ja pääsi on upean värinen :)

  • ia sanoo:

   Kiitoksia! Onpa kiva kuulla että tästä sattui olemaan oikeasti hyötyä :D Ja hyvä tietää, että noiden pitäisi alkaa olla jo siellä kauppojen hyllyillä!

 28. Else sanoo:

  Vau näyttääpä ihanalta. Värjäyshimo iskee, mutta kun oon tällänen hiusmuutoskammoinen=)

 29. Minna sanoo:

  Oi, pitäis itekkin päästä värjäämään tätä reuhkaa : D Mulla oli tosi kiva punainen pari vuotta sitten ja nyt oon yrittäny saaha sitä takasin. Oma väri on semmonen ihan mukava ruskea, mutta mulla on kans jonkin verran punapigmenttiä, joten punanen väri sinällään pysyy ihan kivasti..

  Mulla on pari senttiä yli solisluiden ylettyvät paksut hiukset, joten oon melkein aina joutunu käyttään kahta pakettia ja kampajallakin värjääminen tulee kalliiksi.. Mutta tästä postauksesta innostunenaa, täytyypä käydä hakemassa väripaketti kun ne kaupatkin on tänään auki ! : D

  • ia sanoo:

   Hei tuu raportoimaan jos värjäämään päädyt! :D Kampaamovärjääminen kyllä rokottaa lompakkoa aina ikävästi, mutta onhan se nyt ihanaa luksusta aina silloin tällöin päästä kampaajan penkkiin :)

   • Minna sanoo:

    Sain jopa aikaiseksi lähteä heti kommentin lähettämisen jälkeen kauppaan : D

    Schwarzkopfin (ei voi olla noin vaikea tuotemerkki, toivottavasti kirjotin oikein : D) live merkkisillä väreillä oon värjänny nyt pari viimeistä kertaa ja ihan kivan punaisen sain taas : ) tosin mulla oli yhdessä vaiheessa otsa kokonaan punainen ja väriä löyty loppujen lopuksi myös polvesta ja säärestä, olen taitava : D Se on myös jännä miten aina värjäämisen jälkeen tajuaa kuinka pitkät ne hiukset onkaan…

    harmi ettei tätä oliaa ollut hyllyssä, olisi ollut kiva kokeilla miten nää toimii : )

    • ia sanoo:

     En mene takuuseen minäkään, että miten tuo Schwarzxzxzkopfxz kirjoitetaan.. :D Harmi, ettei tuota löytynyt vielä kaupoista! Toivottavasti pääset pian värjäämään :)

 30. Kissis sanoo:

  Mä ostin kanssa viime viikolla tällaisen ruskeana, aika hillittömän kokoinen paketti! :D Vielä en oo päässyt testailemaan, mutta innolla odotan.

  • ia sanoo:

   Aijaa :D Mä en edes ajatellut että se olis tavallista isompi! Toivottavasti tulee kiva väri :)

 31. Mimi sanoo:

  Jeeeee redhead is back!! Oon aina peukuttanu tota ”intensiivisen punaista” sun hiuksiin, sopii sulle niin hyvin ja oot niin ihanan pirtsakan näkönen!

  • ia sanoo:

   Kiitos paljon! Tosin sisäinen porkkanapääni taitaa telepaattisesti vetää tuota väriä kuparimpaan joka pesun jälkeen? :D

 32. anna sanoo:

  hei, saisinko udella, mistä on sun maiharikengän näköset kengät? ihanat!!!

  • ia sanoo:

   Ne on 2-3 vuotta vanhat, Satakenkä-merkkiset mummokengät jostain Jyväskylän kenkäkaupasta :D Mutta ne on kyllä mun lempparit!

 33. M.S sanoo:

  Toi Olia-linkki (myös googlen kautta) vie jonnekin ööö… ”terroristi”-sivulle, ainakin mulla. Se ei liene tarkoitus.

  • ia sanoo:

   Tääh mitä ihmettä, mulla menee ainakin ihan Olia-sivulla minne pitääkin! Toimiiko nyt normaalisti?

 34. M.S sanoo:

  Nyt toimii normaalisti :) Oli kyllä pelottava sivu. Arabialaista? tekstiä ja kuva kolmesta kommandopipomiehestä Israel-lippu kädessä yms.

  • ia sanoo:

   No hyi olkoon, mitähän ihmettä siellä on oikein tapahtunut?! Kuulostaa oikeesti pelottavalta !

 35. Nimetön sanoo:

  wow!

 36. Jebuli sanoo:

  Kolme väriaine purkkia :O Itselläni on pitkät ja paksut hiukset (noin alaselkään asti), ja olen tähänkin asti pärjännyt yhdellä ja max. kahdella väriainepurkilla? Miten tuo voi olla mahdollista että kampaaja päätti laittaa jopa kolme purkkia? Ihmeen holtittomasti kampaaja levittänyt, kun ei ole pyyhkinyt ohimoilta väriaine kohtia pois..

 37. julia sanoo:

  törmäsin tähän kirjoitukseen sattumalta, ja pakko on kommentoida tota Olia-väriä:

  Eli siis öljy ei mitenkään voi pusertaa hiusväriä hiukseen, tämä on kemiallisesti mahdotonta. Hiusväri tarvitsee emästä, jotta hius saadaan avattua ja väripigmentit pääsevät hiuksen sisälle. Emäs on useimmiten ammoniakki, mutta Oliassa se on nimenomaan korvattu Etanoliamiinilla, joka on aivan yhtä vahva emäs. Ainut etanoliamiinin plussa on se, ettei se haise samoin kuin ammoniakki, mutta se on kyllä huomattavasti herkistävämpi aine.

  Ei kannata sokeasti uskoa markkinointia! Tämä hieno uusi innovaatio toimii siis täysin samalla tavalla kuin muutkin hiusvärit, mutta siihen on vain lisätty öljyä, jolla ei loppupeleissä ole mitään virkaa…

  Terveisin estenomiopiskelija

 38. saara sanoo:

  Satuin tälleen yli vuoden tän postauksen julkasun jälkeen lukemaan tämän, ja mietin, että mitenkä pitkään siulla tuo Olia väri kesti päässä haalistumatta aivan järkyttäväksi? Värjäsin nimittäin itse tismalleen samalla värillä vähän aikaa sitten ja yhtään liioittelematta täytyy sanoa, että viikon päästä tukka näytti jo niin järkyttävältä (vaaleanpunaisenharmaanmarjapuurolta….), että pakkohan se oli uudestaan värjätä. Kestikö siulla väri paremmin, onkohan vika vaan miun hiuksissa? :D

  • ia sanoo:

   Siis se Olia purkaantui minullakin hiuksista parissa viikossa! En kyllä uskaltanut värjätä enää Olialla uudestaan :( Mutta ne on vissiin tehneet nyt muutamia uusia punasävyjä lisää, josko niissä olisi pysyvyys parempi..? Mutta itseasiassa juuri tuon Olia-värjäyksen jälkeen siirryin pysyvästi kampaajalla värjäämiseen, heh :D

Kommentoi